Η Ρεάλ κυνηγάει το τσου λου. Βέβαια, αυτό δεν συνιστά είδηση. Ας μην ξεχνάμε ότι το ισπανικό πρωτάθλημα έχει κάνει φτερά προ πολλού. Το πολύ πολύ να ανατρέψει την Ατλέτικο και να καταλάβει την δεύτερη θέση. Από την άλλη πλευρά, έχουμε την Μάντσεστερ. Στην Αγγλία είναι με το ένα χέρι πάνω στο πρωτάθλημα. Δεν κινδυνεύει από κανέναν. Ούτε καν από αυτοκτονίες. Έχει το knowhow να συντηρεί δυνάμεις, να διαχειρίζεται αποτελέσματα και να προσθέτει σκοπιμότητα, όποτε κριθεί απαραίτητο από τον προπονητή της. Ρεάλ και Μάντσεστερ, λοιπόν. Μεγάλα ονόματα, βαριές φανέλες. Σαν να πρόκειται για τελικό. Δεν είναι, όμως. Ούτε πρόκειται για πρωτάθλημα, δηλαδή κάποιον μαραθώνιο 34 ή 38 αγωνιστικών. Δυο ματς είναι όλα κι όλα. Ένα στην Μαδρίτη κι ένα στο Μάντσεστερ. Με τις ισορροπίες να είναι πολύ λεπτές και εύθραυστες. Όπως συνέβη χθες, μεταξύ Παρί και Βαλένθια, με το γκολ του Ραμί να ανατρέπει τα δεδομένα.
Ο περισσότερος κόσμος, καθώς και οι εταιρίες στοιχημάτων, βάφτισαν ως φαβορί την Ρεάλ. Δεν έχω σκοπό να σας πείσω για το αντίθετο. Το σκορ, όμως, υποδηλώνει άλλα πράγματα. Έχουμε πει, πάντως, ότι το αποτέλεσμα αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ κι όχι ολόκληρη την εικόνα. Ένα άλλο κομμάτι, για παράδειγμα, είναι η εμφάνιση. Και η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ έδειχνε πιο ορμητική, πιο πληθωρική, πιο διψασμένη -αλλά και πιο ανυπόμονη. Η άμυνά της παρατάχθηκε πέντε μέτρα πίσω από την σέντρα, ελέω της ταχύτητας του Βαράν, αλλά, προϊόντος χρόνου, φάνηκε ότι υπάρχει μερικό πρόβλημα στο τεχνητό οφσάιντ: αυτός ο σχιστομάτης ο Καγκάβα, που έβγαινε ως κρυφός φορ, πήγε να την κάνει τη ζημιά. Ο Αλόνζο ήταν το μυαλό κι ο Κεντίρα τα πόδια. Ο τελευταίος, μάλιστα, έπαιρνε μέτρα στον άξονα και πατούσε περιοχή. Ο Μπενζεμά, ο οποίος δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπολοίπων, άνοιγε χώρους για τον Ρονάλντο, ενώ ο Ντι Μαρία προσπαθούσε να συγκλίνει -το έκανε με σχετική επιτυχία- από τη δεξιά πτέρυγα προς τον άξονα και να απειλήσει με το αριστερό του πόδι. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, την είχαν μυριστεί την δουλειά. Παρουσίασαν αμυντικό βάθος, έστηναν παγίδες στα άκρα αμύνης και έψαξαν την κόντρα στο ανοιχτό γήπεδο. Και πράγματι, μέχρι ενός σημείου δημιούργησαν προβλήματα στο δεδομένο πλάτος της Ρεάλ -αλλά όχι στην πρωτοβουλία της. Το γκολ του Γουέλμπεκ, στο 20' λεπτό, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τους Ισπανούς: η Ρεάλ κατάλαβε ότι πριν παίξεις επίθεση, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να καλύψεις τα μετόπισθεν. Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο Ρονάλντο, με αξιοθαύμαστο επιτόπιο άλμα, έπιασε την κεφαλιά και έφερε το ματς στα ίσια. Αλλά δεν ήταν αρκετό για να ξεπλύνει το εντός έδρας γκολ που δέχτηκε η Ρεάλ και δεν φανέρωνε την υπεροχή της.
Στις αρχές του δεύτερου 45λέπτου, η εικόνα των γηπεδούχων δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Διατηρούσαν ψηλά τις γραμμές, είχαν μεγάλο πλάτος και, όποτε έχαναν την μπάλα, έκαναν γρήγορα φάουλ για να κόψουν την αντεπίθεση των αντιπάλων. Από την άλλη πλευρά, ο τσίχλας πήρε δραστικές αποφάσεις. Συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο αναμονής, απομόνωσε τον Φαν Πέρσι, έδωσε εντολή στον Ρούνεϊ να καλύπτει τον Ράφαελ και μετέτρεψε τον Γουέλμπεκ σε ένα είδος σκύλου που κυνηγάει ρουκέτες που έρχονται από την άμυνα. Επίσης, καθώς κυλούσε ο χρόνος, τοποθέτησε τον Κάρικ ελάχιστα μέτρα πιο πίσω -πιο κοντά στους Έβανς και Φέρντιναντ-, ώστε να κλείσει τους διαδρόμους από τον άξονα. Εν μέρει, οι τακτικές του ενέσεις είχαν αποτέλεσμα. Ωστόσο, το αμυντικό βάθος δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, αν δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τους ανοιχτούς χώρους. Δεν εννοώ να μπεις με την μπάλα στα δίχτυα, αλλά να την απεγκλωβίζεις ανώδυνα από την περιοχή σου, να την κυκλοφορείς και να πάρεις λίγο την κατοχή -έστω κι αν υπήρχαν αντεπιθέσεις που οι Άγγλοι χτυπούσαν σαν κόμπρες. Υποθέτω ότι για αυτό ευθύνονται, εν πολλοίς, η πίεση, όταν χανόταν η μπάλα, και οι γρήγορες επιστροφές των Μαδριλένων. Κι ας είχε ανεβάσει ο Μουρίνιο, από το 70' λεπτό και έπειτα, την αμυντική γραμμή ακριβώς στη σέντρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη συμπίεση των γραμμών της Μάντσεστερ, η οποία, πλέον, μετά τη διπλή ευκαιρία που είχε στο 72' λεπτό, αμυνόταν -με τακτική συνέπεια- πίσω από την μπάλα και τη σέντρα. Παρόλα αυτά, στο τελευταίο πεντάλεπτο, προφανώς λόγω προπονητικών οδηγιών, η Μάντσεστερ βγήκε από το καβούκι της και ανέβασε τις γραμμές της, προκαλώντας προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων και ρήγματα στην συνοχή τους. Όσο για τις αλλαγές, δεν νομίζω ότι έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη του ματς, παρά μόνο φρέσκαραν τις ομάδες, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σκεφτόταν ο Μουρίνιο όταν έβαζε τον Πέπε, στο 84' λεπτό. Τέλος πάντων.
Το θέμα είναι ότι το εκτός έδρας γκολ της Μάντσεστερ μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι και να καταστήσει την Ρεάλ μια ομάδα χωρίς στόχους. Ναι, ο Έβανς δεν γνωρίζει μπάλα. Ναι, ο Τζόουνς ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Ναι, η Μάντσεστερ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα αδύναμα αμυντικά άκρα του αντιπάλου και δεν πρόκρινε το ένας εναντίον ενός. Και, τέλος, ναι, οι Μαδριλένοι ήταν καλύτεροι. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο δίκαιο άθλημα στον κόσμο -όμως, είναι από τα πιο ελκυστικά. Και ο επαναληπτικός δεν είναι εκδρομή να λένε οι παίχτες κι ο προπονητής της Ρεάλ ''τα περάσαμε όμορφα''.
Υ.Γ.1 Το σκέφτηκα τις προάλλες και κατόπιν, εντελώς τυχαία, το διάβασα στον Καρπετόπουλο: «Το ακόμα χειρότερο για τον Αρη είναι ότι τόσο ο Πλατανιάς όσο και η
Βέροια έχουν να παίξουν τις τελευταίες αγωνιστικές με τον συμπολίτη
ΠΑΟΚ. Θα παίξει ο ΠΑΟΚ για να σώσει τον Αρη; Επειδή δεν έχω ξεχάσει το
ματς με την Καλαμαριά, όπου η εξέδρα του ΠΑΟΚ σφύριζε τον Φερνάντεζ για
τις επεμβάσεις και τον Μίετσελ για το γκολ, λέω όχι. Ο Αρης ακόμα
κρατάει την τύχη στα χέρια του. Δώρα όμως δεν μπορεί να περιμένει από
κανέναν». Θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσουμε και για τα ''δώρα''. Διότι δεν είναι μόνο η επικοινωνιακή τακτική εις βάρος του Άρη και τα τακτικά διαιτητικά λάθη, αλλά και τα ερασιτεχνικά έργα της διοίκησης. Κι αν προσδιορίσουμε το μονοπώλιο ευθυνών στην διαιτησία, την Ε.Π.Ο. ή σε κάποια πλεκτάνη, τότε έχουμε υποβιββαστεί και δεν το ξέρουμε.
Υ.Γ.2 Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ φαίνεται ενημερωμένος για το υλικό της ομάδας, αλλά εδώ δεν πρόκειται για κάποιο αδιάφορο ματς που χωράνε πειραματισμοί και δοκιμές. Επίσης, είμαι περίεργος να δω τη διαχείριση του αποτελέσματος. Κυρίως από τους δημοσιογράφους.
Υ.Γ.3 Θέλω εδώ και πολύ καιρό να γράψω ένα άρθρο για τις ''σημαίες'' των ομάδων, αλλά πραγματικά διστάζω. Χαίρε, Ράιαν Γκιγκς!
Υ.Γ.4 Ας πάρουμε μια γερή δόση εϊτίλας! Έστω και διασκευασμένη.
Πάντως χτες αν ήμουν μπάλα,θα ειχα ζαλιστεί,πολύ ωραιο ποδόσφαιρο,πολύ ωραιο ματς,δικαιη η ισοπαλία...
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σου ρε κάνθαρε φιλόσοφε του ποδοσφαίρου
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελείωσα την δουλειά στις δέκα και μισή και είπα να δω τον μπάρμπα Αλέκο και τον Ζοσέ το δεύτερο ημίχρονο
αν αυτή η REAL χτυπάει το ch league με τους οζίλ και τους άλλους περίεργους τότε αυτό θα πρόκειται για θαύμα
ωραία στημένος ο μπάρμπας έβγαινε στην κόντρα με τρεις μπαλιές και αν ο Ολανδός δεν έκανε τσαφ τότε η υπόθεση ρεβάνς θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα
ο Μουρίνιο θα φύγει και θα αφήσει πίσω του τους Μόντριτς και τον πορτογάλο Πέπε
θα περάσει ο μπάρμπα Αλέκος κάνθαρε
όσο για τον Γκιγκς που λες ναι όντως είναι σημαία............. Άνθρωπος που πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία για το ήθος και την αγάπη που τρέφει σε όλα τα μέλη τις οικογένειας του ειδικότερα δε στη γυναίκα του αδερφού του
Δόξα και τιμή στο πουτανοποιείο του Μπάρμπα
Χάρης
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ματσάκι ήταν πολύ καλό. Είχε φάσεις εκατέρωθεν, είχε ένταση, είχε σασπένς (πού να τα δούμε αυτά στην Σούπερ Κλίκα?). Επί της ουσίας βέβαια, η Μάντσεστερ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ήταν όμως φαρμακερή στις 5-6 φορές που βγήκε μπροστά. Η Ρεάλ το κυνήγησε λυσσαλέα το παιχνίδι, γιατί όπως λες Κάνθαρε το Τσάμπιονς Ληγκ είναι ο μόνος εναπομείνας στόχος. Έπαιξαν όντως ανυπόμονα. Η Μάντσεστερ, αφού δεν μπορούσε να ακουμπήσει την μπάλα, πόσο μάλλον να την κυκλοφορήσει, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, η αμυντική της λειτουργία και συμπεριφορά μου θύμισε κλασική ιταλική ομάδα. Συμπαγής, χωρίς ξύλο, και αποτελεσματική άμυνα.
Θα αναφερθώ σε μερικούς παίκτες. Ο Φιλ Τζόουνς δεν είναι αμυντικό χαφ, αλλά αμυντικός, δεν ξέρει μπάλα. Πέρα απ' αυτό, δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να παίζει στην Μάντσεστερ. Ο Έβανς μου δείχνει ότι μπορεί να γίνει πολύ καλός αμυντικός τα επόμενα χρόνια, χωρίς να μιλάμε για κορυφαίο επίπεδο. Αυτός ο Ράφαελ, πέρα από το ότι τον έκαναν γιο-γιο ο Εζίλ και ο Ρονάλντο, δεν μου έδειξε τίποτα. Ο Καγκάβα επίσης δεν μου έδειξε τίποτα. Ο Γουέλμπεκ είναι παικταράς, απλώς βρίσκεται στην φάση όπου ένας νεαρός ποδοσφαιριστής πριν καθιερωθεί πρέπει να φάει χλαπάτσες. Ο Ρούνυ πού ήταν χθες?
Πάμε στην Ρεάλ. Ο Ρονάλντο σαν αξία, σαν αποτελεσματικότητα, σαν ό,τι θες, είναι πραγματικά "μόνος μου και όλοι σας". Αυτός και ο Μέσσι, αν και προτιμώ τον πρώτο. Ο Μπενζεμά δεν έχει σχέση με τα περσινά του πεπραγμένα (βέβαια, όλη η Ρεάλ έχει πέσει φέτος), και περιφερόταν άσκοπα από 'δω κι από 'κει. Ο Βαράν θα γίνει από τους καλύτερους αμυντικούς μόλις πάρει εμπειρίες, γιατί τα λαθάκια του τα κάνει, άλλωστε είναι 19 χρονών. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι από που κι ως που ο Σέρχιο Ράμος στο κέντρο της άμυνας. Τον θυμάμαι μια ζωή σαν δεξί μπακ να τρώει το γήπεδο. Εκτός κι αν έχασε την ταχύτητά του και τις αντοχές του. Όσο για τον Τσάμπι Αλόνσο, είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μυαλό (στην κατηγορία playmaker όπως ο Πίρλο), αλλά σαν να έχει κουραστεί. Όταν μπήκε ο Μόντριτς φάνηκε η διαφορά, έκανε μερικές σπουδαίες μπαλιές όσο έπαιξε.
Όσο για τον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι ο Μίτσελ απλώς θα σουλουπώσει αγωνιστικά την ομάδα, όσο είναι εφικτό. Θα βάλει μέσα τις μπαλαδόφατσες (Βλαχοδήμο, Φετφατζίδη και σία) μπας και κάνουν τίποτα μπροστά, μαζί με τον Αμπντούν και τον Τζεμπούρ. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, easy money για τον Μίτσελ μέχρι το καλοκαίρι. Θα είναι ένα μεγάλης διάρκειας summer camp για να δει ποιούς παίκτες θα κρατήσει στην ομάδα για του χρόνου.
Το είδαμε κι' αυτό, Τσίχλας με σύστημα Ότο. Μεγάλε Όθωνα πόσο μπροστά είσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Γιουνάιτεντ έχει πέσει επίπεδο και προσπαθεί με τα ψέματα να κρατηθεί στην 1η κατηγορία ομάδων αλλά δεν το έχει πλέον. Οσονούπω θα αρπάξει ηχηρό σκαμπίλι. Δεν ξέρω αν προλαβαίνει να τις το ρίξει η Ρεάλ, που θεωρώ ότι ακόμα μπορεί. Αλλά απέναντι σε Μπάρτσα, Μπάγερν, Γιούβε, Μάλαγα τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα στριμόκωλα.
Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού απόψε, αλλά και στον επαναληπτικό, απέναντι σε μια παμπόνηρη ομάδα.
Υ.Γ. Αφιερωμένο, λόγω της ημέρας.
Ρόμπα ο Αχιλλέας
όχι ο γνωστός Μπαρμπαμπέος, ένας άγνωστος που πιάστηκε πολύ κορόιδο. Ο ψεύτης κι' ο κλέφτης ...
Σεβασμός στον Σερ Μαστίχα, πάντα θα με εκπλήσσει αυτός ο γέρος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήVAD, ναι, ήταν ωραίο παιχνίδι. Και χωρίς σπικάζ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚωνσταντίνε, έχουμε πει ότι η Ρεάλ χρειάζεται ορισμένες ποιοτικές ενέσεις. Για παράδειγμα, αυτός ο Μπενζεμά δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπολοίπων και δεν είναι τόσο καλός όταν βγαίνει εκτός περιοχής. Από κει και πέρα, υπάρχει ακόμα ένα ματς. Όλα γίνονται. Για τον Γκιγκς που λες, θίγεις, μάλλον άθελα σου, ένα πολύ μεγάλο θέμα που με αποσχολεί σφόδρα. Για να ανακυρυχτεί ένας παίχτης μεγάλος ή σημαία, πρέπει να κοιτάμε μόνο την αγωνιστική του παρουσία ή και το τι κάνει εκτός γηπέδου; Ας μην ξεχνάμε ότι π.χ. μια σημαία πρεσβεύει περισσότερα από ό,τι κάποιος που δεν έχει κάτσει μια ζωή στην ίδια ομάδα. Συχνά αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη πόλη. Επομένως, το τι κάνει έχει σημαντικό αντίκτυπο. Τέλος πάντων. Κάποια στιγμή θα επανέλθω.
Χάρη, το να έχεις περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να έχεις ορισμένες στιγμές που χτυπάς σαν κόμπρα, δεν γίνεται τυχαία. Είναι προϊόν δουλειάς. Και ναι, ο Σερ Άλεξ θα μπορούσε να κλέψει το παιχνίδι. Αλλά έχω την εντύπωση ότι το εκτός έδρας γκολ του φτάνει και του περισσεύει. Στην ρεβάνς ξεκινάει από πλεονεκτική θέση. Ο Ράφαελ είναι πολύ βελτιωμένος στην τακτική, αλλά παραμένει αδύναμο κορμί. Ο Έβανς είναι δυνατός παίχτης: πρόκειται για αμυντικό παλαιάς κοπής. Ο Τζόουνς, όσες φορές τον έχω δει, ποτέ δεν με γέμισε. Ο Καγκάβα, όπως όλοι οι Ασιάτες, τρέχουν σαν να έχουν νέφτι στον κώλο. Ο Γουέλμπεκ μπορεί να εξελιχθεί κι άλλο. Κι όμως, με τέτοιους παίχτες ο Σερ Άλεξ κάνει υπεύθυνο πρωταθλητισμό. Ο Τσάμπι Αλόνσο ξέρει πολύ ποδόσφαιρο. Χθες, δεν τον βοήθησαν και οι συμπαίχτες του και ειδικά τα δυο άκρα αμύνης. Και η απόδοση του Τσάμπι επηρεάζει τον Κεντίρα. Ο Βαράν έχει μέλλον και είναι πιο ποδοσφαιριστής από τον Πέπε, ακόμα και τον Καρβάλιο. Ο Ράμος στην Σεβίλλη ήταν ένα δυναμικό δεξί μπακ που πλέον αγωνίζεται κυρίως στο κέντρο αμύνης. Εξάλλου, και στην Ισπανία εκεί παίζει. Για τον Ολυμπιακό, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα παραταχτεί. Νομίζω ότι ούτε ο Νικολακόπουλος θα το ξέρει. Ας ελπίσουμε ότι θα το γνωρίζει ο Μίτσελ.
Υπουργέ, ο τσίχλας δεν φοβάται τη σκοπιμότητα. Την έχει επιστρατεύσει κι άλλες φορές. Όταν, όμως, καλείται να παίξει ποδόσφαιρο, τότε δεν μασάει. Για παράδειγμα, ο τελικός τσου λου απέναντι στην Μπάρτσα. Κι ας έχασε. Δεν ξέρω αν θα αρπάξει ηχηρό σκαμπίλι, αλλά με το υλικό που έχει, μια χαρά τα πάει. Για τον Ολυμπιακό, υποθέτω ότι η πρόκριση θα κριθεί στο Καραϊσκάκη. Μέχρι τότε θα έχει μάθει και καλύτερα την ομάδα ο Μίτσελ. Μλκ, το βιντεάκι δεν υπάρχει! Γίνονται τέτοια πράγματα;
Πρόεδρε, είναι αλεπού ο μαστίχας!
Την καλησπέρα μου σε όλους!
Το βιντεάκι είναι ανπαίχταμπλ! Το πρωτάκουσα το μεσημέρι στους Καρπετοπανούτσους. Courtesy of Stefanos Harris φυσικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Το αποψινό του Έφηβου λογίζεται κανονικό κλαρίνο ή λόγω των 3 μόνο παστελιών πιάνεται για τσιμπουκάκι;
Καλά, το βιντεάκι κορυφή. Αν και, από ό,τι κατάλαβα, υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις ως προς τη γνησιότητά του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αποψινό ματς νομίζω ότι είναι ένα καλό μάθημα για τον Μίτσελ και τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Επίσης, αποδεικνύει περίτρανα την δυναμικότητα, την αντίληψη και τον ανταγωνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος. Μένει να δούμε ποια θα είναι η διαχείριση του αποτελέσματος από τους δημοσιογράφους, αν και έχω διακρίνει ήδη προς τα που θα πάει η δουλειά.
Χάρης
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τα παιδιά, καλώς τα... 3-0!
Ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε στο γήπεδο όσο το ματς "παιζόταν". Μετά το 3-0 που η Λεβάντε χαλάρωσε, ο γαύρος έκανε μεν 2 δοκάρια, αλλά τίποτα άλλο. Ναι, το πρώτο πέναλτυ είναι αυστηρό, και το 2ο οριακά έξω από την γραμμή. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε πουθενά στο γήπεδο.
Μας έχουν τρελάνει στην προπαγάνδα. Άκου εκεί ο Μανωλάς "καλύτερος του Μέλμπεργκ", επειδή τα σκουλήκια θέλουν να γλείψουν τον Βαγγέλα. Ο Μοντέστο κατ' αρχάς δεν μπορεί να τρέξει πια. Ο Φέισα, παρ' ότι τον συμπαθώ σαν ποδοσφαιριστή, πρέπει να δυναμώσει τα πόδια του και να βελτιώσει την αντοχή του πριν ξαναπαίξει στον Ολυμπιακό. Τί έχει γίνει με τον Φουστέρ και δεν παίζει φέτος? Ο Μανιάτης κακήν κακώς γύρισε δεξί μπακ (ελλείψει άλλου) από το κέντρο. Ας μην συνεχίσω με Φετφατζίδη και λοιπούς μπαλαδόρους. Καλά, ο Μασάδο είμαι σίγουρος πλέον ότι πρόκειται για γούνα, όχι παλτό.
Στο διά ταύτα, ο Ολυμπιακός θέλει πολλες μεταγραφές το καλοκαίρι, έστω και σε λογικά πλαίσια. Και να πω την αμαρτία μου: έχω την αίσθηση (όχι γνώμη ή βεβαιότητα, αλλά αίσθηση) ότι ούτε ο Μίτσελ είναι ο προπονητής που ψάχνουν στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι ακόμα δεν έκλεισε 10 μέρες στην Ελλάδα. Κάτι στην συμπεριφορά του είναι που με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Ο Βαλβέρδε π.χ. που είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν θα έλεγε ποτέ το χαζό αστειάκι "ήρθαμε για να χάσουμε" ως απάντηση στον χαζό Ισπανό δημοσιογράφο που ρώτησε "ήρθατε για να νικήσετε?". Ούτε την μεγαλοστομία του Μίτσελ στην παρουσίασή του "να γίνω κι εγώ Βαλβέρδε". Μπορεί πριν 20 χρόνια να ήταν βασικός στην Ρεάλ και παικταράς, αλλά δεν ξέρω τον προπονητή Μίτσελ και τα έργα του.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι η απελπισμένη προσπάθεια που μετέρχονται τα δημοσιογράφα να ερμηνεύσουν το λόγο απομάκρυνσης του Πορτογάλου Βέγγου. Εμείς που γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο το διασκεδάζουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Φέισα στη θέση 6 που έπαιξε χθες δεν κάνει, δεν κόβει ούτε με βαλέ. Ο Φετφα με δικαιώνει κάθε φορά που παίζει, είναι ένα γατάκι που αργά ή γρήγορα θα καταλήξει δανεικός. Ο Μασάδο είναι όπως λέει ο Χάρης, γούνα, πολύ λίγος.
Το παραμύθι της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα αποκαλύφθηκε στο ματσάκι με τον Αστέρα, όπου χρειάστηκε να αποβληθεί άδικα ο Σανακαρέ για να έρθει ισορροπία. Χωρίς τα κοράκια και με αντίπαλο που δεν κάθεται να χάσει, ακόμα και στην Ελλάδα, ο Θρήνος είναι for the festivals.
Πολλές τρύπες στο ρόστερ και με αρκετές μονάδες πολύ κατώτερες από πέρσι. Μανωλάς αντί Μέελμπεργκ, Φέισα αντί Ορμπάιθ, Μασάδο αντί Ιμπαγάσα, Χολέμπας αντί Μαρκάνο, Αμπντούν αντί Μιραλάς, Κοντρέρας αντί Αβραάμ (μέχρι να επανέλθει ο 2ος) και πρόσφατα Παπαζοντιακιτέδες αντί Τοροσίδη. Πολύ πάνω από τη μισή εντεκάδα δηλαδή, 7/11.
Μαρινάκη πούλα! Ή αγόρασε (παίκτες).
Oμαδα που παει να παιξει στην ισπανια με 5αδα χαφ μοντεστο-φεισα-μασαδο-βλαχοδημο-αμπντουν κατω απο 3 δεν τρωει,ειναι νομος.Αφηνει στον παγκο γκρεκο-φουστερ και στελνει μανιατη πλαγιο μπακ.Kαι ο χολεμπας ακομα,χτες στα χαφ επρεπε να παιξει (να εχει δηλαδη 5αδα μανιατη-γκρεκο-χολεμπας-φουστερ-αμπντουν),εγκληματα τακτικης απο τον μιτσελ,και λιγα μαζεψε...παλι καλα που ειχε παει διαβασμενος...μου θυμισε ενα ματς στο ολντ τραφορντ που ειχε κατεβει ο σουμ με γκουμα δεξια και σανμαρτεαν εξτρεμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήstriker
Χάρη, αν ρωτάς την γνώμη μου, τα δοκάρια που είχε ο Ολυμπιακός είναι της πλάκας. Και δεν υπήρχε Ολυμπιακός στο γήπεδο, διότι δεν υπήρχε νεύρο, τσαμπουκάς και προπονητής. Ένας προπονητής, δηλαδή, που θα ακολουθούσε την τακτική Ζαρντίμ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρόσεχε τον κώλο του. Ο Μίτσελ τελικά δεν ήταν ενημερωμένος, αλλά πολύ αφελής και μάλλον απρόσεχτος. Κι ο Μανωλάς δεν είναι Λούτσιο να παίρνει την μπάλα από την αμυντική γραμμή και να την κατεβάζει σαν wanna be John Stocton (παιχταράς!). Να πω και κάτι για τον Φέισα. Φαίνεται ότι ξέρει μπάλα, αλλά στριφογυρίζει πολύ γύρω από τον εαυτό του και δείχνει κάπως διστακτικός π.χ. στη κάθετη πάσα. Επίσης, χρειάζεται τσαμπουκά και μυική ενδυνάμωση. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να σταθεί η ομάδα σε αυτόν. Ούτε στον Γκρέκο, που κανείς δεν έχει καταλάβει τι θέση παίζει. Τέλος, ας μην κρίνουμε βιαστικά τον Μίτσελ. Είναι δεδομένο ότι έκανε λάθος. Επίσης, θεωρώ δεδομένο ότι θα αλλάξει τακτική και θα μιμηθεί τον Ζαρντίμ. Αν δεν το κάνει, τουλάχιστον για φέτος, σημαίνει ότι δεν το έχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπουργέ, ασχέτως τον λόγο απομάκρυνσης του Ζαρντίμ, νομίζω ότι το χθεσινό ματς θα το έλεγχε καλύτερα και πληρέστερα. Χωρίς να πάρει μη υπολογισμένα ρίσκα και προστατεύοντας τα μετόπισθεν με διαγώνιες αλληλοκαλύψεις (π.χ. αμυντικό άκρο αμύνης). Για τον Φετφατζίδη, τα έχουμε πει. Αν θέλει, ας έρθει στην ομάδα μου που παίζουμε μουντιαλίτο. Μάτια θα βγάζει. Για 11x11, και μάλιστα υψηλού επιπέδου, άστο καλύτερα. Ο Μασάδο είναι προϊόν μάνατζερ. Αμφιβάλλω αν το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού τον είχε παρακολουθήσει ποτέ να αγωνίζεται στην Τουλούζ. Εγώ, που πέρυσι παρακολουθούσα γαλλικό πρωτάθλημα, πρέπει να τον έίχα δει πιο πολλές φορές. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι η Μπαρτσελόνα της Ελλάδας. Λευτεριά στον Μαρινάκη!
Striker, μπορείς να μου πεις τι όνειρο είδε ο Μίτσελ και ξεκίνησε σε τέτοιο ματς τον Βλαχοδήμο; Τι όνειρο είδε και δεν κάλυπτε τον Χολέμπας; Τι όνειρο είδε και προτίμησε τον Φετφατζίδη από τον Ιμπαγάσα; Θα έπρεπε να συλληφθεί από την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Σκέψου να μην είχε πάει διαβασμένος, τι έιχανε να δουν τα ματάκια μας. Παρόλα αυτά, τα Μ.Μ.Ε διαχειρίζονται σχετικά καλά την κατάσταση -καλύτερα από ό,τι φανταζόμουν. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι θα πρέπει να σταματήσουν να δηλώνουν επιλεκτικά την αλήθεια.
Καλό Σου-Κου!
Τι ονειρο να ειδε,απλα τα πραματα,πηγε πρωτες μερες στου ρεντη και του ειπανε "κοιτα να δεις,ο ζαρντιμ εφυγε επειδη δεν εβαζε τον βλαχοδημο και τον φετφατζιδη,εσυ κοιτα να τους προμοταρεις"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβαλε μια τον βλαχοδημο,πηρε διπλο στην τριπολη,σου λεει "κι αν μου κατσει και κανα διπλο στην ισπανια,θα τους τρελανω ολους..."
Ε,ρουφηξε το τριμπαλο και μετα το επαιζε ιστορια,πραγματικα με το που ειδα την εντεκαδα ειπα στον κολλητο μου "τρια θα φαει ο γαυρος",ετσι και εγινε,μηδεν τακτικη,μηδεν κοουτσαρισμα,μηδεν παθος,πραγματικα εφαγε λιγα...αμα ηταν καμια μαλαγα (το καφενειο που διαλυοταν το καλοκαιρι και δεν τους επαιξε ανοιχτα ο φερειρα ο εγκληματιας) θα ειχαν ισοφαρισει το ρεκορ των 7...
Για μενα,φουστερ και γκρεκο δεν πρεπει να βγαινουν απο τετοια ματς...και πρωτη αλλαγη ιμπαγασα...
striker
Striker, κι όπως είδαμε τους το προμοτάρισμα πήγε περίφημα! Συμφωνώ μαζί σου: μόλις είδα κι εγώ την εντεκάδα, σκέφτηκα ότι πάει για κακή εμφάνιση και ήττα. Τον Φουστέρ τον θεωρώ υπερτιμημένο εν σχέσει με την ετικέτα που του έχουν κολλήσει, αλλά φιλότιμο και γνώστη της εργασίας του μέσα στο γήπεδο, ενώ για τον Γκρέκο δεν έχω καταλάβει καν τι θέση παίζει. Όσο για τον Ιμπαγάσα, πρόκειται περί άκρως ποιοτικού παίχτη. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, εκνευρίστηκε όταν, αντί του ίδιου, προτιμήθηκε ως αλλαγή ο Φετφατζίδης.
ΑπάντησηΔιαγραφή