Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ντέρμπυ στο Χαριλάου

Αύριο παίζει ο Άρης με την Α.Ε.Κ. σε μια αναμέτρηση ιδιαίτερα κομβική για το μέλλον και των δυο ομάδων. Ο μεν Άρης θέλει την νίκη για να διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και η δε Α.Ε.Κ. να καλύψει το χαμένο έδαφος, διότι κακά τα ψέμματα η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει μείνει αρκετά πίσω. Θα μπορέσει όμως να βγει αλώβητη από την έδρα του Άρη; Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι θα μπορέσει ο ίδιος ο Ντούσαν να βγει ο αλώβητος από αυτήν την δοκιμασία;


Προσωπικά θεωρώ ότι η Α.Ε.Κ. δεν θα μπορέσει να πάρει την νίκη κι αν έπρεπε να χρίσω μια ομάδα ως φαβορί αυτή θα ήταν σίγουρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης, διότι παίζει στην έδρα της, θα έχει τον ενθουσιασμένο κόσμο στο πλευρό της και παράλληλα μέσα στο Χαριλάου φαίνεται ότι μπορεί και παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Ενδιαφέρον όμως έχει και το πως θα στήσουν τις ομάδες οι δυο προπονητές. Ο Μαζίνιο θα αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Κόκε και τον Γκρασιάν; Δεν νομίζω ότι ο Κόκε θα βγει από την εντεκάδα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι ο Αμπρέου θα κάτσει πάγκο. Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, ήρθε για να κάτσουν στον πάγκο και οι δυο παίχτες του Άρη, καθώς οι εμφανίσεις τους είναι κάτω του μετρίου και σίγουρα επηρεάζουν την συνολική εικόνα της ομάδας.

Ενδιαφέρον έχει και το σύστημα (ή διάταξη αν προτιμάτε) που θα επιλέξει ο Μπάγεβιτς, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις πολλές απουσίες που έχει η ομάδα. Η λογική υποδηλώνει ότι θα παίξει με πολυπρόσωπο και ενισχυμένο κέντρο και προφανώς με αμυντικογενείς προσανατολισμούς, σε αντίθεση με τον Μαζίνιο που φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να παίξει επιθετικά. Μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει. Πάντως θα απογοητευθώ σε περίπτωση που δω την Α.Ε.Κ. να αγωνίζεται με τρόπο παρόμοιο του Ατρόμητου και της Ξάνθης που πέρασαν από το Χαριλάου τις προηγούμενες αγωνιστικές.

2 σχόλια:

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...