Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Η περίπτωση Κατσουράνης

Όταν το καλοκαίρι, περίπου στις αρχές Ιουλίου, ανακοινώθηκε ο Κώστας Κατσουράνης από την ομάδα του Παναθηναϊκού, πολλοί είχαν προβληματιστεί με την αναγκαιότητα της μεταγραφής, ενώ κάποιοι άλλοι στεκόντουσαν στο συνολικό κόστος που απαιτήθηκε για την ολοκλήρωσή της. Λίγους μήνες μετά δεν νομίζω ότι υπάρχει συνετός φίλαθλος ή οπαδός που να αμφισβητεί την άκρως σημαντική προσφορά του στη μέχρι τώρα πορεία των ''πρασίνων''.


Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό να έχεις παίχτες από την μεσαία γραμμή που ανεβαίνουν και γεμίζουν την περιοχή του αντιπάλου. Που ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή είναι ικανοί να σου κάνουν την ζημιά. Τέτοια αμυντικά χαφ στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν πολλά. Ο Ολυμπιακός διαθέτει αρκετούς (Στολτίδης, Ντούντου, Μαρέσκα), η Α.Ε.Κ. έχει τον Καφέ κι από κει και πέρα ψάχνεις με το σταγονόμετρο. Άντε να βάλεις και τον Φωτάκη του Π.Α.Ο.Κ. Τέτοιος παίχτης είναι και ο Κατσουράνης. Πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται κυρίως στη θέση του αμυντικού χαφ με έφεση στο σκοράρισμα. Πετυχαίνει γκολ κυρίως μέσα από την περιοχή με κεφαλιές, προβολές, κοντινά πλασέ, αλλά ενίοτε δοκιμάζει και το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι έπειτα από 8 αγωνιστικές ο ''Κατσούρ'' βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 6 γκολ, έχοντας βάλει την προσωπική του σφραγίδα στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Που αποδίδεται όμως η υψηλή παραγωγικότητα του; Όσο κι αν ακούγεται παράξενο οφείλεται στον Ζιλμπέρτο Σίλβα! Ο αρχηγός της ''σελεσάο'' έχει απελευθερώσει τον παίχτη δίνοντας του την δυνατότητα να παίζει λίγο πιο μπροστά και να εμφανίζεται ως κρυφός επιθετικός. Σίγουρα μερίδιο ευθύνης έχει κι ο Τεν Κάτε που του έχει δώσει ελευθερία κινήσεων. Και όντας άριστος επαγγελματίας, την εμπιστοσύνη αυτή ο Κατσουράνης την ανταποδίδει προς τον προπονητή του ''τριφυλλιού'' στηρίζοντας τον ως προς την κριτική που του γίνεται, χαρακτηρίζοντάς την άδικη.

Το σημαντικό είναι ο ποδοσφαιριστής να συνεχίσει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, διότι μην ξεχνάμε ότι πλησιάζουν και τα μπαράζ της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Ουκρανίας, αν και τότε θα πρέπει να λειτουργήσει μέσα σε άλλο πλαίσιο. Σε αυτό του Ρεχάγκελ.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Κάνθαρε. Θα συμφωνήσω στο 95% αυτών που γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κατσουράνης έχει πετύχει κάτι το μοναδικό φέτος... Να είναι ο χειρότερος παίκτης του Παναθηναικού σε όλα τα παιχνίδια και όμως να βάζει εκείνος τα goal. Τον δικαιολογώ απόλυτα τον Τεν Κάτε που τον κάνω αλλαγή διότι, ούτε μαρκάρει ούτε τρέχει ούτε επιστρέφει να πιέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...