Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ζητούνται φαβορί

Από την στιγμή που άλλαξε ο κανονισμός στους αγώνες κυπέλλου κι από διπλά παιχνίδια έγιναν νοκ άουτ, βλέπουμε πολλές εκπλήξεις με θύματα αρκετές ομάδες της Superleague. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έγινε μια ''επανάσταση'' από τους θεωρητικά αδυνάτους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Α.Ε.Κ., ο Ηρακλής κι η Λάρισα, ενώ είδαμε τον Π.Α.Ο.Κ. να περνάει δύσκολα από την Κρήτη και τον Άρη κυριολεκτικά να δεινοπαθεί για να περάσει τον Ασπρόπυργο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ένας αποκλεισμός φέρνει και γκρίνια. Ενδεχομένως να αποκαλύπτει και αδυναμίες. Κάποιοι απαιτητικοί ρεπόρτερ βιάζονται να αμφισβήτησουν τον Ζίκο, ο Ντούσαν έχει ''πάρει'' φωτιά και μαζί με αυτόν όλη η Α.Ε.Κ., ο Προτάσωφ αποτελεί ήδη παρελθόν, ενώ στον Άρη ολοένα και αυξάνεται η γκρίνια προς τον Μαζίνιο, με το επερχόμενο ματς απέναντι στην, επίσης, απογοητευμένη Λάρισα να κρίνεται κομβικό για την παραμονή του.


Ο μόνος που είχε το κεφάλι του ήσυχο ήταν ο Παναθηναϊκός και σίγουρα εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Είναι όμως έτσι; Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού και της Α.Ε.Κ. ισχυροποιεί επίσης τον Άρη, όπως και την Καβάλα, τον Πανσερραϊκό, τα Γιάννενα, τον Αστέρα Τρίπολης κι όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Ο χρόνος θα δείξει για το που θα φτάσει τελικά η κάθε ομάδα.

Όσον αφορά τον Π.Α.Ο.Κ., φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ρεαλιστής Σάντος πατάει στο έδαφος με τα δυο του πόδια και ξέρει τα όρια της ομάδας. Γνωρίζει ότι πορεία σαν την περσινή στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει και σκεπτόμενος ότι ένα κύπελλο δεν είναι κυπελλάκι - όπως νομίζουν πολλοί- θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους. Γνωρίζει επίσης ότι σε παιχνίδια, όπως αυτό απέναντι στον ΟΦΗ, σημασία έχει η πρόκριση κι όχι η εμφάνιση. Ίσως μέσω του κυπέλλου προσπαθεί να αντιστρέψει και το δυσμενές κλίμα υπέρ του, καθώς η γκρίνια προς το πρόσωπό του χαρακτηρίζεται σταθερή και αμείωτη. Ο Π.Α.Ο.Κ. οφείλει φέτος να έχει στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου, γιατί κακά τα ψέμματα αυτός είναι ο μοναδικός εφικτός στόχος. Ο Σάντος το ξέρει. Ο Βρύζας το καταλαβαίνει. Ο κόσμος της ομάδας τι κάνει;

Υ.Γ.1 Για τις πιθανότητες υποβολής ένστασης από πλευράς Ολυμπιακού ή Ε.Π.Ο. δεν ασχολούμαι.

Υ.Γ.2 Για να ηρεμήσουν λίγο εκεί στην Α.Ε.Κ. Εδώ κοτζάμ Ρεάλ αποκλείστηκε από κάποια άσημη ομάδα τρίτης εθνικής και δεν κάνουν έτσι. Συνεχίζουμε να τα ισοπεδώνουμε όλα μου φαίνεται.

1 σχόλιο:

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...