Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Το ''κάψιμο'' συνεχίζεται

Λίγο πριν τον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Α.Ε.Κ. σκεφτόμουν πως θα μπορούσε να σκοράρει η φιλοξενούμενη ομάδα. Σε ένα παιχνίδι όπου οι αποστάσεις θα ήταν σίγουρα μεγάλες από πλευράς γηπεδούχου, δεν υπήρχαν και πολλοί πιθανοί τρόποι. Θα μπορούσε να σκοράρει από κάποια στημένη φάση, όχι όμως με κεφαλιά γιατί στον αέρα είναι πολύ αδύναμη. Λογικό θα ήταν να σκοράρει από αντεπίθεση με αιχμές του δόρατος τους Μπλάνκο, Σκόκο και Τζιμπούρ. Τζιμπούρ; Ναι Τζιμπούρ. Ο κλώνος του Τρεζεγκέ έπαιξε βασικός και έδωσε ένα μεγάλο φαπ στον Ντούσαν που τον είχε τόσο καιρό εκτός ομάδας και εντός ψυγείου. Φαπ όμως εισέπραξε και ο Ολυμπιακός. Γιατί; Διότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά ''ξεβρακώνεται''. Ποιος φταίει; Η απάντηση στη συνέχεια.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και την Α.Ε.Κ. κυριολεκτικά να μην μπορεί να περάσει το κέντρο και να αδυνατεί να αλλάξει έστω και μια σωστή μπαλιά. Να είμαι ειλικρινής, πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα σκόραρε νωρίς και πράγματι το κατάφερε σε μια περίεργη και συνάμα δύσκολη φάση. Στο 28' λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα φτάνει στον Αβραάμ που πλασάρει. Την ''δόξα'' του Αβραάμ πάει να κλέψει ο Μήτρογλου, ο οποίος ενώ είναι σε θέση οφσάιντ μπλέκεται στη φάση και μπερδεύει την κατάσταση. Τραγικό λάθος από τον επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος αντί να μείνει αμέτοχος και να κάτσει στα αυγά του, τα έκανε σαλάτα με τον διαιτητή να αλλάζει (!) απόφαση και να κατοχυρώνει το γκολ. Μάλιστα ο Αβραάμ μετά τη φάση (δικαίως) τα έχωνε στον πιστολέρο.

Το γκολ σίγουρα χαλάει τον τρόπο παιχνιδιού της Α.Ε.Κ., η οποία πλέον αναγκάζεται να ανοιχτεί και να ψάξει το γκολ, αντί να παίξει με αντεπιθέσεις. Η απάντηση, όμως, έρχεται άμεσα από τον Σκόκο με τον Αργεντίνο να το παστελώνει με φοβερό μονοκόμματο σουτ και φτου ξανά από την αρχή. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι ο παίχτης το κατέχει το τόπι. Η πλάκα είναι ότι η Α.Ε.Κ., όχι μόνο οργανώθηκε, όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά και προηγήθηκε με τον Σκόκο να πιάνει στον ύπνο τον Αντώνη, ύστερα από μακρινή εκτέλεση φάουλ. Μεγάλο λάθος από το φέρελπι κηπουρό, ο οποίος μάλλον πήγε για πουρνάρια. Δεύτερο συνεχόμενο ματς με ''(ψιλο)πνίξιμο'' για τον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με την ομάδα του Πειραιά μάλλον να έχει υποτιμήσει την αντίπαλη ομάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με την Α.Ε.Κ. να είναι πιο ορμητική, να πιέζει ψηλά και να δυσκολεύει τις κινήσεις του Ολυμπιακού. Φαίνεται να κυλάει πολύτιμος χρόνος εις βάρος των ερυθρολεύκων, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση. Το παιχνίδι θα το χαρακτήριζα μέτριο και αυτό φαίνεται κι από τις ''απουσίες'' πολλών παιχτών. Ο Ντιόγκο ήταν επιεικώς εξαφανισμένος, ο Γκαλέτι μάλλον περιμένει την Μπορντώ, ο Μαρέσκα μπερδεύτηκε και ο μόνος που φαίνεται να επιπλέει ήταν ο Αβραάμ, ο οποίος έτρεχε παντού και έπαιζε μέχρι και επιθετικός. Από την άλλη πλευρά ο Μπλάνκο ήταν κάκιστος, αλλά η κακή απόδοσή του δεν φάνηκε λόγω του Σκόκο, του Τζιμπούρ και του αθόρυβου Μαντούκα.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με σέντρες και ψηλές μπαλιές με την ένωση να έχει πολλά προβλήματα στον αέρα. Η πώληση του Κυργιάκου έχει αποδυναμώσει αισθητά την εναέρια άμυνα της ομάδας, σε σημείο που να εκθέτει τον τερματοφύλακα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ομάδα του Πειραιά έχει ''καεί'', δεν διαθέτει φρεσκάδα και είναι ανήμπορη να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, έδειχνε να μην μπορεί καν να ισοφαρίσει το ματς.

Τελικώς, η Α.Ε.Κ. έφυγε νικήτρια από το Καραϊσκάκη μετά από 15 χρόνια, με όχι και τόσο μεγάλη εμφάνιση, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Έμεινε πιστή σε αγωνιστικό πλάνο, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα κενά του Ολυμπιακού και να κάνει αυτά που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο. Οι αντεπιθέσεις δούλεψαν σωστά και τα αμυντικά χαφ υπερίσχυσαν στο χώρο του κέντρου. Ο Ντούσαν δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι σημαντικό. Η ροή του αγώνα τον βοήθησε σημαντικά σε αυτό. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει την (αγωνιστική) ανάκαμψη της Α.Ε.Κ. Οι φίλοι της ομάδας πήραν χαρά μετά από καιρό.

Από την άλλη πλευρά, γίναμε μάρτυρες για μια ακόμη φορά των κενών του Ολυμπιακού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι αδυναμία, ούτε αχαριστία να παραδεχτεί ότι ο Πρόεδρας έχει κάνει τραγικά λάθη στο σχεδιασμό του φετινού ρόστερ. Δεν υπάρχει ποσότητα παιχτών και η διοίκηση αντί να ψάξει σαν τον Rex έτοιμους παίχτες για ενδεκάδα, πάει και υπογράφει τον (ανέτοιμο) Λούα Λούα, κυνηγάει τον (επίσης ανέτοιμο) Καστίγιο και γενικά δείχνει μια απίστευτη αδιαφορία. Λες και ο Κόκκαλης έχει το αλάθητο. Το τραγικότερο όλων είναι ότι συζητείται ακόμα και αντικατάσταση του Ζίκο! Λες και φταίει ο Βραζιλιάνος. Το θέμα είναι πολύ απλό. Αν δεν ενισχυθεί άμεσα με έτοιμους παίχτες θα χάσει το πρωτάθλημα, μολονότι έχει ευνοϊκότερο πρόγραμμα από τον Παναθηναϊκό. Κι αν την διοίκηση δεν την ενδιαφέρει το πρωτάθλημα, αλλά η Ευρώπη, με τέτοιες εμφανίσεις αντίο ζωή.

Υ.Γ.1 Ρε Κατσαρέ, μάθε να περιγράφεις αγώνα.

Υ.Γ.2 Καλά ποιος φώναζε από την ντουντούκα; Και ακουγόταν κιόλας.

Υ.Γ.3 Φαπ σε μένα που είχα πει ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός και μάλιστα είχα προβλέψει και σκορ (2-0) τρομάρα μου!

10 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα.
    Τόσο πολύ, που σκέφτομαι μήπως και είμαι διχασμένη προσωπικότητα και γράφω και ως Κάνθαρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταιζω τα ψαρακια στο πλαϊ εδω και ενα τεταρτο και περιμενω να μεγαλωσουν αλλα τζιφος...απογοητευτηκα...επισης πολυ καλο το αρθρο σου και πολυ σωστες οι τοποθετησεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ξερετε παντως παιδια ακουγεται πολυ οτι θα φυγει ο Ζικο. Και συμφωνω με τον Κανθαρο οτι πραγματικα μονο αυτος δε φταιει. Πολυ μπερδευτηκατε εκει κατω.

    Αρης μια ζωη :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα και απο εμενα.Συμφωνω δεν φταιει εντελως ο Ζικο, αλλα ξεκινοντας το παιχνιδι με Κατσικογιαννη και (μ)Οσκαρ αντι Ζαιρι, φανηκε οτι ηθελε να κανει καποιες αλχημειες οι οποιες δεν ταιριαζουν σε εναν αγωνα με την Αεκ,εστω την πεθαμενη Αεκ.Δεν αφηνεις τον Στολτιδη στην 18αδα, για να βασιστεις στον Κατσικογιαννη?Δε λεω ,ταλεντακι, αλλα οχι εμπειρια Ιερο.Να φωναζει ο κοσμος για να κανει την αλλαγη στο 57 τον Ζαιρι?Να φωναζει ο κοσμος να βγαλει τον ανυπαρκτο και πλεον για εμενα προσωπικα αχρειαστο Ντιογκο?Εκανε λαθη, αλλα τα περισσοτερα τα εκαναν οι παιχτες απο μονοι τους.Νομισαν οτι η Αεκ θα παιξει για να χασει.Ειμουν μεσα στο γηπεδο και τα εβλεπα ολα μπλε.Το πρωτο γκολ καθαρο οφσαιντ με γυμνο ματι.Το δευτερο φανηκε καθαρο παντως.Θελει ενισχυση ο Ολυμπιακος,αλλιως παμε για αλλα.Εχουμε Μπορντω μπροστα μας και φοβαμαι,φοβαμαι πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ziko siko fyge...tha xasoyme to protathlima reeee...ksipniste prin einai argaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eimai olumpiakos alla dustuxws den pame mprosta...kati prepei na ginei kai elpizw to kati na min einai to diwksimo toy ziko kata tin pagia taktiki pollqn e;;inikwn omadwn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΗΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Κ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΑΣΤΕΙΑ(ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕΤΡΑΓΕ), ΓΙΑΤΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΩ ΠΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ "ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ" ΣΗΜΑΙΑΚΙ...ΟΕΟ!!!
    2.Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΖΙΚΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ-ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
    3. Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΕΧΘΕΣ ΣΕΡΝΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ
    4.Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΡΑΦΙΚ... ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. την αλήθεια γιατί δεν την λέτε για τον Ζίκο !!!!
    εεεεεε !!!!
    γιατί δεν λέτε ότι έχει προσβληθεί από μια ύπουλη αρρώστια την Τενκατετίτιδα έεεεε και λέτε μαμακίες για την ομαδάρα μας και παρεπιπτόντως έαν διαβάζει κανείς φροντιστής προχθές άφησε ο Ντιόγκο ένα μπλακ κάβα να μου πήτε να του το φέρω γιατί αλλάζει σχήμα η πίστα !!! να μην του τα χρωστάω Νικος σερβιτόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεωρώ ότι η σύγκριση με τον Κάτε είναι κάπως άστοχη. Ο Ολλανδός ήταν αρκετό καιρό με την ομάδα, έκανε προετοιμασία, ΠΗΡΕ παίχτες...

    Ο Ζίκο παρέλαβε μια ομάδα μεσούσης της σεζόν, με χτυπητές αδυναμίες κι όπως φαίνεται με μια διοίκηση που μάλλον αδιαφορεί σε σημείο εξοργιστικό. Μάλιστα περνάει η σκέψη από το μυαλό μου μήπως όντως ο Κόκκαλης έχει οικονομικά προβλήματα όπως άφηναν κάποιοι να εννοηθεί το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...