Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ο Μέσι και ο Κριστιάνο (όχι ο Ρονάλντο)

Αποφάσισα να κλέψω λίγο από το χρόνο μου για να κάτσω να δω το ματς της Τούμπας. Δεν το μετάνιωσα. Ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε αποφασισμένος να πετύχει ένα γρήγορο γκολ με αιχμές του δόρατος τον Κριστιάνο αριστερά, τον Βιερίνια δεξιά, δεκάρι τον Ίβιτς και τον Φιλομένο στη κορυφή. Από την άλλη πλευρά ο Βλάχος (υποτιμημένος προπονητής) παρέταξε την ομάδα με τρία αμυντικά χαφ, μπας και καταφέρει να κόψει την ορμητικότητα του δικεφάλου.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά με τον Φιλομένο να τραυματίζεται (μπήκε ο Κούτσια) στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο τραυματισμός του δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα στη διάταξη του Π.Α.Ο.Κ., ο Βιερίνια όμως είχε αντίθετη γνώμη. Η ανωριμότητα του Πορτογάλου να αντιδράσει, ύστερα από ένα σκληρό (ίσως και αντιαθλητικό) μαρκάρισμα του Μπαστία σίγουρα ενόχλησε τον Σάντος και τον έβαλε σε μπελάδες. Αποτέλεσμα να ανέβει ο Σέρβος στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας δεξιά τον Κούτσια και αριστερά τον Κριστιάνο. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρας κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τους Μπαστία, Φυτανίδη και Καρντόσο και προσπάθησε να απειλήσει τον Π.Α.Ο.Κ. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στη δημιουργία με τους Βιτόλο και Γκαρσία να κόβουν αλλά να μην φτιάχνουν φάσεις. Ο Κουτσιαμικρούλης προσπαθούσε, ο Κριστιάνο δεν προσπαθούσε κι ενώ η ομάδα είχε ανάγκη τις επελάσεις του Λίνο, ο ίδιος προτίμησε να μείνει πίσω. Μεταξύ μας καλά έκανε. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ίβιτς να χάνει μια καλή στιγμή με κεφαλιά, τη στιγμή που ο Αναστασόπουλος πήγε για παγωτό.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ίβιτς χαμένο ανάμεσα σε Λαζαρίδη και Μαρσελάο, αλλά με τον Κουτσιανικούλη σε μεγάλα κέφια. Μία φανταστική ενέργειά του παραλίγο να ανοίξει το σκορ, κάτι που πέτυχε στην επόμενη φάση. Η ομάδα της Τρίπολης ξεχάστηκε μπροστά, η άμυνα είχε ανέβει πολύ ψηλά με τους Ίβιτς και Κούτσια να βγαίνουν στην κόντρα και τον τελευταίο παρόλο που δεν πιάνει καλά το πλασέ (βρήκε το τόπι με τις τάπες) να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Τραγικότατο λάθος από τον Αστέρα με τον Βλάχο να έχει βγει δικαίως από τα ρούχα του. Ανέμενα με ενδιαφέρον την αντίδραση της Τρίπολης, κυρίως στην επίθεση. Ο Καούνος ήταν πολύ μόνος μπροστά, καθώς ο Ουντότζι και ο Καρέρα δεν μπορούσαν να βοηθήσουν ιδιαίτερα. Έκανε μπαμ η απουσία του τιμωρημένου Τσέζαρεκ, ενώ τα προβλήματα για τον Ουριμπάρι από τον ''Μέσι'' παρέμεναν.

Πλέον οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν αναγκαστικά και βγήκαν μπροστά για να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Βλάχος φρεσκάρει την ομάδα και από ότι κατάλαβα άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Ωστόσο, ορισμένες φορές είχα την εντύπωση ότι ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν αυτός που έπαιζε με παίχτη παραπάνω κι όχι ο Αστέρας. Η μοναδική έκλαμψη του Αστέρα ήρθε στο 75΄λεπτό με το σουτ του Ουντότζι, την ίδια στιγμή που ο Σάντος δικαιολογημένα περνάει στο παιχνίδι τον Σορλέν στη θέση του Κριστιάνο, ο όποιος έδειξε λίγα πράγματα. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν μάλλον ήσυχα για τον δικέφαλο του βορρά, αφού ο Αστέρας δε μπορούσε.

Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μια πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τον παίχτη παραπάνω, αντίθετα λες και αποπροσανατολίστηκαν από την αποβολή του Βιερίνια. Αντί να αμύνεται και να περιμένει για να παίξει την κόντρα, έπρεπε να βγει μπροστά και να καλύψει τους κενούς χώρους. Δεν είναι ομάδα φτιαγμένη για τέτοια πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας θα μπορούσε να φύγει με το Χ, αν δεν έκανε η άμυνα το τραγκό λάθος. Το έκανε όμως. Ε λοιπόν ας μη το έκανε. Από την άλλη πλευρά, ο Σάντος για μια ακόμη φορά είχε πλάνο και έμεινε πιστός σε αυτό, παρόλη την επιθυμία του Βιερίνια να του χαλάσει τα σχέδια. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση, έχει ρυθμό κι ενώ δεν παίζει καμιά σπουδαία μπάλα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Επόμενος σταθμός Σέρρες, έχοντας πολλές απουσίες.

Υ.Γ.1 Γιατί ο Βερόν έχει στρογγυλοκαθήσει σαν κλώσσα πάνω στο συμβόλαιο του;

Υ.Γ.2 Είχα προαναγγείλει ότι θα έγραφα για τον κοντό. Θα επανορθώσω άμεσα.

5 σχόλια:

  1. ειδα τον αγωνα και θα συμφωνησω με τον κανθαρο πως η τριπολη θα μπορουσε να παρει το χ...απο την αλλη ο ΠΑΟΚ φερνει το επιδιωκομενο αποτελεσμα και ο ιβιτς ειναι στους τελευταιους αγωνες φορμαρισμενος...η συνεχεια την τεταρτη στο κυπελλο...θα τα κατεφερει o ΠΑΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.Πολύ σημαντικό το γεγονός οτι ο Π.Α.Ο.Κ. νίκησε μετά απο μέτρια εμφάνιση αλλα και με δέκα παίκτες.Αυτό απο μόνο του φανερώνει οτι η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και μπορεί να πετύχει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλά να διορθώσω πως δεν ήταν το ντεμπούτο του Κριστιάνο σε αυτόν τον αγώνα. Το ντεμπούτο του έγινε στον αγώνα ΠΑΟΚ - Πανιώνιος για την 16η αγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο φίλε, έκανα λάθος. Μόλις διορθώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...