Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ντέρμπυ εις διπλούν

Η ερχόμενη Κυριακή έχει δυο σημαντικά ματς που όπως φαίνεται θα κρίνουν πολλά για την πορεία και των τεσσάρων ομάδων. Όπως γίνεται κατανοητό όλο το βάρος θα πέσει σε αυτά τα δυο παιχνίδια, οπότε μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι έχει να γίνει στην αθλητική κυριακή. Θα έχουμε πολύ μαμ. Ξεκινάμε με το Άρης - Παναθηναϊκός.

Ο Μαζίνιο μετά το εντός έδρας ματς με την Α.Ε.Κ. είχε κάνει λόγο ότι η ομάδα ίσως δεν έχει νοοτροπία νικητή για να παίρνει τα δύσκολα ματς. Δεν ξέρω αν τελικά αυτό ισχύει. Ξέρω όμως ότι την Κυριακή ο Άρης έχει την ευκαιρία να τσαλακώσει τον Παναθηναϊκό, όπως ακριβώς έκανε και με τον Ολυμπιακό. Η μέτρια εμφάνιση στα Γιάννενα ήρθε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να προσγειώσει κάπως τους παίχτες και τον κόσμο. Ο Κούπερ, άλλωστε, αυτό θέλει. Χαμηλά την μπάλα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η βελτίωση είναι δεδομένη. Δεν υπάρχει ταχύτητα μόνο στα πόδια, αλλά και στην σκέψη. Θα πρέπει, όμως, να περιοριστεί ο Σισέ. Ο Γάλλος είναι γρήγορος, σουτάρει δυνατά, μονοκόμματα και πασάρει με την μία και δεν ξέρω πως θα μπορέσει να τον σταματήσει ο βαρύς Γκιάρο. Μάλλον ο Νασούτι θα τον προσέχει. Ο κίνδυνος του Σισέ θα περιοριστεί αν ο Άρης καταφέρει να πάρει το κέντρο και βγει νικητής στις προσωπικές μονομαχίες. Ο Σίλβα κάνει πολύ καλή σεζόν και αποτελεί το βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, ειδικά από τη στιγμή που Κατσουράνης και Καραγκούνης μαρκάρουν με τα μάτια. Θα μπορέσει ο Νάτσο και ο Σάκαρος (γίγαντας) να κυριαρχήσουν στο κέντρο; Η απώλεια πάντως του Ναφτί (τιμωρημένος) με βάση τις τελευταίες εμφανίσεις του ειναι πλήγμα. Επιπλέον, θεωρώ ότι ο Νιόμπλιας πρέπει να φορτώσει με παίχτες την αριστερή πλευρά του Άρη, όπου ο Αράνο παίζει με κινητή μονάδα νεφρού. Έχει σκάσει ο παίχτης. Ο επικίνδυνος Σάλπι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Άντε να δούμε και το πάλαι ποτέ τεράστιο ταλέντο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο τσίμπλας σίγουρα είναι σοβαρός και λογικός άνθρωπος. Βέβαια, τα πειράματα που κάνει αν τα έκανε ο Κάτε δεν ξέρω κι εγώ τι θα είχε γίνει. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το τεστ θα είναι το πιο σοβαρό και αξιόπιστο για τον Παναθηναϊκό και τον Νιόμπλια. Δυο μήνες δουλειάς θα αξιολογηθούν την ερχόμενη Κυριακή. Ίσως δεν είναι δίκαιο και σωστό, αλλά κάπως έτσι θα το εκλάβουν δημοσιογράφοι και κόσμος. Δεν αποκλείω κανένα αποτέλεσμα. Είναι πιθανό το τριφύλλι να χάσει και να φέρει τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής αν ο ίδιος νικήσει τον Π.Α.Ο.Κ. Το θέμα είναι ότι η ομάδα του Πειραιά δείχνει ότι ακόμα και να χάνει ο Παναθηναϊκός, δεν δείχνει ικανή να αντιστρέψει την κατάσταση.

Σίγουρα η απόλυση του ''φταίχτη'' Ζίκο φέρνει ένα θετικό κλίμα στην ομάδα. Τα δεδομένα όμως δεν αλλάζουν. Όπως πιστώνεται τις επιτυχίες, έτσι πρέπει να πιστωθεί και τα λάθη. Φυσικά αναφέρομαι στον Πρόεδρα, για τον οποίο έχω την απορία αν είναι ο ίδιος που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Οι δήθεν μεταγραφές που γίνανε μάλλον ούτε ουσία έχουν, ούτε κατάφεραν να φέρουν ενθουσιασμό. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα χάσει κι άλλο εντός έδρας ματς. Θεωρώ ότι αν σκοράρει πρώτος θα βραχυκυκλώσει τον Π.Α.Ο.Κ. και θα καταφέρει να κερδίσει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι στημένη για να προηγείται, όχι για να κυνηγάει το σκορ. Ο Σάντος ανεξαιρέτως με ποιον παίζει προετοιμάζει την ομάδα με τον ίδιο τρόπο. Είδα και το ματς με τις Σέρρες για το κύπελλο. Έτσι θα παίξει και με τον Ολυμπιακό. Θα έχει την ίδια διάταξη, απλά θα αλλάξουν τα πρόσωπα. Επομένως, ουδόλως θα επηρεάσει τον Π.Α.Ο.Κ. η αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό. Πάντως, από ότι διαβάζω και ακούω ο Μπάντοβιτς θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Διάβασα μάλιστα ότι θα ξεκινήσει ο Στολτίδης. Θεέ και κύριε. Ο Γκαρσία με τον Βιτόλο θα τον φάνε για πρωινό. Η πλάκα είναι ότι ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. συμπεριφέρεται λες και έχει χάσει από τώρα. Αυτή η μίξη αλαζονείας και ηττοπάθειας συνεχώς με εκπλήσσει. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. Η συνέχεια στο χορτάρι.

Υ.Γ.1 Τελικά τι έγινε με τον Βιερίνια;

Υ.Γ.2 Ζίκο αλάνι για πάντα στο λιμάνι!

Υ.Γ.3 Τι θα κάνει ο Σαριέγκι και ο Βύντρα την Κυριακή;

Υ.Γ.4 Τσίμπλας=Νιόμπλιας (Εμπνευστής ο salamagkas)

8 σχόλια:

  1. Η σοβαρή ομάδα του Κούπερ, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απο τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος, ως ομάδα δεν έχει να μας επιδείξει και κάτι συνταρακτικό. Όμως, οπως αναφέρεις kanthar0s με φοβίζουν απο το κέντρο και μπροστά οι μονάδες του Παναθηναϊκου. Θέλω να δώ πως θα αντιδράσει το κέντρο μας χωρίς τον φορμαρισμένο Ναφτί και αν ο Νάτσο θα φτάσει για 90 λεπτά σε υψηλή απόδοση. Εκεί νομίζω και εγώ, ότι θα κριθεί το παιχνίδι, ποιός θα κυριαρχησει στο κέντρο. Πάμε για την νίκη σε ένα κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης για ακόμη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ολυμπιακος δεν πρεπει να χασει παλι στο καραισκακη οπως εγινε με τον αρη...αν θελει να εχει ελπιδες για την κορυφη δεν πρεπει να αφησει το παιχνιδι αυτο οπως και κανενα αλλο απο εδω κ περα! Συμφωνω μαζι σου κανθαρε πως αν σκοραρουμε θα ειναι δυσκολο για τον παοκ να ακολουθησει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προσωπικα πιστευω οτι ο αρης μπορει να χτυπησει το παιχνιδι με τον παο ειδικα μεσα στο καυτο χαριλαου...βεβαια ο σισε ειναι ενα προβλημα αλλα νομιζω και θα φαμε γκολ αλλα και θα βαλουμε και ετσι οπως παει φορτσατη η ομαδα γιατι οχι και να μην κερδισει...ολα ειναι πιθανα και ο παο ειναι πολυ καλη ομαδα! για το αλλο παιχνιδι πιστευω και εγω πως αν ο ολυμπιακος βρει διχτυα δυσκολα ο συμπολιτης θα κανει την ανατροπη αλλα και αυτο ειναι ντερμπι!!!την κτριακη απο τις 5 παρα μεχρι τις 9 θα ριξουμε αγκυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Κυριακή στο Χαριλάου για μένα είναι μια τεράστια κόντρα προπονητών.Καλύτερα μία κόντρα της δουλείας των προπονητών μέχρι τώρα(πάνω κάτω είναι τον ίδιο καιρό στις ομάδες)...
    Η μαγκιά του Κούπερ θα φανεί αν αποκλείσει τον Σισσέ και να καταφέρει να κουράσει τον Σίλβα που άμα κουραστεί αυτός τελείωσε το κέντρο του ΠΑΟ..Επίσης η μαγκιά του Νιόπλια θα είναι να καταφέρει να μην υπάρξει τρικυμία στην άμυνα του ΠΑΟ λόγω του γρήγορου παιχνιδιού του Άρη(όποια ομάδα παίζει γρήγορα μπροστά η άμυνα του ΠΑΟ αντιδρά σπασμοδικά!) και να καταφέρει όπως λές να εκμεταλεύτει την προβληματική αριστερή πλεύρα του Άρη...
    Τέλος ελπίζω ο Π.Α.Ο.Κ να μην βγάλει πάλι το γνωστό κόμπλεξ του όποτε πατάει Αθήνα που χάνει όλη την δυναμική του..
    2 Όμορφα ματς την Κυριακή,Μία πραγματικά ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ(όχι σαν την την τηλεοπτική)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sigoura prokeitai gia ena periergo paixnidi...o paok pisteuw oti einai se thesi na parei tin isopalia oxi omws ti niki...einai enas telikos,i omada tou piraia an xasei xanete mia k kali ap tin ipothesi titlos,o paok episis an nikisei bazei themelia k apokta sobares pithanotites gia exsodo stin europi....diafwnw me to sxolio oti o olimpiakos de xanei allo entos edras paixnidi..den einai se kali katastasi k me pathos o paok pisteuw oti mporei na parei auto pou thelei,ean epeze o bierinia tha imoun pepeismenos oti apotelesma tha eperne..k epitelous de ginete poia na tithete thema proponiti giati poli apla i omada sintonizete ap ti doiikisi k exei allaxse mesa se ena xrono 3 fores stil paixnidiou...pisteuw tha ginei ena poli skliro paixnidi k to apotelesma tha einai isopalo..i agwnistiki auti bgazei prwtathliti...an o panathinaikos nikisei exei pleon sobares pithanotites na parei to titlo..an o olimpiakos nikisei k xasei o panathinaikos tote kat eme to prwtathlima xsekinaei ap to 0!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. oson afora to paixnidi tou ari me to panathinaiko,simfwnw pws o panathinaikos exei problima einai i eukairia tou omws na apodeixsei oti pleon de tha kanei ta idia lathoi tha mpei dinata gia na parei ena paixnidi pou fantazei k einai diskolo alla xserei pws an ta kataferei exei kanei ena terastio bima....tha einai ena dinato test gia tin omada k to nioplia pou anexsartitos apotelesmatos tha ton dikaiologisw......o aris prepei na apodeixsei pws i poreia tou teleutaies agwnistikes mono tixaia den einai.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα πραγματα ειναι πολυ απλα για τον Ολυμπιακό
    αν χασουμε παει το πρωταθλημα οριστικα και να δω ποιος θα φταιει παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάγε, μία πραγματικά ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ όπως είπες. Ειλικρινά περιμένω πως και πως να παρακολουθήσω τα δυο αυτά ματς. Πάθος, πίεση, δυναμη, ποιότητα, ταχύτητα. Ότι ζητά ένας ποδοσφαιρόφιλος θα τα δει μέσα σε 4 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...