Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Θεός vs Ημίθεος, σημειώσατε άσσος

Μία από τις πρώτες σκέψεις μου για το ματς ήταν ότι ο Άρης δεν θα έπρεπε να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του κόσμου. Αντίθετα, θα έπρεπε να έχει υπομονή στο παιχνίδι του και να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να ανοίξει την άμυνα του Ηρακλή, δεδομένου ότι ο Άρης σε κλειστές άμυνες έχει πρόβλημα. Τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρότινος. Από την άλλη πλευρά ο ''Γηραιός'' θα μπορούσε να παίξει με αντεπιθέσεις, να τρέξει με τον Έπσταϊν πάνω στην ασβέστη και να εκμεταλλευτεί την δύναμη του Γιάκομπ στον αέρα, ειδικά από την στιγμή που οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν κάποια προβληματάκια στην εναέρια κυκλοφορία. Αναρωτιόμουν, επίσης, αν θα βλέπαμε ένα ματς καρμπόν με αυτό έναντι στον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια έκπληξη από πλευράς Κούπερ. Έβαλε τον 19χρονο Ίαν Ντέιλι στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Ο Ηρακλής, όμως, ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά με τον Άρη να φαίνεται μάλλον μουδιασμένος. Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι γρήγορα ισορρόπησαν και μάλιστα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Γρήγορο παιχνίδι από τις δυο ομάδες με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ, το οποίο ήρθε στο 31' λεπτό με τον γκολτζή Κάμπορα να εκτελεί, ύστερα από όμορφη ενέργεια του Κόκε, ο οποίος αφού ψιλοχόρεψε την άμυνα του Ηρακλή σούταρε με τον Μπαντή να μην μπορεί να μπλοκάρει τη μπάλα.


Αν ισχύει η φράση του Μπουφόν ότι ο καλός τερματοφύλακας φαίνεται από το πόσο εύκολα μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα, τότε μάλλον ο Μπαντής μένει μετεξεταστέος. Ο Ηρακλής, όμως, απαντά γρήγορα με τον Έπσταϊν να εκτελεί ένα μακρινό φάουλ και την άμυνα του Άρη να αντιδρά ερασιτεχνικά ή για να είμαστε πιο ακριβείς να μην αντιδρά καθόλου. Η μπάλα ουσιαστικά πέρασε κάτω από το σώμα του Σηφάκη που είχε κάνει ένα ωραίο άλμα, νομίζοντας και γω δεν ξέρω τι. Το ημίχρονο όδευε προς το τέλος του και κει που όλοι νόμιζαν ότι θα λήξει Χ, ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο, με τον Κάλβο να βομβαρδίζει.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης μπήκε φουριόζος για ένα τρίτο γκολ με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς και στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, από την πλευρά του Ιωαννίδη προήλθε το τρίτο γκολ πάλι με τον Κάμπορα, ύστερα από ωραία κάθετη του Ναφτί στον Κόκε που με τη σειρά του πασάρει παράλληλα στον Αργεντίνο killer. Ωστόσο, δεν υπήρχε τελειωμός. Τέταρτο γκολ με τον εξαιρετικό Ναφτί να σεντράρει και τον Κάλβο να σκοράρει με το κεφάλι. Και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμασταν μόλις στο 54' λεπτό.

Πολλά κενά στο κέντρο άμυνας του ημίθεου με τον Κατσαμπή και τον Σαρακατσάνο απλά να μην μπορούν. Αθόρυβη δουλειά για τον Πρίττα, ο οποίος έκοβε και για τον Ναφτί, δίνοντάς του την ευκαιρία να συμμετέχει στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Τα περισσότερα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους ξεκινούσαν από την αδυναμία του Ηλιάδη και του Παπαστεριανού να μαρκάρουν με τον τελευταίο να συνεχίζει ένα σερί κακών εμφανίσεων. Συν τοις άλλοις, πολλοί παίχτες ήταν εκτός ρυθμού με τον Μπόσνιακ να έχει ακουμπήσει μπάλα ελάχιστα φορές.

Τα λεπτά μέχρι το τέλος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το μόνο που κάταφερε ο Ηρακλής ήταν να μειώσει σε 4-2 με τον Μιλάνο προς το τέλος του αγώνα. Ούτε ο πιο πιστός φίλος του Άρη δεν περίμενε τέτοια επιθετική παραγωγικότητα και μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Έλεγχε τον αγώνα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και αναπτυσσόταν από άξονα και άκρα. Για ένα ακόμη παιχνίδι έβγαλε αρκετές κάθετες και πραγματικά όλα κύλησαν ρολόι. Όσο για τον Κάμπορα, η διοίκηση οφείλει να τον ανανεώσει χθες. Με τον ρυθμό που σκοράρει ο Αργεντίνος θα ζητάει μετά τον ουρανό με τα άστρα. Δεν μπορώ να εξηγήσω την - προς το καλύτερο - μεταμόρφωση του Άρη, παρά να την πιστώσω στον Κούπερ. Φαίνεται ότι ο Αργεντινός τεχνικός βγάζει τίμια το ψωμί του.

Όσο για τον Ηρακλή ότι και να πούμε είναι λίγο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ποιότητα παιχτών. Έχει πολλά κενά στην άμυνα και το πληρώνει συνεχώς, αλλά τουλάχιστον λειτουργεί ικανοποιητικά στην κόντρα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με αυτόν ενισχύονται, εκτός από τον ίδιο. Μάλιστα, έχουν αρχίσει και προσφυγές με τον Κοβαλέφσκι να προσφεύγει για 10.000 ευρώ! Φυσικά δεν είναι μόνο ο Πολωνός keeper. Έπονται κι άλλοι. Ο Πουρσανίδης λέει ότι ο Ηρακλής έχει stand dy παίχτες, αλλά δεν φαίνεται να πείθει κάποιον. Ας μην πω και για τις φήμες περί πώλησης του Έπσταϊν. Ας μην πω και για τις καταγγελίες Κωφίδη περί τρελής εφόδου στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του προηγούμενου αγώνα επί του Πανθρακικού. Ας μην πω για τους αλλοδαπούς συνέταιρους του Προέδρου. Ας μην πω για το πόσο ''ωραία'' νιώθει ο κόσμος της ομάδας. Δεν τον βλέπω καλά τον Ρέμο.

18 σχόλια:

  1. Αυτο που σκεφτομουν καθολη τη διαρκεια του αγωνα ειναι οτι δε θα χασουμε σημερα...Για καποια λογο δεν ειχα αγχος για την εκβαση του αγωνα. Αυτος ο Αρης μου εμπνεει σιγουρια αναφορικα με το ποιοτικο ποδοσφαιρο και τα καλα αποτελεσματα. Και ετσι εγινε! Στο 56 ειχαμε σκοραρει ηδη 4 φορες ενω στο προσφατο παρελθον φταναμε στο 90 φευγα και ξεροσταλιαζαμε για ενα γκολ!!
    Θα μας τρελανει αυτη η ομαδαρα!
    Ο Καμπορα και ο Καλβο εχουν παρει φωτια και ο Κοκε εχει θεαματικη βελτιωση...VAMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημειωτεον οτι απο το 60 και επειτα ο αρης πατησε φρενο...προσωπικη εκτιμηση οτι εγινε σκοπιμα λογω του αγωνα κυπελου την τεταρτη με αστερα! Ειδαλλως θα εβρεχε και αλλα γκολ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με το ότι ο Άρης έριξε τους ρυθμούς μετά το 60' λεπτό λόγω κυπέλλου.
    Δεν ξέρω βέβαια αν θα έβρεχε κι άλλα γκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρα μιλάς. 7 γκολ σε 2 παιχνίδια!!! Πότε το ξανακάναμε αυτό;;;
    Ο Κόκε ήταν σήμερα φοβερός με όλη την σημασία της λέξης...
    Κάλβο εδώ και μερικές αγωνιστικές απο άλλο πλανήτη...
    Ντεϊλι...Πουλενάρα!!!
    Εξακολουθούν μερικοί να θέλουν Μπλάνκο στον ΑΡΗ;;; Τον έχω απλά με κοντά μαλλιά..."Με λένε Κάμπορα και μυρίζομαι το γκόλ".

    Όντως η ομάδα απο το 56 και μετά έκανε fair play...το σκόρ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο...Τραγικά και τα 2 γκόλ που φάγαμε...Πάντα υπάρχουν οι κακές στιγμές αλλά απαγορεύεται να τρώς τέτοια γκόλ. Το είδε ο Κούπερ και μου φτάνει. Σημαντικό το παιχνίδι της Τετάρτης, σήμερα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τέλος οι πανηγυρισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ola ta lefta o koke...apisteyta veltiomenos! makari na synexisei etsi i omadaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o blanco ston arh??? x0ax0a0xa0x0ax0a ton blanco ton rwthsate? kai eimai kai vazelos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα ρε βαζελε , εδω εσεις λεγατε για αβρααμ(προδοτης) μπαγεβιτς(μισθοφορος) και χιλιους 2 αλλους..μουαχαχαχαχα


    μετρια εμφανιση απο ΑΡΗ αλλη μια φορα..Κουπερ κραξτους!!!
    Τους χαιρετισμους μου.
    Azxd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθάρματα, άσχετοι, δημοσιουπαλληλάκια...Κάθεστε μετά το 60' και τρώτε το γκολ...και ενώ εγώ που βγάζω τίμια το ψωμί μου και έχω ποντάρει 1ο γκολ Κάμπορα και τελικό 4-1 με συντελεστή 120 χάνω 600 ευρώ! Αλήτες, κ@λόπαιδα. Μην ρίξετε 3 μπαλάκια στον Αστερίξ την Τετάρτη και θα τα πούμε...
    Σάκης Βέροια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σακη κραξτους!! Ντροπη και αισχος!!
    Ο Κοκε φταιει!!
    χαχαχαχαχα
    Azxd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλές καλημέρες στον AZXD και στον Σάκη!

    Λευτεριά στον Κόκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Ρεχάγκελ είδατε τον Λαμπριάκο σέντερ μπακ? Και παίζει με Κυργιάκο και Παπασταθόπουλο? Είδατε τον Πρίττα? Ακόμα Τζιόλη θα βάζετε? Αν είχαμε και Καράμπελα-Νεμπεγλέρα, φέτος πηγαίναμε για τίτλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ .ΜΕΤΑ ΤΟ 56' ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΚΟΛ .ΚΟΥΠΕΡ ΒΑΛΤΟΥΣ 10ΧΛΜ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου φιλαρακι συναρειανε,ευχαριστω για την επισκεψη.Προσπαθουσα να σου γραψω χθες αλλα ειχα προβλημα με τα cookies.
    Καλη τρελλα κουβαλας και συ.
    Εχεις καποια σχεση με δημοσιογραφια?
    Η γραφη σου κατι μου θυμιζει.
    Νασαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαμηλά την μπάλα Μέχρι τώρα όλα καλά. Θα βεβαιωθώ όταν σκοράρει και πάλι ο ΚΟΚΕ...
    Θέλω ένα ακόμα κεντρικό αμυντικό και ένα μπακ άπ του ΑΡΑΝΟ γιατί δεν τον βλέπω πολύ καλά... θα σκάσει από τα συνεχόμενα πρωταθλήματα...
    Για μένα αποκάλυψη ήταν ο ΛΑΜΠΡΙΑΚΟΣ δεν πέρασε κουνούπι μια χαζομάρα έκανε στο 2ο γκόλ που σήκωσε χέρι για οφ σάιτ...
    EZO
    φιλιά στα αλάνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Μουρατίδη δεν έχω καμία απολύτως σχέση με δημοσιογραφία...Η γραφή μου τι σου θυμίζει;

    Έχω την αίσθηση ότι αν πραγματικά ο Άρης είχε ανάγκη τον κεντρικό αμυντικό θα τον είχε ήδη πάρει. Η αλήθεια για τον Λαμπριάκο είναι ότι από την στιγμή που πέρασε στο παιχίδι ο Γιάκομπ δεν ακούμπησε μπάλα. Ούτως ή άλλως, ο Γιάκομπ δεν φαίνεται να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εδώ με το που μπήκε ο Βέλιος έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. o tsimpoukomenos kerdise ton pethameno xaxaxaxaxax
    me ti asxoleiste re evraioi o koke o paixtaras kai o daily to poulen kai malakies

    allakste poli aspromauri einai oloi
    PAOK G-4 singing drinking

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.....ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΤΕΛΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΧΑΣΑΤΕ....ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ 65 ΛΕΠΤΑ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥς.ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙ ΜΑΖΙΝΙΟ ...ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απίστευτα τρεξίματα απο την ομάδα σήμερα, Χαιρόμαστε να βλέπουμε ΑΡΗ...ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ειδικά ο Κόκε με άφησε άφωνο.
    Πάμε για τα επόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...