Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ο κυρ-Κώστας ακούει Μπιθικώτση

Ο άνθρωπος, ένα ευπροσάρμοστο είδος που διακατέχεται από βασικά και δευτερεύοντα κίνητρα, διαφέρει από τους άλλους ζωικούς οργανισμούς. Διαθέτει, βλέπετε, νου. Λογική. Νόηση. Εκφορά και έκφραση λόγου. Παρά το γεγονός ότι εξιστορεί ελάχιστο χρονικό διάστημα, λίγο παραπάνω από 150.000 χρόνια, έχει καταφέρει να μεγαλουργήσει. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο είδος. Συχνά, όμως, βλέπει αντικείμενα, ανθρώπους και φύση με εργαλειακή αντίληψη. Αγνοεί, αμελεί αν προτιμάτε, ότι οι κανόνες της φύσης δεν υπόκεινται σε κανέναν κανόνα. Ο άνθρωπος, λοιπόν, δεν αποτελεί κυρίαρχο των διατομεακών συστημάτων του πλανήτη, αλλά μέρος του. Απλά ένα κομμάτι του. Για αυτό και παρατηρείται έξαρση φαινομένων, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ή επιτάχυνση των φυσικών διαδικασιών, όπως η ερημοποίηση εδαφών ή η εξαφάνιση ειδών. Η εμπλοκή, λοιπόν του ανθρώπινου παράγοντα αποβαίνει καθοριστικής σημασίας για πλείστες καταστάσεις που ταλανίζουν τον πλανήτη. Κι αυτές οι καταστάσεις χαρακτηρίζονται από πληθώρα αντικειμενικών πειστηρίων. Δεν τελειώσαμε. Υφίστανται και ανθρώπινες συμπεριφορές. Συχνά, αυτές μοιράζουν το χαμένο κομμάτι του παζλ.


Προχθές, το χαμένο κομμάτι του παζλ ονομαζόταν mute, ελληνιστί σίγαση. Όσοι πήγαν γήπεδο, την γλιτώσανε. Σωθήκανε -αν και εκεί βρίσκεσαι περικυκλωμένος από άλλου είδους μαλακία. Οι υπόλοιποι που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, όφειλαν να είναι προετοιμασμένοι. Ο κάθε τηλεθεατής έπρεπε να είναι μάχιμος. Και εφευρετικός. Να βρει έναν τρόπο να καλυφθεί από τα στοχευμένα πυρά. Όταν σου πετάνε πέτρες, τρέχεις να κρυφτείς. Όταν σου ρίχνουν μπουνιές, διπλώνεις για να αντέξεις τον πόνο. Στην περίπτωσή μας, τι κάνεις; Και δεν μιλάμε για σωματική βία. Υπάρχει και η λεκτική. Και μάλιστα, αυτή που δεν γνωρίζει αντιπαράθεση. Σε αυτή επιδίδονται τα πολιτικά κατακάθια που εμείς ψηφίζουμε. Μηδενός εξαιρουμένου. Όσοι βρίσκονται στη Βουλή είναι συνένοχοι. Τέλος. Δεν ξέρουν καν πότε πρέπει να τηρήσουν σιγή ιχθύος. Τους ρωτάνε πώς αισθάνονται για την αυτοκτονία του συνταξιούχου και επειδή βλέπουν κάμερα και μικρόφωνο μπροστά τους, βρέχουν το βρακάκι τους, σουφρώνουν τα χείλη και αμολάνε την βόμβα. Και εσύ να τσεκάρεις και να καρατσεκάρεις το ημερολόγιο για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι Πρωταπριλιά. Τι σκατά; Και στα ψέμματα έχουμε αναδρομικά; Ξεφύγαμε, όμως. Ή μήπως όχι; Τέλος πάντων. Λέγαμε για το ματς.

Με θλίψη ψυχής σκέφτεσαι τι να κάνεις. Να το γυρίσεις στο πρώην Ουέφα, όπου η κατάσταση είναι ομαλή; Να βάλεις ράδιο; Ναι, αλλά εκεί το mute δεν συνοδεύεται από εικόνα. Δεν πειράζει. Σάμπως αυτός που βλέπει από την τηλεόραση την εικόνα, καταλαβαίνει τι γίνεται; Ιδέα δεν έχει. Αφού, ούτως ή άλλως, ο καθένας αντιλαμβάνεται άλλα αντ' άλλων. Την ίδια πληροφορία ο καθείς την ερμηνεύει διαφορετικά. Ανάλογα με τα βιώματα, την ιδιοσυγκρασία, την ιδιότητα και τα γυαλιά του. Σαν τους Έλληνες πολιτικούς. Διαφορετικά αντιλαμβάνονται το Μνημόνιο από έναν μισθωτό των 700 ευρώ, πόσω μάλλον από ένα παλικάρι που έχει λαμβάνειν τέσσερα κατοστάρικα μισθό. Τι να πρωτοκάνει με τόσα λεφτά; Πού να τα πρωτοξοδέψει; Αλλά φέρουν και οι ψηφοφόροι ευθύνη. Τόσα χρόνια, τα ίδια πρόσωπα. Οι ίδιες οικογένειες. Τα ίδια κόμματα. Ο πατέρας πολιτικός περνάει την τέχνη στον γιο και την κόρη. Να μην χαθεί η παράδοση. Σαν τους Πρώσσους αξιωματικούς που ακολουθούσαν επί γενεές ολόκληρες το επάγγελμα του στρατιωτικού. Κι ο πελάτης/ψηφοφόρος που καλούσε τόσα χρόνια τον κυρ-Κώστα για να του φτιάξει την βρύση που στάζει, με την απόσυρση του μάστορα, τι κάνει; Φωνάζει το γιο του κυρ-Κώστα. Κι ας υφίσταται συνεχής διαρροή η βρύση. Αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται. Αλλά μετά μην κλαίγεσαι ότι δεν σου έκανε καλή δουλειά.

Ξεφύγαμε, όμως, Για μια ακόμη φορά. Ή μήπως όχι; Κοίτα, να δεις μπέρδεμα. Λέγαμε για την διαφορετική ερμηνεία την ίδιας πληροφορίας. Να ακούγεται το ίδιο τραγούδι και να μην συμφωνούμε στο είδος. Να περφομάρουν οι Rainbow το ''δρόμο των ονείρων'' κι ο κυρ-Κώστας να επιμένει ότι πρόκειται για το ''ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα'' του Μπιθικώτση (τεράστιος). Και πάμε στον Έλληνα Λάρι Μπερντ. Ό,τι και να κάνει, θα γνωρίσει την αποθέωση. Σε δέκα λάθη να υποπέσει, δεν τρέχει κάστανο. Μηδέν πόντους να γράψει το κοντέρ, δεν πειράζει. Είκοσι άστοχα σουτ να επιχειρήσει, κανένα πρόβλημα. Θα παραμείνει ο Έλληνας Λάρι Μπερντ. Τον Γκάλη, πάντως, τον ξεπέρασε. Και εις ανώτερα. Θεέ και Κύριε. Εν προκειμένω, δεν φταίει εκείνος. Οι δημοσιογράφοι ευθύνονται και κατόπιν οι οπαδοί. Ψάχνουν να βρουν είδωλα. Κι όταν δεν υπάρχουν, τα εφευρίσκουν. Σκεφτείτε να υπήρχε Ορτίθ ή Σαμπόνις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα τους είχαν πιει το μεδούλι. Αλλά θα μου πεις, εδώ αγωνιζόταν ο Λαμάρ Ράιτ που έκανε πράγματα και θαύματα με το Ρέθυμνο και ελάχιστοι ασχολήθηκαν μαζί του. Αλλά το Ρέθυμνο δεν είναι Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός κι ως εκ τούτου δεν αξίζει αναφοράς ο πραγματικά καλύτερος παίχτης του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος. Έστω κι αν πλέον αποτελεί παρελθόν. Σιγά μην καθόταν. Τέλος πάντων. Οι δημοσιογράφοι, λοιπόν, είναι οι ίδιοι που έλεγαν για την αστάθεια ή την νωχελικότητα του Παναθηναϊκού και την δίψα ή το ταλέντο της Μακάμπι. Σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθείται η πεπατημένη. Όπως έκαναν οι δημοσιογράφοι του Ολυμπιακού στον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ. Μονά ζυγά δικά τους. Ο Τσαρτσαρής, πάντως, τους ξεβράκωσε: «Τώρα όσοι ήταν εναντίον μας, θα γράφουν διθυράμβους».

Υ.Γ1. Ανοίγεις το καλεντάρι του ελληνικού πρωταθλήματος. Βλέπεις ότι η τρέχουσα αγωνιστική περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Ο.Φ.Η. - Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας - Εργοτέλης και Λεβαδειακός - Ξάνθη. Σκέφτεσαι να κάτσεις να παρακολουθήσεις Αρειανάρα. Με τον Αστέρα παίζει στο Χαριλάου. Ο Άρης, άλλωστε, είναι εμπορική ομάδα. Κι ο Αστέρας παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Άσε που κρίνεται η έκτη θέση, η οποία, υπό προϋποθέσεις, δίνει ευρωπαϊκό τίκετ. Και λες εσύ, λοιπόν, να γεμίσεις το απόγευμά σου με Άρη. Φευ! Κάποια τσακάλια θεώρησαν ότι το ματς είναι αδιάφορο. Έλεος. Όσο για το κείμενο του Τάσου Δεσύπρη, είναι σίγουρο ότι θα περάσει στο ντούκου.

Υ.Γ.2 Σπουδαία ζευγάρια στους ημιτελικούς του πρώην Ουέφα. Χαμός θα γίνει.

Υ.Γ.3 Το έχω βάλει στο παρελθόν. Δεν πειράζει. Θέλω να το ξαναβάλω. Αυτή τη φορά με βίντεο κλιπ.

14 σχόλια:

  1. Τον άσχετο 'αναμεταδότη' τον ξέχεσε κι ενας του σιναφιού του,ο Τριαντάφυλλος στο SPORT24,αλλά δε βρισκω το λινκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Κάνθαρε, η αυτοκτονία του παππού στο Σύνταγμα προσωπικά δεν με άγγιξε ιδιαίτερα. Εννοώ, λυπάμαι που πέθανε κάποιος (οποιοσδήποτε), αλλά ο συγκεκριμένος απ' ότι διάβασα ήταν αδικαιολόγητος. Συνταξιούχος λέει φαρμακοποιός, και η γυναίκα του επίσης. Θεωρητικά πολύ καλή σύνταξη (εις διπλούν). Λεφτά δηλαδή. Χώρια την περιουσία που έκανε με το φαρμακείο του μια ζωή. Και είχε λέει μόνο μια κόρη να θρέψει και να προικίσει, η οποία κιόλας δουλεύει σε πολιτικό φραφείο (...). Αν ο τύπος έκανε ανοίγματα τρελά του στυλ δύο βίλες στην Μύκονο και στν Τζιά, και δύο κάμπριο αμάξια και τώρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, δεν του φταίει κανείς. Επαναλαμβάνω, αν αληθεύουν όλα αυτά, δεν υπάρχει δικαιολογία και κανένας Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος δεν του φταίνε. Απλώς η κρίση επιτάχυνε τις εξελίξεις. Όπως επί Χρηματιστηρίου, που ένας κουτοπόνηρος δισεκατομμυριούχος της εποχής τα τζόγαρε όλα όσα είχε στο ΧΑΑ και τα έχασε με την κατάρρευση που έγινε, με αποτέλεσμα να αφήσει την οικογένειά του ξεκρέμαστη. Τί έκανε? Κρεμάστηκε σε ένα δέντρο μόνος του από ντροπή προς τους δικούς του. Λυπάμαι για το ότι έφυγαν από την ζωή, αλλά δεν τους συμπαθώ απαραίτητα κάτι τέτοιους.

    Κάνθαρε, στο κείμενό σου καταλαβαίνω ότι καταφέρεσαι εναντίον του Διαμαντίδη, και έχεις πει κατά καιρούς ότι τον Γκάλη δεν τον ξεπερνάει. Είσαι άδικος. Ο Γκάλης κατ' αρχάς (τον οποίο δεν πρόλαβα να δω) έπαιζε σε μια άλλη εποχή, όπου υπήρχαν χοντρικά 2-3 παιχταράδες σε μια ομάδα και έπαιζαν 40 λεπτά και οι υπόλοιποι ήταν κομπάρσοι. Ο Γκάλης ήταν ένας σχετικά μονοδιάστατος παίκτης (όπως και οι περισσότεροι της εποχής του). Ήταν σκόρερ και σουτέρ. Έπαιρνε τα μεγάλα και κρίσιμα σουτ. Άντε και να είχε και κάποιες ικανότητες στις ασίστ. Από άμυνα δεν σκάμπαζε όμως ιδιαίτερα. Ούτε στα ριμπάουντ. Από οργάνωση παιχνιδιού δεν ήξερε. Ο Διαμαντίδης, όμως, ζει σε μια εποχή που οι ομάδες έχουν πολλούς παικταράδες, που παίζουν πιο ομαδικά. Ο Διαμαντίδης είναι all-around παίκτης. Δεν βάζει 30 πόντους, αλλά θα πάρει και θα βάλει ένα κρίσμο σουτ. Οργανώνει όμορφα το παιχνίδι και πασάρει πολύ καλά και φτιάχνει φάσεις για τους άλλους. Στην άμυνα μπορεί να μαρκάρει ακόμα και 4άρια και είναι άρχοντας στα κλεψίματα και μαζεύει και ριμπάουντ. Πόσο κακός είναι δηλαδή ο Διαμαντίδης? Κι αυτά στα λέει ένας μή Παναθηναϊκός.

    Δεν υπάρχουν πλέον οι υπερσκόρερ των 40 πόντων σε ένα ματς. Τί να το κάνεις άλλωστε, αν ο ένας βάζει 40 και όλοι οι άλλοι μαζί 20-30 και η ομάδα στο τέλος χάνει? Και η σύγκριση δύο παικτών που έχουν διαφορά δύο δεκαετίες είναι άτοπη. Όπως το να συγκρίνεις τον Πελέ, τον Κρόιφ και τον Μαραντόνα με τους Μέσσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Άλλες συνθήκες αντιμετώπισε ο καθένας (προπόνηση, προπονητές, συμπαίκτες, αντίπαλοι, ακόμα και το μάρκετινγκ ακι τα λεφτά). Το πιο σωστό είναι να πεις ότι ο Χ ή ο Ψ ήταν ο καλύτερος παίκτης της εποχής του, και όχι όλων των εποχών.

    Στο Γιουρόπα ο τελικός λογικά θα είναι Βαλένθια εναντίον Μπιλμπάο. Καταλαβαίνεις ότι θεωρητικά μιλάμε για ματσάρα από δύο ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο. Στο Τσάμπιονς Ληγκ ο τελικός Ρεάλ εναντίον Μπαρτσελόνα είναι αναπόφευκτος και τα ημιτελικά καθίστανται αδιάφορα. Το θέμα είναι τί ακριβώς θα συμβεί στο ματς κι αν πάρει την ομάδα ο Μουρίνιο και φύγει, εξ αιτίας της διαιτησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vad, πολλοί τον ξέχεσαν. Όχι, μόνο ένας και δύο.

    Χάρη, η συγκεκριμένη αυτοκτονία έγινε θέμα συζήτησης, διότι συνέβη στο Σύνταγμα. Κάθε μήνα πεθαίνουν και αυτοκτονούν άνθρωποι, αλλά ο συγκεκριμένος είχε συμβολικό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, χαρακτήρα. Για αυτό και ενοχλήθηκαν οι πολιτικοί ή ξεσηκώθηκαν σε μερικό βαθμό ορισμένοι πολίτες. Δεν ξέρω ποια κίνητρα τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Σε τελική ανάλυση δεν με ενδιαφέρει κιόλας -ούτως ή άλλως δεν θα μάθουμε τον πραγματικό λόγο. Μπορεί να είχει ανοίγματα, μπορεί να έπεσε έξω σε επιχειρηματικά ρίσκα, να έπαιζε πρέφα ή να ήταν αλογομούρης. Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Και το σημείωμα που άφησε, ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω. Ειδικά το μέρος με τα Καλάσνικοφ. Τέλος πάντων. Γενικώς με την αυτοκτονία δεν συμφωνώ. Την θεωρώ μια θαρραλέα πράξη δειλίας. Αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στους πολιτικούς να προβαίνουν σε άστοχες και κυνικές δηλώσεις.

    Χάρη, κάνεις λάθος. Δεν καταφέρομαι εναντίον του τεράστιου, ανιδιοτελή εργάτη, πλην υπερτιμημένου, Διαμαντίδη. Όπως έγραψα, δεν φταίει αυτός. Οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί φταίνει που ψάχνουν να βρουν είδωλα. Ψάχνουν να βρουν παιχταράδες. Κι όταν δεν υπάρχουν, τους δημιουργούν. Και μετά, όλοι μαζί, προσπαθούμε να υπηρετήσουμε το προφίλ του δήδεν παιχταρά που με τόσο κόπο δημιουργήθηκε. Αναφέρω μάλιστα τον Ράιτ που ήταν όαση στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Χάρμα ιδέσθαι. Αλλά δεν έπαιζε στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Έπαιζε στο Ρέθυμνο. Ένα μπράβο στον Σκουντή που πρέπει να είναι ο μόνος μπασκετάνθρωπος που έχει αφιερώσει μερικές αράδες για την πάρτυ του. Αλλά, δυστυχώς, βλέπω ότι η μπασκετική δημοσιογραφία, αρχίζει και ποδοσφαιροποιείται. Και επειδή έχω παρακολουθήσει Γκάλη, από πλείστες βιντεοκασέτες, αλλά και ζωντανά, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Απλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω για κάτι τόσο προφανές. Είναι σαν να προσπαθώ να πείσω τον αναγνώστη ότι ο ουρανός είναι μπλε. Αλλά τι κάθομαι και γράφω για τον κλώνο του Λάρι Μπερντ; Τέλος πάντων. Για να καταλάβεις, πάντως, την αβάντα των δημοσιόγραφων, κάτσε και διάβασε τα διθυραμβικά κείμενα που έγραψαν οι δημοσιογράφοι, σχεδόν όλοι, μετά το τέλος του αγώνα. Να αποθεώνεις παίχτη, επειδή στήθηκε μπροστά από έναν αντίπαλο για να τον εμποδίσει, υποδηλώνει ανεπάρκεια και υποβάθμιση. Τι να έκανε, δηλαδή; Να τον άφηνε να περάσει; Μέχρι κι ο Παπαδογιάννης στην προσπάθειά του να τον αποθεώσει υπέπεσε σε σωρεία λαθών. Όπως αυτό που έλεγε ότι έχασε επίτηδες την δεύτερη βολή για να κυλίσει ο χρόνος και να μην μπορεί να πάρει τάιμ άουτ ο Μπλατ, ούτως ώστε να μην γίνει η επαναφορά από το τζάμπολ. Ρε Παπαδογιάννη, μα, ούτως ή άλλως, δεν είχε άλλο τάιμ άουτ η Μακάμπι!

    Το τσου λου και το πρώην Ουέφα δείχνει την ανωτερότητα και την ποιότητα των ισπανικών ομάδων. Ασχέτως των τελικών. Θα έχουμε μεγάλα παιχνίδια.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υ.Γ. Πριν κανά δεκαπενθήμερο, στα πλαίσια της σειράς ΠΑΟ - Μακάμπι, ρώτησαν τον Ντορόν Τζάμσι, μπασκετικό θρύλο της Μακάμπι, τα εξής:

    Όταν ρωτήθηκε για την σύγκριση μεταξύ Γκάλη και Διαμαντίδη:

    «Θα σου πω ακριβώς τι πιστεύω. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ μέσα από τον υπολογιστή πολλά παιχνίδια μεταξύ Μακάμπι και Άρη από την εποχή που έπαιζα. Και επαναφέρω στο μυαλό μου τις εικόνες του τότε. Ο Γκάλης ήταν ο απόλυτος παίκτης! Εκπληκτικός! Φανταστικός! Αυτά που έκανε δεν πρόκειται να ξαναγίνουν. Από κανέναν παίκτη. Από την άλλη ο Διαμαντίδης εκπροσωπεί ένα νέο μοντέλο μπάσκετ και στην ουσία δεν μπορείς να το συγκρίνεις με την εποχή μου. Είναι ένα ψηλό γκαρντ, παίζει εκπληκτική άμυνα, με μεγάλα άκρα, πολύ έξυπνος, ενώ ο Γκάλης ήταν... δολοφόνος! Αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις, αλλά στη γλώσσα του μπάσκετ ήταν πραγματικός δολοφόνος! Μπορούσε να σε σκοτώσει με 50 πόντους και να μην ήξερες πως τους έβαλε. Έτσι όταν τους συγκρίνω, νομίζω ότι ο Διαμαντίδης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Και πιστεύω ότι μπορούμε στο μέλλον να δούμε και άλλον Διαμαντίδη,. Γκάλη όμως, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ!»

    Ο Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια. Αν είχε τη δυνατότητα να έπαιζε τότε, σύμφωνα με τη δική σου εμπειρία, θα μπορούσε να τον σταματήσει;

    «(Γέλια). Ωραίο το ανέκδοτό σου! Ούτε οι καλύτεροι αμυντικοί στον κόσμο δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν τον Γκάλη! Μόνο ένας ίσως και να μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Θεός!»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό Σαββατοκύριακο Κανθαράκο!
    Και μην απορείς!
    Εδώ και καιρό η κάθε μέρα που μας ξημερώνει, Πρωταπριλιά ελπίζουμε να είναι, αλλά δυστυχώς δεν.....
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην προσπαθητε να συγκρινετε τον γκαλη και τον μαραντονα με κανεναν μαγκες.
    απλα δεν υπαρχουν οι τυποι.
    ξερεις τι ειναι να βλεπεις το ευρωμπασκετ του 87??
    το εχει ζησει κανεις??
    τι ευρω2004 και μαλακιες!!!!
    το 87 εγινε ολοκαυτωμα!!
    πειραια-ομονοια με τα ποδια.
    πουλμαν σταματουσαν στη μεση της παραλιακης και πηγαιναν τον κοσμο στις στηλες ολυμπιου διος.
    τα τρενα χορευαν στις ραγες απο τα χοροπηδητα!!
    κατι ξεραμε ολοι τοτε για το μπασκετ.
    οτι παιζετε με τα χερια και τετοια.
    ο γκαλης το εκανε αθλημα στην ελλαδα.
    και η διαφορα.
    τον γκαλη (και τον γιαννακη)τους παραδεχονταν ακομα κι οι μπαοκοι.
    τον 11 8 88 για ρωτα να σου πουν!!!

    οσο για τον ανθρωπο που αυτοκτονησε δεν εφταιγε αυτος αν ετσι τον εμαθαν.
    ακομα κι ο δισεκατομυριουχος καποιον πιστεψε.
    καποιος τον δουλεψε τοτε και ταχασε τα λεφτα του.
    και ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ!!!!!!
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!!!
    σε ολες τις βρωμιες μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειάσου καλό μου παιδί...(μετά από καιρόοοο),ε,εμ με έφαγαν τα βάσανα,(ναι και'μένα σαν τον Μπιθηκώτση)*,που ΕΙΝΑΙ τεράστιος όπως λές ή μάλλον ήταν,είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΣΑΕΙ) τεράστιος...ε,όσο για τα άλλα έχεις δίκιο οι πολιτικοί,αγόρι μου...ε,πάντα χέζουνε τα βρακάκια τους (ναί,μη πάει και χάσουνε τη θεσάαααρα και τη καρέκλα,κι από π ου θα τρώνε μετά?)ε,και μια ζωή αμολάνε του κόοοσμου τις μαλακίες ό χι τώρα μόνο,που έχει 'ξεφυτρώσει'μιά πολύ σοβαρή υπόθεση που άμεσα τους θίγει,(και σε μεγάλο βαθμό,μάλιστα)καθότι είναι κι οι ίδιοι υπέυθυνοι (με το τρόπο,τους βέβαια)οκ?για την άδικη και φρικτή αυτοκτονία του 77χρονου φαρμακοποιού....και για χιλιάδες άλλες αυτοκτονίες είτε πραγματικές είτε 'μεταφορικές'...οκ?....ε,όσο για τις....΄προόδους που'χει κάνει το ανθρώπινο είδος ας μη το σχολιάσουμε...επειδή παρά τις προόδους που έχει,σημειώσει πάρ'αυτά παραμένει ένα δίποδο ζώον, που δε λέει να κατανοήσει επιτέλους κάποια πράματα και να σταματήσει να κάνει κάποια άλλα,(όπως αυτά που μας έφεραν ώς εδώ...)και στο απίστευτο χάλι που είμαστε τώρα...πάντως έχεις δίκιο σε όλα...όπως πάντα...καλώς σε βρήκα, και πάλι και καλό Πάσχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Έλενα. Κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά. Τουλάχιστον για τους περισσότερους.

    Θέμη, απλά ορισμένοι παίχτες είναι από άλλον πλανήτη. Όσο για τους πολιτικούς, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έρχονται ουρανοκατέβατοι. Μερίδιο ευθύνης και μάλιστα σημαντικότατο έχουν και οι ψηφοφόροι.

    Γεια σου Αθανασία! Οι άνθρωποι είναι εγκληματίες. Με φαινομενικά νόμιμο τρόπο σε παρακινούν σε απεχθείς πράξεις. Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν έρχονται ουρανοκατέβατοι. Δεν τους παίρνουν οι φίλοι τους από το χεράκι και τους παλουκώνουν στα έδρανα της Βουλής. Ο κόσμος τους προτιμάει. Κι όταν λέμε κόσμος στη Δημοκρατία, εννοείται εκείνος που πάει και ψηφίζει στις κάλπες. Όχι στα γήπεδα, στις πορείες και στο καφενείο. Και ναι, ο Μπιθοκώτσης είναι τεράστιος. Καλό Πάσχα Αθανασία. Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε συ παιζω τον αρη ασσο στο ημιχρονο.
    κοιτα να κερδιζετε στο πρωτο.
    στο δευτερο δε με νοιαζει φαε 10
    χαχαχαχα

    θεμης7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είσαι σατανάς. Αλλά μου βάζεις δύσκολα. Να βάλουμε γκολ από το πρώτο ημίχρονο; Συνήθως το πρώτο 45λεπτο ψαρεύουμε τσιπούρες. Στο δεύτερο φορτσάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Κάνθαρε. Είμαι γεννημένος το 81, άρα για καιρό νόμιζα πως το το μπάσκετ το ανακάλυψε ο ίδιος ο Γκάλης. Δε μπαίνω καν σε διαδικασία σύγκρισης.

    Σχετικά με τον άνθρωπο που έφυγε στο σύνταγμα: Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
    Πιστεύω πως γυαλίζουν τα όπλα, βάζουν τη σφαίρα μέσα, το δίνουν στον κόσμο και λένε: "Μήπως θα ήταν καλύτερα να αυτοκτονήσεις; Άλλωστε εσύ φταις για την κατάσταση που μας ψηφίζεις και μας ανέχεσαι τόσο καιρό. Μην ακούς αυτά που λένε πως τάχα μου μας βάλαν εδώ τραπεζίτες νταβάδες και καπιταλιστές κοσμοκράτορες. ΌΟΟχι, εσύ μας ψήφισες,. Αυτοκτόνα γατί φταις."
    Οπότε καταλαβαίνεις που ρίχνω ευθύνες.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί να μην κατάλαβα πολλά από τα ποδοσφαιρικά (ή μπασκετικά;) που είπες αλλά έμεινα στην εικόνα πάνω! Αρειανός είσαι; Έτσι, εξηγείται που σε συμπάθησα από την πρώτη στιγμή.
    Μεγαλωμένη σε μια κενωνία όπου όλοι είναι ΜΠΑΟΚ, εγώ και ο μπαμπάς ήμασταν οι μόνοι Αρειανοί. Μετά γνώρισα τον Αυτόν και γίναμε 3 στην άτιμη εκείνη κενωνία. Οι μύγες μες στο γάλα!
    Αν και έπαψα πια να ασχολούμαι, την αγαπώ ακόμη αυτή την ομάδα. Καλώς σε βρίσκω λοιπόν!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νικολας

    Γεια σου ρε Κανθαρε μετα απο καιρο.
    Ο αυτοχειρας στο Συνταγμα ηταν νεομαρτυρας. Ουτε ψυχολογικα ειχε, ουτε ηταν τζογαδορος. Αυτο φαινεται απο το σημειωμα του.
    Ο μονος που εχει δικαιωμα να κανει λαθος ειναι ο Λαος. Ετσι ελεγε ο μεγαλος Κορνηλιος Καστοριαδης.
    Σημερα κυβερνουν αυτοι που πηραν την εξουσια με το ''λεφτα υπαρχουν''. Οταν ομως δεν αντιπροσωπευουν ουτε το 15% του Λαου, για ποια δημοκρατια μιλαμε ?
    Δηλαδη κανουμε εκλογες μια φορα στα 4 χρονια και καθαρισαμε ? Αυτη ειναι η εννοια της Δημοκρατιας ?
    Οτι δεν υπαρχει Δικαοσυνη, Παιδεια, Υγεια, Προνεια, αυτο δεν μας προβληματιζει ?


    Η διαφορα του Γκαλη με ολους τους υπολοιπους ειναι το λεγομενο leadership. Δηλαδη το να καταφερεις να εχεις επιτυχιες, ηγουμενος μιας ομαδας μετριων συμπαιχτων.
    Αν υπηρχε μηχανη του χρονου κι εβαζε συμπαιχτες τους Διαμαντιδη και Γκαλη, ο Μητσαρας θα εδινε συνεχεια τη μπαλα στο Γκαλη.

    Ο τελικος στο τσουλου θα ειναι Bayern-Barca και θα το σηκωσουν οι Γερμανοι.
    Στο UEFA ειμαστε αναφανδον με τον Bielsa και την τεραστια Αθλετικ, οπως ειχαμε τονισει απο τον Σεπτεμβρη ακομη.

    Υγεια πανω απ' ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ντοκ, δεν ύπαρχει σύγκριση, όχι λόγω διαφορετικών εποχών, όπως γράφουν μερικοί, αλλά λόγω σαφούς διαφοράς ατομικής ποιότητας. Όσο για την αυτοκτονία, σίγουρα υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Και ναι, καταλαβαίνω πλήρως που ρίχνεις ευθύνες. Παρακαλώ.

    Αυτή ή Αυτός; Vo2, Αρειανάρα και τα μυαλά στα μίξερ! Γενικώς, είμαι πολύ συμπαθές άτομο. Ευχάριστο. Και αξιολάτρευτο (ψωνάρα του κερατά). Καλώς σε βρήκα. Καλώς με βρήκες. Καλημεροσπέρες!

    Χαιρετώ τον Νικόλα και ξεκινώ ανάποδα. Έχω αναφέρει μέσα από το χώρο των σχολίων τις αναφορές σου περί Μπιλμπάο. Υπήρξες εύστοχος και μπορώ να πω ότι με παρακίνησες να παρακολουθήσω την ομάδα. Λες να περάσει η Μπάγερν; Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερη φόρμα. Ο Ρόμπεν κι ο Ριμπερί είναι τουρμπάτοι, ο Σβάινστάϊγκερ είναι σταθερότατος, ενώ ο Γκόμεζ σκοράρει ακατάπαυστα. Το πρόβλημα είναι ότι, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, πρέπει να διεκδικήσει και το γερμανικό πρωτάθλημα. Εννοείται ότι ο Διαμαντίδης θα έδινε την μπάλα συνεχώς στον Γκάλη. Ένας Γκάλης που έβαζε 40 πόντους με 15 εύστοχα σουτ, όχι με 15 ελεύθερες βολές. Προσωπικά με προβληματίζει τα μάλα η ανυπαρξία Δικαιοσύνης, Παιδείας, Υγεία και λοιπά. Μιλάμε για συστήματα που φθείρονται συνεχώς και γνωρίζουν ασύστολη υποβάθμιση. Γιατί; Όσο για το ποια είναι η έννοια της Δημοκρατίας, σίγουρα δεν προσδιορίζεται στην ασυδοσία ή στην ανυπαρξία υποχρεώσεων. Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος έχει μπερδέψει την Δημοκρατία με λανθασμένες έννοιες.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...