Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το κουτί με τα σοκολατάκια

Ο Αντώνης Αντωνιάδης δήλωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον έπεισε να θέσει υποψηφιότητα. Τι του είπε, δηλαδή; Ποια επιχειρήματα χρησιμοποίησε; Τρίχες κατσαρές. Σε αυτά τα πράγματα δεν λειτουργεί η πειθώ. Εδώ μιλάμε για τακτική ανταλλακτηρίου. Βάζεις υποψηφιότητα για να προσελκύσει η αναγνωρισιμότητά σου ψήφους και για αντάλλαγμα όλο και κάποια θεσούλα θα παρουσιαστεί. Σε κάποιο Υπουργείο, φερ' ειπείν. Εξάλλου, κι ο ίδιος ο Αντωνιάδης έκανε λόγο για την αναγνωρισιμότητα που του προσφέρει η ιδιότητα του, έστω πρώην, ποδοσφαιριστή. Περί ικανότητος, βέβαια, επ' ουδενί λόγος. Εκτός αν θεωρείται πολιτικό παράσημο η Προεδρία του Π.Σ.Α.Π. και το Wembley. Σαν να λέμε ότι ο Περικλής στην αρχαία Αθήνα, μια πραγματικά δημοκρατική πόλη, εκλεγόταν Στρατηγός, επί 15 συναπτά έτη παρακαλώ, επειδή ήταν διάσημος στο πένταθλο. Προφανώς και έπαιζε ρόλο η αναγνωρισιμότητα. Αλλά αυτή ερχόταν μέσα από την ικανότητα στην άσκηση της πολιτικής, της ρητορικής ή της στρατιωτικής τέχνης. Για παράδειγμα, ο Αλκιβιάδης είχε σημαντικές επιτυχίες στις αρματοδρομίες, αλλά, μόλις εμφανιζόταν στην αγορά και ρητόρευε, πάντοτε εκ του προχείρου και αυθόρμητα, σαγήνευε, εξουσίαζε τα πλήθη. Ο Αντωνιάδης τι να εξουσιάσει και ποιον να σαγηνεύσει; Όπως ο Ανατολάκης που τον βλέπεις στο βήμα της Βουλής και δεν μπορεί να ολοκληρώσει μια πρόταση. Σε κάθε λέξη, μισή ώρα για ξεκούραση. 


Κάπως έτσι πολιτεύεται κι ο Πύρρος Δήμας. Πώς έφερνε ο Παναθηναϊκός τον τάδε παίχτη και πήγαινε ο Ολυμπιακός στο αεροδρόμιο να τον κλέψει; Πώς ενδιαφερόταν ο Άρης για τον δείνα ποδοσφαιριστή και αμέσως έτρεχε ο Π.Α.Ο.Κ. να του προσφέρει μια δεκάρα παραπάνω; Ακριβώς το ίδιο γίνεται κι εδώ. Το κάθε κόμμα προσπαθεί να προσεταιριστεί ανθρώπους με προϋπηρεσία στον αθλητισμό και να μην τους αφήσει να περάσουν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Δεν γίνεται, σου λέει, να κάνει καριέρα πολιτικού ο Φασούλας κι ο Ανατολάκης. Χρειάζεται και το αντίπαλο δέος. Πώς ο Ολυμπιακός είχε τον Τζιοβάνι κι ο Παναθηναϊκός έφερνε τον Πάουλο Σόουζα; Το ιδιο και στην πολιτική. Αντωνιάδης εσύ, Δήμας εγώ. Έτσι πάει. Εδώ η Ντόρα τοποθέτησε τον Ντανιέλ Μπατίστα στο ψηφοδέλτιο. Τι να λέμε τώρα; Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., λοιπόν, ήθελε ένα ηχηρό όνομα. Έναν κράχτη. Μια μεταγραφή αεροδρομίου. Κι όπως ξέρουμε, οι μεταγραφές αεροδρομίου στερούνται, εν πολλοίς, ουσίας. Γίνονται απλά για να προκαλέσουν το λεγόμενο γκελ στον κόσμο. Για να γουστάρει και να τρέξει να πάρει εισιτήρια διαρκείας. Και στην πολιτική τα διαρκείας μεταφράζονται ως ψήφοι. Αλλά, ανάθεμα την ώρα και την στιγμή, ποιος θα ψηφίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Ποιος πιστεύει ότι ο Μπένι μπορεί να ηγηθεί; Εδώ, μόλις εκλέχτηκε Πρόεδρος της παράταξης, άρχισε κι αυτός να βγάζει λόγους με σκονάκια. Όπως ο Κάνθαρος που στα μαθηματικά έγραφε στο θρανίο τους τύπους και τα θεωρήματα για να μην τα ξεχάσει. Συνεπώς, ποιος θα ψηφίσει τον Δήμα; Γιατί να ψηφίσει τον Δήμα; Επειδή σήκωνε τα κιλά σαν μαρουλόφυλλα στο ζετέ και στο αρασέ; Αυτό σημαίνει ότι ξέρει τι σημαίνει πολιτική; Γνωρίζει πως να ασκεί την πολιτική; Θα πει κάποιος εδώ δεν γνωρίζουν τι εστί πολιτική οι δήθεν επαγγελματίες του χώρου -οι μόνοι που ασκούν το μοναδικό επάγγελμα που δεν έχει κόστος. Ο Δήμας μας πείραξε; Όχι, επακριβώς. Να θυμόμαστε, όμως, ότι για να ψηφίσει κάποιος τον Δήμα, πρέπει πρώτα να επιλέξει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Άκυρο! Ο Δήμας τοποθετήθηκε στο Επικρατείας! Μένει να δούμε αν θα διατελέσει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Όπως ο Πάγκαλος.

Ξεφύγαμε, όμως. Σχολιάζαμε την τακτική ανταλλακτηρίου. Ποιο επιχείρημα προέβαλε ο Μπένι, ώστε να πείσει τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη (κλισέ); Ουδέν. Τζίφος. Μηδέν εις το πηλίκιον που έλεγε κι ο Τζέφρυ. Ο Δήμας, λένε οι κακές γλώσσες, ξεχρεώνει παλαιά γραμμάτια από τις μέρες της δόξας. Αυτό ήταν το ακλόνητο επιχείρημα του Μπένι. Και δεν σηκώνει τον παραμικρό αντίλογο. Κι αν στην περίπτωση του Δήμα ήταν μιλημένη η κατάσταση, με τον Τάσο τον Μητρόπουλο τι συνέβη; Ποιο πρόστυχο μυαλό σκέφτηκε να τον κατεβάσει υποψήφιο; Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ''ξεχειλίζει'' με ήθος. Στο ποδόσφαιρο έχει δείξει κατά κόρον τα διαπιστευτήρια του. Κι αυτού του ανθρώπου του δίνει η Ν.Δ. το δικαίωμα να μπει στη Βουλή; Απίστευτα πράγματα. Αν ο Ανατολάκης χρειάζεται μισή ώρα ξεκούραση για κάθε λέξη που εκστομίζει, ο Μητρόπουλος χρειάζεται ολόκληρο ποδοσφαιρικό αγώνα. Εξάλλου, ο Τάσος είναι παιδί της πιάτσας. Και των έργων. Θέλει να υποβάλλει τον αντίπαλο σε λεκτική αντιπαράθεση; Παίρνει ένα παπούτσι και το πετάει στην κεφάλα του (φώτο). Αλλά εδώ κι ο Πρετεντέρης, γνωστός για την ρίψη μπουκαλιού σε αγώνα μπάσκετ, παριστάνει τον ηθικολόγο. Άρα, τι ψάχνω να βρω; Στον τελικό, παντως, ο Τάσος ήταν κύριος. Προεκλογική περίοδος γαρ. Δεν μπορούσε να μην ήταν κόσμιος. Ακόμα και οι πανηγυρισμοί του ήταν συγκροτημένοι. Τον έβλεπες στην απονομή και φαινόταν ότι καταπιεζόταν. Αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Πώς θα τσιμπήσει ψήφους; Μονάχα με την προεκλογική αφίσα δεν γίνεται δουλειά. Κι ας απεικονίζεται ο ήρωάς μας με εμφάνιση του Ολυμπιακού και ανεμίζουσα χαίτη. Λέτε να το έκανε για να προσελκύσει ψήφους από φίλους του Ολυμπιακού; Αποκλείεται. Δεν τον έχω για τόσο έξυπνο. Κάποιος άλλος το έκανε για εκείνον.

Εν κατακλείδι, παραφράζοντας τον μέγιστο Φόρεστ Γκαμπ, δηλώνω ότι η προεκλογική περίοδος είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα. Ανεξαρτήτως αυτού, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις προτεραιότητές μας. Τα δικαιώματά μας. Τις υποχρεώσεις μας. Οι εκλογές, έστω και με το τωρινό εκλογικό σύστημα, δίνουν στον κόσμο την δυνατότητα να ανταμείψει και να τιμωρήσει. Το εργαλείο μας λέγεται ψήφος και ορίζεται ως παντοδύναμος τρόπος για να δείξουμε την προτίμησή μας ή την δυσαρέσκειά μας. Σε αυτό το σημείο, ας προβώ σε δυο βαρύνουσες διευκρινήσεις. Πρώτον, στη Δημοκρατία, όταν λέμε κόσμος, εννοούμε αυτόν που πάει στις κάλπες και ψηφίζει. Το εκλογικό δικαίωμα δεν ασκείται από το καφενείο, το πληκτρολόγιο και τις διαδηλώσεις. Ούτε απέχοντας της όλης διαδικασίας. Δεύτερον, ο κάθε ψηφοφόρος είναι υπεύθυνος για την ψήφο του. Δηλαδή, αν τα δυο κόμματα εξουσίας, τα οποία εξακολουθούν να θεωρούν, λόγω πολιτικής αδράνειας και κεκτημένης χαζομάρας, ότι κρατούν ακόμα την εξουσία, βγουν πρώτα, και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό, σημαίνει ότι ένα συντριπτικό μέρος του κόσμου δρα και αντιδρά με παράλογα, πραγματικά αξιοπερίεργα, σχεδόν παρανοϊκά πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά. Συνεπώς, εκείνος που ψηφίζει με συγκεκριμένα κριτήρια, να έχει και τα καλαμπαλίκια να παραδεχτεί την ατομική ευθύνη. Καλή διασκέδαση.

Υ.Γ.1 Τα σέβη μου στους φίλους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που κράζουν και δεν πείθονται από τις υποψηφιότητες των Αντωνιάδη και Μητρόπουλου αντίστοιχα.

Υ.Γ.2 Ο αρχικός σκοπός της παρούσης ανάρτησης ήταν αμιγώς ποδοσφαιρικός. Είδατε τι κάνει ο οίστρος; Όποιος επιθυμεί, πάντως, μπορεί ευχαρίστως να καταθέσει την άποψη του για παν ποδοσφαιρικό, ή έστω αθλητικό, θέμα.

Υ.Γ.3 Riding the Storm!

23 σχόλια:

  1. Διάβασα τίτλο με σοκολατάκια κι έτρεξα να προλάβω μην τα φάνε όλα οι υπόλοιποι!!! Πρόλαβα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι Έλληνες ψηφοφόροι;

    9.932.717!

    Πηγή επίσημη: http://www.ekloges.gr

    Οι - εγγεγραμμένοι - απόδημοι (Έλληνες εξωτερικού) ΔΕΝ έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα σε βουλευτικές εκλογές, ούτε πρόκειται να μπορέσουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες. Μάλιστα κάνουν ενέργειες για να μπορούν στο μέλλον και είναι απογοητευμένοι από τη γραφειοκρατία που συναντούν.

    Τα προσωρινά - ανεπίσημα - αποτελέσματα απογραφής πληθυσμού 2011, που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας ανέρχονται σε 10.787.690. Αναλυτικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011 και ανακοινώνει τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στο μόνιμο πληθυσμό της χώρας.

    Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

    Συμπέρασμα: έχουν δικαίωμα ψήφου 9.932.717 και δεν έχουν 854.973!

    Επόμενα συμπεράσματα ... δικά σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύνολο Ελλήνων μαθητών το 2008:

    Με γηγενείς γονείς, 1.183.086.
    Με αλλοδαπούς γονείς, 114.279.
    Σύνολο: 1.297.365.

    Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=37342

    Σε πάρα πολύ σοβαρά θέματα ψάχνω αριθμητικά στοιχεία. Γιατί όταν μπαίνουν στη μέση οι αριθμοί οι προσωπικές απόψεις παραμερίζουν.

    Δικό σας, όπως λένε οι καλλιτέχνες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργέ μου εσύ δεν θέλεις σοκολατάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί για σοκολατάκια, που χαλάνε και τα δόντια, προτιμώ τα συμπεράσματά σου σ' αυτά που έγραψα. Θα με χορτάσουν περισσότερο ακόμα και αν διαφωνείς.

      Διαγραφή
  5. Χάρης

    Κάνθαρε, ουδεμία αντίρρησις ότι ο αγώνας χρειάζεται Ψυχή και Αλήθεια. Ο Τάσος ξεχείλιζε ως παίκτης από ψυχή, όμως έχει καμία σχέση ο ίδιος με την αλήθεια?

    Ο Τάσος Μητρόπουλος και άλλοι σαν αυτόν, χρησιμοποιούνται από τα κωλοκόμματα για να φέρουν ψήφους στο κόμμα και να αυξήσουν το ποσοστό τους, όχι απαραίτητα για να γίνουν βουλευτές και Υπουργοί. Αν ο μή γένοιτο ο Τάσος εκλεγεί βουλευτής, θα είναι πονοκέφαλος για τον Σαμαρά, αφού θα ζητάει την πληρωμή του για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Το ίδιο και ο Αντωνιάδης, αν και απ' όσο καταλαβαίνω ο Αντωνιάδης πρέπει να ζορίζεται οικονομικά για να ανακατεύεται στα 70 του περίπου για πρώτη φορά με την πολιτκή ζωή του τόπου (sic!), μετά την εκδίωξή του από τον Παναθηναϊκό, όπου έπαιρνε βεβαίως και τον απαραίτητο μισθό του για να παριστάνει τον αντιπρόεδρο. Νωρίς θυμήθηκε να "προσφέρει στον αγώνα για την διάσωση της Ελλάδος", άλλος Μανώλης Μαυρομμάτης κι αυτός.

    Ο Πύρρος Δήμας, με το που τον πήραν τηλέφωνο από το ΠΑΣΟΚ και του ζητήσανε να μπει στο κόμμα, σούζα ήταν στο ένα πόδι σαν τον πελαργό, είμαι σίγουρος γι΄ αυτό. Ομολογώ ότι είναι έκπληξη για μένα που δεν τον βάλανε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής και να βγει στον δρόμο παγανιά (κι όχι βολεμένος στην σιγουριά του Επικρατείας και μάλιστα πρώτη θέση) για να φέρει περισσότερες ψήφους στο (δημοκρατικό πάντα) ΠΑΣΟΚ.

    Επειδή είμαι σίγουρος ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάρουν μεγάλα ποσοστά, έστω και μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν, σε συνδυασμό με την έλλειψη πραγματικά νέων πολιτικών δυνάμεων και πολιτικών προσώπων (ακούτε κύριοι Κουβέλη, Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελου, Καμμένε και Κατσέλη & Καστανίδη?) που να δίνουν μια σοβαρή προοπτική στον τόπο αλλά και στους ιθαγενείς, έχω απελπιστεί. Δεν μπορεί να λέει ο προχθεσινός Σαμαράς ότι δεν συγκυβερνάει με το "χθες". Δεν γίνεται να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα ο Βενιζέλος ότι δεσμεύεται πως δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι από τον Ιούνιο (από Σεπτέμβρη όμως, no problem). Καλά, οι αριστεροί και οι ακροδεξιοί είναι μαλάκες ολκής. Δεν βλέπω φως. Θα ψήφιζα τους "Φίλους του Ανθρώπου" (που σημειωτέον είναι και οι καλύτεροι!!!), αλλά τους απέκλεισε το Πρωτοδικείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταγγέλλω τον Μπαλαντέρ για κοιλιοδουλία. Και έπειτα τον συγχαίρω θερμά και εκ βάθων καρδίας! Το φαγητό είναι ηδονή. Και τα γλυκά! Το μενού περιλαμβάνει γαλατόπιτα. Αύριο θα την κάνω. Ελπίζω να προλάβω. Στο τσακίρ κέφι θα βγάλω και καμιά φωτό, για να την τσοντάρω στην επόμενη ανάρτηση.

    Υπουργέ μου, με προβλημάτισες σφόδρα! Εν τέλει, πόσοι είναι ψηφοφόροι; Ψηφίζουν δέντρα, κολώνες της ΔΕΗ, σκυλιά και αποθανόντες; Κι αν, ναι. Πόσοι; Και γιατί δεν βρίσκεται ένας δημοσιογράφος, ένας ρε γμτ, έστω ο Πρετεντέρης, να ρωτήσει κάποιον πολιτικό; Καλά κάνεις και ψάχνεις τα νούμερα. Είναι προφανές ότι κάτι δεν τσουλάει καλά. Νομίζω ότι απλά μαθηματικά ξέρουν και ξέρουμε όλοι, αν και δεν παίρνω όρκο. Το θέμα είναι γιατί τα ψάχνεις εσύ κι όχι εκείνοι που πρέπει. Γιστί τα σχολιάζουμε εμείς κι όχι εκείνοι που πρέπει. Τα σοκολατάκια μπορεί να χαλάνε τα δόντια, αλλά αυτά που βιώνουμε τη σήμερον ημέρα χαλάνε τα όνειρά μας. Ακούγεται κλισέ, και ίσως είναι, αλλά ειλικρινά έτσι νοιώθω.

    Χάρη, το Πρωτοδικείο απέκλεισε λάθος κόμματα. Γιατί, όμως, έχουμε κόμματα; Στην αρχαία Αθήνα δεν υπήρχαν κόμματα. Και από την στιγμή που αποφασίσαμε να ιδρύσουμε επισήμως κόμματα, γιατί μπλέκουμε τα κομματικά με τα πολιτικά; Δεν ξέρουμε να διαχωρίσουμε τις δυο έννοιες; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτό είναι επικίνδυνο; Εν τέλει, μήπως δεν θέλουμε; Για Μητρόπουλο και Αντωνιάδη δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Να δω τον Τάσο στα έδρανα της Βουλής και τελείωσα. Να δω τον Τάσο στο βήμα της Βουλής να μιλάει για την βία στα γήπεδα και αποτελείωσα. Τουλάχιστον χαίρομαι, διότι είδα πολλούς φίλους του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού που τους έστειλαν στο διάολο. Για τον Δήμα τα είπαμε και στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης. Και έχεις απόλυτο δίκιο για την έκπληξη που σου προξένησε η τοποθέτησή του στο Επικρατείας. Νομίζω ότι ακριβώς εδώ έγκειται το κόλπο. Τάχα μου επικοινωνιακό. Με τη σίγουρη εκλογή του, πάντως, το κράξιμο το έχει σίγουρο. Στο τσεπάκι. Δυστυχώς, και το λέω με ανυπέρβλητη θλίψη, κι εγώ συμφωνώ ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα ανεξήγητα μεγάλα ποσοστά. Δεν διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Ίσως, διότι δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Ακούω συνέχεια από τον Μπένι να λέει ''Αρχίζουμε''. Τι αρχίζουμε; Πώς αρχίζουμε; Πόσες φορές ''έχετε αρχίσει'' και ''έχουμε αρχίσει''; Προκλητικός. Το ίδιο κι ο Σαμαράς που εχει το θράσος να ζητάει αυτοδυναμία. Ένας Σαμαράς που έδιωχνε όποιον ψήφισε υπέρ του πρώτου μνημονίου και μετά έδιωχνε όποιον ψήφισε κατά του δευτέρου. Αυτό θα πει πολιτική συνέπεια. Αυτό θα πει παράνοια. Ακούω συνεχώς, από τα λεγόμενα μικρά κόμματα, ότι πρέπει να ανατραπεί το πολιτικό σύστημα. Μα, για να συμβεί αυτό, πρέπει να κατασταλάξουμε σε συγκεκριμένη φιλοσοφία, πρέπει να υποστούμε αυτοκριτική. Χρειάζεται πρωτίστως επανάσταση στην σκέψη. Απαιτείται βασική και εκ βάθρων ανατροπή του εγωκεντρικού μας συστήματος. Κι αυτό είναι εξαιρετικά χρονοβόρο. Και επίπονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν οι (σωστοι) οπαδοι λενε no politica εννοουν οτι δεν ψηφιζουν αυτους που επαιξαν στην ομαδα τους. Εγω παλι δεν ψηφιζω γενικα...

    Περα ομως απο ολα αυτα ο Τασαρος δεν ειναι πρωτη φορα που βαζει υποψηφιος. Επι δημαρχιας Αγραπιδη (ΝΔ) στον Πειραια ειχε βγει δημοτικος συμβουλος, οπως εχει αναλαβει και χρεη αντιδημαρχου. Ειναι φιρμα δηλαδη, δεν ειναι ξεμπαρκος σαν τους αλλους. :P

    Για σκεψου να βγει βουλευτης, να γινει υπουργος και οπως ειχε πει μεσα στη γεματη Λεωφορο "Βαζελια σας γαμαω ολους" και κανανε κοκοκο, να παει στο ΔΝΤ και να τους πει "σας γαμαω ολους ρε" θα ζησουμε μεγαλες στιγμες λεμε που μονο ο Τασαρος μπορει να μας τις δωσει.

    Η αφισα ειναι ολα τα λεφτα against modern football. Αν και θα προτιμουσα καποια που καλπαζει... γιατι να τα λεμε και ολα ο Τασαρος το ηξερε το τοπι. :D

    Αγαπαμε Μητροπουλο τελος... αλλα σορρυ δεν ψηφιζουμε!

    Για τον τελικο δεν ειπες τιποτα, πολυ σουπα. Βαλβερδε το αντιο θα το πουμε στη φιεστα, τοτε θα σε αποθεωσει ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κατά βάση κάνθαρε πέρα τις ιδεολογικής μου τοποθέτησης αριστερής ιδεολογίας δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΣ η ανθρώπους που ναι μεν λοιδορούν τους μετανάστες αλλά από την άλλη βάζουν παιδάκια να μοιράζουν τις μούρες τους
    αλλά και σαν άνθρωπος όποιος πάει να με εκβιάσει του γαμώ το σπίτι ξεκάθαρα πράγματα
    δεν θα συζητήσουμε πως και ποιος και γιατί μας έβαλε στο ΔΝΤ ήταν γλυκά τα σοκολατάκια και πρόλαβα να φάω μια και ο BALADEUR τα ρήμαξε όντας εκστασιασμένος από την γκολάρα του SUAREZ
    Θα κλείσω λοιπόν λέγοντας και το έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό ....όταν δεν πάει καλά το μπουρδέλο δεν αλλάζεις τις κουρτίνες αλλά τις ΠΟΥΤΑΝΕΣ !!!!!!!!
    Και επειδή κατά βάση εγώ αλλάζω και δεν μένω στάσιμος λέω να αποχωρήσω λίαν συντόμως από το μπουρδέλο με τις αλλαγμένες κουρτίνες
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΒΟΡΙΔΗ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΕΠΕΝ
    ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mε τη χηρα ξεμπλεξε και κατεβαινει και υποψηφιος?

    Καλα κανει,το iq των περισσοτερων γαυρων ειναι αρκετα πιο κατω απο του μεσου ωστε να τον ψηφισουν,δεν ειναι τυχαιο που ανατολακης,μητροπουλος,τσαλουχιδης,μπατιστα,φασουλας και ενα σωρο αλλοι κατεβαινουν σε συγκεκριμενες περιφερειες και συνηθως παιρνουν και ποσοσταρες...

    Κατα τ'αλλα modern football και no politica...

    O μαντουβαλος εχει και διαρκειας στους οργανωμενους η ηταν γκεστ εμφανιση με συνδεσμιακο μπλουζακι?Ο γλυξμπουργκ,ο παγκαλος,ο λοβερδος και ο σαμαρας το πληρωνουν το vip διαρκειας τους?

    Η συνδεση παντως του συγκεκριμενου υπανθρωπου-αποβρασματος (μητροπουλου) με τον αντωνιαδη γινεται καθαρα και μονο για λογους τσουβαλιασματος και για πρωτη φορα σε βγαζω φαουλ κανθαρε...Προφανως και δε θα ψηφισω αντωνιαδη βεβαια,αυτο ελειπε αλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες τα χρυσοστομε!! Παει ο καθε πρωην αθλητης, ηθοποιος, πορνοσταρ, δεν ξερω κι εγω τι αλλο ΑΣΧΕΤΟ με την πολιτικη, και σου λεει "ηρθε η ωρα να ευαισθητοποιηθω πολιτικα".

    Σαν να παει ο Μπενι να σηκωσει τα κιλα του Δημα γιατι εχει 5 φορες πλεονεκτημα βαρους.
    Η σαν να παιζει ο Καρατζαφερης παρτενερ του Ανατολακη στα σεντερ-μπακ γιατι "μειωνει το ποσοστο των ξενων στην 11αδα, ενω ειναι και οι δυο ΕΛΛΗΝ-ες, και θα συνενοουνται καλυτερα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ανατολάκης βουλευτής ήταν τόσο epic fail!! Εγώ τον άκουγα και ένιωθα το άγχος που ένιωθε!Ντρεπόμουν για το τι θα πεί μετα!
    Γενικά είμαστε ζώα αλλα δε πιστευω οτι είμαστε τόσο ζώα για να ψηφίσουμε πασοκ επειδή έχει τον Πυρρο Δήμα! Βεβαια καλύτερα να μη λέω μεγάλες κουβέντες!Εδω βγήκε η Πέμη Ζούνη,ο Βουρος και ο Φασουλας!Καλα μιλάμε με το που το σκέφτηκα μου ρθε μια αηδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγω έμεινα με το κουτί στο χέρι,βάλε και δευτερη δόση σοκολατάκια,σε παρακαλώ:)
    -Μπασκετικό,κοίτα να δεις,συναρειανε,
    πλακα-πλάκα θα βγάλουμε τα όβολα της επόμενης μπασκετικής χρονιάς απ'τον Κεϊρούζ!Ναι,τον ζητάνε γερμανικές ομάδες λόγω διαβατηρίου και πρεπει να πληρωσουν χοντρά στ'αρειανά για να τον πάρουν!Λες να τα κονομήσουμε;:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το ιδανικο θα ηταν ο τασαρος στα εδρανα της βουλης διπλα στον ανατολ
    και ο σωκρατες προεδρος δημοκρατιας.
    πρωθυπουργος ο σαββας.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μανόλο, η αφίσα είναι προκλητική. Είναι σαν να σου λέει ''δεν έχω να αντιπαρατάξω κάποιο ιδιαίτερο προσόν, σε θεωρώ βλάκα και θα με ψηφίσεις στον Πειραιά επειδή έπαιξα στον Ολυμπιακό. Γιατί, όμως, δεν έβαλε μια αφίσα με την φανέλα του Παναθηναϊκού; Τότε, θα ήταν μεγάλος μάγκας. Για να δούμε και πόσο ισχύει η λεγόμενη αντίστροφη ψυχολογία. Όσο για τον τελικό, η παρούσα ανάρτηση προοριζόταν για τα του αγώνα, αλλά κάπου ξέφυγε το πράγμα. Και κοίτα να δεις που έφτασε.

    Κωνσταντίνε, είσαι οδοστρωτήρας!

    Ls13, δεν συγκρίνω τα ήθη των δυο αντρών. Επ' ουδενί. Και να ήθελα, άλλωστε, δεν είναι δυνατόν. Ο Τάσος ανήκει σε άλλο επίπεδο. Σε ανώτερη πίστα. Απλά κρίνω τα πολιτικά τους κίνητρα και κατόπιν τα αμφισβητώ. Το φάουλ, πάντως, που μου προσάπτεις θα το δεχτώ. Ίσως έπρεπε να καταστήσω πιο σαφές το νόημα. Για να δούμε, λοιπόν: θα βγουν βουλευτές;

    Άλεξ, αυτό το πράγμα δεν είναι πολιτική. Να υπογράφεις αθλητές, τραγουδιστές και ηθοποιούς. Για να ρίξεις στάχτη στα μάτια. Δήθεν ότι υψώνεις την κουλτούρα της εκάστοτε παράταξης και φέρνεις ανθρώπους κοινής αποδοχής. Κοινής αποδοχής από ποιον; Άσε που με τέτοιες μεταγραφές παραδέχεσαι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι ''επαγγελματίες του χώρου'' τα έχουν κάνει σκατά. Τέλος πάντων. Χέστηκα αν ο Δήμας σήκωνε τα κιλά κι ο Αντωνιάδης έβαζε γκολ. Χέστηκα αν ο Χαϊκάλης έχει ταλέντο στην ηθοποιία. Τι να την κάνω την πολιτική τους ευαισθητοποίηση; Κι εγώ ευαισθητοποιημένος είμαι πολιτικά. Να βάλω κι εγώ υποψηφιότητα για βουλευτής; Και τι να λέω; Ότι είμαι ιδιοκτήτης ενός αθλητικού blog; Ότι φτιάχνω ωραίο τιραμισού; Μήπως να φωτογραφηθώ και με την εμφάνιση του Άρη; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Οι επαγγελματικές ιδιότητες αυτών των ανθρώπων απεκρύβουν την πολιτική ανεπάρκειά τους και φανερώνουν την γύμνια του πολιτικού και κομματικού συστήματος, όπως και τα εκλογικά κριτήρια των ψηφοφόρων. Και δυστυχώς, οι τακτικές που ακολουθούν οι περισσότεροι, θίγουν και κάποιους που πραγματικά έχουν αγνές προθέσεις και υγιή κίνητρα.

    Ρόζα, πρώτον μην προσβάλλεις τα ζώα. Πρόκειται για αξιοθαύμαστους οργανισμούς. Ρε παιδιά, έχετε δει τον Ανατολάκη να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να βγάζει λόγο; Ο άνθρωπος είναι απόλαυση. Πάντα έλεγα ότι οι συνεδρίες της Βουλής συγκροτούνται υπό ένα κωμικοτραγικό πλαίσιο. Σαν να βλέπεις τον Κάνθαρο να παίζει στην Α' Εθνική ή να πρωταγωνιστεί σε έργο του Σαίξπηρ. Ή έστω να ζωγραφήζει πίνακες του Βαν Γκονγκ και του Ρέμπραντ. Να σημειώσω ότι δεν μπορώ να ζωγραφίσω ούτε κύκλο. Όπως ο Ανατολάκης δεν μπορεί να σχηματίσει ορθές και συνεχείς προτάσεις.

    Vad, τα τσάκισε όλα ο Μπαλαντέρ! Αλλά είναι καλοφαγάς το παλικάρι! Τι να κονομήσουμε; Πρέπει να υπάρξουν διοικητικές ζυμώσεις (κλισέ). Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν γλιτώνουμε πουλώντας τον Κερούς και τον κάθε Κερούς. Χρειάζεται σχέδιο. Αν και έτσι όπως πάει το μπάσκετ, έχω την εντύπωση ότι ακόμα και ένα καλό σχέδιο δεν επαρκεί. Χρειάζεται διοίκηση από ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ.

    Θέμη, μα τον Χριστό και την Παναγία, ο Κόκκαλης θα παρήγαγε περισσότερο έργο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τις μαριονέτες που υποδύονται τον θεσμικό ρόλο. Το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Το θέμα είναι γιατί τα ψάχνεις εσύ κι όχι εκείνοι που πρέπει».

    Το πρώτο σκέλος κρίνω ότι είναι ακαδημαϊκό. Εκείνοι που πρέπει δεν χρειάζεται να το ψάξουν αφού το γνωρίζουν απ' έξω κι' ανακατωτά. Σε αυτό στηρίζουν την εκλογή τους!

    Γιατί τα σχολιάζουμε εμείς κι όχι εκείνοι που πρέπει.

    Δεν το σχολιάζουμε, είσαι ο μόνος που το σχολίασε. Αναφέρεται με αριθμούς ότι είναι δυνατή εκτεταμένη νοθεία, τώρα και στο παρελθόν, και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ασημαντότητες, για την εκλογή και τις ικανότητες (ποιες;) του Τάσαρου και λοιπών ζαρζαβατικών.

    Θεωρώ ότι ΑΠΟΛΥΤΑ δικαιολογημένα είμαι απογοητευμένος. Η διαδικαστική έξοδος από την παιδεία έχει δημιουργήσει ανθρώπους εντελώς απεχθείς προς οποιαδήποτε αριθμητική σκέψη. Και συνεπακόλουθα ανεπαρκείς να προσεγγίσουν τις αξιόλογες αλήθειες. Αναλώνονται σε κριτική σκόπιμα πλασαρισμένων δήθεν ζητημάτων, που έχουν στόχο να απομακρύνουν τα μυαλά από τα ουσιώδη ζητήματα.

    Το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε εμείς, οι πολίτες. Όπως θυμάσαι θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι μπουρδέλο, οι πολιτικοί οι νταβατζήδες και εμείς οι πουτάνες. Οι περισσότεροι μάλιστα χωρίς καν βιβλιάριο υγείας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φυσικά και δεν πείθει σκεπτόμενους και σοβαρούς ανθρώπους η υποψηφιότητα του Δήμα ας πούμε, αλλα αυτη του Τάσου Μητρόπουλου φίλε μου θα έρθει να βάλει ήθος στη ζωή μας. Σαν το δικό του. Ακριβώς σαν το δικό του ήθος.
    Και της Βάνας Μπάρμπα ας πούμε θα βάλει εναν αέρα ανανέωσης ναούμε και θα σκίσουμε.
    Ασφαλής πρόβλεψη,
    αυτη η Βουλή που έρχεται θα έχει πιο πολύ σκουπίδι απο τις προηγούμενες.
    Πρόοδος, είδες ;
    Αυτό κατάλαβαν τα κόμματα οτι χρειαζόμαστε, χειρότερους εκπρόσωπους μας, οτι να'ναι κι οτι αρπάξουν. Συγχύζεσαι λέμε.

    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπουργέ, μαζί σου είμαι. Αν, όμως, τα νούμερα που αναφέρεις είναι αληθινά, προφανώς υπάρχει κάποια αστοχία στις όλες εκλογικές διαδικασίες. Ποιος πρέπει να αναφερθεί σε αυτές; Εγώ κι εσύ; Εσύ κι εγώ; Ο Τσίπρας; Ο Καψής; Ο φούφουτος; Ποιος;

    Τζονάκο, πόσοι από τους ανθρώπους που στελεχώνουν την κοινωνία μας είναι σκεπτόμενοι και σοβαροί; Λίγοι -ευτυχώς υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις, οι οποίες -δυστυχώς!- δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αυτή η Βουλή που έρχεται θα είναι πιο καλλιτεχνική και πιο αθλητική. Και, έχοντας την συνδρομή των επαγγελματιών ηθοποιών, να αναμένουμε έτι περισσότερες λαμπρές ερμηνείες από τους πολιτικούς που εμείς ψηφίζουμε. Η λέξη πρόοδος έχει χάσει το νόημα της. Σε παν επίπεδο. Δυστυχώς. Συχνά ταυτίζεται με μονομερή σημεία μιας ευθείας γραμμής. Έλα, όμως, που αποτελεί ολόκληρη την ευθεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω πως και τα δύο σκέλη είναι σημαντικά κι αλληλοσυμπληρώνονται. (Δεν έχουν βέβαια τον ίδιο συντελεστή σπουδαιότητας αλλά στον κοινό παρονομαστή καταλήγουν όλα.) Από την μία η βιτρίνα του μαγαζιού (το "φαίνεσθαι") που ως τέτοια προβάλλει λάμψη για να τραβήξει τα βλέμματα των υποψηφίων πελατών. Δηλαδή αναγνωρισιμότητα προς άγρα ψηφοφόρων. Από την άλλη το ίδιο το μαγαζί (το "είναι", η ουσία του πράγματος), το οποίο πρέπει να είναι καλά οργανωμένο: να προσφέρει καλά εμπορεύματα, να είναι "καλοδιακοσμημένο", να έχει καλές τιμές, καλή εξυπηρέτηση πελατών αλλιώς η εντυπωσιακή βιτρίνα είναι άχρηστη! Έτσι και το πολιτικό σύστημα φροντίζει για το "είναι" του για να εξασφαλίζει τις "πωλήσεις"... Σ’ αυτή την επίφαση της (δια των αντιπροσώπων) δημοκρατίας που ζούμε, υπάρχουμε και κινούμαστε η νοθεία είναι νόμιμη. Ή για την ακρίβεια νομιμοφανής! Από τις ψήφους των κομμάτων που δεν μπαίνουν στην βουλή (γύρω στο 5-10%) που τις καταχράζονται αυτοί που μπήκαν, από την προίκα των 40-50 εδρών (και συνεπώς το αντίστοιχο εκλογικό ποσοστό) στο πρώτο κόμμα, μέχρι τις "αρνητικές" (λευκά, άκυρα, αποχή) ψήφους που αντί να εκφράζουν αυτό για το οποίο επιλέχθηκαν από την ψηφοφόρο (δηλαδή την διαμαρτυρία) καταλήγουν προίκα στους "μεγάλους". (Να μην μιλήσω για τις "ελληνοποιήσεις" αλλοδαπών μέσα στον Απρίλιο που σπάσανε τα κοντέρ.) Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα είναι οι εκλογές, η νοθεία ("νόμιμη" ή μη) και η εξαπάτηση σε όλα τα επίπεδα...

    ΥΓ. Kanthare στέγνωσε ο στόμας μου τόση ώρα που μιλάω! Αργεί η γαλατόπιτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πριν λιγο μου εστειλε ο Τασαρος ψηφοδελτιο! Κριμα ρε Τασο να χρησιμοποιεις τα στοιχεια των μελων, για δικα σου συμφεροντα.

    Το πεταξα χωρις να το ανοιξω καν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπαλαντέρ, ακόμα και σε αυτό το δυσλειτουργικό πλαίσιο, ο κόσμος μπορεί, αν φυσικά θέλει, να κάνει το καθήκον του. Άλλοθι υπάρχουν πολλά, ευκαιρίες ελάχιστες. Συγκεκριμένα, μία κάθε τέσσερα χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι εκλογές θα δώσουν στον κόσμο την απαιτούμενη συσπείρωση. Κι όταν λέω συσπείρωση δεν μόνο εννοώ πολιτική -η κομματική δεν μας ενδιαφέρει και κακώς προβάλλεται σε τόσο μεγάλη έκταση. Πρωτίστως εννοώ κοινωνική και προσωπική. Όσο για την γαλατόπιτα, προς μεγάλη μου απογοήτευση, δεν πρόλαβα να την παρασκευάσω. Όταν είναι να φτιάξω γλυκά θέλω να έχω λίγο άνεση. Υπό το κράτος χρονικής πίεσης δεν αποδίδω ζαχαροπλαστικά. Ούτε το ίδιο το γλυκό αποδίδει.

    Μανόλο, έχεις απόλυτο δίκιο. Μου το είπαν κι άλλοι. Πραγματικά τραγικό και προφανώς παράνομο. Μα, δεν καταλαβαίνουν ότι μια τέτοια τακτική βαίνει εις βάρος τους; Και νταξ, να σου στείλουν κάτι στο γραμματοκιβώτιο να πάει στο διάολο. Πες ότι στέλνουν σε όλες τις διευθύνσεις. Στο κινητό από κι ως που; Πώς το ΠΑΣΟΚ ή έστω το γραφείο του Μητρόπουλου απέκτησε τα νούμερα; Και με ποιο δικαίωμα ενοχλούν τον πολίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δυστυχώς η ανακοίνωση αναγνωρίσιμων υποψηφίων με iq ραδικιού, είναι το ένα μέρος της εξίσωσης. Το δεύτερο μέρος είναι ψηφοφόροι με iq suzie q που τους σταυρώνουν.

    Αλλά υπάρχουν και χειρότερα:
    στις δημοτικές εκλογές (νομίζω το 94) στη σαλονίκη κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ονόματι Νίκος Βεζυρτζής (απλή συνωνυμία με τον γνωστό). Δεν έκανε καμιά φοβερη καμπάνια.
    Μάντεψε ποιος ήταν πρώτος σε σταυρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το μάντεψα.

    Υ.Γ. Η αναγνωρισιμότητα ή/και η δημοφηλία δεν συνάδουν πάντοντε με την ικανότητα ή/και το ήθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...