Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Για μια Ελλάδα sexy

Το παρελθόν ορίζεται ως το χρονικό διάστημα που πέρασε, σε αντιδιαστολή με το παρόν και το μέλλον. Δεν μπορείς να το αλλάξεις. Σαν ένα ύφασμα που δεν μπορείς να το ξηλώσεις. Είναι πέρα από τις δυνάμεις σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το θυμάσαι. Να το μνημονεύεις. Να παραδειγματίζεσαι. Να μαθαίνεις από τα λάθη -αλλά και τις επιτυχίες- που αποτυπώθηκαν σε αυτό. Να συνειδητοποιείς πως αυτά έρχονται. Ειδάλλως, θα υποπέσεις στα ίδια λάθη. Για μια στιγμή, όμως: από τη στιγμή που το παρελθόν οριοθετεί το μέλλον, ποιος είναι ο ρόλος του παρόντος; Κατά την γνώμη μου πρόκειται για την υφιστάμενη κατάσταση. Για το τώρα. Ούτε καν το σήμερα. Μια κατάσταση, ενδιάμεση του παρελθόντος και του μέλλοντος, όπου πρέπει να δρας με πειθαρχημένο αυθορμητισμό και ταχέως ορθολογική σκέψη, ούτως ώστε να αποφύγεις τα αβίαστα λάθη και να χαράξεις ένα ευοίωνο αύριο.


Και φτάνουμε στην πεμπτουσία του άρθρου. Ο περισσότερος κόσμος οραματίζεται το μέλλον υπό το κράτος της σκέψης του· από την δική του οπτική γωνιά. Νομίζει ότι μπορεί να το επηρεάσει. Να το ελέγξει. Και μάλιστα, χωρίς να αλλάξει ο ίδιος: απλά περιμένει να αλλάξουν όλοι οι άλλοι -η συγκεκριμένη στάση ζωής συνιστά ανασταλτικό παράγοντα ως προς την κοινωνική και πολιτική ευμάρεια. Και συχνά, προς μεγάλη του λύπη, διαπιστώνει ότι αντιμάχεται μεγαλύτερες δυνάμεις. Το αποτέλεσμα; Κάθεται σε μια γωνιά, ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας, ανήμπορος να δράσει και να αντιδράσει. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν οι Έλληνες. Και οι πολιτικοί, και οι δημοσιογράφοι, και οι ψηφοφόροι. Έβλεπα, λοιπόν, τον Παπακωνσταντίνου να εμφανίζεται ως guest star σε πολιτική εκπομπή -κάποτε ήταν Υπουργός και βουλευτής, δηλαδή star. Με το μαλλάκι επιμελώς ατημέλητο, άνευ γραβάτας και δίχως να φέρει ύφος χιλίων καρδιναλίων. Το ίδιο συνέβη και με την Διαμαντοπούλου. Βγήκε σε παράθυρο δελτίου ειδήσεων -νέων είναι πιο σωστό- και από κάτω έγραφε ''στέλεχος ΠΑ.ΣΟ.Κ.''. Όχι, Υπουργός. Ούτε βουλευτής. Και την έβλεπες αεράτη, χαμογελαστή, χωρίς ξύλινο λόγο και διάθεση για τσαμπουκά. Σκεφτείτε τι θέατρο παίζουν, όταν βρίσκονται πάνω στο σανίδι. Η εξουσία, όμως, και η προβολή είναι σαν την πρέζα. Και δεν υπάρχει κέντρο απεξάρτησης για τέτοια πράγματα.

Όπως δεν υπάρχει και για τη μαλακία. Αν στη χώρα μας φορολογούσαμε τη μαλακία, θα είχαμε χεστεί στο δίφραγκο -μέχρι και στην Ευρώπη θα δανείζαμε. Δεν χρειάζεται να βγεις έξω στον δρόμο, πεζός ή με αμάξι, για να το διαπιστώσεις. Ούτε να σταθείς στην ουρά της εφορίας, της τράπεζας και του σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, η μαλακία έχει εισβάλλει, πάντοτε με τη δική μας ανοχή, στα σπίτια μας. Αυτό το χαζοκούτι που λέγεται τηλεόραση, σε οδηγεί, μας οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια στην απόγνωση και στη μιζέρια. Κι όμως, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε το κόκκινο κουμπάκι και να τη σβήσουμε. Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει αντίθετη άποψη. Θέλει να δει, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τις πολιτικές κωλοτούμπες. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τον Αντωνάκη. Ο άνθρωπος είναι παρανοϊκός. Στο πρώτο μνημόνιο έδιωχνε όσους ψήφιζαν ''ναι'' και στο δεύτερο όσους ψήφιζαν ''όχι''. Έφερε πίσω και την Ντόρα, η οποία βρίθει από πολιτική συνέπεια και ευθιξία, που είχε διαγραφεί από το κόμμα μετά την ψηφοφορία του πρώτου μνημονίου -κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έφερε και μεταγραφικά αποκτήματα απο το ΛΑ.Ο.Σ. Ο Άδωνις κι ο Βορίδης (τσεκουροφόρος) άνοιξαν τις πύλες και ακολούθησαν ο Πλεύρης τζούνιορ και το πολιτικό θωρηκτό που ακούει στο όνομα Γιώργος Ανατολάκης. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με το κόμμα; Η πολιτική τους σκέψη και ιδεολογία, αν υπάρχουν, τηρούν μεταξύ τους κοινά σημεία επαφής; Δεν νομίζω. Κι όμως, αλλάζουν φανέλα με περίσσια ευκολία. Λες και πρόκειται για μισθοφόρους. Και οι πολίτες δεν πάνε πίσω. Αν δεν κάνει πολύ ζέστη και δεν έχουν να μιλήσουν στο κινητό ή να πάνε για καφεδούμπα, μπορεί να περάσουν μια βόλτα από την κάλπη για να ψηφίσουν. Ακόμα, όμως, κι αν δεν ψηφίσουν, πάντοτε θα έχουν πολιτική άποψη. Σαν το ανέκδοτο με τον διαρρήκτη ενός τυροπιτάδικου που, ενόσω ξηλώνει το ταμείο, τον πιάνει μια ληγούρα και, καθώς βρίσκει κάτι ντόνατς με επικάλυψη σοκολάτας, μονολογεί: «Βρε, τους κλέφτες! Δεν έβαλαν πολύ σοκολάτα».

Ας μην πλατιάζουμε, όμως. Είχαμε μείνει στο παρόν. Ας εξετάσουμε μια συνιστώσα του παρόντος: το πολιτικό παρόν. Τι υποδηλώνει; Μια ατέρμονη και ανούσια κουβέντα περί Ευρώπης και γιούρο. Διλήμματα του κώλου. Τι εξυπηρετεί μια κουβέντα για το αν η Ελλάδα πρέπει να βγει από την Ε.Ε. ή/και την ζώνη του ευρώ; Σαν να περπατάς στα αγκάθια και να σου προτείνω, δήθεν ως καλύτερη λύση, να βγάλεις τα παπούτσια σου. Απίστευτα πράγματα. Αφήστε που στα τηλεοπτικά πάνελ, ελέω δημοσιογράφων, κυριαρχεί η μνημονιολογία. Ποιος είναι κατά, ποιος είναι υπέρ, ποιος δεν ξέρει τι του γίνεται και ούτω καθεξής. Συγγνώμη, ρε παιδιά, αλλά το μοναδικό πρόβλημα του κράτους και της χώρας είναι το μνημόνιο; Πλάκα κάνουμε; Τα υπόλοιπα θέματα είναι τακτοποιημένα; Όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, έχουν βγει μια βόλτα έξω, στον πραγματικό κόσμο, να δουν τι γίνεται; Ή μήπως τους απασχολεί μοναδικά και απόλυτα ο Τσίπρας; Από εκεί που έβλεπες τον Μπένι και τον Αντωνάκη να τρώγονται σαν πίτμπουλ, ξαφνικά συστρατεύθηκαν κατά του Αλέξη. Σαν τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Χίτλερ, συμμάχησε με τον Διάβολο (sic!). Εν προκειμένω, βρείτε ποιος είναι ο Διάβολος. Και κάτι τελευταίο: μου αρέσει η στρατιωτική ιστορία και έχω μελετήσει σε μεγάλο βαθμό τα πεπραγμένα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και κυρίως της Γερμανίας. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ναζιστής; Κουταμάρες!

Εν κατακλείδι, πολλές φορές, για να πας μπροστά, πρέπει να κοιτάξεις πίσω. Και στην δική μας περίπτωση, το παρελθόν είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Θλίβομαι, όμως, όταν βλέπω ότι τα πρότυπα του Περικλή, του Πλάτωνα, του Λεωνίδα, του Κίμωνα, του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν αντικατασταθεί από τον Κανάκη, τον Λαζόπουλο, τον Πρετεντέρη, τον Θέμο, τον Γαβαλά και την Σκορδά. Καλή μας τύχη. Θα την χρειαστούμε.

Υ.Γ.1 Ευχαριστώ για τα μηνύματα σας. Συνεχίζουμε. Ωχ, σαν σύνθημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακούστηκε!

Υ.Γ.2 Δόξα και τιμή στους Ελβετούς Coroner!


19 σχόλια:

  1. Που ήσουνα χαμένος ρε παλίκαρε τόσες μέρες;
    Είχαμε τελικό Τσου Λου και περίμενα να διαβάσω ανάλυση σου! Άσε που είχαμε και εκλογές, αλλα ποιος τις ... αυτές

    Καλώς όρισες πίσω!

    Θλίβομαι, όμως, όταν βλέπω ότι τα πρότυπα του Περικλή, του Πλάτωνα, του Λεωνίδα, του Κίμωνα, του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν αντικατασταθεί από τον Κανάκη, τον Λαζόπουλο, τον Πρετεντέρη, τον Θέμο, τον Γαβαλά και την Σκορδά. Καλή μας τύχη. Θα τη χρειαστούμε.

    Πόσο αλήθεια αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ρε μαλακα. Μας γκάστρωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει κάποιος που παίζει ακόμα για την φανέλα????μεταγραφές κάνουν...σ'αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα..
    Οσο για τους αντικαταστάτες,νομίζω πως τους "ανέβασες" πολύ..
    Παρ'όλα αυτά παραμένω αισιόδοξη ,πως δεν είσαι ο μοναδικός που σκέφτεται έτσι,θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν κι άλλοι που πιστεύουν πως αν δεν αλλάξουν οι ιδιοι δεν θα αλλάξει τίποτα.
    Την καλησπέρα μου και καλώς σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Weakened, crushed, formed
    New dimensions arise
    My mind becomes a fortress
    Impregnable, shut

    The walls between us make the public safe...

    Read my scars...see why I'm like that
    Read my scars...and don't ask me why

    Είδα Coroner και ξέχασα όλη την προηγούμενη ανάρτηση. Λατρεμένη μπάντα, απίστευτος δίσκος (No More Color). Live πάντως χάνει αρκετά το κομμάτι λόγω (κυρίως) μέτριου ήχου και εικόνας!

    ΥΓ. Welcome back αδερφέ. Όταν θελήσεις να την (ξανα)κοπανήσεις άφηνε τουλάχιστον κανένα σχόλιο, ενημερωτικό της απουσίας σου, να μην ανησυχούμε τσάμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μικρέ Σκάουτερ, ως άνθρωπος κι εγώ έχω τα προβλήματά μου. Δεν μασάμε.

    Ανώνυμε, όχι και σας γκάστρωσα.

    Αstazzia, καλώς με βρήκες και καλώς σε βρήκα. Πίστεψέ με, η φράση ''πολιτικό θωρηκτό'' δεν συνιστά ανέβασμα! Είμαι απόλυτος σε αυτό: η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου περιμένει να αλλάξουν τα πάντα γύρω τους, χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι. Το έχει πει κι ο Μαχάτμα (Γκάντι).

    Μπαλαντέρ, μη με μαλώνεις και πέσω με τα μούτρα στα γλυκά! (Την επόμενη φορά θα αφήσω σημείωμα.) Οι Coroner, πάντοτε αγαπημένο συγκρότημα, είναι άκρως υποτιμημένη μπάντα. Έβαλα την live έκδοση, έτσι για να γουστάρουμε λίγο. Τα σέβη μου.

    Πολλές καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ακουστει καπως αυτο που θα πω, αλλα ευτυχως που ο (δικος μου Θρυλος) Καστοριαδης την εκανε για να αναλυσει την κοινωνια της κολασης, γιατι αν ζουσε τωρα θα ειχε αυτοκτονησει, μη σου πω οτι θα ειχε βγαλει και μαλλια κιολας.

    Απο τις αλλες εκλογες θα εχουμε πλακες με τους 300, οχι τιποτα, αλλα να γελασουμε κιολας.

    Λευτερια στον Γαβαλα, αλλα ετσι ειναι αμα δεν εχεις κανει στη ψηρου, δεν μπορεις να καταλαβεις. Ευτυχως τα σιδερα ειναι για τους λεβεντες.... και ο Λακης, ξερει απο λεβεντες. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό Σ΅αββατοκύριακο φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλή επιστροφή στις αναρτήσεις!

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα να δεις τωρα,έλειψες και βγήκε δευτεραθλητής ο Τσίπρας,πήρε η Τσελσι το τσου-λου,ο γαυρος την ευρω-λού,ο Αλεξανδρής υπογραφει με τα μισά λεφτα(αλήθεια ,τα μισά του τίποτα πόσα ειναι;:)),η Ελευθερία ξεβρακώθηκε στην ευρωβυζιόν,και συ μας άφησε χωρίς τοποθετηση επι τόσων σοβαρών θεμάτων!
    -Α και κάτι...ασήμαντο,ο Αρης πρωτοκολυμβητής Ευρώπης!Ποιος Άρης;Μα ο δικός μας,Αρειανάρα κι αυτός,ο Αρης Γρηγοριάδης:))
    Αρειανάρα,ολέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μανόλο, ο Καστοριαδής είναι πολύ μπροστά. Ποιος τον ξέρει; Ποιος τον προβάλλει; Μεγάλη προσωπικότητα ο Γαβαλάς.Και λεβεντόπαιδο. Ειδικά όταν ως επιχείρημα που ρησιμοποιεί για τοα χρέη του είναι το: ''Με ποιο δικαίωμα με συλλαμβάνουν; Εγώ έχω υπαλλήλους που τρώνε ψωμί από μένα και εγώ είμαι ο εκπρόσωπος του ελληνικού lifestyle στην Ευρώπη''.

    Γεια σου, Γιάννη!

    Ευχαριστώ Lio!

    VAD, αν έπρεπε να γράψω για κάποιο γεγονός, θα ήταν ο τελικός του Ουέφα. Τον ευχαριστήθηκα. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούσα. Επόμενο άρθρο για την Αρειανάρα. Θα ήθελα να γράψω και για το μπάσκετ, αλλά θλίβομαι όταν το βλέπω σε τέτοια κατάσταση. Και δεν αναφέρομαι στα του Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντως να τα λεμε και ολα, μετα τις εκλογες πολλα αλλαξαν στην Ελλαδα. Ο καιρος ζεστανε υπερβολικα για την εποχη του, μετα πιασανε κατι ξαφνικες βροχες... τωρα καταλαβα, γιατι ελεγαν οτι ηταν πολυ σημαντικες και θα αλλαξουν πολλα πραγματα.

    Κατα τ' αλλα, τα ιδια Παντελακι μου... και να ξερεις επειδη τα πραγματα θα χειροτερεψουν οσοι δεν μπουν στη βουλη, καλα θα περασουν, βγαζοντας την ουρα τους απεξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντα επίκαιρος και ουσιαστικός. Γι αυτο σε πάω..

    Στην χώρα που είναι το μεγαλυτερο θεατρο του παραλόγου ζούμε. Θα μπορουσε ο καθενας να γραψει 150 αρθρα για τις σιχαμένες καταστασεις που βλεπει και βιωνει απο τοτε που γεννηθηκε εδω.

    Ο κάθε ένας εξυπηρετει κατι διαφορετικο και χρησιμοιποιει καθε μεσο για να πεισει οτι αυτο που εξυπηρετει ειναι το καταλληλοτερο. Αυτο για τα μμε..

    Για μενα η τηλεοραση Π Ε Θ Α Ν Ε, εδω και πολλα χρονια. Από τα 20 μου περιπου (28 ειμαι τωρα) που αρχισα σιγα-σιγα να ωριμαζω και να καταλαβαινω τι γινεται. Την εχω μονο για να βλεπω αθλητικους αγωνες και ταινιες. Κάπου εκεί βαδιζω τα τελευταια χρονια και με το ραδιοφωνο. Και τους τελευταιους μηνες στα ιδια σημεια αρχιζω να βαδιζω και με το διαδικτυο.

    Και αυτό συμβουλεύω να κάνει ο καθένας. Να σταματήσει να δίνει σημασια και αξια σ΄αυτους που δεν τον σεβονται καν. Μην αφηνετε αλλο πια να σας πιπιλιζουν το μυαλο. Η απάντηση του τύπου "δεν έχω τι να κανω και βλεπω τηλεοραση" πέθανε. Κάνε γυμναστικη, βγες βολτα, λυσε σταυρολεξο, δες ταινια, κανε ερωτα, μαγειρεψε λέω εγω...

    Η κολοτούμπα σ' αυτη την χωρα κόβει και ράβει. Όπως και η έλλειψη ορθής κριτικής σκέψης. Το φαίνεστε επίσης, έχει κυρίαρχο ρόλο.

    Όλα αυτά και πολλά άλλα αποτελούν πλέον σιχάματα που προσβάλλουν τον παλαι ποτέ σπουδαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασικα συμφωνώ και ειλικρινα λυπάμαι που ακόμα και τώρα μετά από τοσα που εχουν γινει δεν λέμε να βάλουμε μυαλό, ιδιαίτερα δε όσοι απλά μένουν στα ίδια και στα ίδια...Λίγη κριτική σκέψη και απλή λογική θα έκανε μεγάλο καλό σε αυτόν το τόπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάρης

    Κάνθαρε, αυτά που συμβαίνουν μετά τις εκλογές και πριν τις νέες εκλογές είναι απίστευτα.

    Οι ΣΥΡΙΖΑίοι (και όχι ο Τσίπρας, μπροστινός των Παπαδημούληδων είναι) ξεπατίκωσαν τα κόλπα του Ανδρέα Παπανδρέου με 30 χρόνια διαφορά (έξω από την ΕΕ, ο λαός στην εξουσία, μόνο για τις βάσεις του θανάτου δεν ακούσαμε), για να ανέλθουν στην εξουσία (αν και δεν θα είναι αυτοδύναμοι αν δεν πιάσουν ένα 35% περίπου). Προσεταιρίστηκαν όλους τους συνδικαληστάρες που έκοψαν παρτίδες με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνουν ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ. Τον αντίστοιχο κομματικό στρατό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΚΚΕ τον βρίζουν βέβαια, αλλά ποιός χέστηκε? Δεν ξέρω τί να πω. Μάλλον τους τα είπε πολύ καλύτερα ο "Κόκκινος Ντάνι", ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ένας πολύ πιο γνήσιος αριστερός (αν και διαφωνώ με τα περί αριστεράς-δεξιάς) απ' όσο παριστάνουν οι Έλληνες δήθεν αριστεροί, και με τα πόδια στο έδαφος μάλιστα.

    Στην ΝΔ επικρατεί η φαυλότητα. Όχι μόνο μπήκε όλο το ΛΑΟΣ εκεί μέσα (με τί τους εξαγόρασε άραγε ο Σαμαράς?...) χωρίς τον Καρατζαφέρη, επέστρεψε και η Ντόρα. Εκείνη που δήλωνε "για όλα φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ". ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ. Είναι τυχερή που προέκυψε η γνωστή ακυβερνησία, αλλιώς θα ήταν ήδη σπίτι της να σιδερώνει τα πουκάμισα του Ισίδωρου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια όμορφη κοπέλα που φέρει το όνομα Καραμανλής (κι ας μην έχει σχέση με το σόι), η Αννούλα, κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής για πλάκα, στο ντεμπούτο της στον πολιτικό στίβο!!! Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία είναι η Άννα Καραμανλή που εκλέγεται έτσι σ' αυτή την χώρα, αλλά το γεγονός αυτό εν έτει 2012 με όσα έχουν γίνει, είναι ενδεικτικό του ότι σωτηρία δεν υφίσταται και ελπίδα για ανοικοδόμηση σοβαρού Κράτους στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Γιατί όπως λες φίλε Κάνθαρε, οι Έλληνες θέλουν να αλλάξουν όλα ως διά μαγείας, χωρίς οι ίδιοι να διανοηθούν καν ότι πρέπει να αλλάξουν μυαλά και ότι χρειάζεται κόπος, ιδρώτας και να περάσει χρόνος, πολύς χρόνος για να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο.

    Στο ΠΑΣΟΚ για το 13% τα ρίξανε στο "πολιτικό κόστος που πληρώσαμε, επειδή πικράναμε τον λαό για να σώσουμε την πατρίδα". Μιλάνε οι καταστροφείς της πατρίδας, που πολέμησαν διαχρονικά μόνο για την παρτίδα τους. Θλιβεροί όλοι τους εκεί μέσα.

    Και οι δύο στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας το εκλογικό σώμα για την δραχμή και την καταστροφή. Με την λυσσαλέα δυσφήμιση που του κάνουν, όμως, ο Τσίπρας ανεβαίνει από ψυχολογική αντίδραση των Ελλήνων ψηφοφόρων και πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο. Όπως ακριβώς οι διάφοροι Πρωθυπουργοί και Υπουργοί Οικονομικών θέλανε το καλό της Ελλάδας και ιδού τί πετύχανε. Οι επικοινωνιολόγοι των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φαίνεται ότι τσάμπα και άδικα τους πληρώνουν οι Σαμαράς-Μπένυ.

    Για τους λοιπούς Αριστερούς και Δεξιούς της πλάκας δεν έχω να πω κάτι. Ασήμαντοι και διάττοντες αστέρες, και ευκαιρία για πολύ κόσμο με συμπλέγματα να το παίξουν πολιτικοί αρχηγοί. Κάτι λέγανε κάποτε στο Α.Μ.Α.Ν. "όλοι είναι αρχηγοί, Χριστόδουλοι, πολιτικοί". Η Χρυσή Αυγή δεν με πειράζει τόσο, όσο θα με πείραζε η συνέχιση του φαύλου δικομματισμού με ποσοστά 80%.

    Και ποιός την πληρώνει Κάνθαρε απ' όλα αυτά? Όλοι μας πλην των τροφίμων της Βουλής. Τους πρώην και νυν βουλευτές, και τα κωλοπαίδια τους που κληρονομούν την έδρα με αβάντα από το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μανόλο, όλοι αυτοί που δεν μπήκαν στη Βουλή, κυρίως τα ηχηρά ονόματα, κάποια στιγμή θα επιστρέψουν -δυστυχώς. Το θέμα είναι να έμεναν εκτός εις αεί κι όχι για μια τετραετία. Εξάλλου, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε με λίρα Μποτσουάνας, τα έχουν κάνει τα κουμάντα τους.

    Jim, όπως έχω πει επανηλειμμένως, δεν κατέχω τον λόγο, γραπτό ή προφορικό, κι ως εκ τούτου αδυνατώ να αποτυπώσω επιτυχώς τις σκέψεις μου. Μολαταύτα, χαίρομαι που, έστω κι έτσι, με καταλαβαίνετε. Τηλεόραση βλέπω σπάνια. Σπανιότατα. Δεν μπορώ να κάθομαι μπροστά από το χαζοκούτι. Νοιώθω ότι βιάζει την νοημοσύνη μου. Έχω ένα φίλο που έβαλε τηλεόραση στο δωμάτιό του και εφεξής τρελάθηκε! Του λέω βγάλτην από το δωμάτιο! Νέοι άνθρωποι είμαστε! Κάποια στιγμή θα το καταλάβει.

    Ειρήνη, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι οι επαναστάσεις πρωτίστως συμβαίνουν νοητικά. Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον; Τότε, ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να φερόμαστε ως άνθρωποι κι όχι σαν άνθρωποι. Η επιστροφή στην ποιότητα και στην κριτική σκέψη κρίνεται επιβεβλημένη.

    Χάρη, θίγεις ένα μεγάλο θέμα. Έγραψες ότι διαφωνείς περί αριστεράς και δεξιάς. Μα, δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά! Υπάρχουν μόνο κόμματα εξουσίας, αντιπολίτευσης κι εκείνα που συμπληρώνουν τη λίστα. Τα κόμματα πλέον χαρακτηρίζονται από ιδεολογίες ατόμων. Βλέπεις το ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε βουλευτής λέει διαφορετικά πράγματα! Ανάθεμα αν ξέρουν κι οι ίδιοι τι θα κάνουν άμα βγουν Κυβέρνηση. Ακόμα και η κομματική πειθαρχία δεν περιλαμβάνει την κομματική ιδεολογία, αλλά τα θέλω του αρχηγού της. Κι έχουμε το εξής οξύμωρο: να προσπαθούν να ασκήσουν πολιτική και να εφαρμόσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, κόμματα των οποίων οι εσωκομματικοί μηχανισμοί δεν φέρονται δημοκρατικά. Και, προπάντων, με συνέπεια και ορθολογισμό. Χάρη, για μένα τα πράγματα είναι απλά. Ο Τσίπρας εδώ και δυο μήνες κάνει προεκλογική εκστρατεία. Ο Αντωνάκης νόμιζε θα έβγαινε πρωθυπουργός, υποτίμησε τα λάθη του, καθώς και εκείνα της Ν.Δ., και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Ο Μπένι επί τρία χρόνια δεν μπορούσε να βρει λύση και ξαφνικά, όντας Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε τρεις μήνες (!) βρήκε, λέει, την διέξοδο. Η Παπαρήγα νομίζει ότι βρίσκεται στα βουνά με τους αντάρτες και έχει βολευτεί ως κόμμα αντιπολίτευσης. Τι να λέμε τώρα; Είμαστε περικυκλωμένοι από παντού. Επομένως, το να περεμένουμε από τους πολιτικούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, είναι ουτοπικό -οι μισοί δεν θέλουν και οι άλλοι μισοί δεν μπορούν. Η αλήθεια είναι ότι η ανεπάρκεια των δυο κομμάτων εξουσίας θρέφει τα άλλα κόμματα. Κι αυτό δείχνει την γύμνια του πολιτικού συστήματος και της ηγεσίας της χώρας. Όσο για το ποιοι την πληρώνουν; Άστα, φίλε μου. Άστα.

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω εχω αλλη απορια, λενε πως αν φυγουμε απο το Ευρω, θα παμε στη δραχμη. Και γιατι να παμε πισω στη δραχμη και να μην παμε μπροστα με ενα νεο νομισμα? Μανια με αυτη τη δραχμη πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολιτικός γίγαντας Ανατολάκης.
    Πολιτικός ημίθεος Αντωνάκης.
    Πολιτικός βούβαλος Μπένι.
    Πολιτικός αγράμματος Τσίπρας.
    Πολιτικά αναλφάβητοι οι μισοί και βάλε, Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μανόλο, ας το ονομάσουμε και Κάνθαρος το νόμισμα! Το πρόβλημα δεν είναι η ονομασία.

    Τζονάκο, δεν ειναι πολιτικός ογκόλιθος ο Ανατολάκης; Σε παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...