Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μόνο ο μπακάλης θα την πληρώσει

Ο Άρης και η Α.Ε.Κ. χρωστάνε. Κι ο μπακάλης εδώ απέναντι χρωστάει. Σε εφορίες, σε υπαλλήλους και σε προμηθευτές -όπως οι δυο προαναφερθείσες ομάδες. Έχει αγχωθεί ο άνθρωπος. Δεν ξέρει τι να κάνει. Δικό του το μαγαζί, δικά του και τα χρέη. Δηλαδή, αν είχε κέρδη θα τα μοιραζόταν με άλλον; Όχι, βέβαια. Κι από τη στιγμή που το μαγαζί το τρέχει αυτός, φέρει και την ευθύνη. Αυτός είχε το δικαίωμα υπογραφής. Θέλει π.χ. η εφορία να τον βρει; Βάζει στον υπολογιστή το ονοματεπώνυμό του και το μηχανημα εμφανίζει κοτζάμ φάκελο με τα πεπραγμένα του και το βιογραφικό του. Κι όποτε της κάνει κέφι, πάει και του περνάει βραχιόλια.


Στην Α.Ε.Κ. και στον Άρη, όμως, πρέπει να συνέβαινε το εξής απίστευτο: σε ολόκληρη εταιρία, και μάλιστα ανώνυμη, να μην υπήρχαν υπογραφές. Όλες οι συναλλαγές να γινόντουσαν στο μιλητό. Έστω να έσφιγγαν χέρια ή να έδιναν τον λόγο της τιμής τους. Τώρα τι τιμή μπορεί να έχει ο Αδαμίδης κι ο Αθανασιάδης, ως δικαιούχοι υπογραφής, δεν το γνωρίζω. Τα γούστα του Κόντη, πάντως, είναι ακριβά. Στα εκτός έδρας παιχνίδια, Μερτσέντα νοίκιαζε -με έξοδα της Π.Α.Ε. βεβαίως βεβαίως. Ας μην ξεφεύγουμε, όμως. Είχε δικαίωμα υπογραφής ο Κόντης; Όχι -ήξερε τι έκανε. Έβαλε, όμως, κι αυτός το λιθαράκι του στην κακοδιαχείριση που παρατηρήθηκε -προφανώς τα παιχνίδια των μάνατζερ δεν ενδιαφέρονται για τυχόν σπατάλες εκ μέρους των ομάδων: ο καθείς τηρεί τις δικές του προτεραιότητες. Και τώρα τι συμβαίνει; Διακανονισμοί, προσφυγές, χρέη. Βάζει ο Ζαμπέτας το χέρι στην τσέπη και πιάνει το παπούτσι. Τα ίδια και στην Α.Ε.Κ. Κόβεται το τηλέφωνο και το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της Π.Α.Ε. και ταυτόχρονα καταστρώνονται σχέδια για νέο γήπεδο. Ταξιδεύεις σε Ρωσίες και Σαουδικές Αραβίες για να βρεις υποψήφιο επενδυτή, μπας και ανακαλύψεις κανά κορόιδο ή λαμόγιο, για να σου δώσει ψωμάκι να φας, και παράλληλα πας και κλείνεις τον Γκούντγιονσεν για έξι κατοστάρικα. Αυτό θα πει ελληνικό δαιμόνιο. Μιλάμε για σφαγή με το γάντι. Άνευ αναισθητικoύ. Για προμελετημένο έγκλημα. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο Περικλής Στέλλας γράφει: «Και την ίδια στιγμή όλοι εκείνοι που οδήγησαν τον Άρη ξανά στη θέση μηδέν είναι εξαφανισμένοι και το θλιβερό είναι ότι δεν ασχολείται κανείς μαζί τους. Κανείς δεν τους καλεί να λογοδοτήσουν. Ούτε τον Κόντη, ούτε τον Σκόρδα, ούτε τον Γρανούζη, ούτε τον Αθανασιάδη. Επίσης, την ίδια στιγμή ο ανανεωμένος Super 3 που δεν έχει καμία σχέση, λένε, με την παλιά διοίκηση που ευλογούσε τις παλιές διοικήσεις της Π.Α.Ε., δεν παίρνει πρωτοβουλία. Δεν μπορεί όλοι να μένουν στο απυρόβλητο και όλα να θεωρούνται περασμένα-ξεχασμένα».

Τα ίδια ισχύουν και για το ελληνικό κράτος. Η ίδια υπερβολή που χαρακτήριζε μέχρι πρότινος τον Άρη και την Α.Ε.Κ., παρατηρείται στον δυσανάλογα μεγάλο κρατικό μηχανισμό -αλήθεια, ποιος χρωστάει περισσότερα: ο Άρης ή το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Υπερβολικοί μισθοί, υπερβολικές συντάξεις, υπερβολικά επιδόματα. Για να μην αναφέρω τις μίζες και την πάσης φύσεως σπατάλη. Όπως γράφει ο Κώστας Καίσαρης: «Αν τον Τσοχατζόπουλο τον έχουνε σε μονόκλινο στον Κορυδαλλό, αυτοί που διαχειρίστηκαν εκατομμύρια γιούρo σε Α.Ε.Κ. και Άρη έπρεπε να είναι στο Σινγκ-Σινγκ. Και στην απομόνωση μάλιστα με σιδερένιες μπάλες στα πόδια». Κι όπως σωστά μαντεύετε, όλοι αυτοί που έφεραν τις ομάδες σε αυτό το σημείο κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι. Ουδείς τους αναζητεί. Ούτε αστυνομίες, ούτε εφορίες, ούτε δημοσιογράφοι, ούτε καν οι οπαδοί. Σαν τον Τάκη του Ηρακλή που έδωσε το ρεσιτάλ του και κατόπιν εξαφανίστηκε. Αλλά ας μην πάμε μακριά. Εδώ κοτζάμ Τζέφρυ και πρώην Υπουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι. Έστω και με αστυνομική συνοδεία. Άλλοι πάνε για κανόε-καγιάκ, άλλοι μιλάνε σε διεθνή συνέδρια, άλλοι πάνε σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία κι άλλοι γράφουν βιβλία σε άψογα ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις ένδοξες εποχές της μάσας. Και για να σας βγάλω από τον κόπο, να σας πω ότι όλοι αυτοί είχαν δικαίωμα υπογραφής και φέρουν ακόμα το ίδιο ονοματεπώνυμο. Μου φαίνεται ότι μόνο ο μπακάλης της γειτονιάς θα την πληρώσει.

Υ.Γ.1 Ο Φερνάντο Σάντος κάλεσε τον Παναγιώτη  Γλύκο. Λέγεται ότι ο παίχτης, μόλις έμαθε για την κλήση του στην Εθνική, από την χαρά του, και συνάμα την έκπληξή του, πήγε στο γήπεδο της Τούμπας, ανέβηκε σε ένα αερόστατο και πέταξε προς Λισαβόνα για να υποβάλλει τα σέβη του στην γενέτειρα του Σάντος. Με τον Πορτογάλο στο τιμόνι της Εθνικής μέχρι και κι ο τερματοφύλακας της ομάδας που παίζω μουντιαλίτο μπορεί να κληθεί. Κι όπως ξέρουμε, στην Ελλάδα όλα γίνονται. Ποτέ δεν πλήττεις.

Υ.Γ.2 Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι ο αριθμός των τελικών προσπαθειών και κατ' επέκταση η ερμηνεία της στατιστικής στο εν λόγω άθλημα. Πάρτε για παράδειγμα τον Άρη. Σε δυο αγωνιστικές έχει, αν δεν κάνω λάθος, 23 τελικές προσπάθειες. Κι όμως, παραμένει άσφαιρος. Υπάρχει έστω και ένας από εμάς που θεωρεί ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα αρχίσει να σκοράρει με συνέπεια επειδή έχει πολλές τελικές; Δεν το νομίζω. Έχουμε αναφερθεί στις νευραλγικές  θέσεις του άξονα. Και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα χρειάζεται επειγόντως κάποιον ικανό επιθετικό (Αγκάνθο;) -ίσως χρειάζονται και περισσότερα τακτικά ρίσκα από τον Κατσαβάκη: προφανώς εκείνος γνωρίζει καλύτερα τις ικανότητές του και τις δυνατότητες της ομάδας. Ειδάλλως μας βλέπω πρωταθλητές στις ισοπαλίες.

Υ.Γ.3 Τα κρούσματα απειθαρχίας που παρατηρούνται στον Άρη δεν αποτελούν είδηση. Λογικό και αναμενόμενο είναι. Το παράδοξο θα ήταν να μην υπήρχαν προβλήματα. Να ήταν όλα μέλι γάλα. Αλλά πως μπορείς να κρατάς τις ισορροπίες και να είσαι υπεράνω όλων, όταν οι υπηρεσίες που παρέχεις στους παίχτες σου δεν είναι οι ενδεδειγμένες; Όταν, όμως, δεν υπάρχει στιβαρή διοίκηση και χρήμα, τότε αυτές οι καταστάσεις συνιστούν αναπόφευκτο κομμάτι της σεζόν. Κι αν δεν ρίξουν (και) οι δυο πλευρές νερό στο κρασί τους, μας βλέπω να χάνουμε άλλο ένα ικανό παίχτη (Βελλίδης).

Υ.Γ.4 Συνεχίζουμε εξίσου δυνατά!



19 σχόλια:

  1. Μεστό και ουσιώδες άρθρο. Μου άρεσε.. Φυσικά χρέη δεν έχει μόνο ο ΆΡΗΣ ή η ΆΕΚ, αλλά όλοι και μάλιστα κάποιοι πολλαπλάσια... Όταν όμως, πάει η κουβέντα για τις διαχειρίσεις σε επιπεδο εθνικό κάπου εκεί σταματούν τα λόγια και στερεύουν οι σκέψεις...

    Και δυστυχώς ή ευτυχως φίλε κάνθαρε το ζητούμενο πλέον είναι οι Λ-Υ-Σ-Ε-Ι-Σ. Τις οποίες φυσικά κανείς μας δεν αναφέρει, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν..Για παράδειγμα πιάσε την περίπτωση του μπακάλη που λες στην αρχή.. Αυτός τι λύσεις έχει ; ; ; Ο απλός φορολογούμενος πολίτης τι λύσεις έχει;;; Όσοι είναι άνεργοι τι λύσεις έχουν;;; Αν χτύπα ξύλο, πάθουν κάτι και χρειαστούν περίθαλψη νοσοκομειακή τι λύσεις θα εχουν ; ; ; Τα ιδιωτικα;;; Όλοι όσοι επένδυσαν για ενα καλύτερο αυριο και τωρα δεν ξερουν τι τους ξημερωνει τι λύσεις έχουν;;;

    Και τα ερωτήματα συνεχίζονται στην χώρα του ποτέ και της ατιμωρησίας. Όμως και ο κόσμος είναι στα τέτοια του.. Σαν να μην συνβαίνει τίποτα συμπεριφέρονται πολλοί και πολλές.. Καφέ - ποτό - υπολογιστή - παραλία - καμμιά γκόμενα να ρίξουμε - η γκόμενα να βγάλει τα κάλλη της.. Σα να ναι σε αδράνεια...

    Τέλος πάντν.. Δεν λέω ότι φταίει ο κόσμος.. Θα ταν χαζομάρα μου, ασφαλώς.. Πιστεύω, απλά ότι η πλειοψηφία είναι παθητική και όχι ενεργητική... Δεν μπορεί να βλέπεις, δηλαδή ότι το μέλλον εδώ μόνο άσχημο είναι και να μην αντιδράς...

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άλλοι γράφουν βιβλία σε άψογα ΠΑ.ΣΟ.Κ!!! ..έπεσα κάτω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο ένα ποιοτικό άρθρο από τον Κάνθαρο. Μπράβο σου. Κανονικά θα έπρεπε να σε διαβάζει περισσότερος κόσμος από ό,τι σε διαβάζει τώρα. Τουλάχιστον σε διαβάζουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αστείο είναι ότι ο μπακάλης που χρωστάει και θα πληρώσει όσα έχει και δεν έχει και τη δουλειά του θα χάσει και στη φυλακή θα κινδυνεύσει να πάει. Η ΑΕΚ, ο Άρης και οι λοιποί και δεν θα πληρώσουν και μεταγραφές θα κάνουν και στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν και από τον ΟΠΑΠ θα τα παίρνουν και από τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και διακανονισμό χρεών σε 5.762.433 δόσεις θα τους κάνει το ελληνικό Δημόσιο. Αλλά ποιος του φταίει του μπακάλη; Δε μπορεί, κάποιον από τους δυνάστες του πρέπει κι αυτός να ψήφισε. Τι στην οργή, δεν βγήκαν από μόνοι τους. Ας πρόσεχε. Ας μην άνοιγε μπακάλικο με τέτοιους κυβερνήτες. Ας γινόταν μισθωτός πρόεδρος ΠΑΕ. Κάτι σαν τον Αδαμίδη! Να δεις ποιος το είπε... Να δεις πώς το είπε εκείνος που το είπε... Α, ναι... "Σαν τις πόρνες είναι οι Έλληνες. Δεν μπορούν χωρίς τον νταβά τους. Να τους τα παίρνει, να τους ρίχνει και καμιά φάπα παραπάνω κι αυτοί πάλι σ' εκείνο να γυρίζουν"... Πες μου τώρα ότι είχε άδικο το άτομο :-)

    Παλιά οι προπονητές τής Εθνικής καλούσαν παίκτες μόνο από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και σε καμιά καλή τους, όταν ξυπνούσαν έχοντας κοιμηθεί ξεσκέπαστοι, έπαιρναν και κανέναν της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ. Τώρα που καλεί ο καρπουζάς όποιον του καπνίσει τουλάχιστον δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε εμπάθεια και εξόφληση γραμματίων.

    Στον Άρη, με 23 τελικές σε 2 αγώνες έχετε 0 γκολ αλλά 1 βαθμό. Τι να πούμε και στην ΑΕΚ που με 38 τελικές σε 2 αγώνες έχουμε 0 γκολ αλλά και 0 βαθμούς; Να πέσουμε να πνιγούμε; :-)

    Αυτό με τα κρούσματα πειθαρχίας ήταν μεν αναμενόμενο (όπου φτωχός κι η μοίρα του) αφού η ανέχεια επιφέρει γκρίνια, αλλά περίμενα ότι με τον Κατσαβάκη θα μπορούσατε να το ελέγξετε πιο εύκολα απ' όσο θα τα κατάφερνε ο Βλάχος σε μας. Αν και τώρα που θα αρχίσουν να σκάνε οι αθετήσεις στις πληρωμές των παικτών κάτσε να δεις τι έχει να γίνει και σε μας.

    Γενικά, δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε :-)

    Καλωσόρισες από τις διακοπές σου, καλό χειμώνα δεν λέω γιατί δεν είναι ωραίο πράγμα, ας πούμε καλύτερα καλή συνέχεια και καλό πρωτάθλημα να έχουμε (που δεν το βλέπω το τελευταίο)... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να πω και μη χειρότερα; ας το πω!
    να ευχηθώ και καλό φθινόπωρο με δύναμη, κουράγιο και αντίσταση; ας το ευχηθώ και αυτό!
    να είσαι καλά κανθαρούλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ασχολείσαι με τον ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρης

    Δυστυχώς, φίλτατε Κάνθαρε, η Δικαιοσύνη σαν ανεξάρτητη Αρχή δεν υπάρχει. Αν υπήρχε Δικαιοσύνη, θα είχε μπουζουριάσει εδώ και δεκαετίες όσους συμμετείχαν στο φαγοπότι και στην ξεφτίλα που οδήγησε στην χρεοκοπία της Ελλάδος, όχι μόνο τώρα που από το 2008 τα πράγματα έγιναν στριμόκωλα. Κανείς Εισαγγελέας δεν επενέβη ποτέ. Η Βουλή νομοθετεί (είτε για παραγραφές πολιτικών αδικημάτων, είτε για μή ευθύνες Υπουργών, είτε για ο,τιδήποτε), αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας επικυρώνει τους νόμους εφ' όσον είναι συμβατοί με το Σύνταγμα. Δυστυχώς, λίγοι έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολύ πιο εκτεταμένο απ' ό,τι θα πίστευε κανείς. Όπως το οργανωμένο έγκλημα. Κάποιοι (Υπουργοί) κάνουν την βρώμικη δουλειά, άλλοι (ψευδο-Δικαστές) κρατάνε τσίλιες, κι άλλοι (Λαουτζίκος) σιωπούν και παρακαλούν να μπουν μέσα στο κόλπο. Κρίμα για όλα αυτά τα αηδιαστικά πράγματα, άγνωστο το μέλλον της Ελλάδος.

    Όπως φοροδιαφεύγει πολύς κόσμος, έτσι φοροδιαφεύγουν και οι ΠΑΕ. Έχουν φτάσει πλεόν στο σημείο να παρακαλάνε για παράταση ενός μήνα μπας και με κάτι κόλπα της πλάκας (ή με τσαμπουκά και τηλέφωνα από ψηλά) πάρουν φορολογική ενημερότητα, λες και εκεί εξαντλείται το πρόβλημα όλων τους. Δεν πειράζει, απλώς το "κακό" του υποβιβασμού παίρνει παράταση. Η ΑΕΚ π.χ. που θα έπρεπε να έχει υποβιβαστεί λόγω χρεών εδώ και πολύ καιρό, θα υποβιβαστεί φέτος αγωνιστικά. Κρίμα για τα πιτσιρίκια που τους έβαλαν από το πουθενά να σηκώσουν τέτοιο ασήκωτο φορτίο στις πλάτες τους.

    Ο Σάντος το έχει παραξηλώσει με το άνοιγμα του ρόστερ της Εθνικής και θυμίζει εποχές που ο εκάστοτε ομοσπονδιακός τεχνικός καλούσε σε ίσους αριθμούς όσους από το ΠΟΚ (συν 2-3 από Άρη-ΠΑΟΚ για συμπλήρωμα) ήταν φορμαρισμένοι εκείνη την εποχή, προσπαθώντας απελπισμένα να δείξει ότι δεν έχει σχέση με το κλειστό κλαμπ του Όθωνα. Οι πρακτικές του Ρεχάγκελ με έβρισκαν απόλυτα σύμφωνο. Δεν έβαζε στην ομάδα τον κάθε τυχαίο. Και όσους έφαιρνε στην ομάδα με προσωπικό του ρίσκο (όπως τον Γιάννη Αμανατίδη), ο Γερμαναράς δικαιωνόταν πανηγυρικά. Θα μου πεις, λες και υπάρχουν τίποτα άλλοι παικταράδες που έμειναν στην απ' έξω, για να μας πειράξει ο γκαφατζής Γλύκος (σαν τον Τζόρβα βέβαια δεν είναι). Έτσι κι αλλιώς, οι αντίπαλοι στον όμιλο είναι τσουρουκάδες και ταγαράδες. Αν τα παιδιά παίξουν όσο καλά μπορούν και σοβαρά, την πρόκριση για την Βραζιλία την έχουν στο τσεπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε, ά πάγαινε. Με ότι γουστάρει ασχολείται ο καθένας. Αρκεί να λέει την αλήθεια. Πάρε λοιπόν μια πικρή αλήθεια.

    Περί ΠΑΟΚ

    Ρε Σάντος, το Γλύκο; Μα το Γλύκο; Αν θέλεις παίκτη από ΠΑΟΚ πάρε τον Σταφυλίδη που παίζει σε θέση που υπάρχει πρόβλημα. Με τον Χαλκιά μυαλό δεν έβαλες, που αναγκάστηκες να τον αντικαταστήσεις άρον-άρον (παραμύθι ότι και καλά τραυματίστηκε).

    Είναι πράγματι μεγάλο μπαλαμούτι οι τελικές προσπάθειες στη στατιστική. Αυτές που έχουν αξία είναι οι προσπάθειες στον στόχο. Ότι πάει μέσα!

    Για τον Άρη ήταν φανερό ότι ο Αθανασιάδης ξηγήθηκε σαν ποντικός που εγκαταλείπει το πλοίο που βουλιάζει.

    Ο Κόντης είναι άλλος ένας φίλος του κόμματος της ... μπακιρένιας δύσης. Τι καλό να περιμένεις; Το οξύμωρο είναι που ο "εθνικόφρονας", ο "πατριώτης", έφερνε καραβιές τους ξένους να παίξουν στον Άρη.

    Δημήτρης Ρακιτζής - Στα λέω Χύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim, θεωρώ ότι υπάρχουν λύσεις. Απλά αυτή η κρίση είναι πρωτίστως κρίση φαντασίας και ιδεών. Για αυτό ξεπέσαμε. Και έχεις και τους πολιτικούς να σου λένε ότι λύσεις υπάρχουν. Μόνο που εκλέγονται, από εμάς υπενθυμίζω, για να τις εφαρμόζουν κι όχι να λένε απλά ότι υπάρχουν. Όσο για τον κόσμο πιστεύω ότι (παρα)μένει αδρανοποιημένος για διάφορους λόγους. Δεν έχει αντιληφθεί πλήρως την συνενοχή του, θεωρεί το κράτος εχθρό, έχει συμβιβαστεί με τη μετριότητα και τη χαζομάρα και το κυριότερο: χορτάτος λαός δεν επαναστατεί. Και, κακά τα ψέμματα, οι Έλληνες είναι (ακόμα) χορτάτοι -θα γράψω σύντομα ένα άρθρο επ' αυτού. Κι όταν λέω να επαναστατήσει εννοώ νοητικά. Η επανάσταση λαμβάνει μέρος μέσα στο μυαλό μας. Δυστυχώς, όμως, βλέπω ότι οι Έλληνες έχουν ακόμα πολλά καρβέλια να φάνε. Το βαρέλι έχει ακόμα πάτο. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    Bill, ορισμένοι άνθρωποι έχουν πάρει δέκα μάστερ στην πασοκική φιλολογία. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς.

    Γεια σου Νίκο. Ευχαριστώ Νίκο!

    Αετόπουλο, αλήθεια είναι. Χωρίς τον νταβά τους δεν μπορούν οι Έλληνες. Κράζουν, κράζουν, κράζουν και στο τέλος πάνε και ψηφίζουν τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές -αν μπορούμε πλέον να ξεχωρίσουμε πολιτικές. Άντε βγάλε άκρη τώρα. Το θέμα, όμως, είναι πολύ απλό: γιατί να την πληρώσει μόνο ο μπακάλης της γειτονιάς; Έτσι εφαρμόζεται το κοινό αίσθημα δικαίου; Και πάμε στον Σάντος. Το να καλεί τον Γλύκο ξεπερνάει κάθε όρια. Έχω πει στο παρελθόν ότι συμπεριφέρεται λες και εργάζεται σε σύλλογο και μάλιστα είχα αναφέρει ότι η Εθνική δεν είναι ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται να το καταλαβαίνω εγώ κι όχι αυτός. Πάλι καλά που οι δημοσιογράφοι του χαϊδεύουν αυτάκια και πατούσες. Για τις τελικές τι να πω; Βρε, η μπάλα στο πλεχτό να μπει! Τα κρούσματα απειθαρχία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών είναι αναμενόμενα. Μέσα από αυτή την κατάσταση τεστάρονται και οι επικοινωνιακές ή παιδαγωγικές ικανότητες του Κατσαβάκη και του Βλάχου. Και καλώς σας βρήκα από τις υπέροχες διακοπές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου, Λύχνε! Και καλό φθινόπωρο κι ό,τι θες. Εμείς εδώ θα είμαστε.

    Ανώνυμε, εντάξει. Δεν θα ασχολούμαι με τον ΠΑΟΚ. Αρκεί να μην ασχολείται κι αυτός με την κοινή γνώμη. Μπορεί να ξεκινήσει ξεπαγώνοντας τα χρέη του.

    Χάρη, η Δικαιοσύνη πρέπει να δρα άμεσα. Να δίνει παράδειγμα. Και πάνω από όλα να λειτουργεί σιωπηλά. Η Δικαιοσύνη δεν είναι κουτσομπολιό, ούτε μοναστήρι να δίνει άφεση αμαρτιών. Έχει να κάνει μια δουλειά, ας την κάνει. Λες ότι με αυτή την τακτική ο υποβισασμός παίρνει παράταση. Έχω ακούσει ότι υπάρχει σχέδιο να εξαθλιώσουν τις ομάδες, ώστε να πέσουν μόνες τους, να πέσουν αγωνιστικά. Πιστεύεις κάτι τέτοιο; Χάρη, αν ο Γερμανός έκανε ότι έχει κάνει ο Σάντος (επιλογές παιχτών, αρχική εντεκάδα, σύστημα, διάταξη, τακτική) θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες. Δεν ξέρω κι εγώ τι θα είχε ακούσει. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω ποιοι έχουν μιλήσει στον Πορτογάλο και τι του έχουν πει. Ελπίζω τουλάχιστον να τον ενημερώσουν, διότι καταλαβαίνω ότι ύστερα από τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν το έχει σπουδάσει καλά, ότι θα έρθει οι στιγμή που οι δημοσιογράφοι θα αλλάξουν ρότα. Μακάρι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να αποφασίσει το τεχνικό τιμ τι ζητά και να πάμε Βραζιλία. Τα σέβη μου!

    Υπουργέ μου, όλες οι ομάδες έχουν τα δικά τους θέματα. Θέματα που οι οπαδοί αντιλαμβάνονται με δικά τους κριτήρια -δυστυχώς! Να σου πω κάτι; Είναι τυχαίο που ο Γλύκος παίζει στον ΠΑΟΚ; Τι έχει παρουσιάσει ο Γλύκος, ώστε να αξίζει κλήση στην Εθνική; Για Χαλκιά μην μου το θυμίζεις: ακόμα προσπαθώ να το ξεχάσω. Έχουμε πει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Έλεος πια με αυτές τις κάρτες στατιστικής. Και να έχεις και τον δημοσιογράφο ή τον ρεπόρτερ, οι οποίοι μην έχοντας τι να πουν, κάθονται και αναλύουν αριθμούς. Το θέμα είναι τι έκανε ο Αθανασιάδης στον Άρη. Ποια είναι τα πεπραγμένα του; Και λίγα λόγια για τον μέγα μάνατζερ Κόντη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρης

    Όχι Κάνθαρε, δεν πιστεύω ότι υπάρχει "σχέδιο" σε στυλ συνομωσίας για να στραγγαλιστούν οι ΠΑΕ και να υποβιβαστούν αγωνιστικά. Ίσα-ίσα που έχουν γίνει απέλπιδες προσπάθειες να μην υποβιβαστεί κανείς. Έλα όμως που το Financial Fair Play του Πλατινί αργά ή γρήγορα φέρνει αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως από τις μόντες που γίνονται στην Ελλάδα. Απλώς όλα εξελίσσονται σύμφωνα με τους νόμους της Λογικής. Είναι απλό. Χωρίς λεφτά, τετέλεσται. Οι καλύτερες μόντες αργά ή γρήγορα ισοπεδώνονται μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα.

    Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που θα έπρεπε να έχει υποβιβαστεί. Πέραν του Παναθηναϊκού, Άρη, ΠΑΟΚ, και άλλων μικρομεσαίων ομάδων που φέτος δεν πήραν άδεια πρωτόδικα (και πήραν αργότερα με τα τηλέφωνα από ψηλά), υπάρχει και ο Ολυμπιακός. Γιατί αναφέρω τον "Θρύλο"? Γιατί πριν λίγους μήνες είχε βγει στην φόρα (και πλέον αποσιωπήθηκε) ότι ο κουβαρντάς γαύρος που ονομάζεται Σωκράτης Κόκκαλης είχε στήσει ένα παραμύθι, σύμφωνα με το οποίο όταν αγόρασε τον Ολυμπιακό το 1992 πλήρωσε ακόμα και τα χρέη του Κοσκωτά, που ήταν 5 δισεκατομμύρια δραχμές της εποχής, για να δείξει στον κόσμο πόσο τρελός γαύρος είναι. Με δυο λόγια, υποστηρίχθηκε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ανεξόφλητα χρέη συν τους τόκους 20 ετών. Μην ξεχνάμε ότι ο Κοσκωτάς από την φυλακή είχε υποστηρίξει πριν χρόνια ότι οι μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός του άνηκαν ακόμα. Κανείς δεν μας διαφώτισε σχετικά με αυτά τα 2 σκοτεινά σημεία. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει να το πράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρη για το 1ο ξέρω ότι στις 3 Δεκεμβρίου 2012 υπάρχει δίκη EUROBANK κατά Ολυμπιακού, με απαιτήσεις αποζημίωσης περίπου 40 εκ. ευρώ.

    Αν δεν αναβληθεί ξανά για 3η-4η φορά, το Λιμάνι θα κληθεί να πληρώσει αρκετά πάνω από τα 20-25 εκ. ευρώ, όπως εκτιμούν οι ειδικοί.

    Με τον Παναθηναϊκό θεωρώ ότι η κατάσταση είναι διαφορετική από τους ρέστους. Για το λόγο ότι πήρε έγκριση και από την UEFA. Εκεί τα "τηλέφωνα" δεν φτουράνε τόσο. Θα δούμε τη συνέχεια στη χρονιά για να μάθουμε περισσότερα.

    Με τον ΠΑΟΚ ανώνυμε καλύτερα να ασχολούμαστε εμείς, παρά ο εισαγγελέας, που σήμερα τράβηξε κάτι ξεγυρισμένες αγωγές για κακουργηματικές πράξεις, κατά του Ζαγοράκη και του Βιολίδη. Με πιάν'ς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού δεν στάθηκε κανείς στο μουσικό μέρος της ανάρτησης, να πω πως το ντεμπούτο των Holocaust ("The Nightcomers") είναι ένα από τα καλύτερα, όχι μόνο του κινήματος (N.W.O.B.H.M.) αλλά και της γενικότερης heavy metal ιστορίας. "Mavrock" και τα μυαλά στο μίξερ!!!

    Aπό τους Gamma Ray είχα μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις αλλά πέρασαν κάτω από τον πήχη. Λίγα πραγματικά καλά κομμάτια δεν αρκούν. Άλλα είχε υποσχεθεί ο Hansen...

    Where is the power, where is the glory?
    Heavy Metal is my story...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρες!

    Χάρη, να εκφράσω μια απορία; Αφού βλέπει η εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά, γιατί προβαίνει σε κακοδιαχείριση; Δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν ότι σε μακροχρόνιο επίπεδο θα αποβεί μοιραίο; Κι άλλη μια απορία: αν γνώριζαν ότι σε περίπτωση που, ως διαχειριστές, βάλουν μέσα την εταιρία και κατόπιν έμπαιναν σε σουίτα στον Κορυδαλλό, θα έπαιρνε ο Αδαμίδης τον Γκούντγιονσεν κι ο Κόντης τον Αμορόζο; Δλδ, αυτοί οι άνθρωποι στα νοικοκυριά τους, στο σπίτι τους βρε παιδί μου, ξοδεύουν περισσότερα από αυτά που βγάζουν; Όσο για τον Κοσκωτά, ο Ολυμπιακός ακόμα σέρνεται στα δικαστήρια για αυτό το θέμα. Και κάνουν όλοι τουμπεκί. Μιλάμε για υπέρτατη προπαγάνδα από τα κόκκινα -κι όχι μόνο- ΜΜΕ.

    Ο Υπουργός έχει δίκιο. Το ποσό που καλείται να πληρώσει ο Ολυμπιακός ξεπερνάει τα 25 μύρια και φτάνει τα 40. Γίγαντας ο Κόκκαλης, πάντως. Και καλές μπίζνες έκανε, και φήμη απέκτησε, και τον λατρεύουν (ενεστωτικός χρόνος) σαν Ολύμπιο Θεό. Ο Παναθηναϊκός είναι ειδική περίπτωση. Όπως έχω πει στο παρελθόν, κάτι μου λέει ότι οι οπαδοί θα εξακολουθούν να βρίζουν τον Τζίγγερ, επειδή αυτή την φορά δεν θα παίρνει την ΠΑΕ. Το κίνημα Αλαφούζου ουσιαστικά έχει αποτύχει, τα κέρδη από το τσου λου δεν ήρθαν ποτέ και οι έριδες συνεχίζονται: σαν παιδάκια μαλώνουν. Μα, αφού έφυγε ο Τζίγγερ: γιατί η ομάδα δεν ανοίγει τα φτερά της; Να μας πει ο ενιαίος φορέας. Για τον εισαγγελέα που παρενέβη στις ζωές των Ζαγοράκη και Βιολίδη, δεν έχω να πω κάτι. Το αυτονόητο έκανε. Όταν οι Αρειανοί λέγανε για κάτι περίεργα δάνεια που έπαιρνε ο Βιολίδης από την ΠΑΕ και κάτι περίεργα χρηματικά ποσά που σήκωνε ο Ζαγοράκης, ήταν προπαγανδιστές και ψεύτες. Και τώρα, τελείως ξαφνικά, οι ΠΑΟΚτσήδες επικροτούν την συγκεκριμένη επέμβαση. Μα, να ακουμπήσουν τον Ζαγοράκη; Εκεί φτάσαμε;

    Μπαλαντέρ, θα είμαι ειλικρινής: Τους Holocaust δεν τους έχω σπουδάσει. Εμπιστεύομαι την κρίση σου. Για τους Gamma Ray ομολογώ ότι θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα. Όπως και να έχει, όμως, ο Hansen αποτελεί σταθερή αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελα Ελα, θα γινει παλι ο Γκαγκατσης προεδρος της ΕΠΟ κι ολα θα φτιαξουνε!

    Μου αρεσει που μεσα σε ενα απιστευτο θεατρο παραλογου γραφουμε με βαση λογικα επιχειρηματα.
    Κανονικα δε θα πρεπε να υπαρχει καν πρωταθλημα ή αν υπηρχε θα συμμετειχαν η Ανω Λεστινιτσα, η Δωθε Παναγια, ο Περα Γιαλος και τα Κατω Σουρμενα.

    Χρονια τωρα ειχε στηθει ωραια η κομπινουλα και τρωγανε ολοι μια χαρα, μεγαλα και μικρα ψαρια. Αλλοι τα λεφτα του Τσ.Λ, αλλοι της Νοβα, αλλοι του ΟΠΑΠ, μεταγραφες, εισιτηρια, ψυχαγωγικες ουσιες, κλπ κλπ κλπ.

    Κι οπως βλεπετε προσπαθουν με νυχια και με δοντια να το κρατησουνε το μαγαζι ανοικτο. Δεν πα να καιγεται ο ντουνιας, οταν βλεπεις να μεθοδευεται επιστροφη Γκαγκατση καταλαβαινεις..

    Απο την αλλη ισως να ναι η αναλαμπη πριν το Χαρο. Αμην!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γεια σου ρε κάνθαρε!

    σκέψου ότι τώρα επέστρεψα πίσω στα σπορ..
    δύο ευχάριστες εκπλήξεις πήρα από τον ΑΡΗ:
    1) μία 11άδα έλληνες την 1η αγωνιστική; που είναι οι εποχές του ιππικού;; :)
    2) είδα τις φάσεις με τον ΟΦΗ. μου άρεσε ο Γιαννιώτας. ξεχώρισε!

    καλό πρωτάθλημα στην Αρειανάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε τον μπακαλοκλεφτη που χρωσταει και στην εφορια, να φανταστω αποδειξη δεν δινει ουτε για δειγμα! :P

    Απο κατι τετοιους μπηκε η χωρα μεσα... ασε που τον ανιθο στον τυληγει με εφημεριδα του Βηματος! Δεν υπαρχει κρατος... αλλα το μαχαιρι θα μπει στο κοκκαλο, ασχετως αν τρωμε φιλετακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να παίζουν οι γαύροι μόνοι

    είναι το σωστό και το δίκαιο..... λέμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. The Bgt, πάντοτε με λογικά επιχειρημάτα! Αρχίζω να σκέφτομαι ό,τι εμείς φταίμε που ασχολούμαστε ακόμα μαζί τους. Αυτοί κάνουν το κομμάτι τους. Νομίζω ότι εμείς είμαστε αυτοί που κρατάμε το μαγαζί ανοιχτό.

    Χαιρετώ τον Παβού! Αν είναι να περιμένουμε το περίφημο ιππικό, άστα να πάνε! Ο Άρης κινδυνεύει κι όχι μόνο αγωνιστικά: όσο πιο γρήγορα σωθεί τόσο καλύτερα για την ψυχική μας υγεία. Ο Γιαννώτας θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Έχει κάποια προσόντα, αλλά στερείται αγωνιστικής πειθαρχίας και τακτικής παιδείας. Καλό πρωτάθλημα για όλους!

    Μανόλο, το μαχαίρι μπαίνει στο δικό μας το κόκκαλο!

    Άκρατ, μόνοι; Νομίζω αυτό δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι. Για τον Μαρινάκη δεν παίρνω όρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...