Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Μια αργή ομάδα

Τι είδους ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός; Αυτό μόνο η διοίκηση μπορεί να το απαντήσει: η εκάστοτε διοίκηση είναι αυτή που οφείλει και πρέπει να θεσπίσει ένα εξωαγωνιστικό πλάνο. Τι είδους ομάδα θέλει ο Φερέιρα; Ιδού το ερώτημα. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει. Φαίνεται να έχει προκρίνει έναν τύπο ελαστικής άμυνας. Γιατί; Δεν έχει αντιληφθεί ότι το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα είναι της πλάκας; Κι αν δεν το έχει πάρει πρέφα, γιατί δεν του το είπε κάποιος; Όπως γράφει ο Αντώνης Πανούτσος: «Με τη μετριότητα των ομάδων, βετεράνοι παίκτες, που μέχρι αυτή τη σεζόν θεωρούνταν καλοί έως μέτριοι, έχουν γίνει ήρωες. Στο χθεσινό ματς ο Μενδρινός όπως και στα προηγούμενα έκανε όλο το παιχνίδι του Πανιωνίου, ενώ ο Σίσιτς όποτε έπαιρνε την μπάλα στην πλάγια γραμμή ήταν η οργή του Θεού». Και στην επίθεση τι γίνεται; Δεν χρειάζεται να είσαι ποδοσφαιρικός επιστήμονας για να καταλάβεις ότι ο Πορτογάλος βρίσκεται σε τακτική σύγχυση. Δεν υπάρχει παίχτης που να μπορεί να παίξει υπεύθυνα το ρόλο του επιτελικού φορ. Ο Λέτο το εφήρμοζε άκρως ικανοποιητικά, βουλώνοντας παράλληλα το στόμα του Κάνθαρου, αλλά η απουσία του έχει μπλοκάρει κυριολεκτικά τον μηχανισμό και το ξεδίπλωμα της επίθεσης. Ο Πετρόπουλος κρίθηκε ανεπαρκής, ο Φορναρόλι φαίνεται βαρυκόκκαλος, ο Τοτσέ δεν τροφοδοτείται ποτέ και ο Χριστοδουλόπουλος δεν μπορεί να παίξει με πλάτη, δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα και δεν μπορεί να σπάσει το τόπι στα φτερά. 


Έστω, όμως, ότι ο Λάζαρος, ή έστω κάποιος άλλος από τους προαναφερθέντες, διεκπεραίωνε όλες αυτές τις αποστολές. Σε ποιον να την σπάσει; Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στο χόρτο, θα μπορούσε να την υποδεχτεί ο Βύντρα κι ο Σπυρόπουλος, οι οποίοι, προφανώς λόγω οδηγιών του Φερέιρα, παίρνουν μέτρα στην πλευρά και εφαρμόζουν με μερικό βαθμό ικανοποίησης το όβερλαπ. Ακόμα, όμως, κι αν το όβερλαπ είναι επιτυχές, δεν υπάρχει παίχτης να βγαίνει από πίσω: ουδείς μετατρέπεται σε κρυφό φορ, όπως ο Κατσουράνης επί Κάτε, ενώ το πρόβλημα εντείνεται όταν ο Φερέιρα δίνει εντολή στα αμυντικά χαφ (Ζέκα και Βιτόλο) να κινηθούν διαγώνια για να καλύψουν τις επελάσεις των ακραίων μπακ. Το αποτέλεσμα; Οι παίχτες να πρέπει να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση κι ως εκ τούτου η αντίπαλη περιοχή να μένει άδεια και η απομόνωση των επιθετικογενών παιχτών να θεωρείται αναπόφευκτη. Και τι συμβαίνει με τους Κουίνσι και Σισοκό; Ο πρώτος χρειάζεται χώρους για να καλύψει μέτρα με την μπάλα, αν και ουσιαστικά παραμένει τακτικά αμέτοχος (π.χ. θεωρεί το μαρκάρισμα ποδοσφαιρική ταπείνωση), ενώ ο δεύτερος έχει την ικανότητα να παίξει κάθετα και στρωτά -προφανώς τα δυο εξτρέμ του Παναθηναϊκού δίνουν πλάτος, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι το πλάτος από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα: αφενός μεν οι οδηγίες του προπονητή παίζουν μεγάλο ρόλο (π.χ. σύγκλιση των παιχτών προς τον άξονα, αλλαγές θέσεων, διενέργεια όβερλαπ ή παιχνίδι με ανάποδο πόδι), αφετέρου δε το κενό μεταξύ των εξτρέμ πρέπει να καλύπτεται, πάντοτε από τα αμυντικά χαφ, με ταχύτητα, δύναμη και ακρίβεια.

Κι αν ο Σισοκό δεν μπορεί να δημιουργήσει; Η μπάλα, με κύριο εκφραστή τον Κατσουράνη, βγάζει φτερά και μετατρέπεται σε ανεμόπτερο -ο παίχτης συμπεριφέρεται αναλόγως και σε αρκετά παιχνίδια της Εθνικής ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται τόσο για πάγια εντολή προπονητή όσο για αδυναμία εκτέλεσης του αγωνιστικού πλάνου: η μπάλα πρέπει κάπως να προωθηθεί στο τερέν του αντιπάλου. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το κάθετο ποδόσφαιρο έχει αντικατασταθεί από οριζόντιες πασούλες. Η ομάδα δείχνει ασύνδετη, χωρίς συνεργασίες και αυτοματισμούς: δεν βλέπεις ούτε ένα τριγωνάκι που θα απεγκλωβίσει την μπάλα από το φίλιο τερέν ή θα βγάλει κάποιον παίχτη σε πλεονεκτική θέση. Εν τέλει, ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Παναθηναϊκός έχει σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Προσπαθεί να παίξει ένα ποδόσφαιρο κατοχής, θυμίζοντας την Ισπανία στο πρόσφατο Euro, δίχως όμως να έχει τα ξεσπάσματα, την ταχύτητα, την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των Ισπανών. Επανεξετάζοντας, λοιπόν, το ερώτημα τι είδους ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός η απάντηση είναι η εξής: πρόκειται για μια ομάδα που κυκλοφορεί οριζόντια τη μπάλα, επιτίθεται με λίγους παίχτες, στερείται δεδομένων αυτοματισμών και, τέλος, ενώ δεν αποτελείται από αργούς παίχτες, συνιστά ένα αργό σύνολο.

Ο Φερέιρα, επομένως, φερόμενος αρκετά κυνικά, σκέφτηκε να καλύψει τα μετόπισθεν και να κρατήσει τα μπόσικα. Το πέτυχε; Μέχρι στιγμής, όχι. Μην νομίζετε, λοιπόν, ότι η δυσλειτουργική επίθεση μασκαρεύεται από την σωστή λειτουργία της άμυνας. Η αμυντική τακτική, ή καλύτερα το αμυντικό πλάνο, μαθαίνεται γρήγορα, αλλά πολλές φορές παρατηρούνται καθυστέρησεις στην αφομοίωση. Υπάρχει, όμως, πράγματι καθυστέρηση στην αφομοίωση και έλλειψη ομοιογένειας; Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Η ομάδα υποκύπτει εύκολα στην πίεση του αντιπάλου, η οποία πολλές φορές χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα χαλαρή, πανικοβάλλεται όταν το παιχνίδι μεταφέρεται στο τερέν της, ενώ, παράλληλα, δείχνει μεγάλη αδυναμία στα σέντερ μπακ. Ο Πίντο είναι πολύ αργός, κι ο Βελάσκεθ προτιμά να μαρκάρει χώρο κι όχι να παίζει μαν του μαν τον αντίπαλο: στην άμυνα το ''μαρκάρω ή καλύπτω το χώρο'', αν δεν συνοδεύεται από κίνηση προς την μπάλα ή τον παίχτη που κατέχει τη μπάλα είναι εγκληματικό. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε την ανικανότητα του Σπυρόπουλου στο μαν του μαν και στην τοποθέτηση. Επομένως, η μερική ανεπάρκεια της αμυντικής γραμμής, κι όχι απαραίτητα της άμυνας, εκθέτει τον Μπουμσόνγκ και τον Καρνέζη. Υπάρχει λύση για αυτό; Ναι, υπάρχει. Να γίνει η άμυνα πιο επιθετική, ενδεχομένως να κλίνει περισσότερο στο μαν του μαν, και το πρέσινγκ να εφαρμόζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και περισσότερη ένταση. Άλλη λύση είναι να τους ντοπάρει ψυχολογικά ο Αλαφούζος με πιασάρικα τουίτς. Τέλος πάντων.

Και φτάνουμε στον επίλογο. Δεν είναι θέμα ποιοτικής ανεπάρκειας, αλλά μάλλον τακτικής αδυναμίας -προφανώς ο Φερέιρα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα μέσα στο κεφάλι του: ένας ανασχηματισμός στους ρόλους και στη διάταξη των παιχτών στο χώρο κρίνεται απαραίτητος. Εν τέλει, η ομάδα φαίνεται ψυχολογικά καταρρακωμένη, δίχως σοβαρό κίνητρο, ιδιαίτερα χαλαρή και ελαφρώς αγύμναστη. Και όχι, η κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι.

Υ.Γ.1 Από το ιερό τέρας που ακούει στο όνομα Κριστόφ Βαζέχα: «Άμα μπορεί να γυρίσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, θα ήταν η καλύτερη λύση. Μπορεί όμως; Δεν ξέρω...». Είπαμε ότι τον Τζίγγερ θα τον βρίζουν ακόμα. Αυτή τη φορά, όμως, επειδή δεν επιστρέφει.

Υ.Γ.2 Ο Άρης με την διαφαινόμενη υπαγωγή του στο άρθρο 99 κήρυξε και επίσημα πτώχευση. Ελπίζω να αλλάξουμε και μυαλά.

Υ.Γ.3 Κομματάρα!

6 σχόλια:

  1. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, δεν ξέρω αν όντως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο ανούσιας και φλύαρης κατοχής της μπάλας όπως υποστηρίζεις. Αυτό που έχω ψιλοδεί φέτος από τον βάζελο είναι το ποδόσφαιρο τουρλουμπούκι. Ό,τι γίνει, όπως γίνει.

    Δεν θα σταθώ στο θέμα του ρόστερ. Άλλωστε, όταν γίνονται μεγάλες περικοπές που στην Ελλάδα δεν συνοδεύονται ποτέ από προγραμματισμό, η ποιότητα πέφτει κατακόρυφα. Σε αντίθεση με την Πόρτο και άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες που, όποιον και να πουλήσουν, παραμένουν πάντα στο ίδιο επίπεδο, γιατί ξέρουν τους αντικαταστάτες του Φαλκάο, του Χουλκ, και λοιπών...

    Λένε πολλοί για τον Φερέιρα και τα παλτά που φόρτωσε την ομάδα. Διαφωνώ μερικώς. Τουλάχιστον ο Τοτσέ βάζει μερικά γκολάκια (πολλά περισσότερα από τον μπετατζή Ροντρίγκο Σόουζα που έφερε ο Αντωνίου με 3+ εκατομμύρια ευρώ και σε 6 μήνες τον έστειλαν τα πίσω μπρος στην Βραζιλία). Όταν πρέπει να την βγάλεις με 3 και 60, θα πέσεις στην ανάγκη του Πίντο, του Βελάσκες, του Φορναρόλι, του Σω που όλο θλάσεις παθαίνει. Και κάτι για τον Κατσουράνη. Αφού το παιδί δεν μπορεί να τρέχει να μαρκάρει, γιατί τον ταλαιπωρούν? Κόψε του τα αμυντικά καθήκοντα και βάλτον να παίξει κρυφός φορ όπως με τον Τεν Κάτε. Ακόμα και τώρα ξέρει να χώνεται στην περιοχή, αλλά με το τσάμπα τρέξιμο που κάνει σαν αμυντικό χαφ (που τέτοιος δεν ήταν ποτέ) χάνει και τα κουράγια του.

    Αυτό που βλέπω φέτος στον Παναθηναϊκό, δικαιώνει απόλυτα το "κάθε εμπόδιο για καλό". Ο Λέτο λόγω τραυματισμού και ο Καραγκούνης που τον έδιωξαν, γλίτωσαν πολλά φέτος με αυτά που παθαίνει ο Παναθηναϊκός. Η αξία του Λέτο στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα είχε πέσει ακόμα περισσότερο αν έπαιζε φέτος, γιατί θα τον παρέσερνε η γενικότερη εικόνα της ομάδας. Ο Καραγκούνης γλίτωσε τις κακοήθειες της εξέδρας, όπου διαχρονικά για την κατάντια του ΠΑΟ φταίνε ο Καραγκούνης και ο Βύντρα. Και οι δύο πάντως, γλίτωσαν και την ψυχική οδύνη από τις απανωτές φάπες και ξεφτίλες. Ο Λέτο περνάει ζωή χαρισάμενη στην Ιταλία κάνοντας την αποθεραπεία του που θα τον κρατήσει έξω όλη την σαιζόν υποθέτω (άτιμος ο χόνδρος και οι τραυματισμοί σε αυτό το σημείο), και ο Καραγκούνης δεήθηκε στα ποδοσφαιρικά γεράματα να βιώσει στην Αγγλία τί πάει να πει αυθεντικό ποδόσφαιρο, σε κάθε επίπεδο. Χωρίς υπερβολική πίεση, χωρίς κυνηγητά από μαλάκες οπαδούς, χωρίς μπινελίκια από κάφρους, αλλά με διαρκή στήριξη από όλη την ομάδα. Λογικά θα κρατηθεί σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση για να παίξει στο Μουντιάλ σε δύο χρόνια με το καλό στην Βραζιλία. Του το εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πάει να πει "σε ποιο πρωτάθλημα συμμετέχει" και "ποσο άχρηστοι είναι οι άλλοι"; Του ΠΑΟ είναι προπονητής η των άλλων; Σε δυο άρθρα αναμεταδίδεις αυτή τη λογική που δεν την πιάνω καθόλου. Ισα-ίσα το να σου λένε/να ξέρεις "ποιον άχρηστο έχεις απεναντι σου" μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει (βλ. ανταγωνισμό Ολυμπιακού)

    Μετα και την στάση του Τζιγκερ τα τελευταία χρόνια, κανονικά θα έπρεπε να τον μουντζώνουν και όσοι τον στήριζαν. Κι όμως, και καλά, υπάρχουν σοβαρά άτομα που θα τον ζητούν πίσω...

    Τουλάχιστον, ο Βαζέχα φωτογραφίζει ΟΧΙ τον Τζιγκερ αλλα τον "καπετάνιο", απο τον οποίον δεν μπορεί να έχει πολλά παράπονα σαν Βαζέχα.
    Περα απο αυτό, στις δηλώσεις του είδα και άλλα ακόμα φάουλ.
    Δεν μπορώ βέβαια να χαρακτηρίσω άσχημα μια τέτοια προσωπικότητα. Απλώς, λυπάμαι που ένας τέτοιος Ποδοσφαιράνθρωπος μπήκε στο λούκι των "γκουρου", δηλαδή να σκίζει των ηματίων του για παίκτες/προπονητή/διοίκηση και να αναπολεί "παλιές καλές εποχές" επειδή είναι η εύκολη φωνή τη δεδομένη στιγμή.

    Αυτό που δεν έχεις καταλάβει φίλε μου, είναι οτι κανένας δε ζήτησε απο τον Τζιγκερ ούτε να γυρίσει, ούτε να μας σώσει, ούτε να "χαρίσει". Μόνο να ξεκουμπιστεί του ζητήθηκε. Και όχι βέβαια κρατώντας σε καραντίνα τις μετοχές του, συζητώντας ΜΟΝΟ με τους "πρίγκηπες" του Τσάκα, αφήνοντας ετσι την ομάδα να λιμοκτονεί.
    Εφόσον δεν έχει πια σχέση με την ομάδα, δεν έχει και νόημα να ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Εκτός αν δει απο την παρούσα διοίκηση τα λάθη του παρελθόντος, η κάποιους να την πολεμούν για τα προβλήματα που άφησαν άλλοι (τα αποκαϊδια της διοίκησης Βαρδινογιάννη υπάρχουν ακόμα ως γνωστόν...)

    Οταν ο Φερέιρα παίζει κόντρα σε ΠΑΣ, Πανθρακικό και Μπαριμπορ, σίγουρα δεν έχει τη δικαιολογία του φτωχού ρόστερ (φτωχό μεν, αλλά θέλουμε ψωμιά ακόμα να φτάσουμε Πανθρακικό και Μαριμπορ). Ούτε είναι λογικό όμως να λέει κάποιος οτι αυτό που πρεπει να αλλάξει είναι η παρουσία του Φερέιρα στον πάγκο. Οπως και να συζητάει ποιον πήρε, ποιον έβαλε, αν θα νικάγαμε χωρις τον Λάζαρο στα φορ. Η απάντηση είναι οτι και τον Μέσι να έβαζε (υπο αυτές τις συνθήκες) πάλι 3-0 θα έληγε. Δεν έλειπε περισσότερη ποιότητα απο αυτή των Σλοβένων, έλειπε λίγη θέληση. ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ κανείς τους, δεν φάνηκε σε κανένα σημείο να πολυνοιάστηκαν για το πως θα πάρουν τη μπάλα, πόσο είναι το σκορ ρε παιδιά, πως θα νικήσουμε, κλπ. Ποιό σύστημα και ποια 11αδα αποδίδει έτσι;
    Σαφώς, και σε αυτό το σημείο μπορεί να υπάρχει ευθύνη του Φερέιρα. Ποιός είναι καλύτερη ενναλακτική στο να αντιστρέψει αυτό το κλίμα; Ο Τσιώλης που "σπόνταραν" ορισμένα καμάρια της αθλητικογραφίας; Ας γελάσω...

    Το ΥΓ2 μπορεί στο μέλλον να έχει εφαρμογή αντικαθιστώντας τον Αρη με την Ελλάδα. Δεν είμαι υπέρ του να χρεωκοπήσουμε, είμαι όμως υπερ του να αλλάξουμε μυαλά.

    Αυτά και πάω τώρα να βάλω λίγο Teza. Την τελευταία φορά που έβαλα, είχα γεμίσει με αράχνες.
    Τωρα πια δεν έχω πρόβλημα, τις φαγαν οι κατσαρίδες. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρη, ο Φερέιρα πρέπει να βρει τρόπους για το επιθετικό ξεδίπλωμα της ομάδας. Μέχρι κι ο Άρης χθες με την Κέρκυρα πάτησε περιοχή, είχε ευκαιρίες, έπαιξε σχετικά κάθετα και το κυριότερο: είχε άκρατο πάθος και φλόγα. Στον Παναθηναϊκό βλέπεις ένα αργό σύνολο, χωρίς εγωισμό. Βλέπεις παίχτες να χάνουν και να μην τους νοιάζει. Κι έναν προπονητή να χάνει και να μην τον νοιάζει το πως: τουλάχιστον έτσι δείχνει. Κι αν δεν καταλαβαίνεις γιατί χάνεις, τότε θα εξακολουθήσεις να χάνεις με μαθηματική ακρίβεια. Για Κατσουράνη συμφωνώ ότι του ταιριάζει ο ρόλος που είχε επί Κάτε. Έχω γράψει στο παρελθόν ότι δεν κάνει για σέντερ μπακ, ενώ ποτέ δεν ήταν καθαρός κόφτης. Ειδικά τώρα που ο ΠΑΟ επιτίθεται με λίγους παίχτες, η αναβάθμιση του Κατσουράνη σε ρόλο κρυφού φορ θα ήταν ευεργετική. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας παίχτης, πλην Ζέκα, στο πλευρό του Βιτόλο (γιατί ο Φερέιρα δεν προωθεί έναν μικρό από το φυτώριο;) και καλύτερη αλληλοκάλυψη από τα δυο εξτρέμ. Περί Πόρτο και Λυόν δεν έχει να πούμε κάτι: οποιαδήποτε σύγκριση με ελληνική ομάδα πέφτει στο κενό. Απλά να αναφέρω ότι η ποιότητα δεν χρειάζεται να πέσει πάντα: υπάρχουν τρόποι για να κρατήσεις το επίπεδο ψηλά. Για παράδειγμα, οργανωμένο και υπεύθυνο σκάουτινγκ, αξιοποίηση παιχτών με υψηλή μεταπωλητική αξία, προσφορά υπηρεσιών κ.λπ. Μη μου θυμίζεις Αντωνίου και Ροντρίγκο Σόουζα! Τρελαίνομαι! Ο Λέτο είναι μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟ διότι, για το στυλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόζει ο Φερέιρα, διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στους υπόλοιπους επιθετικογενείς παίχτες. Για Καραγκούνη έχω δηλώσει ότι τον πιστεύω. Δεν ξέρω πόσα λεπτά θα αγωνιστεί, αλλά ακόμα και σε αυτή την ηλικία θα μάθει πράγματα: στο εξωτερικό, στην Αγγλία αν θες, πάντα μαθαίνεις. Αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση καλοδεχούμενος στην Εθνική στη Βραζιλία! Με το καλό να πάμε!

    Άλεξ, κακώς ή κακώς σε ένα πρωτάθλημα συμμετέχουν κι άλλες δυνάμεις. Αλίμονο αν δεν διαπιστώνεις την κατάσταση και την ετοιμότητα των αντιπάλων σου! Το ρόστερ δεν στελεχώνεται μόνο από τα θέλω του προπονητή ή της διοίκησης. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα θέλω επηρρεάζονται από διάφορους παράγοντους, όπως οικονομικούς, πρεστίζ, δυναμικότητα αντιπάλων και λοιπά. Επίσης, έχει να κάνει με το πως βλέπει κανείς το ποδόσφαιρο. Προφανώς ο Φερέιρα θέλει να ποντάρει στην αμυντική λειτουργία. Άλλος μπορεί να ποντάρει στην αμυντική γραμμή. Άλλος στον τερματοφύλακα. Στην Ιταλία συμβαίνει το ίδιο. Στην Ολλανδία θα δεις διαφορετική φιλοσοφία: η προτίμηση σε επιθετικογενείς παίχτες και η αξιοποίηση (γηγενών) νεαρών θεωρείται αυτονόητη. Για τον Τζίγγερ, ή έστω την οικογένεια Βαρδινογιάννη, εμμένω στην άποψή μου: οι φωνές που θα τον ζητάνε πίσω ολοένα θα πληθαίνουν. Δεν γίνεται κοτζάμ Παναθηναϊκός να κυβερνάται από τον Αλαφούζο. Από έναν διαχειριστή των χρημάτων του κόσμου της ομάδας. Σαν τον Πατέρα που ήταν Πρόεδρος και νταής με τις τσέπες των άλλων. Αν ο Αλαφούζος θέλει τόσο πολύ να εμπλακεί με την ομάδα να πάρει τις μετοχές και να ηγηθεί. Μέχρι στιγμής δημιουργεί μόνο ανούσιες εντυπώσεις. Για τα αγωνιστικά θέματα είναι φανερό ότι δεν υπάρχει νοητική προετοιμασία και θέληση. Οι παίχτες μπαίνουν στο γήπεδο λες και τους είπαν να κουρέψουν το χορτάρι. Και επαναλαμβάνω ότι τα διοικητικά προβλήματα δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι: αλίμονο αν οι παίχτες χάνουν τον εγωισμό τους τόσο εύκολα. Τέλος, δεν υποννοώ να φύγει ο Φερέιρα, ούτε ότι είναι ανίκανος να αντιστρέψει το κλίμα. Απλά λέω ότι πρέπει να ψάξει λύσεις. Όσον αφορά την αλλαγή μυαλών δυστυχώς, φίλε μου, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Λευτεριά στο Teza!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λοιπόν άκου
    Αν περάσετε την Πάτρα ξέρεις ότι στα προημητελικά παίζουμε μαζί στο παλέ
    είμαι μέσα στα επίσημα και μετά θα έχω συνάντηση με τον τίγρη
    βέβαια σίγουρα θα μιλήσω και με τον κόουτς Μπαρτζώκα και θα τα μεταφέρω
    περιμένουμε τον αγώνα με την Πάτρα λοιπόν
    όσο για την μπάλα δεν ασχολείσαι με κανένα ξένο πρωτάθλημα γιατί σε λίγο κανείς δεν θα ασχολείται με το πρωτάθλημα τις πλάκας όπως είπε και ο πανόπουλος
    κάθεσαι τώρα και αναλύεις τον Αλαφούζο τον καράφλα σοβαρή προσωπικότητα που με τα ψέματα θέλει να λέγεται επενδυτής
    άσε με τώρα ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι αυτοί που βγαίνουν σε διάφορες ομάδες και στηρίζουν άλλους, το κάνουν γιατί πληρώνονται, σε μετρητά ή σε είδος.

    Όταν σε μια ομάδα επιστρέφουν οι παλιοί για να τη "σώσουν", η κατάσταση είναι σάπια. Ειδικά όταν οι παλιοί έφυγαν σαν ανίκανοι. Όπως ο καπετάνιος, που μετά το θάνατο του Θόδωρου αποδείχτηκε πόσο ανεπαρκέστατος είναι.

    Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι η έλλειψη διάθεσης των παικτών να παίξουν μπάλα. Προφανώς ανταποδίδουν στην διοίκηση (ποια;) την κοροϊδία. Με δουλεύεις σε δουλεύω. Τόσο απλά. Ειδικά στην αναμέτρηση με τη πολύ μέτριας ικανότητας Μάριμπορ ήταν ολοφάνερο.

    Τακτικά η ομάδα παίζει με σύστημα κουτουρού. Μπαίνει στο γήπεδο με κάποιο σύστημα, συνήθως 4-2-3-1 ή 4-4-2 και μετά το εικοσάλεπτο όποιος βρει το σύστημα κερδίζει ποδήλατο μάλλινο.

    Η οικογένεια δεν έφυγε ποτέ, είναι ακόμα εδώ! Ο Σουλτάν Αλ Αφούζ δεν είναι ακόμα ούτε πρόεδρος της Π.Σ. αφού δεν έχουν γίνει αρχαιρεσίες. Ο εκκολαπτόμενος αντιπρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ το Νοέμβρη του 2011 για παράβαση καθήκοντος, με ποινή φυλάκισης δύο ετών - με τριετή αναστολή - από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

    Τα τόσα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού δεν θα είχαν κατακτηθεί αν δεν υπήρχε στήριξη ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Οι λόγοι είναι κυρίως πολιτικοί, όχι αθλητικοί. Το κόκκινο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι βιτρίνα για να καλύπτει άλλες, πολύ πιο ενδιαφέρουσες, δραστηριότητες. Όπως και το ποδοσφαιρικό τμήμα στην Τούμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνε, να μας μεταφέρεις τα πάντα όλα! Κάτσε, όμως, να περάσουμε πρώτα στα προημιτελικά και μετά τα λέμε. Όσο για τα ξένα πρωταθλήματα, θα ασχοληθούμε και με αυτά. Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω. Εδώ με το ζόρι ακολουθώ τις εξελίξεις στην Αρειανάρα!

    Υπουργέ, πρόσεχε, όμως: ο Τζίγγερ δεν έφυγε μόνος του: υποτίθεται ότι τον έδιωξαν οι οπαδοί ή έστω οι σκληροπυρηνικοί που ανάθεμα αν αγαπούν την ομάδα. Το ότι οι παίχτες του ΠΑΟ είναι αδιάφοροι, φαίνεται. Και, αν με ρωτάς, φαίνεται άσχημα. Για αυτό και δεν κατηγορώ εξ ολοκλήρου τον προπονητή, ούτε θεωρώ ότι πρέπει να γίνει αλλαγή για λόγους τακτικής: είναι προφανές ότι η διοίκηση απέχει από ζητήματα αποδυτηρίων και τα έχει αφήσει όλα στις πλάτες του Φερέιρα. Αν η διοίκηση κρίνει ότι ο Φερέιρα πρέπει να απομακρυνθεί, αυτό θα συμβεί, διότι δεν μπορεί να διώξει τους παίχτες, δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις από αυτούς, από τη στιγμή που δεν τους παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες, και, τέλος, θα θέλει να τελέσει ένα σοκ για να ταρακουνήσει λίγο τους παίχτες. Από εκεί και πέρα, ίσως η ομάδα να μην έχει και λεφτά για αποζημιώσεις. Τώρα, για το τι παίζει η ομάδα, άστο να το αναλύσουν καλύτερα οι δημοσιογράφοι. Αυτοί που αποθεώνουν και μετά κράζουν. Που θεοποιούν και μετά δαιμονοποιούν. Τέλος πάντων. Προφανώς το ποδόσφαιρο χρησιμοποιήθηκε για μπίζνες. Κραχτό παράδειγμα ο Σωκράτης Κόκκαλης. Τώρα για τον ΠΑΟΚ, άστο, δεν μιλάω. Εγώ είμαι ένας κομπλεξικός Αρειανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...