Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή στο Σαλούν

Αν θες να διαπιστώσεις την αξία ενός θεάματος, τσεκάρεις τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Για παράδειγμα, στο τσου λου παίρνεις τη χύτρα και λαμβάνεις δεκάδες μύρια. Τα κανάλια πληρώνουν αδρά για να αποκτήσουν το προϊόν και να το πλασάρουν στο κοινό. Και δεν μιλάμε για ένα και δυο τηλεοπτικούς σταθμούς. Κανάλια από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για το τσου λου. Το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Για παράδειγμα, το αγγλικό πρωτάθλημα προβάλλεται στην Αμερική και στην Άπω Ανατολή. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με όλα τα πρωταθλήματα. Φαντάζεστε να πλήρωναν οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες και οι Αμερικανοί για να βλέπουν τις προσπάθειες του Καπετάνου απέναντι στον Αρκούδα; Προσωπικά δεν το φαντάζομαι. Και δεν το φαντάζομαι, διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρείται και είναι ένα παρηκμασμένο προϊόν.


Το ίδιο συμβαίνει και με το μπάσκετ. Όχι, δεν εννοώ μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα. Πάρτε για παράδειγμα το μπασκετικό τσου λου, την Ευρωλίγκα. Ξέρετε πόσα λεφτά παίρνει μια ομάδα που κατακτά την Ευρωλίγκα; Ψίχουλα. Κάτω από μισό μύριο. Κι αν προσθέσεις τα σέα και τα μέα δεν ξεπερνάς τα τρία μύρια. Τόσα δίνουν για το το συγκεκριμένο προϊόν. Τόσα πληρώνουν. Τόσο θεωρούν ό,τι αξίζει. Κι όμως, κάποτε, υπήρχε μια εποχή που το μπάσκετ βρισκόταν ψηλά στην τηλεοπτική ατζέντα, βρισκόταν ψηλά στις προτιμήσεις των (τηλε)θεατών. Ο Κάνθαρος, ο οποίος ζούσε και ανέπνεε για μπάσκετ, έχει ζήσει τέτοιες εποχές και τις αναπολεί. Τότε που τα γήπεδα, όλα τα γήπεδα, ήταν γεμάτα και έσφυζαν από παλμό. Και οι ομάδες διέθεταν ποιοτικούς ξένους που έκαναν τη διαφορά. Πήγαινες, ρε παιδί μου, να παίξεις στο Σαλούν και έφτυνες το γάλα της μάνας σου. Πώς να κερδίσεις, όταν έχεις απέναντι σου τον μεγάλο, και πάντοτε χαμογελαστό, Αλφόνσο Φορντ; Κι απόψε, ο Φορντ, αυτός ο χαρισματικός σκόρερ, θα ''πατήσει'' για τελευταία φορά το πόδι του στο Σαλούν. Θα είμαι εκεί.

Υ.Γ.1 Όποιος κατάλαβε τους λόγους διαγραφής του Γιάννη Σαουριδη και του Γιάννη Νέγρη από το σύνδεσμο, παρακαλείται να τις καταθέσει. Ένας υπερτυχερός θα κερδίσει μπρελόκ με τον αριθμό μεταγραφών του Γιάννη Κόντη.

Υ.Γ.2 Τα σέβη μου στον Ανέστη Πεταλίδη. Τα σέβη μου στον Πατριάρχη του Άρεως!

Υ.Γ.3 Η αποψινή παρουσία μου στο Σαλούν σημαίνει ότι δεν θα δω την Αρειανάρα με την Μπενφίκα. Δεν πειράζει. Ας γίνει ένα ευχάριστο παιχνίδι.

Υ.Γ.4 Η Εθνική Ελλάδας πέρασε νικηφόρα από τη Λεττονία. Αυτό έχει, υποθέτω, και την  μεγαλύτερη σημασία. Ενδιαφέρεται κανείς για το πως;

Υ.Γ.5 Το ακούσαμε κι αυτό: ο ανεπίσημος αναλυτής του Ολυμπιακού, Ανδρέας Λοβέρδος, προαναγγέλλει την αποχώρησή του από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την ίδρυση νέας πολιτικής παράταξης. Αναμένουμε με λαχτάρα τις εξελίξεις. Κράτα γερά, Μπένι!

Υ.Γ.6 Χωρίς σχόλια!


26 σχόλια:

  1. Για το ΥΓ5:

    Η πρόκληση των τελευταίων εκλογών με την κάθοδο του Παναθηναϊκού Κινήματος δεν ήταν δυνατόν να μείνει αναπάντητη. Και πολύ άργησε η απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κάνω λάθος ο πάλαι ποτέ υπουργός και πάσης Ελλάδος Λοβέρδος είναι Ανδρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη, ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Λες στο μέλλον να δούμε τον Λοβέρδο να τρώει τον Μαρινάκη και να κονταροχτυπιέται με τον Αλαφουζο;

    Βάρβαρε, δεν κάνεις λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετώ και υποκλίνομαι για την τραγουδάρα που διάλεξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.euroleague.net/news/i/99532/180
    ΤΟ ΣΑΛΟΥΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωστή από τις συνθέσεις που διάβασα πρέπει να φχαριστήθηκες μπάσκετ απόψε στου Παπάγου.
    Για διευκρίνισε λίγο το Υ.Γ. 4!
    Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρες!

    Twisted, ανταποδίδω τον χαιρετισμό και χαίρομαι που σου άρεσε η μουσική επιλογή!

    Κωνσταντίνε, και μόνο που ξαναμπήκα στο Σαλούν ήταν υπεραρκετό. Μεγάλη συγκίνηση. Τι να λέμε τώρα. Η γιορτή ήταν συμπαθητική. Άργησε να ξεκινήσει, αλλά δεν πειράζει. Χαίρομαι για τους αθλητές που ήρθαν, καθώς και για τον κόσμο που γέμισε το Σαλούν -ορισμένοι δεν έπαιξαν (π.χ. Φασούλας, Ταρτσαρής), ενώ κάποιοι άλλοι δεν ήρθαν καν (Αλβέρτης). Όσον αφορά τον αγώνα οι παίχτες ήταν κάτι παραπάνω από σκουριασμένοι. Ο Σιγάλας πήγε να φάει επική χύμα, ο Λημνιάτης είχε ξεχάσει να κάνει ντρίμπλα, ο Ποδαράς νόμιζες ότι είχε κάνει πλαστική επέμβαση, αλλά, όπως είπα και στην αρχή, μεγάλη συγκίνηση. Να προσπαθώ να θυμηθώ τα ονόματα των παιχτών που θα λάμβαναν μέρος -ευτυχώς δεν θυμόμουν ελάχιστους!- και να μου έρχονται στο μυαλό ανεπανάληπτα παιχνίδια και διάφορα περιστατικά. Και το highlight της βραδιάς; Στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο η γραμματεία κατέβαζε επίτηδες τον χρόνο! Προφανώς διότι οι παίχτες δεν άντεχαν. Έβλεπες το χρονόμετρο να γράφει 09:23 και ξαφνικά πήγαινε στο 08:22! Και το χειρότερο συναίσθημα της βραδιάς; Ότι πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει ούτε Κορωνιός, ούτε Σιγάλας, ούτε Λημνιάτης.

    Ζείδωρον, η γιορτή ήταν καλή. Χαίρομαι που γέμισε το Σαλούν. Για το Υ.Γ.4 τα πράγματα είναι πολύ απλά. Για πολλοστή φορά διαπιστώνω ότι στεκόμαστε στο αποτέλεσμα κι όχι στην εμφάνιση. Επίσης, για πολλοστή φορά αντιλαμβάνομαι την ασυλία, πραγματική ανεξήγητη, που απολαμβάνει ο Σάντος από τους δημοσιογράφους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ. Κι όταν αυτό συμβεί δεν θα τον ξεπλένει ούτε ο Αμαζόνιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα εδω και πολλά χρόνια είναι υπερεκτιμημένο προϊόν, παρ' ολα αυτά οι Νόβες σκίζονται να το αγοράζουν για να το μοσχοπουλάνε σαν να ήταν φιλέτο.
    Σε πιάνει θλίψη οταν συγκρίνεις με το μπάσκετ που εχει φέρει είκοσι φορές και βάλε, παραπάνω επιτυχίες στην Ελλάδα αλλα και εχει σταθεί ψηλά σε διεθνές επίπεδο για δυομισι δεκαετίες.
    Και τουλάχιστον 4 ομάδες ήταν και ειναι ψηλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο,μη μετράςμόνο τις κατακτήσεις Ευρωλίγκας, αφου και μόνο να φτάσει μιά ομάδα στους 16 μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι επίτευγμα.
    Δες στο ποδόσφαιρο πόσοι σύλλογοι, πόσες φορές και με πόση διάρκεια ανέβηκαν σε ενα Τοπ-16 ας πούμετου ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
    Τι εννοείς να περιμένω να μετρήσεις και να μου πείς ; Δεν θα πάρει πολύ χρόνο.
    Λυπάμαι όσα παιδιά ταλέντα στην Ελλάδα μπήκαν στο ποδόσφαιρο για να πέσουν αργότερα σε αυτο το έκτρωμα που συντηρούν γκαγκάτσηδες, μαρινάκηδες Μπιγκ-Μακ και Μπέοι.
    Ούτε καν ενα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Α' κατηγορίας δεν θέλουν να φτιάξουν.
    Θέλουν μόνο να βγάζουν λεφτά πουλώντας το τίποτα για μετάξι, χρησιμοποιώντας δε κάθε τρόποωστε να παραγωνιστούν οι υπόλοιποι, όσοι δεν ειναι δικά μας παιδιά ντε :)
    Ξέρεις πού γέλασα πάλι ;
    Εκεί που αντι να μειώσουν τις ομάδες Α' σε 12 και να κάνουν δυνατό πρωτάθλημα με πλέη οφφ και σοβαρή διατησία, γήπεδα και σοβαρή αθλητική δικαιοσύνη, πετάχτηκαν πάλι κάποιοι παράγοντες της Β' νομίζω, που ζήτησαν να αυξηθούν οι ομάδες Α' κατα τρείς ή δύο δε θυμάμαι !
    Ολοι τα λεφτά της Α' θέλουν, δεν ενδιαφέρονται αν θα μπορούν να έχουν ομάδα που δεν θα έτρωγε 5 απο μια της Β' Γαλλίας.

    ΥΓ. και μή μου στέλνετε παρακαλώ θερμά, τους κάφρους της μπάλλας στα γήπεδα του μπάσκετ.
    Κρατήστε τους εκει γερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, με εξέπληξες με αυτό που έγραψες περί διαγραφής Σαουρίδη από τον Σούπερ 3 (έχουν μεν σήμα το μπουλντόγκ, αλλά μιλάμε για θρασύδειλους οπαδίσκους, όπως είναι όλοι οι "οργανωμένοι" άλλωστε), αν κατάλαβα καλά. Αληθεύει? Είναι σαν οι Ορίτζιναλ να διέγραφαν τον "πατερούλη" Χατζηχρήστο. Άλλος μπουμπούκος κι αυτός.

    Την ποδοσφαιρική Εθνική Ελλάδος δεν την είδα απέναντι στους Λετονούς, πέρα από τα γκολ στο ίντερνετ. Να υποθέσω ότι έπαιξαν μια από τα ίδια ως προς το θέαμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πέρασα χθες από το σαλούν κ είδα τα μαξια.δεν ήξερα τι γινόταν αλλά λησμόνησα στιγμές Α1. μέχρι κ σε προπονήσεις είχα πάει...τεσπα.

    κουίζ: ποιος λεγόταν το πλει μαικερ που είχαμε την χρονιά του Αντονι Πεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το αθλητικό θέμα δεν τοχω μα θα πω οτι μουσικά με ικανοποίησες.
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το εχω μια απορια (και δυο μη σου πω): η Νοβα τα λεφτα που χρυσοπληρωνει για το Ελληνικο πρωταθλημα απο που τα παιρνει πισω?

    Με μια προχειρη ερευνα στο google βρηκα οτι το 2011 οι συνδρομητες ηταν γυρω στις 363.000. Μεγαλο νουμερο αλλα εχει να κανει και με τις συνδυαστικες υπηρεσιες που προσφερει η Forthnet.

    Να βαλουμε ενα μεσο ορο χρεωσης 50εουρος x 363000 συνδρομητες = 18.500.00 εουρος.

    Αυτο με την προυποθεση οτι δε μειωθηκε ο αριθμος των συνδρομητων λογο κρισης.

    Η Νοβα πληρωνει 44εκ το χρονο μονο για τη ΣουπερΛιγκα. (ειχανε πει οτι θα το ριχνανε στα 33 φετος δε ξερω αν τελικα εγινει αυτο).

    Οπως και να χει εχουμε μια διαφορα απο 15 μεχρι 26εκ. Και δεν εχω προσθεσει τα υπολοιπα εξοδα της εταιριας πχ για τα δικαιωματα που πληρωνει για αλλες διοργανωσεις (Premier League, Champions League).

    Τα βγαζει ολα αυτα η Νοβα απο διαφημισεις???

    Ξερεις κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρες!

    Τζονάκο, στο ποδόσφαιρο επικρατεί ένα μίζερο, σάπιο σύστημα. Όσες φορές οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν τους κόπρους, δεν το έκαναν. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι το να προκρίνεις το σύστημα εις βάρος του ποδοσφαίρου δρα άκρως επιβαρυντικά για την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών πρωταθλημάτων. Το ποδόσφαιρο, όμως, αποτελεί μια εικόνα της κοινωνίας μας. Μια κοινωνία που εμείς συγκροτούμε. Όσο για την αύξηση των ομάδων είναι φανερό ότι γίνεται για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Να ανέβουν δλδ ομάδες από τα παραθυράκια (π.χ. Ηρακλής, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου) -προφανώς για ευνόητους λόγους: καμία ψήφος δεν πάει χαμένη. Κι αν τύχει να πέσουν ομάδες εκτός συστήματος, από τη στιγμή που φέτος υπάρχει ενδεχόμενο να υποβιβαστούν πέντε ομάδες, π.χ. Άρης και ΑΕΚ, ακόμα καλύτερα. Για το ποιοι πηγαίνουν πλέον στα γήπεδα μπάσκετ, απλά να σου πω ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να φωνάζουν οφσάιντ σε αιφνιδιασμό. Απλά αυτό συμβαίνει σε ορισμένα παιχνίδια με ένταση π.χ. κάποιο ντέρμπι. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός των έξι ευρωπαϊκών έχει τύχει να μαζεύει στο πρωτάθλημα τριψήφιο αριθμό θεατών. Αν αυτό δεν είναι κατάντια, ποιο είναι; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μπάσκετ παρακολουθούν ελάχιστοι από την τηλεοράση -σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο που τηρεί ακόμα ένα σταθερό κοινό, σταθερή πελατεία τηλεθεατών.

    Χάρη, αληθεύει. Άντε τώρα να κάτσεις να βρεις την άκρη. Ποιος, που, πως και γιατί. Απλά γίνεται αντιληπτό τι κολλητιλίκια παίζουν. Όσον αφορά την Ελλάδα, δεν τίθεται ζήτημα θεάματος -αν και ο Σάντος έχει προβεί σε ορισμένες άστοχες δηλώσεις επ' αυτού. Το θέμα είναι το νοητικό μπέρδεμα του Πορτογάλου. Σε κλήσεις, επιλογές προσώπων, τακτική, αντικρουόμενες δηλώσεις κ.ά.

    Παβού, έχεις πάει στο Σαλούν; Μεγάλες στιγμές σε αυτό το γήπεδο! Να τελειώνει το ματς και να βγαίνεις γεμάτος, ρε παιδί μου. Και τίγκα στον ιδρώτα. Ούτε σε συναυλία των Σεπούλτουρα να πήγαινες. Μήπως εννοείς Άντονι Πελ; Κι όταν λες ''είχαμε'', εννοείς τη χρονιά που ο Πελ έπαιζε Παπάγου; Με συγχωρείς που δεν κατάλαβα!

    Φούλη, κι εγώ ικανοποιήθηκα!

    Bgt, εύλογη η απορία σου. Κι εγώ δεν έχω ιδέα. Προφανώς το ελληνικό πρωτάθλημα της επιστρέφει τα λεφτά με το παραπάνω. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η αγορά των δικαιωμάτων. Βέβαια, εδώ υπάρχει άλλη απορία: ποιος πληρώνει τόσα λεφτά για να διαφημίζεται μέσω του ποδοσφαίρου; Κι ας αφήσουμε τον ΟΠΑΠ εκτός λίστας. Μεγάλο θέμα άνοιξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομιζω οτι απο τις διαφημισεις δε βγαζεις τιποτε σπουδαιο. Παραδειγμα η ΕΡΤ οταν ειχε χρυσοπληρωσει για τα δικαιωματα ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ειχε μπει σχεδον 100% μεσα.
    Εδω λενε οτι ουτε το Τσ.Λ. κανει αποσβεση στην Ελλαδα.

    Εκτος αν η Νοβα παιζει το ρολο του πλυντηριου, παιρνει δηλαδη υπερογκα εσοδα απο κανα ΟΠΑΠ και μεσω των δικαιωματων τα δινει στις ομαδες.
    Παντως τα κουκια ΔΕ βγαινουν, και δεν εβγαιναν απο την αρχη της παρουσιας της ΝΟΒΑ στο Ελληνικο πρωταθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι επειδη μπορει να λεω βλακειες :D , αν κανενας με γνωσεις λογιστικης καταλαβαινει απο τον ισολογισμο και δε βαριεται ας μας διαφωτησει dir.icap.gr/2002/companygr.asp?code=0219842

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν ειμαι σπαμμερ, αληθεια το λεω... αλλα βρηκα κι αυτο και την κανω πριν με διωξει με τις κλωτσιες ο Κανθαρος : www.inews.gr/61/FORTHNET-stin-kopsi-tou-xyrafiou.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχαχα! Γιατί να σε διώξω με τις κλωτσιές παιδί μου; Το θέμα που έθιξες είναι ιδιαιτέρως σοβαρό. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα το πάμε στο μίλητο και μάλιστα στο περίπου. Λες και δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα ή συγκεκριμένα νούμερα -πολλές φορές ακόμα κι αυτά τα ερμηνεύουμε κατά το δοκούν. Εδώ ακούς από επίσημα στόματα (π.χ. πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες) διάφορα νούμερα, τα οποία, ενώ έπρεπε να είναι ίδια, δεν συμφωνούν μεταξύ τους: άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος. Προσωπικά θα ήθελα να ήξερα την εμπλοκή του ΟΠΑΠ στη Νόβα και στο ελληνικό πρωτάθλημα -μήπως η Νόβα εισπράττει μεγάλα χρηματικά ποσά από τον ΟΠΑΠ; Και να εκφράσω και μια απορία: χωρίς ΟΠΑΠ μπορεί να διοργανωθεί ένα ελληνικό πρωτάθλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εννοείται πήγαινα σαλούν. είτε με φοράκι, είτε με εισητήριο...είχα κ τις προσκλησούλες μου απο ένα σημείο κ μετά:)

    αντονι πελ, ναι..στον παπαγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χάρης

    Κάνθαρε, δεν ξέρω για την NOVA, σίγουρα όμως ο ΟΠΑΠ λειτουργεί με τον γνωστό τρόπο που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ: δώσε λεφτά, πολλά λεφτά, στον κόσμο. Όπου κόσμος, οι απανταχού Κομπότηδες. Οι μεγάλοι (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης) λεφτά έπαιρναν έτσι κι αλλιώς από την Ευρώπη.

    Ο ΟΠΑΠ τουλάχιστον έχει να λέει ότι έχει έναν τρελό τζίρο απ' όλους τους τρελούς τζογαδόρους που κατοικούν στην Ελλάδα, και ότι λεφτά περισσεύουν (άλλο αν το "προϊόν" είναι υπερτιμημένο επίτηδες επί δέκα ή εκατό φορές). Ανυπομονώ να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ, να μπούνε διοίκηση κάτι Γερμαναράδες που να μην παίρνουν χαμπάρι από Μπέους, Κομπότηδες και Καλογιάννηδες (σε αντίθεση με τους υπάρχοντες διοικητές του ΟΠΑΠ που με ένα τηλέφωνο από τον Υπουργό Πολιτισμού τα κάνουν όλα), και να δώσουν τα λεφτά που πραγματικά αξίζει η Σούπερ Λίγκα. Ας πούμε να μοιραστούν ένα εκατομμύριο ευρώ συνολικά οι 16 (ή μήπως 18?!?!...) ομάδες μαζί. Εκεί θα γελάω και θα ελπίζω σε σοβαρή ανοικοδόμηση του ποδοσφαίρου.

    Η NOVA όμως πώς τα καταφέρνει και τα βγάζει πέρα, έχοντας χάσει κιόλας το ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα? Μάλλον την στηρίζει η μητρική εταιρεία, γιατί αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει NOVA και εκτός Ελλάδος. Δεν παύει όμως να δείχνει ότι λειτουργεί σαν "πλυντήριο" των κακοποιών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Νοβα χρωσταει λεει 10 φορες τα κεφαλαια της και κατι Αραβες που εχουν αγορασει τη Forthnet τσακωνονται τωρα για το ατυχες της επενδυσης.
    Στην ουσια παντως η Νοβα(Forthnet) χρωσταει στις τραπεζες. Αν δηλαδη θελουν οι τραπεζες μολις ληξουν οι προθεσμιες πληρωμης των δανειων της την κλεινουν.
    Πραγματικα διαπλοκη μυριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφιερωμένο στην bgt:

    Forthnet: Γενναία αύξηση κεφαλαίου

    Η αραβικών συμφερόντων Forgendo Limited (βασικός μέτοχος της Forthnet), θα συμμετάσχει στην αύξηση διατηρώντας το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία. Η ολλανδική Cyrte Investments δεν αντιτάχθηκε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δήλωσε ωστόσο ότι στην παρούσα φάση δεν έχει αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ... (ημερ. 27/8/2012)

    Στον ισολογισμό που έβαλες αναφέρεται:

    ΒΑΣΙΚΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

    FORGENDO LIMITED, ΕΔΡΑ: Κύπρος
    CYRTE INVESTMENTS GP I B.V.

    Η 2η είναι λοιπόν ολλανδική επενδυτική εταιρία, με παντελώς άγνωστη πηγή των χρημάτων που επενδύονται. Η 1η είναι εταιρία αραβικών συμφερόντων - αλήθεια ή δήθεν - με έδρα την Κύπρο. Αυτό συνήθως ένα πράγμα σημαίνει, υπεράκτια εταιρία (off shore) και κατ' επέκταση money laundry. Με πολύ ισχυροποιημένες πιθανότητες - λόγω Κύπρου - να ανήκει σε στελέχη κόμματος-των που καταχράστηκε-αν τα χρήματα του ελληνικού λαού.

    Ο συνδυασμός και των δυό εταιριών δείχνει πιθανότητες για "πλυντήριο" βαρέως τύπου.

    Υ.Γ. Λίγες είναι οι χώρες ανά τον κόσμο που επιτρέπουν δημιουργία υπεράκτιων εταιριών και μια απ' αυτές τις λίγες είναι η Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
    Βρίσκομαι στη Θήβα για οικογενειακές υποθέσεις.
    Εκανα μία βόλτα στο κέντρο της πόλης,μόλις γύρισα.
    Υπήρχαν κάπου 10+ μπαράκια που όλα ειχαν τηλεοράσεις. Πάνω απο μία, μερικά και 1-2 μεγάλες οθόνες.
    ΟΛΑ ε κατάλαβες ; ΟΛΑ έπαιζαν NOVA [μάλλον επειδη κάποια ομάδα του Γάβρου έπαιζε]
    Ολα δείχνανε NOVA δηλαδή κάπου σύνολο χμ... 20-25 τηλεοράσεις ; κάπου τόσες.
    Kράχτης και πηγή εσόδων για καφετέριες η NOVAsports.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παβού, μακάρι να ανέβει κι άλλες κατηγορίες η Παπαγάρα! Να πηγαίνουμε να βλέπουμε! Το κουίζ που λες δεν το θυμάμαι (Γουντς, Κρος;)! Αναμένω τα φώτα σου!

    Χάρη, νομίζω ότι ο ΟΠΑΠ είναι κάτι παραπάνω από μια κερδοφόρα εταιρία. Μιλάμε για πολύ χρήμα. Ωστόσο, το χρηματικό μερίδιο που πρέπει να λαμβάνει η κάθε ομάδα σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να σταματήσουν τα κολλητιλίκια και οι πολιτικές προεκτάσεις. Γιατί να πάρει π.χ. ο Άρης προκαταβολικά χρήματα από τον ΟΠΑΠ; Επειδή τα ζήτησε; Τώρα για την Νόβα μήπως παίρνει και λεφτά από τον ΟΠΑΠ; Εννοώ υπέρ το δέον. Για να συντηρηθεί το προϊόν. Σκέψου να πάψει η Νόβα να εκδηλώνει ενδιαφέρον για το προϊόν. Ποιος θα αγοράσει τα δικαιώματα;

    Bgt και Υπουργέ, τότε δεν παίζει ρόλο αν η Νόβα ''χάνει'' από το ελληνικό πρωτάθλημα -μάλλον έτσι εξηγείται η εμμονή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πλυντήριο να μπαίνει σε λειτουργία και να βγαίνουν οι βρωμιές. Αν, όμως, συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η Νόβα δεν θα σταματήσει ποτέ να δείχνει ενδιαφέρον για το ελληνικό πρωτάθλημα. Το ίδιο και η Σούπερ Λίγκα προς την Νόβα.

    Τζονάκο, έτσι είναι. Σκέψου όταν έχει κάποιο ντέρμπι με πόσο κόσμο τιγκάρουν οι καφετέριες. Και πόσα λεφτά βγάζουν. Κι όλα αυτά με έναν αποκωδικοποιητή. Εκτός αν υπάρχει άλλο τιμολόγιο εκ μέρους της Νόβα για καφετέρια, δηλαδή επιχείρηση.

    Καλημεροσπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φυσικά και υπάρχει πολύ διαφορετική τιμολόγηση για επαγγελματίες. Αν δεν κάνω λάθος είναι περίπου διπλάσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λογικό μου ακούγεται, Υπουργέ.

    Πράγματι μιλάει μόνη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...