Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο δωδέκατος παίχτης

Στην τελευταία ανάρτηση προσπάθησα να αποκρυπτογραφήσω τις τακτικές πτυχές του αγώνα. Δεν τα κατάφερα. Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά διατηρούσε απλώς την κατοχή. Την ίδια στιγμή, ο Άρης δεν πόνταρε στο ποδόσφαιρο αναμονής, αλλά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του αντιπάλου -το γεγονός ότι ο Άρης δεν είχε κατοχή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έπαιξε και ποδόσφαιρο αναμονής: το ποδόσφαιρο αναμονής συγκεντρώνει τακτικά στοιχεία που δεν τα έδειξε ο Άρης (π.χ. μικρό πλάτος, διαγώνια αλληλοκάλυψη). Η σκέψη του Κατσαβάκη να κρατήσει (σχετικά) ψηλά τις γραμμές είχε μια λογική, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να έχεις γρανιτένια άκρα, καλή κυκλοφορία και γρήγορες επιστροφές. Εμείς δεν είχαμε τίποτα από αυτά. Τα δυο εξτρέμ δεν αλληλοκάλυπταν (Γιαννώτας και Σουνάς), προφανώς λόγω εντολών Κατσαβάκη, ο Κοέλιο θύμιζε μια βελτιωμένη έκδοση του Τόχα, ο Νταμαρλής φαινόταν πελαγωμένος στο χώρο κι ο Καζναφέρης μας χάριζε απλόχερα την εικόνα ενός άτακτου και άναρχου ποδοσφαιριστή -το έτερο ακραίο μπακ, ο Ψυχογιός, πάλεψε με νύχια και με δόντια, αλλά είναι φανερό ότι πρόκειται για παίχτη περιορισμένων δυνατοτήτων. Και το πρώτο μέρος τελειώνει με τον Π.Α.Ο.Κ. να σκοράρει με ποσοστά μπάσκετ και με μπομπάτους τρόπους. Ειδικά του γκολ που πέτυχε ο Κλάους δεν πρέπει να το πιστεύει ούτε ο ίδιος: αναφέρομαι στον ίδιο ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να βάλει φάλτσο στην μπάλα και να τελειώσει ένα τετ α τετ.


Και μόλις ξεκινάει το δεύτερο μέρος, σκέφτομαι ότι ο Κατσαβάκης θα αποσύρει τον Καζναφέρη. Φευ! Για κάποιο λόγο που αγνοώ ο παίχτης δεν αντικαταστάθηκε κι ως εκ τούτου παρέμεινε ο δωδέκατος παίχτης του Π.Α.Ο.Κ. κι ο καλύτερος συμπαίχτης του Ρομπέρ. Κανονικά ο παίχτης έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Συν τοις άλλοις, είχαμε τον Καπετάνο που εξακολουθούσε να μην παίρνει όπισθεν μέτρα στον άξονα και να μην μπορεί να παίξει κάθετα. Μολαταύτα, ο Αγκάνθο υπήρξε μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία του Γλύκου (κλισέ). Μακάρι να λάμβανε και συστηματική τροφοδότηση και μακάρι να παίζαμε με τη μπάλα χαμηλά: κάθε φορά που σηκώναμε το τόπι, απογειωνόταν το ταγάρι ο Κουμάλο και έδιωχνε τη μπάλα. Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να σημειώσω το εξής: η εικόνα που έδειξαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος ήταν τραγική. Αν είχε κάποιος αϋπνίες και έβλεπε το δεύτερο 45λεπτο θα είχε κοιμηθεί σαν πουλάκι. Κι αν υπήρχε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη θα τιμωρούσε και τις δυο ομάδες για κακοποίηση του αθλήματος. Τέλος πάντων. Το θέμα είναι ότι φάγαμε τέσσερα γκολ από μια ομάδα που δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο κι έναν Δώνη που δεν έκανε το παραμικρό από τον πάγκο -τόσο απροετοίμαστοι (και ανίκανοι) ήμαστε. Κι αυτό ουδόλως μας τιμά.

Υ.Γ.1 Φημολογείται ότι στην Τούμπα έλαβαν μέρος θλιβερά σκηνικά. Έτσι πάει. Όταν τα κάνεις είσαι άρχοντας κι όταν στα κάνουν ουρλιάζεις για αδικίες και αφιλοξενίες. Κι αυτό ισχύει για όλους.

Υ.Γ.2 Για το κύπελλο μπάσκετ είχα πει ότι, προκειμένου να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, έπρεπε να κερδίσουμε την Κηφισιά. Δεν κερδίσαμε, δεν παίζουμε.

Υ.Γ.3 Με πολύ μεγάλη μου θλίψη παρατηρώ ότι δεν μαθαίνουμε από αυτή την κατάσταση που ορισμένοι ονομάζουν κρίση. Μηδενική διάθεση αυτοκριτικής. Μηδενικά διάθεση να σπεκουλάρουμε τα λάθη μας. Μηδενική διάθεση να αλλάξουμε νοοτροπία. Αρχίζω να πιστεύω ότι χρειαζόμαστε format και reboot.

Υ.Γ.4 Αγνό, αυθεντικό, παραδοσιακό Heavy Metal!

16 σχόλια:

  1. Καλή βδομάδα και καλό μήνα Κανθαράκο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταράτα λόγια για μια ακόμη φορά! Εύγε!!!

    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα παλέψουμε παρέα για τη σωτηρία μέχρι τέλους(είμαι Α.Ε.Κ.).
    Υ.Γ.Γαμεί το τραγουδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου, Έλενα! Ανταποδίδω τις ευχές!

    DonMits, ευχαριστώ., ρε μάγκα. Τα σέβη μου.

    Tommy, και για Άρη και για ΑΕΚ ως πρώτος και κύριος στόχος πρέπει να ορίζεται η αποφυγή του υποβιβασμού. Κι ας πεφτουν μονάχα δυο ομάδες. Όσο νωρίτερα σωθούμε, τόσο καλύτερα για την ψυχική μας υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε μπαγάσα, που τους θυμήθηκες τους Q5;

    (Χιούμορ) Γιατί έγραψες δύο ΥΓ.3; Το ΥΓ.4 το απέφυγες λόγω... τεσσάρας;

    Αγώνα δεν είδα, οπότε δεν δικαιούμαι να εκφέρω άποψη για το ματς. Όμως η διαφορά ποιότητας στο ρόστερ των δύο ομάδων είναι εμφανής!

    Να πω και δύο λόγια για τους προπονητές:

    * Δώνη είσαι τρελός; Διαλύει η ομάδα σου τον Άρη στο el clasico της συμπρωτεύουσας κι αντί να είσαι χαρούμενος πας και κάνεις μανούρα με τον διαιτητή; Δηλαδή αν έχανες πως θα αντιδρούσες;

    * Κατσαβάκη πας καλά; Έγινες ρεζίλι στην Τούμπα κι αντί να παραιτηθείς (ή έστω να σκύψεις το κεφάλι από ντροπή) ζητάς αναπροσαρμογή συμβολαίου; Και δεν σε έχουν διώξει ακόμη; Δηλαδή αν κέρδιζες στην Τούμπα θα ζητούσες ως πριμ τον Λευκό Πύργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επ, το ΥΓ.4 το διόρθωσες προτού δημοσιευτεί το σχόλιό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια χαρά Κάνθαρε! Δεν είδα το ματς σας αλλά σε διάβασα κ ενημερώθηκα.
    Α, κράτα μια πισινή για τον Αθανασιάδη.

    Υ.Γ.
    Φευγει ο Μάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, για το ντέρμπυ έχω να πω μερικά πράγματα. Κατ' αρχάς, ο Άρης σαν ομάδα, σαν σύνολο, δεν υπήρχε στο γήπεδο, παρά μόνο σε ατομικό επίπεδο ο Αγκάνθο που απλώς ζήταγε να πεταχτεί η μπάλα στο "κουτί" και ο ίδιος θα έκανε τα υπόλοιπα (πολύ καλή επιλογή για φορ, αλλά απελπιστικά μόνος). Ο ΠΑΟΚ (χωρίς να παρασύρομαι από το ξέφρενο πρώτο ημίχρονο και το βαρετό δεύτερο) πιστεύω ότι έδειξε πως συνεχίζει να έχει μια καλή ομάδα αντάξια αυτής των τελευταίων ετών, έστω κι αν στην θέση του Κοντρέρας υπάρχουν οι ταγαράδες Κουμάλο και Κατσικάς (μεγάλος βλάκας, και σαν παίκτης και σαν προσωπικότητα). Ξέρανε να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, ξέρανε να κόβουν όσο καλύτερα μπορούσαν, κι ας γινόντουσαν μερικά τσαφ. Τα παιδάκια του Άρη (των οποίων σέβομαι τον ιδρώτα, αλλά δεν έπαιξαν καθόλου ποδόσφαιρο) έτρεχαν άτακτα σαν τα σκυλιά, χωρίς οργάνωση και εγκράτεια. Σπατάλησαν δυνάμεις, άφηναν τις θέσεις τους, δεν απειλούσαν, οι αντίπαλοι δεν συνάντησαν αντίσταση, τα πάντα όλα. Πιστεύω ότι το τελικό σκορ (4-1) αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αλλά και το επίπεδο των δύο ομάδων.

    Ο Αθανασιάδης, μαζί με τον Μήτρογλου, είναι αυτή την εποχή δύο εκ των καλύτερων σκόρερς του Πρωταθλήματος, έστω κι αν δεν πρόκειται για φυσέκια. Ο Αθανασιάδης είναι αδύναμος σωματικά αλλά έχει καλό τρέξιμο και κίνηση στην περιοχή. Ο Μήτρογλου είναι σχετικά αργός αλλά τεχνίτης, και επιτέλους ας κόψει αυτή την μαλακία που φύτρωσε στα μούτρα του. Προσωπικά ψηφίζω Αθανασιάδη, αλλά το παιδί πρέπει να προσέξει τις μαλακίες που λέμε όλοι μεταξύ μας χαβαλεδιάρικα (το τουίτ περί "σεξ και βίας") αλλά καλό είναι να μην δημοσιεύονται για να μην προκαλείται ο κόσμος.

    Όσο για την Κρίση, φίλτατε Κάνθαρε, τα πράγματα είναι απλά. Έρχεται μια μέρα ο ΓΑΠ και, καλώς ή κακώς, σου κόβει τα λεφτά στο μισό περίπου, γιατί 30 χρόνια στην Ελλάδα η Εξουσία ήταν το πεντάπτυχο "τρώμε, πίνουμε, χορεύουμε, περνάμε καλά και τα έχουμε όλα και όλους γραμμένα". Το Κράτος, όντας αποτυχημένο και χρεοκοπημένο, πρέπει να μαζευτεί, όπως οποιαδήποτε Επιχείρηση που πνίγεται στις υποχρεώσεις. Αναπόφευκτα, όσο κι αν είναι τραγικό, μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού θα περάσει στην ανεργία. Τί κάνει ο Ελληναράς για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του? Απεργεί (απέναντι σε ποιόν εργοδότη δηλαδή, που όλοι κατέβασαν τα ρολά?), διαδηλώνει, φωνασκεί, ενίοτε μπουφλίζει και κανέναν. Α, ψηφίζει και τους κλώνους του Ανδρέα Παπανδρέου, που υπόσχονται ελαφρά τη καρδία κατευθείαν 150.000 προσλήψεις στο χρεοκοπημένο και αποτυχημένο Δημόσιο αν γίνουν Κυβέρνηση! Παλαιότερα, αν κάποιος έχανε την δουλειά του, έτρεχε αμέσως να βρει άλλη, ό,τιδήποτε θα έδινε λεφτά. Κι ας έπαιρνε καιρό. Θα μου πεις, σήμερα πού να βρεις δουλειά. Κι όμως, δουλειές υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι τα λεφτά. Και ο Έλληνας απαιτεί συνήθως πολλά λεφτά. Ενδεικτικά, για να βάψω το σπίτι μου μέσα-έξω (υπόθεση 5-6 εργάσιμων ημερών), οι Ελληνάρες (και συστημένοι μάλιστα, που σήμαινε λίγο καλύτερη τιμή!) πριν 2 χρόνια θέλανε ενάμιση και δύο χιλιάρικα περίπου χώρια τα χρώματα, και ένας Βορειοηπειρώτης (ας πούμε ότι πρόκειται για Αλβανό που υποδύεται τον Έλληνα της Διασποράς) ήθελε €800 και τα υλικά έξτρα. Γι' αυτό και οι (λαθρο-)μετανάστες δουλεύουν ενώ θα μπορούσαν οι δουλειές του ποδαριού που λέμε να έχουν δοθεί σε Έλληνες. Με αυτά που βλέπω, διαπιστώνω ότι τα μυαλά δεν έχουν αλλάξει. Και ούτε πρόκειται να αλλάξουν στο ορατό μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σκορ και τα σκορ που θα δουμε στην πορεια δεν αντιπροσωπευουν την πραγματικοτητα, δηλαδη δεν υπαρχουν υπερομαδες στην Ελλαδα, υπαρχουν μονο καποιες που το συνολο τους δεν κανει ουτε για το τοπικο. Προφανως λοιπον στους τυφλους βλεπει καλυτερα ο μονοφθαλμος.... δεν βασιλευει ομως.

    Περιμενε να παιχτει κανα Ολυμπιακος - παο/αεκ εκει να δεις πλακες. Βεβαια η ιστορια γραφει σκορς και οχι μπατζετς.

    Σημερα για μας κατω απο 3 θεωρειται νικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπαλαντέρ, αγαπάμε Q5! Για τα δύο Υ.Γ.3 απλά μπερδεύτηκα! Ο Δώνης δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου. Ούτε ο ίδιος θα πίστευε αυτά που έγιναν στο πρώτο μέρος. Όσο για τις αντιδράσεις του, και μάλιστα προηγούμενος στο σκορ και με χρόνο ελάχιστο για τη λήξη του παιχνιδιού, τι να πεις; Αν δεν είναι αυτό χαζομάρα, ποιο είναι; Αλλά είναι τόσο ''μάγκας'' ο Δώνης που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που, όταν χάνει η εκάστοτε ομάδα του, φταίει ο καιρός, το χορτάρι, οι παίχτες, ο πλανήτης Κρόνος, αλλά ποτέ ο ίδιος. Τέλος πάντων. Για τον Κατσαβάκη δεν γνωρίζω αν πράγματι υπάρχει θέμα αναπροσαρμογής. Αν τέθηκε τέτοιο θέμα, μάλλον πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να απολυθεί ή να παραιτηθεί. Τον Μάκη τον πήραμε για να μην πέσουμε. Τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα, έτσι βγάζει το ψωμί του. Έστω ότι φεύγει, να έρθει ποιος; Το ματς, πάντως, δεν το διάβασε πολύ καλά. Μάλλον υπερεκτίμησε τις δυνατότητες κάποιων παιχτών, πόνταρε πολλά στον Αγκάνθο, ξέχασε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει και τύχη/ρέντα και γενικώς προδόθηκε από τις τακτικές και τεχνικές αδυναμίες των παιχτών. Αλλά το γεγονός ότι δεν είχαμε μικρό πλάτος, διαγώνια αλληλόκαλυψη και αμυντικό βάθος είναι καθαρά ευθύνη του Μάκη. Και το ότι οι γραμμές ήταν μακριά μεταξύ τους μάλλον οφείλεται στον προπονητή.

    Παβού, θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, αλλά δεν βρήκα ιδιαίτερο νόημα. Ο Αθανασιάδης έχει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά, θεωρώ ότι δεν ξέρει μπάλα, αλλά έχει την ικανότητα να μυρίζεται το γκολ. Περισσότερα περί Αθανασιάδη στην απάντηση προς τον Χάρη. Ο Μάκης, σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν πάει πουθενά. Και δεν πρέπει να πάει πουθενά. Δεν πρέπει να κολλήσουμε επειδή έτυχε να χάσουμε από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι. Πρέπει να απορροφήσουμε τους κραδασμούς. Την Κυριακή παίζουμε με Πλατανιά και πρέπει να κερδίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρη, όπως είπα και στον Μπαλαντέρ, ο Κατσαβάκης τα είδε κάπως λάθος τα πράγματα. Πόνταρε και έχασε. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα εμφανή αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ. Τα χαφ του ΠΑΟΚ δεν λειτουργούν τόσο καλά ανασταλτικά, τα εξτρέμ δεν μαρκάρουν ιδιαίτερα και το αμυντικό δίδυμο, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν μπορεί να συνεργαστεί μεταξύ του. Ειδικά αυτός ο Κούμαλο είναι μεγάλο ταγάρι. Αν πάει η μπάλα χαμηλά, νομίζει ότι πρέπει να την θάψει. Μετά αλλάζει γνώμη, σκέφτεται να την απογειώσει και στο τέλος μπερδεύεται. Τουλάχιστον είναι καλός στο στατικό ψηλό παιχνίδι. Επίσης, η άμυνα του ΠΑΟΚ, κι όχι η αμυντική γραμμή, ήταν τραγική στο ψηλό παιχνίδι -πολύ πιο τραγική από εμάς- και τραγική στα στημένα. Ο Άρης πολύ εύκολα θα μπορούσε να σκοράρει δις και τρις από στημένη φάση. Παρόλα αυτά, ο Άρης, έστω κι αν έδειχνε, ή μάλλον ήταν, άναρχος, μπερδεμένος και ελαφρώς ανίκανος, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Και κατά την γνώμη μου το σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του παιχνιδιού. Τέλος πάντων. Ας μην έκανα λάθη στην αμυντική γραμμή κι ας μην επέλεγε ο Μάκης μια τέτοια τακτική και τέτοιο κοουτσάρισμα. Πάμε και στους παίχτες που σχολιάζεις. Ο Αθανασιάδης είναι αδύναμος, μαρκάρει ικανοποιητικά αν του ζητηθεί μπορεί να τρέξει οριζόντια αλλά όχι να μετατραπεί σε πλάγιο χαφ, δεν μπορεί να πασάρει, έχει μέτριο κοντρόλ, πολύ μέτρια τεχνική, δεν μπορεί να ντριμπλάρει με πρόσωπο στην εστία, δεν έχει έκρηξη, μπορεί να τρέξει στον κενό χώρο, παίζει καλά με την πλάτη και έχει περίεργο τελείωμα: δεν μπορεί να βάλει τετ α τετ, αλλά μπορεί να πηδήξει ψηλά με έναν δυνατό αντίπαλο και να πάρει την κεφαλιά ή να πετύχει γκολ σαν το προχθεσινό. Ο Μήτρογλου, δεν ξέρει τι σημαίνει κίνηση χωρίς μπάλα, είναι στατικός, δεν ξέρει τι σημαίνει οφσάιντ, έχει βελτιώσει αρκετά την τεχνική του, δεν έχει έκρηξη, δεν έχει ταχύτητα, δεν μπορεί να ντριμπλάρει καλά, έχει βελτιώσει την προσποίησή του στο ένας εναντίον ενός, έχει καλό τελείωμα, σχετικά καλή σωματοδομή αν και αδούλευτη, μπορεί να παίξει με πλάτη και δεν μαρκάρει ούτε τον κώλο του. Θεωρώ και τους δυο ποδοσφαιριστές ως παίχτες περιοχής, με τον Κλάους να μπορεί να αξιοποιηθεί σε μερικό βαθμό και εκτός αυτής και να μην περιμένει όλη την ομάδα να παίξει για αυτόν. Αντίθετα, αν απωθήσεις τον Μήτρογλου εκτός περιοχής τον απενεργοποίησες, κι αν μπλοκάρεις τον μηχανισμό ''όλη η ομάδα παίζει για τον Μήτρογλου'' απομακρύνεις τον κίνδυνο από την άμυνα. Τέλος, ο Κλάους ξέρει περισσότερο ποδόσφαιρο, ενώ ο Μήτρογλου περισσότερη μπάλα. Πάντως, για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι καλοί παίχτες. Όσο για την κρίση, φίλε Χάρη, δυστυχώς δεν βλέπω φως. Συμφωνώ ότι υπάρχουν δουλειές που οι Έλληνες αρνούνται να αναλάβουν. Συμφωνώ ότι ο Έλληνας είναι και λίγο άπληστος και ζητάει πολλά λεφτά. Προσθέτω ότι είναι λαμόγιο, ότι θα ψάξει τρόπους να σε κοροϊδέψει κι ότι δεν γνωριζει τι σημαίνει επιχειρηματίας και μάρκετινγκ. Προσωπικά έχω δουλέψει οικοδομή, έχω κάνει σερβιτοριλίκια, ήμουν αρχιλαντζέρης και έχω δουλέψει σε κέτερινγκ. Δεν μου έπεσε ο κώλος που έκανα αυτές τις δουλειές κι αν παραστεί ανάγκα θα τις ξανακάνω. Την ίδια στιγμή γνωρίζω ένα σωρό αέργους που τρώνε τα λεφτά του μπαμπά, κοιμούνται σαν μοσχάρια και παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή. Χρειαζόμαστε νοητική επανάσταση. Επειγόντως. Αλλά, δυστυχώς, από την στιγμή που οι ίδιοι αρνούμαστε να υποστούμε αυτοκριτική και να εκτελέσουμε τη δύσκολη εργασία της σκέψης, δεν βλέπω κάποιον που να μπορεί να μας την προσφέρει.

    Μανόλο, έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα, άστα να πάνε. Ποιοι τυφλοί και ποιοι μονόφθαλμοι. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζαμε και εξακολουθούμε να βράζουμε. Απλά, ακόμα και τώρα, δεν το έχουμε καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. περασμενα μεγαλεια διηγοντας τα να κλαις !!
    το ποδοσφαιρο στην ελλαδα τελειωσε.
    πρεπει εδω και τωρα το παραμυθακι να λαβει τελος.
    θα δεχομουν ελληνες παιχτες στις ομαδες αλλα εδω ρε φιλε δεν υπαρχει ταλεντο!!
    οι δημοσιογραφοι εχουν γινει παπαδες και βαφτιζουν το συμπεθερο για συγγενη και τα κολοκυθια για φαι!!!

    ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ
    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν τον εχω παρακολουθησει.
    θα το κανω παντως.
    με γυριζει πολλα χρονια πισω.
    αρχες του 80 που μαζευα χαρτακια.
    δεν ξερω τι εκαναν σωστα οι μαγκες.
    δεν ξερω αν εκαναν και τιποτα σωστα.
    ενα ξερω παντως.
    Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανθαρε οπως παντα αψογος στην τεχνικη αναλυση.
    Εγω θα σταθω σε ενα στοιχειο που κατα την γνωμη μου εκρινε το παιχνιδι.
    Στην απιστευτη κολοφαρδια αυτης της ομαδας.
    Τα 3 απο τα 4 γκολ δε μπαινουν ουτε σε προπονηση σε αδειο τερμα.100 Φορες να ξανασουταρουν θα σπασουν τις διαφημιστικες στην 7 .Δυστυχως ολα κρινονται απο το αποτελεσμα.Η ομαδα εκανε ευκαιριες περισοτερες απο τις 5 τελευταιες επισκεψεις στην Τουμπα.
    Δεν ειμασταν κακοι μεσοεπιθετικα.Θυμισου οτι παιζουν παιδια 20 χρονων,και οιπαλιοι ειναι χειροτεροι απο τον χειροτερο μικρο.
    Μη μασατε απο το αποτελεσμα αλλα απο την αγωνιστικη συμπεριφορα της ομαδας.
    Θελω ενα Κοκε διπλα στον Αγκανθο,μπορω να τον εχω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλο μηνα Κανθαρε και λοιποι ποσταζοντες (!) !

    Κανθαρε, θαυμαζω το κουραγιο σου να σχολιαζεις αγωνες της Σουπερ(!)Λιγκ.

    Θεμη7, ολα στην Ελλαδα εχουν τελειωσει..ολα..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Θέμη, διαφωνώ. Όσο η Νόβα κι ο ΟΠΑΠ τροφοδοτούν με χρήμα το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έχει τελείωσει τίποτα. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει, όταν μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, ενδέχεται να κλείσει η κάνουλα. Όσο για το ταλέντο, όπως σου έχω πει στο παρελθόν, πρέπει να δουλέψεις με τον παίχτη, προκειμένου να τον αξιοποιήσεις. Κι εδώ, στην Ελλάδα, δεν δουλεύουν μαζί του. Ούτε σωματικά, ούτε νοητικά, ούτε τακτικά, ούτε τεχνικά, ούτε ψυχολογικά. Για αυτό πρέπει οι νεαροί ποδοσφαιριστές που διαθέτουν κάποιες ικανότητες να φύγουν στο εξωτερικό. Διότι, συν τοις άλλοις, στην Ελλάδα δεν δουλεύουν ούτε οι ίδιοι οι παίχτες.

    Φόρη, ο Κατσαβάκης ρίσκαρε και έχασε. Προδόθηκε από την κακή ανασταλτική λειτουργία, τις αδύναμες πλευρές, και την φτωχή αλληλοκάλυψη. Ομολογώ ότι για το mentality που φέρει ο Κατσαβάκης δεν περίμενα τέτοια εικόνα στην άμυνα, αλλά και στην αμυντική γραμμή. Και ναι, πατήσαμε περιοχή, είχαμε φάσεις, θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι ακριβώς το πιο δίκαιο άθλημα του κόσμου. Μπορούμε, πάντως, να αντλήσουμε και θετικά στοιχεία από τον αγώνα. Ας μην παρασυρθούμε από το αποτέλεσμα. Όσο για τη ρέντα του ΠΑΟΚ ο Μιχάλης Λεάνης γράφει ακριβώς αυτό που σκέφτομαι: ''Αν στον Άρη πιστεύουν ότι η ρέντα, που έτσι κι αλλιώς είχε ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν η μόνη αιτία που τους οδήγησε στην ήττα, τότε εκτός από κακή εκτίμηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα έχουν οδηγηθεί και σε εσφαλμένα συμπεράσματα, έχοντας πλέον ολοκληρωμένη εικόνα του παιχνιδιού''. Τα σέβη μου!

    Bgt, καλό μήνα! Ποστάζοντες; Ωραίο! Έχε χάρη που δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, αλλιώς θα σχολίαζα μέχρι και την Κέρκυρα! Πλέον, όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα, το να προβαίνεις σε τακτική ανάλυση είναι πιο εύκολα από προηγούμενες σεζόν. Κι αυτό, διότι η τεχνική και τακτική ανεπάρκεια πολλών ποδοσφαιριστών λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την εφαρμογή κάποιου αγωνιστικού πλάνου. Όπως και να έχει, απόψε παίζει ο Ολυμπιακός. Λογικά αύριο θα γράψω για τσου λου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...