Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Στοίχημα και πολυλογίες

Αν κάποιοι πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι από την συνέντευξη Σαββίδη αυτοί δεν πρέπει να είναι οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες, αλλά οι Έλληνες πολίτες. Σε τελική ανάλυση, πιο πολλά είπε, πάντοτε υπό τη συνοδεία έξοχων πολιτικών πινελιών, για τους Ρώσους που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας και λιγότερα για το τι θα γίνει στον Π.Α.Ο.Κ. Τέλος πάντων. Ας αφήσουμε την εξωτερική πολιτική και το ελληνικό χρέος κι ας περιοριστούμε στα του Π.Α.Ο.Κ.

Ξεκινώ με ορισμένα ερωτήματα, διότι είδα αρκετές ανακρίβειες. Είναι φίλαθλος/οπαδός του Π.Α.Ο.Κ.; Ας είμαστε σοβαροί. Ένας Ρώσος επιχειρηματίας είναι που θέλει, μέσω της ομάδας, να επενδύσει στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, αναμένεται δυναμικό μπάσιμο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ, παράλληλα, έντονο είναι το ενδιαφέρον για το Λιμένα Θεσσαλονίκης και τον κλάδο της ενέργειας. Επομένως, οι φωνές που κάνουν λόγο για αυθεντικό Π.Α.Ο.Κ.τσιλίκι πνίγονται πάραυτα -μην σας ξεγελάει η φώτο. Έστω κι αν ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να δώσει μια οπαδική νότα ηρωισμού στη συνέντευξή του: προφανώς αυτό συνέβη για ευνόητους λόγους -κάτι ανάλογο, και μάλιστα σε αισθητά υψηλότερο βαθμό, είχε πράξει ο Μαρινάκης στην πρώτη του συνέντευξη. Είναι απατεώνας; Όχι, βέβαια. Ένας απατεώνας δεν περιμένει έξι χρόνια για τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να εισέλθει σε μια ανώνυμη εταιρία. Και προφανώς δεν είναι καψούρης με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ήταν, όλα αυτά  τα χρόνια θα είχε αναλάβει κάποια άλλη ομάδα.


Το θέμα, όμως, είναι να βοηθήσει τον Π.Α.Ο.Κ., και κατ' επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο, να ξεφύγει από τον επαγγελματικό ερασιτεχνισμό που διέπει αρκετές δομές του. Και για να το κάνει αυτό χρειάζεται πλάνο. Σοβαρότητα, πάντως, δεν του λείπει. Ούτε φαίνεται ιδιαίτερα παιχνιδιάρης, σπάταλος ή τσαπατσούλης. Αυτό είναι πολύ κακό. Σίγουρα θα αναρωτιέστε το γιατί. Μα, ο Έλληνας οπαδός δεν γουστάρει τους ατσαλάκωτους -θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα. Επίσης, ο Έλληνας οπαδός δεν χαρακτηρίζεται από υπομονή: ένα συστατικό που περιέχεται στην ετικέτα κάθε πλάνου και σχεδίου. Η υπομονή συνιστά ένα απαραίτητο εφόδιο που σφυρηλατεί χαρακτήρες, αλλά, δυστυχώς, συχνά παρερμηνεύεται ως ανοχή. Και οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. δεν έχουν υπομονή -το ίδιο ισχύει για τους Αρειανούς: θυμηθείτε τους παράγοντες του Άρη, το κέικ της υπομονής, το (αυθεντικό) τιραμισού και το τετράγωνο της μελιτζάνας. Ήδη, λοιπόν, έχουν ξεκινήσει την πλάση μεγάλων ονείρων. Έρχονται δεύτεροι, όμως. Οι δημοσιογράφοι του Π.Α.Ο.Κ. είναι εκείνοι που ύψωσαν πρώτοι την σημαία της μεγαλομανίας -προσοχή: δεν αναφέρομαι για ενθουσιασμό, έστω και άκρατο, αλλά για πρόωρη, ανεδαφική και αδικαιολόγητη αλαζονεία. Λίγες ώρες, λοιπόν, μετά την αναμενόμενη συνέντευξη, έσπευσαν να γράψουν το αποθεωτικό κείμενό τους, συνοδευόμενο από τις απαραίτητες αγωνιστικές απειλές προς τις άλλες ομάδες, και άρχισαν να σκέφτονται μεγαλεία. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει, όταν ο Σαββίδης διοργανώσει και δεύτερη συνέντευξη τύπου. 

Κι εδώ ακριβώς ανατέλλει το δυσεπίλυτο πρόβλημα. Το μεγάλο στοίχημα του Σαββίδη, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι να φτιάξει γήπεδο, να ξεχρεώσει, να φέρει μεγάλα ονόματα ή να ισοπεδώσει το κατεστημένο του Ολυμπιακού. Το μεγάλο στοίχημα, που πρέπει πάση θυσία να κερδίσει, είναι να μην απορροφηθεί από το σύστημα του Π.Α.Ο.Κ. -για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να αντιληφθεί τι έχει να αντιμετωπίσει. Ένα σύστημα που μαστίζεται από νοσηρές αντιλήψεις. Που βρίθει από φρούδες ελπίδες. Που υποστηρίζεται από ένα εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο προπαγάνδας. Κι όταν λέω σύστημα, εννοώ τους δημοσιογραφίσκους που με πολύ κόπο έχουν εισέλθει στο πάνθεον της μιζέριας και της υπερβολής, τους οπαδούς που, για κάποιο λόγο που αγνοώ, ονειρεύονται εκδίκηση από το κατεστημένο της Αθήνας και τις παραγοντικές βδέλες που μονίμως επιδείκνυαν μια ανεξήγητη εσωστρέφεια και ρουφούσαν το μεδούλι των οπαδών. Όταν, λοιπόν, συνειδητοποιήσει το στοίχημα και κατόπιν το κερδίσει, τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να φτιάξει γήπεδο, να αποπληρώσει τα παγωμένα χρέη, να φέρει παίχτες και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον τίτλο του πρωταθλητή. Γιατί; Μόνο τότε θα κερδίσει χρόνο για να εφαρμόσει στο ακέραιο το επιχειρηματικό του πλάνο. Διότι, κι αυτό αποτελεί πλέον κανόνα, οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι, μέσα στην ιδιοτέλειά τους και στην έπαρσή τους, συχνά ξεχνάνε ότι η εκάστοτε ομάδα, η οποία υπενθυμίζω ότι δεν τους ανήκει σε καμία περίπτωση, συνιστά ανώνυμη εταιρία (με κεφάλαια, ισολογισμούς, διοικητικό συμβούλιο, μετοχές κ.ά.), η οποία, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη επιχείρηση, χρειάζεται απαραιτήτως εταιρικό πλάνο.

Εν κατακλείδι, ο ιδιοκτήτης του Π.Α.Ο.Κ. τοποθέτησε ψηλά τον πήχη: υποσχέθηκε πολλά, είπε περισσότερα και άφησε πλείστα υπονοούμενα. Τι θα συμβεί; Δεν μπορώ να το ξέρω. Με βάση την προϊστορία, όμως, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να φύγει νύχτα, όπως τόσοι και τόσοι επενδυτές από τις ομάδες της πόλης. Η προϊστορία, όμως, δεν επαναλαμβάνεται πάντα, αρκεί να υπάρχει η εξής προϋπόθεση: ότι ο οργανισμός του Π.Α.Ο.Κ., και του κάθε Π.Α.Ο.Κ., έχει μάθει από τα λάθη του. Και για αυτό δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Υ.Γ.1 Πριν σπεύσουν ορισμένοι και με κατηγορήσουν άδικα για εμπάθεια και παρόμοιους ατυχείς χαρακτηρισμούς, οφείλω να πω ότι ο Σαββίδης πρέπει και θέλω να πετύχει. Και, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσα να απαριθμήσω αρκετούς λόγους, αρκεί ένας. Άνοδος του Π.Α.Ο.Κ. θα συμπαρασύρει, αργά ή γρήγορα, σε πρόοδο τον Άρη. Αυτό, ξέρετε, λέγεται ανταγωνισμός. Μια τόσο άγνωστη έννοια στην Ελλάδα.

Υ.Γ.2 Αγωνιζόμαστε με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Τι μπορούμε να περιμένουμε από ένα τέτοιο παιχνίδι;

Υ.Γ.3 Αυτό το πράγμα με το Facebook και το Twitter πρέπει να σταματήσει. Ο κάθε διάσημος (ηθοποιός, τραγουδιστής, πολιτικός, αθλητής κ.ά.), ή ''διάσημος'', εκτοξεύει την παπαριά του και κατόπιν σπεύδουν όλοι, πάντοτε μέσω πληκτρολογίου, να τον αποθεώσουν ή να τον κράξουν.

Υ.Γ.4 Καλή απόλαυση!

14 σχόλια:

  1. Λογικότατα και μετρημένα τα όσα γράφεις. Δυστυχώς, όπως σωστά επεσήμανες, γεμίσαμε παράλογους και αμετροεπείς. Το αν μιλάμε στον βρόντο ή όχι, θα το δείξει το μέλλον. Το άμεσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, ο Ιβάν Σαββίδης (επιτέλους ένα νέο και άκρως ενδιαφέρον πρόσωπο εισήλθε στα του βαρετού ποδοσφαιρικού μας οικοσυστήματος) δείχνει σοβαρός και με διάθεση να ασχοληθεί ενεργά. Καμία σχέση με τους άσχετους Κοντομηνά, Μητυληναίο και Μπατατούδη, που υποχρεώθηκαν να αναλάβουν τις ομάδες της Θεσσαλονίκης από τον Μπένυ, με αντάλλαγμα προφανώς την ανάληψη κρατικών έργων. Μόλις βέβαια οι δύο πρώτοι συνειδητοποίησαν με το τί είχαν μπλέξει, την έκαναν με μεγάλα πηδήματα!!!

    Ο Σαββίδης δείχνει ενήμερος για πολλά ποδοσφαιρικά θέματα. Την Παράγκα, τον Μαρινάκη, τους μαλάκες οπαδούς, όσους ονειρεύονται να γ...σουν τον π...τη τον Ολυμπιακό, τα χρέη της ομάδας, ακόμα και την περίπτωση του Ζαγοράκη που διώκεται ποινικά. Κρίνω θετικά το ότι δεν υποσχέθηκε μεταγραφές αεροδρομίου (άλλωστε, κανένας παίκτης από μόνος του δεν αρκεί για να μετατραπεί ένα καφενείο σε ομαδάρα), αντιθέτως ότ θα έρθουν παίκτες κάποιου επιπεδου που θα βοηθήσουν την ομάδα. Λες, ΟΚ, το πάει πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα, τουλάχιστον δεν θα γεμίσει η ομάδα με σαπάκια πατριωτάκια του Ιβάν από τον Καύκασο. Φευ. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, λέει ότι προσπάθησε το καλοκαίρι να φέρει στην ομάδα ένα "ελληνόπουλο" από την Ουκρανία... Επίσης, στηρίζει τον Δώνη και τον Βρύζα. Για τον κόουτς θεωρώ ότι είναι στο στόχαστρο του Ιβάν, άλλωστε τον ξεμπρόστιασε δημοσίως για την αδικαιολόγητη συμπεριφορά του με τον Άρη. Και καλά έκανε. Το πιο ενδιαφέρον, είναι ότι οι ταραχοποιοί κατά τον Ιβάν αντί για το γήπεδο "έχουν θέση σε κελί". Πολύ ωραία λοιπόν. Να δω στην πράξη αν έχει τα κότσια του Ντέμη Νικολαΐδη, που παλαιότερα είχε καταθέσει μηνύσεις κατά ταραχοποιών στο γήπεδο και είχε καταδώσει ο ίδιος άλλους 2-3 της Ορίτζιναλ στην Αστυνομία. Το ότι δεν έγινε τίποτα εξαιτίας της γελοίας ΕΛ.ΑΣ. δεν φταίει ο Ντέμης.

    Δεν μπορώ να μην αναφέρω και κάποια αρνητικά. Αν είσαι λαοπλάνος και αληταράς, ξηγιέσαι οπαδικά σαν τον Μαρινάκη. Αν είσαι σοβαρός, δεν κάθεσαι να ασχολείσαι με τους διαιτητές και να τους απειλείς με το καλημέρα, λες και τα κοράκια είναι οι μόνοι και μεγαλύτεροι υπεύθυνοι για την κατάντια του ποδοσφαίρου μας. Ούτε φωνάζεις ότι κάποιοι θα πρέπει σιγά-σιγά να αλλάξουν τα στρώματα του κρεβατιού τους, γιατί... "έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους"!!! Αυτό θύμισε άλλους "μάγκες" παράγοντες, και μ' έκανε να γελάσω. Αντιθέτως, ο σοβαρός δεν διοργανώνει καμία συνέντευξη Τύπου. Τους γράφει όλους στα παπάρια του, και ασχολείται με την ομάδα.

    Το αν θα φτιάξει γήπεδο ο Ιβάν είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφίβολο. Κι αυτό γιατί όπως λες φίλε Κάνθαρε, εκείνος σκοπεύει να επενδύσει σε κάτι μεγάλο στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ ίσως αποτελεί Κερκόπορτα δημοσιότητας για τα σχέδιά του, και πιθανόν να τον εγκαταλείψει χρεωμένο (περίπτωση Μπατατούδη) αν τα καταφέρει στις επενδύσεις του ή φάει τα μούτρα του. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εν δυνάμει κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ κατά την γνώμη μου. Εκεί που ο ΠΑΟΚ νομίζει ότι σώθηκε, να αρχίσουν οι σπατάλες και οι μεγαλομανίες, και στο τέλος να καταντήσουν ΑΕΚ ή Παναθηναϊκός ή και χειρότερα.

    Περιττό να πω ότι οι μεγαλοστομίες του για την Ρωσία και τα ρωσικά επενδυτικά κεφάλαια πρέπει να προκαλούν γέλιο σε όσους έχουν πέντε δράμια μυαλό. Δεν είναι δυνατόν σε καμία περίπτωση, η Ελλάδα "σε ένα έτος" από εκεί που ζητιανεύει να "είναι μια εύρωστη οικονομικά χώρα". Αυτά είναι για να τα λένε μόνο κάτι ΣΥΡΙΖΑίοι ή ΚΚΕδες, αλλά ούτε καν οι ίδιοι δεν θα τα πίστευαν.

    Εν κατακλείδι, ο θείος από την Ρωσία είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιροπαράγοντα. Το μέλλον θα δείξει τί παρακαταθήκη θα αφήσει στον ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kanthare βλέπεις τον ΠΑΟΚ στα χνάρια της Μάλαγα; Γιατί αν δεν τον αφήσουν να πάρει έργα τι θα κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριστείδη, το μέλλον καθορίζεται από εμάς. Θα πάει, όπου το πάμε εμείς.

    Χάρη, όντως ο Σαββίδης αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση επενδυτή. Απλά να δηλώσω ότι, σύμφωνα με φήμες, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα για επένδυση, πήρε το ΟΚ από τον Πούτιν. Μίλησε περί παρασκηνίου και ''Μπαρτσελόνες'', αλλά αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Μαρινάκη. Ξεμπρόστιαξε τον Δώνη, και καλά έκανε, αλλά άφησε υπόννοιες ότι θέλει τον Ζαγοράκη -άγνωστο το γιατί. Άφησε σπόντες για τους ανήσυχους οπαδούς, αλλά τους έδωσε και λίγο προδέρμ, πολώντας οπαδιλικί. Διοργάνωσε την συνέντευξη για τον ΠΑΟΚ και είχε μια μακρόσκελη εισαγωγή για ζητήματα ελληνικού χρέους, ρωσικών κεφαλαίων, εξωτερικής πολιτικής και ανάπτυξης. Υποσχέθηκε ενδυνάμωση του ΠΑΟΚ σε παν επίπεδο, ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα, αλλά άφησε υπόννοιες για δύσκολο έργο, προϋποθέσεις και υπομονή. Προσωπικά, αν ήμουν ο Σαββίδης, δεν θα έκανα, όπως πολύ σωστά λες, συνέντευξη τύπου. Θα έλεγα εγώ είμαι το αφεντικό, θα έκανα κουμάντο και, χωρίς να το πάρουν πρέφα οι αντίπαλοι, θα τους ιδοπέδωνα. Ούε θα έδινα υποσχέσεις, ούτε θα ανακάλυπτα με την πρώτη κοράκια και δαίμονες, ούτε θα έδινα αναφορές για την δύναμη και τη θέληση της καλής Ρωσίας να αναμιχθεί στα της Ελλάδας, ούτε τίποτα. Αλλά δεν είμαι ο Σαββίδης.

    Adons, πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Νομίζω, όμως, ότι στο σημείο που βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν θα υπάρξουν όχι σε εισροές ξένων κεφαλαίων. Το πρόβλημα είναι ότι οι επιχειρηματικοί στόχοι του Σαββίδη ανιχνεύονται κι από άλλους. Για παράδειγμα, ο Λιμένας Θεσαλλονίκης θεωρείται κλεισμένος από τους Κινέζους της Cosco. Για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ενδιαφέρονται άλλες τρεις εταιρίες. Τα πράγματα, δηλαδή, δεν είναι τόσο απλά. Άντε τώρα να εξηγήσεις στους δημοσιογράφους του ΠΑΟΚ τέτοια πράγματα. Στους δημοσιογράφους που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να γεμίσουν με φαρίνα τα μυαλά των οπαδών. Και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που ονειρεύονται να πάρουν τη θέση του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μου αρέσουν όσα έχω δει μέχρι τώρα. Πρώτα απ' όλα έχει στενές σχέσεις με πολιτικούς, οπότε «όμοιος στον όμοιο και κοπριά στα λάχανα».

    Αυτή η υπόσχεση για πρωτιά που έδωσε, για τον Παοκτζή σημαίνει ότι φέτος δικαιολογείται να μην έρθει το Κατσαρόλι στον Πύργο το Λευκό, αλλά αν δεν έρθει το καλοκαίρι του 2014 ο πρόεδρος είναι τελεμές. Αυτό ο Σαββίδης δύσκολα να μην το γνωρίζει. Άρα πούλησε φούμαρα.

    Ο ΠΑΟΚ δεν είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που δοκίμασε να αποκτήσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως είπε και ο Άγγελος, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο άνθρωπος,στον οποίο ολοι εντός και εκτός ΠΑΟΚ εναποθετουν ελπίδες,πήρε ως συνεργάτη του τον...Γκαγκάτση!!!
    -Πως ελεγε εκεινο το παλαιό άσμα των παππούδων μας;"Παν οι ελπίδες,τα όνειρα σβήσαν.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ασχολούμαι με συνεντεύξεις τύπου και δηλώσεις γενικότερα. Μου είναι αδιάφορο τι λέει ο καθένας, το τι πράττει με ενδιαφέρει. Με αυτό το δεδομένο θα κρίνω και τον Σαββίδη, όταν έρθει η ώρα του. Θα κάνω όμως δυο-τρεις γενικότερες παρατηρήσεις επί του θέματος:

    1) Επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν λαοπρόβλητες ομάδες ενδιαφέρονται να κάνουν μπίζνες με "βιτρίνα" την ομάδα. Κανείς δεν επενδύει σε μία δαπανηρή ΠΑΕ για να βγάλει κέρδος. Δεν βγάζουν κέρδος οι ΠΑΕ όσο σωστά και να "στηθούν". (Μπορείς βέβαια να τα τσεπώνεις από την ομάδα παρότι εκείνη χρεώνεται, αλλά αυτό είναι διαφορετικό.)

    2) Έχω βαρεθεί να διαβάζω τον χαρακτηρισμό "επενδυτές" για όσους θέλουν να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μία ομάδας-ΠΑΕ. Επενδυτής είναι αυτός που επενδύει χρήμα για να βγάλει κέρδος. Κέρδος και ποδόσφαιρο είναι αντιστρόφως ανάλογα μεγέθη. Ομιλώ περί κέρδους από αυστηρά ποδοσφαιρικές δραστηριότητες. Απόσβεση της επένδυσης (μετά του απαραιτήτου κέρδους) θα γίνει από έμμεσες δραστηριότητες...

    ΥΓ. Θυμάμαι, σαν να ήταν χθες, όταν κυκλοφόρησε το "Alice in Hell" των Annihilator. Ο μουσικός τύπος έγραφε διθυράμβους (λογικό, η εταιρεία τους –Roadrunner- ήταν κολοσσός τότε και πρωτοπόρος στο promotion) για την νέα μεγάλη "αποκάλυψη"! Παρότι το συγκεκριμένο και δύο – τρία ακόμη μου αρέσουν πολύ, ποτέ δεν ξετρελάθηκα με τον δίσκο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργέ μου, αν πούλησε φούμαρα ή όχι, θα το δούμε στην πορεία. Το ότι οι ΠΑΟΚτσήδες πετάνε στα σύννεφα είναι βέβαιο. Για αυτό και η πτώση θα είναι απότομη. Ποια ομάδα δοκίμασε να αποκτήσει;

    Ανώνυμε, έτσι είναι οι ομάδες της Σαλονίκης. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το είδωλο που βλέπουν στον καθρέφτη που κοιτάζονται.

    VAD, άστα να πάνε. Ο Γκαγκάτσης είναι, υποτίθεται, δηλωμένος ΠΑΟΚτσής. Άσχετα αν στον Ολυμπιακό καθόταν στη σουίτα του Καραισκάκη παρέα με τον Κόκκαλη. Έχει πλάκα, όμως. Να βρίζεις τον Γκαγκάτση και μόλις αυτός έρχεται στην ομάδα σου να κάνεις τουμπεκί. Έτσι είναι οι επαναστάτες;

    Μπαλαντέρ: 1) Συμφωνώ. 2) Μπορείς να βγάλεις κέρδος από το ποδόσφαιρο. Εξαρτάται από την πολιτική της εταιρίας. Ο Άγιαξ, για παράδειγμα, βγάζει κέρδη. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ουντινέζε τα τελευταία χρόνια. Συμφωνώ, όμως, για το κέρδος από έμμεσες δραστηριότητες. Και επαυξάνω μάλιστα. 3) Το τραγούδι είναι πολύ ωραίο. Ο δίσκος είναι καλός και η μπάντα θα μπορούσε να διαγράψει διαφορετική πορεία.

    Καλησπέρες σε όλους!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ιβάν είχε προσπαθήσει να ... επενδύσει στο Δικέφαλο του Νοτιά (δις, από το νότο και το γνωστό ημικάτοχο των μετοχών). Νομίζω λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tι μλκίες ειν'αυτές,ρε Κάνθαρε;Οταν εχει μπάτζετ έβδομης ερασιτεχνικής κατηγορίας,ο Αλεξανδρής σου φταιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περιμένουμε ανάρτηση μετά τα 2 ντέρμπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...