Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το κυνήγι της μπάλας

Τα πιο δύσκολα παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι, όπως λέγεται, τα φιλικά του καλοκαιριού -ο κόσμος είναι αυστηρός κριτής, ανυπόμονος και συχνά ανικανοποίητος με αυτά που βλέπει: ποιος ξεχνάει τις γιούχες στον Κονστάντζο ή τη δυσφορία για το φετινό σχεδιασμό της ομάδας; Κατά τη γνώμη μου, το πιο δύσκολο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι το πως θα πείσει τον κόσμο ότι το πλάνο που ακολουθεί η Π.Α.Ε., είναι το σωστό. Και η αλήθεια είναι ότι το πλάνο δεν είναι κακό. Η πρόσφατη ασθένεια που έχει προσβάλλει τις ελληνικές ομάδες, λέγεται ''ελληνοποίηση''. Κι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πράξει από επιλογή αυτό που όλοι οι υπόλοιποι πράττουν από αναγκαιότητα -προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως ο Αστέρας Τρίπολης κι ο Παναθηναϊκός που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν ποντάρουν στο ελληνικό στοιχείο. Το πρόβλημα εμφανίζεται στο πως θα εφαρμόσεις αυτό το πλάνο. Πως θα το υλοποιήσεις, προσπαθώντας, παράλληλα, να στελεχώσεις υπεύθυνα το ρόστερ σου και να διατηρήσεις την ανταγωνιστικότητά σου. Και κάπου εδώ έρχεται η φυγή του Βάσκου. Ο Βαλβέρδε, ένας δάσκαλος που υπέγραφε τις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, έφτιαξε ένα σύνολο που, τουλάχιστον για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, έβριθε από τακτική πληρότητα. Αυτό ακριβώς ήταν το στοίχημα της διοίκησης: να βρει έναν προπονητή που θα εφαρμόσει το εταιρικό πλάνο και θα διακατέχεται από παρόμοια φιλοσοφία με τον Βαλβέρδε. Το κέρδισε; Δεν το νομίζω. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ζαρντίμ θεωρείται, αισθάνεται και μάλλον είναι αιχμάλωτος του Βάσκου. Προσοχή, όμως: αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα του νέου προπονητή, αλλά της διοίκησης -εκείνη είναι που τον ξεχώρισε, αξιολόγησε, επέλεξε και υπέγραψε. Και έχει και την απαίτηση να πετύχει.


Σύμφωνα με τα παραπάνω, λοιπόν, κάπως έτσι εξηγείται το γιατί ο Ζαρντίμ δείχνει τακτικά μπερδεμένος -η στρατηγική υπεροχή του Βάσκου έχει χαθεί κι ο νέος προπονητής, αντιλαμβανόμενος ότι του ζητάνε κάτι που δεν μπορεί (ακόμα;) να δώσει, έχει βραχυκυκλώσει. Για αυτό και το στήσιμο της εντεκάδας ή το κοουτσάρισμα είναι λίγο περίεργο: ακόμα ψάχνεται. Είπαμε, όμως, ότι η ευθύνη δεν είναι δικιά του. Χθες, για παράδειγμα, απέναντι στην Άρσεναλ, δεξί μπακ έπαιξε ο Ντιακιτέ. Είναι δυνατόν μια ομάδα που καυχιέται ότι στηρίζεται σε συγκεκριμένο πλάνο, και μάλιστα ομάδα που ακολουθεί πρωταθλητισμό, να μην έχει αναπληρωτικό δεξί μπακ ή να στηρίζεται στον Σιόβα, ο οποίος κάλυψε καλά το χώρο και έτρεξε αρκετά οριζόντια, για την μεσαία γραμμή; Κι όλα αυτά απέναντι σε μια Άρσεναλ που είχε να επιδείξει ταχύτατη μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση -το λεγόμενο επιθετικό transition game-, μεγάλο πλάτος, πλαγιοκόπηση, ψευτοεννιάρι (Ζερβίνιο) και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός -μελανό σημείο της αγγλικής ομάδας αποτελεί η ανασταλτική λειτουργία του άξονα, καθώς παρατηρούνται κενά στα χαφ, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, το οποίο προσθέτει ύψος και δύναμη, αλλά όχι ηρεμία και ακρίβεια, κι ο Μανόνε, ο οποίος παίζει να είναι χειρότερος κι από τον Τζόρβα. Προσοχή: για να εφαρμόσεις το επιθετικό transition game, οι γραμμές πρέπει να τηρούν κάποια απόσταση -εξού και η διάταξη του Ποντόλσκι, του Τσάμπερλεϊν και του ''μαέστρου'' Καθόρλα που λειτουργούσε ως οριζόντιος θερμοστάτης των πλευρών. Ουσιαστικά, αφήνεις τη μπάλα να καλύψει τα μέτρα και να τρέξει για σένα. Το αποτέλεσμα είναι να καλύπτει περισσότερα χιλιόμετρα ο αντίπαλος και αναπόφευκτα να κουράζεται πιο γρήγορα. Επομένως, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έτρεξε περισσότερο από την Άρσεναλ δεν πρέπει να προξενεί θετική έκπληξη, όπως διατυμπάνιζαν οι δημοσιογράφοι, ούτε συνιστά κάποιο τακτικό τρικ: απλά οι παίχτες του Ζαρντίμ κυνηγούσαν τη μπάλα. Ακόμα και τα κλεψίματα του Μασάδο ή του Αμπτούν δεν προήλθαν ως αποτέλεσμα ισχυρής πίεσης στα 3/4 του γηπέδου, αλλά από αγνή αφέλεια του αμυντικού διδύμου της ομάδας του Βενγκέρ. Όπως αφέλεια συνιστά η επιλογή του Ζαρντίμ να ξεκινήσει τον Μέγιερι κι όχι τον Κάρολ, που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Πρέμιερ.

Εν κατακλείδι, δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την βελτιωμένη εικόνα του Ολυμπιακού. Αυτή είναι δουλειά των δημοσιογράφων. Διαβάζεις άρθρα και απόψεις και νομίζεις ότι την τριάρα δεν την έριξε η Άρσεναλ, αλλά η ομάδα του Ζαρντίμ. Τέλος πάντων. Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα πολλά πράγματα να διορθώσει. Για παράδειγμα, η πίεση στο τερέν του αντιπάλου, η διαγώνια αλληλοκάλυψη και τα κάθετα σπριντ. Και επιτέλους, να αντιληφθεί κάποιος ότι ο Ιμπαγάσα, όταν μπαίνει αλλαγή, τουλάχιστον σε επίπεδο τσου λου, δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα από τη στιγμή που οι συμπαίχτες του είναι κουρασμένοι από το κυνήγι της μπάλας.

Υ.Γ.1 Αυτό το πράγμα με το να ψάχνουμε απίθανες αιτίες για ένα αποτέλεσμα ή έναν αποκλεισμό, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Κάθε φορά θα φταίει η ατυχία, ο διαιτητής, ο καιρός, το χορτάρι. Κι όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι κάποιες φορές χάνουμε λόγω ανωτερότητας του αντιπάλου.

Υ.Γ.2 Δεν ξέρω τι μύγα τσίμπησε τον Αλαφούζο και έδιωξε τον Κατσουράνη. Επίσης, δεν ξέρω γιατί του το ανακοίνωσε εκ του σύνεγγυς. Θα μπορούσε κάλλιστα να (του) το ανακοινώσει μέσω τουίτερ.

Υ.Γ.3 Όποιος θέλει να γελάσει (και να κλάψει) μπορεί να διαβάσει παλιές δηλώσεις του Τζέφρυ, του Σαμαρά, του Μπένι, του Τσίπρα και σία, και να τις συγκρίνει με πρόσφατες.

Υ.Γ.4 Την Κυριακή έχουμε μεγάλα ευρωπαϊκά ματς. Μακάρι να μπορούσα να τα δω όλα!

Υ.Γ.5 Λέγονται Celtic Frost και έρχονται από την Ελβετία. Και τα σπάνε όλα!

18 σχόλια:

  1. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, περίμενα ο Ολυμπιακός να φάει από την Άρσεναλ 3 στο ημίχρονο. Όντως ήταν καλύτερος από τα άλλα ματς που έχει παίξει φέτος, αλλά μην ακούω βλακείες "Αυτός ήταν Ολυμπιακός". Η Άρσεναλ είναι καλή επιθετικά και αφελής, αφού πάντα υπάρχου 2-3 πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα που θα κάνουν αβίαστα λάθη, ενώ στα χαφ δεν υπάρχει κανένα "σκυλί" που να δαγκώνει. Ή αφέλεια της Άρσεναλ πιστεύω ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να φανεί περισσότερο απ' ότι περιμέναμε. Το γκολ που έχασε ο Μασάδο από την μικρή περιοχή για να κάνει το 0-1 είναι από τα άγραφα.

    Πιστεύω ότι ο Ζαρντίμ δεν πληροί το προφίλ που είχε κατά νου ο Μαρινάκης για τον νέο προπονητή, να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες. Μπορεί να δίνει ευκαιρίες στους νεαρούς (είτε από πεποίθηση είτε από ανάγκη αφού έτσι κι αλλιώς το μισό ρόστερ είναι νεαροί κάτω των 25 ετών), αλλά δεν δείχνει να ξέρει να παίξει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πρώτα απ' όλα, οι πιτσιρικάδες σαν τον Μανωλά και τον Βλαχοδήμο (όπως αποδεικνύει το πάθημα της ΑΕΚ με τα παιδάκια που δεν έχουν κανέναν έμπειρο δίπλα τους στο χορτάρι) αν δεν έχουν τον έμπειρο πλάι τους δεν μπορούν να παίξουν, να βελτιωθούν και να προσφέρουν. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βελτιώθηκε παίζοντας δίπλα στον Μέλμπεργκ. Ο Κοντρέρας είναι καλός παίκτης, αλλά όχι Μέλμπεργκ. Και δεύτερον, έχω δει την Μπράγκα του Ζαρντίμ πέρυσι στο Γιουρόπα Ληγκ, και αυτό που έπαιζε δεν ήταν το σύγχρονο ποδόσφαιρο (πίεση ψηλά, τρέξιμο, αυτοπεποίθηση), αλλά το πλάνο μιας κλασικής Ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Σφιχτοί στην άμυνα, και μπροστά ένα γκολ θα το βάλουμε. Απλώς ο κόσμος δεν το έχει διαπιστώσει γιατί το πρωτάθλημα δεν προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα. Πώς να μην βάλεις χαλαρά 4 γκολ στον Κομποτιακό, όταν στην Ελλάδα ισχύουν τα εξής: ο ρυθμός του αγώνα είναι στο περπατητό, η διαιτησία δεν έχει καμία σχέση με το 50-50, και ο αντίπαλος αντί να παίξει δυνατά, ανοίγει τα πόδια μπας και πάρει κάποιον δανεικό παίκτη από το περίσσευμα. Πας όμως στην Ευρώπη και σε ξεβρακώνει κατευθείαν η Σάλκε, που δεν είναι καμιά φοβερή ομάδα. Με δυό λόγια, καμία σχέση με τον Βαλβέρδε. Και επιμένω ότι ο Βαλβέρδε δεν έφυγε τόσο για το οικογενειακό του πρόβλημα, ούτε για την μείωση του κόστους της ομάδας, αλλά επειδή δεν έβλεπε προοπτική για αυτή την σαιζόν. Σου λέει, κόψε λεφτά αλλά φέρε μου δυο τρεις παίκτες της προκοπής, όχι Βλαχοδήμο και Μανωλά. Ήμαρτον.

    Με τον Κατσουράνη ομολογώ ότι δεν το πίστευα. Έχουν φύγει νύχτα από τις ομάδες παίκτες και παίκτες, αλλά τέτοιο όνομα και με τέτοιον τρόπο σχεδόν κανείς. Ανάλογη περίπτωση (που να υπάρχει συμβόλαιο στην μέση και να λύνεται, όχι απλώς να μην ανανεώνεται ή ο παίκτης να πωλείται) που να έφυγε παίκτης κλωτσηδόν, είναι ο Ντιόγο πριν 2 χρόνια που τον έδιωξε ο Μαρινάκης, και ο απίθανος Φλάβιο Κονσεϊσάο από τον Παναθηναϊκό πριν χρόνια. Αν ισχύουν οι φήμες ότι ο Κατσουράνης έκανε διάφορα στα αποδυτήρια (καπετανάτο δηλαδή) δεν το γνωρίζω. Το βρίσκω λίγο δύσκολο σαν σενάριο. Άλλο να πληρώνεις δημοσιογράφους για να γράφουν ότι έπαιξες καλά ενώ περπάταγες, κι άλλο να διευθύνεις παίκτες, νέους και παλιούς, εναντίον του όποιου προπονητή και να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Σίγουρα ο Κωστάκης έδωσε πολλά δικαιώματα με την απόδοσή του στο γήπεδο, δεν ξέρω όμως αν είναι το μοναδικό πρόβλημα που τον έδιωξε από την ομάδα. Σίγουρα κάποια στιγμή πρέπει ο προπονητής γενικά να πάψει να είναι το εύκολο θύμα σε μια ομάδα όταν δεν πάει καλά, επειδή μπορείς εύκολα να διώξεις έναν αλλά όχι 20 μαζεμένους. Πάντως, αν πάει στην ΑΕΚ όπως ακούγεται, θα μπορεί να παίρνει δύο μισθούς από κενές θέσεις: και του παίκτη (που δεν υπάρχουν στην ΑΕΚ) και του προπονητή (άλλωστε, πολλοί λέγανε ότι ο Κωστάκης είναι "προπονητής μέσα στο γήπεδο", γιατί έδειχνε με τα χέρια στους άλλους τί να κάνουν στο γήπεδο αντί να παίζει ο ίδιος!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υγ3
    Εχει γελάσει ο κάθε πικραμένος με τις παλιές δηλώσεις. Όμως κάτι γίνεται μετά με την πίκρα και ενώ μένει δεν ανταποδίδεται...
    Χθες άκουσα ένα καλό από τον Μπένι, δεν το θυμάμαι ακριβώς, δεν ξέρω να λέω και καλά τα ανέκδοτα, πάντως πήγαινε κάπως έτσι:
    "Δεν είναι τυχαίο που το Πασόκ βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο ."
    Γιατί άραγε;;
    Αυτός βέβαια θέλει να μας πει οτι είναι άσπιλοι και όλοι οι υπόλοιποι, οι κακοί, τους φθονούν και τους κυνηγούν.
    Όπως νιώθει ο καθένας καλύτερα...
    Πάντως άρχισαν τα χαρακίρια κι αυτό κάτι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μετάνιωσα για τη λέξη χαρακίρι.
    Το χαρακίρι θαρρώ γινόταν από λόγους ευθιξίας και λεβεντιάς όταν κάποιος συνειδητοποιούσε οτι άθελά του αδίκησε κάποιον ή οτι έκανε λάθος και όχι για να αποφύγει τις ευθύνες του όταν κάποιος άλλος τελικά αποκάλυπτε τις απατεωνιές του.
    Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χαρακίρι το διέπρατταν οι Σαμουράι (ορμώμενοι από την Ιαπωνία) ως τρόπο/μέσο/διέξοδο, ύστερα από ατίμωση, ήττα ή ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Για να κάνεις, λοιπόν, κανείς χαρακίρι πρέπει να είναι Σαμουράι ή να διακατέχεται από τον ανάλογο κώδικα. Οι Έλληνες πολιτικοί είναι τσουτσέκια.

      Διαγραφή
  4. Καλημεροσπέρες σε όλους!

    Χάρη, διάβαζα άρθρα δημοσιογράφων μετά το ματς με την Άρσεναλ και ειλικρινά νόμιζα ότι την την τριάρα την έριξε ο Ολυμπιακός. Νόμιζα ότι είδα διαφορετικό ματς. Δεν ξέρω: μπορεί να είναι δικό μου το φταίξιμο. Να μην καταλαβαίνω καλά τη ροή ενός αγώνα. Ο Αβρααάμ είχε βελτιωθεί τρομερά δίπλα στον Ρονάλντο. Θυμάμαι τον Αβραάμ να παίζει δίπλα στον Κουλουχέρη και την επόμενη σεζόν δίπλα στον Ρονάλντο. Μιλάμε για μέρα με νύχτα. Στον Ολυμπιακό έχω την αίσθηση ότι ο Μέλμπεργκ ήταν αυτός που είχε ανάγκη τα γρήγορα ποδάρια του Αβραάμ: ο Αβραάμ είχε ωριμάσει. Όσο για τον Μανωλά χρειάζεται επειγόντως νοητική δουλειά. Έχει προσόντα, αλλά η θητεία του στην ΑΕΚ του έχει αφήσει κάποια κουσούρια. Τα ίδια ισχύουν και για τον Βλαχοδήμο. Δεν ξέρω τι γίνεται στις προπονήσεις, αλλά σε αγώνες απεναντι σε ομάδες τύπου Λεβαδειακού και Κέρκυρας θα μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο παίχτης έχει προσόντα, αλλά πιθανολογώ ότι ουδείς δουλεύει μαζί του -πολύ πιθανό να μην δουλεύει κι ο ίδιος: η Ελλάδα δεν ενδείκνυται ως πεδίο ανάπτυξης και εξέλιξης ενός νέου ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Ο Ζαρντίμ προφανώς και δεν είναι Βάσκος. Αλλά δεν φταίει αυτός. Τόσοι προπονητές υπάρχουν στον πλαντήτη. Στον Ζαρντίμ κατέληξε; Τι σχέση έχει ο Ζαρντίμ με τον Βαλβέρδε; Αν ήταν έτσι, να έπαιρνε τον Τεννέ. Ίδιο έργο θα παρήγαγε και θα ήταν και πιο φθηνός. Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης είναι κραυγαλέες. Πρώτα από όλα στο επίπεδο. Δεύτερον, στο πως αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Τριτον στις διαιτησίες. Μια ομάδα που έχει συνηθίσει να κερδίζει με θεμιτά και αθέμιτα μέσα στη χλωρα, μόλις βγαίνει έξω παθαίνει παπατράκ. Αυτά συμβαίνουν όταν θες να είσαι μοναδικά πρώτος στο χωριό. Η ώρα που θα δίνουν όλα ένα και δύο προκριματικά, δεν εργεί. Με τον Κατσουράνη δεν έχω ιδέα τι έγινε. Εδώ αμφισβητούνται και κάποιοι διάλογοι που υποτίθεται ότι έλαβαν μέρος. Αποκλείω το γεγονός να πρόκειται για αγωνιστική απόδοση και συμφωνώ μαζί σου πως ό,τι κι αν έκανε στα αποδύτηρια δεν νομίζω ότι ήταν τόσο τραγικό και τρομερό. Είναι πολύ πιθανό ο Αλαφούζος να ήθελε να πάρει μια ρεβάνς από την επικοινωνιακή ήττα με την υπόθεση Καραγκούνη ή απλά να πήρε πολύ σοβαρά την άποψη του Φερέιρα. Εκτός, αν έχει γίνει κάτι πολύ χοντρό που δεν θα το μάθουμε ποτέ -τα πολύ σημαντικά πράγματα που γίνονται στα αποδυτήρια οι ρεπόρτερ των ομάδων τα κρύβουν σαν κρατικά μυστικά. Όσο για το που θα πάει, δεν ξέρω. Κάποιοι λένε για ΑΕΚ. Τι να πάει να κάνει σε αυτό το άναρχο σύνολο; Ήδη κάποιοι ΠΑΟΚτσήδες τον ζητάνε από τον Βρύζα. Μεταξύ μας, ας μην ξεγράφουμε και μια προσέγγιση από τον Ολυμπιακό, ακόμα και τον Ατρόμητο. Επόμενη επιλογή: εξωτερικό και στο τσακίρ κέφι συνταξιοδότηση. Αυτά.

    AnD, είμαι απόλυτα πεισμένος ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πολιτική συνέπεια στα λόγια τους -και λέω λόγια, διότι από έργα σπάνια βλέπουμε κάτι. Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει πολιτικ΄λη. Δεν γνωρίζουν πως να την ασκούν. Και το χειρότερο; Θεωρούν πως γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε άρχοντα του ποδοσφαίρου ήμουν ο μόνος που κόντεψε να με πάρει ο ύπνος βλέποντας τον αγώνα ?
    Και που ήταν βελτιωμένος ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ? που όταν έτρεχαν οι άλλοι άφηναν τους δικούς μας δέκα μέτρα πίσω στην εκκίνηση ? και ποια ήταν η βελτίωση ? ίσως δεν μπορώ να κωδικοποιήσω το ποδόσφαιρο και την τακτική αυτού
    Ίσως να ήμουν ο μόνος τη να πω
    Για δώσε μου τα φώτα σου και εσύ αρειανέ φιλόσοφε του ποδοσφαίρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιναμε βαζελοι!!!!!
    ταμπουρι και αξιοπρεπεις ηττες!!!!!
    ελληνακια με λιγο εως καθολου ταλεντο γινοντε ξαφνικα μεσι ροναλντο μακελελε!!!!!
    ξενοι παιχτες τυπου σιγκουρτσον βαφτιζοντε λαχεια !!!!
    τι σχεση εχει αυτη η ομαδα με την περσυνη???

    μ αρεσει οταν ΔΕΝ διαβαζω τη σιχαμενη λεξη ΚΡΙΣΗ.
    τη χρισημοποιουν για να καλυψουν αδυναμιες-μαλακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Θέμη, ποια η διαφορά (προς το καλύτερο) του Ολυμπιακού στο αντίστοιχο περσινό ματς με την Άρσεναλ; Να σημειωθεί πως η Άρσεναλ πέρυσι, εκείνο το διάστημα, ήταν χειρότερη από την φετινή και αγωνίστηκε με τα δευτεροτρίτα!

      Πόσους βαθμούς πήραν ο προπονηταράς Βαλβέρδε και οι τότε παιχταράδες του Ολυμπιακού (που δεν έχει τώρα κατά τα λεγόμενά σου) σε Αγγλικό έδαφος;

      Ο.Κ. Συμφωνούμε πως ο φετινός Ολυμπιακός "έριξε τον πήχη". Αλλά μην φτάνουμε σε ακρότητες. Δεν ωφελούν...

      Διαγραφή
    2. στη φιλοσοφια baladeur!!!
      στη φιλοσοφια!!
      δεν ειναι αυτονοητο οτι θα κερδισεις ολα τα παιχνιδια.
      πως αντιμετωπιζεις τα παιχνιδια εχει σημασια για μενα.
      δεν κλειστηκε ουτε επαιξε ταμπουρι ο ερνεστο.
      αν του ειχε παρει και κανα παιχτη ο χοντρος μπορει τοτε να κερδιζαμε κιολας.
      θυμισου οτι ειχε σκοπο να παιξει με ριερα αριστερα μιραλας δεξια και τελικα λογο αφραγκιας επαιξε με μιραλας αριστερα ο κανενας δεξια.

      Διαγραφή
  7. Χάρης

    Κάνθαρε, με τον Κατσουράνη δεν πιστεύω ότι ο Αλαφούζος ήθελε να πάρει ρεβάνς για την επικοινωνιακή ήττα με τον Καραγκούνη, θα ήταν τρέλα. Ούτε ότι πρόκειται καθαρά για αγωνιστικούς λόγους. Πιστεύω είναι συνδυασμός τόσο της άποψης και εισήγησης Φερέιρα, όσο και της πιθανότητας να έχει συμβεί κάτι τρομακτικό. Όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που πέρυσι κατηγορήθηκε για παράνομο στοιχηματισμό και ακόμα περιμένουμε την εκδίκαση, που μάλλον μαζί με την γενικότερη υπόθεση των στημένων θα μπει στο αρχείο απ' ότι βλέπω. Ίσως ο Κωστάκης να εμπλέκεται σε κάτι ανάλογο. Την αρνητική εισήγηση του Φερέιρα για τον Κατσουράνη πάντως την θεωρώ δεδομένη. Εδώ τον έκραζε ο Τζόρβας πριν 2 χρόνια, και αναγκάστηκε ο Φάδερ να παρέμβει δυναμικά πριν εκραγούν τα αποδυτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέμα που αφορά τον Ολυμπιακό και αισθάνομαι σα να μπαίνω σε ξένα χωράφια. Αν γράψω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλή ομάδα πρέπει πρώτα να παραδεχτώ ότι η δικιά μου πρέπει να παίζει στην Δ' Εθνική. Θα συμφωνήσω σε όλα με την ανάλυση του Χάρη. Νομίζω ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού ξεκινάει από τον εφησυχασμό που επιδείχτηκε στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Αφού οι αντίπαλοί μας είναι για τα μαύρα δράγκαλα, σκέφτηκαν, δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε καμιά υπέρβαση φέτος. Σωστό μεν αλλά μόνο για την Ελλάδα. Για να παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεσαι κάτι περισσότερο. Φοβάμαι ότι ο Ολυμπιακός θα βγει τέταρτος στον όμιλό του και θα χάσει και το τρένο τού Γιουρόπα Λιγκ. Και το μεγάλο κακό το κάνουν οι δημοσιογράφοι που προσπαθουν να παραμυθιάσουν τον κόσμο. Να έχεις φάει τρία γκολ χαλαρά κι αυτοί να πανηγυρίζουν για τη σπουδαία εμφάνιση του Ολυμπιακού, δεν κάνει καλό σε κανέναν και πολύ περισσότερο στον Ολυμπιακό. Εντάξει, καταλαβαίνω την ανάγκη τους να γλείψουν τον Μαρινάκη αλλά όλοι ξέρουμε στην ουσία τι του κάνουν. Εδώ μας έγραφαν ότι τα πιτσιρίκια τής ΑΕΚ θα χτυπήσουν έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ! Τα ίδια έκαναν και σήμερα που πανηγύριζαν το 1-1 του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ. Μια ομάδα που έκανε πλάκα και γι' αυτό την πάτησε. Νόμιζε ότι θα περάσει από το ΟΑΚΑ περπατώντας. Αστεία πρακτική για σοβαρή Αγλλική ομάδα. Αλλά το πιστεύω ακράδαντα ότι η Τότεναμ ειδικά δεν είναι τέτοια. Το Χ το έδωσαν οι Άγγλοι χτες. Σε καμιά περίπτωση δεν το πήρε ο Παναθηναϊκός κι αν την πατήσουν και αρχίσουν να θριαμβολογούν θα κάνουν κι αυτοί κακό στην ομάδα τους που έχει τα μαύρα χάλια της. Η Ευρώπη θα τελειώσει γρήγορα για τις ελληνικές ομάδες. Και θα είναι δίκαιο κάτι τέτοιο. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός μοιάζει ανίκητος αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει φέτος τη μεγάλη του ευκαιρία να τον κοντράρει στα ίσια. Χωρίς κανέναν άλλον αντίπαλο μπορεί να εκμεταλλευθεί τα στραβοπατήματα του Ολυμπιακού και χτυπώντας τα μεταξύ τους παιχνίδια να του βγει μπροστά. Αν δεν το κάνει φέτος δεν θα το κάνει ποτέ. Πάντως, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει, τη δεύτερη θέση τού Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να την κερδίσει άνετα.

    Την αποπομπή τού Κατσουράνη την περίμενα, σε αντίθεση με όλους εκείνους που λένε ότι εξεπλάγησαν. Όχι με τέτοιο άκομψο τρόπο όμως. Περίμενα ότι τον Γενάρη θα τον άφηναν ελεύθερο.
    Είναι μεγάλος παικταράς αλλά πολύ κακό παιδί. Ανακατωσούρας. Και την Εθνική την είχε κάνει μπάχαλο και αν δεν έσκαγε η υπόθεση Γκέκα ακόμα τα ίδια θα έκανε. Στην ΑΕΚ μπορεί να πάει υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ΑΕΚ τον Γενάρη. Αλλιώς σε καμιά Βέροια τον βλέπω (ποσυλλεκτική ομάδα).

    Σταμάτησα να διαβάζω δηλώσεις πολιτικών από τον καιρό που διαπίστωσα ότι σοβαρολογούσαν όταν έλεγαν ότι θα γίνει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αγώνας με την Άρσεναλ δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα Ολυμπιακού, αφού υπάρχει κοινός χορηγός (Vodafone). Τα συμπεράσματα βγαίνουν με Σάλκε και Μονπελιέ, οπότε υπομονή (το ένα παιχνίδι με τη Σάλκε είναι λίγο).

    Η προπαγάνδα δουλεύει συνεχώς. Εκμεταλλευόμενη ένα καλό διάστημα βγάζει συμπέρασμα για το σύνολο. Όταν χάνεις με 2-1 και από το 70΄ δεν υπάρχεις στο γήπεδο, πολύ περισσότερο ούτε καν απειλείς, πως δικαιούσαι κάτι καλύτερο σε αποτέλεσμα ρε μάγκα; Τρως το 3ο παστέλι στα χασομέρια και πας άκλαφτος!

    Ο Βαλβέρδε δεν είναι Βάσκος! Γεννημένος στην επαρχία Εξτρεμαδούρα είναι, στα σύνορα με την Πορτογαλία.

    Δεν έπεσαν στην αντίληψή μου πανηγύρια για το 1-1 με την Τότεναμ. Παρά μόνο ότι η Πανάθα ήταν ομάδα. Με σημαντικές αδυναμίες, αλλά ομάδα, όχι καφενείο όπως με Μάριμπορ, όπου κατά τη γνώμη μου έχασαν εσκεμμένα.

    Τα ρέστα αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο βαλβερδε ειναι ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ.
      γεννημενος στη φρεατυδα.
      η μανα του τον γεννησε στην κλινικη βλασοπουλου στο πασαλιμανι και πηγε σχολειο στο 24ο και γυμνασιο-λυκειο στο 1ο.
      μικρος του αρεσε να ψαρευει στο πασαλιμανι κοκοβιους και κεφαλους.

      Διαγραφή
  10. Τους ανακάλυψα πριν 3-4 μέρες κατά τύχη. Λέγονται Graveyard και έρχονται από την Σουηδία. Σκληροί αλλά με μουσική, όχι αβανταδόρικες συνθέσεις.

    Προς το τέλος του καλοκαιριού κάποιοι - βλέποντας την ανυπαρξία του ρόστερ - λέγαμε ότι ίσως είναι καλύτερα να υποβιβαστεί η ΑΕΚ λόγω σημαντικότατων οικονομικών αδυναμιών, παρά να πέσει αγωνιστικά, που είναι μεγάλη ντροπή για τόσο μεγάλη ομάδα. Και ακούγαμε, τι δεν ακούγαμε. Τώρα που οι Βιντιάδης senior και junior φαίνεται να "τιγκανά μ' ελαφρά" πολύ θέλω να ξέρω (βαριέμαι να ψάξω) τι λένε.

    Πριν 1-2 χρόνια, όχι πρόσφατα, είχα ονομάσει τους δυό "αρχηγούς" κλίκα Δυτ. Πελοποννήσου. Μεγάλη σημασία έχει η υπόθεση Κάρα, που τουλάχιστον προς το παρόν έχει παίξει μόνο 10 λεπτά αλλαγή και διάφορα δημοσιογράφα προσπαθούν να μας πείσουν ότι παίκτης που κάνει (;) για την Premier League δεν έπρεπε να διωχθεί από την Πανάθα. Όπως ότι ήταν καλός στο Euro, ενώ εκτός του γκολ στη Ρωσία κανείς δεν αναφέρει τι άλλες καλές ενέργειες έκανε. Η στήριξη από τα ΑΡΔ σε όλο το μεγαλείο της.

    Και με την απομάκρυνση του βαδιστή-καπνιστή τα ίδια θα έχουμε. Παρεμπιπτόντως ο Γιούρκας με τον Κυριάκο είχαν "σκοτωθεί" στην Εθνική με τα 2Κ. Λέτε η καλή εμφάνιση του Γιούρκα την Πέμπτη να οφείλεται γιατί έφυγε και ο "έτσι" μετά τον άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπουργέ μου, συγχαρητήρια που ανακάλυψες το διαμαντάκι των Graveyard. Ίσως θα έπρεπε να "φωνάξω" με την περίπτωσή τους πέρυσι (όταν βγήκε ο δίσκος), αντί για απλή παρουσίαση/αναφορά μπας κι ασχοληθεί περισσότερος κόσμος μαζί τους...

      http://rock-baladeur.blogspot.com/2011/04/song-of-day-graveyard.html

      ΥΓ. Υπουργέ επέστρεψαν οι θεοί Witchcraft με καινούριο δίσκο, μα δεν βρήκα ακόμη τον χρόνο να τον ακούσω...

      http://rock-baladeur.blogspot.com/2012/08/witchcraft-its-not-because-of-you.html

      Διαγραφή
  11. Χαιρετω τα παιδια!

    Το αποτελεσμα των 2 αγωνων εξαρτηθηκε αποκλειστικα απο τις ορεξεις των Αρσεναλ και Τοττεναμ. Και ΜΟΝΟ.

    Το ποσο μικρο ειναι το ποδοσφαιρο μας φαινεται απο την αντιμετωπιση των 2 αποτελεσματων ιδιαιτερα αυτο του ΟΣΦΠ.
    Επειδη δεν εισεπραξε τα 5-6 που φοβονταν, αρχισαν οι αναλυσεις απο ΑΡΔ για το ποσο εξαιρετικα διαβασε το παιχνιδι ο Ζαρντιμ, ποσο καλος (!!!!) ηταν ο Μανωλας και ο Σιοβας και μπλα μπλα μπλα.
    Η αληθεια ειναι οτι αν κρινοταν κατι πιο σοβαρο στον αγωνα αυτο θα τον ειχε πνιξει η μετρια Αρσεναλ.
    Το ιδιο θα ειχε κανει και η Τοττεναμ στον ΠΑΟ(που μαλλον ειναι καλυτερη απο την Αρσεναλ).

    Απλα οι μεν εμειναν ευχαριστημενοι που δε ξεφτιλιστηκαν, οι δε που ξαναθυμισαν ομαδα (και δε ξεφτιλιστικαν επισης) και ΑΡΔ που γραφουν βλακειες (αυτο ανεξαιρετως αποτελεσματων).

    Και οι Αρσεναλ, Τοττεναμ μια χαρα περασαν χαλαρα ενα διαδικαστικο βραδυ απεναντι σε μετριες μετριοτητες χωρις δυσαρεστα συμβαντα.

    Το δε BBC εμεινε να αναρωτιεται πως μια τοσο μετρια ομαδα, κλασεις κατω απο την Τοτεναμ, καταφερε να παρει ισοπαλια παιζοντας τοσο χαλια.
    Ελα ντε!!!

    Υ.Σ.
    Παντως εγω το φχαριστηθηκα το παιχνιδι με την Τοτεναμ, οι αγωνες της Europa L. ειναι οι μοναδικοι που μπορω να δω σαν ανθρωπος απο την τηλεοραση κι οχι απο streaming, τουλαχιστον παιξαμε υποφερτα! :)

    Υ.Σ.2
    αυτοι που σχολιαζουν ελληνικο πρωταθλημα στη ΝΟΒΑ, πλενονται με Red Bull πριν τους αγωνες?
    Ειδικα αυτος ο Ισιδωρος Πριντεζης, φωναζει τοσο θυμωμενα λες και πληρωνει προστιμο για καθε πασα που δινεται.
    Μετα σκεφθηκα οτι μπορει ο ανθρωπος οταν ηταν μικρος να ηθελε να γινει λοχιας στον Αμερικανικο Στρατο κι επειδη ξεπεσε στο να περιγραφει αγωνες σκουζει λες και βλεπει καθε φορα ακουρευτο νεοσυλλεκτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ the Bgt

    Θα περιοριστώ να απαντήσω μόνο στο Υ.Σ.2, να μη με λένε και πολυλογά!

    Ο Ισίδωρος μάλλον - στο παρόν - σιδερώνει όλα τα ρούχα στο σπίτι και αν δεν πετύχει την τσάκιση πέφτει παντόφλα ή πασούμι ...

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κωνσταντίνε, η ομάδα ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα επί της Σάλκε. Η βελτίωση δεν σημαίνει ότι έδειξες κάτι φοβερό, απλά πήρες καλύτερο βαθμό. Για παράδειγμα, από το δέκα πήγες στο δώδεκα. Με άριστα το είκοσι.

    Μπαλαντέρ, θα συμφωνήσω με τον Θέμη στα περί φιλοσοφίας και θα συμφωνήσω μαζί σου στο ρίξιμο του πήχη. Το θέμα είναι πως ερμηνεύει κανείς το ρίξιμο.

    Χάρη, κι εγώ πιστεύω ότι η εισήγηση του Φερέιρα για τον Κατσουράνη ήταν αρνητική. Οι προπονητές, όντας άνθρωποι, συχνά ταλανίζονται από εμπάθειες. Είναι πολύ πιθανό να μην συμπαθούσε τον Κατσουράνη, όπως είναι πιθανό να έκανε μαλακία ο παίχτης.

    Αετόπουλο, είναι αυτονόητο ότι το επίπεδο των ελληνικών ομάδων έχει πέσει. Οποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ανόητος, ψεύτης ή απατεώνας. Το πάγιο πρόβλημα που είχε και έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, και ποτέ δεν θέλησε να το κάνει, είναι η δεδομένη έλλειψη ανταγωνιστικότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και δεν εννοώ μόνο τα των αγωνιστικών. Κι όχι μόνο δεν προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα, αλλά οι πράξεις του ενίσχυσαν αυτήν την κατάσταση. Όσο για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, νομίζω πως όχι. Διαθέτει διάφορα μέσα, όπως μηχανισμό προπαγάνδας, περίεργες συμπάθειες ή κορμό ομάδος, αλλά δεν του λείπει η μιζέρια, η εσωστρέφεια και το αγωνιστικό βάθος. Ο Κατσουράνης μπορεί να είναι ανακατωσούρας, αλλά από πότε διώχνεις έτσι παίχτες; Διστάζω να πιστέψω ότι η ιδέα απόλυσης του παίχτη ήταν του Αλαφούζου. Όσο για τον Τζέφρυ, από κάτι τέτοια καταλαβαίνεις ότι είμαστε για κλάματα. Ο ελληνικός λαός ψήφισε το ''λεφτά υπάρχουν''. Απληστία και άγνοια.

    Υπουργέ, δεν γνωρίζω τα περί χορηγών, αλλά η προπαγάνδα καλά κρατεί στην Ελλάδα. Η πάσης φύσεως προπαγάνδα. Για την ΑΕΚ, και την κάθε ομάδα που βρίσκεται στη θέση της ΑΕΚ, έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου υπό την απαραίτητη συνοδεία αιτιολόγησης: υποβιβασμός στην Δ΄ Εθνική. Για το ρόλο των δημοσιογράφων έχουμε πει πολλά πράγματα. Αλλά αυτές οι κλίκες στον Παναθηναϊκό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Και, επί της ευκαιρίας, το ξαναλέω: η ομάδα έχει σοβαρό οπαδικό πρόβλημα.

    Τhe Bgt, η διαχείριση των δυο παιχνιδιών φανερώνει την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι οπαδοί/πελάτες από τους δημοσιογράφους. Όταν διαβάζεις τους δημοσιογράφους του Ολυμπιακού και νομίζεις ότι έριξε τριάρα στην Άρσεναλ, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε και πολλά. Απλά τραβάς τις κωλότριχές σου, τις βγάζεις και μετά πας να δεις τι γράφει ο μέγιστος Νικολακόπουλος για να τραβήξεις και τα μαλλιά της κεφαλής σου. To πρώην Ουέφα είναι υποτιμημένη διοργάνωση. Κι ο ΑΝΤ1 κάνει καλή δουλειά. Σε αντίθεση με την Νόβα που ώρες ώρες αρχίζω να αμφιβάλλω για το ρόλο της στην παρουσίαση παιχνιδιών του ελληνικού πρωταθλήματος. Μήπως να το γυρίσει το σιδέρωμα, όπως λέει κι ο Υπουργός για τον Ισίδωρο, για να μην πέσει ομαδική παντόφλα;

    Υ.Γ.1 Υπουργέ και Μπαλαντέρ, θα τις ψάξω τις μπάντες!

    Υ.Γ.2 Συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω. Δεν είχα χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...