Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δεν πρέπει να αλλάξει ο σκοπός

Είναι τρομακτικά εκνευριστικό να παίζεις στην έδρα σου, να προσπαθείς να διασπάσεις την άμυνα του αντιπάλου και να μην μπορείς. Να θες, αλλά να μην μπορείς. Να μην μπορείς να βγάλεις μια κάθετη, να πλαγιοκοπήσεις με συνέπεια, να φορτώσεις με παίχτες την αντίπαλη περιοχή. Κι όλα αυτά με τον αντίπαλο να παίζει άμυνα στο μισό γήπεδο. Να σου δίνει, υποτίθεται, χώρο κι εσύ να παίζεις ένα ανυπόμονο ποδόσφαιρο κατοχής με οριζόντιες πασούλες και μακρινές διαγώνιες μπαλιές. Μολαταύτα, να έχεις ευκαιρίες για να πετύχεις γκολ, αλλά όχι αποτελεσματικότητα -τουλάχιστον, όχι αυτήν που επέδειξε ο αντίπαλος στις φονικές αντεπιθέσεις του: οι σκάουτερ του Άρη δεν διέκριναν την τάση και την ικανότητα του Πλατανιά για κόντρα παιχνίδι; Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, από την στιγμή που στηρίζεσαι στις ορέξεις ενός ποδοσφαιριστή κι όχι στο σύνολο.


Στο άρθρο περί σκοπού Κατσαβάκη, έγραφα, μεταξύ άλλων, για βάθος άμυνας και αποτελεσματικότητα επίθεσης. Είναι προφανές ότι απέτυχα παταγωδώς στην αποκρυπτογράφηση των θέλω του Κατσαβάκη. Ο Μάκης, παρασυρόμενος από την αύρα του Χαριλάου και τη δυναμική του Άρη, προσπάθησε να ποντάρει στην επίθεση, όντας σχετικά βέβαιος ότι η άμυνα θα κάνει τη δουλειά της. Όμως, η επιθετική δυσλειτουργία δεν επαρκεί για να μασκαρέψει τις αμυντικές αδυναμίες σε τακτικό και τεχνικό επίπεδο. Κι αν είσαι ο Άρης του 2012, πρέπει να παίζεις άμυνα, προτού παίξεις επίθεση.

Και τι συμβαίνει τώρα; Ο Κατσαβάκης αποτελεί παρελθόν και η Π.Α.Ε. ψάχνει νέο προπονητή. Είμαι πραγματικά περίεργος να ρωτήσω τα μέλη της διοίκησης αν συνομίλησαν ποτέ με τον Κατσαβάκη για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Για το τι περίμεναν να δουν μέσα στο χόρτο και ποιες ήταν οι προσδοκίες τους. Διότι, όπως έχω αναφέρει επανειλημμένως, το θέμα είναι να μην υποβιβαστούμε -προφανώς αναφέρομαι σε αγωνιστικό επίπεδο. Έστω κι αν αυτό περιλαμβάνει μια εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά. Κι ο Κατσαβάκης αυτό, παρά το μερικώς άστοχο mentality, το γνώριζε. Ο νέος προπονητής θα το γνωρίζει;

Υ.Γ.1 Ο Ολυμπιακός κερδίζει, και οι οπαδοί του κράζουν. Πώς αλλάζει το κλίμα, ε; Λευτεριά στον γυμνό βασιλιά!

Υ.Γ.2 Ο Κατίδης αποτελεί κλασικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή που ήρθε σε επαφή με λάθος ανθρώπους -δηλαδή, παράδειγμα προς αποφυγήν. Από τον Άρη, ήδη, είχε δείξει ότι κουβαλάει λανθασμένη νοοτροπία: φαινόταν μέσα στο χόρτο. Και φέτος το καλοκαίρι έφυγε από τον Άρη, για να πάει στην Α.Ε.Κ. Αν αυτή η κίνηση δεν αποκαλύπτει σημάδια παράνοιας, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να εμφανίζει. Αυτό το παράδειγμα σημαίνει τρία πράγματα. Πρώτον, ότι στην Ελλάδα δεν δουλεύουμε νοητικά και ψυχολογικά με τον νεαρό παίχτη. Δεύτερον, ότι οι γονείς των παιδιών αυτών τυφλώνονται από πιθανά μεγαλεία και συχνά φέρονται εγωιστικά. Και τρίτον, ότι πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι, π.χ. μάνατζερ και παράγοντες, που θα φουσκώσουν τα μυαλά ενός ελπιδοφόρου και ικανού παίχτη. Η λύση; Εξωτερικό!

Υ.Γ.3 Χθες είχαμε τρία μεγάλα παιχνίδια: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ, Μαρσέιγ - Παρί και Μίλαν - Ίντερ. Τα δυο πρώτα ματς έληξαν 2-2, ενώ το τρίτο, έπειτα από ένα λάθος του Αμπιάτι, έληξε 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων. Όσο για τη σύγκριση Κριστιάνο και Μέσι, που εσχάτως έλαβε εκ νέου μέρος και μονοπωλεί σε κουραστικό βαθμό την κουβέντα, δεν υπάρχει σύγκριση. Ο ένας βρίθει φυσικών χαρισμάτων, αλλά είναι ποζεράς και σου βγάζει μια ένταση στις προσπάθειές του, κι ο άλλος κάνει το δύσκολο να φαίνεται σαν το πιο απλό πράγμα στο κόσμο.

Υ.Γ.4 Διάβασα ότι ο Χρύσανθος Τσαλτίδης δέχτηκε αντικείμενα και εισέπραξε μπινελίκια από Αρειανούς. Ορισμένοι κάνουν λόγο και για ψιλόβροχο. Δεν ξέρω τι πραγματικά συνέβη και δεν συμφωνώ με τέτοιες τακτικές ή συμπεριφορές, αλλά ο εν λόγω δημοσιογράφος έπρεπε να το περιμένει. Και είναι πολύ κρίμα που δεν το είδε να έρχεται: κάπως έτσι φανερώνεται η ανεπάρκειά του και η άγνοια του. Υπομονή, όμως: αν δεν αλλάξει μυαλά, μπορεί να έρθει κι άλλο. Από τους Judas Priest.

14 σχόλια:

  1. Κανθαράκο μου δεν μπορώ να σου πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ γιατί δεν ξέρω τίποτα απο αυτά. Μπορώ όμως να σου ευχηθώ καλή βδομάδα και καλό απόγευμα !!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Για το Άρης-Πλατανιάς και την απόλυση του Κατσαβάκη δεν μπορώ να πάρω θέση. Δεν το είδα καν το ματσάκι. Μπράβο στον Πλατανιά που, με βάση τα αποτελέσματά του μέχρι τώρα, δείχνει ότι δεν θα είναι ομάδα ασανσέρ, συνυπολογίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για σύλλογο χωρίς εμπειρίες από την πρώτη κατηγορία.

    Ο Κατίδης όντως έκανε ανοησία που πήγε στην ΑΕΚ. Θα μου πεις, έφυγε από τον Άρη που δεν είχε να του δώσει κανά χιλιάρικο και πήγε στην αξιοθρήνητη ΑΕΚ. Δεν νομίζω ότι σκέφτηκε "πάω στην ΑΕΚάρα, για να χτυπήσω Ευρώπη και να κάνω πρωταθλητισμό". Στην Ελλάδα ζει, ξέρει τί γίνεται. Μάλλον, αφού δεν υπήρχε από αλλού ενδιαφέρον, μετακόμισε στην ΑΕΚ με το σκεπτικό "ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται, φέτος παίζω κεί και για μετά βλέπουμε". Άλλωστε, ακόμα είναι 19-20 ετών νομίζω. Το αν μιλάμε για αντικειμενικά καλό παίκτη δεν έχω καθόλου άποψη, δεν τον έχω παρακολουθήσει.

    Η Ζωή και η Πραγματικότητα γκρεμίζουν πανεύκολα κάθε σχέδιο, κάθε προπαγάνδα, κάθε μηχανορραφία. Από το "τα καλύτερα έρχονται", "αυτός ήταν Θρύλος", κλπ, που ακούστηκαν μετά το ματς με την Άρσεναλ, πήγαμε στην γιούχα (αν και στον Ολυμπιακό τα μεγάλα κεφάλια κάνουν επικοινωνιακά γιούχου) των ίδιων των Ολυμπιακών, που πλήρωσαν εισητήριο για να δουν την Ολυμπιακάρα στο Καραϊσκάκη να μην μπορεί να τρέξει, οι παίκτες να πέφτουν κάτω από θλάσεις, και να τον κλείνει στο μισό γήπεδο ο Αστέρας Τρίπολης στο δεύτερο ημίχρονο. Ε, δεν φταίει το τρέξιμο με την Άρσεναλ και η κύραση που μας πετάνε στην μούρη σαν δικαιολογία. Ούτε οι απουσίες, που πάντα είναι μέσα στο παιχνίδι. Η διοίκηση είναι η μόνη που φέρει την ευθύνη για όλα.

    Από τα ευρωπαϊκά ντέρμπυ, κατάφερα να δω μόνο το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Κι αυτό κουτσουρεμένο, γιατί ο κόσμος "έπρεπε" να δει την Θρυλάρα να ταλαιπωρεί την μπάλα και να πονάνε τα μυαλά μας. Όταν είχε ημίχρονο και όταν τελείωσε το ματς στο Καραϊσκάκη, μας έκανε την χάρη να βάλει να δούμε Ποδόσφαιρο.

    Πρώτα-πρώτα, η Μπάρτσα που ξέραμε ανήκει στο παρελθόν. Επιθετικά παραμένει πολύ καλή, αλλά στο αμυντικό κομμάτι έχει χάσει τον μπούσουλα, και αυτό προκαλεί μια ανασφάλεια πιστεύω στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Και όχι, δεν φταίει η απουσία Πουγιόλ και Πικέ. Φέτος η Μπάρτσα, παρά το μέχρι πρότινος απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα, κερδίζει με το στανιό και τρώει και τα γκολάκια της. Ο Βιλανόβα τους βάζει όλους μέσα. Και Φάμπρεγας και Τσάβι και Ινιέστα και Μέσσι και Πέδρο και Μπουσκέτς (αναλογικά θυμίζοντας τον Νιόπλια στον Παναθηναϊκό όταν έφυγε ο Τεν Κάτε, έκανε πολύ safe επιλογές και κινήσεις, με λίγο ρίσκο, σε σχέση με τον πιο περιπετειώδη προκάτοχό του). Ενώ οι Μασεράνο-Σονγκ, μαζί με τον Αντριάνο, βαφτίνονται σέντερ μπακ, σε μια πατέντα που καθιέρωσε πρώτος ο Γκουαρδιόλα (είπαμε, δεν είναι μόνο ο Ζαρντίμ που κάνει τρέλες με τους τερματοφύλακες και νομίζει ότι είναι καλές ιδέες). Κάποιος να τους πει ότι 1-2 φορές στην ανάγκη ο χαφ ή ο ακραίος μπακ θα παίξει καλά στην άμυνα αλλά δεν ξέρει να παίζει το οφσάιντ, και έτσι φάγανε 2 από τον Ρονάλντο. Και δεν τους φταίει κανείς που άφησαν το ρόστερ γυμνό στους κεντρικούς αμυντικούς. Με δυο λόγια, η φετεινή Μπάρτσα δείχνει να στηρίζεται αποκλειστικά στην ατομική κλάση των παικτών της για να κερδίζει τα ματς. Δεν μπόρεσα να διακρίνω κάποιο οργανωμένο αγωνιστικό σχέδιο.

    Η Ρεάλ φέτος ξεκίνησε άσχημα, είναι πίσω 8 βαθμούς, οι Μπενζεμά-Ιγκουαΐν δεν θυμίζουν τα περυσινα όργια, αλλά μετά το ματς με την Μάντσεστερ Σίτυ δείχνει να έχει συνέλθει αγωνιστικά, χωρίς να πετάει φωτιές όπως πέρυσι.

    Το πρωταθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, ακόμα είναι Οκτώβριος. Το ματς ήταν καλό, είχε ανατροπές, 2 δοκάρια, φωνές για 2 πέναλτυ που δεν ήταν. Το τελικό αποτέλεσμα το κρίνω δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως σου έχω πει και στο παρελθόν δε βλέπω μπάλα αλλά από την εποχή Γκάλη που ήρθε η ώρα να επιλέξω ομάδα, κόντρα στον πατέρα που είναι Ηρακλής, αγάπησα τον Άρη.
    Δεν είδα το ματς αλλά ακούγοντας το αποτέλεσμα χτες στεναχωρήθηκα.
    Τι συμβαίνει σ'αυτή την ομάδα και χάνει από τον Πλατανιά στην έδρα της;; Δεν μπορώ να καταλάβω...
    Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αντίπαλη ομάδα γιατί κι αυτή έχει κάνει τον αγώνα της προφανώς για να ανέβει τόσο ψηλά, νομίζω οτι ο Άρης δεν πάει καθόλου καλά. Με βλέψεις για Ευρώπη;
    Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Κανθαρε!

    Μπαρτσα-Ρεαλ, Μεσι-Ροναλντο, παιχνιδια βγαλμενα μεσα απο τα κομικς. Ποσο μα ποσο τυχεροι ειμαστε που το ζουμε αυτο.
    Συμφωνω με το Χαρη οσον αφορα τη Μπαρτσα, θελω να πιστευω οτι ο Βιλανοβα σιγα σιγα θα τα καταφερει. Προς το παρον ειναι και λογικο η ομαδα να περναει μια μεταβατικη φαση. Αμυντικα παντως, υπαρχει ομαδα φετος που να μην της εχει βαλει γκολ? Μη σου πω μεχρι κι ο Τοτσε μπορει να σκοραρε ;)

    Για τον ΟΣΦΠ τι να πεις? Οσο το πρωταθλημα ειναι τοσο κακο και χωρις ανταγωνισμο ετσι θα παει και χειροτερα. Τα λεφτα του Τσ.Λ. ποσο να σε κρατανε στον αφρο? Δε γινονται ετσι τα πραγματα. Κι εχει ευθυνες ο ΟΣΦΠ γι αυτη την κατασταση οποτε καρμα.

    Για τον Αρη και την Αεκ εχει αρχισει δυσκολα η σαιζον, ελπιζω να τα καταφερουν τι να πω..

    Α, ειδα και το Αθλετικο Μαδριτης - Μαλαγα.
    Ευτυχια να βλεπεις το Ισπανικο πρωταθλημα.. εστω κι απο το ιντερνετ με ρουμανικη περιγραφη. Αυτος ο Φαλκαο που ακουγεται να παει μετα? Σε καμια Τσελσι? Φονιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως έχω ξαναπεί μαζί θα παλέψουμε μπας και σωθουμέ(ΑΕΚ).Ο κατίδης έκανε γαμώ τις επιλογές και ήρθε στην ρε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά, έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή και αυτή την στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω στα σχόλιά σας -πιθανό να θέλει format. Χάρη, σου έγραψα μια μεγάλη απάντηση και χάθηκε! Θα επανέλθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα στην όμορφη παρέα και στον αδερφό οικοδεσπότη του ιστολογίου. Αφού το θέμα της ανάρτησης είναι το παιχνίδι του Άρη με τον Πλατανιά και τα επακόλουθα αυτού στο στρατόπεδο του Άρη, ας καταθέσω κι εγώ τις απόψεις μου:

    1) Kanthare θα έπρεπε να πανηγυρίζεις που έφυγε ο Κατσαβάκης. Χειρότερο δύσκολα θα βρείτε. Γλιτώσατε! Υπάρχει και ο Λίνεν διαθέσιμος. Το σκέφτεστε ακόμη;

    2) «…από την στιγμή που στηρίζεσαι στις ορέξεις ενός ποδοσφαιριστή κι όχι στο σύνολο.» Από την στιγμή που μονάχα ένας παίκτης έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα (Αγκάνθο), δυστυχώς ή ευτυχώς, θα στηριχθείς σ’ αυτόν για να καλυφθεί η ανικανότητα στο σκοράρισμα των υπολοίπων. Οι μικρές ομάδες (και οι φετινές του Άρη και της ΑΕΚ τέτοιες είναι) χτίζουν το σύνολο πάνω σε κάποιον που μπορεί, για τα δικά τους μέτρα και σταθμά, να κάνει την διαφορά.

    3) «Μολαταύτα, να έχεις ευκαιρίες για να πετύχεις γκολ» Οι ευκαιρίες του Άρη προχθές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δύο μετά το 0-1 κι άλλη μία-δύο μετά το 0-2. Ο Πλατανιάς έκανε διπλάσιες. Πιο πολλές ευκαιρίες δημιούργησες στην Τούμπα…

    4) «Είμαι πραγματικά περίεργος να ρωτήσω τα μέλη της διοίκησης αν συνομίλησαν ποτέ με τον Κατσαβάκη για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας.» Όχι γιατί δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο τους μέλημα (όπως και στην ΑΕΚ) ήταν να βάλουν σε μία τάξη (διαχειρίσιμη) τα οικονομικά και τα διοικητικά και η ομάδα κουτσά-στραβά θα την βγάλει την χρονιά. Του χρόνου με τα (όποια) νέα (πιθανότατα ευνοϊκότερα) δεδομένα, βλέπουμε…

    5) Για τον Κατίδη: «Και φέτος το καλοκαίρι έφυγε από τον Άρη, για να πάει στην Α.Ε.Κ. Αν αυτή η κίνηση δεν αποκαλύπτει σημάδια παράνοιας, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να εμφανίζει.» Κάθε άλλο, θεωρώ την απόφασή του απόλυτα λογική. Δες μόνο πόσοι νεαροί ποδοσφαιριστές μεταπήδησαν από την ΑΕΚ στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία κλπ) τα τελευταία χρόνια. Εν αντιθέσει με τον Άρη, από τον οποίο ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε (φεύγοντας από τον Άρη) σε ευρωπαϊκά γήπεδα είναι (αν δεν μ’ απατάει η μνήμη) ο Χαριστέας. Αν πραγματικά έχει φιλοδοξίες ο Κατίδης για ποιον λόγο να μείνει στον Άρη;

    6) «Όσο για τη σύγκριση Κριστιάνο και Μέσι, που εσχάτως έλαβε εκ νέου μέρος και μονοπωλεί σε κουραστικό βαθμό την κουβέντα, δεν υπάρχει σύγκριση.» Διαφωνώ κάθετα. Ανεξαρτήτως του ποιον θεωρεί κάποιος καλύτερο, η σύγκριση στέκει. Μιλάμε για τους δύο σούπερ σταρ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Όσο για τον Κριστιάνο, όταν έχεις πετύχει δύο χατ τρικ σε διάστημα 4 ημερών, ένα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου (ισπανικό) κι ένα στην καλύτερη διοργάνωση του κόσμου (champions league) και στο καπάκι βάζεις δύο γκολ στο Καμπ Νου, δηλαδή 8 γκολ σε μία εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, όχι απλά είσαι στην ελίτ αλλά διεκδικείς κορυφή. Κι υπενθυμίζω πρόσφατη δήλωση του Sir Alex που τον χαρακτήρισε κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου κι είπε πως θα τον ήθελε πίσω (στην Μάντσεστερ) σαν τρελός. Τον να θεωρεί κάποιος τον Μέσι καλύτερο θεμιτό (κι εγώ σ’ αυτούς ανήκω), αλλά όχι πως δεν στέκει η σύγκριση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ρονάλντο έχει περισσότερες δυνατότητες αλλά ο Μέσσι παίζει περισσότερο ποδόσφαιρο. Περνώντας όμως τα χρόνια ωριμάζει και ο Ρονάλντο, δεν είναι πια τόσο κατσίφλωρος όπως παλιότερα.

    Ο Άρης έχει φέτος περιπετειώδες ρόστερ, που θα τον βάλει δηλαδή σε περιπέτειες για την παραμονή στην κατηγορία. Και για την ΑΕΚ το ίδιο ισχύει, τα έγραψα εξάλλου στην προηγούμενη ανάρτηση, «Το κυνήγι της μπάλας».

    Προς το τέλος του καλοκαιριού κάποιοι - βλέποντας την ανυπαρξία του ρόστερ - λέγαμε ότι ίσως είναι καλύτερα να υποβιβαστεί η ΑΕΚ λόγω σημαντικότατων οικονομικών αδυναμιών, παρά να πέσει αγωνιστικά, που είναι μεγάλη ντροπή για τόσο μεγάλη ομάδα. Και ακούγαμε, τι δεν ακούγαμε. Τώρα που οι Βιντιάδης senior και junior φαίνεται να "τιγκανά μ' ελαφρά" πολύ θέλω να ξέρω (βαριέμαι να ψάξω) τι λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την τρομακτικά κακή απόδοση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και τους πολλούς συχνούς τραυματισμούς καλύτερα να μας απαντήσει ο Σάββας που λόγω ειδικότητας (φαρμακοποιός) ξέρει πέντε-δέκα πραγματάκια παραπάνω ... Και ο Βαλβέρδε μπορεί επίσης πολύ να βοηθήσει, που γνωρίζοντας τα "θέματα" από μέσα, αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει.

    Οι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι (Καρπετοπανούτσοι - Τσωχοσαμπράκοι κ.λ.π.) θριαμβολογούσαν από την Τετάρτη το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής για την - και καλά - καλή του απόδοση με την Άρσεναλ. Η δική μου γνώμη (πάλι στην προηγούμενη ανάρτηση) ήταν διαφορετική.

    Ο αγώνας με την Άρσεναλ δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα Ολυμπιακού, αφού υπάρχει κοινός χορηγός (Vodafone) ... Όταν χάνεις με 2-1 και από το 70΄ δεν υπάρχεις στο γήπεδο, πολύ περισσότερο ούτε καν απειλείς, πως δικαιούσαι κάτι καλύτερο σε αποτέλεσμα ρε μάγκα; Τρως το 3ο παστέλι στα χασομέρια και πας άκλαφτος!

    Τώρα, οι ίδιοι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι τηρούν ήδη σιγή ασυρμάτου για το κόκκινο καρναβάλι που παρουσιάστηκε στο Τηγάνι. Ασχολούνται με θέματα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κ.λ.π.) Βλέπεις ο Ολυμπιακός δεν έδωσε ούτε ένα ψήγμα να πιαστούν να γράψουν έστω μια δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα

    δεν έχει και πολλά να πει κανείς για την ομάδα

    ποιος να αναλάβει την ομάδα;;

    μακάρι να υπάρξει ένα σχέδιο(απο ποιον;;;)
    και να τηρηθεί/στηριχθεί από όλους

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου, Μαρία! Καλημέρες και καλή βδομάδα!

    Χάρη, ο Πλατανιάς αποτελεί κλασικό παράδειγμα νεοφώτιστης ομάδας που προσπαθεί να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Και, όπως φαίνεται, εκμεταλλευόμενος την ανεπάρκεια αρκετών ομάδων και τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, κάνει καλή δουλειά. Για τον Κατίδη, είναι προφανές ότι κάποιοι του φούσκωσαν τα μυαλά. Κι αν ήθελε τόσο πολύ να φύγει από τον Άρη, ας κυνηγούσε το εξωτερικό. Για τον επικοινωνιακό μηχανισμό προστασίας που έχει στηθεί γύρω από τον Ολυμπιακό, αλλά και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν βρίσκω λόγια. Απλά υποτιμούν το κοινό του Ολυμπιακού και το αθλητικό κοινό της χώρας. Και πάμε στο Μπάρτσα – Ρεάλ. Ο Βιλανόβα φαίνεται ότι έχει κρατήσει το ψευτοεννιάρι (Μέσι), τον κρυφό κυνηγό (Φάμπρεγας), την κατοχή, έστω κι αν θα την χαρακτήριζα διαφορετική, τις κινήσεις χωρίς μπάλα, τα κάθετα σπριντ. Επίσης, δείχνει να έχει προσθέσει στην ομάδα σκοπιμότητα και να έχει παύσει την επίδειξη ικανοτήτων. Είναι προφανές ότι δεν θα άλλαζε και πολλά τακτικά στοιχεία που είχε ενσωματώσει ο προκάτοχός του -διαφωνώ ως προς τη σύγκριση με Νιόμπλια-, αλλά έχει να αντιμετωπίσει το διαχρονικό πρόβλημα της αμυντικής γραμμής, κυρίως λόγω ποσότητας παιχτών, και την αναπόφευκτη κούραση και φθορά των Τσάβι και Ινιέστα. Ο Αντριάνο εννοείται ότι δεν είναι σέντερ μπακ και επιτέλους θα πρέπει η Μπαρτσελόνα να βελτιώσει το τεχνητό οφσάιντ. Η Ρεάλ δεν ξεκίνησε καλά. Φαίνεται ανέτοιμη, τσαλακωμένη, πράγμα που για τα δεδομένα του Μουρίνιο φαντάζει απαράδεκτο, αλλά είναι σίγουρο ότι θα φορμαριστεί στη συνέχεια. Εξάλλου, η διαφορά των οχτώ βαθμών μπορεί να καλυφθεί και δεν πρέπει να υπάρχει άγχος και πίεση. Ίσα ίσα, αυτά τα δυο στοιχεία μεταφέρονται στο στρατόπεδο των Καταλανών (κλισέ).

    ΑnD, ο Άρης μαστίζεται από οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα. Εδώ κοτζάμ Ελλάδα έχει βυθιστεί σε μια τέτοια κατάσταση. Στην Αρειανάρα θα κολλήσουμε; Το ρεζουμέ είναι ότι οι οπαδοί του Άρη δεν προετοιμάστηκαν, ήδη από το καλοκαίρι, νοητικά και ψυχολογικά για τέτοια αποτελέσματα και τέτοιες εμφανίσεις.

    Bgt, λίγα λόγια για τον Τοτσέ! Ο άνθρωπος είναι παιχτούρα! Ας σοβαρευτώ, όμως. Η διαφορά του Γκουαρντιόλα με τον Βιλανόβα όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι είναι ότι επί Γκουαρντιόλα η ομάδα έπαιζε άμυνα, αλλά είχε προβλήματα στην αμυντική γραμμή. Με τον Βιλανόβα δεν βλέπεις τα χαφ της ομάδας να πέφτουν σαν σκυλιά πάνω στον αντίπαλο για να του φάνε την μπάλα, ενώ παράλληλα διατηρούνται τα προβλήματα στην αμυντική γραμμή (έλλειψη ύψους, τεχνητό οφσάιντ, ποσοτική ανεπάρκεια). Για αυτό βλέπεις και την ανασφάλεια, που ορθά τόνισε ο Χάρης, στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Τα λεφτά του τσου λου σε κρατάνε στον αφρό, ειδικά όταν χρησιμοποιείς και αθέμιτα ή ανήθικα μέσα, αλλά αυτή η στρατηγική δείχνει έλλειψη σχεδίου. Θέλω να δω τον Ολυμπιακό, και τον κάθε Ολυμπιακό, τι σκατά θα κάνει στα προκριματικά. Διότι είναι σίγουρο ότι με την παρουσία που έχουν οι ελληνικές ομάδες οδεύουμε φουλ για προκριματικά. Κι ας γράφουν οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, και του κάθε Ολυμπιακού, παραμύθια. Για την Αρειανάρα και την ΑΕΚ έχουμε ακόμα δρόμο. Όπως έχουμε και πολλά προβλήματα. Για τον Φαλκάο, αγαπητή μου, τι να πω; Ο άνθρωπος είναι παιχταράς! Παιχταράς! Κι αυτή τη φορά, σε αντίθεση με την περίπτωση του Τοτσέ, το εννοώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tommy, νομίζω ότι κι ο ίδιος ο Κατίδης έχει μετανιώσει για την επιλογή του να πάει στην ΑΕΚ. Προσοχή: όχι να φύγει από τον Άρη, αλλά να πάει στην ΑΕΚ.

    Μπαλαντέρ, ξεκινάμε. 1) Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να πανηγυρίζω. Ούτε τα έχω βάψει μαύρα. Απλά σε αυτό το σημείο δεν νομίζω ότι υπάρχουν ικανοποιητικές διαθέσιμες επιλογές. Κι ας γελάσω με την αιτία του διαζυγίου ότι δεν είχε καλές σχέσεις με παίχτες. Κι ο επόμενος δεν θα έχει. Όπου φτώχεια, και γκρίνια. 2) Να στηριχθώ σε αυτόν, ναι. Όχι, να τα περιμένω όλα από αυτόν. Η ομάδα αρχίζει να μου θυμίζει, πάντοτε τηρουμένων των αναλογιών, τον Παναθηναϊκό μετά την χρονιά του νταμπλ που έψαχναν όλοι τον Σισέ με κάθε τρόπο. 3) Μπαλαντέρ, χρειαζόμαστε υψηλή αποτελεσματικότητα. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να βάλουμε και λίγη σκοπιμότητα στο παιχνίδι μας. Να παίξουμε την κόντρα. Αλλά ποιος μπορεί να δει τον Άρη στο Χαριλάου να παίζει με αντεπιθέσεις κόντρα στον Πλατανιά; Καιρός να το χωνέψουμε ότι έτσι πρέπει να παίζουμε. Μακάρι να είχαμε, πλην της θέλησης και της ψυχολογίας, και τους παίχτες για τέτοιο παιχνίδι. 4) Πώς γίνεται να μην τους ενδιαφέρει; Δεν τους ενδιαφέρει να μιλήσουν με τον προπονητή; Πώς σκατά λειτουργούν οι ελληνικές ΠΑΕ, γαμώ το κέρατό μου; 5) Για τον Κατίδη υπήρχε ενδιαφέρον κι από το εξωτερικό. Κι όμως αυτός δεν το κυνήγησε. Θα μπορούσε να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα, πιο συμμαζεμένη. Να φύγει από τον Άρη το καταλαβαίνω. Να φύγει από τον Άρη για να πάει σε αυτήν την ΑΕΚ, συγγνώμη δεν μπορών να το καταλάβω. 6) Ενδεχομένως να στέκει η σύγκριση σε φιλολογικό επίπεδο. Αλλά, έχοντας δει τους παίχτες ζωντανά πολλές φορές, δεν υπάρχει σύγκριση. Προσοχή: δεν αναφέρομαι στο ποιος ξέρει καλύτερη μπάλα, αλλά στο ποιος ξέρει καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το κριτήριο. Και, όσο κι αν έχει ωριμάσει ο Κριστιάνο, χρειάζεται ακόμα καρβέλια για να φτάσει τον Μέσι σε τέτοια θέματα -στο μέλλον μπορεί να αλλάξουν τα κόζια. Επίσης, το ποιος είναι καλύτερος, δεν είναι μόνο θέμα χατ τρικ. Είναι τι γεύση σου αφήνει. Μπορεί και οι δυο παίχτες να κάνουν ακριβώς την ίδια ενέργεια, αλλά εκείνη του Μέσι θα έχει άλλη γλύκα, διότι θα φανεί τόσο εύκολο. Και για να φανώ και λίγο αυστηρός, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους τίτλους που θα κερδίσουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Έτσι γίνεσαι ποδοσφαιρικά αθάνατος.

    Υπουργέ, ο στόχος για ΑΕΚ και Άρη είναι η παραμονή. Όποιος έγραφε το οτιδήποτε άλλο είναι ψεύτης, παρανοϊκός ή τρελός. Τέλος! Καλώς ή κακώς, είναι δύσκολο να επιρρίψεις ευθύνες σε κάποιον δημοσιογράφο για το τι θέμα επιλέγει να γράψει. Εκτός αν δηλώνει επιλεκτικά την αλήθεια. Τότε, πάω πάσο. Και σε τελική ανάλυση, πως θα μπορούσαν να ‘’συγκαλύψουν’’ την εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα. Ούτε οι πιο μυστικές δυνάμεις του Νικολακόπουλου και του Χρηστόγλου δεν θα μπορούσαν να βρουν άλλοθι!

    Lio, αχ αυτό το σχέδιο… Ξέρεις πώς νοιώθω; Ότι περισσότερο από σχέδιο χρειαζόμαστε ανθρώπους που να αγαπούν τον Άρη και το ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η διαφορά του Πλατανιά με πολλούς άλλους είναι ότι έχει μεν το χαμηλότερο μπάτζετ όλων αλλά πληρώνει. Όποτε μπορεί δίνει και κάτι παραπάνω από τα συμφωνημένα.

    Όταν ένας δημοσιογράφος κακίζει τον μέτριο - γιατί ακόμα τέτοιος είναι - Παναθηναϊκό (ή όποια άλλη ομάδα) οφείλει να κάνει το ίδιο για τον Ολυμπιακό όταν η απόδοσή του είναι της πλάκας. Όταν αποφεύγει να το κάνει είναι λαμόγιο!

    Για μένα που στηρίζω Μπάρτσα πριν ακόμα πάει εκεί ο Ροναλντίνιο, υπάρχει αμυντικό πρόβλημα τουλάχιστον απ' την αρχή της περσινής χρονιάς. Της συνολικής αμυντικής διάταξης εννοώ. Αυτό το σύστημα που έπαιζε το 2011 έχει χαθεί εντελώς. Έχει πάψει να είναι η ομάδα πλεστέσιο (play-station) και οι καλοί αντίπαλοί της στο Champions League θα το εκμεταλλευτούν, αφήνοντάς την πιθανώς εκτός τετράδας.

    Ένας τουλάχιστον από Άρη και ΑΕΚ θα πέσει, με πιθανότερη την ΑΕΚ. Όχι γιατί σήμερα είναι τελευταία στη βαθμολογία, αλλά γιατί με αυτό το κακό ρόστερ δεν βγαίνει ούτε στην πρώτη τριάδα της Football League. Επίσης γιατί ενδέχεται να έχει τη χειρότερη διοίκηση της Surep League. Δεν μπορούν τα παλληκάρια! Είναι μυρωδιάδες, είναι ανεπαρκέστατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε, θα σωθεί ο Πλατανιάς. Σε αυτό το μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα αντέξει. Σίγουρα υπάρχουν λαμόγια δημοσιογράφοι -δεν το συζητώ. Αλλά και πάλι είναι κάπως δύσκολο στους so called αντικειμενικούς δημοσιογράφους να τους επιβάλλεις να γράψουν με τα ίδια μέτρα και σταθμά ή την ίδια συνέπεια. Προσωπικά, αυτό που με ενοχλεί είναι όταν κάποιοι αλλάζουν ρότα ξαφνικά, απρόσμενα και επιλεκτικά. Λες και ανακαλύπτουν την Αμερική, βρε παιδί μου. Για Μπάρτσα είχα γράψει ότι την αποκαλούμε playstation, διότι δεν την καταλαβαίνουμε. Αυτό που ξέρω είναι ότι η χρονιά θα δείξει τη διάρκειά της. Θα δείξει αν μπορεί να υπερβεί το μέγιστο ποδοσφαιρικό χρόνο συνέπειας, όπως αυτός έχει αποτυπβθεί από την ιστορία του ποδοσφαίρου. Κι εγώ νομίζω ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από τον Άρη. για τους ίδιους λόγους που γράφεις κι εσύ. Αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για τους δυο. Το πρωτάθλημα όμως, έχει ακόμα δρόμο. Κάνεις δυο σερί νίκες και από τον πάτο φτάνεις στην μέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...