Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πάμε για κλεφτοπόλεμο

Aν ο Γκέκας έβαζε το γκολ, θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι. Δεν το έβαλε, όμως. Εξάλλου, με τα αν δεν πας μπροστά. Πρέπει να πορεύεσαι με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα. Και τα τωρινά δεδομένα υποδεικνύουν ότι πρέπει να κερδίσουμε τους Σλοβάκους. Σε περίπτωση που δεν επικρατήσουμε, δεν θα ευθύνεται για την βαθμολογική μας κατάσταση το αποτέλεσμα με τους Σλοβάκους, αλλά η εντός έδρας ισοπαλία με τη Βοσνία -με βάση τη ποδοσφαιρική λογική το αποτέλεσμα με τους Βόσνιους θα μας κοστίσει. Στα πλαίσια των προκριματικών, δηλαδή στους ομίλους, όταν παίζεις στην έδρα σου, έχεις την υποχρέωση να κερδίζεις: πώς αλλιώς θα προκριθείς; Και να κερδίζεις πειστικά. Δεν τίθεται μοναδικά θέμα των τριών βαθμών, αλλά επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας. Να ξέρει ο αντίπαλος ότι θα περάσει δύσκολα. Ότι θα τον κυριεύσει φόβος. 


Και η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση στο Καραϊσκάκη δεν φανέρωσε τέτοια σημάδια. Με μηδαμινή τάση για κάθετο ποδόσφαιρο (εξαιρούνται Σαμαράς και Φορτούνης), με ελάχιστο ρίσκο, με λίγες τελικές προσπάθειες, με αρκετή διάθεση για κατοχή μπάλας αλλά όχι πρωτοβουλία, με υπερβολικό σεβασμό στον αντίπαλο, με ελαφρώς μειωμένη ομοιογένεια (ένεκα των άστοχων επιλογών του Σάντος σε πρόσωπα και τακτική) και με σχετικά μικρό πλάτος (δεν ανέβαιναν τα ακραία μπακ και τα ακραία χαφ συχνά συνέκλιναν προς τον άξονα), δεν νομίζω ότι τρομάζεις τον αντίπαλο -όποιος και να είναι αυτός. Με λίγα λόγια, ο Σάντος κατέβηκε για να μην χάσει -το ίδιο έπραξε κι ο αντίπαλος προπονητής, αλλά για διαφορετικούς λόγους: και καλά έκανε. Λίγη σημασία, όμως, έχουν όλα αυτά. Το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε τους Σλοβάκους. Πώς θα γίνει αυτό; Με κλεφτοπόλεμο!

Υ.Γ.1 Αυτός ο Σάντος θα μας τρελάνει. Όποτε πρέπει να παίξει επίθεση, παίζει άμυνα κι όποτε πρέπει να καλύψει τα μπόσικα, ξαμολάει τα σκυλιά του πολέμου να τρέξουν άτακτα και άναρχα στην αλάνα. Εκτός αν οι παίχτες τον γράφουν και κάνουν του κεφαλιού τους.

Υ.Γ.2 Από τον Καρπετόπουλο: «Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τις συγκρούσεις: αυτό είναι και καλό και κακό. Καλό γιατί το ποδόσφαιρό μας δεν αντέχει άλλο παραγοντισμό: χρειάζεται ανθρώπους χαμηλών τόνων με σχέδιο και διάθεση και όχι σόουμαν. Κακό γιατί χωρίς συγκρούσεις δύσκολα αλλάζεις νοοτροπίες χρόνων: η Ομοσπονδία έχει κι ένα ρυθμιστικό ρόλο κι αν τον αποποιηθεί, το πράγμα γίνεται ζούγκλα». Απλά να υπενθυμίσω ότι κι ο Πιλάβιος δεν αγαπούσε τις συγκρούσεις. Ίσως για αυτό ο Γκαγκάτσης έσπερνε τρόμο.

Υ.Γ.3 Προσεχώς θα υπάρχει κείμενο για τον Σαββίδη. Θα το είχα ήδη γράψει, αλλά προηγούνται τα της Εθνικής.

Υ.Γ.4 Το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον Λανς Άρμστρονγκ, δεν πρέπει να μας ρίχνει από τα σύννεφα. Αλλά θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τι είδος πρωταθλητισμό θέλει το κοινό. Κι όταν λέω κοινό, εννοώ αθλητικές ηγεσίες, παράγοντες, προπονητές, αθλητές, θεατές, δημοσιογράφους.

Υ.Γ.5 Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό το κομμάτι με ανεβάζει τρελά!

9 σχόλια:

  1. χαρας το κουραγιο σου και την υπομονη σου ρε θηριο που καθεσαι και βλεπεις εθνικη!!
    και γραφεις κιολας!!!
    υγ5
    τον αρμστρογκ περιμεναμε για να καταλαβουμε τι γινετε??
    ειχαμε και εχουμε κι εδω "ποδηλατες"!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, η Εθνική Ελλάδος δεν έπαιξε καλά με τους Βόσνιους. Ας μην αρχίσουμε τα "τί θα συνέβαινε αν έπαιζε ο Χ και ο Ψ". Για να μην παίξει ο Νίνης, ίσως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Για να κάθεται πάγκο ο Μήτρογλου, σημαίνει ότι δεν είναι συνολικά καλύτερος του Γκέκα (και προς απόδειξη, ο Γκέκας παρ' ότι έχασε το γκολ μάρκαρε, ενώ ο Κωστάκης αλά δεν το κάνει). Ούτε οι Βόσνιοι παίξανε τόσο καλά. Απλώς το ματς στο πρώτο ημίχρνο ήταν "ανοιχτό". Κάναμε τα 2 δοκάρια, μας κάνανε τις δύο φάσεις για γκολ. Ισοπαλία στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, αμφότερες οι ομάδες τράβηξαν χειρόφρενο. Δεν θυμάμαι μια φάση να έγινε στο Β' ημίχρονο. Λογικό και δίκαιο το τελικό 0-0.

    Θέλω να σταθώ σε μερικούς παίκτες. Ξεκινάω με κράξιμο. Πώς να ανέβουν τα μπακ, όταν ο Τοροσίδης εδώ και 2-3 χρόνια εμφανίζει ανησυχητικά σημάδια αγωνιστικής πτώσης? Πώς να τρέξει ο περιπατητής Κατσουράνης? Και ο φιλότιμος Τζιώλης, ο οποίος μέχρι να τραυματιστεί πριν 2 χρόνια έτρεχε περισσότερο? Οι δύο πρώτοι, μάλλον συνεχίζουν την λαμπρή παράδοση παικτών όπως ο Γεωργάτος, όπου ο παικταράς "δικαιούται" να κάνει ένα (πακέτο) τσιγάρο (την ημέρα), ή να πιεί ένα ποτηράκι (ή όλο το μπουκάλι άμα λάχει). Πάμε στα θετικά. Ο Φορτούνης με εκπλήσσει. Χωρίς να κάνει "ποδιές" à la Φετφατζίδη, τρέχει και παίζει σωστά. Ο Σαμαράς για μένα είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας. Έχει κορμί, τρέχει λόγω δρασκελιάς, ξέρει και μπάλα και κυρίως το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, κάνει τα λαθάκια του κάνει και τα σωστά. Ο Μαλεζάς, χωρίς να συγκρίνεται με τους Παπαδόπουλους και τον Παπασταθόπουλο, έπαιξε καλά, δυστυχώς έπαθε θλάση. Θα δύμε τί θα γίνει με την Σλοβακία την Τρίτη.

    Όσο για τους Προέδρους της ΕΠΟ, πάντα είναι ελεγχόμενοι. Είτε από το Κράτος, είτε από τον δυνατό στο παρασκήνιο. Ο Πιλάβιος ήταν πολύ αδύναμο αγόρι για να κουμαντάρει τους αγαπημένους μας παράγοντες. Η διαχείριση του σκανδάλου των στημένων απ' αυτόν ήταν επιεικώς τραγική, αλλά μάλλον είναι κι αυτός μπλεγμένος έμμεσα. Ο Πανόπουλος τον είχε ξεφωνίσει, ότι θα έπρεπε πού και πού να λέει και όχι, για να μην γίνεται μπάχαλο σαν το προπέρσινο. Ο Σαρρής λένε ότι τον προώθησε η ίδια η ΕΠΟ και ο Μαρινάκης. Δεν ξέρω. Πάντως, ο Βαγγέλης δεν χρειάζεται κανέναν Σαρρή γιανα πάρει το πρωτάθλημα έτσι όπως είναι.

    Δύο λόγια για τον Σαββίδη. Στην συνέντευξή του είπε πολλά. Πάρα πολλά. Είπε πολλά σωστά πράγματα (για τους οπαδούς, τον Δώνη, το ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλα), αλλά πέταξε και αρκετές υπερβολές, ακόμα και μαλακίες (ειδικά με ενόχλησε η προπαγάνδα του για την φίλη μας την Ρωσία). Παρ' ότι έδωσε το στίγμα ενός σοβαρού ανθρώπου, εν τούτοις με την αμετροέπειά του σε κάποια πράγματα ρέπει προς το παράδειγμα των Πολυμετοχικών, τότε που... όλοι μαζί θα ήταν ισχυρότεροι κι από τον Αμπράμοβιτς! Θα δούμε και γι' αυτόν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης (συνέχεια)

    Τέλος, οι αποκαλύψεις για τον Άρμστρονγκ συγκλονίζουν. Αν και κάποια από όσα κυκλοφορούν μου φαίνονται υπερβολές, εν τούτοις η περίπτωση του Άρμστρονγκ και τόσων άλλων ντοπαρισμένων πρωταθλητών (Μάριον Τζόουνς, Θάνου, Κεντέρης, Χαλκιά, και αρκετοί ακόμα) που αποκαθηλώθηκαν, καταδεικνύει το πρόβλημα του σύγχρονου πρωταθλητισμού, και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο. Δεν αντιλέγω, ακόμα και στις αρχαίες Ολυμπιάδες πιθανώς υπήρξαν κρούσματα ντοπαρίσματος της εποχής που δεν έγιναν αντιληπτά. Σήμερα, κακά τα ψέμματα, το ντόπινγκ είναι μάστιγα. Όλοι οι επαγγελματίες ντοπάρονται, συχνά ακόμα και σε σχολικά πρωταθλήματα. Δεν πρόκειται για μειοψηφία σε καμία περίπτωση. Η διαφορά του καθενός είναι αν το φάρμακό του ανιχνεύεται. Όταν η Χαλκιά ήταν "γεννημένη για να νικάει" σαν Ελληνίδα το 2004, έπαιρνε το καλύτερο μαντζούνι. Το 2008 που την πιάσανε ντοπέ, καθώς τα πολλά λεφτά για τα καλά φάρμακα είχαν τελειώσει, ξεφτιλίστηκε και αποκαθηλώθηκε. Με δεδομένο ότι το ντόπινγκ είναι φαύλος κύκλος (πρώτα φτιάχνονται ντόπες που δεν ανιχνεύονται, μετά αντιντόπινγκ που τα ανιχνεύει, μετά ξανά νέα αόρατη ντόπα, και ξανά μανά φρέσκο αντιντόπινγκ) από τον οποίο θησαυρίζουν πολλοί, θα πρότεινα να σταματήσει αυτό το κυνήγι της ντόπας. Ίσα-ίσα, κυνικά μιλώντας, να τους ντοπάρει επίσημα (προαιρετικά έστω) η κάθε διοργανώτρια Αρχή. Και με τα καλύτερα μάλιστα. Έτσι θα υπάρχει πράγματι υγιής και όχι αθέμιτος ανταγωνισμός. Γιατί δηλαδή ο Χ να παίρνει το καλύτερο και ο Ψ την μαλακία? Αν δεν υπολογίζουν οι ίδιοι την πορεία της Υγείας τους από τις ντόπες, πόσο μάλλον να νοιαστούν οι τρίτοι άνθρωποι. Τέλος πάντων, ναι στον αθλητισμό, όχι στον πρωταθλητισμό, που αντί να αναδεικνύει τα όρια βελτίωσης του Ανθρώπου, μετατράπηκε σε μια μπίζνα δημιουργίας παγκόσμιων ρεκόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφαγα κατι παϊδακια την Παρασκευη Κωστη! Αλλο πραγμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την στιγμή που αναρτήθηκε τραγούδι των Virgin Steele το κεντρικό θέμα της ανάρτησης αποκτά δευτερεύουσα σημασία.

    1) "Guardians of the Flame". Δίσκος σταθμός στα 80ies (1983). Το πρώτο "μεγάλο" album του DeFeis.

    2) Η συγκεκριμένη εκτέλεση του "Life of Crime" είναι από την επανέκδοση του δίσκου το 2002 με επανεπεξεργασμένο (remastered) ήχο και 4 bonus tracks. 3 από το ep "Wait for the Night" (το έχω σε συλλεκτικό βινύλιο με ημερολόγιο δώρο, ως ένθετο), μία συνέντευξη και το ακυκλοφόρητο (τότε) Blues Deluxe Oreganta (I might drown).

    3) Trivia: Την συνέντευξη την είχε παραχωρήσει ο DeFeis στον Mark Sneider, τον αδερφό του Dee Sneider των Twisted Sister, ενώ το μουσικό background (της συνέντευξης) συνθέτουν κάποιοι αυτοσχεδιασμοί του DeFeis, αποσπάσματα από συνθέσεις του George Gershwin και το "No Quarter" (ύμνος) των Led Zeppelin...

    ΥΓ. Είχα την τύχη και την τιμή να του πάρω δύο τηλεφωνικές συνεντεύξεις εκείνη την περίοδο. Από τα πλέον ευγενικά και καταρτισμένα άτομα του χώρου. Μπορούσα να μιλάω για ώρες μαζί του. Από κλασική μουσική μέχρι αρχαιοελληνικές τραγωδίες. Από φιλοσοφία μέχρι μυθολογία. Από Σοπέν μέχρι Λατίνους ποιητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάμε στα πιο συμβατικά τώρα, μία χαρά το πάει το πράγμα η Εθνική. Κι απώλειες θα έχει και δεν θα είναι πάντα όπως την θέλουμε. Ανθρώπινα όλα αυτά. Κι όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, κοίτα να μην χάσεις, το ασπάζομαι. Όσον αφορά τα υστερόγραφα:

    ΥΓ.1 Έτσι τον θέλουμε τον μαστροΣάντος. Να μας τρελάνει!!!

    ΥΓ.2 Τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ περιμένω να τον δω σε δράση. Μετά θα τοποθετηθώ...

    ΥΓ.3 Έλα ρε; Θα γράψεις κείμενο για τον παιχταρά της ΑΕΚ, τον Γιώργο Σαββίδη; Θα σπάσεις ρεκόρ σχολίων!!! Καμιά 50άρα θα αφήσω εγώ! (Just kidding, προφανώς.)

    ΥΓ.4 Για το θέμα του doping: Κάποτε (στο 2ο μισό των 90ies) είχα πάρει συνέντευξη από Έλληνα ποδηλάτη, ο οποίος (αν δεν με απατά η μνήμη) ήταν ο πρώτος Έλληνας που πήρε μεταγραφή σε επαγγελματική ομάδα του εξωτερικού. Στο περιθώριο της συνέντευξης με εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πως λειτουργεί το σύστημα, πως αν δεν "φαρμακωθείς" το σύστημα σε αποκλείει από το υψηλό επίπεδο. Μου τα είπε τόσο αναλυτικά (βήμα προς βήμα πως "χτίζονται καριέρες", από που παίρνεις "έγκριση" και πως επιβάλουν με τον τρόπο τους χωρίς να το απαιτήσουν "ανοιχτά") που σοκαρίστηκα. Όχι γιατί πίστευα πως ο αθλητισμός είναι ένας χώρος αγγελικά πλασμένος, αλλά γιατί άλλο να έχεις μία γενική, θεωρητική εικόνα κι άλλο να στα λέει κάποιος που τα ζει από μέσα. Γίνεται πιο ρεαλιστικό, πιο χειροπιαστό το πράγμα. Από τότε βλέπω τον αθλητισμό (και το ποδόσφαιρο μαζί) με "άλλο μάτι".

    Πάντως Kanthare, το ζητούμενο δεν είναι το τι θέλει το κοινό (όπως το αποκαλείς) αλλά τι θέλουν οι εταιρείες και δεν αναφέρομαι μόνο στις φαρμακοβιομηχανίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. We are the guardians of the flame
    Masters of the ancient rites
    Our duty was ordained
    To protect the realm of light...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρες! Θέμη, θα ξαναγράψω για την Εθνική. Είμαι μαζόχας, το ξέρω!

    Χάρη, έχω πει ότι κάποιες επιλογές του Σάντος ξενίζουν. Λέγαμε για το κλειστό κλαμπ του Ρεχάγκελ και το περίεργο ποδόσφαιρο που έπαιζε, αλλά ο Σάντος το έχει κάνει πασαρέλα. Κι από τακτική άστα να πάνε. Όχι μόνο δεν βλέπεις τακτικά ρίσκα, ή μάλλον τα βλέπεις σε άκαιρες στιγμές, αλλά δεν υπάρχει καν τακτικός ρεαλισμός. Ο Πορτογάλος συμπεριφέρεται λες και προπονεί κάποιον σύλλογο που συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα και μπορεί να καλύψει την απώλεια βαθμών από το επόμενο παιχνίδι. Φτιάχνει τις αποστολές με αυτή τη λογική. Και νομίζω ότι μαζεύει βαθμούς με αυτή τη συμπεριφορά. Για το ματς με τους Βόσνιους δεν με ενοχλεί το 0-0, αλλά το πως φτάσαμε σε αυτό. Τι έκανε από τον πάγκο; Και πώς προετοίμασε την ομάδα για να μπει στο ματς; Για τον Τοροσίδη δεν έχουμε να πούμε πολλά. Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια διαφωνούσα με έναν φίλο Ολυμπιακό. Μου έλεγε ότι ο παίχτης είναι για κορυφαίο επίπεδο, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα την Μάντσεστερ του τσίχλα, κι εγώ του έλεγα ότι μια μεταγραφή σε μια καλή ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος, π.χ. Μονπελιέ, θα ήταν το ταβάνι του. Προφανώς κάναμε λάθος και οι δυο. Ο παίχτης δεν είναι ούτε για τον Άρη του 2012. Και πριν με κατηγορήσετε για εμπάθεια, υπενθυμίζω ότι το πιο σημαντικό στοιχείο στην καριέρα ενός παίχτη είναι η διάρκεια και η συνέπεια. Ο Φορτούνης, πάντως, βρίσκεται σε ανοδική πορεία και μπράβο του. Είναι προφανές ότι δουλεύει και δουλεύουν μαζί του. Ο Σαμαράς ξέρει μπάλα, θα έλεγα ότι γνωρίζει τα βασικά του ποδοσφαίρου, αλλά πολές φορές είναι ατομιστάκος, άναρχος και τεμπέλης. Αποτελεί, όμως, χρησιμότατο γρανάζι στην Εθνική, και μαζί με τον Φορτούνη, άντε και τον Κατσουράνη, μπορεί να βγάλει μια διαγώνια πάσα, ακόμα και κάθετη. Από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ περιμένω να βάλει λίγη τάξη στο ποδόσφαιρο. Να συγρουστεί με παράγοντες. Να μην περιορίζεται ο ρόλος του στο ποσό του πριμ που θα πάρουν οι διεθνείς ή στο να δίνει συγχαρητήρια έπειτα από μια νίκη. Ο Πρόεδρος, ο εκάστοτε Πρόεδρος οποιουδήποτε οργανισμού, πρέπει να είναι δίκαιος, σκληρός και υπεύθυνος. Αν βγει δεύτερος Πιλάβιος, κλάψτα Χαράλαμπε. Για τον Σαββίδη έχω ετοιμάσει ένα κείμενο. Λογικά θα το ολοκληρώσω σήμερα και λέω να το ανεβάσω την Παρασκευή. Ελπίζω να είναι ουσιαστικό. Το σκάνδαλο με τον ποδηλάτη είναι πολύ περίεργο και ανήθικο. Ξαφνικά βγαίνουν πρώην συνεργάτες του Άρμστρονγκ, πρώην συναθλητές και συμπαίχτες, εμφανίζονται φωτογραφίες που δεν είχε δει κανείς και ιστορίες που αρμόζουν σε σενάριου αθλητικής ταινίας του Χόλιγουντ. Πού ήταν όλα αυτά στα χρόνια της παντοκρατορίας του; Τι να το κάνω εγώ όταν ο συναθλητήςς του που γνώριζε τότε, δεν μιλούσε; Τι να το κάνω τώρα; Είναι ηθικό αυτό; Είναι δίκαιο; Αν ήταν μάγκας, να μιλούσε τότε. Για την πρόταση που κάνεις, δυστυχώς δεν μπορώ να διαφωνήσω. Και νομίζω ότι η δική μου πρόταση, πραγματικά ουτοπική, περί καθαρών αγώνων, πέφτει στο κενό. Αλλά, επιτέλους, θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα με το Ελληνόμετρο και το Ολυμπιακοαγωνόμετρο. Όσο για την αρχαία Ελλάδα, η μόνη έκφραση ντόπινγκ που έχω διαβάσει ήταν η καταναλωση ωμού κρέατος, διότι είχε παρατηρηθεί ότι είχε επίδραση στους μύες. Τέλος, ο Πύρρος Δήμας είχε δηλώσει ότι ο αθλητισμός είναι υγεία κι ο πρωταθλητισμός ασθένεια. Και έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζηλεύω, Μανόλο! Ίσως πάω το Σάββατο!

    Μπαλαντέρ, για τους Virgin Steele δεν έχω να πω κάτι. Είμαι σιγουρότατος ότι τους γνωρίζεις καλύτερα από εμένα! Αυτό για τον DeFeis, ότι θεωρείται και είναι καλλιεργημένος, μου το έχεις ξαναπεί. Και το πιστεύω. Αφού είπες Led Zeppelin, στην επόμενη ανάρτηση θα τσοντάρω κάποιο σχετικό κομματάκι. Για τα συμβατικά, να μας τρελάνει, ναι, αλλά αυτός μας έχει πάρει τα μυαλά! Ακόμα θυμάμαι τι έκανε στο Euro και φρικάρω! Για τον Σαρρή θα δούμε τι θα κάνει. Δεν εννοούσα τον Γιώργο Σαββίδη. Τον Καρασαββίδη έλεγα! Τον Θεόφιλο! Για το κοινό που έγραψα, έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέχασα να γράψω το πιο σημαντικό. Οι εταιρίες, κυρίως από τα τέλη του 1970 και τις αρχές του 1980 (δυναμικό μπάσιμο στους Ολυμπιακούς του 1984 στο Λος Άντζελες), παίζουν εξαιρετικά σημαίνοντα ρόλο στα αθλητικά δρώμενα. (Εδώ έχω μαρτυρίες φίλων μου για ντόπινγκ στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Τι να λέμε, τώρα;)

    Καλά να περνάμε και πάμε για νίκη απόψε! Ας ελπίσουμε και καλή εμφάνιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...