Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δεν ήρθε ο Darth Vader

Χαμός στο ίσωμα. Ο Γιώργος Τράγκας, ένας δημοσιογράφος που θεωρεί ως ακλόνητο επιχείρημα τα ντεσιμπέλ της φωνής του, παρομοίασε την Μέρκελ σαν δεύτερη Χίτλερ (!). Το Π.Α.ΜΕ. έκλεισε την πλατεία Ομονοίας και διοργάνωσε πορείες. Ο Παύλος Χαϊκάλης, πρώην ηθοποιός και νυν βουλευτής, ως γνήσιος ''Ανεξάρτητος Έλληνας'', επιχείρησε μια αποτυχημένη σάτιρα, ποστάροντας στο τουίτερ μια φωτογραφία που εμφανίζει ένα εξτραβαγκάν πέος με σαφή υπονοούμενα για την Γερμανίδα Καγκελάριο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., διά στόματος Αλέξη Τσίπρα, όντας προφανώς επηρρεασμένος από το παγκοσμίως γνωστό κίνημα του Μερκελισμού που έχει πλήξει την Ευρώπη, δήλωσε ότι η μαντάμ Μέρκελ (sic!) έρχεται να στηρίξει τους Μερκελιστές, φωτογραφίζοντας τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει ότι η άφιξη της Μέρκελ πραγματοποιείται για την εξασφάλιση γερμανικών κεφαλαίων και συμφερόντων. Την ίδια στιγμή, μεγάλη μερίδα πολιτών, για μια ακόμη φορά πρέπει να προσθέσω, υποδύεται, πάντοτε μέσω ενός πληκτρολογίου και με μηδενική διάθεση αυτοκριτικής, τους αγανακτισμένους.  Κι όλα αυτά με αφορμή τον ερχομό της Μέρκελ.


Κι έρχομαι ο καψερός και ρωτάω: η Μέρκελ τι (μας) φταίει; Αυτή έπαιρνε συντάξεις από νεκρούς; Αυτή παρίστανε την τυφλή και την ανάπηρη για να τσακώνει άκυρα επιδόματα από το Ι.Κ.Α.; Αυτή λάμβανε εφάπαξ χωρίς να έχει προβεί σε ανάλογες εισφορές στα ταμεία; Αυτή έπαιρνε αγροτικές επιδοτήσεις και τις σπαταλούσε σε βενζίνες για την Μερτσέντα και σε λελούδια για τις πίστες; Αυτή μοίραζε υπερβολικούς μισθούς, υπερβολικές συντάξεις και υπερβολικά επιδόματα στους Έλληνες; Αυτή ψήφιζε, επί σαράντα ολόκληρα χρόνια παρακαλώ, τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες οικογένειες, τα ίδια κόμματα και τις ίδιες πολιτικές; Όχι, βέβαια. Απλά, η Μέρκελ έρχεται να παραλάβει τον λογαριασμό από το ελληνικό τραπέζι, το οποίο, παρά το γεγονός ότι έτρωγε συνειδητά τον αγλέορα, δεν έχει λεφτά να πληρώσει και μάλιστα παριστάνει, έστω μερικώς, το θύμα.

Οπότε, όχι. Δε νομίζω να (μας) φταίει η Μέρκελ -μάλλον το κακό μας το κεφάλι ευθύνεται για την πάσης φύσεως κατάντια μας και δη την αξιακή κρίση που βιώνουμε εντόνως. Μήπως φταίει το Μνημόνιο; Έχω γράψει κατά κόρον ότι το Μνημόνιο (πρέπει να) λογίζεται ως απόρροια της υφιστάμενης κατάστασης κι όχι ως αίτιο. Τι περιλαμβάνει, άραγε; Πού προσανατολίζεται; Ας αναφέρω ενδεικτικά τα εξής: μείωση δημοσίων δαπανών, συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων, ιδιωτικοποιήσεις, πάταξη φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απολύσεις, αξιολόγηση προσωπικού κ.ά. Και ερωτώ: τι από όλα αυτά έχει λάβει μέρος στη χώρα μας; Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ίσως ο τελευταίος αυθεντικός πολιτικός που έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο, δίνει την απάντηση:
«Η κυβέρνηση, νομίζω, κάνει ένα λάθος. Ενώ η Τρόικα επιμένει σε διαρθρωτικές αλλαγές, δεν γίνονται, με αποτέλεσμα για να εξευρεθούν τα χρήματα κόβονται μισθοί και συντάξεις». Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το Μνημόνιο να θεωρείται απεχθές, απόβλητο, αποδοκιμαζόμενο και ανεπιθύμητο. Κι όμως, το Μνημόνιο, καλώς ή κακώς, με βάση τα πεπραγμένα των Ελλήνων ψηφοφόρων, πολιτών και πολιτικών, είναι απαραίτητο.

Αντί επιλόγου, θα ήθελα να απευθύνω δυο ερωτήσεις, πιστεύω εύλογες, προς πάντα ενδιαφερόμενο. Γνωρίζουμε πότε διενεργήθηκαν οι τελευταίες εκλογές; Γνωρίζουμε το αποτέλεσμα αυτών;  Αν ναι, τότε επιτρέψτε μου να επαναφέρω το θέμα επί τάπητος: γιατί φταίει η Μέρκελ; Πότε θα αναλάβει -επιτέλους!- τις ευθύνες του ο ελληνικός λαός; Και γιατί μας έπιασε τέτοιος πανικός και οίστρος στο άκουσμα του ερχομού της Γερμανίδας Καγκελάριου; Ποιον περιμέναμε να υποδεχτούμε; Τον Darth Vader (φώτο);

Υ.Γ.1 Την Παρασκευή η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την Βοσνία. Όποιος νομίζει ότι θα περάσουμε εύκολο βράδυ πλανάται πλάνην οικτράν.

Υ.Γ.2 Απίστευτα πράγματα από τον Κούγια στην Παναχαϊκή! Παραθέτω αυτούσια την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον Ηλία Σολάκη. Ο Ηλίας Σολάκης αποδείχτηκε μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές και επιβεβαίωσε την άποψη του πρώην μεγαλομετόχου ότι τα μεγάλης ηλικίας ποδοσφαιρικά ονόματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο Ηλίας Σολάκης κόστισε χωρίς να προσφέρει τίποτα στην ΠΑΕ Παναχαϊκή σε δύσκολους καιρούς 22.000 ευρώ και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες στην αδυναμία του να προσφέρει. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει αποφασίσει προ 45 ημερών την αποχώρηση του, λόγω επεισοδίου πριν τον φιλικό αγώνα με τον Φωκικό που είχε δημιουργήσει βρίζοντας τους κ. Παπακώστα και κ. Μίχο γιατί τον ενοχλούσαν οι προπονήσεις στο γήπεδο της Λακκόπετρας και ότι το κρεβάτι που του αγόρασε η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν ήταν καλή ποιότητας». Η απάντηση/αντίδραση του παίχτη ήρθε μέσω Facebook: «Επιτέλους το ΜΑΡΤΥΡΙΟ έλαβε ΤΕΛΟΣ».

Υ.Γ.3 Έπος!

18 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε κάνθαρε κάνθαρε κάνθαρε. Συμφωνώ 100% με το κείμενο σου, είναι αστείο να οργανώνονται πορείες κι όλος αυτός ο θίασος μπας και τα δει η Μέρκελ και τρομάξει. Η Μέρκελ είναι πρωθυπουργός σε ένα οργανωμένο κράτος που ποτέ δεν θα του μοιάξουμε, και δεν θα λογοδοτήσει σε κανένα λαμόγιο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και σε επαγγελματίες πολιτικούς άλλων εποχών (Τσίπρας).

    Στους απατεώνες ξέχασες να προσθέσεις όλα τα λαμόγια με τις καταθέσεις στην Ελβετία, που δεν πλήρωσαν ποτέ τους φόρο, κι από τις τηλεοράσεις τους βλέπουν τι φόρους πρέπει να πληρώσουμε εμείς για να καλύψουμε και τα δικά τους και γελάνε. Αλλά βέβαια, εμείς σαν έθνος έχουμε ομοψυχία κι άλλα ωραία και ποιητικά που μας λένε οι ηγέτες της αριστεράς.

    Ένας βόθρος είμαστε και μόνο η νέα γενιά, αν βέβαια δεν προλάβει να την διαφθείρει η παλιά, θα δουλέψει καθαρά και τίμια για την χώρα.

    ΥΓ. Ακόμα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην απολυθεί κανέας δημόσιος υπάλληλος και μην κοπεί καμία σύνταξη όταν το 50% της νεολαίας δεν έχει δουλειά. Όσοι δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ κι όσοι έχουν μεγάλες συντάξεις λόγω σκανδαλιστικών μισθών όσο δούλευαν, ας δώσουν το παράδειγμα κι δείξουν την εθνική τους ομοψυχία...ανέκδοτο ε;
    Στέργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλό και κατανοητό κείμενο. Με σωστή χρήση της γλώσσα, χωρίς ορθρογραφικά λάθη και ευχάριστο στην ανάγνωση. Μόνο που έχω ένα παράπονο ή μάλλον μια απορία. Δεν ξέρω τι είναι που ψάχνεις να βρεις.

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω αναφέρει κι εγώ κάπου ότι ειδικά αυτοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές θέλουν κρέμασμα στην Ομόνοια περισσότερο κι από τα χρυσαύγουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενο σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, μόνο που τον περιβόητο λογαριασμό της χασαποταβέρνας "Η Ελλάς" θα τον πληρώσουν και αυτοί που δεν πρόλαβαν να παραγγείλουν ή περιμέναν με τις ώρες τα πιάτα τους τα οποία κατέληγαν στα τραπέζια Πάγκαλων και σια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σημερινό κυρίαρχο οικονομικό ζήτημα είναι τα δεκάδες δις ευρώ που χρεωνόμαστε ετήσια για τη ... βοήθεια. Και μάλιστα προκαταβολικά. Π.χ. είναι η δόση 60 δις, οι τόκοι 20 δις, μας δίνουν 40 δις!

    Είμαστε έρμαια των παγκόσμιων τοκογλύφων και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε ειρηνικά σε ένα πολιτικό καθεστώς που καμιά σχέση δεν έχει με δημοκρατία.

    Φυσικά φταίμε και εμείς οι πολίτες, γιατί έχουμε απαρνηθεί τις αρχές και την ηθική. Η λύση είναι μακροχρόνια, όσο μακροχρόνια ήταν και η μεθόδευση. Και ξεκινά από τη μόρφωση (π.χ. ανάγνωση βιβλίων) και την κατάργηση της παρακολούθησης τηλεοπτικών ειδήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες τα μεγάλε,η Μερκελ μας φταίει,αυτή τη δουλειά της κάνει, θέλει να λεφτά της,εμείς τι κάνουμε;που ακομα και τώρα τα κομματόσκυλα τρώγονται για το ποιανού ο αρχηγός έφερε την χώρα σε αυτή την κατάσταση, την ώρα που τα παιδιά τους,τα παιδιά μας σαπίζουν από την ανεργία,αυτοί εκεί το κόμμα μην θιχτεί και ασ μας έχουν ξετινάξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ξαναγράψω την τελευταία σου λέξη που ταιριάζει με το κείμενό σου
    ΕΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για κάποιους δυστυχώς αυτά είναι ψιλά γράμματα.

    Και ακόμα πιο δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι είναι πάρα μα πάρα πολλοί. Γιατί είναι τώρα ψιλά γράμματα έχει πολλές απαντήσεις και ερμηνείες. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ράτσα του ελληνόφωνου δίποδου, είναι μακράν η μοναδική που δικαιολογεί την ύπαρξη της λέξης γενοκτονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει,μωρέ,δεν ήρθε ο Vader,ήρθε ο VaD:))

    Καλημέρα,συναρειανέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα, Εκφράσου!

    Στέργιο, οι απατεώνες είναι πολλοί. Όπως ο ταβερνιάρης που δεν κόβει απόδειξη, ο μάστορας που σε κοροϊδεύει ή ο Άκης με τα υποβρύχια, τα αντιαεροπορικά και τα άρματα μάχης. Όπως βλέπεις, ένα μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς θεωρεί την Μέρκελ υπεύθυνη. Τότε πώς και τι πρέπει να θεωρούμε τον Τζέφρυ (αλήτης); Όσο για το ρόλο της νέας γενιάς, νομίζω ότι η μοναδική σωτηρία αυτής της χώρας είναι τα αγένννητα παιδιά. Αυτά που δεν έχουν φθαρεί ακόμα και δεν έχουν γνωρίσει την Ελλάδα σε μέρες δόξας και όργιο σπαταλών. Για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έχω εκφράσει πολλάκις την άποψή μου. Ας ξεκινήσουν σοβαρά και υπεύθυνα την αξιολόγηση προσωπικού και θα δούμε πόσοι δεν πηγαίνουν στις δουλειές του, πηγαίνουν αργά και φεύγουν νωρίς, είναι αντιπαραγωγικοί, αγενείς και λοιπά. Ας θεσπίσουν κριτήρια κι όποιος δεν τα πληροί, σκουπίστηκε.

    Νίκο, ευχαριστώ! Απλά καταγράφω κάποια δεδομένα, περιγράφω μια κατάσταση. Και το κάνω αυτό, διότι βλέπω ότι αρκετοί δεν μπορούν να κρίνουν και να δράσουν σύμφωνα με ένα ορθολογικό πλαίσιο ευθύνης, ψυχραιμίας και αυτοκριτικής. Αν με ρωτάς δηλαδή, θεωρώ ότι γράφω αυτονόητο πράγματα. Κι αυτό δεν με τιμά καθόλου.

    Tommy, μόνο στις τελευταίες εκλογές; Εδώ έβγαινε ο Καραμανλής στην ΔΕΘ και έλεγε ότι θα υπάρξουν μέτρα και άσκηση πολιτικής λιτότητας. Την επόμενη μέρα έβγαινε ο Τζέφρυ και έλεγε λεφτά υπάρχουν. Μάντεψε ποιο κόμμα βγήκε.

    Partali, oλοσωστη η παρατηρησή σου. Μεταξύ αυτών των ανθρώπων που αναφέρεις, ανήκω, πιστεύω, κι εγώ.

    Υπουργέ, προφανώς η λύση κυμαίνεται σε μακροχρόνιο επίπεδο. Δεν μπορείς να ξεριζώσεις νοοτροπίες δεκαετιών σε δυο, τρία ή τέσσερα χρόνια. Δεν είναι απλά απίθανο. Είναι αδύνατο. Χρειάζεται πρωτίστως νοητική προεργασία και καταστάλαξη στο τι είδους χώρα θέλουμε και στο τι είδους πολίτες επιθυμούμε να είμαστε. Για την έλλειψη Δημοκρατίας που γράφεις, αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περίσσοτεροι είναι ότι στη Δημοκρατία τα δικαιώματα πηγάζουν από τις υποχρεώσεις. Και, τέλος, Δημοκρατία είναι ο κόσμος που πάει στις κάλπες και ψηφίζει. Όχι το 30% που δήλωσε αποχή και το παίζει απατημένη γκόμενα μέσω πληκτρολογίου ή καίγοντας την ναζιστική σημαία.

    Φούλη, δυστυχώς δεν υπάρχουν αυθεντικοί πολιτικοί στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να μπλέκεις τα πολιτικά με τα κομματικά. Ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη καμπή του κοινωνικοπολιτικοοικονομικού συστήματος. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζουν στο ακέραιο την κομματική πειθαρχία, αλλά όταν έρχεται η ώρα του πολιτικού κόστους να θεωρούν ότι ασκούν το μοναδικό επάγγελμα στον κόσμο που δεν έχει κόστος. Η πολιτική έχει ευθύνες, ενώ αυτοί θεωρούν ότι ευθύνες υπάρχουν μόνο στον κομματικό μηχανισμό. Κι όμως, βλέπεις ότι πολλοί είναι αδιόρθωτοι. Μπροστά από το συμφέρον της πατρίδας και της χώρας, προστάζουν τον δικό τους εγωιστικό μικρόκοσμό τους. Και καταλαβαίνεις το πόσο μπούρδες και λακαμάδες είναι από τις δηλώσεις που εκστομίζουν κάθε λίγο και λιγάκι.

    Γεια σου, Πρόεδρε! Ευχαριστώ!

    Snake, συμφωνώ ότι είναι ψιλά γράμματα -δυστυχώς! Υπάρουν άνθρωποι που έχουν εμποτιστεί με αρρωστημένες νοοτροπίες. Αυτοί πρέπει να παραμεριστούν.

    Ωραίος ο VAD! Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παίδες και παιδούλες, καταλαβαίνετε τι έγραψα; Ότι πληρώνουμε ΣΗΜΕΡΑ τοκογλυφικούς τόκους και μάλιστα μπροστάτζα!

    Διαβάζει κανείς με επαρκή προσοχή όλα τα μηνύματα ή τσάμπα γράφουμε; :angry:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπουργέ, δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους τόκους -για αυτό και δεν έγραψα κάτι σχετικό. Τους πληρώνουμε μπροστάτζα; Τους πληρώνουμε μετά, δεν τους πληρώνουμε καθόλου; Και πώς τους πληρώνουμε; Με λεφτά; Με φυσικούς πόρους; Με νησιά; Ο καθένας λέει τα δικά του. Και σε τελική ανάλυση, το επιτόκιο που συμφωνήσαμε μας καλύπτει; Ναι ή όχι; Να ρωτήσουμε τον Τζέφρυ τι είχε στο μυαλό του, όταν τα κανόνιζε και τα έκανε πλακάκια με τους επίσημους/νόμιμους τοκογλύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!

    Δεν φταίει η Μέρκελ και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά,άσχετα αν ορισμένοι το παίζουν εξαγριωμένοι πολίτες.Η Μέρκελ είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος,γιατί ανέκαθεν εθελοτυφλούσαμε μπροστά στα λάθη μας.

    Η κολόνια της κρίσης και της υποτέλειας σε ξένους δανειστές κρατάει χρόνια.Απλώς τώρα το πήραμε πρέφα.
    Εάν το δεις από ιστορικό πρίσμα,το 1898 υποβλήθηκε στην Ελλάδα οικονομικός έλεγχος,μετά τη χρεοκοπία επί Τρικούπη και τα δάνεια.Το 1831 αναγνωρίστηκε το κράτος ως ανεξάρτητο,το 1898 βάλανε τους ξένους μέσα.Το διάστημα που μεσολάβησε πολύ μικρό,από τότε δεν μπορούσαμε να σταθούμε στα πόδια μας...

    Το δίλημμα που αντιμετώπιζαν οι ψηφοφόροι στις τελευταίες εκλογές ήταν αν θα παραμείνουμε στο μνημόνιο ή αν θα γίνουμε Λούηδες.Εφόσον επικράτησε η πρώτη άποψη,θεωρώ τουλάχιστον ηλίθιο ν' ακούω όσους ψήφισαν Σαμαρά και λοιπούς να μυξοκλαίγονται για τους κομμένους μισθούς και τα χαράτσια και να βρίζουν την Μέρκελ.

    Πράγματι,όπως προείπε ο 4minister,η μόνη λύση είναι η παιδεία.Όχι η εκπαίδευση,η παιδεία!Αλλά επειδή να ληφθεί σωστή παιδεία αποκλείεται,μια ζωή στουρνάρια θα 'ναι οι περισσότεροι.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012, που συντάχθηκε και ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, στη βάση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και του PSI, μόνο το 2012 οι τόκοι και τα χρεολύσια που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα ανέρχονται σε 88,488 δισ. ευρώ»!

    Εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2012, σελ. 56, πίνακας 3.9. Επίσημο έγγραφο του κράτους από την ιστοσελίδα του Υπουργείου, όχι ότι νάναι.

    Παραμύθια τούμπανα είναι λοιπόν ότι η Μέρκελ κάνει τη δουλειά της. Εκτός αν δεχόμαστε ότι και κάποιος εκτελεστής που εκτελεί συμβόλαια θανάτου και κάνει "καθαριότητες", κάνει κι' αυτός τη δουλειά του!

    Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν έχει αντανακλαστικά και βλακωδώς εξακολουθεί να παρακολουθεί ειδήσεις στην τηλεόραση. Ένα μέσο που έχει καταφέρει να πείσει ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι «είμαστε κακοί και τεμπέληδες», ότι «οι καλοί Ευρωπαίοι μας δανείζουν με την καλή τους την καρδιά για να μας σώσουν».

    ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΕΜΕ! Σας γεμίζουν το μυαλό με σκουπίδια και για να μπορέσεις να σκεφτείς πρέπει να βάλεις τα σκουπίδια στη σακούλα, να τα κατεβάσεις στον κάδο. Μέχρι να ανέβεις πίσω στο σπίτι ήρθε η ώρα για ύπνο, δεν μένει χρόνος για σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κ.†. η Ελλάδα, από τη στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκε είχε πάντα τις οικονομικές πλάτες των ξένων. Ποτέ δεν ήμαστε αυτάρκεις. Από εκεί και πέρα, μου φαίνεται μαζοχιστικό να ψηφίζεις Σαμαρά, και τον κάθε Σαμαρά, για να μην βγει ο Τσίπρας όπως λεγόταν, και μετά να βγαίνεις στους δρόμους. Σαν να αυτομαστιγώνεσαι, βρε παιδί μου. Και προφανώς η λύση είναι η παιδεία. Και η παιδεία ξεκινάει από την οικογένεια. Έναν τόσο φθαρμένο θεσμό στην ελληνική κονωνία.

    Υπουργέ, αν κάποιος έκανε τη δουλειά και τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος, αυτός είναι ο Τζέφρυ -δηλαδή, ο ελληνικός λαός. Που πάει σε αμερικάνικα Πανεπιστήμια να αγορεύσει περί οικονομικών και διαχείριση κρίσεων (!) -πρόσφατα μάλιστα μια Ελληνίδα καθηγήτρια στο Χάρβαρντ με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τον Τζέφρυ προδότη και καταζητούμενο. Σαν να πηγαίνω εγώ πρώτος προπονητής στην Μπαρτσελόνα. Από εκεί και πέρα σου απευθύνω την ερώτηση που έκανε προεκλογικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλεγαν κάτω το Μνημόνιο, και ουδέποτε πήρε απάντηση: ''Αν δεν δανειστούμε τα λεφτά, πώς θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις;''. Και αναφέρομαι στη δεδομένη στιγμή, όχι τι θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2009 που παρουσιάστηκε επίσημα το πρόβλημα -πλέον δεν νομίζω ότι υπάρχει επιστροφή. Υπενθυμίζω ότι η Ελλάδα όχι μόνο χρωστάει, εσωτερικά και εξωτερικά, όχι μόνο έχει άδεια ταμεία, αλλά ταλανίζεται από το δισεπίλυτο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας. Το ότι οι Έλληνες θεωρούνται τεμπέληδες είναι ένα τεράστιο ψέμα. Το ότι οι Ευρωπαίοι μας δανείζουν με την καλή τους την καρδιά θεωρείται πάλι ψέμα -το συμφέρον τους κοιτάνε. Αν ήθελαν δεν μας δάνειζαν καθόλου, θα μας άφηναν στον βούρκο και θα μας έβαζαν τρικλοποδιές ή θα μας παρατούσαν και θα περίμεναν να πάμε στην δραχμή για να τα αγοράσουν όλα φθηνά. Δεν το έκαναν. Προτίμησαν να μας κρατήσουν στην Ευρωζώνη με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο. Και τι ζητάει το ΔΝΤ, και κατ' επέκταση η Ευρώπη; Απλά να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες γίνονται μόνο στο μιλητό, διότι οι πολιτικοί μαςε αρνούνται να επέμβουν αποφασιστικά και ρεαλιστικά στα του Δημόσιο Τομέα. Όσον αφορά το ''Μαζί τα φάγαμε'', προφανώς και διαφωνώ. Αν ο Έλληνας πολίτης έφαγε ένα, οι πολιτικοί και οι μιζοφόροι έφαγαν εκατό. Μην εξισώνουμε την μάσα, επειδή κάποιους τους συμφέρει. Κι αν ο Πάγκαλος ήταν τόσο μάγκας και ντρόμπρος, όσο πιστεύει ότι είναι, να έβγαινε τις μέρες της δόξης και τις μέρες του πάρτι, και να έλεγε ''Μαζί τα τρώμε''. Να χρησιμοποιούσε ενεστωτικό χρόνο κι όχι παρελθοντικό. Διότι, ο παρελθοντικός χρόνος δείχνει κίνηση εντυπώσεων, μηδενική διάθεση αυτοκριτικής και επιλεκτική δήλωση της αλήθειας. Κι αυτό είναι ανήθικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι ο καινούργιος Αντρέας Παπανδρέου.

    Η λύση θεωρώ ότι είναι η δραχμή. Στην οποία τα αφεντικά των πολιτικών δεν μας αφήνουν να επιστρέψουμε γιατί χάνουν τους τόκους δανείζοντας χρήμα που δεν να έχουν! Fiat money ή fiat currency είναι ο χρηματοοικονομικός όρος. Ψάξτε το τι σημαίνει, βγαίνουν πανεύκολα τα αποτελέσματα.

    Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι κόβετε ΟΛΟΙ άμεσα τις τηλεοπτικές ειδήσεις ... Διαφορετικά δίνουμε εκεί έξω αδιάσειστες αποδείξεις ότι είμαστε λαός αποτελούμενος από κορόιδα με χερούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπουργέ, αν ήταν να επιστρέψουμε στη δραχμή, έπρεπε να το είχαμε κάνει από το 2009, αλλά ο Τζέφρυ είχε άλλα σχέδια. Πλέον, όντας κομμάτι ενός μηχανισμού, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς να χάσουμε πλήρως την αξιοποστία μας και την ανταγωνιστικότητά μας.

    Όσο για το χαζοκούτι, ας μην επαναλαμβανόμαστε. Προφανώς και τα δελτία ''ειδήσεων'' (μας) πασάρουν αυτά που θέλουν. Και προφανώς δεν υπάρχει, δυστυχώς, κάποιο νοητικό φίλτρο. Προσωπικά έχω κόψει να βλέπω τέτοια δελτία εδώ και πολλά χρόνια. Πρότιμώ να κάνω άλλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...