Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο πραγματικός φταίχτης

 Η ανάρτηση που ακολουθεί, αναφέρεται στο προ μηνός ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη και δημοσιεύεται αυτούσια, όπως ακριβώς την είχα γράψει τότε. Ο λόγος που την δημοσιεύω τώρα είναι ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχα ίντερνετ και, επιπλέον, θα είχε ενδιαφέρον να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα.

Έγραφα ότι ο Φερέιρα θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά μέσα στο κεφάλι του. Επίσης, έχω αναφερθεί κατά κόρον στην σημασία του αγωνιστικού πλάνου. Τι σημαίνει αγωνιστικό πλάνο; Όπως ένας σκηνοθέτης επιλέγει να δώσει στον κάθε ηθοποιό τον ρόλο που του ταιριάζει σε σχέση με το σενάριο, έτσι και ο προπονητής πρέπει να βρει την ιδανική θέση στο χόρτο για τον κάθε παίχτη και τον ιδανικό σκοπό για το σύνολο. Προχθές, είδαμε δυο τελείως διαφορετικές ομάδες να προσπαθούν να εφαρμόσουν τα αγωνιστικά τους πλάνα. Ο μεν Παναθηναϊκός επαλήθευσε για μια ακόμη φορά τη φετινή ιστορία: ποδόσφαιρο κατοχής και έχει ο Θεός (του Πολέμου). Όποιος νομίζει ότι η κατοχή είναι σημαντική στο ποδόσφαιρο, πλανάται πλάνην οικτράν και -συγγνώμη που θα το θέσω ωμά- είναι άσχετος ή δημοσιογράφος. Η κατοχή είναι σημαντική μόνο όταν γνωρίζεις πως να την αξιοποιήσεις. Και αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει ιδέα -το ίδιο ισχύει για τη διαχείριση του σκορ. Μα, θα ήθελα να ήξερα: πώς θα αντιμετωπίσει την Λάτσιο στο προσεχές ματς; Ξέρετε τι είναι να παρατηρείς μια ομάδα επί 90' λεπτά και στο τέλος του αγώνα να μην καταλαβαίνεις το σύστημα και τις διατάξεις των παιχτών; Πάρτε όποιον παίχτη του Παναθηναϊκού θέλετε και πείτε μου ποιος ήταν ο ρόλος του στο γήπεδο -εξαιρείται ο Τοτσέ, ο οποίος, ενώ δείχνει να γνωρίζει τον ρόλο του, είναι απελπιστικά μόνος: πιέζει χωρίς βοήθειες και τροφοδοτείται μάλλον καταλάθος. Εξηγήστε μου, διότι εγώ δεν μπορώ. Το ερώτημα, όμως, που ανατέλλει μέσα στο μυαλό μου είναι κάπως διαφορετικό: ποιος πραγματικά ευθύνεται για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας; Η απάντηση στην συνέχεια.


Από την άλλη πλευρά, είδαμε έναν Άρη που έβριθε με τακτικό ρεαλισμό -ουσιαστικά, εφαρμόσαμε ό,τι δεν είδαμε στην Τούμπα, δηλαδή παίξαμε ποδόσφαιρο αναμονής. Το προπονητικό δίδυμο παρέταξε τρία χαφ στο κέντρο που μπλόκαραν, και μάλιστα εύκολα, την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού -τώρα, για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν ο Βιτόλο παίρνει την πρώτη πάσα και επωμίζεται το ξεδίπλωμα του παιχνιδιού, δεν ξέρω. Ο Άρης είχε παραχωρήσει συνειδητά χώρο στον αντίπαλο, είχε σχετικά μικρό πλάτος, έπαιζε επιθετική άμυνα στο μισό τερέν, είχε θαυμάσια διαγώνια αλληλοκάλυψη, έπαιξε ικανοποιητικά το μαν του μαν, παρουσίασε, με κυριότατο εκφραστή τον Πουλίδο, αμυντικό βάθος και εμφάνισε ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου ορισμένες παρατηρήσεις. Πρώτον, τα ακραία χαφ του Άρη πολλές φορές άφηναν τη θέση τους, προφανώς λόγω προπονητικών οδηγιών, και κυνηγούσαν οριζόντια τα αντίπαλα σέντερ μπακ. Το αποτέλεσμα αυτού του κυνηγητού ήταν η εμφάνιση πανικού στο αντίπαλο αμυντικό κεντρικό δίδυμο. Δεύτερον, κάποιος πρέπει να μιλήσει στον Καζναφέρη. Σε κάθε αγώνα θέτει υπεύθυνη υποψηφιότητα για απευθείας αποβολή. Κι αν δεν κάνει τάκλιν στον αντίπαλο, κάνει στα νεύρα μας. Τρίτον, ήταν φανερό ότι η ομάδα πήρε μέτρα μετά το 30' λεπτό. Η αγωνιστική κατάσταση και η ετοιμότητα του αντιπάλου βρισκόντουσαν σε χαμηλά επίπεδα κι ως εκ τούτου το προπονητικό δίδυμο έκρινε επιβεβλημένο να ψάξει το γκολ. Και καλά έκανε. Όσο για τον Αγκάνθο, είχα γράψει ότι (μου) θυμίζει Κάμπορα. Γράψτε άκυρο: είναι καλύτερος από τον Αργεντινό -το επιθετικό πλάνο της ομάδας είναι σίγουρα μονοδιάστατο, αλλά ο τακτικός του ρόλος, ως target man κι όχι μόνο, είναι σημαντικότατος.

Και φτάνουμε στον επίλογο, όπου θα σας χαρίσω απλόχερα την απάντηση στο ερώτημα της πρώτης παραγράφου. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι μια Π.Α.Ε. αποτελεί ένα δυναμικό σύστημα. Δεν είναι αποστειρωμένος οργανισμός. Δέχεται ερεθίσματα, επηρεάζεται και διακατέχεται από πάθη. Και, συνήθως, σχεδόν πάντα δηλαδή, αυτά προέρχονται από την αλληλεπίδραση της Π.Α.Ε. με τους οπαδούς και ειδικά με εκείνους που αρέσκονται να αυτοηρωποιούνται –προφανώς οι οργανωμένοι φέρουν μέγιστες ευθύνες, αλλά υπάρχουν στιγμές που οι μη οργανωμένοι φέρονται χειρότερα, ακόμα κι από τον ίδιο τον φορέα. Αναφέρομαι σε αυτούς που διαδήλωναν κατά του Τζίγγερ. Σε αυτούς που υπερηφανεύονται ότι τον έδιωξαν. Σε αυτούς που ήταν ανήμποροι να καταλάβουν το παπατζιλίκι της πολυμετοχικότητας. Σε αυτούς που διασκέδαζαν με τα τερτίπια του Τσάκα. Σε αυτούς που έφεραν τον Αλαφούζο, ο οποίος επωμίζεται εξ ολοκλήρου το αποτυχημένο πείραμα της ''Αλαφούζιας εισφοράς''. Σε αυτούς που έχουν αρχίσει να μετανιώνουν για τη φυγή του Τζίγγερ: μετά το ματς με τον Άρη, άκουσα/διάβασα αρκετές φορές την φράση: «Τζίγγερ, αγόρασε» (!) -άραγε, θα πληθαίνουν οι φωνές; Οι οπαδοί, λοιπόν, ευθύνονται για την σημερινή κατάντια του Παναθηναϊκού. Και το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν το έχουν πάρει πρέφα. Και επειδή οι δημοσιογράφοι δεν θέλουν συνειδητά να κατηγορήσουν για κανέναν απολύτως λόγο τους οπαδούς (ή τον τουιτάρχη Αλαφούζο), στρέφουν τα βέλη τους στον Φερέιρα. Ένας Φερέιρα που από μυρουδιάς, όταν μας πρωτοσυστήθηκε, μετατράπηκε εντός τριών μηνών, σε μάγιστρο και ξαφνικά, φέτος, μετενσαρκώθηκε εκ νέου σε σαπάκι. Για μια στιγμή, όμως: αφού η ''πηγή όλων των κακών'' έφυγε, καθώς δεν μπορούσε να παλέψει το παρασκήνιο, γιατί η ομάδα δεν ανοίγει τα φτερά της; Ο Φερέιρα δεν την αφήνει;

Υ.Γ.1 Λέγεται ότι ο Φερέιρα είχε ξελογιάσει τον Αλαφούζο με τις γνώσεις του σε θέματα τακτικής. Αν είσαι πρωτοεμφανιζόμενος στο ποδόσφαιρο και πας γήπεδο για πρώτη φορά στα εξήντα σου, όντως μένεις έκπληκτος από τις τακτικές αναλύσεις κάποιου έμπειρου προπονητή -το δέχομαι χωρίς αντίρρηση. Οι οργανωμένοι, όμως, από τι είχαν γοητευτεί και δεν έκραζαν τον Φερέιρα; Κι αφού δεν τον έκραζαν, τι έφταιγε κατά την γνώμη τους; Η αυτοκριτική, πάντως, θα τους φανεί λίαν εποικοδομητική. Επίσης, είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς, παρά τα βιαστικά και άστοχα άρθρα των δημοσιογράφων, ότι ο Ρότσα θα φέρει την άνοιξη;

Υ.Γ.2 Το παιχνίδι το είδα με αγγλικό σπικάζ. Κάθε φορά που παρακολουθώ παιχνίδια με αγγλική περιγραφή, το απολαμβάνω. Ειδικά στη φάση του πέναλτι που αναρωτιέται ο σπίκερ αν ο διαιτητής είναι τυφλός...

Υ.Γ3 Είχα προαναγγείλει τη δημοσίευση μια ανάρτησης που περιέχει ορισμένους προβληματισμούς. Δικούς μου προβληματισμούς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μορφή αυτοκριτικής. Ένοιωθα ότι έπρεπε να την υποστώ. Και πολύ σωστά έκανα! Η ανάρτηση, λοιπόν, είναι έτοιμη. Υπόσχομαι ότι θα την δημοσιεύσω, εκτός απροόπτου, την επόμενη φορά. Να είστε συντονισμένοι. Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε το παρακάτω τραγούδι!

16 σχόλια:

  1. Το σχόλιο που ακολουθεί είναι ψιλοάσχετο αλλά εγώ θα το κάνω. Όταν έκανες την ανάρτηση, έκατσα και τη διάβασα ολόκληρη. Είπαμε αγαπώ τον Άρη και ας μην το δείχνω πια. Έπειτα κοιμήθηκα. Στον ύπνο μου είδα ότι την ανάρτηση την έκανα εγώ και όλοι με ρωτούσαν από πότε ασχολούμαι τόσο φανατικά με τον Άρη. Και δεν ήξερα τι να τους απαντήσω. Και ένιωσα και άσχημα. Τώρα η ερώτηση που προκύπτει είναι μία: Τι σας ενδιαφέρει εσάς το ότι είδα αυτό το όνειρο; Δε με νοιάζει. Έπρεπε να το πω. Φεύγω, γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως όσοι είναι υπέρ του Τζιγκερ, ανήκουν σε αυτόυς που γκάριζαν να φύγει ο Πορτογάλος. Μην ξεχνάμε, επι Πατέρα ήρθε...
    Για μένα, ούτε είναι έγκλημα οτι αντεξε η παραμονή του όσο λίγων κοουτς στην Ελλάδα (ασχετα για ποιον πραγματικα λόγο δεν ήθελε να τον διώξει ο Αλαφούζος), ούτε είναι έγκλημα που τελικά έφυγε. Ισως μάλιστα να έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Οχι γιατί "δεν κάνει" ο Φερέιρα, όπως συνειδητοποίησαν διάφορα χρυσόψαρα, αλλα γιατί δεν μπορούσε τίποτα καλύτερο να βγει με το χρόνο. Ο ίδιος είχε χάσει την ψυχραιμία του, και την εμπιστοσύνη των παικτών του.

    Για τη στηριξη του, υφίστατο μόνο στο θέμα της παραμονής. Ναι, του δώσαν τα κλειδιά της ομάδας, αλλα με τι εφόδια; Αν δεν κάνω λάθος αποδεσμεύτηκαν και οι περσινοί του συνεργάτες (αυτό όλως τυχαίως, κανείς δεν το αναφέρει. Κανείς δεν μας λέει ας πούμε, ποιος είναι ο γυμναστής τώρα, και γιατί έχουμε αυτά τα χάλια στην ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Ω ναι, αλλες εποχές ο γυμναστής επαιρνε τη δόξα για να μειώσουν τον τεν Κατε, τώρα δεν μας απασχολούν καθόλου αυτά)

    Οσο για τον Αλαφούζο, δεν ξέρω πως να τον κρίνω διοικητικά, αφού δεν ευθύνεται για αυτό που ανέλαβε. Επικοινωνιακά παντως, είναι τόσο μαϊντανός, που περα απο οτι γελάει όλη η Ελλάδα μαζί του, έχει καταφέρει να ενώσει τους οπαδούς του ΠΑΟ: οι μεν "πατερικοί" τον βρίζουν ως τσιράκι, οι δε "τζιγγερικοί" τον βρίζουν ως πολυμετοχικό. Και ο καθένας για ξεχωριστό λόγο.
    Κατόρθωμα, οχι αστεία!!

    Δεν ισχυεί μάλλον η δικαιολογία το "αφού συνεχίζει να σαπίζει ο ομάδα, πως φταίνε ακόμα οι Βαρδινογιάννηδες;". Δηλαδή δεν χρειάζεται χρόνος μέχρι να βρεί μια υγεία ο σύλλογος; Μπορει να έφυγαν, αλλα τα αποκαϊδια έχουν μείνει ακόμα. Και κάποια φερέφωνα επίσης.
    Είναι αυτό που ο ίδιος επιμένεις τόσο καιρό (και ίσως να έχεις δίκιο): Οτι σύντομα κάποιοι θα τον βρίζουν επειδή δεν αγοράζει.
    Οχι επειδή χορτασαν μπάλα την τριετία 2005-08, αλλά επειδή έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

    Για να πάμε στον Ροτσα που... πρόλαβε την αναρτηση σου. Ουτε κι εγώ τον έβλεπα με πολύ αισιοδοξία. Οπως είδαμε στα πρόσφατα ματς, έβαλε το δικό του λιθαράκι στην ψυχολογία των παικτών, ενώ τον βλέπω και πιο ρεαλιστή απ ότι περίμενα.
    Μαγος όμως δεν είναι (οσα βουντού κι αν κάνει), ούτε προπονητική ιδιοφυία (μιλάμε οτι έχει να προπονήσει πρωτη ομάδα 10 χρόνια, και να στεριώσει, άλλα 6), και αργά η γρήγορα θα φανεί και πάλι η τραγική φυσική κατάσταση.
    Ελπίζω τουλάχιστον στο να μην έχει "χάσει επαφή" με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Προσπαθεί ήδη να περάσει τις δικές του ιδέες, ισως και παρωχημένες (πχ ο Σισοκο ως κλασικός playmaker). Ειπαμε όμως, τον περίμενα λιγότερο ρεαλιστή, σε στυλ Βλάχου. Με κάνει λιγότερο απαισιοδοξο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ή αυτή, ο Άρης για μένα είναι κάτι πολύ ρομαντικό. Κι όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται ακόμα πιο ρομαντικό. Δεν ξέρω τι εικόνα δίνω στους αναγνώστες, όταν διαβάζουν τα άρθρα μου για τον Άρη, αλλά η έννοια ''φανατικός'' δέχεται αρκετές ερμηνείες.

    Άλεξ, όταν μιλάμε για τον Φερέιρα, πρέπει να δούμε στο διάστημα που καθόταν στον πάγκο του ΠΑΟ, τι είχε ακούσει από τους δημοσιογράφους. Οι απόψεις τους, καθώς και πολλών οπαδών, ήταν σαν να αναβοσβήνει ένα φλας: καλός, κακός, καλός, κακός, και πάει λέγοντας. Και προφανώς πρέπει να εξετάσουμε με τι συνθήκες δούλευε φέτος, τι του υποσχέθηκαν και τι τελικά του έδωσαν. Μίλησε κανείς μαζί του για να δουν τι ομάδα θέλουν να φτιάξουν; Πολύ αμφιβάλλω. Δεν παίρνω θέση υπέρ υου Πορτογάλου. Άλλωστε, έχω αναλύσει το ότι έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα μέσα στο κεφάλι του. Αλλά, αλίμονο αν ο μοναδικός φταίχτης για την πορεία της ομάδας ήταν ο προπονητής. Το ότι ο Αλαφούζος έχει εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση τουιτερίασης δεν το βλέπει κανείς; Έχει βολευτεί με το να φωνάζει. Και το μόνο που καταφέρνει είναι να παραδέχεται έμμεσα ότι είναι αδύναμος. Όσο για το τι θα γίνει; Πολύ φοβάμαι ότι η ομάδα βαδίζει σε δύσβατα μονοπάτια. Με αυτά που βλέπω, θεωρώ ότι η φυγή του Αλαφούζου, και μάλιστα εν αταξία, είναι πολύ πιθανή. Και τότε θα θα έρθουν τα χειρότερα. Το χείριστο είναι ότι κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και αρνούνται να το δεχτούν ως πιθανότητα. Επίσης, το ότι πολλοί θα αναπολούν τον Τζίγκερ είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, βέβαιο. Εδώ βγήκε ο Βαζέχα, προ μηνών, και δήλωσε ότι η καλύτερη λύση για τον ΠΑΟ είναι η επιστροφή της οικογένειας. Όσο για τον Ρότσα, μιλάμε για έναν κύριο των γηπέδων. Ρομαντικός τύπος, από κάποια άλλη εποχή, περισσότερο παιδαγωγός παρά τακτική αλεπού, που μπορεί να βοηθήσει, διότι είναι πρακτικός, αλλά μόνο ως αντικαταστάτης. Αν ο Αλαφούζος τον πήρε για να γλιτώσει λεφτά ή την γκρίνια ενός προπονητή, έκανε μέγιστο λάθος. Ο χρόνος θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφω εδώ το σχόλιο μου που είναι άσχετο με το θέμα διότι, δεν γνωρίζω το mail σου.Θα ήθελα να σχολιάσεις το χθεσινό φιλικό της ντρόπης που διεξήχθη στο Παλέ.Η καρατόμιση της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ που είναι ο Αρης της δεκαετίας του 80΄και η παρουσίαση από όλα τα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) του παοκ των αρχών του 90΄ως της μεγαλύτερης ομάδας που πέρασε.Χωρίς Γκάλη,Γιαννάκη,Βρανκοβιτς,Σουμποτιτς που ειναι σύμβολα μιας ολόκληρης γενιάς και καλώντας Δοξάκη,Λυπηρίδη(λες και έχουμε εκλογες!!)Μπόνι που δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη γενιά παιχτών και μια δεκάδα παλαιμάχων του παοκ(συμπεριλαμβανομένου του Χ.Τσέκου έλεος δλδ).Απορώ γιατί δεν διεξηχθη ο αγώνας στο ''παλατάκι'' να χαιρονται μόνοι τους.Για τις καταστροφες στο Παλέ για το ξύλωμα των συμβόλων του Αρη και του s3(ευτυχώς δε σκαρφάλωσαν οι μαιμούδες να ξυλώσουν και τα λάβαρα στην οροφή) και γενικά για το θέμα του φιλικού της ντροπής η ΚΑΕ θα πάρει θέση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάνος απο Κατερίνη με την σύγχηση που έχω ξέχασα να συστηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Πάνο, δεν είναι καθόλου άσχετο με το θέμα και καλά έκανες και το έθιξες! Ενημερώθηκα για τα αίσχη. Και δεν κατάλαβα γιατί να μπούμε σε τέτοιο κόπο; Καλέσαμε έναν αχταρμά παιχτών για ένα φιλικό που, από ό,τι κατάλαβα, προοριζόταν για άλλο σκοπό. Και είχες και κάποια ζώα που φώναζαν συνθήματα κατά του Άρη, του Νίκου Γκάλη (!), του Γιαννάκη (!) και λοιπά. Μα, ο Άρης του 80', ο Γκάλης και ο Γιαννάκης δεν αποτελούν κληρονομιά τυ Άρη ή έστω μόνο του Άρη. Απότελούν κληρονομιά για όλους τους Έλληνες. Αλλά μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους. Όσο για την παρουσίαση από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα; Η θέση μου για τους δημοσιογράφους του χώρου είναι γνωστή και την έχω αναφέρει πολλάκις. Και η προπαγάνδα στη Θεσσαλονίκη -εσχάτως και στην Αθήνα- καλά κρατεί. Το τι θα κάνει η ΚΑΕ, δεν το γνωρίζω. Ίσως δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό ζήτημα μπρστά στα υπόλοιπα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει. Το μόνο παρήγορο είναι ότι πήγαν 4.000 με 4.500 κόσμος και το γεγονός ότι οι παλαίμαχοι ξένοι μίλησαν με καλά λόγια και ήταν ευδιάθετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γεια χαρά Κάνθαρε!

    Και είχα ανησυχήσει λίγο για σένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου, γίγαντα Παβού! Ευχαριστώ για το ενιαφέρον, ρε μάγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, τί να λέμε για τον Παναθηναϊκό. Αν υπήρχε ακόμα το Βαρδινογιαννέϊκο, άνετα χτύπαγαν τον τίτλο. Έστω και με τα στραβά του Τζίγγερ, που έβαζε Λιβαθηνούς και Ζάετς να κάνουν κουμάντο.

    Πάντως, δεν νομίζω ότι έχουν φύγει εντελώς οι Βαρδινογιάννηδες. Αφού κανείς δεν αγόρασε τις μετοχές, και ο Αλαφούζος πήρε το τιμόνι στο τσάμπα να κάνει το κέφι του. Πώς να το πω, ο τρόπος εκδίωξης των Καραγκούνη και Κατσουράνη, από έναν Αλαφούζο που υποτίθεται ότι είναι ξένος στα "ποδοσφαιρικά ήθη" του Καπετάνιου και του Βαρδινογιαννέικου (που είχαν ξηλώσει επίσης με άκομψο τρόπο τους losers της Ριζούπολης), παραείναι ίδιος με το ένδοξο πράσινο παρελθόν, όπου ο Νικοπολίδης έτρωγε γιούχα το 2004 στο νταμπλ και ο Μπασινάς έφαγε πάγκο αμέσως μετά για 6 μήνες μέχρ να λήξει το συμβόλαιό του.

    Σιγά μην γυρίσει ο Τζίγγερ. Εδώ δεν γυρίζει ο Καπετάνιος των πράσινων ονείρων, ο μέγας πλωτάρχης, ο Νικόλας Πατέρας ο Γενειοφόρος. Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να συμβεί, είναι κάποιο άλλο τέκνο του Βαρδή να πει "θέλω τον Παναθηναϊκό για να παίξω". Τζίγγερ και Καπετάνιος, πάντως, ούτε να το σκέφτεστε.

    Όσο για τον Ρότσα, τί να πω, θα έρθει και η σειρά του. Να δω αν θα προλάβει την επόμενη παρέλαση!

    Τί δεν θα έδινα, για να άκουγα σε ελληνικό ματς αυτά που γράφεις στο ΥΓ 2... Να λέει ο σπήκερ της NOVA "μα τί κάνει με το πέναλτυ που δίνει ο τρελός ο Αρετόπουλος, πού τον βρήκαν?", ή "άραγε τρώει ψαράκια ο Κωνσταντινέας, μπας και ξεστραβωθεί και δώσει κανένα σωστό φάουλ?".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτά που γράφει ο Πάνος από την Κατερίνη Γίγαντα του Άρη είναι σοβαρά και είχα σκοπό η καλύτερα θα αναφερθώ και εγώ και σε αυτά που έγιναν αλλά και για τους παραγοντίσκους τις Θεσσαλονίκης
    όπως και ότι κάποια στιγμή στον Άρη πρέπει να βρουν τη φταίει γιατί αν δεν συνέλθουν γρήγορα η ομάδα θα χάσει την επαφή τις με την μεγάλη κατηγορία
    Το να παίζεις φέτος για την παραμονή είναι θέμα
    το να φέρνει ο ΠΑΟΚ για το φιλικό ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ εσύ να κουβαλάς αυτούς που κουβάλησες είναι θέμα βεβήλωσης τις ιστορίας σου
    κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να μολύνουν την ιστορία του Άρη
    Επειδή εγώ είμαι άνθρωπος του Μπάσκετ θέλω δυνατές τις ομάδες πάνω και χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ έχει μια υγεία και θα τα πάει ακόμη καλύτερα
    Και μην ξεχνάς αυτοί έχουν στο τιμόνι τον μεγάλο ΜΠΑΝΕ και εσύ έχεις κάποιον που η σχέση του με το μπάσκετ είναι όσο η δική μου με την αστροφυσική
    Ωραίος ο ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρη, δεν ξέρω αν έχει φύγει εντελώς η οικογένεια. Αυτοί που δεν έχουν φύγει σίγουρα είναι τα οπαδικά κατακάθια. Αυτοί οι οργανωμένοι -κυρίως- που νομίζουν ότι τους ανήκει η ΠΑΕ και θεωρούν ότι μπορούν να απαιτούν ό,τι θέλουν ή να έχουν μερίδιο σε καθε απόφαση. Αυτοί είναι το πρόβλημα του ΠΑΟ. Πρόβλημα που εντάθηκε με την φούσκα των Βγενόπουλου -Πατέρα. Για τον Ρότσα τα είπαμε και παραπάνω. Γενικώς, στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηδητοποιήσει την σημασία ενός προπονητή. Και προφανώς δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά. Όσο για το αγγλικό σπικάζ, έχει τύχει να ξαναδώ ελληνικό παιχνίδι με αγγλική περιγραφή. Είναι πραγματικά απόλαυση.

    Κωνσταντίνε, με συγχωρείς, αλλά αν θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ βγάζει υγεία, τότε μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει την πορεία του -αγωνιστικά, πάντως, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Άρη και μάλιστα με ελαφρώς μικρότερο μπάτζετ. Για να μην αναφερθώ στην Πηλαία, που μέχρι και το λογαριασμούς της ΔΕΗ της πλήρωνε το ελληνικό κράτος (!). Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Άρης δεν πρέπει να βελτιωθεί. Το πρώτο βήμα, λένε οι περισσότεροι, έγινε με τη φυγή του Δαμιανίδη. Αυτός ο Αρβανίτης έχει πολύ δουλειά να κάνει. Κι αυτή η δουλειά θα αργήσει να φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σκατόσογο δεν έφυγε ούτε έχει πρόθεση να φύγει από το Τριφύλλι οικειοθελώς, μόνο αν αναγκαστεί. Χρησιμοποιεί την ΠΑΕ για σκοπούς πολιτικούς και εμπορικούς. Γι' αυτό δεν θέλει να πηγαίνει καλά αγωνιστικά.

    Ο Φερρέιρα με τις δηλώσεις του φέτος μετά τους αγώνες θύμιζε περισσότερο παραδοσιακό ποδοσφαιρικό παράγοντα επαρχίας παρά προπονητή.

    Ο Σουλτάν Αλ Αφούζ βράζει τη μπάλα σε χύτρα για να πάρει μυρωδιά. Και είναι παρένθετος (μπροστινός) και περαστικός. Στο twitter μάλλον άλλοι γράφουν τα μηνύματά του, πιθανώς ο Βασιλαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι ο παοκ δεν είναι καλός αγωνιστικά και αν τον έχω παρακολουθήσει
    αυτό και αν είναι ασχολίαστο
    με την Πυλαία θα συμφωνήσω εσύ όμως που εξακολουθείς και υπάρχεις ύστερα από τα χρέη που έχεις που όταν σου τα είχα αναφέρει είχες πέσει από τα σύννεφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργέ, ο Βασιλαράς πρέπει να είναι από τους πιο τραγικούς του χώρου. Τέλος πάντων.

    Κωνσταντίνε, δεν είπα ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλός αγωνιστικά. Αλλά όχι ότι βγάζει και υγεία. Τι να πουν και οι ομάδες που πραγματικά βγάζουν υγεία. Και οι δυο ομάδες (Άρης και ΠΑΟΚ) έχουν χρέη, και οι δυο ομάδες έχουν σωθεί από κάτι περίεργες ρυθμίσεις. Κανείς δεν αντιλέγει σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή διοικείται αυτή τη στιγμή από ανθρώπους του μπάσκετ έχει καταφέρει να φέρνει χορηγούς θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται εμπορικά το σήμα του έχοντας βλέψεις για κάτι πραγματικά μεγάλο όταν αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη πεντάδα με την δική σου ομάδα που παραπαίει τόσο αγωνιστικά αλλά και διοικητικά από εκεί και πέρα μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις ? δεν το νομίζω όταν εσύ παίζεις ξεκάθαρα για την κατηγορία και όποιος δεν το βλέπει αυτά βαυκαλίζεται
    ποιες είναι οι ομάδες για σένα που βγάζουν υγεία ? αν ρωτούσες εμένα θα σου έλεγα τον ΚΑΟΔ τον Ικαρο την Καβάλα το Ρέθυμνο αυτές μάλιστα που χωρίς φράγκα δίνουν πραγματικό αγώνα
    ενώ όταν το μπάσκετ ήταν πάνω τα έτρωγαν από φιλάθλους μέχρι και δημοσιογράφους
    Ακριβολογώ η υπερβάλλω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κωνσταντίνε, δεν συγκρίνω τον Άρη με τον ΠΑΟΚ. Προφανώς κι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Και αγωνιστικά και διοικητικά. Προφανώς κι εγώ έχω σοβαρά προβλήματα και πρώτος στόχος πρέπει να είναι η σωτηρία. Αλλά αυτό απέχει πολύ μέχρι να πούμε ότι βγάζει υγεία. Εκτός αν θεωρούμε ότι το πρωτάθλημά μας έχει υποβαθμιστεί τόσο, μα τόσο πολύ. Τότε, ναι, βγάζει υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...