Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ανυποψίαστος

Βρισκόμαστε στα μέσα της ναϊντίλας. Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε έξαρση. Για την ακρίβεια, επρόκειτο για το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, μετά το N.B.A. Ξένοι παίχτες υψηλού και υψηλότατου επιπέδου προτιμούν την Ελλάδα, και στελεχώνουν σχεδόν όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Κάποιος από αυτούς πρωταγωνιστεί στην παρακάτω ιστορία. Ένας τεράστιος μαύρος τύπος, λοιπόν, εισβάλλει στα McDonalds και καταβροχθίζει πέντε Βig Mac σε πέντε λεπτά (!), ενώ 15 πιτσιρίκια γύρω του περιμένουν αυτόγραφα. «Ξέρετε ποιος είμαι;» ρωτά γεμάτος έκπληξη ο καλαθοσφαιριστής; «Ναι! Σας διέλυσε πέρσι ο Σακίλ στα playoffs με τους Μάτζικ…», απαντάει κάποιος μικρός θαυμαστής. Ποιος ήταν ο ανυποψίαστος παίχτης που προφανώς πήγαινε γυρεύοντας;
  1. Τζεφ Μαλόουν (Β.Α.Ο.)
  2. Ξαβιέ Μακντάνιελ (Ηρακλής)
  3. Ντομινίκ Ουίλκινς (Παναθηναϊκός)
  4. Χάρολντ Έλις (Άρης)
  5. Θερλ Μπέιλι (Πανιώνιος)
Καλή επιτυχία.

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση θα δημοσιευτεί στην επόμενη ανάρτηση.

Υ.Γ.2 Τελικά ο Μέσι το έσπασε το ρεκόρ. Αλλού, όμως, είναι τα ωραία. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει με τον Φαλκάο; Πόσο παιχτούρα είναι αυτός ο επιθετικός;

Υ.Γ.3 Η Αρειανάρα έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, δεν μπορεί να διαχειριστεί το προβάδισμα και να υποτάξει την πίεση. Τον βαθμό, πάντως, τον τσιμπήσαμε. Κάτι είναι κι αυτό. Ας ελπίσουμε ότι θα βελτιώσουμε την άμυνα της αμυντικής γραμμής και θα αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη.

Υ.Γ.4 Μεγάλο παιχνίδι στο Μάντσεστερ. Πρέπει να ξέρουμε ότι τα λεφτά δεν προσθέτουν κιλά στην φανέλα. Πάντως, ακούγονται πολλά για το μέλλον του Μαντσίνι. Ρε, αυτός έχει περάσει το προπονητηλίκι για πασαρέλα!

Υ..Γ.5 Το ντέρμπι τέλειωσε. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το συγκεκριμένο παιχνίδι -προφανώς, όποιος επιθυμεί μπορεί να εκφράσει απλόχερα την δική του διάσταση. Αντίθετα, πήγα κινηματογράφο, όπου παρακολούθησα, με περιέργεια είναι η αλήθεια, το ''Cloud Atlas''. Δεν απογοητεύθηκα. Μάλιστα, μπορώ να πω ότι προβληματίστηκα. Μπορεί να κρατάει τρεις ώρες, αλλά αξίζει. Περνάει πάμπολλα μηνύματα, αρκεί να μπορούμε να τα συλλάβουμε και να τα επεξεργαστούμε. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Την σύλληψη και την επεξεργασία εννοώ.

Υ.Γ.6 Από το Noble Savage. Και, φυσικά, τους Virgin Steele!

You're an angel of desire, With your blonde hair, And your pouting hungry eyes...Tonight I'm yours, Come take me if you want me, I'll do anything, To keep you satisfied...The night was made for love, Oh sweet babe, We're gonna make love all night, Tonight!...I know you wanna rock me, I know you wanna scream.

17 σχόλια:

  1. Ο Φαλκάο σκοράρει με το δεξί, με το αριστερό, με το κεφάλι. Αυτή τη φορά έβανε και ένα με μπενάλντι, αλλά με το αριστερό δεν έβανε. Ρε Ραναταμέλ, πόσα δηλαδή - πάνω από 5 - έπρεπε να βάνεις για να είναι το ένα με το αριστερό; Άιντε ταραμά! Γατάκι!

    Μπράβο στον Ηλία. Το κακό είναι ότι όλοι περιμέναμε πως θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Μύλλερ, που κρατούσε καμιά σαρανταριά χρόνια.

    Ο Μαντσίνι δεν κάνει ούτε για την Πανάθα.

    Έχασες το καλύτερο αιώνιο ντέρμπι των τελευταίων ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσο τους θυμάμαι,όλοι παιζανε στο 1-2,αντε και τριάρι ο Ελις,"δια της εις άτοπον απαγωγής" λοιπόν τεράστιος ήταν μάλλον ο Ντομινίκ,άρα αυτος ήτνα ο μεγαλοφαγάς,το πέτυχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο σκεφτομαι οτι τον προτειναν σε μας(γαυρος) και στον βαζελο μου ερχεται να κρεμαστο απο το παχυ μου εντερο που δεν τον θελαμε..

    Τωρα για το ντερμπι εχω να πω οτι η αμυνα του ολυμπιακου ηταν σε κακη βραδυα και ειδικα ο Σιοβας δεν βλεποταν.Ο χολεμπας ηταν κακος και στο μοναδικο παιχνιδι του Μαυρια φετος που επαιξε καλα το εκανε γιογιο..

    Το πιο γραφικο και απο τον Θεοδωριδη ειναι το σχολιο για την διαιτησια του αλαφουζου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω πολύ να δω το Cloud Atlas αλλά σαν φαν του Τόλκιν δεν θέλω να χασω και το Χόμπιτ... και που λεφτά και για τα δύο!

    Αναγκαστικά μία είναι η λύση...
    ....Ααααρρργκκκκκκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την απάντηση στο κουίζ δεν την γνωρίζω. Θυμήθηκα (ως προς το "πέντε Βig Mac σε πέντε λεπτά") μία ιστορία με Αμερικάνο μπασκετμπολίστα (βαρέων βαρών) του Ηρακλείου, ο οποίος αρχικά πλούτιζε τα hamburgerάδικα αλλά μόλις δοκίμασε greek souvlaki αναστέναξαν τα γυράδικα στα "Λιονταράκια". Μόλις έφυγε από την ομάδα κλαίγανε οι σουβλατζήδες με μαύρο δάκρυ. Μιλάμε για κατανάλωση, όχι αστεία. Μου διαφεύγει το όνομά του, αν το θυμάται κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο Φαλκάο... ψιλοκαλούλης δείχνει. Θα τον ήθελα στην ΑΕΚ ως αλλαγή του Κατσικοκέρη. Εκτός κι αν μπορεί να αγωνιστεί αριστερά οπότε θα μου έκανε και για καβάτζα του Φουρτάδο...

    Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ήταν (παραδόξως) πολύ πάνω από τις προσδοκίες μου. Καλό ματς, δεν το περίμενα... Όσο για τον Άρη, εικόνα του παιχνιδιού (πέραν από τα στιγμιότυπα) δεν έχω αλλά η ισοπαλία είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φίλε έχασες το καλύτερο φετινό ματς στο ελλαδιστάν και το καλύτερο ντέρμπι της τελευταίας 5ετιας τουλάχιστον!

    Δεν μπαίνω στον κόπο να το βρω το κουίζ, γιατί είναι ευκολάκι να φας τα 5 bigmac!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Για το κουίζ, δεν έχω ιδέα! Πάντως, η Α1 μέχρι πριν 10 χρόνια περίπου ήταν φοβερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είχε δυνατές ομάδες όπως Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, Πανιώνιο, Απόλλωνα Πατρών, Περιστέρι, Σπόρτινγκ, και από εκεί και πέρα άλλες μικρότερες ομάδες. Δηλαδή, 9 ή 10 από τις 12 ομάδες ήταν από πολύ καλές και άνω! Δεν λέω ότι ήταν το πιο θεαματικό, αλλά ήταν σίγουρα το πλέον ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Σίγουρα στην Ευρωλίγκα κυκλοφορούσαν και καλύτερες ομάδες από τις δικές μας κατά περιόδους (Μπαρτσελόνα, Τημσύστεμ Μπολόνια, και άλλες) αλλά σαν τον Παναθηναϊκό από το 1996 και μετά απλά δεν έχει υπάρξει συνολικά και διαχρονικά καλύτερη ομάδα. Απλά επικές μπασκετικές εποχές, και χαίρομαι που τις έζησα!

    Για τον Μέσσι, δεν μπορώ να πω κάτι. Απλά Θεός! Το θέμα είναι ότι αν δεν του βρίσκουν στην Μπαρτσελόνα νέες προκλήσεις (και μάλιστα ουσιαστικές, γιατί τα έχει πάρει πια όλα εκτός από τίτλους με την Εθνική Αργεντινής), αργά ή γρήγορα θα τον πάρει η κάτω βόλτα. Χωρίς κίνητρο να παραμένει φανταστικός, θα γίνει σαν τον Ροναλντίνιο, όντας κορεσμένος. Πιστεύω ότι του πάσαραν το ρεκόρ του Γκερντ Μίλλερ ακριβώς σαν δόλομα με προοπτική να κυνηγάει πριν το σπάσει για κάποια χρόνια, αλλά ο μπαγάσας το κατέρριψε σχεδόν άμεσα! Το μόνο κίνητρο που του έχει απομείνει, είναι η επιτυχία με την Εθνκή Αργεντινής. Με αυτά που βλέπω, θα αργήσει πολυ η Εθνική αυτή να κατακτήσει τρόπαιο πλην του Κόπα Αμέρκα.

    Το ντέρμπυ του Μάντσεστερ ήταν φοβερό! Χωρίς πολλές φάσεις (η Σίτυ στο πρώτο ημίχρονο ήταν φλύαρη και η Γιουνάιτεντ ανύπαρκτη αλλά άκρως αποτελεσματική), αλλά με φοβερό σασπένς! Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι άδικο, γιατί στο δεύτερο μέρος η Σίτυ έβαλε την Γιουνάιτεντ στα δίχτυα. Θα έπρεπε να έρθει ισοπαλία. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, κα μάλιστα στην αγνότερη μορφή του! Παρ' όλα αυτά, σημειώθηκαν φαινόμενα ελληνικού τύπου, έστω και μεμονωμένα (πέταγμα μπουκαλιών και κερμάτων στους φιλοξενούμενους όποτε τόλμησαν να σκοράρουν).

    Το ντέρμπυ των αιωνίων ήταν ανέλπιστα καλό. Περίμενα να δω επανάληψη του περσινού, όπου περνάγανε την ώρα τους. Αντιθέτως, είδαμε τρελά γκάζια, η μπάλα πάνω-κάτω, φάσεις και από τις δύο ομάδες, το κοράκι παραδόξως δεν σφύριξε καθόλου και άφηνε το παιχνίδι να τρέχει (όπως πρέπει δηλαδή). Πρώτο αξιοσημείωτο: οι δύο άμυνες της πλάκας. Και καλά, ο Σιόβας και ο Βύντρα τους ξέρουμε τί μπορούν να κάνουν, ο πιτσιρικάς Τριανταφυλλόπουλος τόσο μπορεί τόσο κάνει, δεν ντρέπονται όμως μερικοί να αβαντάρουν έτσι ξεδιάντροπα τον Μανωλά ως ανώτερο του Μέλμπεργκ, επειδή τον πάει ο Μαρινάκης, για να τον γλείψουν έμμεσα? Δεύτερο αξιοσημείωτο: ο Χάρης Μαυρίας. Τον πίστευα και πριν το ματς ότι είναι καλός παίκτης (αν και όχι σαν τον Νίνη), και τώρα τον πιστεύω ακόμα περισσότερο. Προς Θεού, δεν έπαθα Σαραβακίτιδα επειδή επιτέλους ένας νεαρός αποφασίζει να τρέξει με την μπάλα και δεν διστάζει να σουτάρει. Ο Μαυρίας για μένα δεν είναι το κλασικό εξτρέμ, να τρέχει και να σεντράρει από το κόρνερ σαν τον Τζόρτζεβιτς, αυτά τελειώσανε. Είναι σύγχρονος επιθετικός που τρέχει και πατάει περιοχή από τα πλάγια και μπορεί να σκοράρει. Τον πιστεύω και περιμένω να δείξει κι άλλο την αξία του στο μέλλον, αρκεί να μην πάει κατευθείαν στα μπουζούκια και στην κάθε Σάσα Μπάστα επειδή έπαιξε καλά, όπως είναι υποχρέωσή του σαν επαγγελματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντομινίκ Ουίλκινς θα έλεγα χωρίς 100% σιγουριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπουργέ, ο Φαλκάο είναι απίστευτος! Σκοράρει με συνέπεια, σκοράρει με τα πάντα και σκοράρει αποτελεσματικά.

    Vad, η σωστή απάντηση θα δημοσιευτεί στην επόμενη ανάρτηση! Απλά να σε διορθώσω ότι δεν έπαιζαν όλοι στο 1-2. Για παράδειγμα, ο Μπέιλι ήταν 4-5.

    Monsieur Cannibal, υποτίθεται ότι τον είχε προτείνει ο Ρότσα και είχε απορριφθεί. Δεν βαριέσαι. Κοτζάμ Ροντρίγκο Σόουζα είχε φέρει ο Αντωνίου. Νομίζω ότι θα έχει φοβερό ενδιαφέρον να βάλεουμε τον Σάββα και τον Αλαφούζο σε ένα τραπέζι και να τους αφήσουμε να πετάνε άστοχες ατάκες. Ο Σάββας με το στόμα κι ο Αλαφούζος με το τουίτερ. Κι εμείς γύρω γύρω να γελάμε.

    Partali, εννοείται ότι θα δούμε και τον Χόμπιτ! Πάντως, το Cloud Atlas ήταν πραγματικά ωραία ταινία.

    Μπαλαντέρ, προφανώς λες τον απίστευτο Όλιβερ Μίλερ! Ένας παίχτης που πραγματικά αδίκησε τον εαυτό του. Για τον Φαλκάο, όσο τον παρακολουθώ τόσο περισσότερο παθιάζομαι. Για το ντέρμπι όλοι μου λένε ότι ήταν ωραίο ματς. Χαίρομαι! Κι όμως, η Αρειανάρα σε άλλες εποχές θα έφευγε με νίκη από την Τρίπολη. Σε αυτήν την εποχή ας νοιώθουμε ευτυχείς που πήραμε το Χ.

    Tommy Stark, είναι ευκολάκι να φας πέντε Big Mac; Θεέ και Κύριε! Θυμάμαι, κάποτε, πριν δεκαπέντε χρόνια, έτρωγα δύο τέτοια κτήνη με πατάτες και αναψυκτικό και γινόταν χαμός! Για το ματς δεν πειράζει που το έχασα. Χαίρομαι που έγινε, όπως όλοι ισχυρίζονται, καλό παιχνίδι. Αλλά έχουμε και ζωή. Δεν μας απασχολεί μόνο το ποδόσφαιρο, ούτε ζούμε από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρη, το ελληνικό μπάσκετ στα μέσα της δεκαετίας του 90 ήταν άκρως ανταγωνιστικό. Για να κερδίσεις εκτός έδρας έφτυνες αίμα. Και δεν μιλάμε για παραδοσιακά δυνατές έδρες, όπως Νέα Σμύρνη ή Περιστέρι. Για να περάσεις π.χ. από το Σαλούν, το Λίντο και τα Πατήσια έβγαζες το γάλα της μάνας σου. Δεν μπορώ να ξέρω τα κίνητρα του Μέσι. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο κίνητρο πρέπει να είναι η χαρά του παιχνιδιού. Ναι, το ξέρω ότι ακούγομαι ρομαντικός, αλλά όταν τον βλέπεις να χάνει ευκαιρία και να χαμογελάει, να είναι ανέμελος και να φαίνεται προσιτός σημαίνει ότι ακόμα το έχει. Το τι θα κάνει με την Αργεντινή είναι αίνιγμα. Αν έπαιρνε και Μουντιάλ, θα έδενε πλήρως το γλυκό. Νταξ, στο Μάντσεστερ ντέρμπι παίχτηκε. Και με την άνοδο της Σίτι τα τελευταία χρόνια τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν φουντώσει για τα καλά. Αλλά, όπως είπα, τα λεφτά δεν προσθέτουν κιλά στην φανέλα. Όπως και ένα φινετσάτο κασκόλ στο λαιμό ή μια τσίχλα στο στόμα δεν σε κάνει Σερ Άλεξ. Για το ντέρμπι υποθέτω ότι έγινε καλό παιχνίδι, διότι και οι δυο ομάδες ήθελαν να δώσουν αποδείξεις. Ο μεν Ολυμπιακός να διατηρήσει το αήττητο και γιατί όχι να κάνει επίδειξη δύναμης, κι ο ΠΑΟ να δείξει ότι δεν είναι τελειωμένος κι ότι έχει καρδιά. Θα σταθώ στον Μαυρία. Δεν ξέρω πως έπαιξε στο ντέρμπι, αλλά όσες φορές τον έχω δει δεν μου γεμίζει το μάτι. Είναι προφανές ότι η έλλειψη ποιότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα μας υποχρεώνει πολλές φορές να βαφτίζουμε το μέτριο ως καλό ή ελπιδοφόρο, αλλά στην περίπτωση του Μαυρία πρέπει να υπάρξει βελτίωση σχεδόν σε όλους τους τομείς π.χ. έκρηξη, κίνηση χωρίς μπάλα, σουτ, ντρίμπλα, σωστή τοποθέτηση, μαρκάρισμα κ.ά. Το να διαβάζω ότι έτρεξε με την μπάλα και δεν δίστασε να σουτάρει είναι καλά νέα. Υποθέτω ότι θα είχε και ανάλογες οδηγίες από τον πάγκο ή έστω ενθάρρυνση. Μακάρι να βελτιωθεί κι άλλο και να φτάσει ψηλά.

    Πρόεδρε, υπομονή λίγες μέρες ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου βρε Kanthare παιχταρά. Όντως τον Μίλερ εννοούσα. Πολύ φαΐ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. - Μπάσκετ είναι αυτό το άθλημα που παίζεται με μια πορτοκαλί μπάλα;

    - Ο Φαλκάο είναι ακριβώς πίσω από Μέσι, Ρονάλντο και Ιμπραΐμοβιτς. Ίσως και πάνω από τον Ίμπρα.

    - Ο Άρης πήρε Χ στην Τρίπολη; Τι λες τώρα! Μεγάλο αποτέλεσμα με τα σημερινά δεδομένα. Σα να λέμε να πάρει αύριο η ΑΕΚ Χ στην Κομοτηνή.

    - Το Μάντσεστερ θύμισε ντέρμπι αιωνίων στο Ελλάντα. Τουλάχιστον εκεί δεν είχαν Σάββα και Αλαφούζο...

    - Στο εδώ ντέρμπι των αιωνίων αποδείχτηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο φόβητρο όσο νομίζουν κάποιοι. Όπως αποδείχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο κακός όσο ελπίζουν κάποιοι άλλοι. Θα είναι στην πεντάδα στα σίγουρα και φυσικά θα βγει Ευρώπη. Στον Ολυμπιακό μάλλον πρέπει να ψαχτούν λιγάκι. Χωρίς συναγωνισμό νόμισαν ότι έφτιαξαν Μπαρτσελόνα αλλά από τη μέση και πίσω ο Ολυμπιακός είναι τραγωδία. Φυσικά έχει τον τρόπο να την αντιστρέψει αυτή την κατάσταση λόγω οικονομικής ευμάριας και μάλιστα σύντομα. Οι τσαμπουκάδες των γνωστών κοκόρων ήταν εντελώς αχρείαστες και επισκίασαν ένα όμορφο παιχνίδι που μάλιστα δεν είχε και κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τσάμπα μάγκες που διχάζουν τον κόσμο στην πρώτη ευκαιρία...

    - Πάσο στο 6 :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τώρα ελπίζω να μην περιμένεις από εμενα την άσχετη απάντηση στο κουίζ, έτσι?? χα χα χαα!
    Καλή βδομάδα Κανθαράκο μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπαλαντέρ, ο παίχτης αυτός είχε πολλά προσόντα. Κρίμα. Παρακολουθούσα την πορεία του. Μέχρι και αφίσα τον είχα!

    Αετόπουλο, ο Φαλκάο είναι παιχταράς. Τέλος. Και ναι, κατά την γνώμη μου, είναι πάνω από τον Σουηδό μυτόγκα. Το Χ για τον Άρη είναι υπερπολύτιμος βαθμός. Μας αποφορτίζει και ψυχολογικά. Και πάμε στον Ολυμπιακό. Φόβητρο, ξεφόβητρο, δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Με υλικό χειρότερο από πέρσι, με άστοχη επιλογή προπονητή από την διοίκηση, με ξενερωμένο κόσμο κι όμως, το πρωτάθλημα το παίρνει στο ρελαντί. Καταλαβαίνεις την κατάντια;

    Γεια σου Έλενα! Μην λες τον εαυτό σου άσχετη. Είμαι σίγουρος ότι είσαι καλύτερη από μερικούς ''σχετικούς'' του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειδα τις gadget στα δεξια και γελαω...
    λοιπον ο αντρας μου ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΑΝΟΣ μιλαμε ιδια ψωρα με εδω μεσα, οπου πανε βρισκει και ενα οπαδο του Αρη....
    Μεχρι και στο Μπαλι βγηκε μπαλινεζο που ηεξρε την ομαδ ακα ι τον ειχε σε βιντεο....
    Φωτο απο καραβακι με σημαια του Αρη,Μαγαζι στην σκοπελο με σημαιες του ΑΡη.. και ποσα αλλα... Θ ατου πω να σε επισκευτει νατα πειτε....
    Καλα Χριστουγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου, Μαργαρίτα! Να του πεις! Καλά να περνάς και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...