Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Έτσι στήθηκαν

Στις αρχές Σεπτεμβρίου έγραφα για τα χρέη του Άρη και της Α.Ε.Κ. Για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι παράγοντες της ομάδας. Πριν συνεχίσω, να υπενθυμίσω ότι ουδείς από αυτούς τους παράγοντες έχει κληθεί από την Δικαιοσύνη. Με τους οπαδικούς δημοσιογράφους να κάνουν τουμπεκί και την επόμενη φουρνιά παραγόντων να αποποιείται την απόδοση ευθυνών. Μόνο οι οπαδοί ζητούν τα αυτονόητα. Εντούτοις, έχουμε αναφέρει ότι το αυτονόητο είναι πολύ ενοχλητικό. Τέλος πάντων.


Στο τραπέζι, όμως, δεν έχουμε μόνο την απόδοση ευθυνών. Οι εξελίξεις τρέχουν. Οι ομάδες έπρεπε να σχεδιαστούν. Να αποκτηθούν παίχτες και προπονητές, ώστε να παρουσιαστούν όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται. Και σε αυτό το σημείο, ο Άρης και η Α.Ε.Κ. μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Η στήριξη σε Έλληνες παίχτες, και μάλιστα νεαρούς, ήταν μια βάναυση, βίαιη αναγκαιότητα, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της ομάδας, αλλά και των παιχτών. Το ίδιο ισχύει και για τους έμπειρους ποδοσφαιριστές που απέμειναν στα ρόστερ των ομάδων. Τους παρουσιάστηκε μια μεγάλη ευκαιρία να ''βγουν μπροστά''. Δηλαδή να πάρουν πρωτοβουλίες, να αποδείξουν ότι μπορούν να καθοδηγήσουν τους υπολοίπους και να ανεβάσουν την απόδοση αυτών. Δυστυχώς, και για τις δυο ομάδες, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, τουλάχιστον για τους Έλληνες παίχτες. Για παράδειγμα, στον Άρη, ο Παπαζαχαρίας αποδεικνύεται ανεπαρκής, ο Καπετάνος έχει γίνει συνώνυμο της προσπάθειας, ο Παπαστεριανός γκρινιάζει κι ο Καζναφέρης φλερτάρει σε κάθε ματς με την κόκκινη κάρτα. Τουλάχιστον ο Κοέλιο, ο Πουλίδο και, κυρίως, ο Αγκάνθο μας δίνουν το κάτι παραπάνω -θυμηθείτε τι λέγαμε για τον άξονα του Άρη. Αντίθετα, στην Α.Ε.Κ., νομίζω ότι μονάχα ο Γκερέιρο μπορεί να λειτουργήσει σαν λαμπερός φανοστάτης, άντε κι ο φιλότιμος Κοντοές: οι δυο τερματοφύλακες είναι ασταθείς, ο Λαγός δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά και ο Ρίκκα ακόμα προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Υπάρχουν, όμως, δυο βασικές διαφορές μεταξύ των δυο ομάδων. Πρώτον, ο Κατσαβάκης, με τον οποίο ξεκίνησε η σεζόν για τον Άρη, δεν έκανε τα λάθη του Τσιάρτα και του Βλάχου. Δεύτερον, ο Άρης είχε και ορισμένα παιδιά από τις ακαδημίες στα οποία μπορούσε, τουλάχιστον στα χαρτιά, να στηριχτεί (π.χ. Γιαννώτας, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Διούδης), συν τον Τριανταφυλλάκο. Η Α.Ε.Κ. είχε μόνον τον Φούντα, τον οποίο πρόσφατα έκραξε ο Λίνεν, και απέκτησε στο τέλος του καλοκαιριού τον προβληματικό Κατίδη από τον Άρη. Και μια διαφορά bonus: ο Άρης ξέρει ότι πρέπει να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, ενώ η Α.Ε.Κ. ονειρεύεται εισροή χρημάτων από την περιβόητη υπόθεση Ψωμιάδη και εσχάτως από τον ζεν πρεμιέ Βιντιάδη.

Συνεπώς, ο σχεδιασμός των δυο ομάδων ήταν βιαστικός, άτσαλος και βραχύπνοος -τα λάθη των προηγουμένων ετών πληρώνονται. Αλλά, έτσι στήθηκαν. Εν προκειμένω, στη φάση που βρίσκεται ο Άρης και η Α.Ε.Κ., και με την ψυχολογία που έχουν οι παίχτες και το τεχνικό τιμ, πρέπει να υπάρχει αποκλειστικό ενδιαφέρον στα αποτελέσματα κι όχι στις εμφανίσεις. Στην υφιστάμενη κατάσταση μόνο αυτά έχουν σημασία. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε θέαμα και δεν πρέπει να υπολογίζεται το τακτικό κόστος που πρέπει να επιβληθεί για την συγκομιδή βαθμών (π.χ. κλειστό παιχνίδι, μηδενική πρωτοβουλία κινήσεων, οπισθοχώρηση γραμμών, καθυστερήσεις, άμυνα στο μισό γήπεδο, ποδόσφαιρο αναμονής και αντεπιθέσεις ακόμα και στα εντός έδρας παιχνίδια). Κλείνοντας πρέπει να πω και κάτι ακόμα. Έστω και με αυτά τα ρόστερ, έστω και σε αυτήν την κατάσταση ο Άρης και -ακόμα περισσότερο- η Α.Ε.Κ. διαθέτουν ειδικό βάρος. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και αυξημένη πίεση -έστω κι αν διατηρεί τους παίχτες σε εγρήγορση. Ωστόσο, για την τρέχουσα σεζόν, οι δυο ομάδες, θα πρέπει να ξεχάσουν τα κιλά της φανέλας και να βάλουν μπόλικη σκοπιμότητα και πάθος στο παιχνίδι τους: σε ένα ποδοσφαιρικό μαραθώνιο, όπως είναι το πρωτάθλημα, δεν παίζουν μπάλα οι φανέλες και τα ονόματα. Τέλος, αν έπαιρνες τα ρόστερ του Άρη και, κυρίως, της Α.Ε.Κ., και τα έντυνες με στολές του Πανθρακικού και της Κέρκυρας αντίστοιχα, θα είχαν πέσει από το καλοκαίρι και δεν θα το γνώριζαν. Τώρα, πάει και έρχεται.

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση στο κουίζ της προηγούμενης ανάρτησης είναι ο Ξαβιέ Μακντάνιελ. Και η ομάδα που διέλυσε ο Σακίλ με τους Μάτζικ, ήταν οι Μπόστον Σέλτικς. Κι αν δεν με απατάει η μνήμη μου, τότε στην Βοστόνη αγωνιζόταν κι ο Ντομινίκ.

Υ.Γ.2 Η ήττα από την Καλλιθέα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως -αν και τα γκολ που δεχόμαστε είναι αστεία: τα λάθη της αμυντικής γραμμής πρέπει κάπως, κάπου, κάποτε να σταματήσουν. Και μπράβο στον Αλκαράθ που κατάλαβε ότι το κύπελλο αποτελεί ζήτημα ήσσονος σημασίας.

Υ.Γ.3 Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των Χριστουγέννων. Να είναι καλά ο συγγραφικός οίστρος. Ελπίζω να την βρείτε όμορφη. Τουλάχιστον είναι αυθεντική.

Υ.Γ.4 Όχι άλλα αποθεωτικά κείμενα για τον Μαυρία. Δεν αντέχω άλλο! Μαυρία, παιδί μου, κλείσε αυτιά και μάτια, δούλεψε σκληρά και με την πρώτη ευκαιρία φύγε στο εξωτερικό για να σωθείς.

 Υ.Γ.5 Δεν μπορώ να γνωρίζω τους πραγματικούς λόγους που ο Αλαφούζος έδιωξε τον Κατσουράνη. Αλλά ξέρω ότι η μεταγραφή του εν λόγω ποδοσφαιριστή στον Π.Α.Ο.Κ. αποτελεί σπουδαία προσθήκη. Και δεν αναφέρομαι στο βαρύ βιογραφικό που φέρει. Μόνο και μόνο ότι θέλει να αποδείξει πως δεν είναι τελειωμένος, αρκεί. Το μοναδικό αίνιγμα περιορίζεται στο που θα παίξει. Αν παίξει σέντερ μπακ, όπως λέγεται, τότε είναι σαν να παραδέχεται ο Δώνης τις άστοχες επιλογές του για το κέντρο αμύνης -συν τοις άλλοις, ο παίχτης, κατά την γνώμη μου, δεν μπορεί να παίξει σέντερ μπακ. Και για τον Δώνη κάτι τέτοιο είναι αρκετά απίθανο. Αν παίξει κόφτης, τότε νομίζω ότι ο Κάτσε θα πρέπει να αγοράσει κινητή μονάδα νεφρού. Βλέπετε, ο Κατσουράνης έχει την κακιά συνήθεια να μαρκάρει με το δάχτυλο, δηλαδή να δείχνει στους συμπαίχτες του ποιον να μαρκάρουν -αναγνωρίζω, όμως, ότι ο παίχτης διαθέτει ικανοποιητική τοποθέτηση. Αν ρωτάτε την άποψή μου, η καταλληλότερη θέση για τον Κατσουράνη είναι εκείνη που τον είχε βάλει ο Κάτε. Άστον να βγαίνει σαν κρυφός φορ και, που ξέρεις, μπορεί να βρεθεί λύση στο επιθετικό πρόβλημα του Π.Α.Ο.Κ.

Υ.Γ.6 Το νέο φορολογικό σύστημα αποτελεί ένα θαυμάσιο μέτρο για να μάθει κανείς πως πρέπει να φοροδιαφεύγει. Μπράβο στους φωστήρες της Κυβέρνησης. Επίσης, οφείλω να εκφράσω και μια εύλογη, πιστεύω, απορία: πώς σκατά γίνεται κορυφαία, κι όχι μόνο, ονόματα του πολιτικού στίβου να έχουν τέτοιες περιουσίες; Μας κοροϊδεύουν κυριολεκτικά μέσα στα μούτρα μας. Μιλάμε για επέμβαση με το γάντι. Χωρίς αναισθητικό.

Υ.Γ.7 Νταξ, χωρίς σχόλια.

7 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με όσα λες. Από την ΑΕΚ βγάλε και τον Γκερέιρο από τους έμπειρους που κάτι μπορούν να προσφέρουν. Μόνο ο Κοντοές υπάρχει.

    Επίσης να προσθέσω ότι, όπως και στον Άρη υπάρχουν κάποια μικρά φωτάκια στο τούνελ, έτσι και στην ΑΕΚ, υπήρξαν και κάποιες ελάχιστες κινήσεις τού καλοκαιριού που δεν αποδείχτηκαν πατάτες.

    Ο Κουτρουμπής που αποκτήθηκε από την Καλλιθέα βγήκε λίρα εκατό και πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα με δικαιώσει. Επίσης, ο Κοδρέρο, ο Ισπανός, είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και ίσως ο ερχομός του να ήταν το μοναδικό καλό που έκανε ο Τσιάρτας στην ομάδα κατά τον σχεδιασμό τού καλοκαιριού.

    Αλλά σωστά εντόπισες σαν ένα από τα βασικά αίτια της κατάρρευσης της ΑΕΚ τις επιλογές που έγιναν με τον προπονητή και τους άμεσους συνεργάτες του. Εκεί έγινε έγκλημα.

    Σε ό,τι αφορά τους διοικούντες την ΑΕΚ όχι μόνο υπάρχουν ευθύνες αλλά θα έπρεπε να έχει παρέμβει ήδη η δικαιοσύνη. Όμως, κοντός ψαλμός αλληλούια λέγανε οι παλιοί. Δε νομίζω να τη γλιτώσουν στο τέλος και γι' αυτό κάποιοι απ' αυτούς θέλουν απεγνωσμένα να την ρίξουν κατηγορία. Θα απαλλαγούν από πολλά έτσι.

    Για την ήττα τού Άρη από την Καλλιθέα θα ισχύσει ότι και για την ήττα τής ΑΕΚ από την Καβάλα. Και οι δύο αυτή την εποχή δεν μπορούν να κουβαλήσουν κάτω από τις μασχάλες του,ς όχι δύο καρπούζια, αλλά ούτε δύο βερίκοκα.

    Αυτό με τον Μαυρία το έχουμε δει σε πολλές επαναλήψεις. Πότε τον έλεγαν Νίνη, πότε Φετφατζίδη και πότε Φούφουτο. Όλοι καμμένοι από χέρι στο Ελλαδιστάν...

    Ο Κατσουράνης θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ, ειδικά στα ντέρμπι, τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο. Για το μετά έχω κάποιες επιφυλάξεις. Θα εξαρτηθεί και από τον ίδιο...

    Προσπερνάω το φορολογικό σύστημα και τους ποντικούς εμπνευστές του. Δεν αλλάζει τίποτα στην Ελλάδα. Και τα πρόσωπα ακόμα καμιά φορά νομίζω ότι είναι τα ίδια αλλά φόρεσαν άλλη μάσκα. Δεν μπορώ όμως να προσπεράσω τους μυθικούς Jethro Tull και τον Ian Anderson με το φλάουτό του. Απίστευτη μπάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αετόπουλο, ο Άρης δεν έδωσε λεφτά σε ομάδες. Ελεύθερους και δανεικούς πήρε. Εσύ πλήρωνες και ομάδες! Αν προσθέσεις τα ποσά που έδωσες στις ομάδες αυτές μιλάμε για περίπου 400 χιλάρικα, μπορεί και παραπάνω. Για παράδειγμα, τον Κουτρουμπή που αναφέρεις τον αγόρασες από την Καλλιθέα. Το ίδιο ισχύει και για Κατίδη, Κατσικοχέρη, Φουρτάδο και Κορδέρο. Μα, πώς είναι δυνατόν ο Βλάχος κι ο Τσιάρτας να ακολούθησαν τέτοια μεταγραφική πολιτική;

    Για την απόδοση ευθυνών απαιτείται σπρώξιμο από δημοσιογράφους και νυν διοικούντες. Ουδείς, όμως, τολμά κάτι τέτοιο. Αν και στον Άρη υπάρχουν δημοσιογράφοι (Σαββόπουλος, Ζουμπούλης, Στεφάνου) που γράφουν τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχουν, όμως και κάποιοι άλλοι (Τσαλτίδης, Πιπερίδης) που είναι για μούντζες. Και κάτι τελευταίο: βάλτε ένα στοπ με τον Βιντιάδη. Για να επενδύσει κάποιος στην ΑΕΚ ή στον Άρη πρέπει να είναι μπατίρης ή παπατζής. Εκτός αν έχει άλλους στόχους, όπως ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ που χρησιμοποιεί την ομάδα σαν δούρειο ίππο.

    Προφανώς και δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε δυο βερύκοκα. Τα ματς κυπέλλου δεν πρέπει να μας απασχολούν, είτε επέλθει αποκλεισμός είτε όχι.

    Αυτό το πράγμα με τον Μαυρία είναι εκτός πραγματικότητας. Δυστυχώς, σε αυτή την χώρα, αν δεν έχεις ήρωες, τους κατασκευάζεις. Και ο όχλος από κάτω είναι έτοιμος να τους αποθεώσει. Αλλά δεν φταίνε μόνο οι δημοσιογράφοι. Ο παίχτης πρέπει να τιθασεύσει τις ορμές του και να σφραγίσει αεροστεγώς το κεφάλι του. Πρέπει να καλλιεργήσει ηθικές αντιστάσεις.

    Για τον Κατσουράνη πρέπει να δούμε πως θα αξιοποιηθεί αγωνιστικά. Είμαι πραγματικά περίεργος.

    Ρε φίλε, αυτό το πράγμα με το φορολογικό είναι να γελάς και να κλαις. Είναι δυνατόν χώρα της Ε.Ε. να μην μπορεί να πατάξει την φοροδιαφυγή; Δεν μπορεί ή δεν θέλει; Όσο για τα πόθεν ''αίσχη'', μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις. Να έχει ο ένας 20 ακίνητα, ο άλλος σαράντα ακίνητα και ο τρίτος δυο μύρια στην τράπεζα. Χώρια αυτά που βρίσκονται σε λογαριασμούς του εξωτερικού (π.χ. Ελβετία). Θα μπορούσα να γράψω μια ανάρτηση γεμάτη καλαμπούρι και ειρωνεία για αυτό το θέμα, αλλά το πράγμα έχει ξεφύγει από αυτά τα πλαίσια.

    Για τους Jethro Tull τι να πούμε; Μεγάλη συγκροτηματάρα. Ορισμένα κομμάτια είναι έτη φωτός μπροστά. Από τις πλεόν αγαπημένες μου μπάντες -ίσως η πιο αγαπημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο με το κεντρικό θέμα της ανάρτησης αλλά μιας κι αναφέρθηκαν οι τιτανομεγιστοτεράστιοι Jethro Tull, απολαύστε την μουσική σύμπραξη δύο μουσικών "τεράτων": Blackmore & Ian Anderson

    http://www.youtube.com/watch?v=hDt7YhCYMas

    Play for me, minstrel, play
    And take away our sorrows...
    Play for me, minstrel, play
    And we'll follow...

    Hear, listen, can you hear,
    The haunting melody surrounding you,
    Weaving a magic spell all around you...

    ΜΑΓΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, συμφωνώ με όσα λες για ΑΕΚ και Άρη. Άλλωστε, ο Θωμάς Μαύρος, ένας παλιός παικταράς αλλά αστοιχείωτος σαν άνθρωπος, φώναζε "δεν με νοιάζει, ακόμα και με πιτσιρίκια θα τους γαμήσω όλους" [ζητώ συγγνώμη για το επίπεδο της φρασεολογίας, αλλά τα γράφω όπως είναι]. Το ότι η ΑΕΚ έχουν 11 βαθμούς και ο Άρης 12 οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος. Και που έκαναν 1-2 νίκες, τί κατάλαβαν? Είναι χειρότερες ομάδες ακόμα και από την περυσινή Δόξα Δράμας.

    Συμφωνώ και επαυξάνω για τον Κατσουράνη. Άλλωστε, ποτέ δεν ήταν αμυντικό χαφ, απλώς επειδή νεότερος έτρεχε σαν σκύλος και είχε ενέργεια βοηθο΄σε και στο αμυντικό κομμάτι σαν 8άρι. Αφού το παιδί δεν μπορεί πια να τρέξει, απάλλαξέ τον κύριε προπονητά μου από τα αμυντικά καθήκοντα, και εκμεταλλευόμενος την εξυπνάδα του και τις καλές τοποθετήσεις του χώσ' τον μπροστά σαν κρυφό φορ. Πάντα έβαζε γκολ, και στην ΑΕΚ και στην Εθνική και στον Παναθηναϊκό. Μόνο ένας άμπαλος προπονητής σαν τον Νιόπλια θα είχε την φαεινή ιδέα να τον κάνει αμυντικό χαφ και να του κόψει την συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι. Η χρησιμότητα του παίκτη στην επίθεση φάνηκε και στο τελευταίο ματς της Εθνικής με τους Σλοβάκους, όπου με ωραία μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή έδωσε έτοιμο γκολ στον Σαλπιγγίδη.

    Όσο για το πόθεν έσχες, σημειώνω τα εξής:

    Πρώτον οι Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί δηλώνουν όντως πολλά, αλλά είναι και 20+ χρόνια στο κουρμπέτι. Όταν επισήμως αμοίβονται με €100.000+ ετησίως, εκτιμώ ότι αν τα επενδύσεις σωστά αντί να τρέξεις να τα φας σε αμάξια και βίλες (όχι ότι δεν έχουν), σε κάποια χρόνια θα έχεις 1-2 εκατομμύρια. Ο Παπαδήμος βλέπω ότι "τολμάει" και δηλώνει ετήσιο εισόδημα εκατομμυρίων, όταν άλλοι κρύβουν και το παραμικρό. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι αυτά είναι όλα, αλλά τουλάχιστον κάτι δηλώνουν.

    Δεύτερον, πάμε στους λεγόμενους αντιστασιακούς, που με εξοργίζουν. Προσπερνάω την Αλέκα, που λέει ότι έχει €840 στην τράπεζα και ένα ακίνητο (άλλωστε, πράγματι δεν οδηγάει, αλλά τα παιδιά της πώς τα σπούδασε στην Αμερική ήθελα να 'ξερα). Προσπερνάω και το ότι στελέχη του ΚΚΕ κατέχουν διψήφιο αριθμό ακινήτων, και ότι το κόμμα μας πληροφορεί πως πρόκειται συνήθως για χαμηλής αξίας ακίνητα (σιγά μην ήταν υψηλής αξίας, τί σόι κομμουνιστές θα ήταν άλλωστε τα παιδιά?), που προέρχονται από την καταραμένη κληρονομιά σαν του Πάγκαλου. Προσπερνάω τον Καμμένο, που έχει 10 ακίνητα, 3 αμάξια και ένα σκάφος, με 11 μόλις χιλιάρικα στην τράπεζα. Προσπερνάω και τον Μιχαλολιάκο που έχει συμμετοχή σε 9 καταστήματα και στην τράπεζα μόνο 6 χιλιάρικα. Πάω στον Τσίπρα, γιατί είναι η μεγάλη μου αγάπη, τί να πω. Είναι επαγγελματίας πολιτικός σαν όλα τα αγαπημένα μας παιδιά της Βουλής, από τα 18 (πρώην ΚΝίτης, νυν ΣΥΡΙΖΑ). Είναι στην Βουλή από το 2007 ή 2008. Δηλώνει ετήσιο εισόδημα από την Βουλή €80.000 έχοντας στην κατοχή του ένα ακίνητο και μια μηχανή και κάτι ψιλά στην τράπεζα. Ας προσπεράσω την κοροϊδία, που φαινομενικά γίνεται πιστευτή. Μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα, ιδιοκτήτη μαζί με τον πατέρα του της Κατασκευαστικής εταιρίας Σκαπανέας. Δεν μιλάμε προφανώς για JP Άβαξ ή Άκτωρ, αλλά ούτε και για εταιρία επιπέδου "Τσίπρας και Υιός", να σηκώνει λίγους μαντρότοιχους. Χώρια τα όσα κυκλοφορούν ότι η εταιρία αυτή εμπλέκεται σε περίεργα πράγματα, που δεν τα υιοθετώ, καθώς δεν είμαι ντετέκτιβ, αλλά είναι γνωστά σε πολύ κόσμο.

    Ρωτάω: με ποιό θράσος τέτοιοι άνθρωποι (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ) το παίζουν Ρομπέν των Δασών, και φτωχοί μάλιστα και ταπεινοί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπαλαντέρ, δεν είναι καθόλου άσχετο. Μη σου πω ότι μπορεί να είναι και πιο σημαντικό! Τα σέβη μου!

    Χάρη, κι ο Θωμάς ο Μαύρος έκανε λάθη. Επειδή αυτός, όντας νέος, κολύμπησε στα βαθιά, νόμιζε ότι και οι νέοι της ΑΕΚ θα μπορούσαν να κολυμπήσουν. Αμ δε. Όταν αυξάνεις την πίεση, θα πρέπει να ξέρει ότι ο άλλος μπορεί να τη διαχειριστεί. Για τον Κατσουράνη είμαι περίεργος να δω πως θα τον αξιοποιήσει ο Δώνης. Αυτός ο αλάνθαστος προπονητής. Πιθανολογώ ότι τον βάλει σε πολλές θέσεις. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην αντιλαμβάνονται ακριβώς ποια είναι η χρησιμότητα του Κατσουράνη. Νομίζω, πάντως, ότι θα τον δούμε σαν κρυφό φορ. Στη θέση του Φωτάκη ίσως. Για τις περιουσίες των πολιτικών δεν ξέρω τι να πω και να γράψω. Φαίνεται ότι η κάστα των πολιτικών είναι η μοναδική που δεν έχει επηρρεαστεί από τις περικοπές, από την κρίση, από κάτι, βρε παιδί μου! Όπως ακριβώς νομίζουν ότι ασκούν το μοναδικό επάγγελμα του κόσμου που δεν έχει κόστος. Ο περισσότερος κόσμος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, τα όνειρα μας γκρεμίζονται, η χώρα ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και οι πολιτικοί έχουν στους λογαριασμούς τους εκαντοντάδες χιλιάδες ευρώ και είκοσι ακίνητα ο καθένας. Καταλαβαίνω ότι ζουν μια πληρωμένη ζωή (π.χ. κινητά, αυτοκίνητα), δέχομαι ότι μπορεί να ήταν τυχεροί σε ορισμένες επενδύσεις τους, αλλά είναι προφανές ότι κάτι τσουλάει στραβά. Το μυαλό μου αμέσως ταξιδεύει σε δυο ενδεχόμενα. Πρώτον: το μέλι είναι γλυκό και αρέσει στους περισσότερους. Εξάλλου, μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει εχεμύθεια. Δεύτερον: τα προνόμια των πολιτικών είναι πιο πολλά και πιο σημαντικά από όσο πρέπει. Με άλλα λόγια είναι προκλητικά. Και να σκεφτείς ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Απλά ακολουθούν το επάγγελμα του μπαμπά τους. Προφανώς υπάρχει και συνδυασμός των δυο ενδεχομένων. Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα; Ότι το θράσος δημοσιοποιείται! Να τα βλέπει ο ελληνικός λαός και να σκανδαλίζεται. Κι άντε τώρα εμείς να περιμένουμε να πάρουν μέτρα π.χ. για την ανεργία, άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και έχουν μύρια. Όσο για τους Ρομπέν των Δασών, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις τους εμφανίζουν ανεβασμένους σε ποσοστά. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις το επίπεδο του ελληνικού λαού. Αλλά εδώ οι Έλληνες πολιτικοί αγνοούν την σημασία της πολιτικής. Αγνοούν πως να ασκούν πολιτική. Θα γνωρίζει ο απλός κοσμάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρειανάρα Ολέ!! Μπήκα τυχαία στο blog σου και το ευχαριστήθηκα με τα λίγα που διάβασα, παλιός Αρειανός γαρ της εποχής Βικελίδη, Βελιάδη, Αμπραχαμιάν, Λιακόπουλου, Καζαντζή, Νικολαϊδη και τόσων άλλων παιχταράδων. Α, ξέχασα τους Πέρρο, Μουφίτ Κολιαντζή, κάναμε παρέα εκεί στην οδό Αγίας Τριάδας στην ταβέρνα τα Θύματα και το καφενείο του Γιαννακού. Τι κι αν τώρα παίζουν ξένοι στην ομάδα, το κιτρινόμαυρο χρώμα πάντα μας ηλεκτρίζει και στα πρόσωπα των ξένων εγώ βλέπω όλους του παλιούς που ανέφερα. Καλή Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου, Ντίνο! Χάρηκα που σου άρεσε το blog! Δεν έχω ζήσει τα ονόματα που γράφεις, αλλά ο Άρης, και ο κάθε Άρης, είναι κάτι παραπάνω από ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...