Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δυο προβληματικές ομάδες

Έχει σχέση ο Παναθηναϊκός του καλοκαιριού με τον τωρινό; Απαντώ μόνος μου: ουδεμία. Άλλος προπονητής, άλλοι παίχτες, άλλοι στόχοι. Μόνο η διοίκηση έμεινε ίδια -και δεν εννοώ τον Αλαφούζο ή ορισμένα μέλη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι παραμένει η νοσηρότητα. Όλοι οι άλλοι, με την καλή ή την ανάποδη, αποτελούν παρελθόν. Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν το να πηγαίνουν οι οργανωμένοι στο γήπεδο, έχει πλέον νόημα για αυτούς. Χωρίς τον Τζίγγερ, τον Βύντρα και τον Σπυρόπουλο, ποιον θα βρίζουνε; Λέτε να αρχίσουν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού; Όλα είναι πιθανά. Εδώ ο Λοβέρδος δήλωσε ότι πρέπει επιτέλους να βγει ένα κόμμα και να πει την αλήθεια στους Έλληνες (!), ενώ ο Μπένι υποστήριξε, με αφορμή την παραίτηση του Πάπα, ότι μακάρι να υπήρχαν παραιτήσεις (και) στην Ελλάδα (!). Και ερωτώ: με τέτοια μυαλά και τέτοιες αντιφατικές συμπεριφορές υπάρχει περίπτωση να σωθεί αυτή η χώρα; Με τέτοια μυαλά και τέτοιες αντιφατικές συμπεριφορές υπάρχει περίπτωση να σωθεί ο Παναθηναϊκός; Τέλος πάντων.


Ας μιλήσουμε και λίγο για το αγωνιστικό. Οι μεταγραφές του χειμώνα προσδίδουν ένα είδος μυστηρίου στην εντεκάδα. Βέβαια, θα μου πείτε ότι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός αποτελεί μυστήριο από μόνος του. Δεν διαφωνώ. Για παράδειγμα, πάει και κερδίζει μέσα στο Περιστέρι και μετά χάνει από την Ξάνθη του Ουζουνίδη. Το θέμα είναι ότι για να κερδίσει πρέπει να είναι καλύτερος από τον αντίπαλο. Πάνε οι εποχές που με μισή εμφάνιση, ή άλλους τρόπους, έπαιρνε (το) αποτέλεσμα. Κι αυτό λέει πολλά για την αγωνιστική κατάσταση και ετοιμότητα της ομάδας. Λέει πολλά για την μετάπτωση του πρεστίζ της. Για το υλικό της. Μολαταύτα, αυτά πλέον αποτελούν δεδομένα. Σταθερές. Δεν γίνεται να μην τα υπολογίζεις. Όπως δεν γίνεται να μην υπολογίζεις τη μέτρια αμυντική λειτουργία και τη φτωχή επιθετική συγκομιδή. Όταν σε 21 ματς έχεις βάλει 22 γκολ και έχει δεχτεί άλλα τόσα, τι σόι συμπεράσματα μπορείς να εξάγεις και τι μπορείς να περιμένεις; Και στο αμυντικό κομμάτι, υπενθυμίζω, δεν εμπεριέχεται δόση ατυχίας. Πρόκειται περί ανικανότητας. Έχουμε πει, εξάλλου, ότι η άμυνα είναι δουλειά. Και στο φετινό Παναθηναϊκό, κανείς δεν δούλεψε σε αυτόν τον τομέα. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον Άρη. Κι αν στον Παναθηναϊκό ορισμένα από τα γκολ που έχει δεχθεί, οφείλονται στην τεχνική ανεπάρκεια της αμυντικής γραμμής, στον Άρη, τα αμυντικά λάθη τακτικής αποτελούν πιο συχνό φαινόμενο κι από τα σαρδάμ του Τζέφρυ: πρόκειται για λάθη ερασιτεχνικού επιπέδου. Και μπορεί η επίθεση της ομάδας να χαρακτηρίζεται υποφερτή έως ικανοποιητική, έστω κι αν εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από τον Αγκάνθο, αλλά έπρεπε να καταλάβουμε, ήδη από το καλοκαίρι, ότι ο Άρης του 2012, πριν παίξει επίθεση, πρέπει να παίζει άμυνα. Όπως, επίσης, έπρεπε να καταλάβουμε ότι ο σκοπός της φετινή περιόδου ήταν, είναι και θα είναι ένας και μοναδικός. Κι ο Κατσαβάκης γνώριζε πως να τον εκπληρώσει. Οι διάδοχοί του αμφιβάλλω.

Bottom line: αύριο κοντράρονται δυο προβληματικές ομάδες που προσπαθούν να βγουν πρώτες στο ''ποιος θα αλλάξει περισσότερους προπονητές μέσα στη σεζόν''. Οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού έχουν μετατραπεί σε μεταγλωττισμένη σαπουνόνερα και η επικοινωνιακή πολιτική της εταιρίας παραμένει κάκιστη, ενώ στον Άρη κατηγορούν -δικαίως- τη διαιτησία και την Ε.Π.Ο., αλλά αρνούνται πεισματικά να σπεκουλάρουν τα διοικητικά τους λάθη και διστάζουν προκλητικά να γευτούν (αυθεντικό) τιραμισού. Το πρωτάθλημα, όμως, έχει ακόμα δρόμο: ένα δρόμο που βαδίζουμε ολομόναχοι, χωρίς να περιμένουμε δώρα και εκπλήξεις από αγνώστους. Και με ορατό ενδεχόμενο ότι η σωτηρία έρχεται, μάλλον, στους 30 βαθμούς, το συγκεκριμένο ματς αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και θα αποκτήσει έτι μεγαλύτερο, αν το κερδίσουμε.

Υ.Γ.1 Η Δ.Ο.Ε. θέλει να καταργήσει το αγώνισμα της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μα, πόσο ανιστόρητοι είναι οι ''αθάνατοι'' της εκτελεστικής επιτροπής της Δ.Ο.Ε.; Το να αδυνατούν να συλλάβουν ότι η πάλη είναι κάτι παραπάνω από ένα αγώνισμα, είναι εξαιρετικά θλιβερό. Ακόμα και για αυτά τα αδηφάγα πλάσματα που έχουν εξισώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με εμπορικό πανηγύρι. Κρίμα.

Υ.Γ.2 Διαβάζω ότι ο Ολυμπιακός προέβη σε επίσημη καταγγελία στην U.E.F.A. για τη διαιτησία του αγώνα στο Λεβάντε. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρόκειται για ανυπέρβλητη αλαζονεία και ''διδαχή ήθους'', χωρίς ίχνος ντροπής. Και τώρα, πείτε μου, με το χέρι στην καρδιά: υπάρχει περίπτωση να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Υ.Γ.3 Παρακολούθησα το Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. Το να βλέπω μια στοίβα παγάκια να λιώνουν θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον. Κι αυτό το αστείο με το να πλημμυρίζουν τα γήπεδα, μετά από ένα τέταρτο βροχής, πρέπει να τελειώσει.

Υ.Γ.4 Μπράβο στον Ελευθερόπουλο, που δούλεψε υπό αντίξοες συνθήκες, για το έργο και την υπομονή που επέδειξε και μπράβο και στους παίχτες που τον στήριξαν μετά την παραίτησή του. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους οπαδούς του Πανιωνίου.

Υ.Γ.5 Δεν το χορταίνω!

In the shadow of night, I see the full moon rise, Telling me what's in store, My heart starts aching, My body started shaking, And I can't take no more, no, no, Now I just wanna get close to you, And taste your love so sweet, And I just wanna make love to you, Feel your body heat... 

19 σχόλια:

  1. Παραβλέπω όλα τα παραπάνω που διάβασα και φτάνω στο σημείο ;oπου δεν θα ταραχτώ,χαχαχαχα.
    Ωραίο τραγουδάκι κάνθαρε...καλό ξημέρωμα..
    Σμούτς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει παράπονα από τη διαιτησία. Δεκτό. Από την εικόνα συνοικιακής ομάδας που έδειξε σε όλο το ματς κι από τις τρεισήμισι προσπάθειες που έκανε σε ενενήντα λεπτά δεν έχει παράπονα; Κατά τα λοιπά, τους έφταιγε ο Ζαρντίμ, που η ομάδα δε δείχνει το απαραίτητο θέαμα. Είδαμε τι θέαμα έδειξε και με τον Μίτσελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν οι Ισπανοί έπεφταν στο χορτάρι,οι γαυροι στην κερκιδα απο συνηθεια φώναζαν "πέναλτι,ρεεεε!",ο διαιτητης τους άκουγε και σφύριζε τα πέναλτι!Απλά πράματα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Φίλτατε Κάνθαρε, τί να πει κανείς για τις ελληνικές ομάδες? Πρωτα απ' όλα δεν παίζουν καν ποδόσφαιρο στο γήπεδο (αλλά κλωτσοσκούφι), γιατί ειδικά στις διοικήσεις τους δεν ξέρουν τί πάει να πει ποδόσφαιρο. Για τους διοικούντες, και για όσους πάνε γήπεδο, ποδόσφαιρο σημαίνει "αμόλα τους παίκτες μέσα να δούμε τί θα κάνουν" για τους μεν, και ευκαιρία για ξεχαρμάνιασμα και γ...σι (με το στόμα προφανώς) για τους δε (για να την λένε στους οπαδούς άλλων ομάδων, σε μια ακατανόητη λογική). Συνεπώς, όποιος παίκτης έχει την ευκαιρία να φύγει για τα ξένα, έστω και για την Β' Εθνική Πορτογαλίας, ας το κάνει χωρίς να το σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο. Έτσι και με τον Παναθηναϊκό. Λέγεσαι Σπυρόπουλος, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Νικοπολίδης, Μπασινάς, Καραγκούνης, και σε βρίζουν για το παραμικρό? Φεύγεις όπως είσαι, και ρίχνεις μαύρη πέτρα πίσω σου. Κι άσε τον Ολυμπιακό να λέει ότι δήθεν έκανε επίσημη καταγγελία στην UEFA για το κοράκι (πιστεύεις πραγματικά ότι το έκανε? μάλλον για να το πιστέψει ο πύρινος κόσμος γράφτηκε στις φυλλάδες η είδηση). Τέτοιες καταγγελίες, απ' όπου κι αν προέρχονται, πάνε κατευθείαν στην ανακύκλωση.

    Ο Πάπας (μέγας παπάρας, γιατί με το θέμα της παιδεραστίας και το κουκούλωμα με τα λεφτά της Καθολικής Εκκλησίας με νευρίασε, όπως οι δικοί μας με όσα είχαν αποκαλυφθεί στην τηλεόραση από τον Σπύρο Καρατζαφέρη) παραιτείται. Στην σύγχρονη Ελλάδα ποιός παραιτήθηκε ποτέ? Μόνο ένας, ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995, κι αυτό επειδή ήταν στο σώσμα, στο ξεψύχισμα. Αλλιώς, στο Μαξίμου θα οριζοντιονόταν. Μην ακούω για τον ΓΑΠ ότι παραιτήθηκε. Τον παραίτησαν οι Μέρκελ-Σαρκοζί.

    Όσο για την αλήθεια του Λοβέρδου, τί τον εμποδίζει να την πει από μόνος του, χωρίς να ιδρυθεί πρώτα κάποιο κόμμα που να το κάνει? Ο δρόμος ανοιχτός είναι και τα σκυλιά δεμένα.

    Η Ολυμπιάδα, φίλε Κάνθαρε, είναι αυτό που είπες: μια εμποροπανήγυρις. Κανονικά, οι διαφημίσεις ανθυγιεινών προϊόντων όπως της Coca-Cola, θα έπρεπε να απαγορευτούν από την Ολυμπιάδα (κι όμως είναι μέγας χορηγός). Δεν θα ισχυριστώ ότι παρακολούθησα ποτέ την πάλη, αλλά τί μαλακίες έχουν βάλει στο πρόγραμμα? Ποιός βλέπει δηλαδή μπάντμιντον ή χόκεϋ επί χόρτου? Το καράτε (έχω υπάρξει μαθητής του για 3 χρόνια και μπορώ να κρίνω λιγάκι) που θέλουν να εισάγουν δέχομαι ότι είναι γοητευρικό άθλημα, όπως το τζούντο και το τάε-κβον-ντο, αν και είναι λιγότερο βίαιο και περισσότερο τεχνικό. Επίσης, διαφωνώ με την ιππασία, την ιστιοπλοΐα και την ποδηλασία. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι σωματικός και πνευματικός διαγωνισμός μεταξύ των αθλητών, όχι των αλόγων, των σκαφών και των ποδηλάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με την Coca-Cola, μόνο θα έπρεπε μαζί της να απαρνηθούμε και το άλλο κατασκεύασμά της τον Santa Claous.

      Για το θέμα της πάλης, ανόητοι υπάρχουν παντού όχο μόνο στην Ελλάδα.
      Ξέχασες πάντως να βάλεις στη λίστα των αστείων αγώνων του Curling και το Lacrosse!

      Διαγραφή
  5. Καιρός είναι να καταλάβεις παλικαρά μου ότι ασχολείσαι με δύο ομάδες χωρίς μέλλον, τουλάχιστον όπως τις βλέπαμε και τις αντιμετωπίζαμε σαν ποδοσφαιρικές οντότητες μέχρι τώρα.
    Διαφώνησες πριν από λίγο καιρό στη διαπίστωσή μου ότι ο Άρης είναι πλέον μικρή ομάδα. Το επαναλαμβάνω σήμερα και το επεκτείνω στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Πρόκειται για μικρές ομάδες. Η συρρίκνωση μιας ομάδας δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο να κατρακυλήσει στην ανυποληψία και αυτό και οι 3 ομάδες το κατάφεραν ακολουθώντας μία καθοδική ποιοτική πορεία εδώ και κάμποσα χρόνια. Το DNA μιας ομάδας αλλάζει πολύ αργά σε βάθος χρόνου. Για παράδειγμα αυτό που ίσχυε εδώ και χρόνια σχετικά με τις ευρωπαϊκές πορείες του ΠΑΟ, χρόνο με το χρόνο άλλαξε, όχι απότομα. Οι τριάρες και οι πεντάρες αντικατέστησαν νίκες επί μεγάλων αντιπάλων και οι προκρίσεις στην ελίτ της Ευρώπης έδωσαν τη θέση τους σε αποκλεισμούς από ομάδες τύπου Μάριμπορ στους προκριματικούς του Europa League.
    Μία ανάλογη κατάσταση βιώνει εδώ και χρόνια η Λίβερπουλ. Σαν φίλος αυτής της ομάδας δεν είναι δυνατόν να στέκομαι στην εποχή του Κέβιν Κήγκαν, του Ρέι Κένεντι και του Ίαν Ρας. Περασμένα μεγαλεία… Η Λίβερπουλ είναι πια μία μικρή ομάδα με τεράστια ιστορία. Αν κάποτε ξαναγίνει μεγάλη εδώ είμαστε να χαρούμε μαζί.
    Κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορούν οι Ελληνικές ομάδες, τα σύγχρονα ελληνικά ποδοσφαιρικά παρτάλια, να μένουν κολλημένες στην εποχή των, Κούη, Σαραβάκου, Τσιάρτα, Ζήνδρου, Βαζέχα, Μανωλά, Φοιρού, Ζάετς, Σαβέφσκι, Όλε και να απαιτούν να αυτοαποκαλούνται μεγάλες επειδή έχουν στις τάξεις τους τον Αγκάνθο (ο αντίστοιχος Κόκε του παρελθόντος, μονόφθαλμος μεταξύ τυφλών), τον Γιαπωνέζο του ΠΑΟ (δεν θυμάμαι το όνομά του και δεν έχει σημασία γιατί σε λίγο ούτε καν θα τον θυμόμαστε καν σα φιγούρα), τον Πετρόπουλο (η ΑΕΚ πάει να κάνει ομάδα με αυτούς που διώχνει ο ΠΑΟ). Μέχρι και ο Ολυμπιακός έτοιμος ήταν να πάρει το Βύντρα. Και για τους Πειραιώτες τα χειρότερα είναι μπροστά. Δεν γνωρίζω αλλά μαντεύω!
    Οι νεοέλληνες, δηλαδή εμείς, υπερηφανεύονται για την Ακρόπολη, που οι περισσότεροι δεν την έχουν καν επισκεφτεί και για τον Σωκράτη που νομίζουν ότι είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ή πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού.
    Το κακό είναι ότι καταμεσής μίας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης τρέφουμε φρούδες ελπίδες ότι ‘όλα αυτά που συμβαίνουν είναι περιστασιακά και σε κάνα 2-3 βδομάδες όλα θα διορθωθούν. Το χάος είναι μπροστά μας και η μόνιμη χαοτική κατάσταση του ποδοσφαίρου δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να διαφοροποιηθεί από την γενική αντάρα.
    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακούω πολλές φορές το ανόητο «τα budget δεν κάνουν τις ομάδες». Άντε να δω πως θα γίνουν ομάδες ο Άρης και ο ΠΑΟ. Με μετατροπές σε ομάδες λαϊκής βάσης. Αστειότητες. Μπαρτσελόνα είναι μόνο μία!
    Η Λίβερπουλ λόγω έλλειψης χρημάτων κόντυνε. Η Τσέλσι λόγω Αμπράμοβιτς ψήλωσε. Παραψήλωσε θα έλεγα. Και να μην ήταν μεγάλη ομάδα τα λεφτά την έκαναν μεγάλη. Σε βάθος χρόνου το budget πάντα κερδίζει.
    Όταν τέτοιες ομάδες φτάνουν να αγωνίζονται να αποφύγουν τον υποβιβασμό δεν γίνεται να τα βάζουν για με τη διαιτησία.
    Μου θυμίζει τον Ολυμπιακό με τη Λεβάντε που είχε το θράσος να κάνει και ένσταση κατά της διαιτησίας. Σα δεν ντρέπονται λέω γω!
    Είναι δυνατόν να τα βάλουμε με τον Φάμπρι; Μα ξέραμε περί τίνος πρόκειται πριν καν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Τι κριτική να του κάνεις; Αλλά κι από την άλλη μεριά δηλαδή, αν έρχονταν για λογαριασμό του Άρη ο Γκουαρδιόλα η ομάδα θα έπαιρνε το πρωτάθλημα;
    «Το με πνεύμα πρόθυμον η δε σαρξ ασθενής».
    Κάθεσαι και διυλίζεις των κώνωπα με τεχνική ανάλυση των ομάδων αυτών. Μόνο που ξεχνάς ότι στη ουσία οι ομάδες αυτές δεν υφίστανται πια. Οι παίκτες που τις στελεχώνουν σε άλλες πολύ κοντινές εποχές ούτε για ball boys δεν θα τους είχαν. Αντίθετα σήμερα έχουν βαφτίσει το ψάρι κρέας και πορεύονται στη μαλακία τους.
    Όταν η μακράν καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αυτή την εικόνα διάλυσης στην Ευρώπη και διασύρεται από τον Πανσσεραϊκό του Ισπανικού πρωταθλήματος τι κουβέντα να κάνουμε για ομάδες που απέχουν από αυτόν 30 βαθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα;
    Υ.Γ.1: Ανόητοι δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα!!!
    Υ.Γ.2: Νομίζω πως απάντησα.
    Υ.Γ.3: Δεν θα πω τίποτα γιατί σε εκτιμώ πολύ. Υποθέτω ότι σου ξέφυγε όταν αναρωτήθηκες για την κατάσταση των γηπέδων! Το άλλο όμως το παρατήρησες ότι το πάνω διάζωμα του Ολυμπιακού σταδίου είχε κόσμου την ώρα που η ΑΕΚ πληρώνει μόνο για το κάτω; Παρανομία, ατιμωρησία!!!!
    Υ.Γ.4: Εδώ έφυγε ο Ζαρντίμ ο Ελευθερόπουλος θα γλύτωνε; Και πολύ έκατσε!

    Δικό μου Υ.Γ.
    Μου αρέσει ο τίτλος "Δύο προβληματικές ομάδες". Καλά θα ήταν να είναι μόνο δύο!

    Κουράγιο παλικαρά μου βρισκόμαστε κοντά στο πάτο γενικώς. Οπότε πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αφού δεν πάει παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα να γράψω πολλά για τον ΠΑΟ και το ματς αλλα θα με τσαντίσω Κυριακάτικα και δεν θέλω.

    bottom line(όσων θα έγραφα): πιστεύω οτι το σημερινό ματς λογικά θα το πάρει ο Παναθηναικος διότι εκτός έδρας και όταν δεν τον υπολογίζεις και ειδικά όταν ο αντίπαλος έχει το άγχος έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες απο τα να είναι αυτός γηπεδούχος και φαβορί. Θα έλεγα πως το παιχνίδι ξεκινά και τελειώνει στο Χ αν του έκανε του ΑΡΗ, αλλά το οτι θα ανοιχτείτε με άνει να αισιοδοξώ.

    ΦΥΣΙΚΑ και οι δυο ομάδες είναι τραγικές και τέρμα απρόβλεπτες οπότε αυτα που έγραψα εύκολα πάνε στα σκουπίδια.

    ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΩΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρη και στους χειρισμούς του Αλαφούζου, το μόνο που έχουμε να κάνουμε πλεον είναι να πάρουμε ποπ-κορν και να γελάμε με τα χάλια της ομάδας, και με τον Φαμπρι να έχει βγει απο Αμερικάνικη κωμωδία σε κάθε δημοσιευμένο team-talk.
    Ευτυχώς που έχουμε Καρνέζη και Σο για να πωρωνόμαστε στα σοβαρά. Οσο ταλέντο τους λείπει, τόσο παικτούρες είναι!! Οτι και ο Βύντρα πριν το τελευταίο του συμβόλαιο.

    Ο Φαμπρι δεν με εμπνέει σαν προπονητής, το ίδιο και τους παίκτες απ ότι καταλαβαίνω, αν και δεν φταίει ούτε για την ομάδα που παρέλαβε, ούτε για το χρονικό περιθώριο που την ανέλαβε, ούτε για το οτι μέσα σε όλη την Ιβηρική βρήκαν αυτόν για να συμπληρώσει το έργο των Φερέιρα και Ρότσα.
    Το παράδοξο είναι οτι σε 2 ματς που δεν πήραμε αποτελέσματα, παίξαμε σχετικά ωραία μπάλα. Δεν νομίζω βέβαια ως άλλο κράμα Μουρίνιο-σερΑλεξ να ευθύνεται μόνο ο Φαμπρι γι αυτό.
    Ελπίζω τουλάχιστον να τον υπολογίζουν μονάχα σαν λύση μέχρι το καλοκαίρι. Και ποιον θα παρουμε μετά ρωτας; Ας κλείσουμε τον Δώνη που θα έχει φύγει απο τον ΠΑΟΚ κάτι μήνες νωρίτερα. Το εννοώ.

    Οι Βύντρα-Σπυρόπουλος-Λαζαρος έφυγαν με άκομψο τρόπο απο την "ομάδα", και εν τέλει ο μόνος παίκτης με εμπειρία στο ρόστερ είναι ο υπ ατμόν Μπουμσονγκ (μεχρι το καλοκαίρι και καλά, αλλα ποιος μου λέει οτι δεν θα φύγει αύριο).
    Αυτό σημαίνει οτι οι 3 προαναφερθέντες είναι ήρωες; Ηρωες είναι οι 2 τελευταίοι με την έννοια του πόσα χρόνια άντεξαν στην ομάδα σε σχέση με αυτό που αξίζουν.
    Ηρωας είναι και ο Λουκάς για τα 7 απο τα 9 χρόνια που πρόσφερε με φουλ πάθος. Ως ο "καρπαζοεισπράκτορας στρατιώτης" είναι μανούλα. Ως βεντέτα, καλοπληρωμένος, και αρχηγός, δικαίωσε όσους τον βρίζουν.

    Τελος, αμα σοκάρεσαι με το εμποροπανήγυρο των Ο.Α., κανονικά θα έπρεπε να μην ασχολείσαι ούτε με μπάλα, ούτε να έχεις Αριανάκια/Παοκάκια/Βαζελάκια στολισμένα στο blog σοτ.
    Γι αυτό και θεωρώ γελοίο όποιον (ποδοσφαιρόφιλο) μου πει "σνομπάρω τους Ο.Α. γιατι έχουν ξεπουληθεί/πέφτει ντοπάρισμα". Ναι καλά, ο Μέσι δεν έχει πάρει χαπάκια ούτε για κορτιζόνη, να σαι βέβαιος...

    Για την κατάργηση της πάλης, οντως δεν μπορώ να την καταλάβω. Αραγε το κρίνανε ως αντιδημοφιλές, η ως δαπανηρό, έτσι ωστε να αποσιωθούν σε άλλα τέρατα του αθλητικού θεάματος όπως το Σοφτμπολ η το Τραμπολίνο;;

    Συγνώμη που έγραψα κατεβατό πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο εξωτερικό φταίει η διαιτησία που βοηθάει τις ξένες ομάδες. Στην Ελλάδα φταίει η διαιτησία που βοηθάει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ (ανάλογα κάθε φορά). Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου, Παλιοκόριτσο! Καλή βδομάδα να έχεις!

    Θωμά, υποθέτω ότι όλα κύλησαν ρολόι και χάλασε την μανέστρα ο διαιτητής του αγώνα. Αλλά έτσι πάει: όταν αδικείς το παίζεις μουγκός ή υπερόπτης, κι όταν σε αδικούν φωνάζεις και ουρλιάζεις για σφαγές. Γαμημένη υποκρισία.

    Ωραίος ο VAD!

    Αγαπητέ Χάρη, έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι οι Έλληνες παράγοντες πρέπει να φοιτούν υποχρεωτικά σε σχολή παραγόντων. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς, κυρίως τους οργανωμένους, που έχουν την τάση να αυτοηρωποιούνται και λένε/κάνουν ό,τι θέλουν, διότι θεωρούν πως έχουν αυτό το δικαίωμα, θεωρούν πως τους ανήκει η ομάδα. Συμφωνώ ότι κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής πρέπει να σκέφτεται υπέυθυνα την φυγή προς το εξωτερικό. Όσο για την καταγγελία, δεν ξέρω αν πραγματικά έγινε: το ρεπορτάζ έτσι υποδήλωνε. Πάντως, μιλάμε για πρόκληση. Να σβήνεις τη φωτιά με λάδι. Για τον συγκεκριμένο Πάπα δεν έχω άποψη. Για το Βατικανό έχω και δεν είναι όμορφη. Τέλος πάντων. Αν ο Βενιζέλος μιλάει με λαχτάρα για παραιτήσεις στην Ελλάδα, γιατί δεν κάνει την αρχή; Ο Λοβέρδος είναι ωραίος, εκστομίζει πιασάρικες ατάκες, διαφημίζει την αυτοκριτική του και έχει φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τι άλλο να πούμε; Είναι δυνατόν να θέλουν να καταργήσουν ένα από τα πιο ιστορικά και βασικά αγωνίσματα των αγώνων; Με ιστορία από τον 8ο αιώνα π.Χ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο, νομίζω ότι ασχολούμαι, έστω κι αν θεωρώ ότι το κάνω με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα, με ένα ποδόσφαιρο που δεν έχει μέλλον. Κι αυτό δεν ξέρω αν με τιμάει. Αλλά αν το παρατήσουν οι άνθρωποι που πραγματικά το αγαπούν, τότε δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Κι εγώ, ως Κωστής, δεν έχω μάθει να παρατώ έτσι απλά ό,τιδήποτε αγαπώ. Από άνθρωπο, μέχρι ποδόσφαιρο. Διαφωνώ εκ νέου ότι οι ομάδες αυτές είναι μικρές. Το αν μια ομάδα είναι μεγάλη ή όχι, δεν φαίνεται από τις κούπες, ή την ημερομηνία ίδρυσης, ή το εκάστοτε ρόστερ της. Ούτε από μια καλή ή κακή στιγμή. Η πορεία μέσα στο χρόνο δείχνει αν μια ομάδα είναι μεγάλη ή όχι. Η αποδοχή από τον κόσμο. Τα κιλά της φανέλας. Η αναγνώριση από τον αντίπαλο. Οι αντιδράσεις της σε στιγμές πίεσης, άγχους και μεγαλείου. Σε στιγμές επιτυχίας και αποτυχίας. Μολαταύτα, για την Ακρόπολη και τον Σωκράτη θα αναγκαστώ να συμφωνήσω. Πολιτισμός δεν είναι η Ακρόπολη, αλλά αυτά που πρέσβευαν οι άνθρωποι που την έκτισαν και την οραματίστηκαν. Όσον αφορά τον Σωκράτη, νοιώθω πολύ λίγος για να πω το οτιδήποτε. Η πικρή αλήθεια ξέρεις ποια είναι; Ότι η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου σκιαγραφεί πλήρως τις στάσεις της ελληνικής κονωνίας.

    Για το χρήμα έχουμε πει ότι δεν είναι το παν. Χωρίς σχέδιο, απλά το σπαταλάς. Και μια μεμονωμένη επιτυχία δεν μου λέει τίποτε απολύτως. Σε βάθος χρόνο κερδίζει το σχέδιο, όχι το μπάτζετ. Το ιδανικό είναι το πάντρεμα αυτών των δυο. Δεν θα κάνεις κριτική στον Φάμπρι, σε έναν υπάλληλο δηλαδή που έρχεται να δουλέψει μεσούσης της περιόδου υπό έντονη αμφισβήτηση, αλλά στη διοίκηση. Αν ο Γκουαρντιόλα ερχόταν στον Άρη, το πιο πιθανό είναι να βρισκόμασταν στον πάτο της βαθμολογίας με μονοψήφια βαθμολογική συγκομιδή. Δεν κάνουν όλες οι προπονητές για όλες της ομάδες. Για τον Ολυμπιακό τα έχουμε πει: όταν η πρωταθλήτρια ομάδα παίζει έτσι, αγωνίζεται έτσι και έχει αυτήν την συμπεριφορά, καταλαβαίνουμε πολλά για το πρωτάθλημά μας και την κατάντιά του. Όσο για τον τίτλο, έχεις δίκιο: οι προβληματικές ομάδες είναι περισσότερες. Και, ενώ είμαι αισόδοξος άνθρωπος, θεωρώ ότι πάει και πιο κάτω. Και προφανώς δεν εννοώ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιταλέ, βλέποντας το ματς, νομίζω ότι ο Άρης ήταν πιο δυναμικός, πιο διψασμένος, πιο έτοιμος αγωνιστικά. Έβγαζε μια φρεσκάδα και μια πίστη στο παιχνίδι του. Ο Μιχαλήτσιος έστησε καλά την ομάδα και πίεσε ψηλά και ισχυρά, όσο τουλάχιστον του έπέτρεπαν οι περιορισμένες δυνατότητες του ρόστερ, ενώ μπορώ να προσθέσω ότι, σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια, αμυνθήκαμε σχετικά καλά. Χάρηκα με το αποτέλεσμα, χάρηκα με την εμφάνιση, και το μόνο πράγμα που με στενοχώρησε είναι τα καραγκιοζιλίκια με τις μπάλες να πέφτουν στο γήπεδο στις καθυστερήσεις. Συνέβη δυο φορές και πραγματικά ντράπηκα. Δεν αρμόζουν τέτοιες συμπεριφορές στην εταιρική κουλτούρα του Άρη. Και το γεγονός ότι άλλες ομάδες έχουν κάνει τα ίδια, ή χειρότερα, ή πολύ χειρότερα, δεν με ενδιαφέρει, δεν με συγκινεί και το απορρίπτω άμεσα ως επιχείρημα.

    Πρόεδρε, τι συμβαίνει όταν μια ομάδα που έχει αδικήσει κόσμο και κοσμάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βγαίνει να αγωνιστεί στην Ευρώπη και δηλώνει ανικανοποίητη με τη διαιτησία κάποιου αγώνα; Τι στάση πρέπει να κρατήσει αυτή η ομάδα;

    Άλεξ, πάλι μετά το παιχνίδι με τον Άρη, είδα φίλους του ΠΑΟ να κράζουν τον Αλαφούζο και να ζητάνε από τον Τζίγγερ να γυρίσει. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει για πλάκα ή στα σοβαρά, αλλά το σιγουρο είναι αυτές οι φωνές πληθαίνουν. Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Φάμπρι για πράγματα που κρτάνε από το καλοκαίρι. Μπορούμε να τον κρίνουμε για το κουτσάρισμά του, το μουστάκι του και τις παρομοιώσεις του, αλλά όχι και να τον καταστήσουμε εξιλαστήριο θύμα. Λες να πάρεις Δώνη; Μπορεί. Τελικά, αυτό το δημοσίευμα που έλεγε ότι ο ΠΑΟ έχει ήδη βρει προπονητή για το καλοκαίρι, ισχύει ή δεν ισχύει; Για μένα ο Βύντρα κι ο Σπυρόπουλος είναι ήρωες. Τέλος. Με αυτά που άκουγαν είναι θαύμα που δεχόντουσαν να παίξουν και μάλιστα με πάθος. Τέλος, ναι, σνομπάρω τους Ολυμπιακούς αγώνες. Διότι αυτό δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν είναι μόνο το εμπορικό πανηγύρι που αναφέρω και το ντόπινγκ που αναφέρεις. Απλά μιλάμε για άλλη διοργάνωση. Ας την ονομάσουν Γιώργο ή Μπλε Καρέκλα, αλλά όχι Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν θέλουν να κρατήσουν αυτό το όνομα, τουλάχιστον να σεβαστούν και κάποια σύμβολα. Κι ένα από αυτά είναι η Πάλη. Τώρα, για το αν ο Μέσι, κι ο κάθε Μέσι, ντοπάρεται ή όχι, ειλικρινά δεν έχω ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν διαφωνώ για τον Φαμπρι. Πανω-κάτω αυτά εγραψα κι εγώ εξάλλου. Απλώς, δεν με εμπνέει καθόλου το ενδεχόμενο να τον δω στην καλοκαιρινή προετοιμασία, με τον Αλαφούζο να ανακοινώνει οτι θα του δώσει την τεχνική διαχείρηση της ομάδας from scratch, που λεγε κι η γιαγιά μου.
    Λες να φτάσουμε να ζητάμε πίσω τον Τζιγκερ εν χορώ; "Σκύλλα η Χάρυβδη;" με λίγα λόγια... Γιατί οχι τελικά, όλα τα έχουμε δει σε αυτή την κοινωνία.

    Αν το μόνο σου θέμα με τους Ο.Α. είναι το όνομα/η ιδιότητα σε σχέση με την ουσία, μαγκιά σου.
    Η ένσταση μου είναι στο να το παίζεις "κουλτούρα" κατά του εμπορικισμού, βάζοντας απεναντι σου μόνο το φαινόμενο των Ολυμπιακών, η όποιο άλλο "σε συμφέρει".
    Απο τη στιγμή τουλάχιστον, που ενδιαφέρεσαι εκτενώς για ποδοσφαιρικές/μπασκετικές διοργανώσεις, και δηλώνεις οπαδός ενός συλλόγου.

    Προς τον φίλο Χάρη:
    Δεν νομίζω οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες σαν original ιδέα περιορίζουν την άθληση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Και αν είναι έτσι, τότε ας καταργήσουμε και το άλμα επι κοντώ.

    Εγώ θα πρότεινα κιόλας να συμπεριληφθούν και μηχανοκίνητα αγωνίσματα.
    Αμα πιστεύεις οτι ξεφεύγουν απο το να θεωρηθούν "αθλήματα", μπορείς επι μια βδομάδα να κατεβάσεις μπυρες και πίτσες, και την επόμενη να οδηγήσεις αγωνιστικό με στροφές στα 6G. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Alex, ο Φάμπρι είναι αντιτουριστικός και έχει, νομίζω, και την ανάλογη αντιμετώπιση από τους δημοσιογράφους. Έχω την εντύπωση ότι αδικείται από την συμπεριφορά ορισμένων. Εδώ άρχισε η κριτική, πάντοτε κακοπροαίρετη, πριν καν πατήσει το πόδι του στο Ελ. Βενιζέλος. Το αν ταιριάζει ή όχι στην ομάδα και το πότε ήρθε, δεν είναι δικιά του επιλογή. Ο Μπουμσόνγκ, πάντως, μετά το ματς με τον Άρη, υπερασπίστηκε τον προπονητή του. Με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

    Δεν ξέρω αν ο Τζίγγερ έχει σκοπό να επιστρέψει. Τα ισχύοντα δεδομένα δείχνουν ότι δεν έχει ούτε σκοπό μήτε διάθεση. Όμως, για να έχουμε και καλό ερώτημα, τι κάνει ο Βγενόπουλος κι ο Πατέρας; Θυμάσαι τι έλεγαν και δήλωναν τότε; Σε ποια τρύπα έχουν κρυφτεί; Ποιος έχει εκτεθεί ανεπαρνόθωτα;

    Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο. Ας τους ονομάσουν κάτι άλλο, ας επιτρέψουν το ντόμπινγκ, ας καταργήσουν το αντιντόπινγκ κι ας χαρούν τα μύρια από τους χορηγούς. Και κάπου μέσα στο χαμό, ας αποφασίσουν ποια αθλήματα θέλουν και ποια όχι. Και να (μας) εξηγήσουν και το λόγο. Εκτός αν θεωρούν ότι ητα μετάλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες (πρέπει να) επισκιάζουν τις διακρίσεις στις λοιπές διοργανώσεις. Τύφλα να έχουν τα γκραν σλαμ και τα μουντιάλ.

    Εύχομαι μια όμορφη Δευτέρα και μια υπέροχη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά το πήρατε το ματσάκι με τον βάζελο:) Δυστυχώς για σας όμως έκανε το διπλό ο Πλατανιάς.Είστε και ατυχοι ρε γμτ. Το νου σου στη Βέροια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από τη στιγμή που σε μία ομάδα δεν υπάρχουν λεφτά, γίνεται αυτομάτως (ή έστω σε λίγο χρόνο) προβληματική. Και συνήθως ο κατήφορος αυτός φτάνει πολύ πολύ χαμηλά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει καν επιστροφή.
    Από εκεί αρχίζουν όλα. Τα υπόλοιπα ακολουθούν.
    Έχεις δίκιο για τον Ελευθερόπουλο. Σοβαρός, χαμηλών τόνων, εργατικός και έβγαζε -πώς να το πω- μια φρεσκάδα, κάτι διαφορετικό. Αν δεν κάνω λάθος στον αγώνα με τον ΟΦΗ πήγε και παρηγόρησε, στο ημίχρονο, τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ για μία γκάφα που είχε κάνει από την οποία προήλθε ένα γκολ της ομάδας του.
    Κρίμα να φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι από την ενεργό δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γειά σου Κανθαράκο! Πέρασα να πω ένα γεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παβού, νομίζω ότι ακόμα μας παίρνει, εννοώ χρονικά, να κοιτάμε μόνο τα δικά μας αποτελέσματα. Κι αν έρθει η στιγμή να κοιτάμε και των αντιπάλων μας, δεν πρέπει να περιμένουμε δώρα.

    Πιγκουίνε, διαφωνώ ως προς το πρώτο σκέλος. Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά. Είναι η έλλειψη σχεδίου. Και στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει ούτε μία ελληνική ΠΑΕ που να γνωρίζει την αξία ενός ορθά δομημένου εταιρκού σχεδίου. Εδώ αγνοούν πλήρως την έννοια του μάρκετινγκ. Τι καθόμαστε και λέμε τώρα; Ο Ελευθερόπουλος πήγε στην Ιταλία και, υποθέτω, προσαρμόστηκε σε ένα διαφορετικό φιλοσοφικό πλαίσιο. Για αυτό και φέρεται πιο ανθρώπινα ή δεν ανέχεται κάτι ηλίθιους να τον βρίζουνε και να του πετάνε μπουκάλια χωρίς λόγο. Τέλος, για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, αφού άντεξε μέχρι τώρα στον πάγκο, ίσως να μην έπρεπε να δηλώσει παραίτηση, αλλά να σταθεί δίπλα στους παίχτες του. Όμως, είναι προφανές ότι ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα.

    Γεια σου, Lyriel! Καλά έκανες! Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...