Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Λειψία και Βατερλώ

Όταν λέμε ποδόσφαιρο, εννοούμε τακτική. Και η τακτική, σε αντίθεση με την στρατηγική, είναι κάτι ιδιαίτερα ευμετάβλητο. Θέλω να πω ότι μπορεί να αλλάξει γρήγορα και ξαφνικά, ανάλογα με τις ανάγκες και τη ροή του αγώνα. Αρκεί να μπορεί να διακρίνει ο προπονητής τις μεταβλητές που απαιτούν διόρθωση. Όταν λέμε διαχείριση παιχνιδιού, εννοούμε δυο πράγματα. Πρώτον, στήσιμο και, δεύτερον, κοουτσάρισμα. Το στήσιμο είναι σχετικά εύκολο, διότι συμβαίνει πριν το ματς, άρα υπάρχει χρόνος για μελέτη, και μπορεί, εν πολλοίς, να διορθωθεί, ακόμα και σε πρώιμο στάδιο του παιχνιδιού. Κι όταν λέμε στήσιμο, εννοούμε κατάρτιση εντεκάδας, μοίρασμα ρόλων, επιλογή συστήματος και ορθή διάταξη. Το κοουτσάρισμα, δηλαδή οι επεμβάσεις ενός προπονητή κατά τη διάρκεια του ματς, είναι σαφώς πιο δύσκολο. Χρειάζεται γνώση (π.χ. αντιπάλου), γνώσεις (π.χ. πως να παίζεις ελαστική άμυνα, να βγαίνεις στην κόντρα ή να διαχειρίζεσαι την αδύνατη πλευρά), οξυδέρκεια (π.χ. να μπορείς να διακρίνεις τις ατέλειες του στησίματος και να προβλέπεις καταστάσεις), τόλμη (π.χ. να κάνεις μια αλλαγή σε πρώιμο στάδιο ή ανάληψη υπολογισμένων ρίσκων), πίστη (π.χ. στον εαυτό του και στο ρόστερ) και, τέλος, τύχη. Κι όταν λέω τύχη, εννοώ να πάρεις κάτι από εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως ο Καλαϊτζίδης πήρε από τον Καλτσά δυο γκολ -το ίδιο κι ο Μιχαλήτσιος.


Ο Μιχαλήτσιος, λοιπόν, είναι καλός στο στήσιμο -αλλά, συνήθως, όλοι οι προπονητές είναι καλοί στο στήσιμο: είναι εκείνο που σε βοηθάει να κοουτσάρεις καλύτερα, αρκεί να είσαι σε θέση να διακρίνεις τις ατέλειες του αγωνιστικού πλάνου και να τολμήσεις. Όμως, την ίδια στιγμή, στο κοουτσάρισμα είναι χειρότερος κι από μένα. Λες και η ομάδα δεν έχει προπονητή στον πάγκο. Εκτός αν νομίζουμε ότι κάποιος μπορεί να είναι προπονητής κατ' όνομα ή φυσική παρουσία. Κι αυτό δεν το γράφω ελαφρά τη καρδία ή εν θερμώ. Ούτε υποδύομαι τον γκουρού του ποδοσφαίρου. Απλά καταγράφω, για μια ακόμη φορά, αυτό που διαπιστώνουν, για πολλοστή φορά, τα ματάκια μου. Κι ο Μιχαλήτσιος μπορεί να είναι ένας πιστός στρατιώτης του Άρεως, μπορεί να αυτοαποκαλείται καμικάζι, μπορεί να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, μπορεί να μασάει την τσίχλα καλύτερα κι από τον Σερ Άλεξ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να υποδύεται τον προπονητή. Στο ματς με την Βέροια, εκτός από φοβισμένος, ήταν κυριολεκτικά άφαντος. Το ίδιο κι ο Τάτος.

Έλεγαν ορισμένοι για την ενέργεια του Φάμπρι να αντικαταστήσει, σχετικά νωρίς, στο εντός έδρας με τον Ο.Φ.Η., τον Φουρλάνο με τον Ζέκα. Ότι, τάχα μου, το πήρε βαρέως ο Φουρλάνος. Τρίχες κατσαρές. Αν οι προπονητής έκρινε ότι έτσι έπρεπε να γίνει, καλώς έγινε. Ο Φάμπρι διέκρινε -σωστά- την ανεπάρκεια του Φουρλάνου, τόλμησε και, εν τέλει, δικαιώθηκε από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Ο Μιχαλήτσιος τι έκανε; Δεν έβλεπε ότι ο Τάτος ήταν τραγικά ανύπαρκτος; Δεν έβλεπε ότι βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση; Δύο και τρεις παίχτες έπεφταν, κυριολεκτικά σαν σκυλιά, πάνω του. Δεν έβλεπε ότι ήταν πολύ soft για το συγκεκριμένο παιχνίδι; Δεν έβλεπε ότι δεν μάρκαρε αποτελεσματικά; Δεν έβλεπε ότι η παρουσία του, λόγω της υπέρμετρης εξάρτησης του Άρη από τον παίχτη και της εύστοχης στόχευσης από το τεχνικό τιμ της Βέροιας, εγκλώβιζε όλη την ανάπτυξη, μπλόκαρε την ανασταλτική λειτουργία και παρέλυε τις επιστροφές της ομάδας; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, λοιπόν, ο Τάτος έπρεπε να έχει αντικατασταθεί από το πρώτο τέταρτο. Έκρινε ο προπονητής ότι ήταν νωρίς; Να τον άλλαζε στο ημίχρονο. Δεν ήθελε ούτε τότε; Να τον άλλαζε αμέσως μετά το γκολ του Αγγελούδη, στο 50΄λεπτό, και να αλλάξει τη διάταξη, βάζοντας στο χόρτο τον πιο hardcore Κοτσαρίδη. Γιατί; Για να προσθέσει σκοπιμότητα, να προκρίνει συνειδητά τις αντεπιθέσεις, να προστατεύσει τα μετόπισθεν, να καλύψει τις πλευρές, να δώσει βάθος στην άμυνα, να μπερδέψει τακτικά τον αντίπαλο, να βραχυκυκλώσει την αμυντική τακτική του Καλαϊτζίδη και να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Δεν έκανε τίποτα από αυτά. Αντίθετα, τον άφησε μέσα στο γήπεδο, προς τέρψιν του προπονητή της Βέροιας, για 89' ολόκληρα λεπτά. Μα, θα μου πει κάποιος, μόνο ο Τάτος δεν έπαιξε καλά; Όχι, βέβαια! Κι ο Γιαννώτας, με βάση τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου, έπρεπε να βγει, αλλά τουλάχιστον έβγαλε πάθος και έφθειρε τους αντιπάλους. Κι ο Διαμαντάκος έπρεπε να βγει -δεν γνωρίζει πως να συμπεριφέρεται ως επιθετικός περιοχής ή περιφερειακός επιθετικός-, αλλά τουλάχιστον, μετά την εσωτερική αλλαγή που προκλήθηκε ως απόρροια του τραυματισμού του Ψυχογιού, μάρκαρε, κάλυπτε και έτρεχε. Κι ο Παπαζαχαρίας έπρεπε να βγει, διότι δεν ξέρει προς τα που να στρίψει και έδιωχνε την μπάλα λες και ήταν χειροβομβίδα. Κι ο Ζαραδούκας που ήθελε αντιεμετικά. Κι ο Καζναφέρης που ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Εντούτοις, μου φαίνεται ότι αυτός που έπρεπε να βγει αλλαγή είναι ο Μιχαλήτσιος. Αφού πρώτα θα έστελνε στον πάγκο τον Τάτο.

Ναι, το ξέρω ότι το ρόστερ είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Ναι, το ξέρω ότι οι παίχτες στερούνται τακτικής παιδείας και τεχνικής επάρκειας. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, αρκεί να μην είναι αδιάφοροι. Και κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει τέτοια κατηγορία. Αλλά, όταν το περιορισμένης ποιότητας ρόστερ συνοδεύεται με προπονητική ανυπαρξία, τότε μιλάμε για Λειψία. Όταν τα παραπάνω συνοδεύονται με διοικητική ανυπαρξία, τότε μιλάμε για Βατερλώ. Και κάπου στο παρασκήνιο, υπάρχει ο Κατσαβάκης, σαν άλλος φον Μπλύχερ (φώτο), να χαμογελάει ειρωνικά και περιπαικτικά.

Υ.Γ.1 Άκουσα κάτι φήμες που υποδηλώνουν ότι οι ενέργειες της διοίκησης για την αδειοδότηση της επόμενης χρονιάς είναι μηδαμινές. Ασχέτως τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, δηλαδή αν θα μείνουμε ή θα πέσουμε, η διοίκηση έχει αποδείξει περίτρανα ότι είναι περιορισμένης ευθύνης και διαχειριστικής ικανότητας (π.χ. υπομονή, μηχανισμοί αντίδρασης, απόδοση ευθυνών, επικοινωνιακή πολιτική). Ό,τι και να συμβεί, ας πάψουμε να κυνηγάμε φαντάσματα, ψεύτικα ή αληθινά, ας σταματήσουμε να επικαλούμαστε το ''μεγαλείου του κόσμου'', ας βάλουμε ένα στοπ στην ''υπέρμετρη περηφάνεια'' κι ας επικεντρωθούμε για μια φορά στα λάθη μας. Το ξέρω ότι ζητάω παράλογα πράγματα, αλλά τις περισσότερες φορές η λογική πηγάζει από τον παραλογισμό. Κι αυτό, διότι απουσιάζει το αυτονόητο.

Υ.Γ.2 Είμαι περίεργος να δω ποιο θα είναι το αγωνιστικό πλάνο της Μάντσεστερ απέναντι στην Ρεάλ. Υποθέτω ότι θα δώσει χώρο στους Μαδριλένους, ίσως και την πρωτοβουλία, και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη διάταξη της αντίπαλης αμυντικής γραμμής. Η Ρεάλ, εξάλλου, δεν γουστάρει να παίζει σε λίγα τετραγωνικά και, όταν αυτό συμβαίνει, δεν γίνεται πάντοτε ορθολογικά. Προτιμά να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και διαθέτει παίχτες που μπορούν να τρέξουν με την μπάλα στα πόδια. Όμως, το σκορ είναι κάπως ύπουλο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η Ρεάλ, ακόμα και να δεχτεί πρώτη γκολ στο Ολντ Τράφορντ, πάλι ένα γκολ θα χρειάζεται. Κι όταν ψάχνει το γκολ, συνήθως συμβαίνει γρήγορα, ξαφνικά και με πλείστους τρόπους (π.χ. ψηλό παιχνίδι, σουτ, στημένα). Αντίθετα, ο Σερ Άλεξ πρέπει να αποφασίσει αν θα κυνηγήσει το γκολ για να αναγκάσει την Ρεάλ να ανοιχτεί άτακτα. Εξαρτάται από την ένταση της πίστης που έχει στο ρόστερ του. Ο τσίχλας, πάντως, σε αυτό το ματς, έχει να λύσει περισσότερους τακτικούς γρίφους από ό,τι ο Μουρίνιο. Δεν θα εκπλαγώ αν δούμε ένα παιχνίδι κόπια σαν αυτό της Μαδρίτης.

Υ.Γ.3 Μεγάλη κομματάρα!

16 σχόλια:

  1. Το χειρότερο ειναι οτι πολύ δύσκολα βγαινουν πια τα κουκιά για παραμονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Το ματσάκι αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον!!! Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εναντίον Ζοσέ Μουρίνιο. Γουέιν Ρούνυ εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο (στην Ελλάδα θα δεις σε ντέρμπυ το πολύ-πολύ Κατίδη εναντίον Φορναρόλι, αλλά τέσπα).

    Τακτικά, τα πράγματα είναι φανερά. Όποιος και να παίξει δεξί μπακ για τους γηπεδούχους, είτε ο Ράφαελ, είτε ο Σμόλλινγκ, είτε ο ταγαράς ο Φιλ Τζόουνς, θα δεινοπαθήσει (λόγω ανεπάρκειας) από Ρονάλντο και σία. Είναι δεδομένο. Ο Σερ τσίχλας δεν αλλάζει το 4-4-2. Λογικά θα παίξει όπως το πρώτο ματς, με Γουέλμπεκ και Φαν Πέρσι επιθετικούς και τον Ρούνυ ακραίο που θα ανεβαίνει στην περιοχή. Κι εγώ πιστεύω ότι αν πετύχει πρώτος γκολ, η Ρεάλ μετά θα πρέπει να κυνηγάει το γκολ μετά μανίας και απελπισμένα. Αλλά, πρέπει πρώτα να της κάτσει η μπίλια της Μάντσεστερ. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας θα είναι το κλειδί για την έκβαση του αγώνα, αφού η δύναμη που διαθέτουν οι Βίντιτς, Φέρντιναντ, Έβανς στην άμυνα και οι Κάρρικ, Κλέβερλυ στα χαφ δεν συνοδεύεται από ταχύτητα. Κι αυτοί πρέπει να τα βάλουν με Εζίλ, Κεντίρα, Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Μπενζεμά (ή Ιγκουαΐν). Ζόρια προβλέπονται για τα παιδιά!

    Η Ρεάλ θα παίξει αυτό που ξέρει. Η ταχυδύναμη των μεσοεπιθετικών (καθώς και η τεχνική τους επάρκεια) θα επιτρέψει στην ομάδα να ανταποκριθεί αν η Μάντσεστερ αποφασίσει (που δεν το νομίζω) να δώσει στον αγώνα τον κλασικό αγγλικό ρυθμό, το πάνω-κάτω. Από εκεί και πέρα ο Ρονάλντο, είτε με μακρινά σουτ είτε με το να χωθεί στην περιοχή για κεφαλιά, σίγουρα θα πάρει τις περισσότερες προσπάθειες. Ερωτηματικό αποτελεί το πώς θα τα πάνε οι αμυντικοί (ειδικά ο Σέρχιο Ράμος και ο Αρμπελόα) απέναντι στους Φαν Πέρσι και Γουέλμπεκ.

    Και τέλος, δεν θα έχει πλάκα να πάρει ο Μουρίνιο το 10ο Τσου Λου και ο αρχηγός Κασίγιας να είναι στην εξέδρα? Είχα πει ότι οι παλιοσειρές Ράμος και Κασίγιας είχαν βάλει στόχο να διώξουν τον Μουρίνιο, με το να χάνει η ομάδα κα να μείνει εκτός τίτλου από τον Νοέμβρη, αλλά ατύχησαν, και ήρθε και ο τραυματισμός του Ίκερ στο χέρι που τον έστειλε στα πιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο για τον ''προπονητή'' δεν έχει ιδέα από κοουτσάρισμα και του τι να κάνει από το 0 εώς το 90.Ο τάτος έπρεπε να βγεί αν όχι στο πρώτο 15'λεπτο, λόγω τραυματισμού του Ψυχογιού, αλλά σίγουρα μετά το γκόλ του Αγγελούδη.Επίσης απορώ με τον γαύρο πως έδωσε λεφτά?? για αυτούς τους παίχτες ειδικά για τάτο-διαμαντάκο που ούτε για Β΄εθνική δεν κάνουν.Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ότι ο ΑΡΗΣ θα σωθεί αλλά τουλάχιστο ας μπεί ο Τριανταφυλλάκος αντί του τάτου στα επόμενα παιχνίδια σίγουρα θα δώσει κάτι παραπάνω και δε θα κάνει τρίπλες στην άμυνα(με αποτέλεσμα το πρώτο γκόλ της Βέροιας).Ο θεός βοηθός γιατί μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ δύσκολη πλεον η παραμονή φίλε Κάνθαρε...δυστυχώς πέρα απο την άφαντη διοίκηση ο Άρης πληρώνει τον πρωταθλητισμό στις αλλαγές προπονητή,διότι όταν μια ομάδα δεν έχει ούτε σταθερή διοίκηση ούτε σταθερό προπονητή ούτε σταθερούς παίκτες τα πράγματα δυσκολεύουν ΠΟΛΥΥΥ(το ξέρουμε απο πρώτο χέρι εμείς...)

    Όσο και να θέλω να παίξω την Ρεαλ διπλό ρε γαμώτο κάτι δεν μου πάει, οκ κακο το 2.25, πολυ καλύτερος στο κοουτσάρισμα ο Μουρίνιος απο τον τσίχλα αλλα κατι δεν μου πάει στο ματς αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. VAD, βγαίνουν δεν βγαίνουν, αν δεν κάτσουμε να αναλογιστούμε τι κάνουμε λάθος τόσα χρόνια, δεν θα πάμε μπροστά. Εμείς κάνουμε ένα βήμα μπρος και μετά δυο πίσω.

    Χάρη, τελικά το ματς είχε ενδιαφέρον και μάλιστα έντονο. Η Μάντσεστερ έβαλε το γκολ και μετά δέχτηκε δυο! Ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Πολύ καλοί τακτικά οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος. Αλλά στο δεύτερο μέρος οι ισοροπίες και τα δεδομένα άλλαξαν τελείως ξαφνικά. Νομίζω ότι η αντίδραση του Φέργκιουσον στην κόκκινη του Νάνι τα λέει όλα. Κι ο Ρονάλντο που είχε πιει το φίλτρο της εξαφάνισης στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε το νικητήριο γκολ που ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση. Προφανώς και η Ρεάλ είναι ένα εκ των φαβορί. Όπως είναι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή! Τέλος, να πω ότι ο Μουρίνιο μάλλον έχει αδικήσει τον Μόντριτς. Ο παίχτης ξέρει πολύ μπάλα και πολύ ποδόσφαιρο. Ίσως έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στη θέση του Οζίλ. Δεν τραβιέται τόσο πολύ στα άκρα όσο ο Γερμανός, αλλά ο τρόπος που ξεκλειδώνει τις κλειστές άμυνες είναι θαυμάσιος. Είτε μιλάμε για σουτ, είτε για σπάσιμο μπάλας στα πλευρά, είτε για κάθετο ποδόσφαιρο.

    Πάνο, το βέβαιο είναι ότι έπρεπε να βγει αλλαγή με ανώτατο χρονικό όριο το γκολ του Αγγελούδη. Κι αυτός πάει και τον βγάζει στο 89' λεπτό! Απίστευτα πράγματα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοια πράγματα. Το ρεζουμέ είναι ότι, ενώ ο Μιχαλήτσιος στήνει καλά την ομάδα, αν στραβώσει το πράγμα στη ροή του παιχνιδιού, κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, δεν κερδίζουμε και μάλλον χάνουμε. Ο Διαμαντάκος δεν είναι επιθετικός. Μπορεί να είναι ακραίο χαφ, μπορεί να είναι εξτρέμ, ίσως είναι κρυφός επιθετικός, δεν ξέρω, αλλά επιθετικός και μάλιστα περιοχής δεν είναι. Εξάλλου, το είχαμε πει ότι η μεταγραφή του Διαμαντάκου ήταν περιττή. Γιατί να μην εμπιστευτούμε τον Αγγελούδη, ο οποίος μοιάζει να είναι ένας καλός finisher περιοχής; Ακόμα και τον Τριανταφυλλάκο που δείχνει ότι γνωρίζει τα βασικά. Όσο για τον Τάτο, ξέρει μπάλα. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλός παίχτης. Ξέρει και λίγο ποδόσφαιρο. Γενικά, έχει μια στοιχειώδη κάθετη, καλή διαγώνια πάσα, βλέπει γήπεδο, μπορεί να κρατήσει λίγο μπάλα. Τον είχα παρακολουθήσει και στον Ατρόμητο. Αλλά στον Άρη είναι ηλίου φαεινότερον ότι έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Έχει έναν παντελώς ελεύθερο ρόλο -το είχαμε πει και στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό. Και δεν είναι δυνατόν να το έχω διακρίνει εγώ και όλοι οι αντίπαλοι προπονητές, και να μην το έχει διακρίνει ο Μιχαλήτσιος. Εν ολίγοις. κλείνεις τον Τάτο, κλείνεις και τον Άρη. Η αξιοποίηση του παίχτη είναι λάθος. Επίσης, από ό,τι βλέπω, δεν έχει δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς. Δεν είναι δυνατός, δεν είναι γρήγορος, δεν έχει καλό σουτ, δεν μαρκάρει με συνέπεια, δεν αντέχει την πίεση. Δεν μπορούμε να έχουμε τον Παπαστεριανό και τον Κοέλιο να τρέχουν πανικόβλητοι και να κυνηγάνε την μπάλα που μόλις έχασε ο Τάτος. Έτσι, δεν χαραμίζουμε έναν παίχτη, αλλά τρεις. Τέλος, να πω ότι είναι άδικο για τον Σουνά και τον Καραγιάννη να μην παίρνουν πλέον ευκαιρίες.

    Ιταλέ, για τις αλλαγές προπονητών τα λέω από τότε που γεννήθηκε ο Χαϊλάντερ. Δεν είναι δυνατόν να διώχνεις, και μάλιστα από το ξεκίνημα της σεζόν, τον Κατσαβάκη που ξέρει την δουλειά και ξέρει να σώνει ομάδες. Για να φέρεις τον Πασιαλή, κάποιον Αλκαράθ που τα έκανε πουτάνα και τον Μιχαλήτσιος που εδώ και άπειρα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν το έχει. Κι όμως, η Ρεάλ πέρασε! Νομίζω κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. Στοιχηματικά, πάντως, δεν θα το άγγιζα αυτό το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ!!περνάω πάντα να πάρω τη δόση μου
    ΚΑΛΗΜΈΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Κάνθαρε.

    Στο ματς της Βέροιας, ο ΆΡΗΣ ήταν τραγικός. Καταρχήν, δεν μπορεί αυτή η ομάδα να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Έγιναν λάθη στον σχεδιασμό το καλοκαιρι. Λογικο ήταν, αφού προτεραιότητα αποτελούσε το οικονομικό και τα πιστοποιητικά.

    Τώρα, για τον Μιχαλήτσο. Τι να πω.. Το τελευταίο που κοιτάω είναι το θέμα προπονητών που αλλάζουν σαν πουκάμισα στον ΆΡΗ.

    Η ομάδα - ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ γενικότερα είναι στην πιο δύσκολη θέση...

    Υ.Γ.1: Έχουμε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στην Σουόνσι (πήρε το league Cup προν 10 μέρες)..Παραθέτω Link Πιο κάτω.

    http://betgrass.blogspot.gr/2013/03/swansea-city-afc.html#more

    Υ.Γ.2: Δες λίγο τα Mail σου φίλε. Σου έχω στειλει κάτι..

    Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως να κοουτσάρει ο Μιχαλήτσος όταν περνώντας από τη φυσούνα μυρίζει οινόπνευμα;

    Οι οπαδοί μιας ομάδας που διακόπτουν τον αγώνα άπειρες φορές είναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

    Αν ο Σουβλακιακός κόψει πόντο ή πόντους στο Βικελίδης, ο Άρης σχεδόν έπεσε. Δύσκολο να προλάβει τον Όφι, που είναι ο αμέσως επόμενος υποψήφιος αλλά με 4 παραπανίσιους βαθμούς. Τα κατάφερε τότε ο ΠΑΟΚ. Του χρόνου θα είναι αφεντικό στην πόλη άνευ αγώνος.
    _____________

    «Έχασε ο καλύτερος» δήλωσε ο Μου μετά τον αγώνα. Να έχεις το νταλκά σου, να σε δουλεύει από πάνω ο Σιχαμουρίνιο. «Είσαστε καλύτεροι αλλά σας τον ψιλοακουμπήσαμε και προκριθήκαμε». Γιατί στην ουσία αυτό είπε.

    Ο σερ Άλεξ θύμισε Σουπερλίγκ την ώρα που διαμαρτύρεται έξαλλος στον 4ο. Μετά δεν εμφανίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου. Έτοιμος είναι, όλα κομπλέ. Ποια ελληνική ομάδα τον θέλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου, Φούλη!

    Jim, η άμυνα είναι κακή. Η αμυντική γραμμή είναι κακή. Είναι προφανές ότι ουδείς δούλεψε στον τομέα της άμυνας. Και μάλλον ουδείς δούλεψε και σε άλλους τομείς. Ο Μιχαλήτσιος δεν είναι προπονητής. Τέλος. Αν το παιχνίδι στραβώσει από την αρχική του γνωμάτευση, πάει ο ασθενής, πέθανε. Μπράβο στην Σουόνσι για το τρόπαιο. Καλή συνέχεια και σε σένα!

    Υπουργέ, μύριζες τον φόβο του Μιχαλήτσιου από την τηλεόραση. Άστα να πάνε. Συγγνώμη, αλλά τη μοναδική φορά που είδα να μπαίνουν οπαδοί του Άρη στον αγωνιστικό χώρο ήταν προς το τέλος του αγώνα. Κι όπως τα είδα από την τηλεόραση, ζήτημα αυτοί που μπήκαν να ήταν πάνω από 25-35 άτομα. Και δέχομαι για αυτά τα άτομα να τιμωρηθώ βάσει κανονισμού και μόνο. Δέχομαι να τιμωρηθώ, βάσει προβλεπόμενης ποινής, για την περιορισμένη νοητική διαύγειά τους. Όμως, τις υπόλοιπες φορές που διέκοπτε το ματς ο διαιτητής, έψαχνα συνεχώς να βρω οπαδό του Άρη στον αγωνιστικό χώρο ή στο ταρτάν και δεν εντόπισα ούτε έναν! Ούτε έναν! Μέχρι κι ο σπίκερ είπε ότι ο διαιτητής είναι υπερβολικός. Σκέψου, μέχρι κι ο σπίκερ. Και έχω πάνω από το κεφάλι μου ορισμένους δημοσιογραφίσκους και διάφορους άλλους να λένε για τους ''κακούς Αρειανούς που τα έκαναν λίμπα''. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Το να αποθεώνεται ο Μουρίνιο, αλλά κι ο Κριστιάνο, ύστερα από αυτό το παιχνίδι, φανερώνει την πλήρη άγνοια που τηρούμε για το ποδόσφαιρο. Και το να κράζουν ορισμένοι τον Σερ Άλεξ και να λένε ότι ''τον πήραν τα χρόνια'' ή ότι ''κοιμήθηκε στον πάγκο'' δείχνει περίτρανα το πόσο πολύ αγνοούμε την εμφάνιση. Και την αγνοούμε διότι δεν μπορούμε να την αποκρυπτογραφήσουμε. Το μόνο που μπορούμε να αντιληφθούμε είναι το αποτέλεσμα. Κι αυτό κάνουμε. Αφού κέρδισε, σκεφτόμαστε, πρέπει να έπαιξε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα.
    Η ομαδα ειναι η μακραν η χειροτερη της σουπερλιγκ.
    Μεχρι και η βεροια ειχε καποιο επιθετικο πλανο.Μας εβαλε στα καρε πολλες φορες και εκανε πολλες ευκαιριες και αξια πηρε την νικη.
    Εμεις στις λιγοστες φορες που πηγαμε μπροστα δεν ξεραμε τι να την κανουμε την μπαλα.Δεν καναμε ουτε μια φαση σε ολο το ματς ακομα και το γκολ ηταν τυχαιο.
    Ο προπονητης δεν μπορει να βγαζει τον τατο λογω υπερμετρης ποιοτητας.Αγκανθο,τατος και σια οσο χωμα να ειναι δεν βγαινουν απο το ματς επειδη λογω ποιοτητας απο το πουθενα μπορουν να κανουν το κατι παραπανω.
    Αν τον εβγαζε ο μιχαλιτσος θα τον λεγαμε τρελο τωρα.
    ΥΓ οσο χαλια να ειμαστε αφου βλεπουν τοσο κοσμο εκει επρεπε να γινουν μπαρτσελονα.Δεν επαιρναν ουτε καν τις προσοπικες μονομαχιες ντιπ χαλια ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα ανώνυμε!

    Το ''μακράν'' το βρίσκω αρκετά υπερβολικό.Τότε η Κέρκυρα τι είναι;. Ο ΟΦΗ μετά τον Αναστόπουλο παραπαίει κυριολετικά, η ΑΕΚ συχνά θυμίζει ομάδα τοπικού κι ο Πανθρακικός έχει μόνο βαθμολογικές εκλάμψεις. Για να πάρει βαθμούς ο Πλατανιάς συνομώτησε το σύμπαν (και η Παναγιά), ενώ ο Πανιώνιος των δέκα πρώτων αγωνιστικών εξαφανίστηκε. Αυτά αφορούν το τι γίνεται στο χορτάρι. Διότι δεν αρκούν μόνο αυτά. Υπάρχουν κι άλλα.

    Ο Μιχαλήτσιος έπρεπε να βγάλει τον Τάτο. Δεν υπάρχει αυτό το ''υπέρμετρη ποιότητα''. Ο Τάτος είναι, όχι ο Ρικέλμε ή ο Κακά. Αν είχε υπέρμετρη ποιότητα θα μπορούσε να ξεφύγει από τους αντιπάλους τους. Σε όσα παιχνίδια, όσες φορές, τον μαρκάρουν στενά και τον ντουμπλάρουν, χάνει τα αυγά και τα πασχάλια. Και σε αυτό δεν βοηθάει ο παντελώς ελεύθερος ρόλος που έχει. Ο παίχτης ήταν τραγικά τραγικός, ενώ οι παίχτες της Βέροιας, κυρίως τα χαφ, έπεφταν πάνω του σαν λυσσασμένα σκυλιά. Και καλά έκαναν. Έπρεπε να βγει, για να πάψει αυτό το ντουμπλάρισμα πάνω σε παίχτη μας και να απελευθερωθεί η ανάπτυξη και η ανασταλτική λειτουργία. Εκτός αν ο Καλαϊτζίδης επέλεγε να ντουμπλάρει τον Κοτσαρίδη ή τον Τριανταφυλλάκο.

    Οι αλληλοκαλύψεις της Βέροιας ήταν πάρα πολύ καλές. Ίσως διότι αντιμετώπιζαν αντιπάλους που προτιμούσαν να τρέχουν με την μπάλα στα πόδια κι όταν αποφάσιζαν να δώσουν πάσα, έκαναν συχνά λάθος. Και εννοείται ότι κέρδισε δίκαια. Αν ο Μιχαλήτσιος έβγαζε τον Τάτο, θα τον έλεγαν τρελό μόνο αυτοί που θα ερμήνευαν το ματς βάσει αρνητικού αποτελέσματος. Η σωστή τακτική κίνηση, όμως, ήταν να τον βγάλει από το παιχνίδι και, κατόπιν, να του εξηγήσει ότι θα έπρεπε να ''μιλάει'' με ποδοσφαιρικό τσαμπουκά κι όχι με το στόμα. Όπως συχνά λέω: ''Παίξε σωστά και χάσε''. Εμείς δεν παίξαμε σωστά, δεν σιορθώσαμε τίποτα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ ο αντίπαλος δίορθωσε, και, ως εκ τούτου, μοιραία χάσαμε.

    Και επανέρχομαι στα της χειρότερης ομάδας. Αν λάβουμε υπόψη το μη ποιοτικό ρόστερ μαζί με κάποιον που υποδύεται τον προπονητή και την ανύπαρκτη διοίκηση, ναι είμαστε οι χειρότεροι. Καλά να πάθουμε. Διότι δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας κι από τα σωστά των αντιπάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε όχι πολύ, αλλά λίγο καλύτερα από την υποτονική Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν την έβαλε και στα δίχτυα. Ο Ρονάλντο ήταν εξαφανισμένος, δεν το περίμενα ότι θα επηρεαζόταν τόσο, αν και το έβαλε το γκολάκι του. Όλα κρίθηκαν στην σωστή αποβολή του Νάνι. Ο Πορτογάλος πάει επικίνδυνα στον αντίπαλο και του χώνει τις τάπες στα πλευρά με δύναμη. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει αλλιώς σε τέτοια θέματα, όπου δεν τιμωρείται σχεδόν τίποτα τέτοιο. Ο κανονισμός λέει ότι κάθε επικίνδυνο και αντιαθλητικό χτύπημα είναι απευθείας κόκκινη κάρτα. Δεν ξέρω τί ακριβώς θα γινόταν αν δεν συνέβαινε η φάση της αποβολής (μάλλον το ματς θα πήγαινε μέχρι τέλους με την ίδια εικόνα περίπου, και την Ρεάλ λυσσασμένη να προσπαθεί να σκοράρει), αλλά αφού συνεβη άλλαξε το ματς και με αστραπιαίες κινήσεις ο Μουρίνιο έπνιξε την Μάντσεστερ με την είσοδο του Μόντριτς. Για μένα δεν δικαιολογείται τέτοιος πανικός στους έμπειρους παίκτες της Μάντσεστερ μετά την αποβολή και να τους βάλουν στα δίχτυα οι αντίπαλοι, έστω κι αν είναι η Ρεάλ. Επίσης, δεν κατάλαβα γιατί τον Ρούνυ τον είχε στον πάγκο ο Σερ Άλεξ.

    Στο χθεσινό ματσάκι, τις εντυπώσεις έκλεψε η πολύ καλή και αξιόμαχη Βαλένθια, αλλά την πρόκριση πήρε η Παρί Σαιν Ζερμαίν. Η οποία Παρί (ακόμα είναι ένα συνονθύλευμα καλών παικτών, οπως η Μάντσεστερ Σίτυ όταν ξεκίνησε τις μεταγραφές της) με την αβάντα του 1-2 του πρώτου ματς, έπαιξε με την φωτιά, αλλά την έχει ιταλοποιήσει ο Αντσελόττι και κράτησε το αποτέλεσμα κάπως άνετα και πήρε την πρόκριση χωρίς να απειληθεί σοβαρά. Η Βαλένθια έδειξε συνολικά καλύτερη εικόνα (αν και μετά το 1-1 δεν έκανε τίποτα), το πάλεψε περισσότερο, αλλά φαίνεται η έλλειψη ποιοτικών παικτών στο ρόστερ (τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει Μάτα, Σίλβα, Βίγια, Πάμπλο Ερνάντεθ, Ζόρντι Άλμπα). Ο Ζόνας για μένα είναι μακράν ο καλύτερος και πιο χρήσιμος ποδοσφαιριστής αυτή την στιγμή στην Βαλένθια, πολύ μυαλωμένος παίκτης. Και σκέψου ότι κάποτε τον ήθελε στην ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης. Τυχερό το παιδί που δεν ήρθε και δεν καταστράφηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O μπανεγκα ειναι ο καλυτερος της βαλενθια,αλλα τον ειχε στον παγκο ο βαλβερδε για να πιεζει ψηλα ο φεγκουλι και να κοβουν στα χαφ ο πιτσιρικας αλμπελδα και ο μπαλαδορος παρεχο...λες και ο μπανεγκα δεν κοβει και δεν πιεζει...

    Αντιστοιχη φαση με τον τσιχλα που αφησε ρουνει στον παγκο για να βαλει τον γατουλη τον νανι και τον γουελμπεκ επειδη τρεχει...

    Μεγαλα λαθη και τα δυο.

    striker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάρη, μετά το ματς, άκουγα και διάβαζα απίστευτα πράγματα για τον Μουρίνιο και τον Κριστιάνο. Πρόσεχε: όχι για την Ρεάλ. Τον Μουρίνιο και τον Κριστιάνο. Ούτε καν να βρεθεί κάποιος να εκθειάσει την εμφάνιση του Μόντριτς. Σκέψου να είχε παίξει και καλά η Ρεάλ. Η αποβολή του Νάνι όντως μπλόκαρε την Μάντσεστερ. Κάτι τέτοιο για το επίπεδο της ομάδας είναι ανεπίτρεπτο και ανεξήγητο. Συνήθως ομάδες τέτοιας εμβέλειας γνωρίζουν από πριν τι πρέπει να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Μάντσεστερ άργησε να το πάρει πρέφα. Αν και το πάλεψε μέχρι τέλους. Πάντως, ούτε εγώ κατάλαβα γιατί ο Ρούνεϊ ήταν στον πάγκο. Η Βαλένθια είναι καλή ομάδα, έχει καλό σύνολο. Παίζει ωραίο, στρωτό ποδόσφαιρο. Είναι ευχάριστη στο μάτι. Η Παρί είναι αδυναμία μου. Όχι επειδή την πήραν την Άραβες. Παρακολουθώ την πορεία της Παρί τα τελευταία 15 χρόνια. Τέλος πάντων. Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Αντσελότι. Ακόμα και μετά το γκολ που δέχτηκε, δεν πανικοβλήθηκε, ούτε οι παίχτες. Και το να μην πανικοβάλλεσαι, είναι άκρως σημαντικότατο προσόν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ποδόσφαιρο.

    Striker, μια χαρά παίχτης είναι ο Μπανέγκα. Απλά ο Βαλβέρδε έκρινε με βάση αυτά που είχε στο κεφάλι του. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το σκεπτικό των προπονητών. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Τα ίδια ισχύουν και για τον τσίχλα. Μόνον εκείνος ξέρει γιατί άφησε τον Ρούνεϊ στον πάγκο. Ζητούσε έκρηξη για τις αντεπιθέσεις και έβαλε τον Νάνι; Πίστεψε ότι η κάλυψη χώρου θα εφαρμοστεί και χωρίς τον Ρούνεϊ; Δεν ξέρω. Πάντως, ο Ρούνεϊ και τρέχει, και μαρκάρει, και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Σε αντίθεση με τον Νάνι που δείχνει στάσιμος εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To σκεπτικο δεν το ξερουμε,εκ του αποτελεσματος κρινουμε,αλλα 5 βασικα πραματα φωναζουν απο μακρια.Μπανεγκα στη βαλενθια και ρουνει στη μαντσεστερ δεν πρεπει να βγαινουν απο την 11δα ειδικα σε τετοιας σημασιας ματς...

    Ποσο μαλλον οταν οι αντικαταστατες τους ειναι παλαιμαχοι (αλμπελδα) και παιχτακια της σειρας (νανι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...