Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ακολουθούν οι υπόλοιποι






Υ.Γ.1 Αυτή η ανούσια, αναίτια και υπερβολική αποθέωση του Μουρίνιο υποτιμά την νοημοσύνη μου. Αν η Ρεάλ έπιανε καλή απόδοση τι θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε για τον Πορτογάλο; Στο τέλος θα μας πείσουν ότι στην Ρεάλ δεν αγωνίζονται ποδοσφαιριστές. Τερματοφύλακας ο Μουρίνιο, δεξί μπακ ο Μουρίνιο, σέντερ μπακ ο Μουρίνιο, αμυντικό χαφ ο Μουρίνιο και πάει λέγοντας. Άντε κι ο Κριστιάνο να παίζει σε μια εκ των δυο πλευρών. Επισκιάζεται εσκεμμένα η Ρεάλ Μαδρίτης από τον προκλητικά αντιφατικό Μουρίνιο. Και πάνω από την Ρεάλ δεν είναι κανείς. Η ''Βασίλισσα της Ευρώπης'', είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον Πορτογάλο αλαζόνα. Αυτό δεν αλλάζει. Κι ας κατακτήσει η αφεντιά του 100 τσου λου.

Υ.Γ.2 Η Ντόρτμουντ αποτελεί αξιοζήλευτο οργανισμό. Πριν λίγα χρόνια ήταν πνιγμένη στα χρέη, και τώρα κάνουν ρεκόρ εσόδων. Κι όταν πορεύεσαι βάσει ορθολογικού εταιρικού πλάνου, τότε τα αποτελέσματα φαίνονται και στο γρασίδι. 

Υ.Γ.3 Ο Αντσελότι συνεχίζει τα πειράματα στην εντεκάδα, αλλά, ως γνήσιος Ιταλός, έχει το knowhow να κρατάει αποτελέσματα και να πείθει τους ποδοσφαιριστές του για την ορθότητα του εγχειρήματος. Αν και έχω παράπονα από τον προπονητή της Παρί, η καλύτερη επιλογή των Αράβων θα είναι να τον κρατήσουν και του χρόνου. Για να δούμε αν θα δικαιωθεί ο Ιταλός, όταν δηλώνει ότι θα φτιάξει κάτι καλό στο Παρίσι.

Υ.Γ.4 Για την Γιουβέντους δεν έχω να πω πολλά. Κι αυτό, διότι δεν την έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν. Όποιος γνωρίζει, ας καταθέσει την άποψή του. Εξάλλου, την παράσταση δεν την έκλεψε η Γιουβέντους. Ούτε η Σέλτικ. Ούτε ο διαιτητής. Ούτε το φεγγάρι. Την παράσταση την έκλεψε ο Σαμαράς. Ο μόνος που μετατρέπει το χόρτο σε πασαρέλα. Τα φλας των φωτογράφων πήραν φωτιά. Ξέρετε τι είναι να στέκεσαι μπροστά από τον καθρέφτη δυο ώρες για να φτιάξεις μαλλί και μούσι; Πεθαίνεις από την ορθοστασία. Και να έχεις και αγώνα μετά. Αυτό θα πει κούραση.

Υ.Γ.5 Μεγάλα παιχνίδια και στο πρώην Ουέφα. Αμφίρροπα. Άντε να κάνεις πρόβλεψη για το ποιος θα περάσει στον επόμενο γύρο -ή ποιος θα κατακτήσει τη διοργάνωση. Πρόκειται για άκρως υποτιμημένη διοργάνωση.

Υ.Γ.6 Έμαθα ότι ο Μιχαλήτσιος παραιτήθηκε. Μην νομίζετε ότι το ήθελε. Εξαναγκάστηκε, λέει, σε παραίτηση. Σιγά, με πήραν τα ζουμιά. Ποιος θα τον αντικαταστήσει; Ακούγεται ο Λεμονής. Την άποψή μου για τον συγκεκριμένο την γνωρίζετε. Άντε. καλό μας βράδυ.

Υ.Γ.7 Καλώς ορίσατε στο Ηλεκτρικό Τσίρκο!

14 σχόλια:

  1. Για τα επεισόδια των εκδρομέων του Άρη στη Βέροια, που έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση, δεν υπονοούσα αυστηρή ή όχι τιμωρία της ομάδας. Εξάλλου δεν έχω προσωπική εικόνα για την ένταση και την έκτασή τους. Αυτό δεν αλλάζει την εκτίμησή μου ότι οι μπουκαδόροι είναι εχθροί κάθε ομάδας.

    Μερικές φορές μάλιστα επί πληρωμή, από άγνωστης προέλευσης χρηματοδότες.

    Για τον Μιχαλήτσο έτσι τον μολογάνε, ότι μπαίνει ρούκουνας στο γήπεδο. Μάλιστα ότι μετά το παιχνίδι με την Πανάθα, έδωσε τα συγχαρητήριά του σε παίκτη που δεν τον είχε βάλει να παίξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρ Ματζέστε ο Σιχαμουρίνιο δεν έκανε και τίποτε το σπουδαίο, το πρωτοποριακό. Βγάζει το πλαϊνό (Αρμπελόα) και βάζει ένα δημιουργικό χαφ (Μόντριτζ), γυρνώντας σε 3-5-2. Σιγά την πρωτοπορεία. Τουλάχιστον 4-5 ιταλικές ομάδες παίζουν καιρό έτσι και μάλιστα απέναντι σε 11 αντιπάλους.

    Το δημιουργικό χαφ αντί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους άλλους παστέλωσε μια γκολάρα! Αυτό δεν λέμε στο ποδόσφαιρο «το κάτι παραπάνω»;

    Από την άλλη ο σερ (σε off mode) άφησε την ομάδα του χωρίς κόουτς, από την αποβολή και μετά. Πανικοβλημένος με παίκτη λιγότερο και με αντίπαλο ρόστερ μακράν ανώτερο, μεταμορφώθηκε σε Μπάμπη Τεννέ. Αλλάζει θέση στον Ουέλμπεκ (;) που είχε πνίξει τον Αλόνσο και ο Ισπανός αρχίζει να απλώνει παιχνίδι. Αναμενόμενα άρπαξε δυό κολλητά γκολάκια και αντίο πρόκριση.

    Περιττό να αναρωτιόμαστε αν ήταν αποβολή του Νάνι. Προβολή με τις τάπες στο στομάχι του αντιπάλου είναι κατακόκκινη, Ρωσία. Όχι η καινούργια η φλώρικη, η παλιά, η ΕΣΣΔ! Στον κανονισμό, για το επικίνδυνο παιχνίδι δεν αναφέρεται η πρόθεση ή όχι. Κι' όποιος δεν το γνωρίζει ας αλλάξει άθλημα. Προτείνω πινγκ-πονγκ. Εκεί δεν υπάρχουν αλεπουδιάρηδες παραγγελιογράφοι να του μπαλαμουτιάζουν το μυαλό, άσε που ο κανονισμός παιδειάς είναι σαφέστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω εικόνα για την Παρί, αλλά αυτό που κατάλαβα εψές είναι πως έκανε πλάκα στη Βαλένθια. Και πως έχει ελαφριά φανέλα γιατί υποτιμά τον αντίπαλο.

    Η Μεγάλη Κυρία μόνο κυρία δεν είναι. Είναι κ@ρ@πουτ@νάρα! Όσο και συχνά να την έχεις παρακολουθήσει, δεν γνωρίζεις τα όριά της αν δεν αποκλειστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ ότι οι εκάστοτε μπουκαδόροι αποτελούν εχθρούς της κάθε ομάδας. Αν αγαπάς την ομάδα, δεν κάνεις τέτοιο πράγμα. Όσο αγανακτισμένος ή πικραμένος αν είσαι. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους οργανωμένους που έχουν την τάση να αυτοηρωποιούνται. Πολλές φορές οι μη οργανωμένοι είναι κλάσεις χειρότεροι.

    Αυτό το πράγμα με τον Μουρίνιο είναι μια κακόγουστη φάρσα. Ναι, είναι μεγάλος προπονητής, αλλά αυτή η αποθέωση, και μάλιστα αναίτια, είναι από τα άγραφα. Να πω ότι έκανε κάποια μαγική κίνηση από τον πάγκο, να πω ότι έστησε φοβερά την ομάδα και έπνιξε τον αντίπαλο από πρώτο λεπτό, να πω ότι έκανε κάποιο υπέροχο τακτικό τρικ. Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά! Ίσα ίσα που ήταν χειρότερος από τον αντίπαλο, έστω και οριακά.

    Ο Μόντριτς ξέρει μπάλα και ποδόσφαιρο. Τέλος.

    Η Μάντσεστερ βρχυκύκυκλωσε λίγο μετά την αποβολή. Τόσο λίγο, όσο χρειαζόταν.

    Το θέμα με τον κανονισμό είναι ο καθένας τον ερμηνεύει όπως θέλει. Ουσιαστικά, όπως τον βολεύει. Από διαιτητές, προπονητές, παίχτες, οπαδούς και δημοσιογράφους. Για παράδειγμα, ο Μουρίνιο βάφτιζε τα καρατερίστικα του Πέπε ως μη γενόμενα. Οι Ολυμπιακοί βάφτιζαν πέναλτι την εντός περιοχής πτώσης από πλευρικούς ανέμους. Οι διαιτητές στα ΠΑΟΚ - Άρης θεωρούν τις ρετσίνες μπάλες και τα χέρια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ πόδια. Ο Τσαλτίδης βλέπει κάρτες εκεί που δεν υπάρχουν. Και πάει λέγοντας.

    Η Παρί μου αρέσει ως σύνολο. Αλλά είπαμε: της έχω αδυναμία. Έχεις καλούς παίχτες, μπαλαδόφατσες. Τεχνίτες μέσους, περιφερειακούς επιθετικούς που σκοράρουν και βγάζουν ασίστ, επιθετικά ακραία μπακ, αξιόμαχα αμυντιικά χαφ, αξιόλογα σέντερ μπακ, φοβερό τερματοφύλακα. Το θέμα είναι όλοι αυτοί να αφήσουν το εγώ και να παίξουν για το εμείς. Μπορούν να γίνουν ομάδα; Νομίζω πως ναι. Αρκεί να μείνει ο Αντσελότι. Ειδάλλως, πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος. Το ματς με την Βαλένθια νομίζω ότι το έλεγχε σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα και μετά το γκολ που δέχτηκε. Θεωρώ ότι αυτό είναι έργο Αντσελότι. Όσο για την αλαζονία που λες, μάλλον συμφωνώ.

    Για την Γιούβε δεν ξέρω πολλά, παρά τα βασικά. Αυτός ο Κόντε έχει ταιριάξει γάντι στην ομάδα. Μου φαίνεται ότι αν τον πας σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα αποτύχει. Πάντως, έχω να πω ότι αυτός ο Βιδάλ, ή Βιντάλ, είναι μεγάλη παιχτούρα. Ο ορισμός του box to box μέσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό έχουν οι ομάδες με ποδοσφαιρική κουλτούρα όπως η Γιούβε. Που ομολογώ ότι δεν είναι στις συμπάθειές μου. Αποκτούν ένα παίκτη (Βιντάλ) που τον γνωρίζουν μόνο οι ειδικοί και τον διδάσκουν να παίζει ώστε να βγάζει μάτια (του αντιπάλου).

    Η Παρί, αν θέλει να γίνει μεγάλη ομάδα, πρέπει να σταματήσει να αλλάζει τους παίκτες σαν βρακιά (τα πουκάμισα είναι πολύ ακριβά πια για να χωράνε στην παροιμία). Ας παραδειγματιστεί από άλλες μεγάλες ομάδες. Πόσους παίκτες απέκτησε φέτος η Ρεάλ; Τον Μόντριτζ. Η Γιουνάιτεντ; Τον Φαν Πέρσι. Η Μπάρτσα; Τους Άλμπα, Τζόρντι και Σονγκ (κάνει ανανέωση). Οι άλλοι παίκτες τους γνωρίζουν τη μυρωδιά των αποδυτηρίων της ομάδας τους με δεμένα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον Βιντάλ τον θυμάμαι από την Λεβερκούζεν. Φαινόταν ότι είναι για μεγάλα πράγματα.

    Νομίζω ότι η Παρί έχει μπει σε μια σειρά. Αλλά πρέπει να σταματήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού, με τις μεταγραφές μισθοφόρων, και να κυνηγήσει πλέον την ουσία. Πώς; Με ανίχνευση της χώρας για γαλλικά ταλέντα, προώθηση παιχτών από τις αξιόλογες ακαδημίες της και ποιοτικές ενέσεις. Και πρέπει να μείνει ο Αντσελότι. Έδιωξαν τον Κομπουαρέ για να προσθέσουν εμπειρία, λάμψη και στυλ στον πάγκο. Ας τον αφήσουν να δουλέψει και να δούμε αν θα υλοποιήσει όλα αυτά που ισχυρίζεται. Είμαι περίεργος να δω πόσο βελτιωμένη θα είναι η ομάδα του χρόνου, με τον Ιταλό στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Κάνθαρε!

    Μαζί σου για τον Μουρίνιο.
    Η Παρί θα πάει τελικό, θυμήσου με:)
    Κακίες για Σαμαρά:Ρ
    Στον Αρη τα πράγματα θυμίζουν 2005..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σούλης ο Παπαδόπουλος στον Άρη; Ο Σούλης;

    Ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα στη Σουπερλίγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παβού, δεν θα εκπλαγώ αν η Παρί πάει τελικό. Όπως, επίσης, δεν θα εκπλαγώ, αν ο Μουρίνιο αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα με τερματοφύλακα και σπεύσουν όλοι να τον αποθεώσουν για εξαιρετικό κοουτσάρισμα. Κακίες για τον Σαμαρά; Δεν νομίζω. Στον Άρη τα πράγματα θυμίζουν ερασιτεχνικό σωματείο.

    Υπουργέ, κάτσε να έρθει ο Σούλης και θα τρίβουμε τα μάτια μας! Και για να σοβαρευτώ, το θετικό είναι ότι κερδίζουμε έναν showman στις συνετεύξεις τύπου. Είδες, σοβαρεύτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προτείνω ανυπερθέτως την Κυριακή να κοουτσάρει προσωρινά το Σουβλακιακό ο allenatore Nicolo, για να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές.
    .

    Στον Άρη τα πράγματα θυμίζουν ερασιτεχνικό σωματείο με διοίκηση καινούργια στο χώρο και πολύ άπειρη. Προηγήθηκε μια διοίκηση που έφερνε καραβιές τους ξένους, κάνοντας πλούσιες τις τσέπες τους (Σαουρίδης - Κόντης κονόμησαν) και βυθίζοντας στα σκ@τά το σύλλογο. Μόλις δε είδαν τα μελλούμενα, πήδηξαν σαν ποντίκια από το πλοίο.

    Κρίμα. Γελάνε και τα τσιμέντα στην Τούμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο γουστάρω κάνθαρε να κλαίει και να διαμαρτύρεται ο μπαρμπαλέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιστροφή Σούλη στην super league;;;; ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ... Πάντως, δεδομένων των συνθηκών, είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή στην παρούσα φάση.

    Στο ποδόσφαιρο κερδίζουν ή χάνουν οι ομάδες (τι είπα τώρα ο φιλόσοφος;)... Και οι ομάδες είναι ένας σύνθετος οργανισμός. Πάντως στο σύγχρονο life style που στηρίζεται στα "αστέρια" τις νίκες τις πιστώνονται και τις ήττες τις χρεώνονται οι σταρ των ομάδων. Και οι σταρ της Ρεάλ είναι ο Κριστιάνο και ο Μουρίνιο...

    Η Γιούβε μου είναι άκρως αντιπαθητική. Δύο πρωταθλητριών έχει και τα δύο κάλπικα. Τέτοιο ποσοστό ευστοχίας ούτε ο Σούμποτιτς στα τρίποντα (τι σου θύμισα τώρα!)...

    Στα περί Μόντριτς συμφωνώ μαζί σου (απόλυτα). Αλλά κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός που τον βλέπει κάθε μέρα...

    Όσο για την Παρί θα ακολουθήσει πιθανότατα το διοικητικό μοντέλο των ομάδων που απέκτησαν ζάμπλουτο ιδιοκτήτη. Στην αρχή σκορπάς (σκορπάς; άλλο θέμα αυτό) δεξιά κι αριστερά τεράστια ποσά, στην συνέχεια αγοράζεις "στοχευμένα" και στο τέλος "έχεις καβούρια στις τσέπες".

    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε-ΤΑΙ-ΡΙ-ΚΟ ΠΛΑΝΟ!!! τα είπες όλα ωρέ, ξεκάθαρα στο μοντέρνο-καπιταλιστικό ποδόσφαιρο το μεγαλύτερο στοίχημα μιας ομάδος είναι το πλάνο της (όπως και κάθε εταιρείας το πρώτο πράγμα που κάνει ο επιχειρηματίας είναι το πλάνο), τα φωνάζω καιρό και εδώ για την απουσία πλάνου στον ΠΑΟ και πόσο κακό ειναι αυτό...άλλο πολύ καλό παράδειγμα πλάνου απο Γερμανίας πλευρά είναι η Μπάγερν της τελευταίας πενταετίας...

    Ελπίζω η Παρί να μην υποκύψει στις μαλακίες που προστάζουν τον Μουρίνιο στο παρίσι, διότι την βλεπω να γίνεται σαν την Σίτι, αλλα να αφήσει έναν ΣΟΒΑΡΟ (δεν ξέρω αν θα είναι ο Αντσελότι αυτος) να δουλέψει και να αξιοποιήσει τα πετρελεοδόλλαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργέ, είπαμε: με τον Σούλη θα δούμε μεγάλες συνεντεύξεις τύπου. Το να αλλάζεις 1914 προπονητές μέσα στη σεζόν δεν είναι απειρία. Αλλιώς ονομάζεται.

    Γιατί, ρε Κωνσταντίνε; Άσε το παιδί να εκφραστεί!

    Μπαλαντέρ, χίλες φορές ο Σούλης από κάτι Αλκαράθ. Για Μουρίνιο και Κριστιάνο, ο μηχανισμός των μίντια προκρίνει τέτοιες συμπεριφορές. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: ο κόσμος δεν θέλει την αλήθεια, πολλές φορές δεν μπορεί να την αναγνωρίσει ή να την δεχτεί, αλλά οι υπερβολές είναι πάντα ελκυστικές και, το κυριότερο, αναγνωρίσιμες. Κι αυτό δείχνει την ανεπάρκεια των δημοσιογράφων και την έλλειψη κρίσης του κοινού. Ωραίος ο Σούμποτιτς. Ακροβολισμένος στη γωνία, έπαιρνε πάσα και χλατς! Συμφωνώ ότι ο Μουρίνιο κάτι παραπάνω ξέρει για τον Κροάτη. Αλλά κάθε φορά που μπαίνει στο χόρτο ως αλλαγή κάνει αισθητή την παρουσιά του. Ορισμένες φορές εκθέτει, άθελά του, τον προπονητή του. Ας έρθουν τα καβούρια για την Παρί, αρκεί να οριστικοποιηθεί το τι θέλουν από την ομάδα.

    Ιταλέ, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου για αυτό το ''εταιρικό πλάνο''. Ορισμένοι το ευαγγελίζονται, αλλά ελάχιστοι το εφαρμόζουν. Συχνά η τύχη βαφτίζεται ως εταιρικό πλάνο, ενώ, κάποιες φορές, δεν υπάρχει διάρκεια και συνέπεια. Θα είναι λάθος να έρθει ο Μουρίνιο. Από την στιγμή που υπάρχει ο Αντσελότι, που δεν είναι άσχετος, πρέπει να μείνει. Ο Ιταλός συνεργάζεται καλά με τον Λεονάρντο, η ομάδα έχει ρίξει δίχτυα στην Ιταλία, έχει αποκτήσει παίχτες από το ιταλικό πρωτάθλημα, η αγωνιστική συμπεριφορά έχει ''ιταλικοποιηθεί'', ο ίδιος ο Αντσελότι έχει ζητήσει από την αρχή της σεζόν χρόνο και οι παίχτες φαίνονται, πλην του μονίμως γκρινιάρη Σουηδού μυτόγκα, ευχαριστημένοι. Ενδεχόμενη έλευση του Μουρίνιο θα σημάνει μεγάλες αλλαγές, δηλαδή χρόνο. Και οι καιροί είναι δύσκολοι για να κάνεις υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...