Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Just in case

Αν στο φιλικό με την Ελβετία κρατήσαμε εύκολα το μηδέν, στο ματς με την Βοσνία θα χρειαστεί έτι μεγαλύτερη προσπάθεια. Οι Βόσνιοι διαθέτουν παίχτες με ποιότητα, τους αρέσει να κρατάνε την μπάλα και είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτοι -όμως, μην ξεχνάμε ότι είναι απείθαρχοι και ανυπόμονοι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα προσωπικά μαρκαρίσματα. Κι αν είναι δυνατόν, να βγαίνουμε πρώτοι στην μπάλα και να παίξουμε επιθετική άμυνα. Θεωρώ ότι μόνο έτσι θα ακυρώσουμε την επίθεση της Βοσνίας. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Σάντος να βγάλει από το μυαλό του το 4-4-2. Ειδάλλως, προβλέπω αγωνιστικό Βατερλώ. Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να υπάρχουν διλήμματα και προβληματισμοί. Το 4-3-3 αποτελεί μονόδρομο. Υποθέτω ότι θα δώσουμε χώρο στον αντίπαλο, δηλαδή κατοχή μπάλας, θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τους διαδρόμους και θα εκμεταλλευτούμε τα λίγα τετραγωνικά που συνειδητά θα κάνουμε παιχνίδι.


Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι το δυνατό σημείο μας είναι η άμυνα κι, ως εκ τούτου, εκεί πρέπει να ποντάρουμε. Κι όταν λέμε άμυνα, εννοούμε αλληλοκαλύψεις. Επομένως, θεωρώ ότι ο Χολέμπας θα παίξει έξω αριστερά, για να βοηθάει τον Τζαβέλλα, κι ο Σαλπιγγίδης έξω δεξιά, για να καλύπτει τις επελάσεις του Τοροσίδη. Το πρόβλημα έγκειται στη μεσαία γραμμή, αφού δεν ξέρω κατά πόσον ο Κατσουράνης, ως δεξί ή αριστερό εσωτερικό χαφ, θα μπορεί να καλύπτει διαγώνια και να βοηθάει το κέντρο της άμυνας, τα άκρα αυτής ή τον Τζιόλη, ο οποίος λογικά θα αγωνιστεί στη βάση του τριγώνου. Ουσιαστικά, το ίδιο ισχύει και για τον Καραγκούνη, ο οποίος είναι σίγουρο ότι, όσο κρατάει το ρεζερβουάρ, θα τρέχει και θα μαρκάρει σαν να μην υπάρχει αύριο. Και μπορεί ο Πιάνιτς να δείχνει αμφίβολος για το ματς, αλλά οι Λούλιτς, Μισίμοβιτς, Τζέκο και Ιμπίσεβιτς δεν αστειεύονται: η κάλυψη των άκρων είναι υποχρεωτική, ενώ στο κέντρο άμυνας θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την ταχύτητα του Παπασταθόπουλου και, ιδίως, του Αβραάμ. Όσο για την επίθεση, θεωρώ ότι η αιχμή του δόρατος θα είναι ο Σαμαράς. Νταξ, καταλαβαίνω ότι είναι κουραστικό να λούζεις το μαλλί και να χτενίζεις το μούσι, αλλά περιμένω να κρατήσει λίγο μπάλα, να ταλαιπωρήσει δυο αμυντικούς και, στο τσακίρ κέφι, να βγάλει και καμιά κάθετη στον Σάλπι. Εκτός αν παίξει κορυφή ο Γκέκας και περάσει αριστερά ο Σαμαράς. Το καλό που του θέλω, πάντως, είναι να θυμάται ότι η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση.

Τι αποτέλεσμα περιμένω; Δεν έχω ιδέα! Τουλάχιστον ελπίζω να μην πάει χαμένο το διπλό στη Σλοβακία. Το παιχνίδι θα είναι σίγουρα κλειστό και χαμηλού μεταβολισμού: θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Αν δεν δεχτούμε γκολ στο πρώτο μέρος, νομίζω ότι θα πάρουμε εύκολα το Χ και ενδεχομένως, λόγω της ανυπομονησίας των Βόσνιων, να κυνηγήσουμε τη νίκη. Αν, πάλι, φάμε γκολ στο πρώτο 45λεπτο θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αυτή η Εθνική δεν έχει μάθει να κυνηγάει το σκορ -αντίθετα μπορεί να παίξει πολύ καλά ποδόσφαιρο αναμονής: αμυνόμαστε και χτυπάμε σαν κόμπρες στις λιγοστές φάσεις/ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Πάντως, για να είμαστε καβατζωμένοι, ας πάρει ο Σάντος το καφέ μπουφανάκι του. Just in case.

Υ.Γ.1 Τα μεθεόρτια του περιστατικού με τον Κατίδη δεν μου έκαναν εντύπωση. Μακάρι να μου έκαναν. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, δεν μπορούμε να δούμε τις προεκτάσεις. Είμαστε ανήμποροι να αντιληφθούμε ότι οι χαιρετισμοί του Κατίδη αντιπροσωπεύουν το δέντρο. Και είναι πραγματικά λυπηρό: κοτζάμ δάσος και το βλέπουν ελάχιστοι. Για του λόγου το αληθές, διαβάστε το δεύτερο υστερόγραφο.

Υ.Γ.2 Αυτό το πράγμα που γίνεται στον Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει προηγούμενο. Τέτοια λατρεία για τον Πάμπλο Γκαρσία (επαναστάτης) δεν είχαν ούτε οι αρχαίοι Ινδοί για τη Θεά Κάλι -οποιοσδήποτε συνειρμός δεν είναι τυχαίος. Ο κατώτατος μισθός ολοένα και πέφτει, ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί, η Βουλή έχει μετατραπεί σε stand up comedy, η χώρα έχει απολέσει σημαντικό μέρος της Εθνικής της κυριαρχίας, αλλά ο Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ. Ντου στις προπονήσεις, ντου στις συνεντεύξεις τύπου, ντου στο γήπεδο. Δημοκρατικά πράγματα. Κι όλα αυτά για τον Πάμπλο τον Γκαρσία. Υπάρχει περίπτωση να σωθεί αυτή η χώρα;

Υ.Γ.3 Oh mama, I'm in fear for my life from the long arm of the law, Lawman has put an end to my running and I'm so far from my home, Oh mama, I can hear you a crying you 're so scared and all alone, Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long...

16 σχόλια:

  1. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, συμφωνώ ότι η Βοσνία στο επιθετικό κομμάτι είναι αρκετά καλή ομάδα. Δεν είναι μόνο ο Τζέκο, όλο το μεσοεπιθετικό κομμάτι των Βοσνίων είναι αρκετά καλό, σίγουρα περισσότερο από των Ελλήνων - αν και ίσως όχι τόσο αποτελεσματικό όσο το δικό μας (όπου εμείς κάνουμε 1 σουτ, και βάζουμε το 1 γκολ). Στην άμυνά τους όμως, είναι μέτριοι. Κλασική ομάδα που γνωρίζουν την αμυντική τους αδυναμία, την παραμερίζουν και αφοσιώνονται στο προτέρημά τους, την παραγωγή φάσεων.

    Η Εθνική Ελλάδος έχει σίγουρα αποτελεσματική (αν και όχι την πλέον ποιοτική παγκσμίως) αμυντική λειτουργία, αν και το να παίξει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βασικός μετά από τόσο μακροχρόνια αποχή είναι ρίσκο, παρ' ότι ιατρικά φαίνεται να είναι εντάξει. Η τριάδα στο κέντρο σίγουρα θα έχει τους διόσκουρους, Κατσουράνη και Καραγκούνη, και πιθανότατα τον Τζιώλη - θα μου άρεσε να δω σταδιακά και τον Ταχτσίδη να καθιερώνεται στα χαφ, αν βέβαια αποδείξει την αξία του. Ο περιπατητής Κατσουράνης έχω ξαναπεί, είναι κρίμα να αναλώνεται σε μαρκαρίσματα όταν μπορεί να προσφέρει τόσα στο επιθετικό κομμάτι, είτε με μπούκα είτε με σωστές πάσες. Ο Καραγκούναρος θα τα δώσει όλα, έχει και την αυτοπεποίθηση ότι παίζει βασικός στην Πρέμιερ Ληγκ.

    Όσον αφορά την επίθεση, πιστεύω ότι ως συνήθως θα πάμε στο "ό,τι γίνει". Είτε ο Σαλπιγγίδης, είτε ο Σαμαράς, είτε οποιοσδήποτε, κάτι θα γίνει. Κι εδώ κολλάει αυτό που λες Κάνθαρε, η απρόβλεπτη προβλεψιμότητα της Εθνικής Ελλάδος. Έτσι όπως είναι το ρόστερ, ο Σαμαράς είναι ο καλύτερος επιθετικός μας. Τρέχει, πασάρει, είναι δυνατός, χώνεται. Ο Σαλπιγγίδης είναι σαν τον Καραγκούνη, φιλότιμος και τρεχάλας, αλλά έχει ψιλομεγαλώσει. Μην ακούω για Μήτρογλου, παρ' ότι είναι σκόρερ από τους λίγους στην Ελλάδα, δεν τρέχει όσο πρέπει, ούτε έχει καλή κίνηση χωρίς την μπάλα.

    Θα δούμε λοιπόν τί θα γίνει. Ελπίζω ο Σάντος, κάτω από την φόρμα, να έχει φορέσει το πολυαγαπημένο του καφέ μπουφάν!

    Το είπα και προηγουμένως. Όταν Φασιστές σαν την Original κατηγορούν ένα παιδάκι για ναζισμό (επειδή έκανε μια μαλακία, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο), όταν οι άγιοι της ΕΠΟ τον αποκλείουν διά βίου από τις Εθνικές Ομάδες (στις οποίες ο Κατίδης έχει παίξει και προσφέρει στο παρελθόν), και όταν κόμματα της πλάκας εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά κατά το δοκούν το γεγονός αυτό, πού να πάμε? Μάλλον στον γκρεμό.

    Και τέλος, Πάμπλο Γκαρσία. Τον πάω τον παίκτη, για όσα έκανε στον ΠΑΟΚ μέχρι πέρυσι. Φέτος δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού σε συνδυασμό με την ηλικία του. Έκανε όμως σιχαμερές μαγκιές εναντίον του Δώνη. Αν τα έκανε άλλος παίκτης αυτά, απαιτώντας να παίζει κι ας είναι πλέον παλαίμαχος, οι ΠΑΟΚάρες θα τον είχαν σουβλίσει. Κι όλα αυτά, γιατί ονειρεύονται να βλέπουν τον Γκαρσία να γ***ει τον Ολυμπιακό. Γελοιότητες. Ο Πάμπλο Γκαρσία έδειξε το χειρότερό του πρόσωπο στο τέλος της παρουσίας του στην ομάδα κα της καριέρας του απ' ότι φαίνεται. Αν και θα πρέπει να σκεφτούμε ότι αν δεν ήταν τόσο περίεργος και αυτοκαταστροφικός, δεν θα έφευγε από την Ρεάλ Μαδρίτης και το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου γενικότερα, για να τον δούμε στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σωστά ξηγήθηκε ο Σαββίδης απέναντι σε όλους (Γκαρσία, οπαδούς, Δώνη). Ελπίζω να δείξει συνέπεια στην στάση του αυτή και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Τζιόλης-Κατσουράνης με φοβίζει στις αλληλοκαλύψεις, με φοβίζει πάρα πολύ...

    Τώρα, αν κρατήσουμε το μηδέν για πολύ ώρα βλέπω παστελάκι σαν αυτό που βάλαμε στην Γερμανία στο γιούρο και διπλούρα τρελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μια ομάδα όπου εχουν γράψει ιστορία σημαιες και σημαιες,Κουδας,Σαράφης απ'τα παλιά,Σαλπιγγίδης σήμερα,με εκατονταπλάσια προσφορά απο τον σκοτώστρα Γκαρσία,ειναι δυνατόν να θεοποιούν το "κλαδευτήρι";
    Πόσους τιτλους πήρε με τον ΠΑΟΚ;Πόσες φορές πέταξε την ομάδα του εξω απ'τα πλέι οφ,εξ αιτίας των χαζών αποβολών του;Αν μπορεις,θυμησου,σε παρακαλώ,πόσους κλάδεψε ή ξάπλωσε καταγής,πόσα καλάμια εσπασε,στο ελληνικό πρωτάθλημα και γράψε μου ονόματα,εγω θυμαμαι μόνο Καράμπελα,Ντιόγκο,Τζόρτζεβιτς,Γεωργιάδη(Σερρών τότε,σημερα συμπαικτης του στον ΠΑΟΚ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρη, αυτό ακριβώς πρέπει να εκμεταλλευτούμε: την ασταθή άμυνά τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κλέψουμε κάποιες μπάλες και να τρέξουμε με το τόπι στα πόδια. Κι ας ελπίσουμε ότι η αμυντική γραμμή θα κρατήσει, ιδίως το κέντρο άμυνας -τα άκρα θα δέχονται σχεδόν σίγουρα αλληλοκάλυψη. Θέλω να σταθώ λίγο στον Μήτρογλου. Πρέπει να είμαι πολύ άσχετος από ποδόσφαιρο, αφού δεν μπορώ να κατανοήσω εις βάθος την ποιότητα του παίχτη. Και κάθομαι και διαβάζω κάτι ρεπορτάζ ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός κοστολογεί τον ποδοσφαιριστή στα 7,5 μύρια! Απίστευτα πράγματα! Σαν να πουλάω στην λαϊκή πατάτες για 1000 ευρώ το κιλό. Κι όλα αυτά για έναν παίχτη του οποίου η τακτική αντιμετώπιση είναι εύκολη. Δεν είναι δηλαδή Ντέμης ή Μαχλάς. Τέλος πάντων. Αυτό που ελπίζω είναι να παίξει ο Σάντος 4-3-3. Το ξαναλέω ότι 4-4-2, στην ευθεία ή με ρόμβο, δεν μπορούμε να παίξουμε. Τα τεχνικά, αλλά και τακτικά χαρακτηριστικά των παιχτών δεν προκρίνουν ένα τέτοιο σύστημα. Όσο για τον Κατσουράνη, έχουμε πει ότι δεν κάνει για σέντερ μπακ και δεν μπορεί να κυνηγάει τον αντίπαλο στους δυο άξονες της μεσαίας γραμμής. Ο ρόλος που του είχε δώσει ο Κάτε ήταν ιδανικός. Χάρη, στο θέμα Κατίδη για αυτό λέω ότι βλέπουμε πεισματικά το δέντρο. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω: είμαστε πράγματι τόσο αδαείς ή το κάνουμε συνειδητά; Τέλος, για τον Γκαρσία δεν τίθεται λόγος για την αγωνιστική ποιότητά του -χωρίς να ξεχνάμε το ψευτοπαοκσιλίκι του, τις μπουνιές, τα μπινελίκια και τις επαναστάσεις όταν δεν πληρωνόταν. Ιδανικός για συγκεκριμένα συστήματα, διατάξεις και ρόλους, όπως επί Σάντος, αλλά, όπως είπε κι ο Αλέξης Σπυρόπουλος, η τελευταία χρονιά της πριμαντόνας είναι βάλσαμο για κάθε προπονητή. Πόσω μάλλον για τον Δώνη που θέλει να εφαρμόσει νέα τακτικά στοιχεία και να προσθέσει ταχύτητα. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί την ανεκδιήγητη αντίδραση των οπαδών απέναντι σε Δώνη. Και κάπου στο παρασκήνιο υπάρχει ένας Σαββίδης που χαμογελάει. Μια μπουκιά τους κάνει όλους. Πρώτα κριτικάρει τον Δώνη, για διάφορους λόγους, και στηρίζει τον Γκαρσία και μετά στηρίζει τον προπονητή και αδειάζει τον Γκαρσία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βγαίνει και ατσαλάκωτος.

    Ιταλέ, οι σωστές αλληλοκαλύψεις πρώτα λαμβάνουν μέρος από παίχτες που ανήκουν σε διαφορετικές γραμμές -για αυτό λέω ότι ο Σαμαράς πρέπει να θυμάται ότι η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Επομένως, το πρόβλημα με τον Κατσουράνη είναι κάτα πόσον θα καλύπτει το άκρο άμυνας και πόσο συχνά θα μετατρέπεται σε κεντρικός αμυντικός. Βέβαια, οι οδηγίες και οι εντολές του Σάντος παίζουν κομβικό ρόλο. Μακάρι να κερδίσουμε. Σε τέτοια ματς δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση, αλλά το αποτέλεσμα.

    VAD, έλα ντε; Από που κι ως που βαφτίστηκε σαν σημαία ο Γκαρσία; Έτσι είναι οι σημαίες; Μήπως έχουμε ανάγκη τα είδωλα κι όταν δεν υπάρχουν, τα κατασκευάζουμε νοητά; Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, επαναλαμβάνω ένα ερώτημα προς παντα ενδιαφερόμενο: μας νοιάζει τι κάνει ο παίχτης εκτός αγωνιστικού χώρου; Προσωπικά θέλω να το λαμβάνω υπόψη μου κι αυτό.

    Πολλές καλησπέρες σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πω μόνο για την υποκρισία που μας διακατέχει, ενόχλησε η μαλακία του ποδοσφαιριστή και θελουν να τον φάνε,για τους φασίστες που μας έχουν αφανίσει, πουλήσει κουβεντα!!!
    σιχαμάρα,αηδία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου ρε Κάνθαρε! Κάθε φορά που σε διαβάζω αντιλαμβάνομαι γιατί μ αρεσει να σε διαβάζω.

    Πολύ καλή η ανάλυση του αγώνα της εθνικής. Βέβαια δε είπες κάτι για το δίδυμο στα στόπερ.. Ο Αβρααμ δεν είναι έτοιμος κ θα είναι ρίσκο η συμμετοχή του.
    Φυσικά και μπροστά ο Σαμαράς και όχι ο Γκέκας..

    Υ.Γ.
    Καλά το "Πάμπλο Θεέ, γαμιέται η ΠΑΕ" ήταν σύνθημα μεγιστης ιδιοφιοβλακείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φούλη, όπως καταλαβαίνεις, είμαστε πολύ επιλεκτικοί στο τι μας ενοχλεί. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν ξέρουμε τι σημαίνει δικαιοσύνη και πως αυτή πρέπει να επιβάλλεται.

    Γεια σου, Παβού! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είχα ένα προαίσθημα ότι θα ξεκινούσε ο Αβραάμ και ο Σάντος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μάλον με δικαίωσε. Δεν ξέρω αν είναι ρίσκο ή όχι, και για να είμαι ειλικρινής δεν τον έχω προσέξει από τη στιγμή που επέστρεψε, αλλά, απόντος του Κυριάκου Παπαδόπουλου, νομίζω ότι στο μυαλό του Σάντος δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το καλό με τον Σαμαρά στην κορυφή είναι ότι δεν θα παίζει έξω αριστερά. Ακόμα θυμάμαι την φτωχή ανασταλτική του λειτουργία στο πρόσφατο Euro και τρελαίνομαι. Οσο για το σύνθημα, δυστυχώς δίνουμε αξία σε λάθος πράγματα.

    Να έχουμε ένα υπέροχο Που-Σου-Κου (που λένε και στο χωριό μου)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπιζω να μη δω χολεμπας μπακ και τζιωλη κοφτη,κατα τ'αλλα τους εχουμε,δεν ειναι και καμια ομαδαρα,ουτε πολυ γρηγοροι ειναι ουτε καλοι αμυντικα...κυριακος παπαδοπουλος και μανιατης δεν παιζουνε?

    στρικερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Striker, κι εγώ ελπίζω να μην δω τον Χολέμπας μπακ. Όχι ότι ο Τζαβέλλας είναι κλώνος του Ρομπέρτο Κάρλος ή του Μπρέμε, αλλά τέλος πάντων. Όσον αφορά τον Τζιόλη κρατάει τη θέση του, παίρνει καλές τοποθετήσεις, έχει μια ικανοποιητική οριζόντια συρτή πάσα και μπορεί να παίξει ως καθαρός κόφτης. Αντίθετα, ο Μανιάτης, ο οποίος είναι στην αποστολή, θεωρώ ότι είναι πιο πολύ παίχτης υποστήριξης: δεν μπορεί να παίξει στη βάση του αμυντικού τριγώνου. Τέλος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αν δεν κάνω λάθος, είναι τραυματίας εδώ και μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρης

    Να συμφωνήσω με τον Κάνθαρο, ότι ο Μανιάτης είναι όντως περισσότερο υποστηρικτικός παίκτης στα χαφ, αφού με τα πνευμόνια που έχει μπορεί να τρέχει πάνω-κάτω, να συμμετέχει ικανοποιητικά στο επιθετικό κομμάτι και να παίρνει επιθετικές προσπάθειες. Θέλει δίπλα του έναν πιο έμπειρο και γνήσιο αμυντικό χαφ (όχι βαπτισμένους σαν τον Μοντέστο ή τον Φέισα) για να αποδόσει. Στον Ολυμπιακό έκανε τα καλύτερα παιχνίδια του έχοντας δίπλα του τον έμπειρο Ορμπάιθ που κρατούσε πολύ καλά την θέση του.

    Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι 4 μήνες έξω με εγχείριση, λόγω φλεγμονής στο γόνατο. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι πολύ καλός αμυντικός, αλλά θεωρώ σίγουρο ότι θα τον έχει επηρεάσει η πολύμηνη αποχή του. Χολέμπας αριστερό μπακ? Όχι, ευχαριστώ. Ας παίξει έξω αριστερά, για να ανοίξει το παιχνίδι της Εθνικής στα 2 άκρα (από την άλλη ο Σαλπιγγίδης), και μπροστά ο Σαμαράς (όχι σαν φορ-περίπτερο, αλλά να κινείται). Εύχομαι να δούμε ένα καλό ματς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι είναι, Χάρη. Αντε, με τη νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το παιχνίδι δεν το είδα..έμαθα το αποτέλεσμα όμως..και δεν είναι καλό.
    ωραίο τραγουδάκι ωστόσο!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρης

    Η Εθνική ομάδα ήταν τραγική χθες. Εντάξει, θα τύχει και μια στο τόσο μια βραδιά όπου τίποτα δεν θα πάει καλά, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Οι Βόσνιοι δεν μας έκλεισαν στα καρέ μας, ούτε μας έκαναν 15 ευκαιρίες για γκολ. Παρ' όλ' αυτά, το κοντέρ έγραψε 3-0 στο 52'. Πού ήταν η γνωστή πίεση των διεθνών? Ακολουθούσαν με τα μάτια τους αντιπάλους, αλλά να τους "δαγκώσουν" δεν έπαιζε με τίποτα.

    Επιπλέον, απεδείχθη ότι ήταν μεγάλο λάθος η χρησιμοποίηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ως βασικού κιόλας, γιατί 2 φορές είδε τον Τζέκο να σηκώνεται και να καρφώνει 2 γκολάκια, ενώ ο Αβραάμ ήταν στατικός. Δεν βρίζω τον Αβραάμ, αλλά τον Σάντος που έκανε τέτοιο λάθος να τον βάλει μέσα μετά από αποχή 7 μηνών, ενώ στον Ολυμπιακό έχει παίξει 2-3 παιχνίδια με αστείους αντιπάλους. Το να πω ότι έπρεπε να παίξει ο Μαλεζάς ή κάποιος άλλος δίπλα στον Παπασταθόπουλο (αγνώριστος κι αυτός, πιο πολύ ξύλο έπαιζε παρά αμυνόταν, απορώ πως δεν πήρε κίτρινη κάρτα), δεν έχει πλέον καμία σημασία.

    Τέλος πάντων, πιστεύω ότι το κέντρο της ομάδας πρέπει να ανακατευτεί. Κι επίσης, ότι δεν μπορούν να παίζουν βασικοί ταυτόχρονα Καραγκούνης και Κατσουράνης (προτιμώ τον πρώτο). Ο Τζιόλης (που δεν τον έχω "φάει" ποτέ) μου φάνηκε ανεπαρκής. Θα μου άρεσε να δω τον Ταχτσίδη, που έχει καθιερωθεί στην Serie A, να δούμε τί αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Balanced Girl, σε αυτό το blog πάντα βάζουμε ωραία τραγουδάκια!

    Χάρη, για να είμαι ειλικρινής, είδα μόνο το πρώτο μέρος -μετά πήγα για μουντιαλίτο και υποδύθηκα τον Παστόρε, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία! Όμως, ήταν αρκετό διάστημα για να διαπιστώσω ότι παίζαμε χωρίς νεύρο, χωρίς ποδοσφαιρκό τσαπουκά, χωρίς κίνηση. Και σεβαστήκαμε υπερβολικά τον αντίπαλο. Ουσιαστικά τον φοβηθήκαμε. Ναι, έχεις δίκιο, η επιλογή του Αβραάμ ήταν λάθος. Ήταν ανέτοιμος και δεν μπορούσε να κοντράρει τον Τζέκο. Αλλά για να τον επιλέξει το Σάντος σημαίνει ότι δεν εμπιστευόταν τις υπόλοιπες επιλογές. Και η αριστερή πλευρά δυσλειτουργούσε. Όσο για τον Παπασταθόπουλο νομίζω ότι έχει μείνει στάσιμος. Δεν έχει βελτιωθεί, τεχνικά και τακτικά. Και ναι, τα χαφ στη μεσαία γραμμή δεν πίεζαν, δεν μάρκαραν αποτελεσματικά, αλλά τα λάθη προήλθαν από την αμυντική γραμμή. Θα μου πεις, όταν ο αντίπαλος παίρνει πολλές κατοχές, φεύγει μπροστά και δημιουργεί καταστάσεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για να γίνει λάθος. Δεν διαφωνώ. Τέλος, να πω ότι ανάθεμα αν κατάλαβε ο ίδιος ο Σάντος τι σύστημα παίξαμε. Το σύστημα είναι βασικό για να τηρείς μια διάταξη στο χώρο, πάντοτε βάσει εντολών από τον πάγκο. Για να ξέρεις που να τρέχεις, ποιο χώρο να καλύπτεις, τι αποστολή πρέπει να διεκπεραιώσεις. Αυτό το πράγμα τι ήταν; Αυτή η Εθνική μόνο με καθαρό 4-3-3 μπορεί να αποδόσει ή, έστω, ένα σχήμα με τρία σέντερ μπακ. Τέλος πάντων. Εντός της ημέρας -μάλλον το απόγευμα- θα ανεβάσω ένα μικρό κείμενο για την Εθνική. Χωρίς αναφορές σε τακτικές, δίχως κράξιμο, αλλά με έντονες ιστορικές πινελιές. Για να μάθουμε και λίγο Ιστορία. Διότι ποδόσφαιρο, οι οπαδοί, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ.

    Να έχουμε ένα όμορφο Σάββατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ερχόμαστε, αν δεν έχουμε ήδη έρθει, στην προ Όθωνα εποχή. Όπου στην Εθνικά παίζουν οι "κονέ" και οι άλλοι Τομπούλογλου.

    Είδαμε τον Τζιόλη που δεν κάνει ούτε για τη Football League. Μακράν ο χειρότερος! Είδαμε τον Καραγκούνη που ... διαπρέπει σου λέει στην Premier League (αφού δεν βλέπουμε τη Φούλαμ μας ταΐζουν παραμύθα αβέρτα). Είδαμε τον Τζαβέλλα της Β' Εθνικής Γαλλίας, που η μαμά είναι αθλητικογράφος (ΦΩΣ).

    Σύστημα δεν είδαμε. Εκτός αν ήταν το σύστημα κουτουρού ή το σύστημα μαχαλά. Αυτά τα δυό δεν έχω μάθει ακόμα να τα διακρίνω .... Δεν είχαμε ούτε πάθος, με αποτέλεσμα να χάνουμε εύκολα το ρημαδοτόπι. Άρπα λοιπόν 3 παστέλια χιώτικα να 'χεις να πορεύεσαι. Όπως γράφτηκε χθες, μ' αυτή την απόδοση, ποιο Ρίο, ούτε Αντίρριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπουργέ, το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό με την προ Όθωνα εποχή. Νομίζω ότι απέχουμε ακόμα από μια τέτοια κατάσταση. Αλλά, σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε, η λογική λέει ότι, αργά ή γρήγορα, θα έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...