Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η έλλειψη εφοδίων οδηγεί στην κρεμάλα

Οι γυναίκες είναι περίεργα πλάσματα. Εκατό καλά να έχεις κάνει και μια φορά να έχεις φερθεί σκάρτα, θα σου βγάλουν την ψυχή. Θα στο κοπανάνε μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ. Χωρίς χρονοτριβή. Άνευ ηθικών αναστολών. Δίχως εγωιστικούς φραγμούς. Να μην το έκανες, σου λένε. Και τις εκατό φορές που έχεις ξηγηθεί όμορφα και ωραία, τις γράφουν στο χιόνι. Το ίδιο και οι οπαδοί. Μπορεί ένας Πρόεδρος να έχει ξεχρεώσει, να έχει φτιάξει γήπεδο, να έχει αναπτύξει υποδομές, να έχει φέρει παιχταράδες κι εσύ να τον κράζεις επειδή κάπου, κάπως, κάποτε είχε κάνει μια άστοχη δήλωση. Και οι οπαδοί, ειδικά οι οργανωμένοι, όπως και οι γυναίκες, δεν θέλουν αντίλογο. Και δεν θέλουν αντίλογο, διότι στα μάτια τους ισοδυναμεί με αμφισβήτηση, έλλειψη κατανόησης ή αδιαφορία. Απλά θέλουν να περνάει το δικό τους. Κι αν δεν περάσει, στο κρατούν μανιάτικο. Αλλά και άγιος να είσαι, το καλύτερο παιδί, κάποιος θα βρεθεί να σε σπουδάσει. Κι αν δεν βρει καταδικαστικά στοιχεία, θα τα κατασκευάσει. Δεν είναι και τίποτα το δύσκολο. Παίρνω ένα φτυάρι και αρχίζω το θάψιμο. Διαφωνώ με τέτοιες πρακτικές, αλλά τέλος πάντων. Όπως έλεγε κι ο Καρδινάλιος Ρισελιέ (φώτο): «Δώστε μου έξι γραμμές που να έχει γράψει ο πιο τίμιος άνθρωπος και θα βρω κάτι σε αυτές για τον κρεμάσω». Όμως, στις τρεις περιπτώσεις που θα μελετήσουμε, δεν υπάρχουν τίμιοι και άγιοι άνθρωποι. Ούτε ελαφρυντικά μήτε δικαιολογίες. Η κρεμάλα αποτελεί μονόδρομο.


Εξάλλου, τι υπερασπιστική γραμμή μπορεί να έχει η διοίκηση του Άρεως που έχει αλλάξει μέσα σε μια σεζόν πέντε προπονητές; Λες και ετοιμαζόμαστε για βραδινή έξοδο και δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε. Και δοκιμάζουμε από σμόκιν μέχρι φούστα. Όπου κάτσει η μπίλια. Τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε από μια τέτοια διοίκηση; Το ίδιο ισχύει και με τους Έλληνες πολιτικούς. Αλλά εκεί, οι αντίστοιχοι οργανωμένοι, οι στρατοί των κομμάτων, τους προστατεύουν με νύχια και με δόντια. Προφανώς πρόκειται για άλλου είδους οργανωμένων. Με διαφορετικά κίνητρα. Ξεφύγαμε, όμως. Λέγαμε για τα πεπραγμένα της διοίκησης του Άρη. Επί της ουσίας, τα είπαμε. Διότι δεν υπάρχουν άλλα έργα. Μόνον οι αλλαγές προπονητών. Ούτε επικοινωνιακή πολιτική, ούτε διαχειριστική ικανότητα, ούτε απόδοση ευθυνών, ούτε αυτοκριτική, ούτε συσπείρωση της ομάδας και της Π.Α.Ε., ούτε τίποτα. Ακόμα και η μεταγραφική ενίσχυση του χειμώνα αποδείχτηκε κίνηση πανικού, επιβεβλημένη από τρίτους. Κι ας ούρλιαζα ότι με το υπάρχον ρόστερ -ναι, το ξέρω, είναι περιορισμένων δυνατοτήτων- μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα: ουσιαστικά αυτοκτονούμε. Προσοχή, όμως: η παρούσα παράγραφος δεν αφορά μόνο τις φετινές διοικήσεις: η νοσηρή νοοτροπία είναι βαθιά ριζωμένη. Υπάρχουν παρωθητικές νύξεις που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Για να μην παρεξηγηθούμε. Ωραία τα λόγια, λοιπόν, αλλά πρέπει να δεις και πράξεις. Το ίδιο, εξάλλου, δεν ισχύει για τους Έλληνες πολιτικούς; Καλό το μπλα μπλα και το ξεκατίνιασμα από το twitter και το Facebook, αλλά η παρακαταθήκη της άσκησης πολιτικής αποτελείται από έργα. Ουσιαστικά έργα κι όχι πασαλείμματα.

Όμως, δεν είναι μόνο ο Άρης -μακάρι να ήταν. Κι ο Παναθηναϊκός ταλανίζεται από διοίκηση περιορισμένων ικανοτήτων -αλλά, όπως έχουμε τονίζει, δεν ζητείται μόνο Πρόεδρος. Όμως, όταν βγαίνει ο τουϊτάρχης Αλαφούζος και λέει ότι μέντοράς του είναι ο Νικόλαος Πατέρας, ο τιτάνας του double, ο άρχοντας του παρασκηνίου, τι μπορείς να περιμένεις; Για ποιο πράγμα να τον κατηγορήσεις; Όλες οι κατηγορίες καταρρίπτονται μονομιάς. Οφείλεις να τον αθωώσεις λόγω τρέλας και βλακείας. Ακόμα και για την αποσταλινοποίηση: πρόκειται για κίνηση πανικού και υποταγής στα θέλω ορισμένων. Και, παράλληλα, να αλλάξεις άθλημα. Να το γυρίσεις στο καλλιτεχνικό πατινάζ και να απολαμβάνεις τον αειθαλή Αλέξη Κωστάλα να περιγράφει, πάντοτε απολαυστικά, τα διπλά τόλουπ και τα τριπλά άξελ. Διότι αν κάτσεις να ασχοληθείς με αυτά που λέει ο Αλαφούζος και αυτά που δεν κάνει, θα γελάς και θα κλαις. Τουλάχιστον οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν την τύχη και τη χαρά να δουν να κάθεται και ένας Φάμπρι στον πάγκο τους. Όχι σαν τους Αρειανούς που τους φέρανε τον αδιάφορο Αλκαράθ. Ούτε για λιονταρίνες μιλούσε, ούτε για ούρα, ούτε για κοχόνες. Και σε τελική ανάλυση τι ήθελε να κάνει ο Φάμπρι; Να ξυπνήσει τον εγωισμό των παιχτών. Να τονώσει το φρόνημά τους. Να αναπτερώσει το ηθικό τους. Υποθέτω, όμως, ότι, όπως ο Εσπάρθα χάνει την μπάλα στο γήπεδο, κάπου την έχασε κι ο Ισπανός προπονητής. Διότι αυτό το κάνεις στις προπονήσεις και στα αποδυτήρια· όχι μπροστά στις κάμερες. 

Κάτι ανάλογο, αν και σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και στην περίπτωση του Λίνεν. Ο οποίος παράλαβε την ομάδα με δύο βαθμούς, έπειτα από την λαίλαπα που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Βλάχος, και την πήγε στους τριάντα. Μια στιγμή, όμως, ρε παιδιά. Ο Λίνεν είναι υπαίτιος για την κατάσταση της Α.Ε.Κ; Ο Λίνεν είναι το πρόβλημά της; Και, νταξ, πες ότι για το αγωνιστικό φέρει κάποιες ευθύνες. Για παράδειγμα, είχε εμμονή με την χρησιμοποίηση του Φουρτάδο και τον παραγκωνισμό του Κατσικοχέρη. Αλλά, όταν βλέπει τους παίχτες του να μην μπορούν να εφαρμόσουν τα πιο απλά πράγματα, τι έπρεπε να κάνει και να πει; Να φορέσει το κοντό παντελονάκι και να θυμηθεί τις ένδοξες μέρες που κυνηγούσε τον Ρεχάγκελ; Και με τα διοικητικά τι συμβαίνει; Διότι, όπως γίνεται αντιληπτό, ένας Δημητρέλος δεν αρκεί. Και δεν ειρωνεύομαι. Ο άνθρωπος τρέχει όλη μέρα για την Α.Ε.Κ. Δέκα σόλες έχει λιώσει από την υπερπροσπάθεια. Μέχρι και βραχόλια του περάσανε για το χατήρι της Α.Ε.Κ. Και έχεις κάτι οπαδούς να κάνουν καταλήψεις στα Σπάτα και να εκτοξεύουν απειλές. Τι άλλο να κάνει πλέον ο Δημητρέλος; Ίσως θα μπορούσε να ρίξει τίτλους τέλους στο παραμύθι που μπορεί να μην έχει δράκο, αλλά έχει Βιντιάδη και Αδαμίδη. Και δεν αντέχεται άλλο.

Εν κατακλείδι, θα μπορούσα να γράψω ολόκληρα έπη για τις Π.Α.Ε. Ξεχνάμε, ή δεν ξέρουμε, ότι το διοικείν δεν είναι εύκολη δουλειά. Κι αυτό ισχύει από τον καμικάζι Μιχαλήτσιο και τον Αλαφούζο μέχρι τον Πρωθυπουργό της χώρας. Πολλοί το υποτιμούν, λίγοι το καταννοούν. Για να διοικήσεις, λοιπόν, πρέπει πρώτα να διοικηθείς. Και δεν εννοώ απαραίτητα να έχεις περάσει από χαμηλές θέσεις: η Ιστορία αποτελεί αδιαμφισβήτητο μάρτυρα. Εννοώ να διοικηθείς από αρχές και αξίες. Να διοικηθείς από ικανότητα και αυτογνωσία. Από θέληση και πάθος. Αυτά είναι τα εφόδια που σε βοηθούν να προβλέψεις, να οραματιστείς, να εμπνεύσεις, να ηγηθείς. Με ρωτάτε αν εμπεριέχονται τα λάθη σε αυτά τα εφόδια; Βεβαίως! Όλοι κάνουν λάθη. Ουδείς άσφαλτος (sic!). Κι όλοι πρέπει να διορθωθούν και να μάθουν από αυτά. Μηδενός εξαιρουμένου.

Υ.Γ.1 Από τον Αντώνη Πανούτσο: «Ο Λίνεν θα φύγει όχι επειδή απέτυχε, αλλά επειδή έπρεπε να οδηγήσει μια ομάδα που εδώ και καιρό έχει πάψει να έχει τιμόνι. Το όχημα προχωράει ακόμα λόγω του μεγέθους του, αλλά στην πρώτη στροφή θα βγει από τον δρόμο. Και όσο πιο βαριά είναι τα οχήματα τόσο πιο δύσκολα όταν βγαίνουν ξαναμπαίνουν».

Υ.Γ.2 Μπράβο στην Βασιλεία για την πρόκρισή της επί της Τότεναμ. Το άξιζε πραγματικά. Λέτε να φτάσει τελικό; Είμαι περίεργος, πάντως, να δω πόσοι παίχτες της ελβετικής ομάδας θα πουληθούν το προσεχές καλοκαίρι -Σκόρδα, φέρε στο Χαριλάου τον Στόκερ! Περισσότεροι ή λιγότεροι από τις συνολικές πωλήσεις των ομάδων που στελεχώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα; Καταραμένο σκάουτινγκ με τη μεταπωλητική σου αξία!

Υ.Γ.3 Ποιο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός; Τέσσερα είναι τα ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο.Φ.Η. - Ατρόμητος, Άρης - Αστέρας Τρίπολης, Α.Ε.Κ. - Πανθρακικός και Βέροια - Πλατανιάς. Θα πέσουν κορμιά. Με το βαθμολογικό όριο σωτηρίας να κρίνεται ουσιαστικά από δυο ομάδες: τον Άρη και την Α.Ε.Κ. Ακούω προβλέψεις.

Υ.Γ.4 Κακώς έριξαν στον Αγκάνθο μόνο πέντε αγωνιστικές. Εκατό έπρεπε να του ρίξουν. Άκυρο. Βρήκα ακόμα καλύτερη λύση. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής τιμωρείται, η ποινή του θα εκτίεται από τον Αγκάνθο. Για να σιγουρευτούν ότι ο Φυτανίδης δεν θα τον ξαπλώσει ποτέ ξανά στο γρασίδι.

Υ.Γ.5 Μουσικάρα, στιχάρα, φωνάρα.

19 σχόλια:

  1. Οι γυναίκες έχουν κάτι κοινό με τους παράγοντες. Διψάνε για εξουσία. Έχουν κάτι κοινό όμως και με τους οπαδούς. Είναι και οι δύο αχάριστοι. Ποια είναι η μόνη λύση; Να βρεθεί μια γυναίκα-οπαδός μιας ομάδας και να την κάνουν παράγοντα :-)

    Στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό, μάλλον δεν ζητείται παράγοντας που να είναι νοικοκύρης και να έχει κάποιο πλάνο για να βάλει το νερό στο αυλάκι, αλλά παραμυθάς που να ξέρει να διηγείται τα πιο όμορφα παραμύθια.

    Ο Λίνεν μπορεί να έκανε ένα σωρό λάθη, όμως τις δυο πιο κρίσιμες αγωνιστικές δεν πειραματίζεσαι και τον αφήνεις να τελειώσει ό,τι άρχισε. Τώρα με τον Δέλλα το ρίσκο θα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορεί να είναι παλικάρι αλλά δεν διαθέτει ούτε τη στοιχειώδη γνώση για να εφαρμόσει κάποιο αγωνιστικό σύστημα. Και ο Δερμιτζάκης είναι πολύ διαβαμένος απέναντί του και μπορεί να τον δέσει φιόγκο. Στο μόνο που ελπίζω από τον Τραϊανό είναι στον ψυχολογικό τομέα και στην Αλεφάντεια τακτική γιούργια παλικάρια μου και τους φάγαμε. Σε τίποτα άλλο.

    Οι προβλέψεις μου:

    ΟΦΗ-Ατρόμητος 1
    Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1
    ΑΕΚ-Πανθρακικός 1
    Βέροια-Πλατανιάς 1

    Φουλ του άσου δηλαδή...

    Μη στενοχωριέσαι για τον Αγκάνθο. Και στον Σαλπιγγίδη 6 είχαν ρίξει αλλά μετά του ζήτησαν και συγγνώμη...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλάκααααα τι γαμάτη παρομοίωση ήταν αυτή;! Γάμησε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αετόπουλο, μην δώσεις εξουσία στις γυναίκες! Θα το μετανιώσεις πικρά! Δεν είναι τυχαίο ότι οι κρατούμενοι στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης παρακαλούσαν και εκλιπαρούσαν να μην τους τύχει γυναίκα δεσμοφύλακας. Ειδάλλως, δες τι γίνεται στις Δημόσιες υπηρεσίες που ως επί τω πλείστον οι υπάλληλοι είναι γυναίκες. Όσο για την αχαριστία που λες, άστα να πάνε. Μεγάλη πίκρα να μπλέξεις με αχάριστη γυναίκα. Πολύ μεγάλη. Πάντως, το παραμύθι με τον Βινιτάδη πρέπει να τελειώσει. Ο ίδιος ο Βινιτάδης δεν βαρέθηκε; Στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την Ε.Π.Ο.Land και με τις ομάδες του κώλου που έχουμε, δεν πλήττεις ποτέ. Δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη και απολύεις τον προπονητή σου για να φέρεις έναν μαθητευόμενο μάγο. Αν είναι αυτό ο Δέλλας. Και κάποιος να μας πει με τι κριτήριο προκρίθηκε η επιλογή του Δέλλα. Τι θα αλλάξει ο Δέλλας σε δυο αγωνιστικές;

    Πρόεδρε, είσαι κορυφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχεις άδικο ως προς εμάς τις γυναίκες, ψέματα να λέμε! την μουσική σου, ναι την απολαμβάνω!!
    καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δικιο έχεις στην πρώτη παράγραφο!!!
    Προσκυνώ σε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Τί μου θύμησες ρε Κάνθαρε. Ποιά αχαριστία (που προϋποθέτει γνωριμία και οικειότητα) των γυναικών? Εδώ βαρέθηκα τις γκόμενες που, πριν καν γνωριστείς, απαιτούν να τις σπιτώνεις και να τις ταΐζεις για να "κάτσουν" καλά.

    Για το τρίγωνο Άρης-ΠΑΟ-ΑΕΚ δεν έχω να πω ή να προσθέσω τίποτα. Για γέλια είναι. Μακάρι να υπήρχε Δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο και να διαλύανε τις ομάδες που εξαπατούν το Κράτος.

    Για τον άχρηστο και τσαμπατζή Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα συμφωνώ. Ουστ ο κωλόγερος ο παππούς. Άλλος αντιστασιακός κι αυτός (στην Κατοχή, το πολύ να ήταν προεφηβικής ηλικίας).

    Για το διοικείν έτσι όπως τα λες είναι. Πρέπει να διοικηθείς πρώτα για να μπορείς να διοικήσεις (αφού πρώτα το σπουδάσεις προφανώς). Αλλά εδώ όλοι νομίζουν ότι το να είσαι κάπου πρόεδρος ή ο Πρωθυπουργός της Χώρας, σημαίνει αραλίκι, λούσα και μεγαλεία. Αυτό είναι λάθος. Το "αφεντικό" πρέπει να σκίζει τον πάτο του για να πάνε τα πράγματα μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α! Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλες,αλλά εγώ,εάν τον θέλω πολύ,τις παραβλέπω αρχικά τις βλακείες του και συνεχίζω. Βέβαια,σκάρτο με σκάρτο φέρσιμο έχει διαφορά. Να τα λέμε κι αυτά... Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω τι λες εσυ για το διοικείν, Βασιλείες, Δημητρέλους και Ακλαφτούζους εγώ ξέρω οτι με Χουχούμη, Ντίνα και Μπαρμπαρούση θα γραφτεί το 0-1 στο 89' κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου, Φούλη! Τι ψέμματα να πω; Αφού μέχρι κι εσείς το αναγνωρίζετε αυτό που γράφω. Πρόκειται για σπάνιο και βραχυχρόνιο φαινόμενο, ουσιαστικά για στιγμές νηφαλιότητας, αλλά ισχύει.

    Παρτάλι, κι εγώ προσκυνώ!

    Χάρη, αν κάτσουμε να μιλήσουμε για τις γυναίκες, θα χρειαστούμε εκατό blog. Και μετά θα καταλάβουμε ότι δεν είναι αρκετά. Για τις γκόμενες που λες, δηλαδή εκείνες που πριν καν γνωριστείς βγάζουν προς τα έξω τις απαιτήσεις τους (συνειδητά), αλλά και τα κόμπλεξ τους (ασυνείδητα), έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι, πάντως, πολύ περίεργα πλάσματα. Και το χειρότερο είναι ότι, ενώ το ξέρουν και πολλές φορές το δηλώνουν και οι ίδιες, δεν κάνουν τίποτα για να διορθωθούν. Τέλος πάντων. Σταματώ εδώ, λέγοντας πως υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις! Για ΠΑΟ, Άρη και ΑΕΚ, τι θα συνέβαινε αν από το ''ΠΑΕ'', αφαιρούσες το ''Π''. Μια απλή ανώνυμη εταιρία δηλαδή. Απλά ρωτάω. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απόλύτως περιττός. Πρώτον, διότι δεν υπάρχει Δημοκρατία. Απλά μια νόμιμη δικτατορία, η οποία εκλέγεται από τον λαό, που έχει απολέσει μεγάλος μέρος της εθνικής κυριαρχίας. Δεύτερον, διότι ο θεσμός του Προέδρου δεν συγκινεί κανέναν. Δεν ενώνει κανέναν. Δεν συγκρίνεται, για παράδειγμα, με το θεσμό του Βασιλιά που έχει κύρος και ειδικό βάρος. Ακόμα και για να ασκήσει εξωτερική πολιτική. Τρίτον, ο θεσμικός του ρόλος είναι να υπογράφει κάποια έγγραφα, που ποτέ δεν απορρίπτει, και να δηλώνει παρών στις παρελάσεις. Θέλουμε Πρόεδρο για αυτά τα πράγματα; Δεν μπορεί να τα κάνει κάποιος άλλος; Και, τέταρτον, πόσα λεφτά στοιχίζει ετησίως ο προεδρικός οργανισμός; Μισθοί, προσωπικό, χορηγίες, δεξιώσεις και τα λοιπά; Αντί, λοιπόν, να κόβουν από τον απλό τον κόσμο, ας ξεκινήσουν από τον Παπούλια και τον κάθε Παπούλια. Το διοικείν είναι εξαιρετικά δύσκολο πράγμα. Πρώτον, θέλει τα εφόδια που αναφέραμε. Δεύτερον, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι έχει κόστος. Δεν υπάρχει διοίκηση χωρίς κόστος. Υπάρχουν υποχρεώσεις, υπάρχουν συνέπειες, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια λάθους. Τρίτον, ο καλός ο διοικητης φαίνεται από την επιλογή των συνεργατών του και στη λήψη αποφάσεων. Τέταρτον, όποιος θέλει να διοικήσει, καλό είναι να μελετήσει και λίγο Ιστορία. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο Καίσαρα, τον Ξενοφώντα και τον Περικλή. Δεν θα χάσει. Δεν είναι τυχαίο οτι οι μεγάλοι στρατηλάτες του παρελθόντος μελετούσαν τους προγενέστερούς τους. (Όταν διάβασα την Κάθοδο των Μυρίων, μου έμεινε αξέχαστη η σκηνή με τον Ξενοφών να αφιππεύει, ενώπιον μια μεγάλης ανηφόρας, προκειμένου να δώσει το άλογο σε έναν απλό οπλίτη που παραπονέθηκε ότι, ενώ ο ίδιος έπρεπε να ανέβει την ανηφόρα με φόρτο και πεζός, ο Ξενοφών απολάμβανε την άνεση του αλόγου. Τελικά, ο Ξενοφών του έδωσε το άλογο και πήρε το φόρτο.)

    K.t., μα εδώ δεν μιλάμε για βλακείες. Ούτε να φερθεί σκάρτα με κάποιον φουλ αδιάνοητο τρόπο. Το ότι κάποιος κάνει ένα λάθος ή μια αστοχία δεν σημαίνει ότι δεν σας σέβεται ή ότι αδιαφορεί. Γιατί οι ερμηνευτικοί σας μηχανισμοί λειτουργούν έτσι; Ανεξαρτήτως ποιον έχετε απάναντί σας; Και πώς είναι δυνατόν να πατήσετε ένα διακόπτη και να διαγράψετε τα εκατό καλά;

    Ιταλέ, καλώς ή κακώς, θα προτιμήσω να δω ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής, και συγκεκριμένα τον Άρη, κι όχι το ΟΣΦΠ - ΠΑΟ. Όμως, μου αρέσει η αισιοδοξία σου και την συμμερίζομαι σε μερικό βαθμό.

    Να έχετε ένα υπέροχο Σάββατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΜΑ ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, οι "ομορφιές" που λέγαμε ξαναχτύπησαν, και μάλιστα γενικευμένα!!! Από όσα ξέρω, τουλάχιστον 3-4 ματσάκια είναι "όμορφα". Ομάδες που δεν μπορούν να αλλάξουν 2 πάσες, ξαφνικά πετάνε 5άρες! Δεν το συνεχίζω, γιατί δεν έχει το παραμικρό νόημα.

    Με τα αποτελέσματα που ήρθαν, δικαιώνομαι σε όσα είχα πει προ ημερών, εκτιμώντας τα νέα δεδομένα που έφερε το διπλό του Άρη στο Περιστέρι. Η ΑΕΚ (και σε μικρότερο βαθμό ο ΟΦΗ), δηλαδή, έμπλεξε σε πιθανότατο υποβιβασμό. Ειδικά και με τα επεισόδια που έγιναν πριν λήξει το κωλοπαίχνιδο με τον Πανθρακικό, δεν ξέρω τί τιμωρία μπορεί να πέσει, αλλά αφαίρεση βαθμών (επειδή το ματς διεκόπη με υπευθυνότητα της ΑΕΚ) δεν το κόβω πιθανό για λόγους πολιτικής κυρίως, στυλ "άσ' τους να πέσουν μόνοι τους, να μην μας βρίζουν ότι τους ρίξαμε στα δικαστήρια".

    Μιλάμε για απίστευτη ανατροπή του σκηνικού. Ο Άρης ήταν για πέσιμο, και τώρα άλλες 2 ομάδες (ΑΕΚ κυρίως) είναι για φούντο στην θέση του!!! Είδες τί έκανε το καταραμένο διπλό του Άρη στο Περιστέρι, που έκανε άνω-κάτω την ουρά το πρωτάθλημα?!?! ;Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρη, προφανώς μιλάς (και) για το ματς του Άρη με τον Αστέρα. Δηλαδή πήρε εντολή ο Τσιώλης να κάτσει να χάσει; Κι αν ναι, από ποιον; Από τη διοίκηση του Αστέρα; Από τον Μαρινάκη; Από εμένα; Έβλεπες από την κάμερα τη φάτσα του Τσιώλη και ήταν έτοιμος να σκάσει. Είχε παίχτες τραυματίες. Είχε παίχτες τιμωρημένους. Και, το κυριότερο, έχει έναν πολύ σημαντικό αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Και θα χτυπήσει, όντας παντελώς, μα παντελώς αδιάφορος, το ματς με τον Άρη; Τον Άρη που καιγόταν για βαθμούς; Να σε ρωτήσω και κάτι; Όλοι αυτοί που λένε ότι ήταν στημένο, το παρακολούθησαν το ματς; Μάλλον, όχι. Απλά ερμηνεύουν το σκορ. Και κάτι τελευταίο: αφού ήταν τόσο σίγουροι, πόνταραν το σπίτι τους στον άσσο; Δεν το νομίζω.

    Προφανώς και το διπλό του Άρη στο Χαριλάου άλλαξε τις ισορροπίες. Όπως τις άλλαζαν οι αγώνες στους οποίους ο Άρης έχανε βαθμούς για λόγους ''ανωτέρας βίας''. Σκέψου να μην ήταν και δεμένος στο άρμα του Μαρινάκη τι είχε να γίνει. Η σφαγή των Καννών!

    Για την ΑΕΚ στενοχωριέμαι. (Επίτρεψέ μου να απευθυνθώ σε δεύτερο ενικό.) Κατηγορήστε όσο θέλετε τον Άρη και, αν σας κάνει να νοιώσετε καλύτερα, ισχυριστείτε ότι ανέβηκε σε άρματα και πείτε ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης της ΑΕΚ. Κράξτε τον Μπουγαΐδη και κυνηγήστε τον Δέλλα ή τον Λίνεν. Κι όταν καταλαγιάσει η σκόνη και δείτε τα πράγματα νηφάλια, ίσως θυμώσετε με τα πράγματα που πρέπει και τους πραγματικά υπαίτιους.

    Τέλος, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχει μια αγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρης

    Κάνθαρε, δεν κατηγορώ τον Άρη (και η Βέροια έριξε 5...). Τον Αστέρα κατηγορώ. Εντάξει, ο Αστέρας έχει άλλες προτεραιότητες, δηλαδή το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τα play-off, αλλά και το να μην έχει νέες κάρτες ή τραυματίες. Σαφώς και το δέχομαι. Χάσε ρε παιδί μου (αφού ο Άρης καίγεται), αλλά χάσε αξιοπρεπώς. 1-0, 2-0, ακόμα και 3-1. Μόνταρέ το λίγο, για τα μάτια του κόσμου. Όχι με 5 γκολ στην καμπούρα, λες και ο Άρης είναι Μπαρτσελόνα. Άσε που τα πολλά γκολ που μπήκαν στα 2 ματς με τα 5 γκολ (Άρης και Βέροια), παίζουν ρόο για την συνολική διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμιών. Αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν θα χρειαστούν.

    Η ΑΕΚ, είτε τιμωρηθεί με μείον βαθμούς, είτε ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό κανονικά (ασχολίαστο...) και απλώς μετρήσει η ήττα, έχει πέσει (τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ παίζει με τον Ατρόμητο, με τον οποίο έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τον περίφημο Τελικό Κυπέλλου, ενώ και ο Άρης αντιμετωπίζει την αδιάφορη Ξάνθη). Όσο για το "τίς πταίει"? Θα πω μόνο τούτο: φταίει ΚΑΙ η Original. Φταίει η ENIC, φταίει ο Μάκαρος, φταίει ο Ντέμης, φταίει ο Θανόπουλος, φταίει ο Αδαμίδης, αλλά φταίει και η ανακατωσούρα η Original (Χατζηχρήστος και σία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλτατε Χάρη, έχεις απόλυτο δίκιο για την πρώτη παράγραφο. Δεν υπάρχει αντίλογος. Ίσως για αυτό ο Τσιώλης, καθώς έδινε συνέντευξη μετά το τέλος του ματς, ήταν έτοιμος να εκραγεί.

    Εννοείται ότι φταίνε και οι οργανωμένοι. Δεν το συζητώ αυτό. Πρώτα από όλα είμαι κατά της μπούκας. Και δεν καταλαβαίνω τι κέρδος μπορεί να αποφέρει μια τέτοια κίνηση. Όπως με κάτι μεμονωμένους Αρειανούς που, αηδιασμένοι με τις φεττινές εχθρικές διαιτησίες, μου λέγανε ότι στο πρώτο λάθος σφύριγμα πρέπει να μπαίνουν μέσα οι οπαδοί και να σπάνε τον διαιτητή στο ξύλο. Αδιανόητα πράγματα. Απίστευτα. Άντε τώρα να τους πείσεις για το αντίθετο. Και εννοείται ότι όλοι φέρουν μερίδιο ευθύνης. Αλλά όχι και να μου κατηγορούν τον Μπουγαΐδη. Εκτός αν θεωρούν ότι επειδή μεγάλωσε στα φυτώρια του Άρη, έβαλε αυτογκολ για να σωθεί ο Άρης. Τι να πω...

    Μου δίνεις και μια θαυμάσια πάσα για τον τελικό κυπέλλου που είχε πάρει η ΑΕΚ. Θυμάσαι τα αίσχη; Τότε που οι οργανωμένοι και οι wanna be οργανωμένοι έκοβαν βόλτες; Με τον Κάκο να δίνει ρεσιτάλ. Τότε δεν είδα τους ΑΕΚτσήδες να βγαίνουν και να τους κράζουν. Τώρα όλοι λένε για αυτά τα 100-200-300, ή πόσα είναι τελος πάντων, άτομα που έκαναν ντου και λοιπά και λοιπά. Είδα και την στήριξη που είχε ο Ντέμης όταν είχε ανοίξει βεντέτα με τους οργανωμένους.

    Και πάλι, όμως: επιμένω ότι έχει ακόμα μία αγωνιστική. Ούτε η ΑΕΚ έπεσε ακόμα, ούτε ο Άρης σώθηκε. Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατακτήσει Euro και ο Τζέφρυ έχει βγει Πρωθυπουργός, όλα γίνονται σε αυτή τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα παλικαρά μου!
    Εκπλήσσομαι αρνητικά με τη θέση σου στο ΥΓ4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Χρήστο, τι έκανε ο Αγκάνθο που ήταν τόσο τρομερό για να εισπράξει ποινή πέντε αγωνιστικών; Και ποιος κανονισμός εφαρμόσθηκε; Την ίδια στιγμή, υπάρχουν παίχτες που μουντζώνουν επόπτες, παίχτες που επίτηδες σπάνε τα πόδια αντιπάλων, παίχτες που χαιρετούν ''αρχαιοελληνικά''. Το ξέρω ότι ο Αγκάνθο έχει μυαλό μικρού παιδιού, και τον κρίνω για αυτό, αλλά και η έκταση της ποινής είναι για γέλια. Και, σε τελική ανάλυση, ο διαιτητής τιμωρήθηκε για το αρχικό λάθος τους; Ας είμαστε σοβαροί.

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλικαρά μου
      Η φωτογράφιση αν κατάλαβα καλά αφορά τον Σαλπιγγίδη, το δρεπανιοφόρο σε πόδια και χέρια Πάμπλο Γκαρσία και Σ-Κατίδη. Θα συμφωνήσω μαζί σου μέχρι κεραίας και δεν είναι οι μόνοι που ανήκουν στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβανομένου και του Αγκάνθο .
      Όμως η δική μου θεώρηση δεν ξεκινάει από το τι δεν εφαρμόστηκε στους άλλους. Δέχομαι τι έκανε ο δικός μου αντέχω την όποια τιμωρία και απαιτώ με όλη τη ψυχή μου και όλα τα μέσα που διαθέτω να τιμωρηθούν και οι υπόλοιποι.
      Η λογική του τύπου, αφού δεν τιμωρήθηκαν οι άλλοι να μην τιμωρηθεί και ο δικός μου με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Προτιμώ τον αποκεφαλισμό τους από το να αθωωθούν.
      Ο Αγκάνθο δέχτηκε μία άδικη κάρτα, είναι γεγονός. Από κει και πέρα τα υπόλοιπα τι τα ήθελε; Ο πρώτος ήταν ή ο τελευταίος που αδικείται σ΄αυτή τη χώρα; Σ΄αυτό το ξεφτιλισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο; Δηλαδή αν τον άφηναν θα τον έδερνε το διαιτητή; Αν το μυαλό του είναι για πέταμα πρόβλημά του και πρόβλημα αυτών που τον έχουν και τον πληρώνουν.

      Διαγραφή
  17. Το γεγονός ότι ο διαιτητής του έδειξε άδικα την πρώτη κίτρινη κάρτα, δεν δικαιολογεί, σε καμία των περιπτώσεων, την αντίδρασή του παίχτη. Κακώς παραφέρθηκε. Και το λέω αυτό, έχοντας παίξει ποδόσφαιρο και έχοντας πλήρη επίγνωση των σφυγμών. Αλλά δεν είμαι επαγγελματίας, ο οποίος παίρνει δεκάδες χιλιάρικα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που έχω παράπονα από τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή. Αλλά όχι και να του ρίχνεις πέντε αγωνιστικές. Με ποιο σκεπτικό; Και βάσει ποιου κανονισμού; Επίσης, η τιμωρία θα είναι μονόπλευρη; Δεν πρέπει να τιμωρηθεί κι ο διαιτητής για το εμφανές λάθος του; Τέλος, μια διοίκηση που σέβεται τον εαυτόν της πρέπει να τιμωρήσει η ίδια τον παίχτη. Και κακώς δεν το έγραψα στην ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...