Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Στο ύψος των περιστάσεων

Λέγαμε, λοιπόν, ότι οι γυναίκες είναι σαν τους οπαδούς. Όμως, έρχονται στιγμές που οι διαφωνίες, οι έριδες, οι πίκρες και οι ανασφάλειες πρέπει να μπουν στην άκρη. Έρχονται στιγμές που πρέπει να δείξεις την αγάπη σου. Και μπορεί μια γυναίκα συχνά να επιλέγει το δρόμο της άτακτης φυγής, της ατέρμονης γκρίνιας ή ''στο κρατώ μανιάτικο μέχρι να σκουριάσει ο Robocop'', αλλά ο οπαδός δεν έχει τέτοιες ανησυχίες. Δεν πρέπει να έχει τέτοιες ανησυχίες. Όταν χρειάζεται να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, είναι πάντα εκεί. Δίπλα της. Με το ενδεχόμενο να μην κυλήσουν όλα ευχάριστα. Αλλά με την πίστη και την ελπίδα να ξεχειλίζουν -εσχάτως και την υπομονή: κι αυτό είναι απρόσμενα ευχάριστο.


Λέγαμε, επίσης, ότι το ποδόσφαιρο, πέρα από την αισθητική απόλαυση και τις τακτικές αναλύσεις, κρύβει έντονο συναίσθημα. Αυθεντικό. Γνήσιο. Αληθινό. Και κάποια ματς, δεν τα ξεχνάς ποτέ. Και να θες, δεν μπορείς. Ασχέτως εμφάνισης και αποτελέσματος. Χωρίς να παίζει ρόλο αν στο γκαζόν βρίσκεται ο Λόντσαρ, ο Χαβίτο ή ο Τριανταφυλλάκος. Ούτε αν στον πάγκο κάθεται ο Διαμαντόπουλος, ο Κούπερ ή ο Σούλης. Δεν σε ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να είσαι εκεί. Πιστός φρουρός. Άγρυπνος. Υπεύθυνος. Διότι σε αυτά τα ματς παίζεις και εσύ μπάλα. Σε αυτά τα ματς νοιώθεις κι εσύ την πίεση. Το άγχος. Αντιλαμβάνεσαι κι εσύ τις δυσκολίες. Τις αντιξοότητες. Και είσαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσεις.

Όπως τις αντιμετώπισε ο Άρης. Το σύστημα του οποίου, πάντοτε ανοιχτό και δεκτικό σε επιρροές πάσης φύσεως, κατάφερε να τιθασεύσει την πίεση και να αφουγκραστεί τη θετική αύρα του κόσμου. Δεν συμβαίνει πάντοτε. Ορισμένες φορές γυρνάει μπούμερανγκ -προφανώς εννοώ τα μεθεόρτια του αγώνα Α.Ε.Κ. - Πανθρακικού ή το αμαρτωλό παρελθόν των Αρειανών (βλέπε Άρης - Ηρακλής). Αλλά, όταν γίνεται πραγματικότητα, τότε τα πράγματα προκύπτουν πολύ δύσκολα για τον αντίπαλο. Και το συναίσθημα των οπαδών απογειώνεται. Ιδίως όταν έχει σφυρηλατηθεί διά πυρός και σιδήρου. Το ίδιο, όμως, ισχύει για τους παίχτες και τον προπονητή. Άλλωστε, πρόκειται για ανθρώπους. Με πάθη. Αισθήματα. Αλλά και ένστικτα. Δεν είναι ρομπότ. Και, όπως δείχνουν τα πράγματα, αντιλαμβάνονται πλήρως τις ευθύνες τους. Κι αυτό, χωρίς να δείχνω το παραμικρό ενδιαφέρον σε αποτελέσματα και στατιστική, με ευχαριστεί αφάνταστα. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω το ίδιο για εκείνους που επιμένουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν. Το λένε οι ίδιοι για τον εαυτόν τους.

Υ.Γ.1 Ο κόσμος του Ολυμπιακού περίμενε να δει τριάρες και τεσσάρες επί του αντιπάλου του. Μα, αν είναι δυνατόν! Αυτοί έχουν ξεπεράσει τα ανεκτά και επιτρεπτά όρια υπεροψίας. Λες και δεν έχουν δει την ομάδα τους να αγωνίζεται. Λες και δεν ξέρουν ότι σε τέτοια ματς αρκεί και το μισό μηδέν. Άντε, καλές αποδοκιμασίες. Στα των ανελκυστήρων, πάντως, ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να αποδώσει τα εύσημα στην Π.Α.Ε. Ειδάλλως, αυτός ο Αλαφούζος θα γκρεμίσει το τουίτερ!

Υ.Γ.3 Λυπάμαι και στενοχωριέμαι για την Α.Ε.Κ. Αλλά, ας το θυμόμαστε, δεν φταίει ο Μπουγαΐδης κι ο Δέλλας ή ο Λίνεν. Ούτε ο διαιτητής που διέκοψε το ματς. Πόσω μάλλον ο Άρης! Κατηγορήστε όσο θέλετε τον Άρη και, αν σας κάνει να νοιώσετε καλύτερα, ισχυριστείτε ότι ανέβηκε σε άρματα τρίτων και πείτε ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης της Α.Ε.Κ. Αλλά, όταν καταλαγιάσει η σκόνη και κοπάσει ο θόρυβος, όταν κάνει την εμφάνισή της η νηφαλιότητα, τότε θα γίνει αντιληπτό ποιοι είναι οι υπαίτιοι και ποιοι βάζουν αυτογκόλ. Τώρα, καθώς συνιστά πάγιο χαρακτηριστικό της σύγχυσης να οδηγεί τους ανθρώπους σε σύγχιση, το κυνήγι φαντασμάτων δικαιολογείται εν μέρει. Και εννοείται ότι σε τέτοιες καταστάσεις δεν χωρούν καζούρες -εκτός αν είσαι εμπαθής και βλάκας. Δεν χτυπάς τον άλλον, ενόσω βρίσκεται στο έδαφος και διπλώνει από τον πόνο. Εξάλλου, έχω βρεθεί στην ίδια θέση και μπορώ να καταλάβω πλήρως την ψυχοσύνθεσή του υγιούς κόσμου της ομάδας. Τέλος, τις φήμες για αγορά Α.Φ.Μ. (Απόλλων Σμύρνης;) και εμπλοκή του Μελισσανίδη στα της Π.Α.Ε., τις αφήνω στην κρίση σας.

Υ.Γ.4 Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος, γνωστός και ως Τζέφρυ, δήλωσε ότι αυτός κι ο Ομπάμα ανέλαβαν ''οικονομίες κουρέλια'', όπως χαρακτηριστικά είπε. Προσπερνώ την ατυχή έμπνευση, πραγματικά άστοχη, να αναφέρει τον Ομπάμα και τις Η.Π.Α. ως συγκριτικό παράδειγμα, και ερωτώ: είναι δυνατόν να μην είχε ιδέα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας; Τότε γιατί, πίσω από την πλάτη όλων, ενέταξε τη χώρα στο Δ.Ν.Τ.; Και γιατί, την ίδια στιγμή, έλεγε ''λεφτά υπάρχουν''; Τόσο πολύ βιαζόταν να γίνει Πρωθυπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας; Τουλάχιστον έκανε κι ένα καλό που, εν τέλει, προέκυψε σε κακό. Με την έκδηλη ανεπάρκειά του να κάνει θραύση, ισοπέδωσε το δίπολο Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έστειλε τη ''μεγάλη δημοκρατική παράταξη'' από το 42% στο 7%, μόνο και μόνο για να ανατείλει ένας νέος δικομματισμός και να εκτοξεύσει το ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε κόμμα εξουσίας. Ατυχής έμπνευση κι αυτή.

Υ.Γ.5 Ο περισσότερος κόσμος μπορεί να γουστάρει το ''Θύμα των Αλλαγών'', και πολύ καλά κάνει, αλλά την παράσταση κλέβoυν τα δυο τραγούδια που ακολουθούν. Δύο σε ένα. Σαν τα σαμπουάν.

25 σχόλια:

  1. Χάρης

    Κάνθαρε, αυτά που λες για τον ανώνυμο οπαδό (μάλλον αναφέρεσαι περισσότερο στον αγνό και απλό φίλο μιας ομάδας, παρά στον φανατκό κάφρο), είναι ρομαντικά. Αλλά τέλος πάντων, δουλειά της κάθε ΠΑΕ είναι να περιφρουρεί την τάξη, ωστε να μην σκοτωθεί κανένας από ντου σαν και το χθεσινό.

    Αυτά που συνέβησαν χθες στο Καραϊσκάκη (με κυρίαρχη την ιστορία του ασανσέρ!), είναι επειδή ο ΠΑΟ σαν μέγεθος έχει μικρύνει και δεν εμπνέει σεβασμό. Αυτά δεν τα έκαναν π.χ. με τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη. Ας μην επεκταθώ σε ευρωπαϊκά ματσάκια, ακόμα και με αλβανικές ομάδες, όπου Μαρινάκης και σία στέκονται σούζα.

    Χαίρομαι για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Πείτε ό,τι θέλετε εναντίον μου, αλλά χαίρομαι, γιατί κατά κάποιον τρόπο είναι δικαιοσύνη. Είναι μια ομάδα γεμάτη απατεώνες που τρέφονται από αυτήν (ο διαχρονικός Χατζηχρήστος κυρίως, αλλά και όσοι κατά καιρούς γίνονται πρόεδροι κα μιζάρονται από μεταγραφές τύπου Γκουντγιόνσεν), και θα έπρεπε να έχει υποβιβαστεί από την ΕΠΟ εδώ και κάποια χρόνια. Με δυό λόγια, η ΑΕΚ παρανόμως ζει. Προφανώς η ΑΕΚ δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι. Ο Άρης π.χ. είναι παρόμοιος, αν και σε μικρότερη έκταση θα έλεγα (δεν λέω Κάνθαρε αν είναι "βρώμικη" ομάδα στο γήπεδο με στησίματα, αλλά ότι στην πλάτη του συλλόγου διάφοροι σαν τον Κόντη πλουτίζουν), και πιθανόν να έπεφτε κι εκείνος ως 14ος της βαθμολογίας, αν δεν είχε γίνει η παράνομη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Όσα γράφεις Κάνθαρε σχετικά με την ΑΕΚ (Μελισσανίδη και ΑΦΜ από τον Απόλλωνα) ξέχασέ τα. Ούτε Μελισσανίδης θα υπάρξει, ούτε ο Απόλλωνας δίνει το ΑΦΜ του. Στο κάτω-κατω, δεν είναι σύλλογος επιπέδου Ποντίων Κατερίνης που συγχωνεύτηκαν με τον "μαϊμού" Ηρακλή.

    Ο Τζέφρυ με νευρίασε. Με αυτό που είπε, "ο Ομπάμα κι εγώ", είναι σαν να ανάγει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τον Ομπάμα. Το τί έκανε ο Τζέφρυ Μινέικο και τί έκανε ο Ομπάμα δεν έχουν καμία σχέση. Ο ένας σταθεροποίησε, έστω και προσωρινά, την οικονομία της χώρας του (το τύπωμα χρήματος που έκανε ο Ομπάμα είναι απλά κερδισμένος χρόνος, τίποτα παραπάνω), ο άλλος την διέλυσε. Κι ευτυχώς, απήλλαξε την Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ (πρασινοφρουροί, Κλαδικές, καταλήστευση του τόπου, κλπ). Όμως, όλοι οι πρώην ΠΑΣΟΚοι, οι δήθεν αριστεροί που τα τσέπωναν από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους διαδόχους του, στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, μπας και τους αποκαταστήσει. Θεέ και κύριε. Στρέφεσαι ρε μλκ σε περιθωριακούς και Λαφαζάνηδες και Τσίπρες? Δυστυχώς για τους αφελείς, ΣΥΡΙΖΑ δεν είνα μόνο τα ωραία και παχυά λόγια των Τσίπρα και σία, αλλά και τα διάφορα περιθωριακά κόμματα της πλάκας που συναποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Δυστυχώς, βλέπω την Ελλάδα να μπλέκει για τα επόμενα 5-10 χρόνια τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα ρε κανθαρε.
    δεν την ριχνουν την κουλα σου λεω.
    κατι θα κατεβασει η κουτρα του μωραλη!!!
    να γινει κι αυτο να ολοκληρωθει το φετινο πανηγυρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε και του χρόνου καλύτερα, όχι με την ψυχή στο στόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου πω την αλήθεια περίμενα να διαβάσω κάτι για το ντου που κάνανε στο γήπεδο της ΑΕΚ αλλά μάλλον ήσουν ξενερωμένος απ' ότι κατάλαβα, και έχουν γίνει φυσικά και τόσες φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι μακράν κοιμισμένος, δε χάρηκα που σε γνώρισα, έστω εκ του μπλογκ σου, καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρη, θέλω να πιστεύω ότι αυτά που γράφω για τον ανώνυμο οπαδό, αφορούν και τον οργανωμένο. Δεν είναι όλοι κάφροι. Πρέπει να θυμόμαστε ότι πολλές φορές ο μη οργανωμένος είναι κλάσεις χειρότερος από τον οργανωμένο. Και ναι, μια ΠΑΕ είναι υπεύθυνη για το τι συμβαίνει στο χώρο της. Επιβάλεται η ανάπτυξη δικλείδων ασφαλείας και η τήρηση της τάξης. Να σου πω κάτι; Ωραία, ο ΠΑΟ του Αλαφούζου δεν εμπνέει σεβασμό. Δηλαδή εμπνέει η ΠΑΕ Ολυμπιακός με τέτοια καραγκιοζιλίκια; Για την ΑΕΚ καταλαβαίνω πως το εννοείς και δεν σε παρεξηγώ. Όπως δεν σε παρεξηγώ και για την αναφορά σου περί Άρεως. Σε μια δίκαια ποδοσφαιρική κοινωνία, όσες ομάδες χρωστάνε ή δεν πληρούν κριτήρια και προϋποθέσεις, έπρεπε να πέφτουν κατηγορία, ακόμα και να διαλύονται. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα χρέη πρέπει να γράφονται στο χιόνι, είτε στο μιλητό είτε με νόμους. Και φυσικά, οι υπάιτιοι να μπαίνουν φυλακή. Για τον Απόλλωνα και τον Μελισσανίδη, απλά αναφέρω τις φήμες. Δεν ξέρω αν κρύβεται δόση αλήθειας από πίσω τους. Πάντως, δεν νομίζω ότι ο ΑΕΚτσης θέλει αγορές ΑΦΜ. Το ίδιο ισχύει και για τους Αρειανούς, μεταξύ των οποίων βρίσκομαι κι εγώ. Για τον Τζέφρυ δεν ξέρω τι να υποθέσω. Είναι τρελός; Είναι βαλτός από τρίτους; Είναι πράκτορας; Είναι αδαής; Είναι χαζός; Είναι αναίσχυντος; Είναι έξυπνος; Ειλικρινά δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να κληθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη και να δικαστεί. Και, κατόπιν, να καταδικαστεί.

    Γεια σου, Θέμη, γίγαντα! Πώς θα γίνει αυτό; Πώς θα την κρατήσουν κατηγορία; Εννοείς ότι δεν θα τιμωρηθεί και θα πάει να κερδίσει στον Ατρόμητο; Εννοείς ότι θα γίνει κάποιου είδους συμφωνία κάτω από το τραπέζι; Εννοείς ότι θα αυξηθούν οι ομάδες σε 20; Τι; Πώς; Γιατί;

    Γεια σου, Φάνη!

    Πρόεδρε, τι να γράψω για τα ντου των οπαδών; Ποτέ δεν κατάλαβα σε τι εξυπηρετεί και σε τι αποσκοπεί. Εδώ βάζει το αυτογκόλ ο Μπουγαΐδης και, πριν προλάβει να πέσει κάτω στο χόρτο από την πίκρα, έχουν ήδη αρχίσει την μπούκα. Και μάλιστα με σπριντ που θα ζήλευε κι ο Μπολτ. Εν τω μεταξύ, στις κερκίδες έβλεπες λυπημένες φάτσες και στο γήπεδο κάτι τύπους που ισοπέδωναν τους πάγκους και τις διαφημιστικές πινακίδες και έκλεβαν ποδοσφαιρικά παπούτσια από τις τσάντες των ομάδων που βρισκόντουσαν στους πάγκους. Τι να πεις και τι να εξηγήσεις;

    Ανώνυμε, μπορεί να είμαι και κοιμισμένος. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνθαρε, εγώ ξέρω ότι σωθήκαμε και δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Μας είχαν όλοι ξεγραμμένους και σωθήκαμε. Ακόμα κι εγώ μας είχα τελειωμένους. Και ένα μπράβο στον μοναδικό κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Κάνθαρε, αρχίσανε τα όργια με την ΑΕΚ! Προκειμένου να πιέσουν (δεν ξέρω με τί αποτέλεσμα, αλλά τέλος πάντων), κυκλοφορεί (προφανώς από ΑΕΚ μεριά) στα site η είδηση ότι αν πέσει η ΑΕΚ, θα πέσουν του χρόνου λέει τα τηλεοπτικά λεφτά της NOVA κατά 10%, ή ακόμα και 20%, επειδή υπάρχει τέτοιος όρος για ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (χωρίς να αναφέρει τον Άρη, ντροπή τους!)! Υπονοούν δηλαδή ότι πρέπει η Super League κάτι να κάνει για να μην πέσει η ΑΕΚ, πάση θυσία! Ακόμα και με μαγικά! Και να πέσει ο Άρης ή ο Πανθρακικός ή ο ΟΦΗ, ώστε τα τηλεοπτικά να μην πέσουν! Τρίχες κατσαρές λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε, για τα μπράβο στον κόσμο συμφωνώ. Όπως μπράβο πρέπει να πούμε στον προπονητή και στους παίχτες, οι οποίοι παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις, όσο περιορισμένες κι αν κρίνονται αυτές. Αλλά, ας μην βιαζόμαστε. Δεν σωθήκαμε ακόμα. Μένει μια αγωνιστική. Όλα γίνονται.

    Χάρη, αυτό που ξέρω είναι ότι αν μια ομάδα εκ των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, δηλαδή οι πέντε πιο εμπορικές, απουσιάσει από το πρωτάθλημα, αυτόματα το μερίδιο αναπληρώνεται από μια άλλη εμπορική ομάδα, π.χ. τον Αστέρα ή τον Ατρόμητο. Μάλιστα, ειχα διαβάσει πολύ πρόσφατα και ένα σχετικό ρεπορτάζ που έλεγε ότι ο Αστέρας κι ο Ατρόμητος περιμένουν να πέσει ο Αρης ή η ΑΕΚ, προκειμένουν να τσεπώσουν το μερίδιό τους. Πρώτη φορά ακούω για αυτον τον όρο που μιλάει για μείωση τηλεοπτικών. Ας μην βιαζόμαστε, πάντως, να προβούμε σε εκτιμήσεις. Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε τα μελλούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως το 5-1 του Άρεως και το 5-0 της Βέροιας, δύο ομάδες που δε φημίζονται για το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που απέδωσαν στη διάρκεια της χρονιάς, εγείρουν υποψίες. Ακόμα και Αρειανοί φίλοι μου λένε ότι ήταν στημένο. Δεν υπονοώ τίποτα, αλλά πολλά έχουμε δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για τον ιδιο λογο που με ψηφο του μαρινακη δεν επεσε ο βαζελος περυσι οπως ειπε ο φον μωραλης σε συνεντευξη του την προηγουμενη βδομαδα δε θα ριξουν τηην κουλα.
    τουλαχιστον θα προσπαθησουν να την κρατησουν ο κοσμος να χαλασει.
    δε λογαριαζουν νομους και φυσικη χρονια τωρα γιατι να αλλαξουν??
    για τον αρη θα επρεπε να ησουν πιο προβληματισμενος απο τη στιγμη που παιζουν 3 δανεικοι απο τον ολυμπιακο στην ομαδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tι ψηφισε περυσι ο μαρινακης?

    χαχαχαχαχαχαχα

    Ρε τι τραβαμε σε αυτη τη χωρα...

    μπεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλα ρε με τους επαγγελματίες και τον αρχηγό τους το Χατζημούσια. Εγώ ρε φίλε πραγματικά στεναχωρήθηκα για την ομάδα και τη φανέλα, οι κύριοι που έκαναν ντου και μετά πλιάτσικο και βούταγαν τα παπούτσια από τους πάγκους χαλάστικαν που δεν θα παίρνουν λεφτά του χρόνου!

    Τον πούλο όλοι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θωμά, ο Αστέρας έχει τον ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αυτό το ματς περιμένει εδώ και πολύ καιρό. Επίσης, είχε τιμωρημένους και τραυματίες. Έπαιζε εκτός έδρας, σε ένα γεμάτο γήπεδο, απέναντι σε έναν διψασμένο και παθιασμένο Άρη. Γιατί κάποιοι ερμηνεύουν, χωρίς να έχουν δει καν το ματς, το σκορ, λέγοντας ότι είναι στημένο; Πώς ήταν στημένο; Ποιος το έστησε; Κατέβηκε ο Τσιώλης στα αποδυτήρια και είπε στους παίχτες να κάτσουν να χάσουν; Το έστησε ο Μαρινάκης, με κάποιος τρόπο που αγνοώ; Πλήρωσε ο Σκόρδας τους παίχτες του Αστέρα; Μήπως ο Αστέρας ήταν παντελώς αδιάφορος για το ματς; Κι ο Τσιώλης πυρ και μανία που έφαγαν πέντε γκολ;Και κάτι τελευταίο: τι σκατά είχε να κερδίσει ο Αστέρας από ένα τέτοιο στήσιμο; Ένας Αστέρας που δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Άρη, έπειτα από το περσινό ματς.

    Θέμη, ποια ψήφο; Και σε ξαναρωτάω, πώς θα σώσουν την ΑΕΚ; Τι θα κάνουν; Όσο για τους τρεις δανεικούς που λες, δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο προβληματισμός. Με τη σφαγή που έχω φάει φέτος, σκέψου να μην ήμουν στο άρμα του Μαρινάκη τι είχε να γίνει...Σκέψου...

    Γεια σου, ανώνυμε!

    Tommy, νομίζω ότι ο κάθε υγιής φίλαθλος στεναχωριέται με τέτοιες εικόνες. Τελικά γιατί έκαναν ντου; Επειδή τσαντίστηκαν από το αυτογκολ; Επειδή το αυτογκολ το έβαλε ο Μπουγαΐδης; Επειδή είχαν ανάλογη εντολή; Επειδή ο Δέλλας δεν μπόρεσε να κάνει αυτά για τα οποία τον έφεραν; Επειδή οι διαφημιστικές πινακίδες ήταν προκλητικές; Επειδή οι πάγκοι είχαν ωραία παπούτσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. περυσι οποιος δεν επαιρνε αδειοδοτηση βαση κανονισμου επεφτε κατηγορια.
    αυτο αλλαξε και το εκαναν να μην μπορει να κανει μεταγραφες καλοκαιρι και γεναρη.
    ο μαρινακης ψηφησε υπερ.
    με μια ψηψο περασε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και το αποσπασμα


    -Τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση;

    Γιάννης Μώραλης: «Πέρσι η τιμωρία των ομάδων που δεν πήραν αδειοδότηση ήταν να μπορούν να κάνουν τρείς μεταγραφές το καλοκαίρι και μια το χειμώνα ελλήνων η ξένων και απεριόριστες κάτω των 24αρων ετών. Ήταν συνειδητή επιλογή και στοχευόμενη για να προωθήσαμε τον έλληνα ποδοσφαιριστή και να ελληνοποιήσουμε το ποδόσφαιρο μας. Να πέσουν και οι τιμές. Αρχικά ήταν ο υποβιβασμός, όμως αντικειμενικά δεν μπορούσαν να υποβιβαστούν αυτές οι ομάδες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Τον Μάρτιο που ήρθε η ΕΠΟ και λέει ότι 7 με 8 ομάδες είχαν πρόβλημα μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης δεν ήταν δυνατόν να γίνει πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ χωρίς αυτές τις ιστορικές μαζικές και εμπορικές ομάδες. Αν είχε συμβεί αυτό θα κατέρρεαν όλα. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια, ο ΟΠΑΠ, οι χορηγίες. Θα κατέρρεε το σύστημα. Έτσι με πλειοψηφία αποφασίσαμε να μην υποβιβαστούν. Φέτος λέμε να είναι οι ίδιες ποινές αλλά να τις ελαφρύνουμε. Έτσι για φέτος δώσαμε συν 4 ανανεώσεις η επεκτάσεις συμβολαίων. Ναι, τα χαλαρώσαμε τα μέτρα. Σέβομαι το επιχείρημα Προέδρων που λέει ότι δεν μπορεί εμείς να ήμαστε σωστοί και τυπικοί στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε ποδοσφαιριστές, εφορία κτλ και να ανταγωνιζόμαστε σε ευθεία γραμμή τις προβληματικές ομάδες που χρωστούν παντού. Είναι σωστή η άποψη, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε και λέμε να εφαρμόσουμε τον κανόνα σκληρά ή να κοιτάξουμε το συμφέρων όλων μας γίνεται το δεύτερο. Πάντως ο Ιούνιος του 2015 θα είναι ορόσημο, γιατί λήγουν τα συμβόλαια με ΟΠΑΠ και NOVA και θα πρέπει να επανέλθουμε και σε μικρότερο αριθμό ομάδων από 18 που θα γίνει του χρόνου. Δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστούν επενδυτές. Ένα από τα θετικά σημεία του φετινού πρωταθλήματος είναι η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ που δημιούργησε μια άλλη προοπτική στο σύλλογο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέμη, ανοίγεις πολύ μεγάλη κουβέντα που, καλώς ή κακώς, δύσκολα εξαντλείται σε ένα τέτοιο χώρο. Αν ζητάς την γνώμη μου, αυτά είναι πασαλλείματα που αποδεικνύουν με πάσα μεγαλοπρέπεια την κατάντια του ποδοσφαίρου.

    Δεν μπορούσε π.χ. να πάρει άδεια Άρης. Να έπεφτε, κύριοι. Τι μαλακίες είναι αυτά με τις απαγορεύσεις μεταγραφών και τις ανανεώσεις; Να έπεφτε. Έχει φτάσει ο Άρης, κι ο κάθε Άρης, σε οριακό σημείο; Να μπει σε καθεστώς διαχείρισης. Για παράδειγμα, να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξουν περισσότερες δόσεις προς την εφορία. Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα; Να πέσει στο ερασιτεχνικό, κύριοι. Και τα χρέη δεν σημιουργήθηκαν μόνα τους. Κάποιοι έχουν/είχαν δικαίωμα υπογραφής. Εκτός αν όλες οι συμφωνίες γινόντουσαν στο μιλητό και με χειραψίες.

    Για την αύξηση των ομάδων, είχα γράψει ένα άρθρο πολύ πρόσφατα που κατέκρινα αυτή την κίνηση. Αντί να μειωθούν, αυξάνονται κατά δύο. Με τα τηλεοπτικά να μένουν τα ίδια, δηλαδή το ποσό που αναλογεί σε κάθε ΠΑΕ να είναι μικρότερο, αφού οι ομάδες αυξάνονται κατά δύο. Και μόλις πρόσφατα βγήκε μια φήμη που λέει ότι εν μία νυκτί θα γίνουν είκοσι για να βολέψουν την ΑΕΚ! Μα, ποιος ηλίθιος βγάζει τέτοιες φήμες. Για να σώσουμε την ΑΕΚ, και την κάθε ΑΕΚ, θα καταστρέψουμε το ποδόσφαιρο;

    Τέλος, ακόμα δεν μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να σωθεί η ΑΕΚ. Εννοώ με υπαρκτά κόλπα κάτω από το τραπέζι. Διότι άλλο να βγαίνουν φήμες κι άλλο να γίνονται πραγματικότητα. Να σου πω κάτι; Οι ΑΕΚτσήδες, οι γνήσιοι ΑΕΚτσήδες, επιθυμούν κάτι τέτοιο; Προσωπικά, δεν θα το ήθελα για την ομάδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καμια κουβεντα δεν ανοιγω.
    τα γεγονοτα παραθετω.
    με βαση το παρελθον προβλεπουμε το μελλον.
    η κουλα δεν πεφτει.
    ουτε ο βαγγος δε το θελει αυτο.
    και μετα μου λες που χαθηκα!!!
    με τι να ασχοληθω στο ρημαδι ελληνικο ποδοσφαιρο??
    να εβλεπα και λιγη μπαλιτσα παει στο διαολο.
    κουτσοι στραβοι στον αγιο παντελεημονα μαζευτηκαν.
    η καλυτερη (χαχαχαχα)ομαδα σου σαν χωρα (χαχαχα) εχει παιχτες που δεν την βρισκουν ουτε με καραμπινα στα δυο μετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το καλύτερο που άκουσα αυτές τις μέρες:
    "Αρειανοί κατέβηκαν με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και ευθύνονται για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε Θέμη, και επειδή το πρωτάθλημα και η χώρα είναι μπουρδέλο πρέπει να χαθείς; Κάτσε να λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα. Για την ΑΕΚ θα δούμε τι θα γίνει. Λίγα λόγια για τους παίχτες που δεν την βρίσκουν ούτε με καραμπίνα στα δυο μέτρα!

    Παρτάλι, κι εγώ το άκουσα αυτό και νόμιζα ότι αυτός που το είπε απλά έκανε πλάκα και/ή ειρωνευόταν. Κι όμως, το εννοούσε! Υπάρχει περίπτωση να σωθεί αυτή η χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χάρης

    Κάνθαρε, το πράγμα με την κωλο-ΑΕΚ (και κάθε κωλο-ομάδα) και τα λαμόγια εκεί μέσα χειροτερεύει, από κάθε άποψη. Λέει το ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ μήνυσε τον διαιτητή Τριτσώνη, για παράβαση καθήκοντος (σ.σ.: καθήκον του διαιτητή όταν μπαίνει ο λαός μέσα στο χόρτο, είναι να περιμένει να ξεχαρμανιάσουν τα χασισάκια, να δείρουν όποιον βρουν εύκαιρο, να κλέψουν τα παπούτσια των παικτών για να τα φορέσουν τσαμπέ στα 5Χ5 που πάνε, και όταν με το καλό ηρεμήσουν μετά από 2 ωρίτσες, να συνεχιστεί το ματσάκι ήσυχα και ωραία και να λήξει κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα)! Κατέθεσε και ένσταση ότι το ματς διεκόπη παράτυπα, με ψευδή στοιχεία!

    Προτείνω κάτι, όσο δύσκολο κι αν είναι. Να παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς, να μην ξαναδούμε στην NOVA το παραμικρό ματσάκι. Να οργανώσουμε δηλαδή μποϋκοτάζ. Και προφανώς να μην ξαναπατήσουμε γήπεδο πουθενά. Μπας και αποφασίσει η πουτάνα η NOVA, που συγκινείται για δήθεν δυσφήμιση του αθλήματος και του προϊόντος μόνο όταν ο Αλαφούζος κάνει twitter-ιές, να μην ξαναπάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος. Να στεγνώσει το ποδόσφαιρο, μπας και οι Χατζηχρήστοι, Τσουκαλάδες, αλλά και Αδαμίδηδες, Κομπότηδες, Μπέοι, Ψωμιάδηδες και λοιποί να αφήσουν το ποδόσφαιρο στην ησυχία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα Χάρη!

    Κάποιοι μήνυσαν τον Τριτσώνη. Ότι και καλά έγραψε ψέμματα στο φύλλο αγώνα. Αγνή κίνηση απελπισίας. Μα, ποιος είχε αυτή την φαεινή ιδέα; Ένας άλλος, πραγματικά τυχάρπαστος δήλωσε ότι τα επειδόσια τα έκαναν πέντε πούλμαν Αρειανών (!), δηλαδή 250 έτομα, που κατέβηκαν από τη Σαλονική στο ΟΑΚΑ. Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε πλάκα, αλλά σύντομα κατάλαβα ότι το έλεγε σοβαρά! Και ευτυχώς που το έλεγε σοβαρά, διότι γέλασα με την ψυχή μου με ορισμένα χιουμοριστικά σχόλια του κόσμου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού φωνάζουν συνθήματα κατά του Μαρινάκη, λέγοντας ότι δεν είναι ΑΕΚάκι. Τι να πεις και τι να σχολιάσεις; Ο Αλαφούζος μιλάει, πάντοτε μέσω τουίτερ, για παράγκες κι ότι θα είναι έγκλημα να πέσει η ΑΕΚ. Μπα; Έγκλημα; Και στον Άρη, αν συνεχιστεί αυτή η απροκάλυπτη επίθεση εις βάρος του, πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστεί να πάρει κι αυτός τα μέτρα του.

    Και μέσα σε όλα αυτά, έχεις την Νόβα, η οποία θυμάται να προστατεύσει το προϊόν όποτε της κάνει κέφι κι όποτε νοιώθει ότι απειλείται η τσέπη της, που συμπεριφέρεται λες και ελέγχει το ποδόσφαιρο και νομίζει ότι μπορεί να αλλάζει κανονισμούς και να υπογράφει ό,τι ρήτρες επιθυμεί. Συν τοις άλλοις, έχεις ορισμένους δημοσιογράφους (π.χ.Τσακίρης, Σαμπράκος) που προσπαθούν να εκλογικεύσουν τα παράλογα. Προσπαθούν να εξηγήσουν τα αδικαιολόγητα. Προσπαθούν να εξισώσουν γεγονότα και να πιαστούν από όπου μπορούν. Και το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι αν λέγεσαι μεγάλη ομάδα, έχεις το αλάθητο και το ελεύθερο. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες, μπορείς να πεις ό,τι γουστάρεις. Κι αν τύχει και απειλείσαι με υποβιβασμό, μπορείς να μπουκάρεις στο γήπεδο, να το κάνεις πουτάνα, να σπάσεις, να αναποδογυρίσεις, να κυνηγήσεις, να δείρεις, να ανοίξεις κεφάλια, να κλέψεις παπούτσια και μετά να κατηγορήσεις Αρειανούς -αλλά όχι Γήινους. Και το πιο ωραίο; Να μην τιμωρηθείς για τίποτα και να σωθείς. Σαν να μην έγινε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χάρης

    Τελευταία αγωνιστική παίζει ο Άρης στην Ξάνθη. Επειδή υπάρχει μπόλικη τρέλα και ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να γίνει, αν ήμουν Σκόρδας θα ζήταγα από τον Πανόπουλο να γίνει το ματς χωρίς θεατές, και θα του πλήρωνα μερικά χιλιάρικα για τα 1.000 το πολύ εισιτήρια που θα έχανε.

    Οι κραυγές που ακούγονται από την Κοπρίτζιναλ-Φλωρίτζιναλ (ναι, φλώροι είναι, όταν έχουν το "κουράγιο" να μαζεύονται 10 από δαύτους και να την πέφτουν σε 1-2 νεαρούς παίκτες της φετεινής ΑΕΚ, επειδή διέπραξαν το έγκλημα να μην είναι Μαραντόνες στο τσάμπα με 5 ή 10 χιλιάρικα τον χρόνο, και η ΑΕΚ να είναι στον πάτο της βαθμολογίας), είναι γιατί τώρα που η ΑΕΚ πέφτει στην πάλαι ποτέ Β' Εθνική, θα τα ακούσει και η ιερή αγελάδα, ο Χατζημούσιας. Τί να κάνουμε, εγώ αν ήμουν ποδοσφαιριστής, με όσα έχουν γίνει κατά καιρούς στην ΑΕΚ (οφειλές, απειλές, πεσίματα, κοπανήματα, κλπ) εναντίον διαφόρων δεν θα πήγαινα ούτε με σφαίρες. Όχι μόνο για τώρα, αλλά ούτε καν όταν οι εποχές ήταν καλές και τα λεφτά επί Ντέμη για μεταγραφές έρρεαν. Τουλάχιστον, στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό απ' όσο ξέρω, μπορεί να βρίζουν πού και πού (κανέναν Σπυρόπουλο ή κανέναν Ντουντού), αλλά σε κανέναν δεν έχουν σηκώσει ποτέ χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. λές οι γαυροι να τον έκλεισαν στο ασανσέρ για να μην έχει σήμα και να μην μπορεί να τουιτάρει???χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χάρη, η πρότασή σου δεν είναι καθόλου κακή. Τουναντίον! Αλλά στην Ξάνθη θα είναι γύρω στους 1000 με 1500 Αρειανούς. Και νομίζω ότι όποιος πάει να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο, ορμώμενος από την εξέδρα των φιλοξενουμένων, δηλαδή του Άρη, με διακριτικά της ομάδας ή χωρίς, θα φάει το ξύλο της αρκούδας. Πίστεψέ με, δεν θα γίνει το παραμικρό. Είτε από Αρειανούς είτε από προβοκάτορες. Για τα της ΑΕΚ, τι άλλο να πούμε; Η κατάσταση είναι θλιβερή. Ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι η ομάδα έχει πρόβλημα βιωσιμότητας και συμπεριφοράς. Διάφοροι ΑΕΚτσήδες κατηγορούν τους παίχτες, τον Τριτσώνη, τους Αρειανούς και το κράτος, ενώ πρέπει να απαγορευτεί ο λόγος στους οπαδικούς δημοσιογράφους της ΑΕΚ, οι οποίοι έχουν χάσει κυριολεκτικά την μπάλα! Έχουμε πει πλείστες φορές ότι ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Δεν σε αφήνει να σκεφτείς ψύχραιμα και να δεις μια κατάσταση όπως ακριβώς είναι. Νταξ, η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα -μεγαλύτερη από τον Άρη-, έχει τίτλους, έχει ιστορία, είναι ιδέα και κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, αλλά είναι απλά μια ανώνυμη εταιρία που χρωστάει τα κέρατά της και παρασιτεί εις βάρος τρίτων. Αλλά και να μην χρωστούσε, να ήταν νοικοκυρεμένη, πρέπει να ξεσπάσει πόλεμος επειδή -μάλλον δίκαια- πέφτει; Μα, μια ομάδα είναι! Σιγά τα ωά! Δεν διαδηλώνουμε και δεν φωνάζουμε για ουσιώδη και σημαντικά πράγματα και κάνουμε το παν για να σωθεί η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ; Και για να προλάβω ορισμένους που λένε ότι μιλάω εκ του ασφαλούς, δεν μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς. Δυο φορές έχει υποβιβαστεί η ομάδα μου, και μάλιστα την πρώτη φορά με περίεργο τρόπο και την δεύτερη φορά με μπούκα, και έλεγα ακριβώς τα ίδια πράγματα. Για αυτό και οι συνοπάδοι μου με κρέμασαν. Για αυτό και το συγκεκριμένο blog έχει καταφέρει να έχει περισσότερους αναγνώστες που είναι φίλοι των άλλων ομάδων, ή ουδέτεροι, παρά Αρειανούς. Αγαπώ την Αρειανάρα, αλλά πιο πολύ αγαπώ το ποδόσφαιρο. Και, τέλος, πάνω από όλα έχουμε και ζωή. Ο Άρης αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της ζωής μου κι όχι όλη μου τη ζωή. Έχουμε, και έχω, απείρως πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε.

    Ιταλέ, κι αυτός ο Χριστιανός γιατί δεν πήγε με τα σκαλιά; Άσε που έχω την εντύπωση ότι παρακαλούσε να γίνει κανά χουνέρι για να σπεύσει να το ''τουιτάρει'' και να βγάλει το άχτι του για τη θρυλούμενη παράγκα! Αλλά, ήθελα να ήξερα, στις επιχειρήσεις του με το τουίτερ κάνει δουλειά; Πολύ μπροστά ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...