Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Χωρίς φόβο

O Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι θέλει πρωτάθλημα και έξοδο στο Champions League. Εκεί όπου αγωνίζονται, μεταξύ άλλων, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Μονάχου. Ιδιοκτήτης είναι, λεφτά βάζει, ό,τι θέλει λέει. Εξάλλου, ποιος θα τον αντιμετωπίσει λεκτικά; Τι να του πει; Ότι λέει βλακείες; Ότι είναι μεθυσμένος; Μια χαρά μιλάει ο Ιβάν. Κι ας μην είναι τρομερός. Αφού βλέπει ότι όλοι, αργά και σταθερά, βαράνε κανόνι.  Ποιον να φοβηθεί; Την Α.Ε.Κ. του Βιντιάδη; Α, ναι, ξέχασα, δεν είναι του Βιντιάδη. Τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου; Που παρακαλάει να του κάνουν κανά χουνέρι για να σπεύσει να το δημοσιοποιήσει στο twitter και να γράψει για παράγκες και σκάνδαλα; Τον Άρη του Σκόρδα; Ας είμαστε σοβαροί. Τον άσωτο Πρόεδρο που επέστρεψε για να σώσει τον Άρη; Οι καιροί, βλέπετε, άλλαξαν. Τα σκυλιά είναι δεμένα και τα λουκάνικα τα κρατάει ο Σκόρδας. Κι εκτός από τις ομάδες που τις γυρνάς ανάποδα και πέφτουν από τις τσέπες αναπτήρες, κλειδιά και συνδετήρες, ποιον άλλον να φοβηθεί; Μήπως να φοβηθεί τον Ολυμπιακό; Δεν θέλω κουταμάρες. Αυτοί δεν ξέρουν τι θέλουν. Έχουν ένα Πρόεδρο που υπακούει σαν πειθήνιο όργανο τους μάνατζερ και το οπαδικό του μυαλό, ενώ, παράλληλα, διεξάγει απεγνωσμένες προσπάθειες να μοιάσει στον Κόκκαλη. Την ίδια στιγμή, οι οπαδοί, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα ανεκτά όρια της υπεροψίας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις προσπάθειες του Μαρινάκη να γίνει ο νέος Κόκκαλης και ξεσπούν σε γιούχες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι και αφορολόγητες.


Για Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο δεν γράφω τίποτα. Ασχέτως τι θα συμβεί φέτος, δεν είναι αυτά μεγέθη που μπορούν να κοντράρουν τον Π.Α.Ο.Κ. του Σαββίδη. Πώς να τον κοντράρουν; Με τι όπλα; Ο ένας μιλάει στον Πούτιν κι οι άλλοι στον Μώραλη. Πλάκα κάνουμε; Στο τσακίρ κέφι παίρνει κι ένα τηλέφωνο τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα για να μιλήσουνε για μπίζνες. Εκτός αν νομίζουμε ότι ο Σαββίδης βρίσκεται στον Π.Α.Ο.Κ. για να απολαμβάνει φραπεδούμπα στη Λεωφόρο Νίκης και να κρεμάει στη βεράντα μια φανέλα του Σαλπιγγίδη. Και ερωτώ: αν δεν κάτσουν οι επιχειρηματικές κινήσεις του Ιβάν, τι γίνεται; Ρητορικό το ερώτημα. Αλλά, για να είμαι δίκαιος, ο Σαββίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα παρατήσει τόσο εύκολα. Δεν μπήκε στον Π.Α.Ο.Κ. για τζέρτζελο. Έχει σκοπό να νοικοκυρέψει το ορμητήριό του και πολύ καλά θα πράξει. Δεν κάνει πασαλείμματα. Και επιπλέον, μέσω του υγιούς ανταγωνισμού, θα ωφεληθεί το ελληνικό πρωτάθλημα -αλλά, αργά ή γρήγορα, και ο Άρης: ας μην το ξεχνάμε. Πάμε στη δεύτερη ερώτηση. Ξέρει ο Ιβάν Σαββίδης ότι στο εγγύς μέλλον ο πρωταθλητής θα πρέπει να παίζει προκριματικά για να συμμετάσχει στους ομίλους; Πάνε οι εποχές που ο ισόβιος πρωταθλητής του ελληνικού πρωταθλήματος πήγαινε κατευθείαν στους ομίλους και τσέπωνε το παραδάκι. Περασμένα μεγαλεία. Αλλά, θα μου πείτε, και που το τσέπωνε, τι το έκανε; Τέλος πάντων. Αυτό είναι θέμα για κάποια άλλη ανάρτηση. Καταραμένα εταιρικά σχέδια!

Τέλος, επιτρέψτε μου να απευθύνω μια τρίτη ερώτηση προς παν ενδιαφερόμενο. Γιατί επέστρεψε ο Ζαγοράκης; Τι περιμένει ο Ιβάν από μια τέτοια κίνηση; Τι παραπάνω μπορεί να κάνει τώρα ο πρώην Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ. που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια; Να δανείσει στον Βιολίδη περισσότερα χρήματα; Να πάρει, πάντοτε χωρίς παραστατικά, μεγαλύτερο μεροκάματο για την πάρτη του; Να εντείνει την επιλεκτική του σιωπή; Να φεύγει και να έρχεται όποτε γουστάρει; Το να δίνει  ο ιδιοκτήτης του Π.Α.Ο.Κ. πόστα και ευθύνες σε πρώην παράγοντες της ομάδας μόνο κακό μπορεί να επιφέρει -εκτός αν τα κλειδιά τα κρατάει ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του. Πάντως, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα τι πιστεύει ο Κάνθαρος. Αυτή τη στιγμή, στον Π.Α.Ο.Κ., τα θέλω του Σαββίδη αποτελούν νόμο. Σκληρό. Αυστηρό. Απαράβατο. Χωρίς αντίλογο. Αλλά, ας το θυμόμαστε, καλώς ή κακώς, ο Σαββίδης δεν ξέρει τι σημαίνει Π.Α.Ο.Κ. και ελληνική πραγματικότητα. Και είπαμε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει πάση θυσία να κερδίσει, είναι να μην απορροφηθεί από το σύστημα του Π.Α.Ο.Κ. Διότι από την ελληνική πραγματικότητα, θέλει δεν θέλει, δεν γλιτώνει.

Υ.Γ.1 Η ποινή που επιβλήθηκε στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. συνιστά σκάνδαλο ολκής που αποπροσανατολίζει και εφησυχάζει τις ενδιαφερόμενες ομάδες, καθώς μένει ακόμα μία αγωνιστική, ενόσω η έφεση που άσκησε η Α.Ε.Κ. θα εκδικαστεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Η άποψή μου μπορεί να ξενίζει, μπορεί να φαίνεται υπερβολική, ακόμα και αυστηρή, αλλά είναι η αλήθεια. Και το χείριστο είναι η αντιμετώπιση μεγάλης μερίδας δημοσιογράφων, οι οποίοι, προκειμένου να γίνουν αρεστοί στο κοινό της Α.Ε.Κ., ποδοπατούν κάθε έννοια δικαίου, αυτονόητου και λογικής -ευτυχώς υπάρχουν και  λαμπρές εξαιρέσεις που λένε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φόβο και πάθος. Και συνήθως το πετυχαίνουν, με τη σύμφωνη γνώμη των οπαδών που επιμένουν να κατηγορούν τον Άρη. Ότι και καλά δέθηκε στο άρμα του Μαρινάκη. Τρίχες κατσαρές. Μπορεί να μην παραδέχονται την αλήθεια, αλλά όλοι, έστω οι περισσότεροι, γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για την κατάσταση της Α.Ε.Κ. Προφανώς επιτρέπεται να το συζητάνε μεταξύ τους, αλλά απαγορεύεται να τους το λέει κάποιος τρίτος. Εν τέλει, τι ζητούν; Να μας πουν, τι θέλουν; Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν. Πάντως, οι διαχειριστές της Α.Ε.Κ., είμαι σίγουρος, δεν έχουν ιδέα.

Υ.Γ.2 Έχω στο μυαλό μου κάποιες ενδιαφέρουσες πολιτικές σκέψεις. Θα τις εκθέσω σε ανύποπτη στιγμή.

Υ.Γ.3 Ο Σούλης δήλωσε ότι του αρέσει που εργάζεται στον Άρη. Σύμφωνοι, ορισμένες δηλώσεις γίνονται για να χαϊδέψουν αυτιά και να ευχαριστήσουν τους πάντοτε απαιτητικούς οπαδούς, αλλά νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σούλης δεν ψεύδεται ή υπερβάλλει. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι αν τον θέλουμε και την επόμενη σεζόν. Απλά να υπενθυμίσω ότι η φιλοσοφία της ομάδας δεν θα αλλάξει συνταρακτικά κι ότι είναι διαφορετικό να στήνεις από το να διαχειρίζεσαι. Η ταπεινή μου γνώμη, πάντως, υποδηλώνει ότι μπορούμε να του προτείνουμε επέκταση συνεργασίας. Εκτός αν ο Σκόρδας έχει καλύτερη εναλλακτική.

Υ.Γ.4 Τι έγινε, ρε παιδιά; Από τη γιούχα και τα αυθόρμητα συνθήματα, φτάσαμε στην αποθέωση; Σε μόλις τέσσερις μέρες; Τώρα τα παιδιά που δηλώνουν φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να επιστρέψουν σχολείο με ψηλά το κεφάλι. Αλλά, θα μου πείτε, εδώ υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι αδικείται ο περιορισμένων ικανοτήτων Φετφατζίδης. Τι να λέμε, τώρα; Υπάρχει περίπτωση να σωθεί αυτή η χώρα; Υπάρχει περίπτωση να σωθεί αυτό το ποδόσφαιρο;

Υ.Γ.5 Αυτό είναι συναυλία!

7 σχόλια:

  1. Χάρης

    Κάνθαρε, ο ΠΑΟΚ δεν είναι η πρώτη ομάδα του Σαββίδη. Είχε ασχοληθεί και στην Ρωσία με μια ομάδα, όπου αγνοώ τί έπραξε όσο ήταν ιδιοκτήτης. Πιθανότατα έκανε την πλάκα του και το ποδοσφαιρικό αγροτικό του, στην Ρωσία τί χρήμα να ξεπλύνεις άλλωστε και ποιός να σε κυνηγήσει (εκτός αν είσαι αντικαθεστωτικός), όταν όλο το Κράτος είναι οι ολιγάρχες τύπου Αμπράμοβιτς (ο οποίος έχει διατελέσει και Κυβερνήτης, άρα σαν να λέμε αρχηγός Κράτους, σε μια ανατολική επαρχία στην Σιβηρία).

    Μέχρι τώρα δείχνει ότι στον ΠΑΟΚ κινείται σοβαρά. Ψάχνει έκταση για εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ (ας το δούμε βέβαια να γίνει και έργο κάποια στιγμή), έχει βάλει για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου €15 εκατομμύρια (λίγα δεν τα λες), έχει φέρει κάποιους έμπειρους και νεαρούς παίκτες (μέσω δικών του μάνατζερ) για να ενισχύσει την ομάδα και να βγει η χρονιά πιο άνετα, έχει ταπώσει τον Γκαρσία, έβαλε χέρι στον Δώνη και στους οπαδούς (άλλοι πρόεδροι τον λαό και τους παίκτες-σημαίες τους έχουν στα όπα-όπα). Προς το παρόν, η τροχιά της ομάδας δείχνει ότι λογικά θα βγει 1η στα play-off και ό,τι τσεπώσει από την Ευρώπη (είτε στους ομίλους του Champions League είτε στο Europa League), και όλο και κάτι θα τσοντάρει ο Ιβάν (λεφτά επιπέδου Κόκκαλη στον Ολυμπιακό με μεταγραφές τύπου Giovanni και Carembeu μάλλον δεν βάζει). Αυτά είναι για την προσεχή σαιζόν. Για το μέλλον, θα δούμε τί θα κάνει ο Ιβάν. Αλλά για παν ενδεχόμενο (μιας και κάποια στιγμή ίσως ο Ιβάν κόψει λάσπη, ποτέ δεν ξέρεις), και με την καθίζηση ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, πρέπει ο ΠΑΟΚ να έχει έσοδα από μόνος του, δηλαδή να βγαίνει στους ομίλους του Champions League.

    Στον Ολυμπιακό όπως λες πήγαν από τις γιούχες στην αποθέωση. Από τον "Θρύλο ΑΕΚάκι του Μαρινάκη", στην Θρυλάρα που ρίχει 6άρες. Προσπερνάω το ότι ο Φετφατζίδης έκανε τις ντρίμπλες του κόντρα σε μια ομάδα που έκανε απλά εκδρομή (μιας και ήταν ακόμα νωπό το σκηνικό του ΟΑΚΑ και έπαιζαν χωρίς διάθεση να φορτσάρουν και να ρισκάρουν τραυματισμούς και λοιπά). Ο ισχυρισμός μου περί εκδρομής του Πανθρακικού (δεν του καταλογίζω τίποτα τύπου στησίματος) αποδεικνύεται από το ότι ο 37 Μαΐων Ibagaza έκανε σπριντ και ντρίμπλες στην αντίπαλη περιοχή και τους πέρναγε όλους. Προσπερνάω και το ότι τον Σιόβα (όχι ότι ο Μανωλάς, συγγνώμη, Μπεκενμπάουερ ήθελα να πω, είναι καλύτερος από τον Σιόβα) στο 1ο γκολ τον έκανε 2 φορές χαζό ένα παικτάκι του Πανθρακικού, λες και ήταν ο Μέσσι. Εδώ το ρεπορτάζ λέει ότι ο Μαρινάκης θέλει να στελεχώσει ένα social media task force (δική μου πατέντα το όνομα!!!). Δηλαδή, θα βάλει ανθρώπους να ασχολούνται επαγγελματικά με Facebook και αθλητικά sites (τουλάχιστον τα κόκκινα) και με παρεμβάσεις ή και λογοκρισία να υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Προέδρου, στην λογική ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν "όσοι μπαχαλάκηδες και αχάριστοι θέλουν να βλάψουν τον Ολυμπιακό μας"! Αν αληθεύει (προσωπικά αδιαφορώ), τουλάχιστον σημαίνει ότι ο Μαρινάκης δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον Ολυμπιακό, το αντίθετο θα έλεγα. Όπως ο Κόκκαλης που είχε τον Ολυμπιακό για ασπίδα, αν ποτέ τα πράγματα σκούραιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υ.γ. 1. λατρεύω τα ελληνικά σου!
    υ.γ. 2. λατρεύω τα ελληνικά σου!
    υ.γ. 3. λατρεύω τα ελληνικά σου!
    υ.γ. 4. λατρεύω τα ελληνικά σου!
    υ.γ. 5. λατρεύω τα ελληνικά σου!!
    υ.γ. 6. αυτό είναι συναυλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρη, ο Σαββίδης συμμετείχε σε Α.Μ.Κ. και πήρε την ομάδα. Απλά πραγματα. Για να καταλάβουμε τι παπατζιλίκι πέφτει με κάθε υποψήφιο επενδυτή που ντεμέκ ενδιαφέρεται για μια ΠΑΕ. Όπως έγραψα στο κείμενο, αυτή τη στιγμή τα θέλω του Σαββίδη είναι νόμος. Αν βγει να υποστηρίξει το θεσμό του προπονητή -κι όχι απαραίτητα τον ίδιο τον προπονητή-, ουδείς θα τον αμφισβητήσει. Αν μιλήσει κατά του Γκαρσία, αυτόν τον ''επαναστάτη'' που έφαγε ο ''κακός'' ο Δώνης, ουδείς θα φέρει αντίρηση. Αν φέρει πίσω τον Ζαγοράκη, τότε μιλάμε για μια μεγαλειώδη επιστροφή. Τέλος. Ό,τι θέλει, γίνεται. Για τον Ολυμπιακό τι να πούμε; Βάσει εικόνας, και ξεπερνώντας το άστοχο mentality των οπαδών του, ήταν από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Απλά έπαιρναν τα αποτελέσματα λόγω ποιοτικών μονάδων που δεν έχουν οι αντίπαλοι. Τι θέλουν, όμως; Πρωτάθλημα; Το πήραν. Ήδη από το καλοκαίρι. Θέαμα; Πώς; Με τον Ζαρντίμ; Πώς ήρθε όμως ο Ζαρντίμ; Μόνος του; Θέλουν αποτελέσματα και θέαμα; Τολμώ να πω ότι τέτοιο άθλημα δεν έχει ανακαλυφθεί. Το ερώτημα είναι απλό: θέλουν να βλέπουν θέαμα, αλλά κάπου κάπου να μην κάθεται το αποτέλεσμα; Όπως, π.χ., στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο; Όσο για τον Μαρινάκη και τις πρακτικές του, αυτά είναι παλιά κόλπα. Πολύ παλιά. Αλλά, όπως οι οπαδοί του Ολυμπιακού πρέπει να σκεφτούν αν αγαπάνε περισσότερο την ομάδα παρά το ποδόσφαιρο, έτσι κι ο Μαρινάκης πρέπει να αποφασίσει τι είδους ηγεσία θέλει. Διότι αυτές οι πρακτικές μπορεί να είναι παλιές, αλλά είναι και λίαν επικίνδυνες.

    Λύχνε, με τιμά το σχόλιο σου. Αν και το βρίσκω μάλλον υπερβολικό, ευχαριστώ πολύ! Κοπλιμάν ολκής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Προφανώς και οι θρυλάρες θέλουν θέαμα, γκολ, αποτελέσματα και ξεφτίλα του αντιπάλου. Το τί θέλουν στον Ολυμπιακό, το έχει πει ξεκάθαρα ο Τάκης Λεμονής, όταν είχε αναλάβει 2η φορά προπονητής της ομάδας. Είχε πει ότι "θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα βάζει 3 γκολ στον αντιπαλο και δεν θα σταματάει". Συνδύασέ το και με την μόνιμη γκρίνια των οπαδών όταν ο αντίπαλος τολμάει κιόλας να βάζει γκολ στην θρυλάρα μέσα στο "τηγάνι". Εδώ κράζανε τον Βαλβέρδε την πρώτη χρονιά που δεν έπαιζε με 2-3 σέντερ φορ στο Καραϊσκάκη και έπαιζε με 2 αμυντικά χαφ ανεξαρτήτως αντιπάλου. Με δυό λόγια, θέλουν η ομάδα να κερδίζει τους αντιπάλους με 5-0, χωρίς να τους επιτρέπει να περνάνε ούτε καν την σέντρα. Γιατί όμως αυτός ο παραλογισμός?

    Θα έλεγα ότι αιτία του παραλογισμού είναι η Παράγκα, ο Κόκκαλης και η διάλυση του Πρωταθλήματος. Κακά τα ψέμματα, ο Κόκκαλης με την Παράγκα έπαιρνε τα πρωταθλήματα σαν στραγάλια, και καλόμαθε τους οπαδούς, που είδαν αμέτρητους θριάμβους επί των αντιπάλων (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής) όλα αυτά τα χρόνια, με και χωρίς διατησία. Έβγαινε μόνιμα στο Champions League τσεπώνοντας χοντρά λεφτά (τα οποία κάποιες φορές στερήθηκαν άδικα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ). Το πρωτάθλημα, που κάποτε είχε ένα επίπεδο και μια ποιότητα (ακόμα και πριν τα τρελά λεφτά της NOVA και του Alpha Digital το 2001), υδροκεφαλίστηκε σε υπερθετικό βαθμό και ξέπεσε. Εκείνες τις εποχές (που ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Πανιώνιος, όλοι ήταν δυνατότεροι ποιοτικά), ήταν απόλυτα ανεκτό να κάνει ο Ολυμπιακός 1-2 ήττες και 4-5 ισοπαλίες, ήταν μέσα στο πρόγραμμα (σήμερα, "απαγορεύεται" να περνάει ο αντίπαλος την σέντρα ή ακόμα και να ακουμπάει την μπάλα). Κάπου το 2003, 2004, το πρωτάθλημα χωρίστηκε οριστικά σε 2 ταχύτητες που απείχαν σημαντικά. Ολυμπιακός (κυρίως) και Παναθηναϊκός από την μία, και όλοι οι άλλοι από κάτω. Το θαύμα της ΑΕΚ με τον Ντέμη διαλύθηκε με τον Βάλνερ το 2008. Γνωστά είναι όλα αυτά. Έκτοτε, όλοι οι αντίπαλοι (εκτός από αναλαμπές τύπου πολυμετοχικού Παναθηναϊκού) εξέλιπαν.

    Κάπως έτσι λοιπόν, με όλα αυτά να έχουν συμβεί τα τελευταία 17 έτη, πώς να μην είναι παράλογος ο κόσμος του Ολυμπιακού? Πώς να μην βαφτίζονται παικτάκια όπως ο Φετφατζίδης και ο Μανωλάς, σε Μέσσι και Μέλμπεργκ αντίστοιχα, και ο κόσμος να τα χάφτει (ειδικά με τον Φέτφα)? Αυτό που λες Κάνθαρε, δηλαδή το θέαμα και πού και πού το αποτέλεσμα να μην κάθεται (κι έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα, ο τίτλος να μην κινδυνεύει σε καμία περίπτωση), είναι το ιδανικό για μια ποδοσφαιρκή ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρη, μήπως τότε δεν αγαπάνε επ' ουδενί το ποδόσφαιρο, αλλά κάτι άλλο; Τις νίκες, για παράδειγμα; Ή την ΠΑΕ; Και λέω την ΠΑΕ, διότι θυμήθηκα την απίστευτη στήριξη των οπαδών του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Μαρινάκη που ορμούσε σαν ταύρος και ισοπέδωνε τα πάντα. Μην κοιτάς που φέτος ήταν κάπως πιο ήρεμος. Και ποια είναι η πλάκα; Ότι φέτος, σιγά σιγά, οι ίδιοι οπαδοί αποκαλούν τον Μαρινάκη ''χοντρό'', λένε ότι ''έστησε το ματς με τον ΠΑΟ'' κι ότι ''έκανε τον Θρύλο ΑΕΚάκι''. Φαίνεται ότι μπορούν να τον κράζουν οι ίδιοι, αλλά απαγόρευεται κάποιος έκτος Ολυμπιακού. Τι να πεις και τι να σχολιάσεις.

    Ακόμα και τα χρόνια του Κόκκαλη, που όπως λες υπήρχαν καλές ομάδες που μπορούσαν να του κόψουν βαθμούς χωρίς να φαίνεται αφύσικο ή παράλογο, είχαμε και μια τρομακτικά εξώφθαλμη στήριξη από εξωγενείς παράγοντες. Τι να πρωτοθυμηθώ; Την φάτσα του Γιαννακόπουλου που έπεφτε από πλευρικούς ανέμους και σφύριζε ο ρεφ; Κι εκεί που λες τώρα θα πάρει κίτρινη για θέατρο, έδειχνε την άσπρη βούλα; Τέλος πάντων. Το σταματώ εδώ. Αλλά θα είχε ενδιαφέρον αν δούμε πως θα εξελισσόντουσαν εκείνα τα πρωταθλήματα, αν παιζόντουσαν χωρίς τόση αβάντα. Δεν μιλάω μόνο για τα πρωταθλήματα που άξιζαν ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ. Μιλάω για την αντίδραση των οπαδων του Ολυμπιακού και τα λεφτά του τσου λου που δεν θα έπαιρναν.

    Μα, διάβαζα κάτι άρθρα - ο Θεός να τα κάνει άρθρα- που έλεγαν για τον Φετφατζίδη. Ότι αδικείται στον Ολυμπιακό. Ότι πρέπει να τον δουν κι άλλο για να τον κρίνουν. Ότι έχει πάρα πολλές ικανότητες. Να τον δοκιμάσουν ως βασικό. Ποιος αδικείται; Ποιον να κρίνουν; Τι ικανότητες; Τι να δοκιμάσουν; Δεν βλέπουν ότι ο παίχτης είναι ανεπαρκής; Και τι σημαίνει να τον δοκιμάσουν; Παγωτό είναι; Και ποιες ικανότητες; Στο σέρβις ή στις πωλήσεις; Οι προπονητές του Ολυμπιακού δεν τον βλέπουν στις προπονήσεις; Τόσο χαζοί είναι; Εμπαθείς; Δεν ξέρω. Κάτι αντίστοιχο γράφουν και για τον γκελαδόρο Μανωλά. Ο οποίος είναι πιο ασταθής κι από το χέρι του παππού που μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Και ξέρεις τι γίνεται; Όσο περισσότερο τους αποθεώνεις και τους ανυψώνεις, τόσο πιο σκληρή γίνεται η πτώση και έρχεται η αποκαθήλωση.

    Πολλές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Για να το τελειώνουμε, οι Θρυλάρες δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο σημαίνει "αγώνας και ό,τι γίνει", ενώ εδώ στην Ελλάδα "απαγορεύεται" ο αντίπαλος να περνάει την σέντρα. Αγαπάνε τις 5άρες και την ξεφτίλα του αντιπάλου. Λαχταράνε να "γαμάνε" με το στόμα τους αντίπαλους οπαδούς. Έτσι τους έμαθε άλλωστε ο Κόκκαλης μέσω του Τσουκαλά και της Θύρας 7.

    Αυτά που λένε οι οπαδοί κατά του Μαρινάκη, κάποια έχουν βάση (Θρύλος αεκάκι), κάποια όχι. Στήσιμο με τον Παναθηναϊκό, όπου τους έκανε πλάκα ο Μπαρμπαρούσης και ο κουτσός ο Φιγκερόα, δεν νομίζω να υπάρχει. Αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν αγγαρεία εδώ και 2 μήνες, πώς να παίξουν φορτσάτα με τον διαλυμένο Παναθηναϊκό (εδώ δεν έκαναν μία φάση έστω με τον ΠΑΟΚ στο τηγάνι)?

    Όσο για τον Βαγγέλη, φέτος ήταν ήρεμος γιατί δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να αγριέψει. Πάνε οι εποχές με τα εγκλήματα του Δαλούκα κατά της Ελλάδας. Αν ας πούμε του χρόνου ο Σαββίδης κάνει κανένα γερό μπάσιμο στον ΠΑΟΚ και γίνει απευθείας ανταγωνιστικός, να 'σαι σίγουρος ότι ο Μαρινάκης θα γίνει ρινόκερος, θα ρευτεί, και θα ορμήσει αλαλάζοντας για να τα διαλύσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη, όπως το έχω σπουδάσει στο μυαλό μου, υπάρχουν τρεις συνιστώσες. Αυτός που αγαπάει την ομάδα, δηλαδή αυτά που πιστεύει ότι εκείνη πρεσβεύει, αυτός που αγαπάει την εκάστοτε ΠΑΕ, προφανώς επειδή τρώει ψωμάκι ή λαμβάνει ''χάρες'', και εκείνος που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες έχουν οπαδούς που ανήκουν και στις τρεις κατηγορίες. Και μικρή μερίδα αυτών των οπαδών συχνά μπορεί να τους δεις να αλλάζουν κατηγορία. Το πρόβλημα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ότι δεν αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Υποθέτω ότι αγαπάμε ένα άθλημα που μοιάζει με ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι. Για αυτό και βλέπεις, για παράδειγμα, ''κακές'' διοικήσεις στην ΕΠΟ ή στις ομάδες. Για αυτό και βλέπεις ''κακούς'' οπαδούς.

    Για τον Μαρινάκη, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Από την αρχή, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε και συστήθηκε, τα έχω πει. Έκανε μπαμ, βρε παιδί μου. Νομίζω, πάντως, ότι με την δεδομένη άνοδο του ΠΑΟΚ, θα έχουμε, χρησιμοποιώντας μια δική σου λέξη, ένα ωραίο πρωτάθλημα ''ρινοκέρων''. Που ίσως ξεκινήσει από το φετινό τελικό κυπέλλου. Αν, εν τέλει, προκριθεί ο ΠΑΟΚ εις βάρος του Αστέρα.

    Καλό μεσημέρι και καλό τσου λου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...