Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σε δαιμονιώδη φόρμα



Ο Τόμας Μίλερ πετυχαίνει το πρώτο γκολ της Μπάγερν, ενώ οι παίχτες των Καταλανών δείχνουν να μην ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που δεν νοιώθει φόβο απέναντί τους. Οι γηπεδούχοι θα πετύχουν ακόμα τρία γκολ, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να αξιοποιήσουν την κατοχή και να μην μπορούν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε η Μπαρτσελόνα με 4-0 για τον θεσμό του Champions League ήταν από την Δυναμό Κιέβου, το Δεκέμβριο του 1997. Θρίαμβος...!

Υ.Γ.1 Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο έτερο ματς. Αλλά όποιος νομίζει ότι η Ρεάλ βρίσκεται ήδη στον τελικό, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Ντόρτμουντ είναι μια γρήγορη ομάδα. Με γρήγορους παίχτες. Και η Ρεάλ σπάνια συναντά τέτοιους αντιπάλους. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι θα επιλέξει ο Μουρίνιο. Διότι, πολύ φοβάμαι, αν αγωνιστεί όπως με την Γαλατά, θα έχει σημαντικό πρόβλημα. Ο Κλοπ δεν δίνει χρόνο στην αντίπαλη άμυνα για να στηθεί και να προσαρμοστεί. Παίρνει την μπάλα και ξεχύνεται πειθαρχημένα στην κόντρα. Θα κάνει το ίδιο κι ο τεχνικός της Ρεάλ; Το αποκλείω. Επειδή ο Μουρίνιο είναι κανονικός προπονητής, κι όχι τσαρλατάνος ή κυανοπώγωνας που ακούει τι λέει ο κάθε τυχάρπαστος, πιθανολογώ ότι θα δώσει χώρο στην Ντόρτμουντ, δηλαδή κατοχή. Εξάλλου, σε τέτοιους αγώνες, και δη ημιτελικούς, δεν διστάζει να επιστρατεύσει την σκοπιμότητα. Απλά να θυμάται ότι η σκοπιμότητα έχει πολλές μορφές και δεν είναι όλες καταδικαστέες. Προσοχή, όμως: στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν ομάδες που κρατάνε την πρωτοβουλία, χωρίς να έχουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά κατοχής. Και πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα από την Ρεάλ, δεν υπάρχει.

Υ.Γ.2 Στενοχωριέμαι και λυπάμαι για την Α.Ε.Κ. Κι αυτό, διότι γνωρίζω πολύ καλά, από πρώτο χέρι, ότι τέτοιες στιγμές είναι δύσκολες. Καταλαβαίνω ότι οι φίλοι της Α.Ε.Κ. είναι μπερδεμένοι και πάσχουν από όψιμο δονκιχωτισμό. Η μετάθεση ευθυνών και η δημιουργία αόρατων εχθρών συχνά δρα σαν παυσίπονο, αλλά, καθώς κυλά πολύτιμος χρόνος, τα συμπτώματα της ασθένειας παραμένουν. Μέχρι να εντοπιστούν και να καταπολεμηθούν. Δεν εξανεμίζονται αυτοβούλως. Η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω στους Α.Ε.Κ.τσήδες είναι να αντιληφθούν την αναγκαιότητα και τη σημασία μια σωστής και έγκαιρης διάγνωσης. Και -προφανώς!- δεν έχω διάθεση και όρεξη να καζουριάσω ή να μιλήσω υποτιμητικά. Δεν είναι στο στυλ μου, άλλωστε. Όταν ο άλλος βρίσκεται στο έδαφος και διπλώνει από τον πόνο, δεν τον κλωτσάς. Όμως, επιτρέψτε μου να φανώ κυνικός -αλλά, συνάμα, και ρομαντικός. Ουσιαστικά θα πω ό,τι έλεγα και στην περίπτωση του Άρη, το 2005. Θα πω ό,τι θα έλεγα και στην περίπτωση που θα υποβιβαζόταν ο Άρης, το 2013. Νταξ, έπεσε μια ομάδα. Και τι έγινε; Σιγά τα ωά. Και για να το πάω ακόμα παραπέρα, ομάδες σαν την Α.Ε.Κ., τον Άρη και τον Π.Α.Ο.Κ., δηλαδή ανώνυμες εταιρίες με χρέη, θα έπρεπε να έχουν ένα σφιχτό κολάρο στο λαιμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μπας και στρώσουν. Τέλος πάντων. Ο γνήσιος οπαδός, λοιπόν, αυτός που κουβαλάει λογική τρέλα μέσα στο μυαλό του, δεν ενοχλείται από τέτοιες καταστάσεις. Δεν τον απασχολούν. Ναι, νοιώθει περίεργα, στενοχωριέται, αλλά δεν μιζεριάζει. Ούτε χάνει το κουράγιο του. Διότι συνειδητοποιεί ότι η ομάδα, η κάθε ομάδα, αποτελεί ζήτημα ήσσονος σημασίας. Αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της ζωής του, κι όχι όλη του τη ζωή. Κι αυτό το κομματάκι, αυτό το μικρό ποσοστό της καθημερινότητάς του, δεν μπορεί να του το πάρει κανείς, παρά μόνο ο εαυτός του. Δεν γράφω τίποτα άλλο. Το βουλώνω. Και πολλά είπα.

Υ.Γ.3 Οι αυτοβιογραφίες δεν μου προξενούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν με ελκύουν. Δεν τις συμπαθώ. Μου φαίνονται αδιάφορες. Νοιώθω ότι δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι ουσιώδες. Μπορεί να κάνω και λάθος. Και για να είναι ειλικρινής μαζί σας, δεν έχω διαβάσει κάποια αυτοβιογραφία. Ούτε από πολιτικό, ούτε από στρατιωτικό, ούτε από αθλητή. Επαναλαμβάνω: μπορεί να πέφτω έξω στις εκτιμήσεις μου. Όμως, ρε παιδιά, ας είμαστε δίκαιοι και αληθείς. Όταν έχεις δει τον Ζιοβάνι να παίζει μπάλα, δεν χρειάζεσαι την αυτοβιογραφία του για να καταλάβεις πόσο παιχταράς ήταν.

Υ.Γ.4 Ο Πάγκαλος, αυτός ο ευκλεής πολιτικός και υπεύθυνος άντρας, χτυπά εκ νέου: «Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον ''θάψω''» [...] «Υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που είναι τώρα στελέχη και βουλευτές εν ενεργεία, που κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Τσοχατζόπουλος, τον υποστήριζαν. Αν οι επιλογές τους είχαν γίνει δεκτές από το ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα είχε γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Και δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα είχε κάνει ως πρωθυπουργός της χώρας, σε ποια θέση θα ήταν το κόμμα, το πολιτικό σύστημα και η χώρα γενικότερα». [...] «Όταν ο λαός είναι σοβαρός και δεν ψηφίζει φασίστες της Χρυσής Αυγής, τρελιάρες του ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένους του Καμμένου, κάνει τις επιλογές του, τιμωρεί και επιβραβεύει συμπεριφορές». Τα σχόλια, νομίζω, περιττεύουν.

Υ.Γ.5 Όταν οι αδερφές Heart έχουν κέφια...

My love is the evening breeze touching your skin, The gentle sweet singing of leaves in the wind, The whisper that calls after you in the night, And kisses your ear in the early light, You don't need to wonder, you're doing fine, And my love, the pleasure's mine, Let me go crazy on you, Crazy on you...

14 σχόλια:

  1. Γαμώ το, ήλπιζα για λεπτομερή ανάλυση του αγώνα και καλά λόγια για την ομάδα μου! Σε όσους έλεγαν εψές ότι η Barcelona απλά δεν έπαιξε, αντιπαραθέτω το ότι η Bayern δεν την άφησε να παίξει, αλλά και αυτό που λες, Κάνθαρε, ότι δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν μια ομάδα που δεν τους φοβάται.

    Πάμε για γερμανικό εμφύλιο στον τελικό; Εγώ θα ήμουν πολύ χαρούμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά σιγά κάθε ομάδα που μισώ αποκλείεται!

    Για την Α.Ε.Κ. άρχισαν και τα καλά, έφυγε ο Χατχημούσιας από την Original. Ένα βήμα κάθε φορά και θα δούμε την ομάδα μας εκεί που θέλουμε πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Φίλτατε Κάνθαρε, για το χθεσινό ματσάκι (παρ' ότι δεν το είδα εξ αιτίας της NOVA και της έλλειψης παραδακίου για να πάω για μπύρα, και το internet είχε γονατίσει... βολεύτηκα με live stream από αθλητικό site), επαναλαμβάνω όσα έλεγα και την εποχή των αγώνων με την Μίλαν: η Μπαρτσελόνα από τον Γενάρη και μετά δείχνει πτώμα, περπατάει, πώς αλλιώς να το πω. Όταν χάνεις από τους άμπαλους αλλά ορεξάτους Μιλανέζους 2-0 με ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ (χωρίς αντίδραση, χωρίς ευκαιρίες), υπάρχει πρόβλημα, και μόνο τυφλός δεν το βλέπει. Όλα τα προβλήματα σκεπάστηκαν από την ΥΠΕΡπροσπάθεια στον επαναληπτικό και το 4-0 που ακολούθησε.

    Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες. Μόνο που αντί για την Μίλαν βρέθηκε η διαολεμένη Μπάγερν Μονάχου. Ρόμπεν, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λαμ, Αλάμπα, Σβάινστάιγκερ, Μίλλερ. Παίκτες που αν τους λείπει συνολικά η τέχνη και η εγκεφαλικότητα των Μέσσι, Τσάβι, Ινιέστα και λοιπών, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τρέξουν ασταμάτητα και να ποδοπατήσουν (κυριολεκτικά, όπως έγινε στο γκολ του Ρόμπεν) όποιον βρουν μπροστά τους. Μπορεί χθες τα 2 από τα 4 γκολ των Βαυαρών να μην έπρεπε να μετρήσουν, αλλά πιστεύω πως η συνολική εικόνα των 2 ομάδων έδειχνε ότι η Μπάγερν θα κατατρόπωνε την Μπαρτσελόνα. Αυτό που συνέβη χθες, και συγγνώμη για την έκφραση, θυμίζει το γνωστό "ΤΣΟ & ΛΟ". 4-0 έγραψε το κοντέρ. Με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα. Και η Μπάγερν δεν είναι Μίλαν για να φάει 4 ή 5 γκολ στην Βαρκελώνη.

    Αλλά ξέρεις, τέτοιες βραδιές είναι καλό να συμβαίνουν πού και πού. Με κόντρα διαιτησία (πόσες φορες, ειδικά ο Μουρίνιο, έχουν ξελαρυγγωθεί όλοι για την Μπαρτσελόνα και την διαιτησία?) και συντριβή (τόσες φορές τον "έχουν δώσει" στους αντιπάλους, καιρός να τον "αρπάξουν" και μια φορά) για την Μπάρτσα. Για να συνέλθουν από του χρόνου και να ξανασκεφτούν κάποια πράγματα. Όταν επί σειρά ετών ρίχνεις σε όλους 5άρες και 6άρες χωρίς αντίσταση, είναι αδύνατον να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα, όσο ταπεινός άνθρωπος κι αν είσαι. Και όχι, δεν αντιπαθώ την Μπαρτσελόνα.

    Όσο για το αποψινό ματς, Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ξέρω τί θα γίνει, αλλά συνολικά πιθανολογώ ότι η Ρεάλ θα προκριθεί, έστω και οριακά. Μπορεί να μην τρέχει όπως πέρυσι (αυτόν τον ρόλο τον έχει φέτος η Μπέγερν), όμως παραμένει ομαδάρα. Και ναι, ο Μουρίνιο θα δώσει χώρο στους Γερμανούς, για να μπορούν ο Ρονάλντο, ο Εζίλ, ο Ντι Μαρία και ο Ιγκουαΐν να ξαμολυθούν και να τρέξουν στην αντεπίθεση. Πάντως, η ανακοίνωση της Μπάγερν ότι πήρε τον Γκέτσε από την Ντόρτμουντ, μου φάνηκε unfair.

    ΑΕΚ και Άρης (όπως και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό που πέρυσι δεν δικαιούνταν άδεια, αλλά και τον Ολυμπιακό παλαιότερα επί Κοσκωτά) δεν είναι παρά Ανώνυμες εταιρίες, και θα έπρεπε να λειτουργούν ως τέτοιες. Επομένως, εφ' όσον κάποιοι υπεξαίρεσαν λεφτά από τις ΠΑΕ ή/και εξαπάτησαν το Δημόσιο, θα έπρεπε να γίνει αλώς ό,τι προβλέπεται. Διάλυση των ΠΑΕ (οι Ερασιτεχνικές ας έμεναν ως είχαν) και δίωξη κατά φυσικών προσώπων, όποιοι κι αν είναι.

    Όσο για τον Πάγκαλο, μένω στο "οι ψεκασμένοι του Καμμένου"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην μας λες τέτοια ρε Κάνθαρε, να δούμε δυο γερμανικές ομάδες τελικό...όχι αυτην την εποχή, πόσα να αντέξει η ψυχούλα του λαουτζίκου ε κάνθαρε?

    Πέρα απο την πλάκα τελικός Μπάγερν-Ρεαλ θα είναι ΜΥΘΙΚΟΣ. Απο την μια η Μπάγερν μετα το κάζο με την Τσέλσι πέρυσι που αυτη τη στιγμή πετάει και απο την άλλη η ΡΕΑΛ με τον Μουρίνιο να διεκδικεί τσου-λου στην τελευταία του χρονιά με Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρίως ανάρτηση: 8 γραμμές
    υστερόγραφα: 80 γραμμές
    Για αυτό σε γουστάρω, επειδή καταρρίπτεις τα στερεότυπα!

    Στο θέμα μας τώρα, το ευχαριστήθηκα χθες με την Μπάρτσελόνα, δεν θέλω ρε άλλα ματς με κατοχή 70-30 υπέρ του ενός! Θέλω γρήγορο και ωραίο ποδόσφαιρο με εξτρεμάκια τύπου Ριμπερί και Ρόμπεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Twisted, πίστεψέ με, κι εγώ περίμενα λεπτομερή ανάλυση του αγώνα! Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα σε απογοητεύσω στον επαναληπτικό. Απλά να πω ότι η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα τηρούν πολλά κοινά στοιχεία. Και στην φιλοσοφία, και στην οργάνωση. Και αγωνιστικά δεν έχουν να κρύψουν τίποτα. Προβλέψιμοι οργανισμοί που βρίθουν με απρόβλεψιμότητα. Μεγάλες ομάδες γαρ. Για αυτό ας περιμένουμε να δούμε και το επόμενο ματς. Υποθέτω ότι θα είναι τελείως διαφορετικό.

    Κύριε Stark, πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα για την ΑΕΚ δεν έχουν έρθει. Είναι θλιβερό να βλέπεις τους δημοσιογράφους να μετατρέπουν το άσπρο σε μαύρο και να μασκαρεύουν την αλήθεια σε ψέμα. Ούτε οι πολιτικοί τέτοια επιτυχία. Και με τι συνέπεια! Αξιοθαύμαστη! Και το χείριστο είναι ότι οι περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ, αντί να στείλουν στο διάολο αυτούς τους δημοσιογραφίσκους που έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι διδάσκουν ήθος και δημοσιογραφική δεοντολογία, κάθονται και επηρεάζονται δυσμενώς. Παρακαλώ, να γράψεις μια λίστα με τις ομάδες που μισείς και γιατί!

    Χάρη, τουλάχιστον το αποψινό ματς θα το δείξει η ΝΕΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από κει και πέρα, ναι, η Μπάρτσα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αλλά ας μην προτρέχουμε ότι αποκλείστηκε. Τα ίδια έλεγαν και κάποιοι τυχάρπαστοι μετά το Μιλάνο και στον επαναληπτικό κρύφτηκαν. Τώρα, αφού περίμεναν καρτερικά ήττα της Μπάρτσα, ξαναβγήκαν. Όπως τα σαλιγκάρια που εμφανίζονται μετά από βροχή. Σίγουρα, το 4-0 δεν αντρέπεται τόσο εύκολα όσο το 2-0. Αλλά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τακτική και ψυχολογική αντίδραση της Μπάρτσα. Εδώ, άλλωστε, έχει πάρει Euro η Ελλάδα και έχει βγει Πρωθυπουργός ο Τζέφρυ. Ας χαρούμε το παιχνίδι κι ας προκριθεί ένας εκ των δυο. Τέλος να πω ότι ουδείς έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Ούτε είναι αμαρτία να χάνεις. Αλλά εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιούμε το όμορφο ποδόσφαιρο που απολαύσαμε από αυτήν την ομάδα και να την κρεμάμε κάθε φορά που χάνει. Θυμάσαι τι λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτηση περί της κατηγορίας οπαδών που δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο; Εν πάση περιπτώσει. Τέλος, ούτε εγώ αντιπαθώ την Μπαρτσελόνα. Και δεν είμαι Μπαρτσελόνα. Έχω πει ότι στην Ισπανία υποστηρίζω την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά νομίζω ότι θα συμφωνήσω ότι η χρόνια έλλειψη αντίστασης σε φθείρει. Κι αυτό, διότι δεν σε κρατά σε εγρήγορση. Το αποψινό ματς έχει επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι άλλο να λέμε ότι ο Μουρίνιο θα δώσει χώρους στον Κλοπ, κι άλλο να το βλέπουμε να εφαρμόζεται στο χόρτο. Νομίζω ότι η Ρεάλ θα είναι πολύ προσεκτική. Προβλέπω κλειστό σκορ. Και μη σου φαίνεται unfair νη ανακοίνωση της μεταγραφής του Γκέτσε. Ήταν unfair. Για τις ΠΑΕ τα έχω πει πολλές φορές. Και το τελευταίο κρούσμα, δηλαδή ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, με επιβεβαιώνει. Δεν πάει να ''καίγεται'' η Ελλάδα, οταν πρόκειται για μία εκ των πέντε μεγάλων ομάδων, θα γίνει χαμός. Για τα υπόλοιπα κοινωνικά και πολιτικά, τσιμουδιά. Όμως, δεν θέλω επιβεβαίωση. Συνέπεια, ισονομία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία θέλω. Τέλος, για τις δηλώσεις του Πάγκαλου, όπως είπα και στην ανάρτηση, τα σχόλια περιττεύουν.

    Ιταλέ, δεν ξέρω αν θα είναι μυθικός. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να οργανώσω μια επική βραδιά στο σπίτι. Μυθική! Ξέρεις τώρα, φλερτ με εύγεστες ξανθιές, λουκανικούμπες και λοιπά!

    Παρτάλι, μου το έχουν ξαναπεί αυτό με τα υστερόγραφα. Βρε, λες όντως να καταρρίπτω τα στερεότυπα και να μην το έχω πάρει πρέφα; Το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπάρτσα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μπορεί να το λατρεύουμε ή να το βαριόμαστε, αλλά ας μην το απαξιώνουμε. Το ωραίο ποδόσφαιρο έχει πολλές μορφές και σίγουρα μία από αυτές είναι η ταχύτητα, σε πόδια και μυαλό. Σαν αυτό που παίζω κάθε Παρασκευή στο 8x8! Νταξ, λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα!

    Πολλές καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περίμενα να χάσει η Μπαρτσελόνα χτες αλλά όχι με αυτό το σκορ. Ήμουνα μεταξύ 2-0, 2-1, άντε το πολύ για 3-1. Αλλά να φάμε (και λέω φάμε γιατί είμαι Μπαρτσελονικός) τεσσάρα σε καμία περίπτωση. Για ανατροπή 5-0 πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Αν ήταν κάποια άλλη ομάδα θα έλεγα ίσως και με λίγη κωλοφαρδια. Με αυτήν την Μπαγερν όμως μάλλον ήττα και μέσα στην Βαρκελώνη. Τώρα αν κάνει και αυτό η Μπάρτσα τότε πρέπει να της δώσουμε την κούπα ανευ τελικού αγώνα μιας και δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει.
    Μπάγερν - Ρεάλ τελικός και ο Μουρίνιο θα κλαίει. Πρόβλεψη κάνω τίποτα δεν είναι σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα φίλε ,θα πω μόνο αυτό που άκουσα απο το σύζυγο "έζησα να δω και την ΑΕΚ στη β εθνική" ,οι δε κόρες το κλάμα κορόμηλο την Κυριακή...
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να σου πω την αμαρτία μου που δεν είναι αμαρτία, πολύ το χάρηκα που ρούφηξε την τεσσάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περίνιο, εγώ έλεγα ότι θα χάσει με 3-2! Ναι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί το σκορ. Αλλά, όπως είπα και παραπάνω, θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να δούμε την τακτική και ψυχολογική αντίδραση της Μπάρτσα. Κανένα αποτέλεσμα δεν θα μου προξενήσει έκπληξη. Το επίπεδο είναι τόσο υψηλό, που οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα εύθραστες. Αν η μία ομάδα δεν βρεθεί σε καλή βραδιά, τρώει δύο, και τρία, και τέσσερα. Όπως η Ρεάλ με την εντυπωσιακή Ντόρτμουντ.

    Φούλη, δεν είναι ντροπή να πέσει η ΑΕΚ. Ούτε αμαρτία ή κακούργημα. Εδώ έχουν υποβιβαστεί ευρωπαϊκά μεγαθήρια. Και προφανώς έχουν ξανασηκωθεί. Η ΑΕΚ;

    Πρόεδρε, υπό ποιο πρίσμα εκφράζεις αυτή τη γνώμη;

    Πολλές καληνύχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρης

    Σήμερα ευτύχησα να δω το ματσάκι Μπορούσια Ντόρτμουντ εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης. Η φετινή Ντόρτμουντ δεν έχει καμία σχέση με την περυσινή αφελέστατη ομάδα, που έτρωγε 3 μπαλάκια από τον Ολυμπιακό, παρ' ότι πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο ρόστερ! Προφανώς και έδωσαν βάρος στο Τσάμπιονς Ληγκ, αφού χάσανε την 3η συνεχόμενη Μπουντσλίγκα εδώ και πολύ καιρό, με την δαιμονιώδη Μπάγερν Μονάχου να τους αφήνει 20+ βαθμούς πίσω στην 2η θέση.

    Με εντυπωσίασε ένας παίκτης που για μένα ήταν γενικά ένα μεγάλο ερωτηματικό, ο Γκούντογκαν. Δεν κατάλαβα την πραγματική του ποδοσφαιρική αξία, αλλά σήμερα έκανε ματσάρα. Κανονικό μηχανάκι! Ο Ρόις τον έχω σταμπάρει από το Euro του καλοκαιριού ότι είναι παικταράς. Κάτι Μπλαστσικόβσκι, Γκρόσκροϊτς και δεν συμμαζεύεται είναι απλά τρεχάλες. Ο Γκέτσε είναι ποδοσφαιρικό μυαλό, αν και δεν τον είδα καλά σήμερα. Για το τέλος, αφήνω τον Λεβαντόφσκι που τον ξέρω καλά από πέρυσι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά το 3ο γκολ, που άλλαξε θέση στην μπάλα για να δημιουργήσει χώρο για σουτ, είναι (κατά την αλεφαντική ορολογία!) μεγάλου παίκτου. Τις προάλλες υποστήριξα ότι ο Λεβαντόφσκι και άλλοι θα παίξουν όσο καλύτερα μπορούν για να πάρουν μεταγραφή, αλλά τον πρόλαβε ο Γκέτσε. Ο Λεβαντόφσκι όλο και κάπου θα πάει αργά ή γρήγορα, με τα 4 που έριξε στην Ρεάλ.

    Ξανασκέφτηκα την φασαρία με το unfair της Μπάγερν απέναντι στην Μπορούσια, με τον Γκέτσε να είναι η πέτρα του σκανδάλου. Πιστεύω ότι ήταν τρικ των Βαυαρών, ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ντόρτμουντ και να διευκολύνουν την πρόκριση της Ρεάλ (την οποία πιστεύουν ότι "έχουν" περισσότερο από την Μπορούσια που τους ξέρει καλύτερα μέσα από το πρωτάθλημα) στον τελικό. Έλα όμως που οι Γερμανοί έκαναν ματσάρα και πέταξαν 4 γκολ στην Ρεάλ.

    Για την Ρεάλ τα έχω ξαναπεί. Παραμένει πολύ καλή ομάδα, αλλά αγωνιστικά έχει πέσει πολύ σε σχέση με πέρυσι που πέταγε φωτιές από τον κώλο (ενώ φέτος το κάνει η Μπάγερν). Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο παλεύει στο ίδιο επίπεδο, αλλά με τις τόσες αποτυχίες στην Πριμέρα (με συνέπεια να χαθεί το πρωτάθλημα από τον Οκτώβρη που ήταν στην μέση της βαθμολογίας) και τους τσακωμούς του Μουρίνιο με Κασίγιας και Ράμος (με υπόνοιες ότι του έστησαν χαλάστρα για να τον διώξουν από την Ρεάλ, με το να χάνουν επίτηδες σε συνεχόμενα παιχνίδια) έχει απογοητευτεί σίγουρα. Οι άλλοι έχουν πέσει, ειδικά οι 2 επιθετικοί Μπενζεμά και Ιγκουαΐν. Ακόμα και ο σκύλος ο Κεντίρα δεν είναι ίδιος. Πάλι καλά που από το 2ο μισό της σαιζόν έχει πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Μόντριτς. Ο Κροάτης μαζί με τον Ρονάλντο (τουλάχιστον μέχρι που κρίθηκε το ματς στο 4ο γκολ και μετά αρχίσανε οι γιόμες της απελπισίας) ήταν οι μόνοι που πάλεψαν και διασώθηκαν από την Ρεάλ απόψε.

    Μετά τα εμφατικά αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών, θεωρώ δεδομένο τον "γερμανικό" τελικό ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η Ρεάλ, βάσει της συνολικής της εικόνας φέτος (και της αντίστοιχης της Ντόρτμουντ που τους κόντραρε κανονικά στα 2 παιχνίδια των ομίλων του Τσου Λου), θεωρώ δύσκολο να ανατρέψει το 4-1. Καλά, για την Μπαρτσελόνα δεν το συζητάμε. Επαναλαμβάνω ότι η φετεινή Μπάγερν δεν είναι Μίλαν ή καμιά άλλη ομαδούλα για να φάει 5 γκολ στην Βαρκελώνη από την τωρινή Μπαρτσελόνα που παραπατάνε. Το 4-0 απλά δεν καλύπτεται, όση υπερπροσπάθεια κι αν κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρη, δεν νομίζω ότι υπάρχει γνήσιος οπαδός του ποδοσφαίρου που δεν χάρηκε με το ματς. Ταχύτητα, δύναμη, φαντασία, τακτική. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Αύριο θα δημοσιεύσω μια ανάρτηση για το παιχνίδι. Επομένως, επίτρεψέ μου να μην αναφερθώ στο παρόν σχόλιο ιδιαίτερα στην τακτική.

    Το unfair της Μπάγερν έδωσε, πιστεύω, τεράστιο bοost στον Γκέτσε, αλλά και στους Ρόις με Λεβαντόφσκι, να παίξει για την ομάδα και να κλείσει στόματα με την προσωπική και ομαδική απόδοση. Και μπορεί ο Γκέτσε να μην έκανε μεγάλο παιχνίδι, αλλά έπαιξε ιδανικά τον ρόλο του, συνεργάστηκε άψογα με τον Ρόις και έδωσε σημαντικό στήριγμα στον Λεβαντόφσκι.

    Όλοι στέκονται στα τέσσερα γκολ του Λεβαντόφσκι, αλλά ο παίχτης κλειδί, όπως πολύ σωστά διέκρινες, ήταν ο Γκουντογκάν. Έκοβε, έτρεχε με την μπάλα, πήγαινε σαν τρελός από δω κι από κει. Καταπληκτική εμφάνιση. Μαζί με τον Μπέντερ κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και αιχμαλώτισαν την Ρεάλ.

    Γενικώς μου αρέσει η Ντούρτμουν ως ομάδα. Νέα, παθιασμένη, γρήγορη. Το ίδιο και οι παίχτες που την αποτελούν. Και γουστάρω ιδιαίτερα τον Γκροσκροϊτς και τον Μπλαστσικόφσκι. Ελπίζω να αντέξει και του χρόνου. Να μην λυγίσει από τις πωλήσεις παιχτών. Είναι σίγουρο ότι θα πάρει πολλά λεφτά και θα αντικαταστήσει τους παίχτες που θα φύγουν, είτε με αγορές είτε με προωθήσεις από τα φυτώρια, αλλά το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί η χημεία. Έβλεπες, για παράδειγμα, στο χθεσινό ματς πόσο εύκολα βρισκόντουσαν οι παίχτες μεταξύ τους. Στα μάτια μας φαινόταν εύκολο, αλλά για να επιτευχθεί απαιτούνται αμέτρητες ώρες προπόνησης.

    Η Ρεάλ είναι πολύ μπερδεμένη. Το πρωτάθλημα χάθηκε σχεδόν από το ξεκίνημα. Τα αποδυτήρια δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους κατάσταση. Έχω την εντύπωση ότι ο Μουρίνιο έχει χάσει την αγωνιστική και εξωαγωνιστική πειθαρχία -κι αυτό διότι ξέρει ότι θα φύγει. Αγωνιστική διότι ο Ράμος έχει να τελειώσει αγώνα χωρίς κάρτα από τον καιρό που έπαιζε με αυτοκινητάκια και εξωαγωνιστική διότι το να πετάς στον πάγκο τον Κασίγιας θυμίζει επιλογή Αλέφαντου. Δεν ξέρω αν ορισμένοι παίχτες θέλουν να τον διώξουν, αλλά οι φήμες οργιάζουν ότι πάει στην Τσέλσι: άρα το πέτυχαν.

    Ο Χιγκουαΐν έχει πέσει πολύ μετά τον τραυματισμό του. Και ο Μουρίνιο τον έχει μεταλλάξει κάπως. Επειδή μπορεί και τρέχει περισσότερο από τον Μπενζεμά του αναθέτει ανασταλτικό ρόλο. Τον Μπενζεμά, πάλι, νομίζω ότι ποτέ δεν τον πήγαινε ο Μουρίνιο. Μπορεί να κάνω και λάθος.

    Για τους επαναληπτικούς ας μην λέμε μεγάλες κουβέντες. Εδώ έχει πάρει Euro η Ελλάδα. Πάντως, αν ήμουν ο Χάινκες ή ο Κλοπ θα κατέβαινα στον επαναληπτικό πιο δυνατά από ποτέ, με ξεκάθαρο σκοπό να κυνηγήσω το γκολ. Με ένα εκτός έδρας γκολ θα τους τελειώσουν ψυχολογικά. Το σίγουρο είναι ότι μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε ομάδες υψηλότατου επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρης

    Δύο πραγματάκια για να τελειώνουμε:

    1. Συμφωνώ 100% ότι στις ρεβάνς οι Γερμανοί πρέπει να κυνηγήσουν έστω και ένα γκολ.

    2. Ο Μουρίνιο έχει χάσει όντως την εξωαγωνιστική πειθαρχία με τις ιερές αγελάδες να κάνουν ό,τι θέλουν, και τον Κασίγιας με την πρώτη ευκαιρία (τραυματισμός στο χέρι και 2-3 μήνες έξω) τον ξαπόστειλε στην εξέδρα (και με δεδομένο ότι ο εκ μεταγραφής Ντιέγκο Λόπεθ αποδείχθηκε λίρα εκατό). Καιρό του το φύλαγε, αφού είχε προσπαθήσει νωρίτερα να βάλει βασικό τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Αντάν. Δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ο Κασίγιας φέτος, με πρόσχημα το κλασικό "ο βασικός τερματοφύλακας δεν αλλάζει". Έτσι κι αλλιώς με το τέλος της σαιζόν ο Μουρίνιο θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του (αν ήταν να συνέχιζε και του χρόνου η κατάσταση θα γινόταν αφόρητη, όσο σκληρόπετσος κι αν είναι ο Μουρίνιο). Το χουνέρι που κάνει στον Κασίγιας δεν είναι Αλεφαντικό (ίσα-ίσα, σε περίπτωση που ο παίκτης κάνει καπετανάτο στα αποδυτήρια, τον ξεσκίζεις κανονικά και ανελέητα). Τέτοιο θα ήταν αν έβαζε τον Ντιέγκο Λόπεθ να κάνει ζέσταμα πίσω από τον Κασίγιας σε κάθε ματς, κάθε 15 λεπτά. Το έκανε στον Ολυμπιακό την τελευταία φορά, με τον Κλεόπα Γιάννου να βλέπει αυτό το θέαμα με τον Φάνη Κατεργιαννάκη να ζεσταίνεται.

    Κάτι τελευταίο για τον Κασίγιας. Δεν είναι τυχαίο που, με όσα έχουν γίνει εδώ και 2 χρόνια στα αποδυτήρια, έστω και κάποιοι λίγοι Ρεαλιστές τον βρίζουν τελευταία. Σε καμία περίπτωση δεν νομίζω να είναι έργο του φευγάτου Μουρίνιο. Παικταράς ο Κασίγιας, με πολύχρονη θητεία και προσφορά στην Ρεάλ, αλλά αν έκανε μαλακία (δηλαδή να ηγήθηκε προσπάθειας φαγώματος του Μουρίνιο), του αξίζει ό,τι παθαίνει. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάρη, δεν βρισκόμαστε στα αποδυτήρια της Ρεάλ κι ως εκ τούτου κάνουμε υποθέσεις, όσο επικίνδυνο κι αν είναι αυτό.

    Λέγεται ότι Κασίγιας ηγήθηκε μιας προσπάθειας να διώξει τον Μουρίνιο. Πώς ηγήθηκε; Τι έκανε δηλαδή; Μάλλον αυτός έβγαζε τα των προπονήσεων προς τα έξω κι όχι επειδή πήγε να τον φάει. Αλλά έστω ότι πήγε να τον φάει, ποιοι άλλοι ήταν μαζί του; Λέγεται ότι και με τον Ράμος, ο οποίος του είχε πει κάποτε το αμίμητο ''που να ξέρεις εσύ ότι τα μαρκαρίσματα αλλάζουν στις στημένες φάσεις, αφού δεν έχεις φορέσει ποτέ κοντό παντελονάκι'', δεν έχει καλή σχέση. Γιατί δεν κρεμάει και το δικό του δελτίο; Γιατί κρέμασε μόνο το δελτίο του Κασίγιας; Κάπως ακραία λύση, όταν μιλάμε για τέτοιο μέγεθος ομάδας, δεν νομίζεις; Τέλος, από τα ρεπορτάζ που διαβάζω για τη Ρεάλ, ο μόνος που κατηγορεί τον Κασίγιας είναι ο Μουρίνιο. Οι οπαδοί με το μέρος τους Κασίγιας είναι. Προφανώς το ίδιο και η διοίκηση, παρά την σιωπή της. Κι αυτό ίσως ενοχλεί τον Μουρίνιο περσισσότερο από όσο νομίζουμε.

    Πολύ απλά, οι κινήσεις του, και μάλιστα από την αρχή της σεζόν, δείχνουν ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του. Ήξερε ότι δεν θα κάτσει την επόμενη σεζόν και για αυτό κάνει ό,τι κάνει. Όπως το ότι τον κατηγορούσαν πριν μήνες οι ιθύνοντες της Ρεάλ ότι, χωρίς να έχει ακουστεί πως ενδέχεται να φύγει, δεν έχει παρουσιάσει κανένα πλάνο για την επόμενη χρονιά. Κάπως αντιεπαγγελματικό, αν πράγματι ισχύει. Η υπόθεση μυρίζει ''καμμένη γη''. Όχι ακριβώς σαν της Ίντερ, μπορεί και χειρότερα.

    Τέλος, προσκυνώ τον Αλέφαντο και τις ανώτατες τακτικές του! Σε ψυχολογικό και αγωνιστικό επίπεδο. Ξέρεις τώρα, αναφορές για Τούρκους και επαναστάσεις, αλλαγή στην αλλαγή, ζέσταμα τερματοφύλακα για σπάσιμο και λοιπά!

    Υ.Γ. Λογικά αύριο το πρωί θα ανέβει η ανάρτηση για την Ντόρτμουντ μαζί με κάποια σχόλια για την Τσέλσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...