Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Το μεγαλείο της επικοινωνίας

Όλα ξεκινάνε από τον Δώνη. Είναι άχρηστος, θεωρούν κάποιοι. Νταξ, άχρηστος δεν είναι. Μην λέμε ό,τι θέλουμε. Έχει ορισμένες εμμονές -συχνά αποτελούν ατέλειες του αγωνιστικού πλάνου- και σίγουρα δεν είναι επικοινωνιακός, δηλαδή αρεστός σε οπαδούς και, κυρίως, σε δημοσιογράφους. Αλλά, όπως έχουμε αναφέρει, ο εκάστοτε προπονητής αποτελεί το εύκολο θύμα. Εξιλαστήριο. Χαρακτηρίζεται, βλέπετε, ως αναλώσιμος. Είναι αμυντικογενής, υποστηρίζουν μερικοί. Όποιος έχει παρακολουθήσει τον Ατρόμητο του Δώνη, γνωρίζει τι ποδόσφαιρο του αρέσει να παίζει. Διότι, αν είναι αμυντικογενής ένας προπονητής που έπαιζε με τα σέντερ μπακ στη σέντρα, τότε κι εγώ είμαι αεροπόρος επειδή πετάω χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα. Δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, ισχυρίζονται ορισμένοι. Έλα, Χριστέ και Παναγία! Οι οπαδοί συνιστούν μια περίεργη κάστα. Αν δεν παίρνεις αποτελέσματα, σε κατηγορούν. Αν παίρνεις αποτελέσματα, αλλά δεν παίζεις καλή μπάλα, πάλι σε κατηγορούν. Και για να μην μακρηγορώ, αν θέλουν αποτελέσματα και θέαμα, τότε θα πρέπει να βρουν άλλο άθλημα. Εξάλλου, ποιος νομίζουν ότι είναι ο Δώνης; Ο κλώνος του Ρίνους Μίχελς; Και, σε τελική ανάλυση, τι ζητούσε ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. από τον Δώνη; Αφήστε, δεν θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω. Έδιωξε τον Γκαρσία, λένε οι περισσότεροι. Άκυρο. Ο προπονητής δεν μπορεί να διώξει κανέναν. Η διοίκηση παίρνει τις αποφάσεις. Κι όταν ο Δώνης εισηγήθηκε στην διοίκηση την απομάκρυνση του Γκαρσία, ο Σαββίδης έτριβε τα χέρια του. Διότι θα ξεφορτωνόταν δυο βαρίδια, γνωρίζοντας, παράλληλα, τι πρόκειται να επακολουθήσει: ο Δώνης ''έδιωχνε'' τον παίχτη, και οι οπαδοί θα έδιωχναν τον Δώνη -αρκεί να θυμάται ότι οι οπαδοί είναι σαν τις γυναίκες. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Η απορία μου είναι η εξής: πώς γίνεται ο Δώνης να μην αντιλαμβανόταν την αναμπουμπούλα που θα προκαλούσε η απόφασή του; Δεν είναι άπειρος. Δεν ήξερε ότι η τελευταία χρονιά της βεντέτας απαιτεί ειδικούς χειρισμούς;


Και φτάσαμε στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Ποιος ήταν ο αντίπαλος; Η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μακράν της δεύτερης. Μιλάμε για μια κούρσα που έτρεχε ένα και μοναδικό άλογο. Κι αυτό το άλογο ονομάζεται Αστέρας Τρίπολης. Στην Τούμπα, λοιπόν, ο Π.Α.Ο.Κ. κέρδισε με την ψυχή στο στόμα. Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε τον κόσμο της ομάδας να ονειρεύεται τελικούς και επικές μετακινήσεις οπαδών. Έπρεπε να σπάσουν και το ρεκόρ προσέλευσης σε τελικό κυπέλλου. Για να καζουριάζουν τους Αρειανούς. Ό,τι ντεμέκ είναι το αφεντικό της πόλης. Που να ήξεραν ότι το αφεντικό της πόλης είναι η μιζέρια! Και ποια ήταν η διαχείριση του επαναληπτικού; Υποδειγματική. Και θα σας εξηγήσω αμέσως το γιατί. Ο Π.Α.Ο.Κ. καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει βάλει μπρος τους επικοινωνιακούς του μηχανισμούς. Στο φουλ οι μηχανές. Ξεκινήσαμε με τις υποσχέσεις του Σαββίδη. Ό,τι και καλά θα ισοπεδώσει το κατεστημένο του Ολυμπιακό -για να στήσει το δικό του, όπως πιστεύουν οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες. Έπειτα, δόθηκε βάρος στις επενδυτικές πράξεις του ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε.: ξαφνικά ο Σαββίδης ενδιαφερόταν για όλες τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας. Καταραμένη επίδειξη δύναμης! Στην πορεία, και εντελώς ξαφνικά, ένα σημαντικό μέρος του επικοινωνιακού μηχανισμού στράφηκε κατά του προπονητή. Μην σας προξενεί εντύπωση. Θέλω να πιστεύω ότι απευθύνομαι σε μη αφελές κοινό. Έτσι λειτουργούν οι ανεπίσημοι εκπρόσωποι τύπου των Π.Α.Ε. Και μην απορείτε με τη δήθεν στήριξη του Ιβάν προς τον Δώνη για το θέμα του Γκαρσία. Το είπαμε προηγουμένως: με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. Εξάλλου, έχουμε σχολιάσει πως αυτή την εποχή στον Π.Α.Ο.Κ. ό,τι λέει και κάνει ο Ιβάν είναι νόμος.

Στη συνέχεια είχαμε την άνευ προηγουμένου προπαγάνδα εις βάρος του Άρη -αργότερα, προστέθηκε και η Α.Ε.Κ. Για να μην ξεχνάμε και τον αντίπαλο της πόλης. Ότι και καλά ανέβηκε σε άρματα. Τρίχες κατσαρές! Με τις διαιτησίες που είχε ο Άρης και την λάσπη που δέχτηκε, τρομάζω στη σκέψη τι θα γινόταν, αν ο Άρης δεν είχε ''δεθεί'' στο άρμα του Μαρινάκη. Αλλά ο επικοινωνιακός πόλεμος που ξέσπασε ήταν άριστα οργανωμένος. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός είχε στηθεί άψογα. Όπως ακριβώς συνέβη στον επαναληπτικό του κυπέλλου. Στην αρχή, λοιπόν, ο Αστέρας ήταν στημένος, επειδή έχασε από τον Άρη. Τι τους πείραξε περισσότερο, ήθελα να ήξερα; Ότι ο Αστέρας έφαγε πέντε γκολ από κάποια ομάδα ή ότι έφαγε πέντε γκολ από τον Άρη; Αίνιγμα ολκής. Κατόπιν, ο στημένος Αστέρας έγινε ντοπαρισμένος. Και η απόδειξη είναι ο τραυματισμός του Φορμίκα. Μην σας ξεγελάει το γεγονός ότι έσπασε τον αυχένα του και παραλίγο να μείνει παράλυτος. Κόλπο ήταν για να μην υποβληθεί σε ντόπινγκ κοντρόλ. Τέλος, ο στημένος και ντοπαρισμένος Αστέρας, σύμφωνα με τα επικοινωνιακά γρανάζια της Π.Α.Ε., είχε βάλει τα big guns, που λένε και στο χωριό μου, για να προκριθεί με αθέμιτους τρόπους. Γιατί; Διότι τα κέντρα αποφάσεων δεν ήθελαν, υποτίθεται, να προκριθεί στο τελικό η ομάδα της Σαλονίκης για να μην γίνουν φασαρίες. Έλα, όμως, που ο Σπάθας έδωσε στον Π.Α.Ο.Κ., εκτός από τα σπόρια, και το καρπούζι! Και κάπως έτσι, λοιπόν, το παρόν άρθρο κλείνει όπως άρχισε. Όλα ξεκινάνε από τον Δώνη...

Υ.Γ.1 Πρόκειται για είδηση μεγατόνων! Ο Ξαβιέρ Ζανέτι, ο άνθρωπος που έχει ανακαλύψει το φίλτρο της νεότητας, έπαθε ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα! Ο λόγος στον ίδιο: «Νιώθω έναν απίστευτο πόνο. Δεν υπάρχει πρόβλημα, θα το ξεπεράσω». Οφείλω να υποβάλλω τα ειλικρινή σέβη μου σε αυτόν τον εξαιρετικό αθλητή και, πιθανολογώ, άνθρωπο. Πραγματικός αρχηγός. Πραγματική σημαία.

Υ.Γ.2 Η Παρί πέρασε από την Εβιάν και αποσπάστηκε, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, εννιά βαθμούς από την μισητή Μαρσέιγ. Όμως, αλλού είναι τα ωραία. Τα βλέμματα έχουν στραφεί στον Μπελχαντά, τον παίχτη της Μονπελιέ, και το πέναλτι που έχασε στο ματς με την Αζαξιό. Ποιο είναι το περίεργο; Ότι, πριν το εκτελέσει, φαίνεται να δείχνει στον Οτσόα, τον τερματοφύλακα της Αζαξιό, που θα στείλει την μπάλα! Όμως, αν η εκτέλεση ήταν στημένη, γιατί να κάνει νεύμα προς τον Οτσόα; Θα μπορούσε να το στείλει άουτ.

Υ.Γ.3 Η τελευταία μόδα συνοψίζεται ως εξής. Ο έχων εργασία γκρινιάζει υπέρ το δέον στον άνεργο για τον προϊστάμενό του, το εργασιακό περιβάλλον, το μισθό του, το ωράριο, το πρωινό ξύπνημα, τη φύση εργασίας του κ.ά. Κάπως προκλητικό, δεν νομίζετε; Και το λυπηρό είναι να μην καταλαβαίνει ο έχων εργασία ότι απευθύνεται σε κάποιον που δεν έχει δουλειά. Να μην καταλαβαίνει ότι ο άνεργος στενοχωριέται όταν ακούει συνεχώς τέτοια πράγματα και νοιώθει άβολα. Σαν να γκρινιάζει κάποιος που δεν έχει παπούτσια σε κάποιον που δεν έχει πόδια. Τέλος πάντων. Μάλλον εγώ φταίω που είμαι καλός listener και τους αφήνω να μιλάνε.

Υ.Γ.4 Πραγματικοί Πολέμαρχοι!

If you could feel the way I feel about you, Hear the things I say, If you could see the way I am without you, These Lost and Lonely Days...

22 σχόλια:

  1. Χάρης

    Εντάξει, κοινό μυστικό ήταν ότι ο Δώνης, ανεξάρτητα από το τί θα κατόρθωνε ο ΠΑΟΚ, με το τέλος της σαιζόν θα αποχωρούσε. Άπαξ και είσαι αφεντικό με λεφτά σαν τον Σαββίδη (και όχι κανένας απαράγοντας σαν τον Κομπότη ή τον Δημητρέλο), διώχνεις και παίρνεις παίκτες και προπονητές έτσι απλά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι προς τί τα επικονωνιακά παιχνιδάκια και οι δολοπλοκίες του Ιβάν. Αν θέλει να διώξει τον Δώνη, απλώς τον απολύει. Δεν ελπίζει ότι ο κόσμος θα τον βρίζει επειδή έδιωξε τον αγαπημένο Πάμπλο Γκαρσία για να φύγει τρέχοντας. Αν θέλει να διώξει τον Βρύζα, του το λέει στην ψύχρα. Γιατί να φέρει τον Ζαγοράκη και τάχα να τσουγκρίσουν για να σηκωθούν και οι δύο να φύγουν στο τέλος? Τόση αρνητική ενεργεια έχει μαζευτεί στην ομάδα, ενώ απλώς θα μπορούσε σαν κανονικό αφεντικό που είναι ο Σαββίδης να διώξει όποιον γουστάρει όποτε θέλει. Εκτός κι αν είναι τσιγκούνης και θέλει να γλιτώσει αποζημιώσεις απόλυσης και ελπίζει σε παραιτήσεις όσων δεν γουστάρει. Αν είναι έτσι και μετράει τις €100.000 και €200.000 λέω γω για αποζημίωση, πώς θα βάλει εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ για να τον κάνει πρωταγωνιστή?

    Ο Ζανέττι είναι περίπτωση ποδοσφαιριστή. Άλλοι στα 25 τους σαν τον Ντιόγκο έχουν αράξει με τα πρώτα λεφτά που έβγαλαν από το ποδόσφαιρο, και ο Χαβιέρ στα 39 παρακαλώ συνεχίζει και μάλιστα βασικός σε μια ομάδα όπως η Ίντερ. Ο τραυματισμός του στον αχίλλειο τένοντα (άτιμο σημείο αυτό, ο Γιούρκας είχε κάνει εγχείριση και στους 2 όταν έπαιζε στην Ατλέτικο και έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε) πρέπει να είναι ο πρώτος ουσιαστικά που έπαθε ποτέ. Σιδερένιος ο άνθρωπος, ελπίζω να τον ξαναδώ του χρόνου. Έχει ακόμα 2-3 χρόνια μπάλας μπροστά του, αν θέλει να ξεπεράσει τον θρυλικό Καμερουνέζο επιθετικό, τον Ροζέ Μιλά (νομίζω ήταν 42 ετών στο Μουντιάλ του 1990 ή 1994)!!!

    Αυτό που λες Κάνθαρε με την εργασία και την ανεργία ισχύει, και με πονάει και μένα, αν και προς το παρόν ζω από τους δικούς μου και σπουδάζω. Και το χειρότερο? Να θέλω να μπλέξω με καμιά γκόμενα, και εκείνη να θέλει να έχω δουλειά οπωσδήποτε (ενώ εκείνη δεν απαιτείται προφανώς!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρη, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Γιατί να επιστρατεύσει ο Ιβάν τέτοια κολπάκια; Αν θέλει να τον διώξει, τον διώχνει. Αν θέλει να τον κρατήσει, τον κρατάει. Τι τα θέλει αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα; Είναι άδικη η επίθεση στον Δώνη. Υπερβολική. Χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο. Η πρόσληψη Ζαγοράκη ειλικρινά δεν έχω καταλάβει που αποσκοπεί. Γιατί να τον φέρει πίσω; Για να τα τσουγκρίσει με τον Βρύζα και να φύγουν και οι δυο; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, και μαζί με τη διαχείριση του περιστατικού Γκαρσία, τότε ο Ιβάν να σπεύσει στο Χόλιγουντ για να γράφει σενάρια!

    Νταξ, τι να πούμε για τον Ζανέτι; Τεράστια προσωπικότητα στο διεθνές ποδόσφαιρο. Δεν είναι ότι παίρνεις τα χαρτάκια της Πανίνι κι εδώ και είκοσι χρόνια είναι ολόιδιος. Είναι το όλο πακέτο, βρε παιδί μου. Άσε που δεν έχω ακούσει το παραμικρό για το ποιόν του. Σοβαρός άνθρωπος και υπόδειγμα επαγγελματία. Μακάρι να επιστρέψει από τον σοβαρότατο και ιδιαίτερα ύπουλο τραυματισμό του. Όσο για τον Ροζέ Μιλά, στο Μουντιάλ του 1994 ήταν 42 χρονών! Ο Μαραντόνα, πάντως, το είχε μετανιώσει που δεν τον πήρε στην αποστολη του Μουντιάλ το 2010.

    Αγαπητέ Χάρη, κι εμένα με πονάει πολύ το θέμα αυτό. Δεν το δείχνω, βέβαια, αντιδρώντας μάλλον λάθος, αλλά νοιώθω τρομακτικά άβολα όταν μου λέει ο άλλος επανειλημμένως ''δουλεύω σαν το σκυλί και παίρνω χίλια ευρώ'' ή ''ο προϊστάμενός μου είναι καθικοκάθικο''. Έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Υπάρχουν φορές που κάποιοι το καταλαβαίνουν από μόνοι τους, νοιώθοντας κι άσχημα από πάνω, αλλά η μεγαλύτερη μερίδα δεν το αντιλαμβάνεται. Νταξ, καταλαβαίνω ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει παράπονα από το εργασιακό του περιβάλλον, αλλά εγώ δεν έχω καν εργασιακό περιβάλλον! Μακάρι να είχα! Όσο για τις γκόμενες που λες, και δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο, ανοίγεις τεράστιο θέμα που με πονάει, με πικραίνει και με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Θα μπορούσε να πω πολλά, αλλά καλύτερα να σιγήσω. Θα συγκρατηθώ, έστω και με δυσκολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνθαρε, αυτό που γράφεις στο Υ.Σ.3 κι αυτό που λέει ο Χάρης για τις γκόμενες είναι σωστό. Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εγώ βρίσκομαι σε μια παρόμοια κατάσταση που ψάχνω δουλειά και δεν βρίσκω. Και πολλές φορές νοιώθω ένοχος για αυτό. Όπως νοιώθω ένοχος κι όταν με ρωτάει κάποιος τι δουλειά κάνεις και του απαντώ άνεργος. Με τις γκόμενες να ξενερώνουν με μια τέτοια απάντηση και να σε θεωρούν αρχιτεμπέλη και χαραμοφάη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αεροπόρε μου! (πολύ καλή η παρομοίωση)

    Ο Δώνης ήξερε ότι μετά το καλοκαίρι θα φύγει. Εδώ το ξέραμε εμείς και το είχαμε γράψει δηλαδή, εδώ και αλλού, για να να μη νομίζει κανείς ότι μιλάμε κατόπιν εορτής. Επομένως ο κόουτς λειτούργησε έχοντας αυτό κατά νου, ότι αν δεν σε θέλει ο εργοδότης δεν μπορείς να παραμείνεις με το ζόρι.

    Οι "οπαδοί" αναφέρονται στο κείμενο δεν είναι οπαδοί, αλλά κάποιοι λίγοι που ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ για να φέρνουν σε πέρας ότι έργο τους ανατίθεται. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ΠΑΟΚ, σε όλες τις ομάδες ΙΣΧΥΕΙ!

    Τελευταία ο Ιβάν αρχίζει να χάνει συνεχόμενα στα μάτια μου. Το φρέσκο ολίσθημα. Δεν μπορείς να απαιτείς από τον εργαζόμενό σου να παραιτηθεί ΡΕ ΚΟΥΒΑΡΝΤΆ! Πλήρωσε την αποζημίωση που δικαιούται με βάσει την υπογραφή σου! Γιατί σε λίγο θα μπεις στην συνομοταξία των λαμόγιων και άντε να βγεις μετά.

    Προσωπικότητες σαν τον Ζανέτι δεν βγαίνουν κάθε μέρα. Και τα δικά μου σέβη και περαστικά στον παλλίκαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σχολιάσω το τέλος του κειμένου μια και για τα ποδοσφαιρικά δεν μπορώ να πω πως το 'χω.
    Το ότι υπάρχει μια μερίδα γυναικών που κοιτάει τους άντρες που έχουν λεφτά είναι γνωστό, υπήρχε και πριν την κρίση, όπως γνωστό είναι το ότι ένα δείγμα δεν αποτελεί το σύνολο.
    Επίσης πιστεύω πως ναι, υπάρχουν πολλοί σκάρτοι/λάθος/αχάριστοι/κακοί (όπως θες πες το) άνθρωποι, όχι γυναίκες (αυτό πάει πιο πολύ στο πρώτο link).

    Για την εργασία: Μου έχει τύχει και μένα να βρεθώ με ανθρώπους (κυρίως μεγάλης ηλικίας) που το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε, πραγματικά λες και το κάνουν επίτηδες, είναι: "Δουλεύεις?". Ανέκαθεν θεωρούσα την ερώτηση αυτή αδιάκριτη, πόσο μάλλον σε μια περίοδο όπως αυτή.
    Νομίζω πως ελάχιστοι δυστυχώς είναι οι άνθρωποι που επαγγελματικά κάνουν ή έκαναν αυτό που ονειρεύτηκαν.
    Χρήσιμο άνθρωπο θεωρώ τον δημιουργικό, τον έξυπνο, τον καλοπροαίρετο, τον πρόθυμο. Δεν είναι όλοι όσοι έχουν κάποια θέση εργασίας έτσι, ούτε όλοι όσοι είναι άνεργοι το αντίστροφο.
    Και οι μόνοι που θα 'πρεπε να νιώθουν ένοχοι, είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για έναν ολόκληρο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκο, κι εγώ πολλές φορές, εκτός από άβολα, νοιώθω ένοχος. Εκεί φτάσαμε, να ενοχοποιείται η αγωνία που έχουμε για να βρούμε δουλειά. Τέλος, η πίκρα με τις γκόμενες είναι να μην σε θεωρούν μόνο αρχιτεμπέλαρο και χαραμοφάη, αλλά, επίσης, να σε ονομάζουν, επαναλαμβάνω να σε ονομάζουν, άεργο και τσιγγούνη. Άεργο επειδή δεν γκρινιάζεις και ωρύεσαι όλη την ώρα για το γεγονός ότι δεν έχεις δουλειά, λες και κι αν ουρλιάξω ή διαμαρτυρηθώ όλα θα πάνε καλά. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Να θεωρείται έγκλημα που κρατώ την ψυχραιμία μου! Και τσιγγούνης επειδή δεν έχεις δικά σου λεφτά για να πληρώνεις τα πάντα όλα, λες και δεν θέλω να βγάζω τα δικά μου χρήματα και να τακτοποιώ μόνος μου τις υποχρεώσεις μου ή/και να κερνάω χωρίς δεύτερη σκέψη την γκόμενά μου. Θου Κύριε...

    Υπουργέ, είπαμε ότι ο Δώνης είναι κάπως μπρουτάλ στις δηλώσεις του. Και η αλήθεια είναι ότι αρκετές εξ αυτών είναι άστοχες. Αλλά η βελόνα έχει κολλήσει. Π.χ. στο κακό θέαμα και στο θέμα Γκαρσία. Και δεν ξεκολλάει. Για τον Ιβάν όμως, τσιμουδιά. Τέλος πάντων. Όσο για τους οπαδούς που λες, έχεις δίκιο, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι πολλές φορές οι μη οργανωμένοι αποδεικνύονται πολύ χειρότεροι των οργανωμένων και δη των πολύ οργανωμένων. Ο Ζανέτι έκανε κι άλλες δηλώσεις. Είπε ότι απλά θα αλλάξει ''ελαστικά'' και θα επανέλθει!

    Σκοτεινέ Σεφ, απλά αρκετές γκόμενες ταυτίζουν την ανεργία με τεμπελιά ή, όπως ανέφερα παραπάνω, με αεργία. Και πολλές φορές χωρίς οι ίδιες να εργάζονται. Σκέψου να έχουν και δουλειά τι γίνεται. Για το πρώτο λινκ, απλά να πω ότι γράφω αυτό που βλέπω. Και, καλώς ή κακώς, συμφωνούν πολλοί μαζί μου. Μέχρι και γυναίκες -όμως, μόνο αυτές που βρίσκονται σε κρίση νηφαλιότητας. Για την ερώτηση ''δουλεύεις;'' δεν τίθεται μόνο θέμα αδιακρισίας. Αν και προσωπικά δεν την θεωρώ τόσο αδιάκριτη. Πιο πολύ μετράει ο τρόπος και το ύφος. Αυτό που θεωρώ αδιάκριτο και θρασύ είναι η μετέπειτα συμπεριφορά απέναντί σου. Και αρκετές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να δικαιολογεί αυτονόητα και προφανή πράγματα. Κι αυτό δεν τιμά ούτε εμένα που αντιδρώ έτσι, αλλά ούτε τον άλλον που ουσιαστικά με αναγκάζει να το κάνω. Και να πω ότι δεν έχω εφόδια ή δεν είμαι χρήσιμος, να πάει στο διάολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον Δώνη δν μπορω να πω πολλά πράγματα γιατι δεν εχω ιδέα πώς είναι σαν προπονητής, μόνο σαν πάιχτη τον ήξερα.
    Αλλά γιωαυτο με τις γκόμενες μπορω να παρω θεση, γιατί είστε λίγο άδικοι. Κ θα αναφερω προσωπικη εμπειρια που ετυχε να εχω εγω δουλεια κ ο φίλος μ να μην εχει, κάτι που δεν μ ενοχλουσε, κ αντιθετως τον θαυμαζα που προχωρουσε στις σπουδες του, κατι που απαιτουσε πληρη αφοσιωση λογω της δυσκολιας.
    Το αποτελεσμα ομως ηταν να νιωθει αυτος μειονεκτικα κ μαλιστα να ερθει στο σημειο να υποτιμα τη δουλεια μου.
    Σόρυ παιδες, αλλα να εχουμε σφαιρικη αποψη!! Πάντως αυτη μου η εμπειρια θα με κανει πολυ να σκεφτω να είμαι παλι με καποιον που δεν εχει διυλεια, γιατι δεν ξερω αν θα εχω υπομονη κ διαθεση να αντιμετωπισω τετοιου ειδους ανασφαλειες ξανα..εχω κ τις δικές μου!! Μην μου δημιουργηθουν κ αλλες..
    Βεβαια ποτε μν λες ποτε. Το σχολιο μου ηταν λιγο ακυρο με το Δωνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Balanced Girl, το σχόλιό σου δεν είναι καθόλου άκυρο και είναι απείρως σημαντικότερο από τον Δώνη.

    Εσύ μπορεί να είσαι η εξαίρεση. Όπως και ο τύπος που λες ότι, ενώ ο ίδιος δεν είχε δουλειά, άρχισε να υποτιμά την εργασία σου. Το σίγουρο είναι ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αν και σε μεγάλη πλειοψηφία πάντω-κάτω ισχύουν τα ίδια.

    Ο έχων εργασία γκρινιάζει σε έναν άνεργο για τα προβλήματα που συναντά στη δουλειά του, χωρίς να σκέφτεται ότι ο συνομιλητής του δεν έχει δουλειά. Και δεν εννοώ να γίνει μια, δυο ή τρεις φορές. Ξέρω άτομα που κάθε, μα κάθε φορά που βγαίνουμε έξω θα αρχίσουν την γκρίνια. Εδώ, τις προάλλες, συνάντησα δυο γνωστούς που είχαν να δω καιρό, και, αντί να πούμε καμιά μαλακία, με πήραν μονότερμα να μου λένε για τα παράπονα που έχουν από τη δουλειά τους. Κι όταν τελείωσαν και με ρώτησαν ''εσύ;'', τους απαντώ ''άνεργος, έχω στείλει 700 βιογραφικά και τζίφος'', αντιλαμβανόμενοι το λάθος τους.

    Επίσης, η γκόμενα όταν γνωρίζει κάποιον που είναι άνεργος, το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό της είναι ''σιγά μην κάνω κάτι με κάποιον που δεν έχει δουλειά''. Στο τσακίρ κέφι μπορεί να σε θεωρήσει και άεργο. Κι αυτό -προφανώς- δεν το βγάζω από το μυαλό μου. Το έχω βιώσει ο ίδιος, και μάλιστα με άκομψο και οδυνηρό τρόπο ενόσω άκουγα με χαρά και υπομονή τα παράπονα που είχε από τη δουλειά της, και το βλέπω γενικότερα.

    Το αποτέλεσμα είναι να πλανάται ένα αίσθημα ενοχής για αυτόν που είναι άνεργος. Τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα από την αντιμετώπιση που λαμβάνει. Μην κοιτάς εσύ που είσαι η εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα, μην τρελαινεσαι οτι ειμαι η γυναικα-ινδαλμα , η γυναικα-εξαιρεση..!!!
      Ετυχε να τα φερουν ετσι οι συνθηκες της ζωης...ξερω γω..και σε αλλες εχει τυχει πιθανον να μν τους ενοχλει.
      Οσο για τα θεματα της δουλειας, εχω υπαρξει κι εγω απο την αντιθετη πλευρα του εργαζομενου που παραπονιεται για προβληματα που αντιμετωπιζει σε φιλο ανεργο. Ειναι βλακεια αλλα μερικες φορες θελει κ ο εργαζομενος να γκρινιαξει αλλα να μην νιωσει τυψεις. Δν σ λεω συνεχεια, εκει γινεσαι παρτακιας, αλλα δν μποεις να καταπιεζεσαι συνεχεια αν οντας μεν εργαζομενος αντιμετωπιζεις προβληματα κ πνιγεσαι.
      Το κακο με την ανεργια ειναι πως σε κανει να νιωθεις αχρηστος ενω δν εισαι. Το περασα κ εγω αυτο το σταδιο καποτε. Σαρακι που σε τρωει. Τι να πω.. Ευχομαι να αλλαξουν τα πραγματα..αληθεια

      Διαγραφή
    2. Εννοείται ότι θα γκρινιάξεις στους φίλους για την εργασία σου κι όχι μόνο. Αν δεν γκρινιάξεις στους φίλους σου, πού θα γκρινιάξεις; Αλλά ορισμένοι το έχουν παραξηλώσει με τα παράπονα που έχουν από τη δουλειά της. Το έχουν κάνει σύστημα.

      Καταλαβαίνω ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι το ψυχολογικό φορτίο που μεταφέρει η ατέρμονη γκρίνια τους, πάντοτε, σχετικά με τη δουλειά τους ,σε έναν άνεργο, αλλά θα τους συμβούλευα να το σκεφτούν κάπως καλύτερα. Κι όπως είπα σε προηγούμενο σχόλιο, σε αυτό ίσως να ευθύνομαι κι εγώ που πάντα, ως καλός listener, αφήνω τον συνομιλήτη μου να γκρινιάξει.

      Αγαπητή μου, κι εγώ εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα. Προσωπικά παραμένω αισιόδοξος, ψύχραιμος και υπομονετικός! Δεν τα παρατώ τα όπλα!

      Τέλος, για το θέμα γκόμενας σε επαναφέρω στο προηγούμενό μου σχόλιο.
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  9. Το οτι δεν είχε στήριξη ο Δώνης είναι σχετικό.
    Μια χαρά στήριξη είχε, και απο τη διοίκηση, και απο τα ΜΜΕ. Το να σε βγάζουν νικητή σε μια αντιπαράθεση τύπου "η πόλη δεν μας χωράει και τους 2" με τον Γκαρσία, αποτελεί τελικά πράξη στήριξης προς τον προπονητή, η δεν αποτελεί;
    Οσο τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωναν, λογικό άπαντες να του βάλουν στοιχήματα, και αυτά τα στοιχήματα τα έχασε.

    Για τα περι (τεράστιου) Ζανέτι, συμπληρώνω και δήλωση (τεράστιου) Τότι: "Χαβιερ, μην κάνεις κανα αστείο, και λείψεις απο το Ιντερ-Ρομα!! Λάβαρα μόνο με σένα ανταλάσω"
    Τα λόγια περιττά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλεξ, πρόσεχε: δεν αναφέρομαι στο αν είχε ή δεν είχε στήριξη. Η στήριξη στα λόγια είναι πολύ εύκολη. Στην πράξη, όμως;

    Ο Δώνης έχει κάνει λάθη. Και στις μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού, και στα αγωνιστικά και, κυρίως, στις δηλώσεις του, μερικές εκ των οποίων ήταν τραγικά αλαζονικές ή κυνικές. Αλλά η επίθεση που δέχεται είναι ανελέητα ανελέητη. Από δημοσιογράφους που υποστηρίζουν τον Ζαγοράκη επειδή είναι επιλογή του Βρύζα, από δημοσιογράφους επειδή δεν είναι επικοινωνιακός, από οπαδούς επειδή δεν λέει πράγματα που τους αρέσουν and the list goes on. Γενικώς ο Δώνης δεν είναι προπονητής που κάνει δημόσιες σχέσεις. Κι αυτό στον ΠΑΟΚ απαγορεύεται.

    Και δεν τον κράζουν για τον επικοινωνιακό του ρόλο, αλλά για το θέαμα. Λες και επί Σάντος ή Δερμιτζάκη η ομάδα έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ακόμα κια για τον Μπολόνι τα ίδια έλεγαν. Δεν τον κράζουν για ορισμένες μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού, αλλά για τον Γκαρσία. Με τον Ιβάν να τρίβει τα χέρια του που ξεφορτώθηκε και τους δυο, και να παρουσιάζεται κι από τα ΜΜΕ αθώος. Η στήριξη του Ιβάν προς τον Δώνη για το θέμα Γκαρσία ήταν μόνο στα χαρτιά. Του έριξε το μπαλάκι και οι δημοσιογράφοι που περνάνε την ανεπίσημη γραμμή της ΠΑΕ ανέλαβαν τα υπόλοιπα.

    Όσο για την δήλωση του Τότι, προσκυνώ! Σεβασμός ανάμεσα στους δυο αρχηγούς!

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω βάλει ακόμα τον Ιβαν στο ίδιο καζάνι με όλα τα άλλα τα λαμόγια του ποδοσφαιρικού κύκλου. Όμως η πράξη του να πιέζει τον Δωνη να παραιτηθεί για να μην πληρώσει ΜΙΑ αποζημίωση όταν απειλεί να αγοράσει την μισή Ελλάδα με κάνει να ανησυχώ. Απο εκεί και πέρα αν όντως ισχυεί το σκεπτικό σου ότι έδιωξε Γκαρσία μέσω Δώνη ώστε μετα να διώξει Δώνη, τον κάνει και πολυ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΑ...χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιταλέ, ορθώς δεν τον έχεις βάλει στο ίδιο καζάνι. Είναι κάπως νωρίς για αυτό το πράγμα. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος του τα έχει πει λάθος του Ιβάν. Διότι αυτά που έγιναν στην Τρίπολη πριν τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου, δηλαδή οι αναφορές στη διαιτησία, στα κέντρα αποφάσεων και στα ντόπινγκ κοντρόλ, μου φαίνονται κάπως περίεργα για κάποιον ξένο που μόλις πρόσφατα εισήλθε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να κάνω και λάθος.

    Επειδή παρακολουθούσα το σίριαλ Γκαρσία, καθώς και τις αντιδράσεις του Σαββίδη το ίδιο διάστημα, νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ τα έφερε ακριβώς όπως ήθελε. Με τη βοήθεια ορισμένων δημοσιογράφων, φυσικά.

    Άσε που οι κακές γλώσσες λένε ότι έφερε πίσω τον Ζαγοράκη για να τα σπάσει με τον Βρύζα, με σκοπό να φύγουν και οι δυο οριστικά. Αλλά σε αυτό ευθύνεται κι ο Ζαγοράκης που δέχτηκε να επιστρέψει. Αινιγματικά παράλογη κίνηση.

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και που θα γκρινιάζουμε εμείς οι έχοντες εργασία όταν όλος ο περίγυρος μας είναι άνεργοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Κάνθαρε!

    Τελικά μόνο κάποιοι εκτός ΠΑΟΚ, οπως εμείς, στηρίζαμε τον Δώνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρτάλι, εννοείται ότι θα γκρινιάξεις! Δεν λέω οι έχοντες εργασία να μην εκφράζουν τα παράπονά τους. Προς Θεού (του Πολέμου)! Να τα εκφράσουν, να τους ακούσω με χαρά και να τα συζητήσω ευχάριστα μαζί τους. Αλλά όχι και συνέχεια, παντού και πάντα, βρε παιδί μου. Με ρέγουλα.

    Παβού, για να είμαστε δίκαιοι, ο πρώτος που έπρεπε να στηρίξει τον Δώνη είναι ο ίδιος ο Δώνης. Αλλά ώρες ώρες μου φαίνεται ότι ζει σε άλλον κόσμο. Φαίνεται από τις δηλώσεις του και το πως συμπεριφέρεται στον πάγκο. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την ανελέητη και, εν πολλοίς, αδικαιολόγητη επίθεση που δέχθηκε. Πράγμα που σαφώς ξεπερνάει τα όρια της (καλοπροαίρετης κριτικής) και υποδεικνύει δεδομένη εμπάθεια.

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πέρασα να ευχηθώ καλό μήνα και μια λυτρωτική ανάσταση!!!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και καλά έκανες! Να είσαι καλά! Ανταποδίδω τις ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κανθαράκο μου πέρασα να σου ευχηθώ Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, να περάσεις πολύ όμορφα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου, Έλενα! Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...