Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Λευτεριά στον Σκόρδα!



Υ.Γ.1 Απίστευτα πράγματα. Ανήκουστα. Δεν μπορείς να ηρεμήσεις. Δεν σε αφήνουν στην ησυχία. Εκεί που είσαι αραχτός και προσπαθείς να χαλαρώσεις, πέφτει η βόμβα και σε ισοπεδώνει. Συνελήφθη, λένε, ο Λάμπρος Σκόρδας για χρέη προς το Δημόσιο. Λόγω μη καταβολής Φ.Π.Α., ενόσω διατελούσε Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Άρης. Το ποσό; Μόλις δύο ψωρο-εκατομμύρια. Μα, ποιος ασχολείται με τέτοια ποσά της πλάκας; Ας είμαστε σοβαροί. Τέλος πάντων. Κι από πού κι ως πού να χρωστάει ο Λάμπρος ο Σκόρδας; Ένας απλός οδοντίατρος είναι. Άσχετα αν οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει να κάνει σφράγισμα από την εποχή του Ιβάν, του Λόντσαρ και του Λεκμπέλο. Και καλά ότι τον έφαγαν τα οπαδικά κινήματα. Ανυπόστατες φήμες, λέω εγώ. Στο τέλος θα μου πείτε ότι υπάρχει και Αρειανόμετρο. Για να βλέπουμε ποιος αγαπάει περισσότερο την ομάδα. Και να αποκτά το δικαίωμα να κολλάει στο άλμπουμ της κάθε σεζόν το οπαδόσημο. Με βάση, λοιπόν, αυτό το όργανο μέτρησης, το οποίο οι φήμες λένε ότι κρατείται στα μυστικά εργαστήρια του Σούπερ 3, πόσο Αρειανός είναι ο Σκόρδας; Και έστω ότι ο Λάμπρος είχε δικαίωμα υπογραφής και πρέπει να λουστεί τις συνέπειες. Ο Κόντης που έκανε άτυπα ό,τι ήθελε, αλλά δεν είχε δικαίωμα υπογραφής; Θα λούζει μόνο την κόμη του; Καταραμένη απόδοση ευθυνών! Τέλος, για να έχουμε καλό ερώτημα, ο Σκόρδας αποτελεί παρελθόν από την Προεδρία της Π.Α.Ε. Άρης εδώ και τέσσερα χρόνια. Τώρα θυμήθηκαν να του περάσουν βραχιόλια; Λευτεριά στον Σκόρδα!

Υ.Γ.2 Βρίσκεσαι στην παραλία και αγναντεύεις τη θέα. Έχεις απλώσει την κορμάρα σου στην ξαπλώστρα, σαν τραχανάς, και απολαμβάνεις την κοκτεϊλάρα σου. Ξάφνου, σου έρχεται μια έντονη επιθυμία να ενημερωθείς περί των αθλητικών. Είπαμε ότι καλοκαίρι και μεταγραφικά σενάρια πάνε μαζί. Το μάτι σου πέφτει σε έναν ποδοσφαιριστή που ονομάζεται Μιχάλης Κύργιας. «Σε ποια ομάδα να υπέγραψε;», σκέφτεσαι. Στην νεοφώτιστη Καλλονή; Στον Ο.Φ.Η.; Στον Πλατανιά; Στον Πανθρακικό; Αίνιγμα ολκής. Κατόπιν, καθώς πίνεις και την τελευταία γουλιά από την ποτάρα σου, αντιλαμβάνεσαι ότι ο ποδοσφαιριστής έκλεισε στον Άρη. Και αμέσως καταλαβαίνεις ότι η επόμενη σεζόν θα είναι πιο δύσκολη από τη φετινή. Ελπίζω να το έχουν πάρει πρέφα και οι υπόλοιποι Αρειανοί.

Υ.Γ.3 Έστω ότι είμαι αθλητικός δημοσιογράφος. Και πρέπει να γράφω (ποιοτικά) άρθρα κάθε μέρα. Τι να γράψω; Για ποιο πράγμα να γράψω; Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό; Για τον wanna be πρωταθλητή Π.Α.Ο.Κ.; Για τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου που κινεί γη και ουρανό να παίξει στο πρώην Ουέφα; Τον Άρη που αποδεικνύει περίτρανα ότι ένα βαρέλι μπορεί να μην έχει πάτο; Την Α.Ε.Κ. που διαβάζεις τα ρεπορτάζ και νομίζεις ότι προβιβάστηκε σε ένα διαπλανητικό πρωτάθλημα;

Υ.Γ.4 Η Ρεάλ θέλει τον Αντσελότι. Ο Αντσελότι θέλει την Ρεάλ; Η απάντηση τείνει να είναι θετική. Κι αν φύγει ο Αντσελότι, ποιος θα τον αντικαταστήσει στο Παρίσι; Άγνωστο. Αλλά όποιος και να είναι θα υπογράψει αυστηρά για ένα έτος. Οι ιθύνοντες της Παρί, βλέπετε, περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες τον Αρσέν Βενγκέρ.

Υ.Γ.5  Ρε παιδιά, καλοκαιράκι έχουμε. Πείτε ότι οι πολιτικοί, λόγω νοητικής χαζομάρας και πολιτικής αδράνειας, πρέπει να ασχοληθούν, ή να δείξουν ότι ασχολούνται, με την Ε.Ρ.Τ. και τις προεκτάσεις της. Εμείς γιατί χαλάμε την ζαχαρένια μας; Πόσο χρόνο ακόμα θα αφιερώσουμε στις πολιτικές σκοπιμότητες ορισμένων; Εμπρός, κιτρινίστε τις παραλίες, αδέλφια!

Υ.Γ.6 Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, σας παρουσιάζω την ιέρεια της salsa!

18 σχόλια:

  1. Υ.Γ.1 Με βάση το νόμο ευθύνονται ποινικά οι πρόεδροι ή οι διευθύνοντες σύμβουλοι της εποχής που δημιουργήθηκαν τα χρέη. Στο μεταξύ, ειδικά για χρέη από ΦΠΑ και ΦΜΥ, δικάζονται για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα. Με τον ίδιο νόμο προσήχθησαν και κατέθεσαν και θα δικαστούν από την ΑΕΚ οι Νικολαΐδης (έφυγε το 2008), Θανόπουλος (έφυγε το 2009) και Αδαμίδης (έφυγε το 2011). Δηλαδή δεν γλιτώνει κανείς επειδή έχει φύγει εδώ και μερικά χρόνια. Θα πάει φυλακή!

    Υ.Γ. 2 Άσε, τα περάσαμε εμείς πέρυσι το καλοκαίρι αυτά. Το ίδιο έργο είδαμε. Διαβάζαμε τα ονόματα που έρχονται στην ΑΕΚ και τρίβαμε τα μάτια μας. Ούτε οι ίδιοι που διάβαζαν τα ονόματά τους δεν πίστευαν ότι έρχονται στην ΑΕΚ. Τα αποτελέσματα τα είδες...

    Υ.Γ. 3 Μεγάλο δράμα να είσαι αθλητικός συντάκτης αυτές τις παράξενες μέρες. Έλα όμως που κάτι πρέπει να γράψεις. Οι περισσότεροι βέβαια με το που ξυπνάνε το πρωί πιάνουν, αντί για την πένα τους, με το ένα χέρι το λιβανιστήρι και με το άλλο το ξεσκονόπανο. Οπότε δεν προβληματίζονται για το τι θα γράψουν. Το έχουν έτοιμο το θέμα και αμείβονται καλά από εκείνον που θα λιβανίσουν και θα ξεσκονίσουν...

    Υ.Γ. 4 Και οι δύο θέλουν με τρέλα. Όσο για την Παρί, παίζει και η έκπληξη της από φέτος παρουσίας του Βενγκέρ, παρά τα κωλύματα που εμφανίζονται. Οι Γάλλοι πληρώνουν καλά ακόμα και για να πάρουν προπονητές...

    Υ.Γ. 5 Τι λες τώρα! Έχει στρατοπεδεύσει σε πλατεία ή σε πάρκο με τα σουβλάκια σου τις μπυρίτσες σου και το βρώμικό σου; Γίνονται κάτι ωραία πηγαδάκια εκεί που όμοιά τους ούτε στο γήπεδο ούτε στις συναυλίες δεν θα συναντήσεις. Άκου να τρέχουμε στις παραλίες καλοκαιριάτικα και να χάσουμε τα ωραιότερα χάπενινγκ της ζωής μας!

    Υ.Γ. 6 Απόλαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Το στέρνο του Γαλάτη το ξυρίζεις εσύ? Να πιάσουμε τα σοβαρά θέματα δηλαδή...

      Διαγραφή
  3. Μόνο μία απορία. Είσαι στην παραλία και πίνεις αυτά τα κοκτέιλ, εσύ σκέφτεσαι μεταγραφικές κινήσεις; Κάτσε χάζεψε κάνα κωλαράκι ρεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αετόπουλο, Υ.Γ.1, τα γνωρίζω τα κόλπα! Υ.Γ.2, Η σεζόν για τον Άρη θα είναι πιο δύσκολη από τη φετινή. Και πιο δύσκολη από όσο νομίζουν μερικοί. Αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι η σωτηρία του Άρη, ή μάλον η βιωσιμότητα της εταιρίας, επαφίεται στην απότομη άνοδο, ελέω Σαββίδη, του ΠΑΟΚ. Υ.Γ.3, κάτι πρέπει να γράψεις, ναι. Ναι κάτσεις κάτω, να στρώσεις τον κώλο σου και να σκεφτείς ένα καλό θέμα. Διαβάζω, για παράδειγμα, τον Νικολακόπουλο και απορώ με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους! Υ.Γ.4, επειδή παρακολουθώ τα τεκταινόμενα της Παρί, άσχετα αν δεν την αναφέρω συχνά στο blog, στο Παρίσι θεωρούν σίγουρο ότι προπονητής της ομάδας σε έναν χρόνο από τώρα θα είναι ο Αρσέν. Για αυτό ψάχνουν προπονητή για έναν χρόνο. Ακόμα και στον Καπέλο του πρότειναν ένα χρόνο συμβόλαιο! Και φυσικά αυτός αρνήθηκε. Ακούγεται πλέον ότι η ομάδα στρέφεται στον Λοράν Μπλαν. Υ.Γ.6 Πραγματική απόλαυση!

    Στέφανε, αργεί η στραπατσάδα;

    Tommy, παρεξήγηση! Εννοείται ότι όταν είμαι παραλία ΔΕΝ σκέφτομαι τα μεταγραφικά σενάρια. Δεν τρελάθηκα ακόμα! Το υστερόγραφο είναι φανταστικό σενάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ.Γ.1 Λευτεριά στο Σκόρδα γαμώ το φελέκι σας, που να σας φύγουν όλα τα σφραγίσματα!

    Υ.Γ.2 Όχι μόνο κωλαράκια, όπως προτείνει ο tommy stark, αλλά, επειδή είμαι σωβινιστικό γουρούνι, και στηθάκια, ποδαράκια, κοιλίτσες ...

    Υ.Γ. 3 Είμαι σίγουρος ότι με το ένα χέρι πολλά δημοσιογράφα των σπορ χειρίζονται τη λιλή τους και αναρωτιόμουν τι κάνουν με το άλλο χέρι. Τώρα με την απάντηση του Αετόπουλου μπερδεύτηκα, πρέπει να αφαιρέσω μια επιλογή. Νομίζω θα διώξω το λιβανιστήρι και θα κρατήσω το ξεσκονόπανο.

    Υ.Γ.4 Οι φήμες εμπλέκουν και τον Λοράν Μπλαν για Παρί.

    Υ.Γ.5 Οι πολιτικοί μας έκαναν τα τρία δύο. Την τρικομματική δικομματική. Πίσσα και πούπουλα στα περιοδόπανα.

    Υ.Γ.6 Πολύ καλό, καλοκαιρινό και μουσικό το τεμάχιο. Τι θα πει ο τίτλος, χρωματιστή μπέμπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λεκμπέλο και Λόντσαρ? Ένας Γιώργαρος Φοιρός και έδεσε το γλυκό των αναμνήσεων. Με στειλες ρε μπαγάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέστα, ρε Υπουργέ, γαμώ την τρέλα μου! Λευτεριά στον Σκόρδα! Υπουργέ, άσε. Δεν αντέχω άλλο. Το καλοκαίρι είναι αρρώστεια. Τέλος! Κάθε μέρα ερωτεύομαι! Για Λοράν Μπλαν το ανέφερα σε προγενέστερο σχόλιο. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπλαν έχει ακουστεί εδώ και καιρό για την Παρί. Μου φαίνεται ότι είναι stand by. Δυστυχώς, φίλε μου, η πικρή αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε χειρότεροι από τους πολιτικούς. Η πλειοψηφία του κόσμου παίρνει αυτό που τους αξίζει. Το λυπηρό είναι ότι την πληρώνουν και κάποιοι που δεν φταίνε. Τέλος πάντων. Δεν ξέρω τι θα πει ο τίτλος, μπορεί όντως να σημαίνει χρωματιστή μπέμπα, το οποίο είναι όμορφο, αλλά, όπως και να έχει, το κομμάτι τα σπάει! Το βάζω στην τσίτα και χορεύω μόνος μου! Σκέψου να ήξερα και σάλσα τι είχε να γίνει!

    Snake, θα σε παρακαλούσα να μην πειράζεις τον Στέφανο! Ακόμα περιμένω να μου φτιάξει στραπατσάδα! Καλός ο Φοιρός. Κι ως παίχτης, όπως λέγεται, κι ως προπονητής. Υποτιμημένος. Αλλά η πιο cult ελληνική φιγούρα που κάθισε στον πάγκο του Άρη είναι ο Σταύρος Διαμαντόπουλος! Πάρε και παίχτες. Τσιαντάκης, Κωφίδης, Καρκαμάνης, Σαπουντζής, Τουτζιάρης, Ποζαπαλίδης, Κένεντι, Μητσόπουλος, Μιλόγιεβιτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού δεν ξέρεις σάλσα, μήπως ξέρεις σάλτσα; Δίπλα-δίπλα είναι αυτά τα δυό. :lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέω κι εγώ! Έκανα λάθος και έγραψα σάλτσα; Άσε, τώρα που άνοιξες την όρεξη για μυδοπίλαφο! Θα το φτιάξω την Τρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μυδοπίλαφο έ; Θα έχει μέσα και μπόλικεν δενδρολίβανο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν βάζω δεντρολίβανο. Αλλά τώρα που το ανέφερες θα το δοκιμάσω. Βάζω λίγο σκορδάκι, κρεμμύδι, άνηθο, λίγο πάπρικα και λίγο λεμόνι για το φινίρισμα! Κάποιοι προτιμούν κάρυ, ακόμα και μπούκοβο! Γενικώς πειραματίζεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θαλασσινό χωρίς δενδρολίβανο είναι άνοιξη χωρίς λουλούδια, FM lIVE χωρίς τη μιλφάρα (του Αδαμίδη)! Εμπιστέψου το μάερα και βάλε μπόλικο. Δεν ξέρω αν έχεις φρέσκο ή ξερό για να σου πω τη ... δόση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Ένα κλαρί των 20-25 πόντων το κόβεις στα 2 ή στα 3. Στο τέλος το αφαιρείς. Προσοχή στο ανακάτεμα να μη σκορπίσουν πολλά φυλλαράκια του στο φαγητό.

      Διαγραφή
  14. Μην το υποτιμάς το παιδί ακόμα δεν τον είδες, μπορεί να βγάζει μάτι ο Κύργιας του χρόνου...
    Όνειρα καλοκαιρινής νυχτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρτάλι, σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τον ποδοσφαιριστή και συγγνώμη αν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος ότι ο Κύργιας θα δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο. Για τον οργανισμό του Άρη δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...