Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο πρωταθλητής (Αυγούστου)

Γιατί έδωσε συνέντευξη τύπου ο Ιβάν Σαββίδης; Για να παρουσιάσει το νέο προπονητή της ομάδας, τον Ολλανδό Χουμπ Στέφενς; Σας παρακαλώ, δεν θέλω κουταμάρες. Αυτά δεν αρμόζουν στο μέγεθος ενός Σαββίδη. Ενός ανθρώπου, δηλαδή, που μιλάει με τον Πούτιν στον ενικό και κοντράρει ανοικτά τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Δεν πρέπει να μας προξενεί έκπληξη. Είναι δυνατόν ένας απλός προπονητής, ένας υπάλληλος, να επισκιάζει την πριμαντόνα του συλλόγου; Ούτε στο Χόλιγουντ δεν γίνονται αυτά. Ο Στέφενς, λοιπόν, είπε κάποια λόγια και πάπαλα. Όσο έλαμψε, έλαμψε. Έστω αυτό το λίγο. Κατόπιν ήρθε η σειρά του Σαββίδη. Ο οποίος δεν (μας) παρουσίασε κάτι καινούριο. Είχε δώσει ισχυρό στίγμα ήδη από τον Οκτώβρη του προηγούμενο χρόνου. Πολυλογίες, υποσχέσεις, υπονοούμενα και αντιφάσεις. Αλλά δεν πτοείται. Οδοστρωτήρας. Τυφώνας. Χείμαρρος. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσον η συνέντευξη αφορούσε τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ., αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Άκυρο. Ας το κάνουμε.


Ασχολήθηκε με τον Δώνη υπέρ το δέον. Σαν τον εραστή που τον χωρίζει η γκόμενά του και εκείνος, νομίζοντας ότι την εκδικείται, διαλαλεί παντού ότι ήταν μάπα στο κρεβάτι. Κι όμως, ο Σαββίδης είναι εκείνος που ζήτησε να χωρίσει με τον Δώνη. Νομίζω ότι πλέον έχουμε περάσει οριστικά στην πίστα της εμπάθειας και της εμμονής. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πέταξε και το μπαλάκι στον Βρύζα, λέγοντας ότι ο Δώνης ήταν δική του επιλογή -μόνο και μόνο για να τον αποθεώσει αργότερα! Ότι και καλά ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη και είναι αμόλυντος. Αν σε ένα μαγαζί δεν ευθύνεται ο ιδιοκτήτης, ποιος σκατά επωμίζεται την ευθύνη; Σταυρόλεξο για ικανούς λύτες. Μετά αναφέρθηκε στον Μαρινάκη. Ο οποίος Μαρινάκης δεν του έχει δώσει την παραμικρή σημασία. Μπορεί κάποια στιγμή να συμβεί, όμως αυτή η ώρα δεν έχει έρθει ακόμα. Αλλά δεν παίζει ρόλο. Η ανακάλυψη εχθρών είναι δωρεάν και προσθέτει έξτρα πόντους στο προφίλ του παράγοντα που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Όπως ακριβώς οι συνεντεύξεις του Ιβάν προσθέτουν πόντους στο πουλί του Αγνώστου Δημοσιογράφου του Π.Α.Ο.Κ. Άντε, εύχομαι σε μελλοντική συνέντευξη να ανακοινώσει και την ανέγερση ενός σχετικού μνημείου για τους δημοσιογράφους του Π.Α.Ο.Κ. Κάτι αντίστοιχο με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φώτο) στο Σύνταγμα. Και αντί για τσολιάδες να βάλει τον Κόλκα και τον Βασιλόπουλο, έχοντας stand by τον Γιώργο τον Μίνο, να φυλάνε Θερμοπύλες. Ούτως ή άλλως προβαίνει συνεχώς σε αποκαλύψεις περί των επιχειρηματικών του σχεδίων. Σαν να ασκεί πολιτική μέσω του Π.Α.Ο.Κ. Και θα κολλήσει σε ένα απλό κτίσμα; Ας είμαστε σοβαροί. Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που δείχνει ο Σαββίδης. Απόδειξη οι απόψεις του περί χρεών, παγωμένων και μη. Το να ακούς τον Μπάμπη τον φούρναρη, έστω κάποιο λαμόγιο, να εκστομίζει παιδικά επιχειρήματα για την αποπληρωμή των χρεών της εταιρίας του, μέχρι ένα σημείο το καταλαβαίνεις. Αλλά το να λέει ο Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, βεληνεκούς και κύρους, με εκβιαστικό ύφος, ότι δεν πληρώνει όλα τα χρέη με τις προσαυξήσεις και τους τόκους, χτυπάει άσχημα. Ξενίζει. Και σε κάνει να απορείς. Λες και του ζήτησε κανείς να πληρώσει παραπάνω από αυτά που χρωστάει η Π.Α.Ε. Σαν να είναι το κράτος σερβιτόρος και να απαιτεί γενναίο μπουρμπουάρ επειδή το τραπέζι έκανε μεγάλο λογαριασμό. Πραγματικά ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις. Ούτε οι παλιατζήδες στην Κωνσταντινούπολη δεν κάνουν τέτοια παζάρια. Διότι, μέχρι πρότινος, νόμιζα ότι όποιος αγοράζει μια εταιρία, εκτός από τα κέρδη, επωμίζεται και τα χρέη αυτής. Μάλλον είμαι πολύ αφελής και βλαξ.

Εν τέλει, για να μην μείνουν παραπονεμένοι και οι οπαδοί για το μέλλον της ομάδας, πέταξε, πάντοτε χωρίς φόβο, και δυο βόμβες. Όχι, μην ανησυχείτε, δεν έκανε λόγο για κάποιο σχέδιο. Δεν χρειάζεται, άλλωστε. Το εταιρικό πλάνο της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ονομάζεται ''Ιβάν είμαι, ό,τι θέλω κάνω''. Η πρώτη βόμβα, λοιπόν, έχει να κάνει με τον Ροναλντίνιο. Προς τέρψιν της ψυχικής μου υγείας, επιτρέψτε μου να μην προβώ σε σχετικό σχόλιο. Η δεύτερη αφορά τους στόχους της ομάδας. Θέλει, λέει, το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Champions League. Για το κύπελλο και το τσου λου δεν ξέρω, αλλά πρωταθλητής (Αυγούστου) θα βγει σίγουρα. Όπως κάθε σεζόν. Απλά όχι στο ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.1 Τις προάλλες αναρωτιόμουν τι ποδόσφαιρο θα παίξει η Μπάγερν. Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα «Θα πρέπει να προσαρμόσω το παιχνίδι μας στους παίκτες μας στο 100%. Το ποδόσφαιρο ανήκει στους ποδοσφαιριστές, όχι στους προπονητές».

Υ.Γ.2 Θυμάστε τι λέγαμε για τον Νεϊμάρ; Ό,τι είναι πολύ πιθανό τα χνώτα του Βραζιλιάνου να μην ταιριάξουν με αυτά του Μέσι και κατ' επέκταση με το σύστημα της Μπάρτσα; Κάτι ανάλογο δήλωσε ο Κρόιφ, θίγοντας, πλην του αγωνιστικού, και το θέμα των χορηγών, το οποίο οι οπαδοί ανέκαθεν υποτιμούσαν. Για παράδειγμα, ο Νεϊμάρ και η Μπαρτσελόνα είναι με την Nike, ενώ ο Μέσι με την Adidas. Κι όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ολλανδός: «Ή πουλάς τον Μέσι ή δεν αγοράζεις τον Νεϊμάρ».

Y.Γ.3 Πολύ κουβέντα έγινε για την ύπαρξη της Ταϊτής στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και τη χρήση της ως σάκο του μποξ. Όμως, ακόμα μεγαλύτερη κουβέντα έγινε για το κατά πόσον οι αντίπαλοί της έπρεπε να τη σεβαστούν, φροντίζοντας να μην φορτώνουν συνεχώς την εστία της με γκολ. Η εκτίμησή μου προσδιορίζεται στο ότι η Ταϊτή έλαβε γνήσιο και αυθεντικό σεβασμό: την αντιμετώπισαν όπως κάθε άλλη ομάδα. Όπου βρίσκεις τον αντίπαλο, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, προσπαθείς να τον ισοπεδώσεις. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν fair play και τρίχες κατσαρές.

Υ.Γ.4 Λέγεται ότι ο Ηλιάδης, αυτός που υπογράφει προπονητές με βάση τα οπαδικά τους αισθήματα, προσπάθησε να φέρει πίσω στον Άρη τον Ούμπιντες. Θα παραβλέψω το γεγονός ότι σχεδόν κανείς από τους πρώην παίχτες μας δεν θέλει να επιστρέψει, προφανώς διότι φάγανε τρελό παπατζιλίκι, άσχετα αν μιλάνε για τον Άρη με σχετικά καλά λόγια, και θα εστιάσω στο ευτυχές γεγονός ότι αυτή η μπαλαδόφατσα θα κοσμεί τα γήπεδα της Α' Εθνικής με τη φανέλα του Ατρομήτου. Από τους καλύτερους παίχτες που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και, πιθανολογώ, καλός άνθρωπος. Τέλος, να πω ότι η ομάδα του Περιστερίου υπέγραψε άλλους δυο παίχτες. Τον μυτόγκα Παπαδόπουλο και τον Γεωργίου. Τον τελευταίο, μάλιστα, τον παρακολουθώ εδώ και δυο χρόνια και έχω εντυπωσιαστεί, για τα δεδομένα της Ελλάδας, με την τακτική του παιδεία και τα προσόντα του.

Υ.Γ.5 Σπάστε τα όλα!

11 σχόλια:

  1. Κάνθαρε, ο Δώνης ήρθε στον ΠΑΟΚ κάτι μήνες πριν τον Σαββίδη, οπότε που είναι το περίεργο που τα ρίχνει στον Βρύζα;

    ΥΓ: Βλέποντας να γράφεις τον Κόλκα σε αιτιατική μου θύμισες τον Γιόνας Κόλκα, πρώην παίκτη του ΠΑΟ και της εθνικής Φινλανδίας. Πολύ ωραίο εξτρεμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Φίλτατε Κάνθαρε, ο Σαββίδης κάνει αυτό ακριβώς που λες. Ασκεί πολιτική μέσω του ΠΑΟΚ. Με άλλα λόγια, θέλει να χωθεί σε χοντρές μπίζνες (λιμάνι Θεσσαλονίκης, εταιρία ζάχαρης, εταιρία καπνού, ΔΕΣΦΑ, και άλλα) και σε αντάλλαγμα θα φτιάξει ομάδα στον ΠΑΟΚ για να κάθονται φρόνιμα τα ΠΑΟΚια παρέα με τον Γκαρσία. Τα όσα λέει ο Ιβάν για τα χρέη που δεν γουστάρει να πληρώσει είναι το παράπονο για τους παρελθόντες ιδιοκτήτες. Προφανώς όταν αγοράζεις μια επιχείριση, αναλαμβάνεις τα πάντα, και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Δεν έχει κόλπα τύπου "πληρώνω τόσα και τα πρόστιμα ξεχάστε τα". Ή πληρώνεις ή δεν πληρώνεις καθόλου. Αν ήμουν στην θέση του Σαββίδη, θα πλήρωνα τα χρέη και τα πρόστιμα, και θα κυνηγούσα νομικά τους παλιούς (Μπατατούδης, Γούμενος - αλήθεια, τί γίνεται με την μήνυση που είχαν καταθέσει ο Κατσαρής και ο Ζαγοράκης εναντίον του Γούμενου?) για την κακοδιαχείρισή τους.

    Ο Ιβάν χρησιμοποιεί τον ΠΑΟΚ και ως υπομόχλιο στις επιχειρηματικές του βλέψεις, αλλά και πιθανόν ως "πλυντήριο" των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του. Ποδοσφαιράνθρωπος δεν είναι, πλέον είμαι βέβαιος γι' αυτό μετά από ικανό δείγμα εμφανίσεων. Ποιός Στέφενς? Μπρος στον Δώνη δεν πιάνει μία. Και τον Βρύζα δεν τον βλέπω καλά σε βάθος χρόνου. Τέλος, ο Ιβάν (όποιος φωνάζει συνήθως είναι αδύναμος) δείχνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί στο ποδόσφαιρο, γι' αυτό και ο Μαρινάκης δεν ασχολείται.

    Άλλωστε, ο Βαγγέλης έχει να αντιμετωπίσει στον ορίζοντα τον Μελισσανίδη (που χειρίζεται τον ΟΠΑΠ, μην το ξεχνάμε). Αν γίνουν όσα φαντάζομαι, όλοι οι δορυφόροι του Ολυμπιακού (Κομπότης και σία) εν μία νυκτί θα πάνε να προσκυνήσουν τον Τίγρη. Έναν Τίγρη που μάλλον δεν θα έχει βάλει στην ΑΕΚ δεκάρα τσακιστή! Αυτό πάει να πει επιχειρηματίας. Να βγάζεις λεφτά από τον κοπανιστό αέρα.

    Ο Γκουαρντιόλα κάνει κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα. Όχι Μπαρτσελονίτιδα στην Μπάγερν. Για να δούμε.

    Ο Νεϊμάρ δεν είναι για την Μπαρτσελόνα. Μάλλον για την Ρεάλ ή καμιά Παρί Σαιν Ζερμαίν. Αλλά και οι βλάκες της Μπαρτσελόνα τον πήραν για να μην καταλήξει στην Ρεάλ. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει.

    Τέλος, συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την επιλογή του στο Νο15 του draft του NBA. Του εύχομαι να ωριμάσει και όταν είναι έτοιμος να πάει στην Αμερική. Στην Ευρώπη θα χάσει τον χρόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλεξ, ο Δώνης έχει εξελιχθεί σε εμμονή για τον Ιβάν. Αφού δεν τον έφερε ο ίδιος, ένας λόγος παραπάνω να μην ασχολείται μαζί του. Τουλάχιστον να μην ασχολείται τόσο πολύ μαζί του. Θυμίσου και την αντιμετώπιση στο θέμα Γκαρσία. Μονά ζυγά δικά του. Και τα ρίχνει στον Βρύζα, ότι εκείνος είναι υπαίτιος για τον Δώνη. Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Και μετά προτρέπει τους οπαδούς να αποθεώσουν τον Βρύζα για την συνεισφορά του στον ΠΑΟΚ! Τον θυμάμαι τον Κόλκα. Καλός παίχτης. Όμως, ξέρεις ποιον θυμάμαι από εκείνη την εποχή; Τον Μινχ! Τι παιχταράς!

    Χάρη, νταξ, να κάνει πολιτική, αλλά αυτός το έχει παραξηλώσει. Κι άλλοι έκαναν πολιτική, αλλά φρόντιζαν, ως όφειλαν, να προσέχουν. Όσον αφορά τα χρέη, αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Δεν ντρέπεται να τα λέει αυτά δημόσια; Η πρόταση που λες να πληρώσει τα χρέη με τόκους και προσαυξήσεις, και να κυνηγήσει τους παλιούς με βρίσκει σύμφωνο. Αλλά αποκλείεται να κάνει κάτι τέτοιο. Και μεταξύ μας αποκλείεται να βγει και άκρη. Συμφωνώ απόλυτα ότι όποιος φωνάζει, γκρινιάζει και κλαίει είναι αδύναμος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εδώ πήρε το ρίσκο να αυξήσει την πίεση στο μάξιμουμ, λέγοντας ότι θέλει όλους τους τίτλους! Πρέπει να μας κοροϊδεύει, δεν εξηγείται αλλιώς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά φωτοφράφισε ως αναλώσιμο τον Στέφενς. Δηλαδή στην πρώτη στραβή θα τον διώξει; Αλλά για ποιο λόγο τον πήρε; Για να φτιάξει ομάδα; Για να πάρει το τσου λου; Για να βγάλει παίχτες; Ούτε ο ίδιος ο Ιβάν δεν ξέρει. Για τον Μελισσανίδη είχα πει ότι θα είναι ο μοναδικός Πρόεδρος που θα πουλήσει την ίδια ομάδα δυο φορές. Κι όπως έχω πει στο παρελθόν, ο υποβιβασμός της ΑΕΚ ήρθε εκ των έσω. Συνειδητά. Προμελετημένο έγκλημα. Ο Γκουαρντιόλα καλά ξηγήθηκε. Τον Νεϊμάρ πρέπει να τον δούμε πρώτα. Αλλά δεν είμαι αισιόδοξος για αυτό που θα αντικρύσουμε. Ίδωμεν. Τέλος, να δώσω κι εγώ συγχαρητήρια στον Αντετοκούνμπο. Αλλά να εκφράσω ένα, εύλογο πιστεύω, ερώτημα: αν δεν ήταν καλός στο μπάσκετ, θα έπαιρνε ελληνική υπηκοότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον Ιβάν σε πρόλαβα, του έστειλα γράμμα. Όχι κανονικό, δικτυακό, στο blog. Κάποια πράγματα συμπληρωματικά.

    Ο Ιβάν δεν έχει ούτε τη λεπτότητα να μην αναφέρεται σε απολύσεις όταν κάνει πρόσληψη. Επίσης έχει τη γαϊδουριά να μιλά 5-10 λεπτά για το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης και 1½ ώρα για τον εαυτό του. Τρίτον, νομίζω ότι έγινε κατανοητό πως στην ιστορία με τον Δώνη τα πράγματα δεν ήταν όπως τα παρουσίαζαν οι παραγγελιογράφοι του Ιβάν - ότι ο Δώνης έχει μόνο άδικο. Έχει και δίκια και μάλιστα πολλά.

    Αυτό που με έχει προβληματίσει είναι πως έξω από το δικαστήριο, πριν τη δίκη, κατέληξαν σε συμβιβασμό οι δικηγόροι της ΠΑΕ με τους αντίστοιχους του Δώνη. Αλλά λέγεται ότι στην επικοινωνία που είχε η Γκοντσάρεβα με τον Ιβάν, εκείνος δεν δέχτηκε. Για τον συμβιβασμό είναι σχεδόν βέβαιο ότι αληθεύει, επομένως - αφού μπήκαν στην αίθουσα - μάλλον είναι αληθές και το 2ο. Δεν νομίζω να πήρε η Γκοντσάρεβα την απόφαση.

    Είναι πολύ θρασύς που μιλά για τον Ρόνι, χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με τον Τσάκα, που έχει τα δικαιώματα Ρόνι στην Ελλάδα!

    Δίνω δίκιο στον Ιβάν για τα χρέη προς το Δημόσιο. Δεν μπορεί το κράτος να απαιτεί ατσαλάκωτους τους φόρους - με τοκογλυφικό επιτόκιο - από εξαιρετικά επισφαλείς απαιτήσεις. Πως τόλεγε στη διαφήμιση;

    - Πέσε για να πέσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διόρθωση.

    Δεν μπορεί το κράτος να απαιτεί ατσαλάκωτους τους τόκους - με τοκογλυφικό επιτόκιο - από εξαιρετικά επισφαλείς απαιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπουργέ, κάποια πράγματα είναι αστεία. Δεν είναι δυνατόν να διοργανώνεται συνέντευξη τύπου για τον νέο προπονητή και ουσιαστικά αυτός να μην παρουσιάζεται!

    Δεν γίνεται αυτή η εμμονή με τον Δώνη, να τον χρησιμοποιούν ως εξιλαστήριο θύμα, και να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Βεβαίως κι ο Δώνης έχει δίκια.

    Δεν γίνεται να λέει ότι έκανε πρόταση τόσων εκατομμυρίων στον Ροναλντίνιο -αλλά να εκβιάζει στο θέμα των χρεών. Δεν καταλαβαίνει ότι ρεζιλεύεται; Νομίζει ότι κάνει επίδειξη δύναμης έτσι;

    Δεν του δίνω δίκιο για τα χρέη. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Δεν μπορεί να το παίζει γκουβαρντάς και να διατυμπανίζει ''Ιβάν είμαι, ό,τι θέλω κάνω'', εκτός από την αποπληρωμή των χρεών της εταιρίας που εν γνώσει του και με πλήρη συνείδηση απέκτησε. Δεν φτάνει που ο ΠΑΟΚ εδώ και μια δεκαετία έχει παγωμένα χρέη, προωθώντας ουσιαστικά τον αθέμιτο ανταγωνσμό, εκβιάζει τώρα λέγοντας ότι ή θα πληρώσει αυτά που γουστάρει ο ίδιος ή δεν πληρώνει τίποτα; Αν χρωστούσα εγώ στο κράτος δέκα δραχμές και έλεγα τέτοια πράγματα, θα μου περνούσαν την ριγέ στολή ή όχι;

    Τέλος, στο άρθρο σου αναφέρεις τον καλό ΠΑΟΚτσή. Ο καλός ΠΑΟΚτσής είναι εκείνος που γουστάρει τον Ιβάν, διότι θεωρεί ότι θα φτιάξει δική του παράγκα, ρώσικης κατασκευής. εκθρονίζοντας την πουτάνα την Αθήνα. Το βλέπουν δηλαδή σαν εκδίκηση μια κατάστασης που βιώνουν, υποτίθεται, χρόνια. Πώς αλλιώς θα μεγαλώσει το πουλί τους; Άντε στο τσακίρ το κέφι να καζουριάσουν και τους Αρειανούς. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το «καλός Παοκτζής» το βλέπω εταιρικά, καλός πελάτης. Γιατί έτσι πρέπει να το δω. Όλες οι άλλες "αποχρώσεις" - ισχύει για όλες απαξάπασες τις ομάδες - είναι παραμύθι που χρησιμοποιούν τα λαμόγια. Και καλός είναι αυτός που πάει τακτικά στο γήπεδο, πληρώνοντας εισιτήριο.

    Μόνο αυτός!

    Αυτοί λοιπόν, αν συνεχίσει έτσι ο Ιβάν, θα του ρίξουν μαύρη πέτρα, μετά το καλοκαίρι του 2014 το αργότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μιλήσω για την ομάδα μου πάλι. Καλά τα λέει ο Pep, όμως αν δεν τα δω στην πράξη, δεν πείθομαι!

    Επίσης, ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργέ, ορθώς το βλέπεις εταιρικά, καιι δίκιο έχεις, αλλά, δυστυχώς, δεν υφίσταται οπαδική παιδεία. Σε πολλά πράγματα. Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι, αν συνεχίσει έτσι, θα του ρίξουν μαύρη πέτρα.

    Twisted, υπομονή και θα τα δούμε όλα. Ο Pep, πάντως, είναι σοβαρός άνθρωπος. Δεν είναι Δερμιτζάκης. Ούτε καν Νιόμπλιας! Ναι, τραγουδάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επέτρεψέ μου να σου πω ότι αφού βλέπω τον κόσμο να αραιώνει ακόμα και από το Τηγάνι, οπαδική παιδεία υπάρχει. Απλά οι "εκπαιδευμένοι" δεν κάνουν μπούγιο, δεν κάνουν ντου, "τη κάνουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για οπαδική παιδεία. Ή, για να είμαι ακριβέστερος, μόνο οπαδική παιδεία.

    Πιο πολύ μου μοιάζει σαν την αντίδραση ξενερωμένης γκόμενας που δεν της αρέσει πλέον ο τύπος με τον οποίο είναι μαζί, διότι ο τελευταίος δεν της κάνει τα χατήρια. Η οπαδική παιδεία φαίνεται από πράγματα στα οποία κάθε φορά που δίνουμε εξετάσεις, αποτυγχάνουμε. Θεωρώ περιττό να αναφέρω παραδείγματα.

    Συμφωνώ, πάντως, ότι αυτοί που έχουν οπαδική παιδεία, απλά ''την κάνουν'' και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...