Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Όλα στραβά



Το ποδόσφαιρο είναι άδικο άθλημα. Θέλω να πω ότι δεν λάμπει πάντοτε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Δεν κερδίζει κάθε φορά ο καλύτερος. Θεωρώ περιττό να αναφέρω παραδείγματα. Βέβαια, αυτό ισχύει κυρίως σε μεμονωμένα παιχνίδια. Σε ένα πρωτάθλημα θα επικρατήσει συνήθως η καλύτερη ομάδα: δύσκολα θα δεις κάποιον μέτριο ή αναποτελεσματικό να βγαίνει νικητής σε έναν μαραθώνιο που αποτελείται από τριάντα και σαράντα αγωνιστικές. Όμως, τι σημαίνει ο όρος ''καλύτερη ομάδα''; Ας το αφήσουμε για μία άλλη ανάρτηση. Συνοπτικά, πάντως, σημαίνει ελαχιστοποίηση των λαθών και συνέπεια. Διάρκεια. Έχει ο Ολυμπιακός διάρκεια; Ας είμαστε σοβαροί. Τι έχει; Ρεπόρτερ. Και δημοσιογράφους. Αυτοί αποτελούν τον δωδέκατο παίχτη της ομάδας. Ούτε οι διαιτητές, οι οποίοι όποτε παίζουν 50-50 την ομάδα θεωρούνται σφαγείς, ούτε η ανεπάρκεια των υπολοίπων ομάδων, ούτε οι φωνές των οπαδών του για το πως ''ονειρεύονται τον Ολυμπιακό'', ούτε ο τιτάνας Ρομπέρτο. Τον οποίο όλοι αποθεώνουν, όντας ανήμποροι να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο ζημιώνει τον Ολυμπιακό. Γιατί; Διότι αυτό σημαίνει ότι όλα -τακτικά, αγωνιστικά, προπονητικά- πήγαν στραβά. Όταν βλέπεις ότι ο τερματοφύλακάς σου ανακηρύσσεται ως αδιαφιλονίκητος M.V.P. του αγώνα, πρέπει να προβληματίζεσαι. Ένας τερματοφύλακας είναι για να σώζει τις φάσεις που φεύγουν της προσοχής της άμυνας. Δηλαδή, για ελάχιστες περιπτώσεις. Εκτός αν είσαι μικρή ομάδα. Ή αν θεωρείς ότι είσαι μικρή ομάδα.

Υ.Γ.1 Διεξάγεται το ματς μεταξύ του Ο.Φ.Η. και του Άρη. Το παιχνίδι ξεφεύγει από την αρχή, καθώς ο Έλσνερ, αυτός ο γίγαντας, υποπίπτει σε φάουλ υπέρ του Παπάζογλου. Ο Σπάθας, ελέγχοντας τη φάση, βγάζει απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο ημίχρονο κατεβαίνει ο Ηλιάδης, ο Πρόεδρος του Άρη, στα αποδυτήρια -αλήθεια, επιτρέπονται οι επισκέψεις (Προέδρων) στα αποδυτήρια των διαιτητών;- και λέει στον διαιτητή:  «Μας έσφαξες. Δεν με πείθεις. Άλλα είδα στο γήπεδο. Βγες στο δεύτερο ημίχρονο και παίξε 50-50. Αυτό θέλω εγώ». Ο Σπάθας δεν μπορούσε να αφήσει μια τέτοια προσβολή να πέσει κάτω: «Η κόκκινη ήταν για σεμινάριο». Και κάπου εδώ έρχεται ο Κάνθαρος για να σας χαρίσει απλόχερα τη δική του εκδοχή. Πρώτον, το γεγονός ότι η διαιτησία υπήρξε αμφιλεγόμενη είναι δεδομένο. Και εννοώ εις βάρος του Άρη. Το στοίχημα, όμως, της Κ.Ε.Δ. είναι αν θα καταφέρει να αδικήσει τον Άρη περισσότερο από πέρυσι. Θυμίζω απλά ότι πέρυσι έγιναν όργια. Όποιος είδε το παιχνίδι, λοιπόν, χωρίς οπαδικές παρωπίδες, καταλαβαίνει. Αλλά η αδικία δεν προσδιορίζεται στην απευθείας κόκκινη. Κι ας φωνάζουν οι Αρειανοί. Τι σημαίνει ότι ήταν μόλις (σ)το 2' λεπτό του αγώνα; Δεν το κατάλαβα αυτό. Δηλαδή από πότε αρχίζει να μετράει ο χρόνος για να μπορεί ο διαιτητής να βγάζει κάρτες; Δεν υφίσταται τέτοιο επιχείρημα/δικαιολογία. Δεν στέκεται πουθενά. Επομένως, πράγματι, ήταν κόκκινη κάρτα. Σεμιναριακού επιπέδου. Έχει δίκιο ο Σπάθας. Αλλά θα έκανε το ίδιο, αν ο Ο.Φ.Η. αντιμετώπιζε άλλη ομάδα; Τον Ολυμπιακό, για παράδειγμα. Αυτό αποτελεί μια διαφορετική ιστορία με γνωστή απάντηση. Άρα, αυτό που (πρέπει να) ενοχλεί είναι η επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης. Τέλος, καταλαβαίνω -και το είπα πρόσφατα- ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι: ταλανίζονται από πάθη πάσης φύσεως, αλλά καλό είναι, όταν πατάνε το χόρτο και βάζουν τη σφυρίχτρα στο στόμα, να αφήνουν την πολιτική στον πάγκο και να σφυρίζουν αυτό που βλέπουν. Κι αν αποδεικνύονται ανίκανοι/ανεπαρκείς να πηγαίνουν σπίτια τους.

Υ.Γ.2  Ωραία πράγματα είχαμε και στην Τούμπα. Με τον Κάκο, ναι, αυτόν τον καραφλό τύπο που το παίζει (ακριβο)δίκαιος και σταράτος, να κάνει όργια! Με τον καημένο τον Εργοτέλη να διαμαρτύρεται έντονα, αλλά να απευθύνεται εις ώτα μη ακουόντων. Τελειώνει, λοιπόν, το ματς, πλησιάζουν κάποιοι άνθρωποι του Π.Α.Ο.Κ. τον Κάκο και του δίνουν συγχαρητήρια (!). Κι ο Κάκος απαντά: «Μόνο όταν κερδίζετε είναι καλός ο Κάκος. Αν δεν έμπαινε το φάουλ στο τέλος δε θα λέγατε τίποτα απ' αυτά. Ο Κάκος πάντα είναι αρνητικός για εσάς». Αυτό που ξέχασε να μας πει είναι πως προέκυψε το φάουλ και το αν επιτρέπεται το μποξ στο ποδόσφαιρο...

Υ.Γ.3 Χτυπάει το ξυπνητήρι. Οι δείκτες δείχνουν 06:55 το πρωί. Πετάγομαι σαν ελατήριο και αρχίζω να σηκώνω το παντζούρι. Κατόπιν ανοίγω το παράθυρο. Βγαίνω στο μπαλκόνι και παρατηρώ αόριστα τον κήπο της πολυκατοικίας. Ξαφνικά, κι όντας ακόμη αγουροξυπνημένος, βλέπω κάτι που μοιάζει σαν όνειρο. Τσιμπιέμαι για να δω αν είμαι όντως ξύπνιος. Τρίβω τα μάτια, κοιτάω καλύτερα και τι να δω; Δύο πενηντάευρα αναπαυόντουσαν πάνω στο κουρεμένο γρασίδι! Τρέχω αμέσως, με ταχύτητα Όβερμαρς, να τα γραπώσω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά στις 07:00 ανοίγουν τα ποτιστήρια! Αυτό θα πει η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Υ.Γ.4 Ο Αναστασίου, τελικά, τους νταντεύει ή τους τρίζει τα δόντια; Τους ποδοσφαιριστές εννοώ. Αρχίζω να πιστεύω ότι στις προπονήσεις τούς έχει πασάκες και στις συνετεύξεις τύπου τούς εκθέτει. (Για να καλύπτει τα λάθη του.)

Υ.Γ.5 Εύχομαι οι επόμενες γενιές να μην μας κρίνουν με βάση τη συνέπεια και την επιλεκτική ευαισθησία που παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε. σε συγκεκριμένα θέματα. Θα φρίξουν. Όπως ακριβώς φρίττω κι εγώ. Συμφωνείτε, κύριε Πρετεντέρη;

Υ.Γ.6 Ναι, ακούμε Judas Priest, και μάλιστα φανατικά, αλλά δεν λέμε όχι σε μια ωραία extended version!

25 σχόλια:

  1. Κάνθαρε καλησπέρα. Ο Ολυμπιακός εχτές θύμησε τον ΠΑΟ, όταν έπαιρνε τους βαθμούς στην Ευρώπη, παίζοντας εκείνο το κάτι σαν ποδόσφαιρο, όλοι πίσω και μια αντεπίθεση και γκολ. Μόνο που τότε ο βάζελος ήταν η "ευρωπαική ομαδάρα, ο πρέσβυς" που έφερνε τους βαθμούς στην Ελλάδα και έβγαζε τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Ενώ τώρα ο Ολυμπιακός είναι ελαττωματική ομάδα, που από εύνοια της τύχης παίρνει τα αποτελέσματα. Τέλος πάντων, ο καθένας τα βλέπει από τη δική του σκοπιά και όπως τον βολεύει. Εμένα ας πούμε με βολεύει να βλέπω ότι έκανε μία επίθεση και έβαλε ένα γκολ (αποτελεσματικότητα), και οι άλλοι δεκαπέντε επιθέσεις και πήραν από τα τρία το μακρύτερο (ανικανότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου, Ηλία! Θα σου πω κάτι που έπρεπε να το αναφέρω στο κείμενο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

    Δεν τίθεται θέμα ατυχία ή κωλοφαρδίας. Ο κάθε τερματοφύλακας αποτελεί ενεργό και σημαντικότατο μέλος μιας ομάδας. Το ότι ο Ρομπέρτο είναι ικανός δεν σημαίνει ότι οι αντίπαλοι είναι άτυχοι ή ο Ολυμπιακός κωλόφαρδος. Να μην μπερδευόμαστε. Όποιος κάνει λόγο για κωλοφαρδία, πιάνει το θέμα από άστοχη βάση.

    Μισό λεπτό, όμως: εσύ όταν ακούς τον Μαρινάκη, τους δημοσιογράφους, τους ρεπόρτερ και τον Μίτσελ να μιλάνε για τα παιχνίδια τι καταλαβαίνεις; Ότι θα παίζεις στο τερέν σου, χωρίς κατοχή μπάλας και θα σε σώζει ο Ρομπέρτο; (Για αυτό ακριβώς και δεν συμφωνώ με τον παραλληλισμό σου περί ΠΑΟ.) Συγγνώμη, αλλά προσωπικά άλλα καταλαβαίνω. Κι όταν ο Ζαρντίμ έπαιζε έτσι, και μάλιστα περισσότερο οργανωμένα, κερδίζοντας και παιχνίδια και βαθμούς, όλοι τον κράζατε. Τελικά τι ονειρεύεστε;

    Τέλος, μην κρίνεις την νίκη, αλλά το πως αυτή ήρθε. Αν ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση, εγώ πάω πάσο.

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μαρινάκης και όλοι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και καλά κάνουν γιατί έχουν όφελος από αυτό.
    Για μένα, η θεωρία περί της σχέσης κατοχής μπάλας και υπεροχής μίας ομάδας, είναι παραμυθάκι της χαλιμάς. Τι να το κάνω το 60% και 70% κατοχή, άμα δε μπορώ να βάλω τη μπάλα στο πλεκτό. Εκεί είναι η ουσία. Οπως λες και εσύ, η άμυνα και ο γκολκίπερ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Αλλά αν η Μπενφίκα είχε ένα Μίτρογλα, θα μιλάγαμε τώρα για το Ρομπέρτο ?
    Ο Ζαρντίμ επαιρνε αποτελέσματα, αλλά με την ψυχή στο στόμα. Το Μίτσελ δε μπορώ να τον κατηγορήσω, γιατί μέχρι στιγμής παίρνει τους αγώνες με διαφορά 3 γκολ και πάνω (εξαίρεση ο ΠΑΟ και η Μπενφίκα). Και αυτές οι εξαιρέσεις δεν είναι ικανές να με κάνουν να φωνάξω. Αλλωστε ούτε για το Ζαρντιμ φώναζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κατοχή μπάλας δείχνει το στυλ ποδοσφαίρου που παίζεις, είτε αυτό οφείλεται στην (αν)ικανότητα ως ομάδα είτε στη βούληση του προπονητή. Είναι σημαντικό στοιχείο αν ξέρεις να το ερμηνεύεις σωστά.

    Κι ο Ολυμπιακός υποτίθεται ότι παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη. Σαν αυτό που δεν έπαιξες χθες.

    Αν η Μπενφίκα είχε έναν Μήτρογλα, θα έψαχνε επιθετικό.

    Η παράνοια θα είναι να βλέπεις τον Μίτσελ να παίζει άμυνα, και μάλιστα χειρότερου επιπέδου από αυτήν του Ζαρντίμ έστω κι αν έχει καλύτερους παίχτες, και οι δημοσιογράφοι/κόσμος να τον αποθεώνουν. Δεν απέχουμε και πολύ, νομίζω. Αρκεί να κερδίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχεις δίκιο, με τι διαφορά ότι ο αντίπαλος δεν ήταν ο Πλατανιάς, αλλά η Μπενφίκα, και η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι αν προηγείσαι από το 17', σε έναν αγώνα που καίγεσαι για βαθμούς με τέτοιον αντίπαλο, κάνεις τα πάντα για διαφυλάξεις το σκορ.Μπορεί να μην συμφωνούμε μ' αυτή τη λογική, αλλά εφαρμόζεται κατά κόρον από την πλειοψηφία των προπονητών, όποτε ποιοι είμαστε εμείς που θα τους κρίνουμε ?
      Στην τελική, αν ανοιγόταν και έτρωγε τρία γκολάκια, όπως το έχουμε ζήσει άπειρες φορές, σήμερα θα τον κλαίγαμε και αυτόν.
      Καλά συνεχίζεις και πιστεύεις ότι ο Μήτρογλου δεν είναι επιθετικός. Παραδέξου το ότι έχεις πέσει έξω στην εκτίμησή σου για αυτόν τον παίκτη. Είναι προτέρημα να παραδεχόμαστε τα λάθη μας !

      Διαγραφή
    2. Κάνεις τα πάντα για να διαφυλάξεις το σκορ; Όπως το να βγάζεις την πρώτη σου φάση στο 90' λεπτό; Επαναλαμβάνω: έτσι ονειρεύεστε τον Ολύμπιακό; Αν η ομάδα δεν κέρδιζε, τα ίδια θα έλεγες; Δεν το νομίζω.

      Για τον Μήτρογλου έχω αναφερθεί πολλές φορές. Νομίζω ότι είναι κουραστικό να λέω και ξαναλέω ότι ο παίχτης δεν ξέρει τι σημαίνει οφσάιντ. Το βλέπει κι ο ίδιος ότι βρίσκεται μπροστά από τον αμυντικό και συνεχίζει την κίνησή του σαν να μην υπάρχει ο κανονισμός. Δεν έχω ξαναδεί επιθετικό να το κάνει αυτό. Όπως μέχρι πρότινος που έκανε κίνηση πίσω από το σέντερ μπακ. Ευτυχώς αυτό το διόρθωσε. Γενικώς έχει βελτιωθεί αισθητά σε αρκετούς τομείς, αλλά ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά. Μην λέμε τα ίδια. Το μόνο πρωτάθλημα που του ταιριάζει, πάντως, αυτή τη στιγμή, εκτός του ελληνικού, είναι το γερμανικό. Φυσικά όχι στην Ντόρτμουντ, όπως διαλαλούν οι οπαδικές εφημερίδες.

      Διαγραφή
  5. Υπάρχουν ματς που είσαι καλύτερος αλλά χάνεις, υπάρχουν ματς που είναι καλύτερος ο αντίπαλός σου αλλά κερδίζεις. That's football.

    Τα υπόλοιπα είναι για να συζητάμε, όσοι τουλάχιστον διαθέτουν το πλεονέκτημα του ελεύθερου χρόνου. Μία νίκη σε τέτοιο επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντική όπως κι αν έρχεται. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ...

    ΥΓ. Νομίζω πως η Μπενφίκα θα ήταν πολύ χαρούμενη αν είχε στις τάξεις της τον Μητρογλίνιο. Χθες, τουλάχιστον, θα κέρδιζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kanthare σε καλή μεριά το κατοστάρικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπαλαντέρ, ευχαριστώ!

    Συμφωνώ ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Για αυτό και έχει τόσο πιστό κοινό. Αναφέρομαι, βέβαια, στους γνήσιους ποδοσφαιρόφιλους.

    Δεν ξέρω αν θα κέρδιζε η Μπενφίκα με τον Μήτρογλου στη σύνθεσή της. Τα μονοπάτια των υποθέσεων είναι συχνά επικίνδυνα, Μπαλαντέρ. Και πολλές φορές αποκαθηλώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Το ματς της Τρίτης ήταν για γέλια. Ένας ελεεινός Ολυμπιακός, να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα με τίποτα, και σώθηκε από τον εξαιρετικό Ρομπέρτο. Η Μπενφίκα ξεκίνησε να κάνει ευκαιρίες σχεδόν με την σέντρα, και κανείς δεν θορυβήθηκε. Ο ΟΣΦΠ δεν πίεσε σχεδόν καθόλου την Μπενφίκα. Λίγο πίεσε στα λεπτά που ανέβηκε στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε το κόρνερ και κάρφωσε το γκολ ο Μανωλάς (έλεος με την αποθέωση του Μανωλά, ενός επικίνδυνου παίκτη για την άμυνα που τρέχει σαν τον Βέγγο για να καλύπτει τα κενά του). Δεν ξαναπίεσε σε ολόκληρη την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, παρά ταμπουρώθηκε. Ο Μήτρογλου και πάλι άφαντος, ενώ στην Πορτογαλία είχε παίξει πολύ καλά. Τον έβαλε στα δίχτυα τον ΟΣΦΠ η πολύ καλή αλλά άτυχη Μπενφίκα. Το ματς θα μπορούσε να είναι για επική 4άρα, αλλά ας όψεται ο Ρομπέρτο και η Τύχη.

    Περί Μήτρογλου. Είναι σαφώς βελτιωμένος σε πολλούς τομείς ο Κωστάκης από την εποχή που τον έδιωχνε ο Βαλβέρδε με τις κλωτσιές, αλλά μην τρελαθούμε τώρα. Επειδή έβαλε 3 γκολ στην Άντερλεχτ σε ένα περίεργο παιχνίδι, τον θεωρούμε παικταρά στην Ελλάδα. Για μένα τουλάχιστον θα είχε μεγαλύτερη σημασία αν ήταν πιο συνεπής στο σκοράρισμα, να έβαζε δηλαδή από 1 γκολ σε 3 από τα 4 ματς του ομίλου, παρά 3 στους Βέλγους και μετά να τον ψάχνουμε με τα κυάλια. Ο Μήτρογλου είναι έξυπνος και τολμηρός επιθετικός, με αυτοπεποίθηση πλέον, αλλά είναι αργός και άμυαλος. Αντί να προπονηθεί να βάλει λίγη έκρηξη στο παιχνίδι του ή να μάθει να κάνει περισσότερες κινήσεις, φτιάχνει περίεργα μούσια αμφιβόλου γούστου και γεμίζει το σώμα του τατουάζ του κώλου (όπως και πολλοί άλλοι) για να το παίζει βαρύμαγκας μπας και τον φοβηθούν οι αντίπαλοι (κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει). Ας κόψουν τις σαχλαμάρες οι κωλοφυλλάδες με τον Μήτρογλου και τον κάθε παίκτη του Ολυμπιακού ότι "φεύγουν" με μεταγραφή, επειδή κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί... στην Ελλάδα. Για καμιά Ρωσία ή Ουκρανία μπορεί να φύγουν, με καλά λεφτά. Για Δυτική Ευρώπη πολύ δύσκολο.

    Για το βρισίδι μεταξύ των Αναστασίου και Τριανταφυλλόπουλου, γνώμη μου είναι ότι εφ' όσον είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που πληρώνεται και μάλιστα ενήλικος, θα φας και καντήλια από τον κόουτς, είτε δικαιολογημένα είτε αδικαιολόγητα. Το ντάντεμα και το κανάκεμα το κάνεις σε 15χρονα παιδιά των Ακαδημιών που ακόμα διαμορφώνουν χαρακτήρα. Όμως στον Παναθηναϊκό έχουμε να κάνουμε με παιδιά 18 και 19 ετών (Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Λαγός, Χουχούμης, και λοιποί) που δεν έχουν εμπειρίες και ατάκτως τους έριξαν στα βαθιά νερά ο Αλαφούζος και η οικονομική ένδεια του πάλαι ποτέ Πολυμετοχικού. Οπότε χρειάζεται περισσότερο τακτ στην διαχείρισή τους. Και ναι, ο κόουτς πρέπει να είναι ασπίδα για τους παίκτες του, γιατί καλώς ή κακώς αυτός έχει την ευθύνη για τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεί κανείς να είναι όσο αντιολυμπιακός ή αντιπαναθηναικος θέλει. Ομως δεν πρέπει να μας ξεφεύγουν τα αυτονόητα.
    Αυτονόητο είναι, ας πούμε, ότι όσο ελεεινός ήταν ο Ολυμπιακός, άλλο τόσο ήταν και η Μπενφικα, που επι 90 λεπτά σφυροκοπούσε και δεν μπορούσε να νικήσει ούτε σε ΜΙΑ φάση το Ρομπέρτο. Τόση ανικανότητα είναι απίστευτη.
    Ενα σημαντικό ποσοστό αγώνων στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν κριθεί από ΕΝΑΝ παίκτη που έκανε τη διαφορά. Σ' αυτό τον αγώνα ήταν ο Ρομπέρτο, τι να κάνουμε δηλαδή, επειδή είναι τερματοφύλακας δε μετράει ? Αρα τα περι τυχης και ατυχιας ....
    Αυτονόητο επίσης είναι ότι για να βάζει ένας επιθετικός γκολ σε κάθε παιχνίδι, πρέπει να υπάρχει και κάποιος που θα τον τροφοδοτεί σε κάθε παιχνίδι, να του δίνει καμιά ασίστ ρε αδερφέ, έστω μια πάσα !!! Αν αυτό το βασικό δε γίνεται, πώς θα βάλει γκολ ο επιθετικός ? Εεεεεεε , πώς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλία, νομίζω ότι δεν διάβασες την προηγούμενη απάντηση που σού έδωσα. Αυτήν περί ατυχίας.

      Η ικανότητα του ενός δεν προεξοφλεί την ανικανότητα του άλλου. Κι εγώ τις Παρασκευές που παίζω 9Χ9 πετάω τορπίλες στο γάμα, πλασέ στις γωνίες και λομπάρω το τέρμα, αλλά ο μπάσταρδος ο αντίπαλος τερματοφύλακας τα πιάνει! Είναι φοβερός ο άτιμος! Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι ανίκανος.

      Τέλος, σου έχω ξαναπεί ότι όποιος γράφει ή λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που επιβάλλουν τα οπαδικά μέσα του Ολυμπιακού και οι φανατισμένοι οπαδοί της ομάδας, δεν σημαίνει ότι είναι αντιολυμπιακος.

      Διαγραφή
    2. Μα φυσικά και τη διάβασα, αλλά δεν απευθυνόμουν σε εσένα αλλά στο Χάρη που αναφέρει οτι "Ο Μήτρογλου και πάλι άφαντος, ενώ στην Πορτογαλία είχε παίξει πολύ καλά. Τον έβαλε στα δίχτυα τον ΟΣΦΠ η πολύ καλή αλλά άτυχη Μπενφίκα. Το ματς θα μπορούσε να είναι για επική 4άρα, αλλά ας όψεται ο Ρομπέρτο και η Τύχη".
      Τέλος, σου έχω κι εγώ ξαναπεί, ότι άλλο το να δηλώνεις αντικειμενικός, και άλλο το να είσαι.

      Διαγραφή
    3. Χάρης

      Εντάξει, τί άλλο θα ακούσουμε. Μια ομάδα που:

      -έδειξε τις άγριες διαθέσεις της με το "καλημέρα",
      -έκλεισε τον αντίπαλο στα καρέ του σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν τους άφησε να πάρουν ανάσα (κοινώς τους έβαλε στα δίχτυα),
      -έπαιξε οργανωμένο και καθαρό ποδόσφαιρο, και όχι γιόμα στην γιόμα ή μπαλιές στα τυφλά, ούτε καν ξύλο ή μαγκιές,
      -έκανε 7 ή 8 σούπερ ευκαιρίες για γκολ φάτσα με το τέρμα (και όχι σουτ στα περιστέρια),
      -έπαιζε με το ψυχολογικό ντεζαβαντάζ του άδικου και κόντρα στην ροή του αγώνα 1-0,
      -με κιτρινισμένους παίκτες που έτρεχαν, δεν τα παράτησαν και μάρκαραν συνέχεια και μάλιστα σωστά (και όχι με τα μάτια),

      ήταν "ελεεινοί" επειδή έπαιζαν απέναντι στον Ολυμπιακό και δεν σκόραραν απέναντι στον φοβερό Ρομπέρτο. Πράγματι η Μπενφίκα τα τελευταία χρόνια είναι καταραμένη, ακόμα και λούζερς, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστούν ελεεινοί.

      Διαγραφή
  10. Χάρη, όσοι δηλώνουν τέτοια πράγματα, δηλαδή αντίθετα από αυτά που υποδηλώνει η συμβατική σοφία των οπαδικών μέσων, είναι εχθρός του Ολυμπιακού. Αντιολυμπιακοί.

    Για τον Μήτρογλου έχω αφιερώσει -και έχουμε αφιερώσει- περρισότερο χρόνο από όσο του αναλογεί. Ο παίχτης χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά. Αλλά πρέπει να δηλώσω την έκπληξή μου, όχι για αυτά που γράφουν οι φυλλάδες για τον Μήτρογλου, αλλά για την αποδοχή από τον κόσμο. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε.

    Αυτό με το Αναστασίου δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι προπονητής εδώ και κάτι μήνες και έχει εκθέσει τους ποδοσφαιριστές του περισσότερες φορές από άλλους προπονητές με εμπειρία δεκαετιών. Και ποιους παίχτες; Παιδάκια, χωρίς παραστάσεις, ίσως και ικανότητα, που εξαναγκάσθηκαν, ιδιαίτερα βίαια και χωρίς την εμπλοκή κάποιου πλάνου, να παίξουν μπάλα στον ΠΑΟ. Και κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι αυτά τα παιδάκια πρέπει να αποδίδουν σε κάθε ματς. Ή ότι είναι ταλεντάρες ολκής. Επομένως, συμφωνώ απόλυτα ότι χρειάζεται τακτ στη διαχείρισή τους. Κάτι το οποίο λείπει από τον ΠΑΟ εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να αναδεικνύεται ως κορυφαίος παίχτης ένας επιθετικός...να του ψάλουν διθυράμβους...και όλα να είναι οκ..Βέβαια αυτό έχει συμβεί και για αμυντικό ή μέσο κλπ...
    Απ' την άλλη όμως το μόνο επιλήψιμο είναι ότι όταν ένας τερματοφύλακας αναδεικνύεται σε ήρωα του αγώνα!
    Για μένα δεν έχει σημασία η μονάδα/παίχτες, αλλά ολόκληρη η ομάδα! Και για την ώρα μιας και ο Ρομπέρτο είναι δανεικός...είναι μέλος της ομάδας...!
    Ήταν η "μέρα" του στο προχθεσινό παιχνίδι! Μαγκιά του και μπράβο του και κράτησε και την ομάδα ζωντανή!
    Αυτό για μένα μετράει...και πάμε παρακάτω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηλία, δεν κατάλαβα ότι απευθυνόσουν στον Χάρη.

    Astrofegia, μα δεν λέω πουθενά ότι είναι επιλήψιμο να βγαίνει M.V.P. ένας τερματοφύλακας. Τουναντίον. Αλλά παίζει ρόλο πως διαχειρίζεσαι αυτό το στοιχείο. Και παίζει ρόλο όταν αυτή η διαχείριση συγκρούεται με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Προέδρου, των οπαδικών δημοσιογράφων και των οπαδών που ''έτσι ονειρεύονται τον Ολυμπιακό''. Πώς, εν τέλει, το διαχειρίστηκε ο Ολυμπιακός; Σαν να ήταν ο Πλατανιάς της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Elias 7, ακολουθεί γνώμη Παναθηναϊκή.

    Δεν διάβασα στα προηγούμενα σχόλια ότι κέρδισε άδικα ο Ολυμπιακός. Γνώμη με την οποία συμφωνώ. Εντελώς δίκαια κέρδισε σύμφωνα με τον απολογιστικό έλεγχο των φάσεων του αγώνα. Και μαγκιά του.

    Αυτό που επανειλλημένα σου επισημάνθηκε - και το προσπέρασες με το γκάζι στο πάτωμα - είναι πως οφείλεις να ανησυχείς όταν υπάρχουν συνεχείς άσχημες εμφανίσεις. Με μόνη εξαίρεση αυτή στη Λισσαβόνα.

    Και προσθέτω, να μην κρίνεις από τα αποτελέσματα. Γιατί σε μια βδομάδα, αν - λέμε αν - ο ΠΑΟΚ (που κατά τη γνώμη μου δεν πείθει) κάνει το διπλό, δεν θα είναι ο Μίτσελ για πούλο, αλλά όσοι τώρα τον παρουσιάζουν σαν μετρ της προπονητικής.

    Ιδιαίτερα οι επαγγελματίες παραγγελιογράφοι. Που έγραφαν ότι τον Τζιμπούρ τον θέλει άπασα οι ποδοσφαιρική οικουμένη και πήγε στους Πόντιους Βέροιας της Τουρκίας.

    Υ.Γ. Κωστή, τώρα που κονόμησες κατοστάρικο - καλορίζικο και καλοφάγωτο - μήπως να χαλάσεις ένα μικρό μέρος αυτού για τη διαπλάτυνση του ιστολογίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργέ, δεν έχω τελειώσει ακόμα! Αλλά έχω 9x9 και πρέπει να ετοιμαστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλορίζικο ρε φίλε! Είναι πολύ καλύτερο και επιτέλους άνετο, φαρδύ.

    Κυρίως η πλαϊνή στήλη που πάει τόσο κάτω είναι που χρειάζεται κόψιμο στα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ! Στην αρχή αυτό προσπάθησα: να χωρίσω το μακρυνάρι σε δύο στήλες, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Μα καθόλου! Άσε που το κείμενο φαινόταν σαν μαλακία. Απλά επειδή το πρότυπο είναι διαφορετικό, το κάθε στοιχείο της στήλης εχει αποκτήσει περισσότερο ύψος. Και να σκεφτείς ότι αφαίρεσα ορισμένα gadgets, φωτογραφίες και λοιπά. Θα το κοιτάξω λίγο ακόμα το μεσημέρι που έχω χρόνο κι ας ελπίσουμε να αρέσει στο κοινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η πλαϊνή στήλη δείχνει να χρειάζεται λίγο στένεμα ώστε να έρθει κολάν με τα gadgets, που είναι πιο σέξυ! Το πρότυπο Awesome δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πλάτος διαφορετικό για κάθε πλαϊνή στήλη και πλάτος αναλόγως του γούστου σου για την κεντρική.

    Έτσι - παίζοντας με τα πλάτη - μπορείς ενδεχομένως να χωρέσεις 2 πλαϊνές στήλες και την κεντρική στο πλάτος που επιθυμείς.

    Στο Λούκουλλο το συνολικό πλάτος είναι 1260 εικονοστοιχεία, με κάθε πλαϊνή να έχει 220 εικονοστοιχεία. Αρκετό πλάτος αφού τα gadgets έχουν 200 pixels πλάτος. Συν ότι κάποια gadgets μπορούν να πάνε κάτω, όπως στο Λούκουλλο οι Hot celebrity pictures.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω βγήκε καλό το αποτέλεσμα! Ίσως προσπαθήσω να επιχειρήσω εκ νέου κάποια άλλη διάταξη προτύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 4 minister, μήπως θα πρέπει να διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά ? Γιατί ο Κάνθαρος στην πρώτη ακριβώς πρότασή του, αλλά ακριβώς στην πρώτη, λέει ακριβώς αυτό το πράγμα. Δηλαδή ακριβώς ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε άδικα.Το ίδιο λέει με άλλα λόγια και ο Χάρης.
    Τώρα αν δύο κακές εμφανίσεις απέναντι στον ΠΑΟ στη Λεοφωρο, κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας ότι και καλά δε θα λήξει ο αγώνας, και απέναντι στην Μπενφίκα, είναι ανησυχητικές, για μένα δεν είναι, γιατί αποτελούν εξαίρεση και προήλθαν κάτω από ειδικές συνθήκες.
    Κάνθαρε, ωραία η καινούρια εμφάνιση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...