Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Είμαστε μάγκες όπου μας παίρνει

Έχουμε πει ότι οι οπαδοί είναι σαν τις γυναίκες. Εκατό καλά να έχεις κάνει και μια φορά να έχεις φερθεί, σύμφωνα με τους νοητικούς τους μηχανισμούς, σκάρτα, θα στο κοπανάνε μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ. Μέχρι να σκουριάσει ο Robocop (φώτο). Χωρίς ενδοιασμούς. Δίχως εγωιστικούς φραγμούς. Άνευ ηθικών αναστολών. Θα σου βγάλουν την ψυχή. Θα θάψουν στο χιόνι τα εκατό καλά και θα υπερθεματίσουν το σφάλμα. Κι αλίμονό σου αν πας να δικαιολογηθείς και να επικαλεστείς τη λογική ή το συναίσθημα. Μαύρο φίδι που σε έφαγε. Δεν υπάρχει αντίλογος. Στα μάτια της γυναίκας ο αντίλογος ισοδυναμεί με αμφισβήτηση, έλλειψη κατανόησης ή αδιαφορία. Τα ίδια, λοιπόν, ισχύουν και για τους οπαδούς.


Προσοχή, όμως: δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων. Όχι, βέβαια. Του Άρη, δηλαδή, του Π.Α.Ο.Κ. ή του Ολυμπιακού. Με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να πίνουν στην υγειά του Αλαφούζου και να κάνουν ό,τι θέλουν. Σας παρακαλώ. Ας είμαστε σοβαροί. Όπως οι ομάδες έχουν τους οπαδούς τους, τους οργανωμένους, έτσι και τα κόμματα έχουν τον δικό τους στρατό, τον κομματικό. Ή, αλλιώς, τα κομματόσκυλα. Μια ιδιαίτερη ράτσα, σαν τα αγριόσκυλα της Αφρικής, τάχα μου δημοκρατική, που στις μέρες της δόξης βρισκόταν στο φόρτε της. Τότε που έδεναν τα σκυλιά με λουκάνικα. Και τι συνέβη; Πού εξαφανίστηκαν, άραγε, όλοι αυτοί; Πού βρίσκονται, για παράδειγμα, οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Τι απέγιναν; Πού οφείλεται η περισπούδαστη αγανάκτησή τους; Γιατί γύρισαν την πλάτη τους στην ''μεγάλη δημοκρατική παράταξη''; Λέτε να ευθύνεται η ηγεσία του κόμματος; Να παίζει ρόλο η αλλαγή πλεύσης στην ιδεολογία; Τρίχες κατσαρές. Οι σχέσεις πολιτικών και ψηφοφόρων κλονίστηκαν, επειδή κόπηκε η μάσα. Το ρουσφέτι. Τα χατήρια. Όπως συμβαίνει με τους οργανωμένους οπαδούς και τις γυναίκες. Και τώρα, όλοι αυτοί, οι οποίοι κάποτε κρατούσαν σημαιάκια στα χέρια και φορούσαν κονκάρδες στο πέτο, πυροβολούν ασύστολα, και μάλιστα συλλήβδην, τους πολιτικούς. Εκτοξεύουν μπαράζ ύβρεων προς το πολιτικό σύστημα. Την Βουλή. Ποιος φέρει, όμως, ευθύνη για το γεγονός ότι η Βουλή έχει μετατραπεί σε περιπλανώμενο θίασο τρίτης διαλογής; Αίνιγμα ολκής. Τα κομματόσκυλα, λοιπόν, αυτό το κακόβουλο είδος, πλην εξόχως ευπροσάρμοστο, αυτές οι κοινωνικές βδέλλες, έπαιζαν τους μάγκες. Τους νταήδες. Και τώρα στήνουν πρόχειρες κρεμάλες, για τους άλλους, εκείνους που φταίνε, ενόσω έχουν μεταμορφωθεί σε ένα ανόητο νεκροταφείο δολοφονημένου ρομαντισμού, ήθους και αυτοκριτικής -μήπως, εν τέλει, θέλουν να προσαράξουν σε εναλλακτικά κομματικά λιμάνια που διαφημίζουν την κοινωνία της αφθονίας; Ίσως είχαν παραδειγματιστεί από τα πεπραγμένα του ελληνικού Κράτους. Και εκείνο, βλέπετε, τον μάγκα παρίστανε. Απέναντι στους Έλληνες πολίτες, με πλήθος δηλώσεων και σκανδάλων, και, κυρίως, στους Ευρωπαίους. Σε αυτούς τους, υποτίθεται, χαζούς. Και τώρα τρέχουμε από πίσω τους, σαν πρεζάκια που ζητούν διακαώς φιξάρισμα, δίχως αξιοπρέπεια, έχοντας απολέσει επί της ουσίας την εθνική μας κυριαρχία, και τους παρακαλάμε να μας πετάξουν μία σανίδα σωτηρίας μπας και πάρουμε ακόμα μια ανάσα. Πάνε οι εποχές που τους πιάναμε κορόιδα και ζητούσαμε παρατάσεις επί παρατάσεων ή τους παρουσιάζαμε στατιστικά στοιχεία με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Μακάρι να ίσχυε το ίδιο και για τους εαυτούς μας.

Εν κατακλείδι, ας πάψουμε να αποφεύγουμε την ατομική ευθύνη· την εμμονή στην σκοπιμότητα και την χαζομάρα. Και, τέλος, ας εξαϋλώσουμε τις πομφόλυγες. Για να αποδευσμευτούμε από την ψυχολογική φθορά που μας καταδυναστεύει. Γιατί επιμένουμε να βαυκαλιζόμαστε; Γιατί επιμένουμε να ταλαιπωρούμε τον εαυτόν μας με άκυρα διλήμματα και αίολες υποσχέσεις; Δεν απειλούμαστε από την οικονομική κρίση -αυτό αποτελεί ευφυολόγημα των δημοσιογράφων, των πολιτικών και ορισμένων μωρών-, αλλά από τον ανατριχιαστικό εκφυλισμό του αξιακού συστήματος. Κι αυτό είναι γκαραντί. Καταραμένη εξουσία! Κι αν δεν με πιστεύετε, μία βόλτα έξω, στον πραγματικό κόσμο, θα σας πείσει, νομίζω, απόλυτα. Έστω μια νηφάλια ματιά στον καθρέφτη.

Υ.Γ.1 Γίνεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο να φύγει και να μην ξανάρθει; Ειλικρινά σας μιλάω. Οι ξενέρες που έφαγα είναι μεγαλύτερες από το χρέος της Ελλάδας (sic!).

Υ.Γ.2 «Έχω κάνει σεξ στο καμαρίνι μου».
Έλενα Παπαρίζου

Υ.Γ.3 Κάποιος έπρεπε να αποκλειστεί. Το γνωρίζαμε εξαρχής. Δύο, εξάλλου, περνάνε. Έτυχε να μείνει εκτός η Νάπολι. Με 12 βαθμούς. Κρίμα. Συμβαίνουν κι αυτά. Τουλάχιστον οι ομάδες που προκρίθηκαν, η Άρσεναλ και η Ντόρτμουντ, είναι ποιοτικές. Δεν είναι σαπάκια. Κάτι είναι κι αυτό. Και μην ακούω για στημένα και λοιπά χαζά. Σας παρακαλώ, σεβαστείτε την ψυχική μου υγεία. Όσο για τον αποκλεισμό της Γιουβέντους, δεν έχω να πω κάτι. Με κάλυψαν οι Τούρκοι.

Υ.Γ.4 Ο Ολυμπιακός, με μια εμφατική εμφάνιση, απέναντι σε έντεκα, δώδεκα και δεκατρείς αντιπάλους, με τον Σάμαρη να δίνει ρεσιτάλ, έκαμψε την αντίσταση των σκληροτράχηλων Βέλγων. Και με τα ψέμματα κατάφερε και προκρίθηκε. Με ποιον θα κληρωθεί; Η Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ) θα ήταν ιδανικός αντίπαλος. Κι αυτό δεν τιμά ιδιαίτερα την αγγλική ομάδα.

Υ.Γ.5 Το κοινό απαίτησε Italo Disco. Τέλος. Η κομματάρα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν τις καλές ατάκες!

26 σχόλια:

  1. Με ποια ψεματα? Εκτος αν εννοεις το ψευτικο γκολ της Μπενφικα στην Πορτογαλια, ή μηπως οτι η Παρι επαιξε τη μπαλα της ζωης της στο τελευταιο ματς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανόλο, αν εσύ έμεινες ευχαριστημένος από την αγωνιστική συνέπεια και τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού, πάω πάσο. Την άποψή μου, πάντως, μπορείς να την διαβάσεις στα δυο τελευταία άρθρα που αφιέρψσα στον Ολυμπιακό και, ιδίως, στο προτελευταίο. Τελικά πώς ονειρεύεστε τον Ολυμπιακό; Ειλικρινά, και χωρίς ίχνος ειρωνείας, έχω μπερδευτεί.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι τον ονειρευόμαστε Κάνθαρε τον Ολυμπιακό. Να κάνει την πλάκα του στην Ελλάδα με τις ερασιτεχνικές ομαδούλες της πλάκας που έχει για αντίπαλους, και να διακρίνεται στην Ευρώπη κάθε χρόνο, απέναντι σε ομαδάρες που ούτε στο ονειρό τους δεν έχουν νικήσει άλλες ελληνικές ομάδες !

      Διαγραφή
  2. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, συμφωνώ 100% στα όσα λες, περί των κομματοσκύλων, των κομμάτων, και του "κυνηγημένου από την επάρατο Δεξιά λαουτζίκου που έφαγε ένα κομμάτι ψωμί από τον Ανδρέα". Η σημερινή κατάντια είναι απόρροια της καταβαράθρωσης των αξιών που επέτρεψαν την ξεφτίλα της Ελλάδας και ην χρεοκοπια της, όχι λόγω της κρίσης (που οφείλεται στην πτώση των αξιών). Οι πρασινοφρουροί έτρεξαν στον πρώτο τυχάρπαστο αλέξη που άρχισε να τάζει μαλακίες (θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος ανακάλυπτε παλαιό video όπου ο ΣΥΡΙΖΑ να λοιδωρεί τα τάματα των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και να τους κατηγορεί ότι εξαγοράζουν τηνψήφο τουεκλογικού σώματος). Κι όλα αυτά, επειδή το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του "Τσοβόλα δώστα όλα", ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ (παρά φύσιν...) λόγω της χρεοκοπίας να κόψει το πάρτυ με τους διορισμούς (ξέρω, υπάρχει ΑΣΕΠ, αλλά μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...) και τις σπατάλες. Πείτε με ό,τι θέλετε, αλλά θα χαιρόμουν αν μάθαινα ότι τα ελεεινά κομματόσκυλα πλέον πεθαίνουν από την πείνα (αν και πολύ αμφιβάλλω γι' αυτό). Όχι τίποτ' άλλο, αλλά να το παίζουν σπουδαίοι και τρανοί οι τραχανοπλαγιάδες επειδή έτρεχαν στις κομματικές συγκεντρώσεις και είχαν άκρες με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, για μένα πάει πολύ.

    Μια μικρή διόρθωση. Τους Ευρωπαίους δεν τους κοροϊδεύαμε. Ποτέ δεν έχαψαν όσα τους παρουσιάζαμε. Δεν είναι μαλάκες σαν τον Έλληνα, αντιθέτως. Απλώς η ΕΕ δεν είχε δικαίωμα να επεμβαίνει επισήμως στα εσωτερικά των Κρατών-Μελών (εθνική κυριαρχία γαρ). Ανεπίσημα μας έλεγαν να σοβαρευτούμε, μας έκαναν συστάσεις, μας προειδοποιούσαν για το καλό μας, αλλά τίποτα. Αποκαλύφθηκε ότι από το 2004 μας έλεγαν ότι έτσι όπως πάμε, αργά ή γρήγορα θα χρειαστούμε το ΔΝΤ (το να βοηθήσει οικονομικά η ΕΕ ήταν αδιανόητο, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από την Κοινοτική Νομοθεσία).

    Το ματς του Γαύρου δεν το είδα. Για την ακρίβεια, είδα από το 2-1 και μετά. Η εικόνα ήταν ντροπιαστική. Να είσαι ο Ολυμπιακός, και να σε παίζει η αποκλεισμένη Άντερλεχτ στο σπίτι σου και να σε απειλεί στα ίσα. Πέφτει η πρώτη αποβολή του Ενσακαλά, και στο καπάκι η Άντερλεχτ απειλεί για το 2-2 που σώνει ο Ρομπέρτο. Ο Βάις παίρνει πέναλτυ, ετοιμάζεται σαν μαγκάκι της κακιάς ώρας να το βαρέσει, και αμέσως λέω "θα το χάσει", όπως κι έγινε. Πέφτει η 2η αποβολή του Προτό στο πέναλτυ που έκανε στον Βάις, και ο Τσόρι το βάζει, οπότε κλείδωσε η νίκη και η πρόκριση. Μετά μαθαίνω ότι στο 49' η Άντερλεχτ είχε ήδη άλλη 1 κόκκινη κάρτα, οπότε 3 στο σύνολο, όπως και τα 3 πέναλτυ. Με τέτοιες ευκαιρίες, και πάλι η Άντερλεχτ (που έπαιζε μόνο για την αξιοπρέπειά της) έπαιζε τον Θρύλο στα ίσα και χωρίς πολλή προσπάθεια. Επαναλαμβάνω: ντροπή. Και ένας φίλος μου έκραζε τον χάφαρο Σάμαρη, κάτι θα ξέρει παραπάνω.

    Δυο σχόλια για τις κωλοφυλλάδες την επομένη του αγώνα. Μπήκε αλλαγή ο Βάις και "προκάλεσε πανικό" σε μια ομάδα που έπαιζε με 9 και το παιχνίδι ήταν πάνω-κάτω (αντί για κλειστό). Πάω πάσο. Μετά, αντιλήφθηκα ότι οι γαυροφυλλάδες απόρησαν με την Άντερλεχτ που "έπαιξε δυνατά λες και θα έπαιρνε μπόνους". Αλλά έτσι έχουν μάθει με το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου κερδίζουν επειδή "έτσι πρέπει" (όπου κυριαρχεί το "απαγορεύονται οι ήττες") και όχι επειδή απαραίτητα έπαιξαν καλύτερα. Όχι, θα είναι η Άντερλεχτ, με τα Κύπελλα Πρωταθλητριών και την ιστορία της, ίσα και όμοια με τον Λεβαδειακό, την Βέροια και την Ξάνθη, να κάτσει ήσυχα και ωραία να χάσει. Και το κερασάκι στην τούρτα? Κράζουν οι γαυροφυλλάδες την ΠΣΖ που άφησε τους βασικούς στο Παρίσι και έκατσε να χάσει από την Μπενφίκα. Την Άρσεναλ, που ήρθε 2-3 φορές τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη με τα δευτερότριτα και έχασε (χωρίς όμως να κάτσει), προφανώς την ξέχασαν. Αυτά. ;Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρη, αυτά συμβαίνουν στον αγγελικο κόσμο της μπάλας και του Πλατινί που δεν σας άρεσε όταν τον βρίζαμε εμείς οι ολυμπιακοί, άλλες χρονιές που δεν είχαμε την τύχη και την εύνοια, ώστε να προκριθούμε. Εγώ ξέρω ότι η ΟΥΕΦΑ χρωστούσε και λίγη εύνοια σε μας, μετά από τόοοοοοσες σφαλιάρες που μας έχει δώσει στο παρελθόν. Εξάλλου, θα ήταν άδικο να περνούσε η αιώνια ταπεινωμένη από το Θρύλο φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ ή τα άσχετα παιδαρέλια της Αντερλεχτ. Δε σας βλέπω όμως να χαίρεστε που μια ελληνική ομάδα κερδίζει στην Ευρώπη και φέρνει βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να μπορέσει κάποτε να βγει στην Ευρώπη και ο αιώνια δεύτερο-τρίτος και προσφάτως πεμπτο-εκτος ΠΑΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλία, αν η Ουέφα σας χρωστάει, τι πρέπει να πουν οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα; Ελπίζω να με πιάνεις.

      Μια χαρά χαιρόμαστε που προκρίθηκε μια ελληνική ομάδα, όποια και να είναι αυτή. Με τις προεκτάσεις αυτής της πρόκρισης έχουμε ένα θέμα. Είναι, πάντως, δεδομένο ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε επιτυχίες -και αποτυχίες.

      Διαγραφή
    2. Να παραπονεθούν τότε στη διοργανώτρια αρχή που ευννοεί τη μεγαλύτερη ομάδα, με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο άθλημα. Αλλά πρώτα να επενδύσουν το 1/10 όσων έχει επενδύσει ο Ολυμπιακός και να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν το ποδοσφαιρο σαν επαγγελματίες και όχι σα λαμόγια .

      Διαγραφή
    3. Χάρης

      Ηλία, ποιά είναι η "αιώνια ταπεινωμένη από το Θρύλο φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ"? Η Μπενφίκα που έβαλε τον Ολυμπιακό στα δίχτυα στο Καραϊσκάκη από το 1'? Μια φορά κέρδισε όπως κέρδισε ο γαύρος την Μπενφίκα και το λέμε "αιώνια"?

      Όλοι χαιρόμαστε όταν μια ελληνική ομάδα διακρίνεται στην Ευρώπη. Όμως εδώ οι Ολυμπιακοί κάνουν γαργάρα το παρελθόν, όπου ο βάζελος υπερηφανευόταν για τις ευρωπαϊκές του πορείες και ο γαύροι τον λοιδωρούσαν (τις εποχές της 5άρας και της 7άρας...), παρομοιάζοντας τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του ΠΑΟ με τις... πορείες των συνταξιούχων. Αυτά είνα καταγεγραμμένα. ε αυτή την λογική, τα ίδια πρέπει να λέει και ο βάζελος σήμερα. Δεν είναι όμως του δικού μου γούστου.

      Όσο για τις επενδύσεις του Κόκκαλη και του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, άσε να υπερηφανεύονται οι ίδιοι. Δική σου τσέπη δεν είναι για να υπερηφανεύεσαι. Βολέψου με την δική σου σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    4. Ηλία, για να έχεις το δικαίωμα να παραπονεθείς ή να ζητάς ισονομία, πρέπει να έχεις επενδύσει όσα ο Ολυμπιακός; Έστω το 1/10; Να σε ρωτήσω κάτι; Χωρίς ίχνος ειρωνείας. Και στη ζωή πιστεύεις το ίδιο;

      Διαγραφή
    5. Χάρη, το αν ειναι αιωνια ταπεινομένη η Μπενφίκα, νομίζω το δείχνει η ιστορία. Αν ανατρέξεις σ'αυτή θα βρεις την απάντηση που θέλεις για την ομάδα που "έβαλε τον Ολυμπιακό στα δίχτυα στο Καραϊσκάκη από το 1'" αλλά πήρε από τα τρία το μακρύτερο.
      Οσο για το οτι δεν είναι του δικού σου γούστου η λόγική αυτή, δε φαίνεται από τα γραφόμενά σου !!!
      Κάνθαρε, όταν μου απαντήσεις τι σχέση έχει η ζωή με το ποδόσφαιρο, τότε θα σου απαντήσω και εγώ για το τι πιστεύω. Αλλά μήπως είσαι της άποψης ότι οι παράγοντες των υπολοίπων ομάδων βλέπουν το ποδοσφαιρο τόσο σοβαρά όσο ο Ολυμπιακός ? Γιατί θα πρέπει να το αποδείξεις κιόλας.

      Διαγραφή
    6. Μα τι σημασία έχει πόσο σοβαρά βλέπουν οι παράγοντες των άλλων ελληνικών ομάδων το ποδόσφαιρο; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αδικούνται ή να μην έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν;

      Διαγραφή
    7. Βρε Κάνθαρε δεν καταλαβαίνεις ? Σημασία έχει από τη στιγμή που προσπαθούν να καλύψουν την αδιαφορία και την ανυπαρξία τους, με δικαιολογίες του στίλ "μας αδικεί ο Ολυμπιακός". Καραμέλα που την ακούμε συνέχεια. Αλλά γιατί δε σας ακούω να διαμαρτύρεστε όταν ο Άρης ή ο ΠΑΟ ευνοούνται σε αγώνες με μικρότερες ομάδες ? Εκεί το περνάτε κοκοκο. Εκεί είναι δίκαιο.

      Διαγραφή
    8. Νταξ, Ηλία, δεν είναι ακριβώς καραμέλα. Κι αυτό γίνεται εις βάρος σου, διότι δεν έχεις ανάγκη τέτοια κόλπα για να δείξεις την ανωτερότητά σου. Μην κοιτάς τα τελευταία χρόνια που η συχνότητα αυτών των κόλπων, λόγω ανύπαρκτου ανταγωνισμού, έχει μειωθεί.

      Θεέ και Κύριε! Πότε ευνοήθηκε ο Άρης; Πότε; Ζήτημα είναι αν παίρνει δυο και τρία σφυργίγματα το χρόνο. Κι αυτά μάλλον επειδή ξεφεύγουν από τους διαιτητές. Για τον Παναθηναϊκό τα έχω πει και τα έχω γράψει ότι δεν είναι δυνατόν όταν σε αδικούν να ουρλιάζεις για σφαγές κι όταν αδικείς να μην τρέχει κάστανο. Έχεις δίκιο σε αυτό. Πλεον, τα τελευταία χρόνια τη θέση του Παναθηναϊκού σε αυτή την ιστορία την έχει πάρει ο ΠΑΟΚ.

      Διαγραφή
  4. Χάρη, δυστυχώς έτσι είναι. Και το χειρότερο είναι η ανικατότητα των περισσοτέρων να διακρίνουν προς τα που πάει η δουλειά. Όλοι είχαν κόψει εισιτήριο για τις μέρες της δόξης με την υπερταχεία της Ελλάδας και μόλις διαπίστωσαν ότι η διαδρομή θα έχει λακούβες και καθυστερήσεις, έτρεξαν να κατέβουν. Έστω να αλλάξουν το εισιτήριο. Κι όμως, ακόμα και σήμερα, την εποχή της οικονομικής κρίσης, η οποία έχουμε πει πολλάκις ότι οφείλεται στην πνευματική και νοητική μας ανεπάρκεια, θα δεις ορισμένους, με θράσος, να θέλουν να ξαναζήσουν αυτές τις μέρες. Τότε που έτρωγαν όλοι με χρυσα κουτάλια. Αυτά ονειρεύεται ακόμα ο Έλληνας. Για αυτό βγαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή πρώην στελέχη και πηδάνε από το καράβι. Και λένε ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει. Ποιος τους εκφράζει; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Με τον Τσίπρα να δηλώνει και να υπόσχεται ανεδαφικά και ανέφικτα πράγματα;

    Για τη διόρθωση έχεις δίκιο. Δεν τους κοροϊδεύαμε. Νομίζαμε ότι τους κοροϊδεύαμε. Να βγαίνουμε πάντα εκτός προσθεσμιών και να ζητάμε παρατάσεις λόγω ειδικών χαρακτηριστικών. Το κάναμε μία. Το κάναμε δύο. Το κάναμε τρεις. Το κάναμε τέσσερις. Πάει και τελείωσε. Τώρα μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι και λέμε και ευχαριστώ από πάνω που έχουμε και το ένα παπούτσι.

    Για τον Ολυμπιακό δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ήταν καταπληκτικός. Σιδερένια άμυνα, χαφ που κατάπιναν αντιπάλους και χιλιόμετρα, και μια επίθεση φωτιά. Καλύτερος παίχτης ο Σάμαρης και, έπειτα, ο Βάις που έκανε άνω κάτω τους Βέλγους. Μια Άντερλεχτ που προξενεί εντύπωση το γιατί κατέβηκε στο γήπεδο να παίξει ποδόσφαιρο. Και με την Παράγκα του Πλατινί να έχει γίνει πολυκατοικία. Πολλά τα ερωτηματικά. Τέλος πάντων. Κι όλα αυτά χωρίς τον κλώνο του Ζλάταν, τον Μήτρογλου. Ο Σαβιόλα, όμως, έδωσε βροντερό παρόν. Διεμβολιστής, φυσέκι, ντριμπλαδόρος. Και με εχθρική διαιτησία. Με αντίξοες συνθήκες, δηλαδή. Το μόνο που δεν ξέρω είναι το ύψος του χόρτου. Πόσο κουρεμένο ήταν. Διότι ο Ολυμπιακός έχει ένα θέμα με το ψηλό γρασίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανθαρε, κανεις δεν λεει οτι ο Ολυμπιακος παιζει διαστημικο ποδοσφαιρο. Αλλα το να λεμε οτι περασε με τα ΨΕΜΑΤΑ ειναι αστειο. Ο Ολυμπιακος σε δυο ματς ειχε την τυχη με το μερος του. Στο Βελγιο και εδω μεσα με τους Πορτογαλους. Ναι σε αυτα τα δυο ματς ο Ολυμπιακος ηταν τελειως νοθρος και ακινδυνος. Αλλα το να λεμε οτι ευνοηθηκε προκαλει γελια? Ποτε και σε ποιο ματς? Μηπως προχθες? Δε νομιζω 3 καραμπινατα πεναλντι, για την ακριβεια ο ορισμος του πεναλντι. Και οπως εγραψα χθες, οταν ο Ρομπερτο επιασε τα απιαστα βγηκαν ολοι και μιλουσαν για φαρδος δικο μας και ατυχια των αντιπαλων, οταν ο Ολυμπιακος εχασε τα 2/3 πεναλντι μιλησαν για ανανικανοτητα δικη μας, για τυχη των αντιπαλων ουτε λογος.

    Και στην τελικη αφου επαιξε μπαλαρα η αδιαφορη Αντερλεχτ μεσα στο καραικσκακης γιατι δεν επαιξε μπαλαρα και η Παρι με τη Μπενφικα? Αυτο δεν μας νοιαζει? Ο Ολυμπιακος να χανει και γενικα να βρισκουμε λογους να τον "υποβιβασουμε".

    Οσο για τον Πλατινι και γενικα για την ουεφα το πραγμα εχει χαλασει χρονια τωρα. Δεν ειναι παραγκα αλλα το ποδοσφαιρο, το εχουν στολισει απεξω και απο μεσα γκρεμιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επισης κατι τελευταιο ολοι παρακαλανε να κληρωθει ο Ολυμπιακος με καμια Μπαρτσελονα ή με καμια Ρεαλ να μαζεψει 5-7 για να κοκορευονται. Προσωπικα εχω ξαναπει οτι θα ηθελα τον Ολυμπιακο στο Γιουροπα, βεβαια βλεπεις ειναι και πολλα τα λεφτα για τον χοντρο ωστε να το αφησει να γινει. Παντως κατι μου λεει οτι για Μαδριτη παει η δουλεια, οχι ομως για Ρεαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μανόλο, θα σταθώ στην ουσία. Συγγνώμη που σε στεναχωρώ, αλλά επιμένω ότι πέρασε με τα ψέμματα. Και επαναλαμβάνω ότι αν εσύ, κι ο κάθες οπαδός του Ολυμπιακού, είσαι ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις και την αγωνιστική συνέπεια του Ολυμπιακού, πάω πάσο. Ειλικρινά σου μιλάω. Αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορούμε -και δεν θέλουμε- να μεταφράσουμε τα αποτέλεσματα. Να ανακαλύψουμε τι κρύβεται από πίσω τους.

    Τέλος, προσωπικά εύχομαι να παίξεις με την Μάντσεστερ Γιουν. Φαίνεται να βρίσκεται σε προβληματική κατάσταση, χωρίς τρεξίματα, φαντασία και πειθαρχία. Νομίζω ότι με οποιαδήποτε άλλη ομάδα σε νοκ άουτ θα δεινοπαθήσεις. Άσε που υπάρχουν και κάποιοι αδαείς που λένε ότι θέλουν την Ατλέτικο. Και καλά ότι είναι εύκολη ομάδα. Ρε, έχει δει κανείς πώς παίζει η Ατλέτικο; Και αυτός που παρακαλάει να πέσει ο Ολυμπιακός με Μπάρτσα ή Ρεάλ είναι οι ίδια η Μπάρτσα και η ίδια η Ρεάλ. Αυτό έλειπε να θέλω να ξεφτιλιστεί μια ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Όσοι, εν τέλει, θέλουν να δουν κάτι τέτοιο είναι ανάγωγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα σου ξαναλεω και το εχω χιλιογραψει πολλες φορες. ΟΧΙ ο Ολυμπιακος στα ματς του τσου λου ΔΕΝ ειχε σταθεροτητα απο τα 6 ματς επαιξε μπαλα μονο στα 3. Με Μπενφικα εξω, με Παρι εξω και με Αντερλεχτ μεσα. Αλλα προσεξε σε αυτα τα ματς ΕΠΑΙΞΕ μπαλα, ελεγξε το παιχνιδι, οχι τσουκου τσουκου, γιομες και αμα μας βγει. Προφανως και ειχε τυχη (ΜΕΓΑΛΗ) με Μπενφικα μεσα και με Αντερλεχτ εξω, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι βρεθηκε στην 2η θεση της βαθμολογιας χωρις να το αξιζει. Μηπως αδικηθηκαν οι αλλοι και δεν το ξερω? Δε νομιζω.

    Δυστυχως με την Ατλεντικο θα παιξει.... και ξανα-μανα ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      Εγώ παραδέχομαι ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους 16 παίζοντας ΜΠΑΛΑ. Ούτε έπαιξε ξύλο, ούτε έκανε θέατρα, ούτε έπαιξε τσούκου-τσούκου, ούτε έκανε κλεφτοπόλεμο. Μπορεί να μην παίζει σαν την Ρεάλ, μπορεί να μην είναι Μπάρτσα, μπορεί να μην φτάνει ούτε την ομάδα του Βαλβέρδε, αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε μπάλα και μάλιστα με αυτοπεποίθηση και ανοιχτά. Με τα προτερήματα (Μήτρογλου, Ρομπέρτο, Τσόρι, Φουστέρ, Χολέμπας) και τα ελαττώματά του (Μανωλάς, Σάμαρης, μεγάλες τρύπες οι δυο τους). Εύχομαι με όποιον και να κληρωθεί να παίξει καλά και να το διασκεδάσουν, ο Ολυμπιακός άλλωστε δεν έχει αυτοσκοπό την πρόκριση στον Τελικό σαν τις Ρεάλ, Μπάγερν, κλπ.

      Διαγραφή
    2. Μανόλο, κατά την γνώμη μου το μοναδικό παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά, ήταν το εκτός με την Μπενφίκα. Με μια πολύ κακή, να προσθέσω, Μπενφίκα. Στα υπόλοιπα δεν είδα τον Ολυμπιακό να παίζει κάτι ιδιαίτερο και, το κυριότερο, δεν είχε καμιά συνέπεια στο παιχνίδι του. Ουσιαστικά σε έξι ματς εφάρμοσε έξι διαφορετικές τακτικές! Αυτό οφείλεται στο στήσιμο του Μίτσελ, ο οποίος είχε την τύχη και την χαρά να διορθώνει το λάθος στήσιμο με αλλαγές. Αλλά αυτό δεν γίνεται να συμβαίνει συνέχεια.

      Χάρη, το ότι δεν έπαιξε ξύλο, δεν έκανε θέατρα και δεν πρόκρινε τον κλεφτοπόλεμο δεν σημαίνει ότι έπαιξε και ποδόσφαιρο. Ούτε το ότι πέρασε στον επόμενο γύρο σημαίνει ότι έπαιξε ποδόσφαιρο.

      Διαγραφή
  9. Κάνθαρε ξεχνάς οτι στο πρώτο μνημόνιο μπήκαμε με πλαστά στοιχεία. Και έχει αποκαλυφθεί το θέμα, δεν την πλήρωσε κανείς, τώρα πια το έχουν ξεχάσει όλοι, αλλά εσύ δεν θα έπρεπε. Κανονικά η Ελλάδα, άσχετα με το οτι όντως ξόδευε κοινοτικούς πόρους χωρίς πλάνο και νόημα ( για ρουσφέτια ) , δεν έπρεπε να μπει στο ταμείο. Βεβαίως συμφωνώ με το οτι παντού στην καθημερινότητα των Ελλήνων δεν υπάρχουν αξίες, αξιοκρατία και ηθική γενικά. Αλλά για το ΔΝΤ μας την στήσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε, ποιος μας την έστησε; Ποιος είχε προλειάνει το έδαφος; Οι Ευρωπαίοι; Ο Τζέφρυ; Η Μέρκελ; Οι Αμερικανοί; Ο Παπακωνσταντίνου; Ή ο ελληνικός λαός που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ρε Κάνθαρε, την ίδια ευθύνη έχει ο λαός με αυτούς που προανέφερες ? Ο λαός ευθύνεται για την άγνοιά του και μόνο γι' αυτό.

      Διαγραφή
  11. Όχι, δεν έχει την ίδια. Έχει μεγαλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      Συμφωνώ, ο λαουτζίκος στην Ελλάδα έχει την μέγιστη ευθύνη για την κατάντια της Ελλάδος. Το ΠΑΣΟΚ (και την ΝΔ σε μικρότερο βαθμό) που κατέστρεψε την χώρα με τα γνωστά κόλπα της σπατάλης και των διορισμών, δεν το έβαλε στην Εξουσία καμία Μεγάλη Δύναμη, όπως τον Όθωνα πριν 150 χρόνια. Ο υπερήφανος και "σοφός" λαουτζίκος ψήφισε με χέρια και με πόδια ΠΑΣΟΚ. Και μετά έχουν και παράπονα οι ανύπαρκτοι, που δεν θα υπήρχαν αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ να ταΐζει κόσμο και κοσμάκη με το αζημίωτο. Κάποτε το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσε και μοίραζε λεφτά ήταν Αριστερά όπως φώναζαν όλοι, και τώρα που αναγκάστηκε να τα πάρει όλα αντί να τα δώσει όλα, έγινε Δεξιά (ούτε το ένα υπήρξε, ούτε το άλλο, απλά έφαγαν τον αγλέωρα). Όσο για δικαιολογίες τύπου "μα ο απλός άνθρωπος δεν ξέρει όσα πρέπει να έρει μια Κυβέρνηση", δεν στέκουν και προκαλούν γέλιο. Όπως τώρα μερικοί δήθεν ψάχνονται και το παίζουν ειδικοί στα Μνημόνια και στα του Συνταγματικού Δικαίου, να ψάχνονταν και τότε που ο Ανδρέας τίναζε την μπάνκα στον αέρα με τους υπέρμετρους διορισμούς και αυξήσεις μισθών, τότε που ο Τσοχατζόπουλος πλούτιζε και έκανε γάμους στο Παρίσι, τότε που το ΠΑΣΟΚ γιγάντωσε τον Κόκκαλη και τον Κοσκωτά με τα μαύρα λεφτά στα πάμπερς.

      Διαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...