Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Δεν είναι η πρώτη φορά...

...που βλέπουμε μια ομάδα, μεγάλη ή μικρή, εθνική ή σύλλογο, να εμπιστεύεται έναν άπειρο προπονητή. Να δίνει την μπαγκέτα του μαέστρου σε ανθρώπους που, ελάχιστο καιρό πριν, φορούσαν κοντά παντελονάκια, έτρεχαν σαν παιδιά στο γήπεδο και κυνηγούσαν ένα τόπι. Τα παραδείγματα πολλά. Πάρα πολλά. Μόλις πρόσφατα, μάλιστα, είχαμε αναφέρει τον Σα Πίντο που έφερε ο Πουλινάκης στον Ο.Φ.Η. Με τον Πορτογάλο προπονητή να έχει οδηγήσει την ομάδα σε ένα μπαράζ νικών και να έχει ανέβει το βουνό της βαθμολογικής κατάταξης, ξεμπερδεύοντας, επί της ουσίας, με την υπόθεση παραμονή. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά πιο πιθανό είναι να λάβει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40% στις επόμενες εκλογές παρά να υποβιβαστεί ο Ο.Φ.Η. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το βαθμολογικό όριο της παραμονής, έστω κι αν δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσοι θα υποβιβαστούν, θα οριστεί μεταξύ 32 με 35 βαθμών, θα εκπλαγώ αν συμβεί κάτι τέτοιο. Ξεφύγαμε, όμως. Λέγαμε για άπειρους προπονητές. Αυτούς, δηλαδή, που κοιμούνται ποδοσφαιριστές και ξυπνάνε προπονητές. Νταξ, υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις τύπου Μαραντόνα ή Βαν Μπάστεν. Που έκατσαν σε πάγκο πολύ καιρό μετά την συνταξιοδότησή τους. Εξαιρέσεις, δηλαδή. Όπως, επίσης, υπάρχουν και ιδιάζουσες περιπτώσεις, πραγματικά ενδιαφέρουσες, όπως ο Κλίνσμαν, ο Ράικαρντ, ο Μπεκενμπάουερ ή ο Τζοφ. Εδώ, όμως, μιλάμε για τους Σούστερ, Γκουαρντιόλα, Μπάμπελ, Σιμεόνε, Σάαφ, Μαντσίνι, Ματέους, Κούμαν, Ντι Κάνιο κ.ά.


Σε αυτήν τη λίστα, μπορούμε πλέον να προσθέσουμε και τον Κλάρενς Ζέεντορφ. Έναν βιονικό αμυντικό μέσο, υψηλής ποιότητας, σαν ρομπότ, που αγωνιζόταν για το σύνολο και, παρά το γεγονός ότι δεν σου γέμιζε το μάτι, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αμυντικούς χαφ της τελευταίας 20ετίας. Δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη του στο Μιλάνο. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον και δεν γνωρίζω τι είδους ομάδα θέλει να φτιάξει. Υποθέτω, όμως, ότι ο Γκαλιάνι είναι πλήρως ενήμερος για τις προθέσεις του ενθουσιασμένου Ολλανδού. Αυτό, όμως, που θέλω να διαπιστώσω είναι το εξής: πάντα πίστευα ότι οι καλύτεροι προπονητές είναι εκείνοι που ως παίχτες αγωνιζόντουσαν στην μεσαία γραμμή. Γιατί; Διότι ένας αμυντικός μέσος οφείλει να προσαρμοστεί περισσότερο από κάθε άλλη θέση στις τακτικές αναγκαιότητες του παιχνιδιού. Οφείλει να προβλέψει. Να δράσει και να αντιδράσει. Ένας αμυντικός μέσος, λοιπόν, συνήθως, σχεδόν πάντα δηλαδή, γνωρίζει ποδόσφαιρο. Μπορεί να το βρίσκετε παράλογο, αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω. Επομένως, δεν θα εκπλαγώ αν πετύχει στο Μιλάνο. Σίγουρα η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση και μάλλον θα πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Ζέεντορφ για να αντιμετωπίσει την πρόκληση. Διότι η φετινή Μίλαν είναι ακριβώς αυτό: πρόκληση. Αλλά τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Αντίθετα, θα υφίσταται πίεση και θα υποβόσκει γκρίνια. Υπό αυτό το σκεπτικό, δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη επιλογή του Ολλανδού προκρίνεται ως εφαλτήριο. Θα το δούμε αυτό. Απλά να θυμόμαστε ότι μια μεγάλη ομάδα, όπως η Μίλαν, θέλει και μεγάλο προπονητή. Κι ο χρόνος θα δείξει αν ο Ζέεντορφ διαθέτει τα εχέγγυα για να γίνει τέτοιος.

Υ.Γ.1 Η επόμενη ανάρτηση θα αφορά την Άρσεναλ και δεν θα είναι γραμμένη από μένα, αλλά από τον Νικόλα. Ο λόγος που δεν την δημοσιεύω τώρα, κάτι που θα ήταν λογικό μετά τη νέα νίκη της Άρσεναλ, επί της Φούλαμ, είναι ότι δεν προλαβαίνω να την καλιμπράρω στα μέτρα του blog! Νικόλα, συγγνώμη!

Υ.Γ.2 Το ξέρουμε ότι δεν έχουμε παίχτες. Το ξέρουμε ότι δεν έχουμε ομάδα. Το ξέρουμε ότι μαίνεται εμφύλιος πόλεμος. Αλλά, ρε παιδιά, αφήστε μας να πέσουμε μόνοι μας. Με το σπαθί μας. Λόγω αγωνιστικής ανεπάρκειας και τίποτα άλλο. Να πληρώσουμε, δηλαδή, τα δεδομένα λάθη μας και την ανυπαρξία μακροχρόνιου εταιρικού πλάνου. Πρέπει να δεχόμαστε και την λυσσαλέα επίθεση/επίδραση εξωγενών παραγόντων; Έτσι δεν είναι, κύριε Καραμελίδη και κύριε Σαρρή;

Υ.Γ.3 Ρωτάω έναν καλό φίλο που υποστηρίζει τον Πανιώνιο: «Τι θα κάνει η Πανιωνάρα το Σάββατο;». Μου λέει: «Θα χάσει, με τέτοια άμυνα δεν πάμε πουθενά». Σωστή απάντηση. Αλλά λάθος πρόβλεψη. Ξέχασε να υπολογίσει πόσο υπερτιμημένος είναι αυτός ο Π.Α.Ο.Κ. Όπως υπερτιμημένες είναι και πολλές από τις γκόμενες που μας πλασάρουν τα Μ.Μ.Ε. Μοντέλα, τραγουδίστριες, παρουσιάστριες, γλάστρες, βιζιτούδες κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Οι απλές, καθημερινές κοπέλες, αυτές της διπλανής πόρτας, είναι κλάσεις ανώτερες. Για την ακρίβεια, είναι αληθινές.

Υ.Γ.4 Υποτιμημένη μπάντα.

17 σχόλια:

  1. Δεν το ήξερα ότι ο Ζέεντοφρφ (Ζέιντορφ;) έγινε προπονητής. Προσωπικά τον έχω μέσα στην πεντάδα από τους καλύτερους παίχτες που έχω δει να παίζουν μπάλα. Αυτό.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Να λοιπόν που το φαινόμενο Κόκκαλη δεν απαντάται μόνο στην Ελλάδα, με τους Κομπότηδες και λοιπούς ένδοξους παράγοντες να ακολουθούν το παράδειγμα του Θείου και να βαφτίζουν προπονητές όποιον γουστάρουν. Ακόμα και ο Μπερλουσκόνι ντύθηκε Κόκκαλης, βαφτίζοντας τον παικταρά Ζέεντορφ προπονητή της Μίλαν. Δεν θυμάμαι τον Σίλβιο να έχει βαφτίσει κάποιον άσχετο ως μόνιμο προπονητή στο παρελθόν. Εντάξει, Ολλανδός ο Κλάρενς (άρα ξέρει ποδόσφαιρο), πολύπειρος, καλό παιδί, καλά Χριστούγεννα, καλό Πάσχα. Προπονητής όμως δεν είναι. Ή μήπως μπορεί να επιβληθεί πραγματικά στους πρώην συμπαίκτες του? Ο Ζέεντορφ θεωρώ ότι σε βάθος χρονου θα αποτύχει στην Μίλαν ως προπονητής. Δεν έχει γνώση και πείρα στην δουλειά του προπονητή, ούτε και κάποιο έργο να επιδείξει. Ακόμα κι αν στην αρχή πάει καλά, θα είναι πρόσκαιρο, όπως μας έχει αποδείξει ο κάποτε πολλά υποσχόμενος Αντρέ Βίλας Μπόας (πέτυχε απόλυτα στην Πόρτο όντας μόλις 35 ετών κόουτς, αλλά μετά σε Τσέλσυ και Τότεναμ απλά ξεφτιλίστηκε, τουλάχιστον εξασφάλισε το μέλλον του οκονομικά με τις αποζημιώσεις που πήρε).

    Ο ΠΑΟΚ ναι, είναι υπερτιμημένος. Δεν ξέρω όμως αν μπορούμε να τα χρεώσουμε όλα στον Στέφενς (θυμίζω ότι είναι "προπονητής του αιώνα" στην Σάλκε, όχι σε κανέναν ΠΑΟ Ρουφ, Δόξα Κατοκοπιάς ή Βολίδα Γαρούνας). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φτιάξει σιγά-σιγά την ομάδα ο Ιβάν (τα περί Μπερμπάτοφ που ακούγονται φυσικά είναι για γέλια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες). Αναμένουμε.

    Οι περισσότερες γκόμενες του συστήματος στην TV και στα μπουζούκια (μην πω και γι' αυτές που απλά ανοίγουν τα πόδια ), παρ' ότι περιποιημένες/εμφανίσιμες/ωραίες, τις βλέπεις και κατά βάθος ξέρεις ότι δεν θα σου έκανε καρδιά να τις... εχμ, πάρεις ένα τηλέφωνο. Εμένα πάντως μου φαίνονται βαρετές και χαζές, οι περισσότερες. Για το προσποιητές-ψεύτικες, δεν το συζητώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου, Χρήστο!

    Πρόεδρε, ναι, έγινε προπονητής στην Μίλαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρη, ούτε εγώ θυμάμαι την Μίλαν να καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε. Δεν είναι έγκλημα. Είναι, σίγουρα, πειραματισμός, αλλά ας μην είμαστε αρνητικοί. Επίσης, θεωρώ ότι η περίπτωση του Βίλας Μπόας είναι κάπως περίεργη κι όχι όμοια με αυτήν του Ζέεντροφ. Θυμήσου ότι για κάθε Ζέεντορφ υπάρχει ένας Γκουαρντιόλα ή ένας Σιμεόνε. Και για να το πάμε στα ιταλικά δεδομένα, ένας Κόντε ή ένας Μαντσίνι. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να ξέρουμε τι επιφυλλάσει το μέλλον. Ούτε μπορούμε να ξέρουμε, πράγμα πολύ σημαντικό, ποιο είναι το εταιρικό πλάνο της Μίλαν. Υποθέτω ότι το προσεχές καλοκαίρι θα μάθουμε κάποια πράγματα.

    Έχω πει πολλές φορές ότι αν ο Δώνης έκανε αυτά που έχει κάνει ο Στέφενς θα τον είχαν κρεμάσει από τις κωλότριχες. Συν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη αβαντάρεται συνεχώς από τους ''αμερόληπτους'' δημοσιογράφους. Τα ''μπουζόπαιδα'' πολλαπλασιάζονται. Οι φήμες, πάντως, υποδηλώνουν ότι ακόμα έρχονται οι Ντρογκμπά και Ροναλντίνιο.

    Όσο για τις γκόμενες του συστήματος, οι περισσότερες μου φαίνονται ψεύτικες. Φτιασιδωμένες. Και ψωνισμένες του κερατά. Το αν είναι βαρετές ή χαζές δεν το ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι μάλλον δεν θα μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με μένα, ούτε θα είναι οι πιο φωτεινές λάμπες στο δωμάτιο. Προτιμώ τις πιο γήινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      Όταν ως υποψήφιοι προπονητές της Μίλαν ακούγονταν εδώ και 1-2 χρόνια, σαν πλανώμενα φαντάσματα πάνω από τον Αλέγκρι, οι άπειροι και χωρίς εμφανείς προπονητικές ικανότητες Ζέεντορφ και Φιλίπο Ιντσάγκι, τί εταιρικό πλάνο θες να υπάρχει στην Μίλαν? Ό,τι εταιρικό πλάνο υπήρχε και στον γαύρο του Κόκκαλη, λέω εγώ. Βέβαια δίνω ένα ελαφρυντικό στον Σίλβιο επειδή τα πράγματα εχουν αλλάξει ακόμα και γι' αυτόν.

      Για να είμαι ειλικρινής, προπονητές τύπου Κόντε, Γκουαρντιόλα, Βίλας Μπόας, και μερικούς ακόμα, κατά βάθος δεν τους πάω, όσο καλά κι αν τα καταφέρουν στην αρχή. Προπονητές δηλαδή μαθημένοι στα πούπουλα, που έτυχε να κοουτσάρουν μεγάλα κλαμπ, με όλα τα προβλήματα λυμένα, με παικταράδες στην διάθεσή τους, και συχνά με επιπλέον προσόν την αβάντα που διέθετε η ομάδα τους. Γι' αυτό λέω ότι ειδικά ο Βίλας Μπόας ξεφτιλίστηκε και απομυθοποιήθηκε. Ο Μαντσίνι, από τα λούσα της Ίντερ και της Μάντσεστερ Σίτυ, τώρα είναι στην Τουρκία. Όπως εξαφανίστηκε και ο Φρανκ Ράικαρντ που πήρε Τσου Λου με την Μπαρτσελόνα. Ο Γκουαρδιόλα και αυτός καλομαθημένος είναι. Μπορεί να έβαλε την σφραγίδα του στην Μπάρτσα και τώρα στην Μπάγερν (επίσης στρωμένη ομάδα από τον προκάτοχό του), αλλά επειδή κάποτε θα φύγει και από εκεί, τότε θα θέλω να δω τί θα καταφέρει στον επόμενο σταθμό του.

      Αντιθέτως γουστάρω προπονητές που κέρδισαν με το σπαθί τους το δικαίωμα να κοουτσάρουν μια ομάδα. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Μουρίνιο, Αρσέν Βενγκέρ, Αντσελόττι, εσχάτως ο Ματσάρι (Νάπολι/Ίντερ). Και υπάρχουν αρκετοί ανερχόμενοι, όπως ο Μαρτίνεθ (νομίζω στην Έβερτον) που παίζουν μπαλάρα με ομάδες που μόνο κορυφαίες δεν τις λες, κοιτάζοντας το ρόστερ τους.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρες!

      Δεν ξέρω τι έχουν συζητήσει με τον Γκαλιάνι ή πόσο ασχολείται, πλέον, ο Σίλβιο με την Μίλαν. Αυτό που λέω είναι να μην βιαζόμαστε στην κρίση μας.

      Νομίζω είσαι λίγο άδικος με τον Γκουαρντιόλα. Ας μην υποτιμούμε την συμβολή του στην θαυμάσια ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ακόμα και στην Μπάγερν, όπου ο πρακτικός Χάινκες είχε δημιουργήσει ένα φοβερό σύνολο, δεν είναι εύκολο να διαδεχτείς έναν τέτοιο προπονητή και να πάρεις τα ηνία της ομάδας, περιμένοντας όλοι από εσένα να μην πας ούτε ένα μέτρο πίσω!

      Κι εγώ γουστάρω τέτοιους προπονητές, αυτοδημιούργητους. Αλλά μην ξεχνάς ότι κι ο Κλοπ, τον οποίο θεωρώ, πρώτης κατηγορίας προπονητή, ξεκίνησε σαν τον Ζέεντορφ. Απλά όχι από κάποια φανταχτερή ομάδα με μεγάλη φανέλα, αλλά από την Μάιντς. Ίσως αυτό είναι που ξενίζει. Να βλέπεις να συμβαίνει αυτό σε μεγάλες ομάδες, π.χ. Μίλαν, Μπαρτσελόνα κ.ά.

      Διαγραφή
  5. Νικολας.

    Καταρχην διαφωνω οτι ο Ζεεντορφ ηταν αμυντικο χαφ. Πιο πολυ box to box παιχτης ηταν, γιατι το αυθεντικο αμυντικο χαφ ηταν ο Πιρλο στη Μιλαν.
    Επισης με τις ζωνες που αγωνιζονται οι ομαδες, και τον περιορισμο του χωρου, ειναι απαραιτητο ολοι οι παιχτες της 11αδας να γνωριζουν πώς παιζεται το αθλημα, ακομα κι οι τερματοφυλακες.
    Το οτι πολλοι προπονητες υπηρξαν στα νειατα τους παιχτες του κεντρου ειναι λογικο, αφου καθε ομαδα χρησιμοποιει απο πεντε τετοιους παιχτες και πανω. Αρα το δειγμα και οι πιθανοτητες, ειναι παραπανω.
    Καλοι προπονητες ειναι ομως και ο Λαουντρουπ, που σαν παιχτης ηταν επιθετικος, οπως και ο Ποτσετινο που ηταν σεντερ μπακ.
    Ο καλος προπονητης εχει να κανει με την ηλικια. Τρανο παραδειγμα ο Στεφενς.
    ΗΤΑΝ καλος προπονητης το '90 που κατεκτησε το Ουεφα με τη Σαλκε, γι αυτο εμεινε κι εφτα χρονια στον παγκο της.
    Οσο περνουν ομως τα χρονια, βαταινει ο ανθρωπος και δεν εχει την ιδια καβλα για την επιτυχια. Γιατι το σημερινο ποδοσφαιρο, απαιτει απο τον προπονητη να δουλευει πανω απο 15 ωρες την ημερα, αν θελει να εχει επιτυχιες, και ειδικα στις μεγαλες ομαδες της Ευρωπης.
    Να γιατι ο Στεφενς δεν στεριωσε πουθενα, μετα το διαζυγιο του με την Σαλκε to 2002.
    Προσωπικη γνωμη για τον Στεφενς, ειναι οτι προκειται για συνταξιουχο προπονητη, που ζει σε καλο κλιμα, με ηλιο και θαλασσα. Κι ας εχει λιγο υγρασια στη Θεσ/νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οικοδεσπότα!

    Καλή χρονιά κατ' αρχήν, καί ευχές να σας κάτσει το Τζόκερ!

    Άσχετον, αλλά αν δεν πάρω απάντησιν, δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ το βράδυ! (Βάλτε κι εσείς μίαν ενότητα τινά "φροντιστήριον προπονητικής", διά να μη σας μαγαρίζω τα λοιπά θέματα!)

    Λοιπώνε... Είχα παρακολουθήσει την αναμέτρησιν του (ημετέρου) Ολυμπιακού Βόλου με τινά ομάδαν "Αστέρας Μαγούλας" διά το κύπελλον. Όταν ο Αστήρ ούτος επετίθετο, οι ποδοσφαιρισταί του ελάμβανον διάταξιν 3-4-3. Ότε ημύνετο, η διάταξις μετετρέπετο εις 4-3.5-2.5 .

    Καί εξηγούμαι: Εάν Ολυμπιακός (Βόλου) τις επετίθετο πχ εξ αριστερών, ο Αστήρ είχε τέσσερεις ευδιακρίτους αμυντικούς εις ελαφράν καμπύλην - δίκην χατζάρας, να καταλάβετε. Εις το κέντρον είχε ετέραν χατζάραν, συνισταμένην εκ τριών θεντροκαμπίθταθ, ενώ ο τέταρτος (δεξιός, ως έβλεπεν ο τερματοφύλαξ του Αστέρος τούτου) ελάμβανεν αυτομάτως θέσιν έναντι του επιτιθεμένου, καί προωθείτο εις θέσιν ανάμεσα των τριών κεντρώων καί των δύο επιθετικών. Ούτως ώστε το κέντρον (του Αστέρος) καί η επίθεσις (του Αστέρος) ομού έδιδον την εικόνα συνδετήρος, ούτως ειπείν. Εάν, δε, ο Ολυμπιακός (Βόλου) επετίθετο εκ δεξιών, τότε τσούπ! ο Αστήρ εσχημάτιζεν "συνδετήρα" εκ της καρσί απέναντι πλευράς.

    Και σε ερωτώ (ως πλέον ειδικόν), να *με* πείς: αυτά τα συστήματα είναι εφευρέσεις του προπονητού του προαναφερθέντος Αστέρος, ή συνηθίζονται καί εις Παρισίους - καί απλώς εγώ, ως άσχετος, ειδών ταύτα διά πρώτην φοράν απώλεσα την ακοήν μου (κοινώς: εκουφάθην) ; Έ;

    Όχι τίποτ' άλλο, δηλαδής, αλλά -ως όλα δείχνουν- του χρόνου η ομάς υμών θα παίζει αντίπαλος του προειρηθέντος Αστέρος. (Ενδεχομένως καί του Αγροτικού Αστέρος, αλλά το απεύχομαι.) Σας το λέγω, διά να ειπείτε του Ακάνθου να λάβει τα μέτρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσχετον δεύτερον, αλλά το μπλόγκιον εκείνου του φίλου σας, του (καί βάζελου) "υπουργού", έχει καταντήσει άντρον αραχνών (καί λοιπών γαστεροπόδων). Πότε σκοπεύει να γράψει τίποτις καινούργιον;

    Ο ίδγιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικόλα, δεκτή η ένστασή σου. Αλλά ας μην παίξουμε με τις αγγλικές ορολογίες τύπου box to box, deep lying playmaker και λοιπά. Θα χάσουμε την ουσία.

    Πρόσεχε, δεν λέω ότι οι αμυντικοί ή οι επιθετικοί δεν μπορούν να γίνουν καλοί προπονητές. Αυτό θα ήταν παράλογο εκ μέρους μου. Απλά είμαι της άποψης ότι οι παίχτες που αγωνίζονται στην μεσαία γραμμή, κυρίως τα χαφ, ξέρουν καλύτερα και πληρέστερα ποδόσφαιρο, ήτοι τακτική.

    Δεν ξέρω αν ο Στέφενς είναι συνταξιούχος ή όχι. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν του είπανε κάποια πράγματα και δεν τους είπε κάποια πράγματα. Δεν θα εκπλαγώ αν το καλοκαίρι φύγει από τον ΠΑΟΚ.

    Συμφωνώ, πάντως, για την κάβλα του προπονητή. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Πάρε, για παράδειγμα, τον Τραπαντόνι. Μεγάλη μορφή!

    Τέλος, το κείμενο για την Άρσεναλ είναι τεράστιο! Λέω να το χωρίσω σε δυο αναρτήσεις. Αλλά αν νομίζεις ότι είναι καλύτερο να μπει σε μία, δεν έχω πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εργδημεργ, ευχαριστώ για την ταμπέλα του ειδικού, αλλά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω!

    Ο κάθε προπονητής διδάσκει συγκεκριμένα πράγματα. Κάποιοι τα διδάσκουν χωρίς να τους νοιάζει το υλικό, και κάποιοι άλλοι, συνήθως οι πιο αμυντικογενείς προπονητές, λαμβάνουν πάντα υπόψη τι παίχτες έχουν. Έχω γράψει ένα άρθρο επ' αυτού.

    Εξαρτάται, λοιπόν, τι έχει προκρίνει ο προπονητής. Εννοώ, το σύστημα, τη διάταξη, το επιθετικό και αμυντικό transition, τα όβερλαπ, τις αλληλοκαλύψεις, τους αυτοματισμούς και λοιπά. Και το κυριότερο, όλα αυτά να γίνονται με συνέπεια. Όχι επειδή έτυχε σε ένα ματς.

    Τέλος, έχεις δίκιο για τον Υπουργό. Υπουργέ, πού είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νικολας.

    Ενα καλο τρυκ ειναι το ακολουθο.
    Οταν εχεις μεγαλο κειμενο να επεξεργαστεις, και για να μην κουραζεται ο αναγνωστης, κοτσαρεις ενδιαμεσα μερικες φωτογραφιες.
    Παραθετω λινκ με πικαντικες φωτογραφιες απο το ESPN Magazine, τοσο ανδρων αθλητων, οσο και γυναικων.
    Σα να ειδα τον Φιγκο καπου. Ειναι σιγουρα η Αμπυ Γουαμπατς, που προσφατα δηλωσε Μυτιληνια.
    Δε γραφω παραπανω, μην καταντησουμε κι εσπρεσσο.

    https://www.google.com/search?q=espn+magazine+body+issue&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jEDfUrPHG-qwsATuhIGQAw&ved=0CD8QsAQ&biw=1440&bih=805#q=espn+magazine+body+issue&tbm=isch&imgdii=_

    Ο,τι και ν' αποφασισεις παντως, ουδεν προβλημα απο μερους μου. Εχεις το κοπιραιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σας καί πάλι!

    Είμαι ένας μικρός Μητσ... έ... δεν το λέω όλο το όνομα, να μην καταρρεύσει το ιστολόγιο! :-) Αλλά είμαι να μην πιάσω στο στόμα μου πρόσωπα καί πράγματα!

    Τελικώς φαίνεται πως τα συστήματα του Αστέρα Μαγούλας δεν εφαρμόζονται καί εις Παρισίους. Ο μεν Αστήρ ευρίσκεται εις την ζώνην υποβιβασμού, ο δε προπονητής του Αστρός (κατά το:ανήρ -του ανδρός) απελύθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε, και οι φωτογραφίες θέλουν μέτρο. Θα δημοσιεύσω το πρώτο μέρος απόψε και το δεύτερο την Παρασκευή.

    Eργδημεργ, καλά το πήγες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα κι από εμένα. Η αλήθεια είναι ότι, τουλάχιστον αυτή την εποχή. οι προπονητές που θεωρούνται κορυφαίοι ως επί των πλείστων έχουν αγωνιστεί στο κέντρο (Γκουαρδιόλα, Σιμεόνε, Μαρτίνεζ- δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου αρέσει πολύ η εικόνα της Έβερτον φέτος).
    Τον Γκουρδιόλα τον αδικείται πολύ όταν λέτε ότι είχε παιχταράδες και με τη Μπαρτσελόνα (για τα σχόλια μιλάω). Σκεφτείτε μόνο ότι το ίδιο πάνω κάτω υλικό με Βιλανόβα (οκ δύσκολο να κριθεί λόγω των γνωστών προβλημάτων υγείας) αλλά και με Τάτα Μαρτίνο τι εικόνα παρουσιάζει. Καμία σχέση. Και στη Μπάγερν παράγει έργο. Οκ συμφωνώ ότι πήρε στα χέρια του έτοιμη ομάδα αλλά πειραματίζεται αρκετά. (Έχει βάλει σε κάποια παιχνίδια τον Λαμ αμυντικό χαφ).

    Όσο για το σχόλιο για τις κοπέλες υπάρχουμε κι εμείς που βλέπουμε μπάλα και δεν ασχολούμαστε με μοντέλες και κουτσοπολία..

    Αγάπη ολούθε. (Πρώτο σχόλιο ever)

    http://ta-dyo-pi.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πηνελόπη, η σφραγίδα του Γκουαρντιόλα στην Μπάρτσα είναι ανεξήτηλη. Τα έχω γράψει, τα έχω πει, τα έχω σχολιάσει. Γενικώς η συμβολή ενός προπονητή, ειδικά σε ένα άθλημα σαν το ποδόσφαιρο, είναι τρομερά σημαντική. Κι αυτό συχνά το υποτιμούμε. Κι από ότι φαίνεται ανάλογη δουλειά κάνει και στην Μπάγερν. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο.

    Καλά κάνετε και βλέπετε μπάλα. Και μιας που αναφέρθηκες για μοντέλα και λοιπά, να πω ότι σήμερα το πρωί είδα απίστευτα πλάσματα. Κοινές θνητές, κλάσεις ανώτερες από αυτά που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ.

    Και καλώς ήρθες στην παρέα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...