Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το cheesecake, το βάζο, το ποδήλατο και η παραμυθένια ιστορία

Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο άθλημα. Πανέμορφο, ελκυστικό, συχνά αμφίρροπο, αλλά, επαναλαμβάνω, περίεργο. Ιδιότροπο. Παράξενο. Σαν να διεξάγεις με πανομοιότυπο τρόπο ένα πείραμα και να προκύπτει συνεχώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Έχουμε πει, λοιπόν, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ζαχαροπλαστική. Όταν παρασκευάζω, για παράδειγμα, εγώ, ο Κωστής, cheesecake, κάθε φορά η υφή, η γεύση και η εμφάνιση προκύπτουν τα ίδια. Βάζω τα υλικά, τα ομογενοποιώ, τα μπλεντάρω, τα μιξάρω και προκύπτει ένα εύγευστο, ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα. Για να μην προκύψει ίδιο αποτέλεσμα σημαίνει ότι κάποιο κραυγαλέο λάθος έχει λάβει μέρος ή απλά ο παρασκευαστής δεν γνωρίζει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Είναι, με άλλα λόγια, άμπαλος. Επομένως, όταν φτιάχνω cheescake, mission accomplished. Η επιτυχία είναι δεδομένη. Και το αποτέλεσμα, σχεδόν, πανομοιότυπο.


Αν, όμως, δώσεις τα ίδια υλικά και την ίδια συνταγή σε κάποιον άλλον σεφ, τι θα συμβεί; Το γλυκό θα βγει ίδιο; Ναι, επί της ουσίας, θα βγει. Νταξ, μπορεί να υπάρχουν κάποιες απειροελάχιστες διαφορές, αλλά αυτό μάλλον εντάσσεται στο πλαίσιο της προσωπικής σφραγίδας. Γούστο, δηλαδή. Ακόμα και μόδα. Αλλά, επαναλαμβάνω, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορεί όλα τα υλικά να είναι ίδια· τα πάντα, βρε παιδί μου, να είναι απαράλλαχτα: οπαδοί, διοίκηση, παίχτες, στόχοι, υπάλληλοι. Μολαταύτα, αν αλλάξει ο προπονητής, δηλαδή ο σεφ, το γλυκό δεν θα βγει ίδιο. Γκαραντί.

Κάπως έτσι την έχει πατήσει ο Μόγιες. Νόμιζε ότι η ομάδα θα συνέχιζε με αυτόματο πιλότο. Κι όμως, δεν είχε άδικο. Πράγματι, ο αυτόματος πιλότος υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα του Βιλανόβα είχε πατημένο, έστω μερικώς, το κουμπί του αυτόματου πιλότου. Ο Γκουαρντιόλα, όμως, δεν κάθισε στην Μπαρτσελόνα 27 ολόκληρα χρόνια. Όσα, δηλαδή, ο Φέργκιουσον. Για την Ιστορία το διάστημα αυτό μπορεί να συνιστά μια σταγόνα στον ωκεανό, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές: 27 χρόνια αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη ζωή. Ο Μόγιες, λοιπόν, όταν ανέλαβε βρέθηκε ενώπιον μιας πραγματικής πρόκλησης: να μην αλλάξει τίποτα ή να προσπαθήσει να αλλάξει κάποια πράγματα, ακόμα και όλα! Προτίμησε, προς απογοήτευση πολλών, ύστερα από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της ομάδας για την τρέχουσα σεζόν, το πρώτο. Εκτός αν ο Σερ Άλεξ γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί και τον επέλεξε για να αποδείξει περίτρανα πόσο δυσαναπλήρωτο είναι το κενό του. Για να βλέπει την ομάδα από τα επίσημα και να γελάει σαν μικρό παιδί που έκλεψε τις καραμέλες από το βάζο της τραπεζαρίας.

Στην Άρσεναλ, πάντως, ο προπονητής δεν έχει αλλάξει εδώ και 18 χρόνια. Μια ζωή κι αυτός, ο σεφ, στο ίδιο περιβάλλον. Να προσπαθεί να παρασκευάζει κάθε σεζόν, με διαφορετικά υλικά, το ίδιο cheesecake. Με την ομάδα, πράγματι, να διατηρεί το ίδιο τακτικό mentality. Κάτι, για να συμβεί, εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά φέτος έχει βελτιώσει κατά πολύ την άμυνά της. Για αυτό και βρίσκεται στην κορυφή. Ποιος τα πιστώνεται όλα αυτά; Μα, φυσικά, ο Αρσέν. Ο άνθρωπος που οι περισσότεροι λατρεύουν να κράζουν, αλλά όλοι τον εκτιμούν και αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του. Και η αλήθεια συνοψίζεται στο ότι ο Αρσέν είναι πραγματικός manager. Αν ο Άγιος Βασίλης τού έφερνε και έναν επιθετικό ολκής, όλα θα ήταν καλύτερα. Και η γκρίνια λιγότερη. Διότι καλός, φιλότιμος και συμπαθητικός ο Ζιρού, αλλά τότε, αντί για μια θέση στην εντεκάδα, να του δώσουμε ένα ποδήλατο για να κάνει βόλτες στα πάρκα του Λονδίνου και να μοιράζει σοκολατάκια στα μικρά παιδιά.

Και σβήνουμε με την Τσέλσι. Το ότι ο Μουρίνιο αρέσκεται να ασχολείται με rival clubs το ξέρουμε. Κάπως έτσι καλύπτει, τουλάχιστον νομίζει, τα δικά του κενά. Εσχάτως τα πυρά του, προφανώς στοχευμένα, πέφτουν στην Λίβερπουλ του Ρότζερς και του Σουάρες. Νταξ, είναι ειδικός στα mind games, πραγματική μανούλα, αλλά καλό είναι να παίξει και λίγο ποδόσφαιρο. Διότι στα ντέρμπι βγαίνει και παίζει σαν τον Αναστόπουλο. Ή, ακόμα χειρότερα, σαν τον Καραγεωργίου. Και βγαίνουν διάφοροι δημοσιογράφοι και τον εκθειάζουν για την τακτική του προσέγγιση. Απίστευτα πράγματα. Οποιονδήποτε άλλον προπονητή θα τον είχαν κρεμάσει από τα δοκάρια. Φαίνεται, πάντως, ότι δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα τις αντιλήψεις του. Επιμένει να τσαλακώνει το προφίλ της ομάδας που εργάζεται. Αν η (θητεία του στην) Ρεάλ δεν κατάφερε να μειώσει τους αλαζονικούς του ατομικισμούς, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν σώζεται με τίποτα. Κι όλα όσα έλεγε, χαμογελαστός και αεράτος, το καλοκαίρι, κατά την παρουσίασή του από την Τσέλσι, ήταν μια παραμυθένια ιστορία.

Υ.Γ.1 Στεναχωρήθηκα με τον Παυλή. Ξέρω από τραυματισμούς και γνωρίζω τι σημαίνει να σταματάς την μπάλα. Γνωρίζω, για την ακρίβεια, και πολύ καλά μάλιστα, τι σημαίνει να παλεύεις για να μην την σταματήσεις.

Υ.Γ.2 Ποτέ μου δεν κατάλαβα με ποιο κριτήριο διαλέγουν ορισμένοι το timing για να προβούν σε βαρύγδουπες δηλώσεις. Κι αυτό ισχύει και για τον Χατζηνικολάου. Ωραία, βγήκε και είπε κάποια πράγματα. Πώς ακριβώς αυτά τα λόγια, αυτές οι απόψεις βοήθησαν τον Άρη. Πώς τον έκαναν καλύτερο; Τέλος πάντων. Ψάχνω κι εγώ βελόνες στα άχυρα.

Υ.Γ.3 Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει για το τι θα συμβεί με τον Κόκε και τον Ντιέγκο Κόστα. Ποιο θα είναι το μέλλον τους; Θα μείνουν; Θα φύγουν; Κι αν φύγουν, πού θα πάνε; Αν, όμως, η Ατλέτικο θέλει να μπει σφήνα ανάμεσα σε Μπάρτσα και Ρεάλ, σε μόνιμη βάση, τότε δεν υπάρχει εναλλακτική. Η μηχανιστική εξήγηση της πώλησης παιχτών πρέπει να σταματήσει: η ομάδα του Σιμεόνε θα πρέπει να κρατάει και ποδοσφαιριστές. Η Μπάγερν, όμως, τώρα ξεκινάει. Μετά και την απόκτηση του Λεβαντόφσκι, έστω για το καλοκαίρι, κάνει αγνή επίδειξη δύναμης και σπέρνει τον τρόμο. Εντός και εκτός Γερμανίας.

Υ.Γ.4 Βαρέθηκα να ακούω τις γυναίκες να λένε ότι δεν υπάρχουν άντρες. Υπάρχουν άντρες. Γνήσιοι. Αυθεντικοί. Γυναίκες δεν υπάρχουν, πλην λαμπρών εξαιρέσεων, που να ξέρουν να επιλέγουν. Για αυτό βλέπεις, σχεδόν αποκλειστικά, ζευγάρια που αποτελούνται από έναν μουνοείλωτα τύπο και μία στριμμένη τύπισσα. Και παντρεύονται κιόλας. Άντε, καλούς απογόνους.

Υ.Γ.5 Σπάστε τα.

14 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι αν όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν ο Αρσέν αλλά 3-4 άλλοι προπονητές που θα είχαν αλλάξει μεταξύ τους η Άρσεναλ θα ήταν για αρκετά χρόνια στον πάτο γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είχε ίδιας κλάσης παίχτες με τις υπόλοιπες ομάδες. Αλλά έτσι είναι οι φίλαθλοι, άμα δε σηκώσει η ομάδα σου 5 φορές συνεχόμενα το πρωτάθλημα αυτόματα σημαίνει γι αυτούς ότι ο προπονητής είναι άθλιος για κάποιο λόγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Κάνθαρε και καλή χρονιά σου εύχομαι, μακάρι να βρεις φέτος αυτή τη μία γυναίκα που θα αξίζει και θα είναι όπως τη θέλεις. Δύσκολο όντως, γιατί όταν μιλάμε για ανθρώπους και όχι για μαγειρικά υλικά που ξέρεις πως θα αντιδράσουν, τα πράγματα μπερδεύονται.
    Χμμ, για το υστερόγραφο 4 όσο περνάνε τα χρόνια τόσο περισσότερο συμφωνώ δυστυχώς.. Βλέπω αρκετά τέτοια ζευγάρια όμως και από 40 - 45 και πάνω, που σημαίνει πως και παλιότερα δε διέφεραν και πολύ τα πράγματα. Το κακό δεν είναι ότι παντρεύονται, αλλά ότι κάνουν απογόνους που τους μοιάζουν.

    Υ.Γ. Τα σέβη μου στους Led Zeppelin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρε, δεν ξέρω αν θα ήταν στον πάτο, αλλά η συνεισφορά του Αρσέν στην Άρσεναλ και στο αγγλικό ποδόσφαιρο είναι σημαντικότατη. Οι οπαδοί της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια τον έχουν κράξει τον Αρσέν, αλλά, όπως έχουμε πει, μάλλον υπέρ το δέον. Άδικα, δηλαδή. Το ξανάλέω: ο άνθρωπος είναι πραγματικός manager.

    Σκοτεινέ Σεφ, και μόνος μου μια χαρά περνάω! Δεν έχω κανένα παράπονο! Αν, όμως, βρεθεί, καλώς να ορίσει! Για το Υ.Γ.4, δηλώνω αυτό που βλέπω. Δυστυχώς. Μακάρι να έβλεπα κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό. Πιο ευοίωνο. Κι όπως έχω πει πολλάκις, από το να μπλέξω με παρανοϊκή γκόμενα, χίλιες φορές μόνος μου. Αρκετή παράνοια με πολιορκεί, ούτως ή άλλως. Δεν την θέλω και μέσα στο μυαλό μου. Πάλι. Η τελευταία γκόμενα, εξάλλου, ξεχείλιζε παράνοια. Όχι άλλο! Όσο για τους απογονους, έχεις δίκιο. Δυστυχώς. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθολη τη διαρκεια αναγνωσης του κειμενου, μια σκεψη μου τριγυριζε το μυαλο: πού θα βρω τέτοια ώρα τσιζκεικ;;; Το ότι άντρες δν υπάρχουν το παραβλέπεις (μπουχαχα)...τσιζκεικ ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά Κανθαράκο μου, εύχομαι από καρδιάς ο νέος χρόνος να σου τα φέρει όλα όπως θέλεις!!
    (πες μου ότι έφτιαξες cheesecake να πω respect!!!)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα, χα, χα! Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα αυτό το ενδεχόμενο! Να διαβάζει, δηλαδή, κάποιος το κείμενο και να ονειρεύεται cheesecake!

    Έλενα, εννοείται ότι φτιάχνω cheesecake! Για την ακρίβεια, λέω να φτιάξω την αλλη βδομάδα. Και βγαίνει ωραίο το άτιμο! Την τρέχουσα βδομάδα θα φτιάξω ρυζόγαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!

    Ειμαι του παραδοσιακού. Cheese cake για μένα σημαίνει με sour cream. Με μαρμελάδες γλυκά του κουταλιού κ.α. είναι για τους .... άμπαλους.

    Υ.Γ. Ντεν έφιαξες τη βασιλόπιτα καρντιά μου όπως την πρότεινα. Και έχασες! Μπορείς φυσικά να την κάνεις σαν κέικ (και να με ευγνωμονείς) lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kάνεις πολύ ωραίο cheesecake (μπορώ να το καταλάβω...), γράφεις φοβερά (ναι, το'χεις!) όμως θα στο χαλάσω: άντρες πια δεν υπάρχουν.
    Η που θα είναι ευνουχισμένοι από την πρώην τους ή από κούνια ή που θα είναι μλκμνοι!
    Νορμάλ περιπτώσεις δεν υπάρχουνε... ή τουλάχιστον δεν κυκλοφορούν έξω να τους δούμε.
    Λυπάμαι... αλλά επιμένω... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργέ, το κοινό προτιμά με μαρμελάδες. Συνήθως βύσσινο, φρούτα του δάσους, τέτοια πράγματα. Εξάλλου, νομίζω ότι η sour cream κυριαρχεί στην Αμερική. Την βασιλόπιτα θα την φτιάξω. Το υποσχέθηκα στον εαυτόν μου. Κάτσε να περάσουν δέκα δύσκολες μέρες και έπειτα θα την παρασκευάσω. Την έχω αποθηκεύσει την συνταγή. Θα σε ενημερώσω.

    Λιακάδα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια περί των ικανοτήτων μου στην ζαχαροπλαστική και στον γραπτό λόγο! Συμφωνώ για την κούνια, συν ότι ένα τεράστιο πρόβλημα των αντρών είναι όταν προέρχονται από σχέση με κομπλεξικές, παρανοϊκές γκόμενες. Αυτές οι γκόμενες είναι που καταστρέφουν τον άντρα και τον κάνουν να αλλάζει συμπεριφορά και να φέρεται σαν γουρούνι. Η πικρή αλήθεια, όμως, είναι ότι όποιος άντρας μεταλλάσει την συμπεριφόρα του προς το χειρότερο δεν είναι γνήσιος. Αυθεντικός. Μουνοείλωτας ήταν, και έγινε μαλάκας ολκής. Από το ένα άκρο πήγε στο άλλο. Χαίρω πολύ. Τέλος, με συγχωρείς, αλλά εγώ μια χαρά κυκλοφορώ έξω! Το γιατί δεν με βλέπετε είναι άλλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρης

    Κατ' αρχήν χρόνια πολλά Κάνθαρε! Καλή χρονιά να 'χουμε!

    Ο Μόγες (δεν ξέρω αν ειναι προπονηταράς) στην Μάντσεστερ επέλεξε σοφά φέτος να μην αλλάξει κάτι στην πρωταθλήτρια ομάδα που παρέλαβε. Και γιατί δεν ξέρει τα χούγια και τις ικανότητες των παικτών, αλλά και για να αναλύσει το ρόστερ. Κι εντάξει, όλοι το βλέπαμε ότι ο Σερ Άλεξ εδώ και 4-5 χρόνια (που έφυγαν και οι τελευταίοι παικταράδες Ρονάλντο και Τέβες) είχε ομάδα της πλάκας και έπαιρνε πρωταθλήματα με τα ψέμματα. Δεν είναι δυνατόν όμως να είσαι η Μάντσεστερ και να την βγάζεις με τον Κάρικ και τον Τσιτσαρίτο, όπως και άλλους. Η φετινή απόδοση της ομάδας και η θέση της στην βαθμολογία είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, τουλάχιστος έτσι το βλέπω. Ο Μόγες πιστεύω αποφάσισε να διαλύσει το ρόστερ και θα χτίσει την ομάδα από την αρχή. Και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πουληθεί ο Ρούνυ. Κι αυτός χρειάζεται μια αλλαγή στην καριέρα του, όπως και η Μάντσεστερ σαν οργανισμός.

    Η Άρσεναλ φέτος με έχει εκπλήξει, όπως και η Λίβερπουλ (κακά τα ψέμματα, έχει μόνο τον Σουάρες σαν παίκτη για ομάδα κορυφής, οι άλλοι δεν γεμίζουν το μάτι και ο Τζέραρντ γέρασε, τα έδωσε όλα). Δεν είναι μόνο ο Εζίλ που έφτιαξε το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και τρέχει σαν σκύλος. Αυτός που έχει ξελασπώσει αναπάντεχα την ομάδα είναι ο Ράμσεϋ, πολλά γκολ έχει βάλει για χαφ. Ο Ζιρού είναι λίγο ταγαράς, και τα γκολ που έχει βάλει είναι επειδή η ομάδα λειτουργεί καλά. Το πιο φοβερό είναι ότι με Σέζνυ-Κοσιελνύ-Μερτεζάκερ και χωρίς αμυντικό χαφ-σκυλί, η άμυνα δουλεύει καλύτερα φέτος.

    Για την Τσέλσυ πιστεύω ότι φέτος θα είναι αναγκαστικά μια χαμένη χρονιά. Κάτι δείχνει να μην δουλεύει καλά κι ας είναι 2η-3η. Ας μην πω για τους φορ που δεν έχει. Οι μεσοεπιθετικοί Αζάρ-Οσκάρ έχουν σκοράρει περισσότερο από τους Τόρρες-Μπα-Ετό.

    Πάντως η φετινή Πρέμιερ Ληγκ είναι η πιο συναρπαστική που θυμάμαι ποτέ. Άρσεναλ-Σίτυ-Τσέλσυ είναι στον πόντο και πάνε για τον τίτλο, και είναι πολλές ομάδες σε κοντινή απόσταση που παλεύουν για την 4η θέση (Μάντσεστερ, Έβερτον, Λίβερπουλ, Τότεναμ). Για να δούμε!

    Κρίμα για τον Παυλή και κάθε αθλητή που λόγω ασθένειας αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα όνειρά του και οι κόποι ετών να πάνε χαμένοι. Η ζωή όμως συνεχίζεται για όλους.

    Η Ατλέτικο ακόμα είναι μικρή για να κρατάει παίκτες, κι ας είναι σφήνα ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπάρτσα. Εντάξει, τον Ντιέγκο Κόστα μπορεί να τον κρατήσει και του χρόνου. Αλλά μια ομάδα δεν αποκτά στάτους με 1, 2 ή 3 καλές σαιζόν, ειδικά αν δεν έχει κάποιον λεφτά πίσω της όπως η Τσέλσυ, η Σίτυ, η Μονακό και η ΠΣΖ. Εδώ κοτζάμ Ντόρτμουντ με 2 σερί πρωταθλήματα και Τελικό Τσου Λου έχει χάσει τον Λεβαντόφσκι από την Μπάγερν με κάτω τα χέρια. Το θέμα είναι να πουλάς και να αγοράζεις. Π.χ. η Μπορούσια έδωσε αναγκαστικά τον Γκέτζε και πήρε τον Ομπαμεγιάνγκ. Καμία σύγκριση οι 2 παίκτες, αλλά η ομάδα δεν πληγώθηκε τόσο πολύ, όσο από τους τραυματισμούς.

    Τώρα με τις κομπλεξικές χαζογκόμενες που αναφέρεις, δεν μας πέφτει λόγος τί θέλουν και τί κάνουν. Μακρυά μας όσες θέλουν να παίζουν με το σκυλάκι τους. Θα συμφωνήσω ότι πολλά αγόρια στις μέρες μας είναι ανώριμα και βλαμμένα, αλλά και πολλά κοριτσάκια δεν πάνε πίσω. Ειδικά αυτές οι περίεργες που λένε "δεν υπάρχουν άνδρες", εννοούν ότι δεν υπάρχουν κάποιοι εύκαιροι που να εκπληρώνουν το ανδρικό πρότυπο που έχουν στο μυαλό τους. Σόρρυ, αλλά ουδείς τέλειος. Όπως δεν είναι όλες οι γυναίκες όμορφες σαν π.χ. την Claudia Cardinale στα νιάτα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νικολας.
    Το αρχετυπο του αντρα ειναι ο Κουρκουλος και ο Φουντας. Να ριχνουν και καμια σφαλιαρα αμα λαχει. Σαν το γιγαντα τον James Brown.
    Απο την αλλη ομως, λιγο η ισοτητα των φυλλων, λιγο η ανοδικη πορεια των γυναικων στην εργασια και η συμβολη τους στα προστοζειν της οικογενειας, αλλαξε τα δεδομενα στις σχεσεις.
    Απο τη στιγμη που φερνουν λεφτα στο σπιτι, γιατι να μην προσεχει ο αντρς τα παιδια, γιατι να μην μαγειρευει ?
    Που ειναι η Μαιρη Παναγιωταρα της Αφροδιτης Μανου ?

    Ειναι γνωστο οτι το μουνι σερνει καραβι. Οχι ομως τον Φουντα-Κουρκουλο.
    Δηλαδη αν δεν εχεις προδιαθεση να γινεις μουνοχαυλος, απλα δε γινεσαι.

    Καλο το τσιζκεικ, αλλά πολλες θερμιδες και φλωρικο. (Με sour cream ειναι το γνησιο). Προτιμω μπακλαβα και γαλακτομπουρεκο.

    Η αλλαγη προς το καλυτυερο της Αρσεναλ, οφειλεται στον Steve Bould και στον .... Mertesacker, (αν το πιστευεις).

    Πιο μετα το βραδυ, ή αυριο αν εχω χρονο θα δωσω περισσοτερα στοιχεια.

    Το 48% του πληθυσμου ειναι αρσενικοι. Απ' αυτους βγαλε ενα 20% που ειναι υπεργηροι και δεν κανει κουκου, ή ειναι πιτσιρικαδες που βαρανε μαλακια, μας μενει ενα 28%. Απ' αυτους βγαλε κανα 5% που ειναι αδερφες, κι αλλο ενα 5% που ειναι κρυφοαδερφες, τι μενει ? Ενα 18%. Ισα που κανει αντιπολιτευση δηλαδη.

    Πιτσιρικας διαβαζα πολυ Tamburini. Μια απο τις ατακες του Ρανζιροξ ηταν : ''τον κανεις κεφι μωρη ? παρτον."

    Καλη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νικολας.

    Τωρα που το ξαναδιαβαζω, γραψε λαθος. Το γνησιο cheesecake γινεται με cream cheese και οχι με sour cream.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρη, καλά όλα αυτά που λες για τον Μόγιες, αλλά θα μείνει για να τα κάνει πράξεις; Για την Άρσεναλ συμφωνώ, αλλά πρέπει να πάρει επιθετικό. Δεν τίθεται μόνο θέμα ποιότητας επιθετικού, αλλά και ποσότητας. Και έχεις δίκιο για τα γκολ που έχει πάρει από τον Ράμσεϋ και την περίεργη άμυνα που παίζει. Η Λίβερπουλ λογικά θα ξεφουσκώσει. Όσο και να αποθεώνουν τον Ρότζερς, η ομάδα χρειάζεται ποιοτικές ενέσεις. Η Τσέλσι δεν με πείθει, ενώ η Σίτι είναι υπερπλήρης. Θέλω να το πάρει η Άρσεναλ, αλλά δεν ξέρω αν θα αντέξει.

    Για τον Παυλή πραγματικά στενοχωρέθηκα. Είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο να προσπαθείς να μείνεις στο παιχνίδι και, εν τέλει, να μην μπορείς. Νοιώθεις προδομένος από τον ίδιο σου τον εαυτό.

    Μα το θέμα είναι να μπαίνει σφήνα κάθε χρονιά! Να μην είναι ένα είδος πυροτεχνήματος. Συμφωνώ ότι πρέπει να πουλάς παίχτες και να τους αντικαθιστάς, επάξια αν είναι δυνατόν, αλλά υποθέτω ότι αυτό εξαρτάται κι από τους στόχους και την οργάνωση της ομάδας. Αλλά εξαρτάται και πότε τους πουλάς. Που τους πουλάς. Και πόσο τους πουλάς. (Το παράδειγμα της Ντόρτμουντ είναι εύστοχο.)

    Cardinale; Τι είπες τώρα, ρε μάγκα; Νταξ, αυτό το πράγμα με τις κομπλεξικές γκόμενες και τους μουνοείλωτες πρέπει να τελειώσει. Ούτε σαν αστείο δεν τραβάει πια. Και ναι, μακριά από εμάς, συμφωνώ και επαυξάνω, απλά να υπενθυμίσω στις γυναίκες ότι αυτές επιλέγουν. Κι αν η επιλογή είναι κακή, τότε μάλλον ευθύνονται εκείνες κι όχι οι ''άντρες που δεν υπάρχουν''. Μια χαρά υπάρχουν οι άντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νικόλα, ναι, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Η ανεξαρτητοποίηση της γυναίκας τα έχει αλλάξει. Αλλά να τα αλλάξει προς το καλύτερο. Άλλο να τις κάνει πιο ανεξάρτητες και δυναμικές, κι άλλο να τις κάνει πιο κομπλεξικές και παρανοϊκές. Έχει διαφορά. Τεράστια διαφορά. Τέλος πάντων. Τέτοιες κουβέντες θέλουν γυναίκες στην παρέα, κρασάκι και μεζέδες.

    Για την προδιάθεση συμφωνώ. Όσοι έχετε προδιάθεση, αντισταθείτε. Αντισταθείτε, αδέρφια!

    Για το cheesecake επαναλαμβάνω ότι το κοινό απαιτεί μαρμελάδα. Βύσσινο, φρούτα του δάσους, κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Όσο για το ποιο θεωρείται γνήσιο, νόστιμο να είναι και δεν μας ενδιαφέρει και πολύ!

    Για την Άρσεναλ, αν θες να γράψεις μεγάλο σχόλιο, γράψε το, κάπως δομημένα αν είναι δυνατόν, και στείλε το με mail για να το δημοσιεύσω. Αλλά ενημέρωσε με σχόλιο ότι το έστειλες!

    Καλή χρονιά σε όλους!

    Ευελπιστώ ότι αύριο θα δημοσιεύσω κάτι. Το κόβω να έχει και κουίζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...