Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Μόνο αυτό καταλαβαίνει

Ο Έλληνας είναι ωραίος τύπος. Λεβεντόπαιδο και τσολιάς. Καλαμπουρτζής. Και, σύμφωνα με τις τουρίστριες, αλλά όχι τις Ελληνίδες, Greek Lover. Πας, ρε παιδί μου, σε ένα ταβερνάκι και περνάς ωραία μαζί του. Τρως τα τζατζίκια σου, τα λοκάνικά (sic!) σου, τους κολοκυθοκεφτέδες σου και ακούς ιστορίες, φανταστικές και μη, για πλείστα ζητήματα. Με τη συνοδεία του οίνου να καθιστά το κλίμα πιο παιχνιδιάρικο και, άρα, οι δόσεις μυθοπλασίας που λαμβάνει το είναι σου να γίνονται (απο)δεκτές πιο ευχάριστα. Σε αυτό το σημείο, βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένοι λατρεύουν τα ψέμματα και τις υπερβολές, επιδεικνύοντας μία αδιαφιλονίκητη αλλεργία στην αλήθεια. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση που ένας άντρα προσπαθεί να ρίξει μια γκόμενα. Όχι, βέβαια! Με τις γυναίκες να ερωτεύονται σφόδρα αυτές τις ιστοριούλες που τους ξεφουρνίζουν οι επίδοξοι καζανόβες, σε σημείο να θεωρούνται πλέον απαραίτητες, και, στη συνέχεια, να πλάθουν τα δικά τους ευφάνταστα και, εν πολλοίς, παρανοϊκά σενάρια στο μυαλό τους. Αυτό, λοιπόν, ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες.


Θυμάστε τον Καραμανλή που έκανε λόγο για μέτρα λιτότητας, ενόσω ο Τζέφρυ δήλωνε, πάντοτε με στόμφο, «λεφτά υπάρχουν»; Ποιον εξέλεξε, άραγε, ο ελληνικός λαός; Ρητορικό το ερώτημα. Για να μην αναφέρω τον Μητσοτάκη που εδώ και είκοσι χρόνια έβγαινε στις κάμερες και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τα των οικονομικών, και τον λοιδορούσαν. Ο Έλληνας πολίτης, όμως, τον χαβά του. Συνέχιζε ακάθεκτος. Και συνεχίζει ακάθεκτος. Δεν βάζει μυαλό με τίποτα. Σαν να παριστάνει την πουτάνα που δεν μπορεί να ξεφύγει από τον νταβατζή της. Σειρά, λοιπόν, παίρνει ο ευκλεής Τσίπρας, ο οποίος καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να εισέλθει στο πάνθεον της υπερβολής, της μιζέριας και της χαζομάρας. Και, πράγματι, φαίνεται να τα καταφέρνει. Με τον όχλο να ζητωκραυγάζει και να ονειρεύεται την επιστροφή στις μέρες της δόξης. Τότε που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέφραζε την κυρία Διαμαντοπούλου και τους λοιπούς συντρόφους. Ναι, οι Έλληνες ζούνε με το χθες, αλλά θα πρέπει, σήμερα κιόλας, να ξεκινήσουν την καταβολή νοητικής προσπάθειας. Ειδάλλως, το έργο στον καμβά της άμβλυνσης της αξιακής πτώχευσης προμηνύεται έτι δυσκολότερο· προμηνύεται άχρωμο και άοσμο. Και να σταματήσουν να πειραματίζονται με γεύσεις παγωτών ή να δέχονται παράλογα ρίσκα, όπως τον κοπιώδη αγώνα του Τσίπρα να συμπαρασύρει την Ελλάδα και, ίσως, ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο προς επικίνδυνες «αριστερές» ατραπούς.

Ο Έλληνας πολίτης, επομένως, προσκολλημένος στις ανεδαφικές υποσχέσεις του Τσίπρα, βαυκαλίζεται ότι οι τωρινές νόρμες θα καταρρεύσουν και το κατεστημένο της Τρόικας θα κλονιστεί συθέμελα. Και, όντας τυφλωμένος, αδυνατεί να διακρίνει την φαντασία από την πραγματικότητα. Είναι ανήμπορος να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει γύρω του. Τι τον ενδιαφέρει, άραγε; Τι έλκει την προσοχή του; Τι, εν τέλει, τον ενοχλεί; Τον απασχολεί, για παράδειγμα, η επιθυμία του Λάκη Γαβαλά (φώτο), του βασιλιά της πασαρέλας, να πολιτευτεί; Με τον ίδιο να δείχνει μια προτίμηση για το Υπουργείο Τουρισμού ή Πολιτισμού. Όπως δήλωσε: «Τόσα χρόνια έχω φέρει πάρα πολύ κόσμο στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, ξέρω τι είναι αυτό που θέλει ο τουρίστας για να περάσει καλά». Θα μου πείτε, βέβαια, και θα έχετε και δίκιο, ότι τόσοι γελωτοποιοί έχουν μαζευτεί στην Βουλή, ένας ακόμα δεν πειράζει. Τέλος πάντων. Μήπως του προκαλεί δυσφορία το γεγονός ότι τα ρουσφέτια συνεχίζουν να υφίστανται; Σας παρακαλώ, δεν θέλω κουταμάρες. Προφανώς και η απάντηση είναι αρνητική, εκτός αν τα απολαμβάνουν άλλοι κι όχι οι ίδιοι. Οι προκλήσεις της Τουρκίας τον ανησυχούν; Για παράδειγμα, τα τουρκικά αεροπλάνα πετάνε πάνω από τη Χίο και οι τουρκικές φρεγάτες κάνουν κρουαζιέρα μέχρι την Εύβοια (!!!), ενώ, μόλις χθες, μία τουρκική ακταιωρός στο Θρακικό Πέλαγος, μιμούμενη τις τριήρεις των αρχαίων Ελλήνων, επιχείρησε να εμβολίσει μια ελληνική μηχανότρατα.

Εν κατακλείδι, ο Έλληνας πολίτης δεν συγκινείται και δεν πτοείται από τέτοιες καταστάσεις. Τι επιζητά; Την παλινόρθωση. Τότε που έδεναν τα σκυλιά με λουκάνικα. Όποιος υποσχεθεί χρήμα, ασχέτως ικανοτήτων, αυτόματα μετατρέπεται σε λαοφιλή σωτήρα. Έχει σημασία το πως και γιατί έφτασε η χώρα σε αυτό το σημείο; Φυσικά! Αλλά o Έλληνας πολίτης αρνείται να βασανίσει εαυτόν με τέτοιες λεπτομέρειες: αποφεύγει την ατομική ευθύνη, αρνείται να αντικαταστήσει τους εγωιστικούς ατομικισμούς με ήθος και διαφημίζει, με την κυριολεξία της λέξης, την αφοσίωσή του σε μια κατάσταση ανωριμότητας, ανειλικρίνειας και απόλυτης ευπιστίας ή άρνησης. Η άγνοια του, δηλαδή, κυριαρχεί των ενστίκτων του και καταργεί τη λογική διάθεση. Μολαταύτα, νομίζει ότι τα γνωρίζει όλα: από ιατρική και πολιτική μέχρι προπονητική και, εσχάτως, αρχαιολογία. Κι όμως, δεν γνωρίζει τον εαυτόν του. Φοβάται να το αποτολμήσει και για αυτό προτιμά να σπάσει τον καθρέφτη του. Αυτή η άγνοια, λοιπόν, τον οδηγεί στο ανόητο συμπέρασμα ότι πρέπει να λειτουργεί με αξιοπερίεργα και, συνάμα, απόλυτα κριτήρια. Ο Έλληνας, επομένως, πονάει στην τσέπη. Μόνο αυτό τον ενδιαφέρει. Μόνο αυτό καταλαβαίνει. Τίποτα άλλο.

Υ.Γ.1 Από τον Κώστα Καίσαρη: «Έχει κληθεί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σταύρος Θεοδωράκης και μια κοπέλα από το πάνελ των θεατών τού κάνει την ερώτηση: ''Γιατί να σας πιστέψουμε και να σας εμπιστευθούμε;''. Κι ο Σταύρος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα δίνει την εξής απάντηση: ''Ενας άνθρωπος που είναι δέκα χρόνια στην τηλεόραση, δεν μπορεί να λέει ψέματα!'' Πάταγος. Αν είναι έτσι, να γίνει πρωθυπουργός ο Γιώργος Τράγκας. Με 25 χρόνια στην τηλεόραση κατά τη θεοδωράκεια λογική λέει πάντα αλήθεια».

Υ.Γ.2 Αυτός ο Καρπετόπουλος τι έχει πάθει τους τελευταίους μήνες και έχει ξεφύγει; Σε ορισμένα άρθρα γράφει χειρότερα κι από τον Νικολακόπουλο, ενώ έχω παρατηρήσει ότι συχνά το ένα του κείμενο αναιρεί το άλλο.

Υ.Γ.3 Τι κοινό έχουν οι  Eric Adams, Bruce Dickinson και Rob Halford; Και οι τρεις θεωρούνται κορυφαίες φωνές. Και, χωρίς ίχνος αμφισβήτησης, δικαίως συγκαταλέγονται στους κορυφαίους. Αλλά, να με συγχωρούν ορισμένοι, το απόλυτο είδωλο είναι ο Messiah Marcolin. Ο τύπος δεν υπάρχει. Απίστευτη φωνή! Και δεν αναφέρομαι μόνο σε studio εκδόσεις, αλλά σε live που κρατάνε 1,5 ώρα. Το ίδιο ισχύει και για τις εκτελέσεις των τραγουδιών από τον Leif Edling και την παρέα του. Όσο και να ψάξεις, δεν μπορείς να βρεις ούτε ένα ψεγάδι!

11 σχόλια:

  1. Χάρης

    Απ' όσα βλέπω, πράγματι έρχεται η λαίλαπα του Τσίπρα και των συριζαίων. Ποιών συριζαίων? Πασόκων ήθελα να πω. Όχι μόνο έκλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ τους πρασινοφρουρούς από το ΠΑΣΟΚ, αλλά τους έχει ταΐσει παραμύθια ότι θα "αποκαταστήσει τις αδικίες". Μιλάμε ότι είναι άδικο που τα καλύτερα παιδιά του ΠΑΣΟΚ, αυτά που έχουν διοριστεί ετσιθελικά χωρίς προσόντα στο Δημόσιο, δεν τρώνε πλέον καλά όπως παλιά, και δεν εργάζονται πια σε Επιτροπές για την διαχείριση της (αποξηραμένης) λίμνης Κωπαΐδας.

    Μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι από την Ρένα Δούρου δεν υπάρχει. Μια γυναίκα που εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Αττικής με μοναδικό προσόν ότι της έριξε ένα ποτήρι νερό ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής στο studio του ΑΝΤ1. Η κυρία αυτή δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις όπως απαιτεί η θέση που κατέχει. Δεν έχει ούτε την ικανότητα, ούτε την προσωπικότητα. Το αποδεικνύει με το πώς χειρίζεται τα περίφημα γήπεδα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Περιμένει να μάθει από το Συμβούλιο της Επικρατείας αν μπορεί ή πρέπει να δώσει τα λεφτά. Δεν με κόφτει προσωπικά τί θα γίνει με αυτά, για να μην παρεξηγούμαι. Όταν κατέχεις τέτοια θέση, πρέπει να μελετήσεις τα υπέρ και τα κατά της χρηματοδότησης. Δεν στέκεσαι μόνο στο "πάμε κόντρα στα συμφέροντα των διαπλεκόμενων". Χρειάζεται πρωτοβουλίες, που για να συμβούν απαιτείται γνώση και διορατικότητα. Αλλά τί λέω, ήδη άρχισε τις κωλοτούμπες με τις διάσημες καθαρίστριες. Αφού σαν καλή και αριστερή η Δούρου τις σιγοντάρισε τότε που ήταν πρώτο θέμα και τους έκλεψε την ψήφο, δήλωσε προσφάτως: "Δεν υποσχέθηκα ποτέ τίποτα σε κανέναν (για διορισμό). Στηρίζω τον αγώνα των καθαριστριών μέχρι να δικαιωθούν" και καθάρισε. Όποιος ψηφίσει Τσίπρα με την ελπίδα να φάει, να ξέρει από τώρα τί τον περιμένει. Την Κυριακή τον ψηφίζει, και Δευτέρα τον έχει ξεχάσει ο μικρός αλέξης. Κι εδώ που τα λέμε, κανείς πλέον δεν έχει την δυνατότητα να δώσει λεφτά στον λαό. Μια φορά το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεύτερη η ΕΕ με το ευρώ, τρίτη δεν ξαναγίνεται.

    Μια φορά θα κάνω παρέμβαση στα μουσικά Κάνθαρε. Συγγνώμη, αλλά όταν αποθεώνεις βλάκες που μετά βίας γκαρίζουν 90' και κουράζονται από πάνω, αδικείς ανθρώπους που τραγουδάνε (Τ-Ρ-Α-Γ-Ο-Υ-Δ-Α-Ν-Ε) ζωντανά για 3 ώρες. Θες παράδειγμα? Άκου τον Jon Anderson των Yes. Αγγελική φωνή. Και εννοείται δεν μιλάω για heavy metal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω τώρα Μπάγερν - Ντόρτμουντ. Πριν λίγα λεπτά τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο. Τους έχει βάλει δύσκολα ο Κλοπ.

    Μα είναι δυαντόν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα δώσει λεφτά και θα διώξει τους κακούς Γερμανούς; Πώς θα το κάνει αυτό; Πού θα βρει τα λεφτά για να τα μοιράσει; Πότε θα συμβεί αυτό; Πριν ή μετά το παπατζιλίκι; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Θαπ άμε να διορθώσουμε το λάθος με ακόμα ένα λάθος. Τόση ανοσία έχουμε;

    Και συμφωνώ ότι η μάσα κόπηκε. Έδωσε λεφτά ο Ανδρέας, τα οποία πήρε από δανεικά και τα χρωστάμε ακόμα, ήπιαμε το μεδούλι των πακέτων Ντελόρ, των Μεσογειακών Προγράμματων και των επιδοτήσεων, παίξαμε και με το Χρηματιστήριο και τέλος. Δεν έχει άλλα παιχνίδια. Δεν είναι Monopoly η πολιτική.

    Για τα γήπεδα του ΠΑΟ και της ΑΕΚ, όπως και κάθε ανώνυμης εταιρίας, ποδοσφαιρικής ή μη, ποτέ δεν κατάλαβα τι σχέση έχει η πολιτεία με τα σταθερα κεφάλαια των εταιριών. Και αντί να κοπεί μαχαίρι αυτό το πράγμα, έχεις την Δούρου, τον Σγουρό και το κάθε κομματόσκυλο που κυνηγάει ψήφους να υπόσχονται λεφτά, γήπεδα και να δίνουν ελπίδες. Αν θέλουν γήπεδα οι ομάδες, να βρουν λεφτά μέσω της Α.Μ.Κ. και να φτιάξουν γήπεδο. Ή να βρουν έναν χορηγό να του το φτιάξει για εκείνους. Αυτά που γίνονται εδώ πέρα είναι τραγικά πράγματα. Σαν να έχω μια εταιρία και να πηγαίνει στην Δούρου και να της λέω δώστε μου λεφτά να φτιάξω νέα γραφεία στην τάδε περιοχή.

    Η άποψή σου είναι αξιοσέβαστη, αν και νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός για τους ''βλάκες που γκαρίζουν''. Αλλά η φωνή του Messiah Marcolin, του πρώην τραγουδιστή των Candlemass, είναι κάτι παραπάνω από κορυφαία. Χωρίς τη βοήθεια τεχνολογίας στο μικρόφωνο, χωρίς κόλπα για να ξεκουραστεί, π.χ. μακροσκελείς ομιλίες ή συνεχή σόλο, χωρίς να καταλαβαίνει από χρόνο ή ζέστη, ο άνθρωπος σε όσα live τον έχω ακούσει είναι απερίγραπτα υπέροχος. Του μπάσταρδου δεν του φεύγει ούτε μία νότα!

    Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο. Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε,εμ...ναί, (ΜΑ ΠΟΟΟΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ?) ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΟΟΣΟ ΔΙΚΙΟ...μιλάμε ότι ντάξει έχεις τόοσο δίκιο που δ εν πάει, άλλο!!...ε,εμ ναί έτσι είναι καλό μου παιδί, ο έλληνας?/ή καλύτερα ο ελληναράς? (γιατί υπάρχει μια διαφορά ετών φωτός ξέρεις,ανάμεσα στον έλληνα και στον ελληναρά)...οκ?...δ εν είναι το ίδιο...'μαγκιά,κλανιά..' που λένε...) ε,εμ...έτσι ήταν πά-ντα κι έτσι συνεχίζει να είναι, και έτσι θα είναι στο διηνεκές ίσως?...ε,εμ όσο για τον 'έλληνα' που αναζητά την παλινόρθωση..ναί, ο έλληνας αγόρι μου θέλει,'βρεγμένη σανίδα στα πισινά' που λέγαν κι οι παλιοί ε,εμ..μονίμως καβαλημένος και πάνω, στο καλάμι του..και..στη κωλόκοσμάρα του...!!μιά ζωή έτσι είμαιστε...και μια ζωή έτσι είμασταν..και μια ζωή έτσι θα είμαστε?...ελπίζω πως ό χι ελπίζω, ότι κάποια στιγμή θα συνέλθουμε,επιτέλους και θα κατέβουμε από το καλαμάκι μας...κι ελπίζω α υτό να γίνει σύντομα...)και..ε,εμ..ε, δεν έχεις δίκο..σ'αυτό που γράφεις αρχή-αρχή για τον 'γκρήκ λάβερ' υπάρχουν και κάποιες γυναίκες λίγες? λίγο περισσότερες? δ εν ξέρω, που δ εν αναζητούν ωραία λόγια,και...'παρλά-πίπες) από έναν βλάκα επίδοξο 'γκρήκ λάβερ' γιανά...πέσουν...και που πέφτουν και χωρίς,ό-λες α υτές τις αηδίες τέσπα και που βλέπουν, και πιο βαθιά δ εν τις αγγίζουν α υτές, οι επιφανειακές μαλακίες και ζητάνε κάτι πιο βαθύ...πιο ζεστό..χωρίς πολλές φανφάρες,παρλά-πίπες όπως είπα και νωρίτερα).....αλλά που δυστυχώς δ εν το βρίσκουν και ειδικά στη σήμερον...σνίφ...χάθηκαν πια οι πραγματικοί άντρες...και γέμισε ο κόσμος από....'τσουνάκια'...που λέει κι η μάνα μου...πάντως μ'άρεσε το ποστάκι γέλασα,ειδικά στην αρχή...συνέχισε να τα λες τόσο ωραία...καλησπέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΈΛ-λην δε θέλει να δει τη χωρα του να προοδεύει, να κάνει κάτι σωστό, θέλει απλά να γυρίσουμε πίσω στο 2004 με τα πλασματικά λεφτά και την πλασματική καλοπέραση. Γι αυτό σε όλες αυτές τις υπερβολές πέφτει με τα μούτρα μπας και μπορέσει να το παίξει μούρη και χλίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άθη, δυστυχώς η γυναίκα θέλει την ιστοριούλα της. Και την θέλει για να πλάσει τα δικά της σενάρια μέσα στο μυαλό τους. Απλά, μετά, αυτός που λέει αυτ΄λες τις ιστοριούλες, αν θέλει να κάνει κάτι σοβαρό, καλό είναι να μπορεί να τις υποστηρίξει, διότι αλλιώς μαύρο φίδι που τον έφαγε. Εδώ τρώνε μαύρα φίδια τους άντρες που είναι σωστοί, δίκαιοι και, πάνω από όλα άντρες, δεν θα φάει η παραπάνω κατηγορία; Βέβαια, η γυναίκα δεν ψάχνει άντρα, αλλά μουνοείλωτες: τα έχουμε πει αυτά. Προφανώς και υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις, δηλαδή γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν και σέβονται τον εαυτόν τους.

    Όσο για το τι θέλει ο Έλληνας, θα χρησιμοποιήσω μία ατάκα του Κώστα Καίσαρη: ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Το ξαναλέω: ο Έλληνας πρέπει να βάλει μυαλό βάσει συνείδησης κι όχι από αναγκαιότητα. Και εμείς έχουμε ακόαμ μεγάλο δρόμο να διανύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόεδρε, η υπερβολή είναι αυτή που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Υπερβολικές συντάξεις, υπερβολικά επιδόματα, υπερβολικές υποσχέσεις, υπερβολικά ρουσφέτια. Είμαστε λάτρεις της υπερβολής, ίσως επειδή η υπερβολή είναι αναγνωρίσιμη και περισσότερο ποθητή από το μέτρο, την ισορροπία και την αρμονία. Αλλά σε αυτή τη χώρα έχει γίνει ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααααααχαααχααχαααχαχαχχαααχααχαχααχαα!χαααχααχααχααχααχααχαααχααχααχααααα! ε,δε παίζεσαι πια ρε παιδίιιιιι!χααααααχαααααααααχαχααχαχαααααααχαχαχαααα! μπράβο ρε σύ γέλασαα...ε,εμ έτσι είναι, οι γυναίκες καλό μου..θα'πρεπε να το ξέρεις υποθέτω...άκου 'ξύλο με φύλλο..'...χααχααχααχααααχααα ακόμη γελάω ρε σύ...πάντως άπαιχτη ατάκα...καλησπέρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mου αρεσεις ρε Κανθαρε, γιατι προσπαθεις να βγαλεις ακρη με την πολιτικη στην Ελλαδα, ενω ξερεις οτι δεν βγαινει. Και αμφιταλαντευομαι, μεταξυ ρομαντικος ή ρητορικος;

    Οσο για το πρωτο θεμα, η ιστορια πρεπει να ξεκιναει καπως ετσι "Αι γυναικαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Manolo, μπορεί να είμαι και τα δύο.

    Άστα, όταν πετάω ατάκες εις βάρος των γυναικών και τις διαβάζουν φίλες, πέφτουν να με φάνε. Λες και αναφέρω κάτι που δεν ισχύει. Να, θα διαβάσουν κι αυτό και πάλι θα με φάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλη λατρεία ο "Μεσσίας", ο Pavarotti του Heavy Metal. Αντιεπαγγελματίας, "κακός" συνεργάτης, αλλά φωνή τρομερή. Το τραγούδι ("Samarithan") είναι από τον δεύτερο δίσκο της μπάντας ("Nightfall" Nοέμβριος 1987) κι αναφέρεται στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη. Η συγκεκριμένη εκτέλεση στο βίντεο που ανάρτησες είναι από DVD "Documents of Doom - Live at Fryshuset", το οποίο κυκλοφόρησε το 2002 κι αφορά εμφάνιση των Candlemass πίσω στο μακρινό 1990...

    Trivia 1: Όρος απαράβατος του Messiah, όπου ηχογραφούν οι Candlemass να υπάρχει δίπλα (ή πολύ κοντά έστω) φαστφουντάδικο!!!

    Trivia 2: Για να πάρει την θέση του τραγουδιστή στην μπάντα (στον πρώτο δίσκο τραγουδούσε ο Johan Längquist) είχε "ταράξει" στα τηλεφωνήματα τον Leif Edling. Τον είχε "πρήξει" κανονικά. Ο Leif τον απέφευγε γιατί τον πέρασε για ψώνιο. Τελικά προσελήφθη όταν τραγούδησε (a capella) τηλεφωνικά το "Solitude". Εκεί "κάμφθηκαν" οι αντιστάσεις του αρχηγού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Μπαλαντέρ, έχω ακούσει κι εγώ αρκετές φήμες για τον Messiah. Όπως αυτή που λέει ότι ήθελε να παίρνει παραπάνω λεφτά από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Δεν ξέρω τι ισχύει και δεν με ενδιαφέρει. Αν και μεταξύ μας τη φήμη με τα μπεργκεράδικα την πιστεύω! Ο τύπος, πάντως, είναι απλά απίστευτος. Έχω σαρώσει όλο το youtube με live εμφανίσεις του και ειλικρινά δεν έχω βρει άλλον σαν αυτόν. Και είναι κρίμα και για τους εξαιρετικούς τραγουδιστές που είχαν κατά καιρούς οι φοβεροί και τρομεροί Candlemass. Από τον Lanquist μέχρι τον Lowe. Πώς να συγκριθούν μαζί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...