Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Περί γυναικών

Λέγαμε, λοιπόν, ότι οι γυναίκες είναι περίεργα πλάσματα. Εκατό καλά να έχεις κάνει και μια φορά να έχεις φερθεί σκάρτα, θα σου βγάλουν την ψυχή. Θα στο κοπανάνε μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ. Μέχρι να σκουριάσει ο Robocop. Χωρίς χρονοτριβή. Άνευ ηθικών αναστολών. Δίχως εγωιστικούς φραγμούς. Να μην το έκανες, σου λένε. Και τις εκατό φορές που έχεις ξηγηθεί όμορφα και ωραία, τις γράφουν στο χιόνι. Η γυναίκα με μία αφορμή, ακόμα και ασήμαντη ή ανούσια, μπορεί να σε ξετινάξει. Από το να σε κατηγορήσει ότι δεν κλείνεις το φλας του αυτοκίνητου, επειδή την ενοχλεί ο ήχος (!!!), μέχρι το ότι «τόλμησες» να βγεις με τους φίλους σου για να φλερτάρεις με εύγευστες «ξανθιές».

Προσοχή, όμως: η αφορμή μπορεί να είναι και ετεροχρονισμένη. Να έχει συμβεί κάτι πριν μέρες, μήνες, ακόμα και χρόνια, κι αυτή να περιμένει υπομονετικά και καρτερικά, σαν Εβραίος κομάντο, να λοκάρει στόχο και να εκτελέσει. Οι γυναίκες, επομένως, δεν ξεχνούν. Και έχουν και ένα τρομερό ελάττωμα: δεν μιλάνε. Δεν σου εξηγούν το πρόβλημά τους. Περιμένουν να το καταλάβεις μόνος σου. Αν ήθελα να είμαι εγκλωβισμένος σε μια τέτοια αλλόκοτη κατάσταση, θα τα έφτιαχνα με μουγγή. Αντί αυτού, λοιπόν, η γυναίκα γκρινιάζει. Και προβαίνει σε αυτή την ενέργεια άκομψα. Δίχως τακτ. Οφείλω να πληροφορήσω τις γυναίκες ότι, ενώ η γκρίνια μπορεί να ικανοποιεί τη ματαιοδοξία τους, στον άντρα δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα. Αυτές οι ανόητες εκδηλώσεις γκρίνιας, επομένως, μας κάνουν τα καλαμπαλίκια σαν τσουρέκια και μας αποτρέπουν να αντιληφθούμε, όσο και να το προσπαθήσουμε, όσο και να το επιθυμούμε, τι ακριβώς θέλει μια γυναίκα. Άρα, οι γυναίκες, για κάποιο λόγο που αγνοώ, θεωρούν ότι διαθέτουμε κάποιον εσωτερικό μηχανισμό, σαν ένα είδος λεξικού, με τον οποίο ερμηνεύουμε τα διάφορα σημάδια. Οφείλω, εκ νέου, να πληροφορήσω τις γυναίκες ότι ο άντρας, όπως η γυναίκα, είναι άνθρωπος και, άρα, δεν διαθέτει κανένα τέτοιο είδος μηχανισμού -όμως, και οι δυο διαθέτουν στόμα και αυτιά. Αν θέλετε κάτι, απλά πείτε το. Μιλήστε. Μιλήστε! Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι αν δεν μας μιλήσετε, θα καταλάβουμε τι έχετε και τι σας συμβαίνει. Και μην μας υποβάλλετε σε σιωπηλές εξετάσεις. Δεν παίζουμε κρυπτόλεξο, δεν ισχύουν όλα όσα γράφει το Cosmopolitan και, συν τοις άλλοις, βρίσκεστε στην δυσάρεστη θέση να μην έχετε φίλες που θα σας πουν την αλήθεια. Πιθανολογώ, βέβαια, ότι δεν μιλάνε, διότι πολλές φορές ούτε οι ίδιες δεν ξέρουν τι θέλουν. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η μόνιμη και ανούσια γκρίνια να δημιουργεί μια λεκτική φυλακή επικών διαστάσεων, στην οποία αυτοπαγιδεύονται. Όσο και να προσπαθήσεις να τις απεγκλωβίσεις, αν δεν το θελήσουν οι ίδιες, δεν υπάρχει προκοπή. Απόδειξη η τυπική απάντηση «τίποτα» στη διαστημική ερώτηση «τι έχεις;». Η γυναίκα, λοιπόν, δείχνει τρομακτικό ενδιαφέρον για θέματα που εμείς δεν δίνουμε δεκάρα, και πάσχει από μία ανίατη τάση να κατασκευάζει παρανοϊκά σενάρια στο μυαλό της. Έτσι, χωρίς λόγο. Απλά επειδή μπορεί. Παίρνει μια κατάσταση και την προσαρμόζει στα κέφια της. Ερμηνεύει τα γεγονότα, αλλά και την κάθε αντίδρασή μας, με έναν τρόπο εξοργιστικά σύνθετο και, εν πολλοίς, ακατανόητο που ούτε η ίδια καταλαβαίνει πλήρως, λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη πάντα τη χειρότερη εκδοχή. Σαν ένα είδος νοητικού δηλητηρίου που δεν έχει αντίδοτο. Για παράδειγμα, έναν ψύχραιμο άντρα θα τον θεωρήσει αδιάφορο ή άεργο (!!!), διότι στο δικό της μυαλό όποιος βρίσκεται υπό πίεση πρέπει να γκρινιάζει, να ουρλιάζει και να διαμαρτύρεται. Κι αν βγεις με κάποια φίλη σου για να κάνετε catch up, η γυναίκα θεωρεί ότι η φίλη σε γουστάρει. Τέλος πάντων.


Όλα αυτά, βέβαια, η γυναίκα μπορεί να τα βλέπει και σαν παιχνίδι. Δεν το γνωρίζω, ειλικρινά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι γυναίκες, με εξαίρεση την Γκόλντα Μέιρ και την Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν είναι καθόλου καλές στη διαχείριση κρίσεων. Για την ακρίβεια, είναι τραγικές. Ως έλλογα πλάσματα που στερούνται λογικής δεν βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους, ως κακόβουλα πλάσματα δεν διστάζουν να εκστομίσουν προκλητικές και υπερβολικές αστοχίες για να σε πληγώσουν, ενώ ως θιασώτες του άψυχου τυχοδιωκτισμού δεν έχουν κανέναν απολύτως πρόβλημα να κατεβάσουν το διακόπτη συναισθημάτων. Οι γυναίκες, φίλες και φίλοι (sic!), θέλουν να τις αγαπάνε, αλλά δεν είναι πολύ καλές στο να αγαπούν. Και δεν είναι τόσο ευαίσθητες όσο οι άντρες -ή όσο, τέλος πάντων, φημολογείται ότι είναι. Αυτός ο διακόπτης συναισθημάτων, λοιπόν, έχει πυροδοτήσει μια πολυάριθμη συλλογή τραγουδιών που αναφέρονται στην καψούρα. Και -ω, του θαύματος!- τα τραγούδια αυτά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ερμηνεύονται από άντρες. Όποιος νομίζει ότι αυτό συνιστά αγνή σύμπτωση, θα τον χαρακτήριζα τουλάχιστον αφελή.

Επίσης, η γυναίκα δεν ξέρει να φέρεται και, για να είμαι πιο ακριβής, δεν γνωρίζει πως να αντιδράσει σε κάποιο κομπλιμέντο ή σε κάποια εύστοχη ατάκα. Και, ενώ θέλει να της κάνουν πεσίματα, μόλις αυτά λάβουν μέρος, έχει έναν μοναδικό τρόπο να τα απορρίπτει. Είτε φορούν το προσωπείο της επιδεικτικής αγένειας, είτε το παίζουν επιφανειακά αδιάφορες, είτε πανικοβάλλονται και κλείνονται στο καβούκι τους. Όποιος και να είναι ο λόγος ή το κίνητρο, π.χ. να το παίξουν «δύσκολες» για να μην φανούν «εύκολες», είναι τρομερά αποθαρρυντικό για έναν νορμάλ άντρα και, τολμώ να πω, αποτρεπτικό για οποιαδήποτε συνέχεια. Συν τοις άλλοις, αν εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποιον άντρα, αλλά ο τελευταίος δεν το αποδεχτεί, τότε η γυναίκα θα γίνει επιθετική ή θα το παίξει τόσο cool και χαλαρή που θα σου μιλάει και θα σου φέρεται σαν να είσαι το κολλητάρι από τον στρατό. Ίσως για αυτό βλέπεις πλέον περίεργα ζευγάρια στον δρόμο. Γυναίκες, δηλαδή, με μαλάκες. Rephrase: όμορφες γυναίκες με άσχημους μαλάκες που έχουν χοντρό πορτοφόλι. Νταξ, το παραδέχομαι, είμαι υπερβολικά υπερβολικός. Αλλά το πιάσατε το νόημα. Οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να καταλάβουν αυτό που γράφω, πλην ελαχίστων λαμπρών εξαιρέσεων, αλλά είμαι σίγουρος ότι τιτανοτεράστιο δείγμα αντρών συμφωνεί.

Και μετά, σύμφωνα με τα παραπάνω, οι γυναίκες έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν γνήσιοι άντρες. Αφού δεν τους ψάχνετε, ρε γυναίκες, προφανώς και για εσάς δεν υπάρχουν! Συν το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα αντρών, στην προσπάθειά τους να «γλείψουν παξιμάδι», διεξάγουν απεγνωσμένη προσπάθεια να φτάσουν -ανεπιτυχώς;- τα πρότυπα που έχουν θέσει οι γυναίκες. Τι κάνουν; Αφηγούνται χαριτωμένους μύθους, τους οποίους οι γυναίκες λατρεύουν, ή γίνονται λακαμάδες/μουνοείλωτες, δηλαδή πληρώνουν τα πάντα και δεν χαλάνε ούτε ένα χατίρι. Με αφορμή, λοιπόν, τα παραπάνω, σημειώνω ότι η θεωρία της εξέλιξης δεν ισχύει στο μέγιστο βαθμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πολιτισμικό και κοινωνικό πλαίσιο, στο οποίο ο άνθρωπος τοποθετεί τον εαυτόν του, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Δεν επικρατούν, δηλαδή, τα αρχέγονα ένστικτα, ότι ντεμέκ ένα θηλυκό θα ζευγαρώσει με ισχυρά αρσενικά για να αποκτήσει δυνατούς απογόνους και να διαιωνιστεί το είδος, αλλά φαίνεται να παίζει πανίσχυρο ρόλο ο πολιτισμός. Για παράδειγμα, η ανεξαρτητοποίηση της γυναίκας, η ισότητα των δύο φύλων, τα πρότυπα που προβάλουν τα Μ.Μ.Ε. και, φυσικά, η μόστρα που προσφέρει ένα κάμπριο αμάξι ή το πόσο όμορφη υποβάλλει να φαίνεται στους άλλους μία αυθεντική τσάντα Louis Vuitton που κοστίζει 1.500 ευρώ. Η μόδα, δηλαδή, η ποζεριά, το κοινωνικό στάτους, οι κοινωνικές τάσεις και η επίδειξη πλούτου παίζουν ξεκάθαρο ρόλο. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι αν ίσχυε σε απόλυτο βαθμό η θεωρία της εξέλιξης, δεν θα έβλεπες γυναίκες με πανίβλακες ή μουνοείλωτες. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, μια γυναίκα που είναι μαζί με έναν μουνοείλωτα σέβεται τον εαυτόν της; Τέτοιον άντρα θέλει για πατέρα των παιδιών της; Χωρίς πυγμή και προσωπικότητα; Εν προκειμένω, έχω να σας διηγηθώ δεκάδες ιστορίες από τον στενό μου κοινωνικό κύκλο περί μουνοειλωτισμού, που θα τραβάτε τις κωλότριχές σας από την έκπληξη. Και μπορεί να τις βγάλετε κιόλας. Σας παρακαλώ μην το επιχειρήσετε, αν δεν διαβάσετε πρώτα για τη ζήλια εκ μέρους των γυναικών. Μια γυναίκα, λοιπόν, δεν ζηλεύει επειδή φοβάται μην αρπάξει το αγόρι της καμιά σουρλουλού. Μια γυναίκα ζηλεύει, επειδή φοβάται μην χάσει κάτι δικό της, μην χάσει κάτι που της «ανήκει». Αυτό δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση: οι γυναίκες είναι τρομερά εγωιστικά πλάσματα και πρέπει να αυτοεπιβεβαιώνονται συνεχώς. Και επειδή κάτι τέτοιο, σπάνια συμβαίνει, χρειάζονται την επιβεβαίωση από τρίτους. Αλίμονο σε όποιον δεν την προσφέρει.

Και γιατί μια γυναίκα προσπαθεί να αλλάξει έναν άντρα; Διότι τον θεωρεί «ελαττωματικό» και προσπαθεί να «τον φέρει στα μέτρα της», ή τον έχει τοποθετήσει στη λίστα των «κακών παιδιών» για τα οποία η ίδια νοιώθει μια εγγενή υποχρέωση να τα (επανα)φέρει στον ίσιο δρόμο. Σε αυτό το σημείο η επιστήμη -και ο Κάνθαρος- σηκώνει τα χεριά ψηλά. Αν δεν καταφέρει να τον αλλάξει, κατεβάζει τον διακόπτη συναισθημάτων και βάζει πλώρη για τον επόμενο κακομοίρη. Αν τον αλλάξει, θα έρθει η στιγμή που θα γυρίσει και θα του πει «δεν ήσουν έτσι όταν σε γνώρισα». Πρόκειται, αν μη τι άλλο, περί παρανοϊκής παράνοιας. Να φοβάστε, εν γένει, μια γυναίκα που προσπαθεί να αλλάξει τα πάντα πάνω σας και γύρω σας. Κι αν δείτε ότι δεν προσπαθεί να σας αλλάξει, τότε έχετε χοντρό πορτοφόλι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και νορμάλ γυναίκες. Υπάρχουν, αλλά αποτελούν ένα σπάνιο είδος στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι. Και, φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τους άντρες. Αλλά για αυτούς θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση.

33 σχόλια:

  1. Άστα να πάνε φίλε μου... ώρες ώρες ντρέπομαι για λογαριασμό μας! :Ρ Πάντως, μια χαρά τα λες, αλλά πάντα υπάρχει και η άλλη όψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βρισκεις απολυτα συμφωνο σε οτι γραφεις και ειδικα στο θεμα οτι δεν ξεχνανε. Αν τους κανεις κατι δε γυριζουν να σου που "ρε μαπα εκανες μαλακια" το κρατανε μεσα τους καβατζα για να στο χτυπησουν και θα το κανουν τοσο υπουλα που δε θα μπορεις να αντιδρασεις.

    Παρολα αυτα πρεπει να πουμε οτι αγαπαμε τις γυναικες, ισως γιατι μας ιντριγκαρει μια τετοια συμπεριφορα. Προσωπικα σε μια υγιης σχεση μου αρεσει ακομη και αυτο το παιχνιδι.... προσεξε ομως λεω υγιης σχεση.

    Το κακο ειναι οτι ο κοσμος δεν μιλαει, δεν αντιδραει σε αυτο που τον ενοχλει, ανεξαρτητως φυλου. Το κραταει μεσα του ειτε ως αμυνα για να στο χτυπησει οταν θα εισαι λαθος, ή επειδη φοβαται μη χασει. Γι' αυτο και βλεπουμε πολλες σχεσεις να κρατιουνται χωρις λογο. Πραγματικα ολο και συχνοτερα ακουω ανθρωπους να παραπονιουνται, για τον ανθρωπο τους να μην τον γουσταρουν, αλλα να μην το λενε στον ιδιο. Το θεωρω οτι πιο χαζο μπορει να κανει. Μια ισορροπημενη σχεση ειναι αυτη που πρωτα οι δυο ανθρωποι που την απαρτιζουν τα εχουν καλα με τον εαυτο τους. Αυτο σε κανει διαφανο απεναντι στον αλλον... δυστυχως ομως πολλοι επιλεγουν την μοναξια μεσα στην ομαδα και μετα μενουν στην καραμελα, "δε με καταλαβαινει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ο λόγος που πολλές δεν μιλάνε είναι γιατί θέλουν να νιώθουν ότι ο σύντροφός τους τις καταλαβαίνει απόλυτα. Μάντης φάση. Προφανώς αυτό είναι λάθος,αλλά άντε πες της το. Οι άντρες είστε πιο απλά όντα,μην προσπαθείτε να μας καταλάβετε γιατί θα φάτε τα νιάτα σας.

    Επίσης,μη βάζεις σε όλες τις γυναίκες την ίδια ταμπέλα,γιατί έτσι χάνεις την ευκαιρία να σου συμβεί κάτι καλό. Κι εμείς με τη σειρά μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είστε όλοι ουρακοτάγκοι,επειδή υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που νομίζουν ότι θα πηδήξουν με την ατάκα: "κοπελιά,είσαι μουνάρα,πάμε κάπου οι δυο μας;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα χααααααααα!!
    Λοιπόν, εσύ με κάποιαν τα έχεις πάρει άγρια και μας έχει πάρει η μπάλα όλες!!
    Ποια σε πείραξε Κανθαράκο μου??
    Μα προσπαθείς να καταλάβεις τις γυναίκες??
    Ποιος άντρας τα κατάφερε ποτέ??
    Ισως κι εμείς με την σειρά μας να δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε κάποια πράγματα σ' εσάς, στο κάτω κάτω αν η ψυχοσύνθεση αντρών και γυναικών ήταν η ίδια, τότε θα ήταν τελείως βαρετό το θέμα!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύα, ώρες ώρες κι εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό σας.

    Μανόλο, εννοείται ότι αγαπάμε τις γυναίκες. Και εννοείται ότι προσωπικά δεν με ιντριγκάρουν τέτοιες συμπεριφορές. Όσο για το ''δεν με καταλαβαίνει'', νταξ, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

    Κατερίνα, δεν τσουβαλιάζω όλες τις γυναίκες. Αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι μια νορμάλ γυναίκα συνιστά σπάνιο είδος. Όσο για τη συμπεριφορά ορισμένων αντρών, σε μεγάλο βαθμό πυροδοτείται από τα δικά σας πρότυπα. Για αυτούς του άντρες, τους μουνοείλωτες και τους πανίβλακες, έχω πει πολλάκις ότι χαλάνε την πιάτσα.

    Έλενα, καμιά δεν με πείραξε και με καμιά δεν τα έχω πάρει άγρια! Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν οι γυναίκες να καταλάβουν τον εαυτόν τους. Το έλεγε κι ο Μάρκος Αυρήλιος: αν δεν αγαπάς τον εαυτόν σου, πώς θα σε επιτρέψεις στον άλλον να σε αγαπήσει; Όταν λες ότι δυσκολευόσατε να καταλάβετε κάποια πράγματα σε εμάς, ποια είναι αυτά; Το ότι μας αρέσουν οι μπύρες και η μπάλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση που έδωσες στην Έλενα. Εκεί βρίσκω κι εγώ πως είναι το πρόβλημά μας: δεν "ξοδευόμαστε" στη γνωριμία με τον εαυτό μας, ωστόσο άδικα απαιτούμε από τους συντρόφους μας κατανόηση. Go figure...

      Διαγραφή
    2. Εύα, αυτό -προφανώς!- ισχύει και για τους άντρες. Απλά οι γυναίκες βρίσκονται σε τελείως ''αναπτυσσόμενο ''στάδιο.

      Διαγραφή
  6. χαχαχα μουνοθύελλα το ποστ σου φιλε μου,τύφλα να εχουν οι τυφώνες κατριν,τζασμιν,κλπ γυναικεία ονόματα που έχουν δώσει κατα καιρούς ,περιμένω να δω πως θα αναλύσεις το θέμα Άντρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω εχω να πω οτι πρεπει να γραψεις αυτες τις ιστοριες. Να τραβαμε τις κωλοτριχες μας και ας πονέσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φούλη, μην μυο μιλάς για μουνοθύελλα. Σκανδαλίζομαι.

    Snake, ετοιμάσου για ξερίζωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτσε να διαβάσω μια μια τις παραγράφους και να σχολιάσω γιατί μάλλον θα χαθώ.

    "Εκατό καλά να έχεις κάνει και μια φορά να έχεις φερθεί σκάρτα, θα σου βγάλουν την ψυχή. Και τις εκατό φορές που έχεις ξηγηθεί όμορφα και ωραία, τις γράφουν στο χιόνι." Ισχύει. Και ξέρεις γιατί; Γιατί οι εκατό φορές που ξηγήθηκες ωραία οι γυναίκες το εκλαμβάνουν σαν "ε, καλά, εννοείται, αυτό έλειπε να μην το έκανες κιόλας". Το θεωρούν δεδομένο. Και αν δεν κάνεις κάποιο από αυτά που αυτές θεωρούν δεδομένο θα στην πούνε.

    "Δεν σου εξηγούν το πρόβλημά τους. Περιμένουν να το καταλάβεις μόνος σου." Να άλλο ένα που θεωρούν δεδομένο. Με το κλασσικό παράδειγμα να αποτελεί το "Τι έχεις; - Τίποτα - Τι έχεις; Τίποτα. - Τι έχεις; -Μα καλά, ακόμα δεν έχεις καταλάβει;". Ενώ μπορεί να κάτσουν να αναλύσουν την κάθε ανούσια κλαπαρχιδιά με τις ώρες, κάτι που τις ενοχλεί δε θα το πούνε γιατί "έπρεπε να είχες καταλάβει"

    Εχουν χωρίσει πολλοί άντρες λόγο γκρίνιας. Κι εγώ είμαι μέσα σε αυτούς.

    "Πιθανολογώ, βέβαια, ότι δεν μιλάνε, διότι πολλές φορές ούτε οι ίδιες δεν ξέρουν τι θέλουν." Ισχύει, και θα μπορούσα να σου γράψω δεκάδες προσωπικά παραδείγματα αλλά βαριέμαι να τα γράφω κι εσύ βαριέσαι να τα διαβάζεις.

    Αυτό με τους τραγουδιάρηδες. χα! Το ξέρεις ότι στους περισσότερους νεοκαψουροτραγουδιάρηδες τους απαγορεύουν οι εταιρίες τους να δηλώνουν ότι έχουν δημόσια σχέση; Τουλάχιστον στην αρχή. Γιατί μέχρι να γίνουν υπέργνωστοι (όπως το Σάκις) πώς θα σκίζουν τα κορίτσια τα σουτιέν τους άμα ξέρουν ότι από την αρχή αυτός έχει σχέση;

    Για την επόμενη παράγραφο μια σημείωση: Εκτός αν η γυναίκα θέλει σεξ. Άμεσα. Εκεί συνήθως αλλάζουν τα πράματα. Αν δεν αλλάξουν και δεν κάνει σεξ, όσο περνάει ο καιρός αργεί όλο και περισσότερο επειδή χειροτερεύει η συμπεριφορά της και καταλήγει αυτή η αντιπαθητική αγάμητη στρίγγλα που αντί να της την πέσεις θέλεις να τη χαστουκίσεις.

    "Και μετά, σύμφωνα με τα παραπάνω,οι γυναίκες έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν γνήσιοι άντρες." Εδώ γίνονται λάθη και από τα δυο φύλα αλλά και αυτό αποτελεί ανάρτηση από μόνο του για να το συζητήσεις. Ακόμα καλύτερα, αποτελεί καφάσι μπύρες από μόνο του.

    Η τελευταία παράγραφος είναι τόσο τεράστια αλήθεια που πρέπει να ακούσω λίγο Λιακόπουλο για να ισοζυγιστεί η αλήθεια με το ψέμα.

    ΥΓ: Όταν μια γυναίκα προσπαθήσει (όχι καταλάθος) να σας αποτραβήξει από τους φίλους σας να τη χωρίσετε ΧΘΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρόεδρε, είχα έναν φίλο του οποίου η γκόμενα, και πλέον γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του, είχε γυρίσει και του είχε πει, δεν θέλω να ξαναμιλήσεις στον Κωστή. Το πιστεύεις ότι δεν με ξαναπήρε τηλέφωνο; Αυτό το γράφω για το υστερόγραφο σου.

    Εννοείται ότι θέλουμε η γυναίκα να μας βελτιώνει. Να μας υποδεικνύει το λάθος. Να μας αναβαθμίζει. Είναι κάτι που πρέπει να το ζητάμε από τον άνθρωπό μας. Αλλά όχι να παρεμβαίνει παντού και πάντα. Όχι να αλλάξει τα πάντα γύρω και πάνω μας. Μακριά από τέτοιες γυναίκες.

    Όσο για τα υπόλοιπα, δεν είμαστε τυφλοί. Έχουμε μάτια και βλέπουμε. Έχουμε αυτιά και ακούμε. Και πολλές φορές τα βιώνουμε κιόλας. Η τελευταία εκδοχή, βέβαια, είναι η χειρότερη.

    Σε αυτό το σημείο δεν κατηγορώ συλλήβδην τις γυναίκες. Θα ήμουν βλαξ αν έκανα κάτι τέτοιο, Υπάρχουν και νορμάλ γυναίκες. Κάποιες τις έχω γνωρίσει προσωπικά, κάποιες άλλες τα έχουν με φίλους μου, κάποιες άλλες κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να τις βρεις εύκολα. Σε αυτό φταίνε οι άντρες που κακομαθαίνουν τις γυναίκες, και το εννοώ με τον άσχημο, μη γλυκό τρόπο, φταίνε τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν γίνει το νέο πεδίο πεσίματος και γνωριμιών, φταίνε τα υψηλά και παράλογα πρότυπα που έχουν θέσει οι γυναίκες, φταίνε οι κοινωνικές τάσεις, φταίνε, φταίνε, φταίνε...

    Το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις ζευγάρια που είναι μαζί, όχι γιατί γουστάρει ο ένας τον άλλον, αλλά για να μην είναι μόνοι, βλέπεις ζευγάρια να παντρεύονται απλά για να παντρευτούν και βλέπεις τους δικηγόρους του μέλλοντος να μην προλαβαίνουν να βγάζουν διαζύγια.

    Οι δυο τελευταίες παράγραφοι αποτελούν πολύ σημαντικό θέμα προς συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παλικάρια δεν θα μπω στο τριπακι να σας αποδείξω ότι δεν είναι πάντα όπως τα λέτε,εχω προσωπικά παραδείγματα ,θα αρκεστώ στο οτι δεν είμαστε όλες στο ίδιο τσουβάλι που είπατε,και εδω θα περιμένω το ποστ για την ανάλυση του άντρα.....όπως και να έχει σας αγαπάμε και να η απόδειξη χεχε πατα στο ....> τσιμπα το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία τοποθέτηση ενός "νορμάλ" άντρα... αλλά μονόπλευρη, τολμώ να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί το παίρνετε όλες προσωπικά; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ο Κάνθαρος γράφει κάποια πράγματα που για τους περισσότερους από εμάς ισχύουν. Δεν είπε ο άνθρωπος ότι όλες οι γυναίκες είναι έτσι ούτε ότι οι γυναίκες που διαβάζουν το κείμενο είστε έτσι. Μήπως κατά βάθος βλέπετε τον εαυτόν σας σε αυτά που γράφει ο Κάνθαρος και αντιδράτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για αυτούς που λες μουνοείλωτες, απλά θα πω πως -καλώς ή κακώς- λειτουργεί το εξής:
    Άντρας με μάνα υποταγμένη και πατέρα αφέντη = ψάχνει γυναικα σαν τη μάνα του = δεν γίνεται μουνοείλωτας
    Άντρας με μάνα αυταρχική και πατέρα πιο low profile = ψάχνει γυναικα σαν τη μάνα του = γίνεται μουνοείλωτας
    Άρα στους άντρες μάλλον ισχύει το: Ψάχνουν τη μάνα τους (μόνο).
    Όμως στις γυναίκες ισχύει και κάτι ακόμα: Ψάχνουν τον πατέρα τους αλλά ταυτόχρονα ψάχνουν και τον γιο τους. Οπότε νομίζω πως αυτό εξηγεί κάπως τα πράγματα για τις μπλεγμένες σχέσεις υποταγής/εξουσίας.

    Να πω πως οι άνθρωποι που κατάλαβαν απόλυτα, 100% τον εαυτό τους (πόσο μάλλον τον αγάπησαν...) νομίζω πως δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 - 3 στον πλανήτη (και εννοώ από την αρχή του).
    Προσωπικά έχω αρκετά παράπονα και απορίες που έχουν να κάνουν και με τα δύο φύλλα, για τις γυναίκες απλά θα αρκεστώ στο να πω πως πιο πολύ με απογοητεύει αυτός ο ανούσιος ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ τους, κάτι που στους άντρες δεν βλέπεις ομολογουμένως.
    Όσο για τη μπάλα, ναι ομολογώ πως δεν μου αρέσει καθόλου και πως επίσης δεν ντρέπομαι καθόλου γι' αυτό (γιατί θα 'πρεπε δηλαδή?) αλλά για τη μπύρα, σε διαβεβαιώ πως δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν άντρα που να τη γουστάρει περισσότερο από μένα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αστροφεγγιά, θαρρώ πως διακρίνω μια λεπτή ειρωνεία.

    Νίκο, αφήνω το κοινό να απαντήσει.

    Σκοτεινέ Σεφ, δεν είναι ακριβές αυτό που λες. Ξέρω άτομα που δεν είναι μουνοείλωτες, αλλά έχουν μάνες αυταρχικές και πατέρες low profile, όπως λες. Και ξέρω άτομα που είναι μουνοείλωτες και έχουν μάνες μάλαμα. Δεν μιλάω να φτάσουμε το 100% της κατανόησης του εαυτού μας. Ας ξεκινήσουμε με ένα 10% και βλέπουμε. Τέλος, όσον αφορά αυτό που λες για τις μπύρες, είναι προφανές ότι κάνεις παρέα με λάθος άντρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στην "τσαχπινα " δεν απάντησες αν σου αρεσει το λαλα .......ειναι και απο Ελληνική μπάντα ...κλαψ
    αλλά να εδω δείχνετε..... κάπως ετσι τι κουμάσια είσαστε ...πφφφφ άντρες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kanthare, σε διαβεβαιώνω πως δεν υπάρχει καμιά ειρωνεία εκ μέρους μου...απλά απ' το κείμενό σου διακρίνω μια εμπεριστατωμένη άποψη για τις γυναίκες, με προβληματισμούς και απορίες και μια προσπάθεια να αναλύσεις...Α μη τι άλλο χαρακτηρίζει ένα "νορμάλ" άτομο που ενδιαφέρεται για γνώση και να ξεδιαλύνει το μυστήριο γύρω απ' τη γυναικεία φύση...
    Η ένστασή μου όμως έγκειται στο γεγονός ότι αναφέρεις την άποψη ενός άνδρα και πως θωρεί το θήλυ...Τι θα απαντούσε όμως μια γυναίκα αν της τίθετο η ερώτηση πως "βλέπει" και πώς κρίνει η ίδια το φύλο της?
    Την καλησπέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χάρης

    Ο Κάνθαρος βομβάρδισε!

    Οι Ελληνίδες, από την δική μου εμπειρία, είναι από αχαρακτήριστες και εξόχως υλιστικές μέχρι κατηγορία "πήγαινε στην ευχή της Παναγίας μάτια μου καλύτερα, μην ακούσεις καμιά χοντρή παρόλα". Από πού να ξεκινήσω? Κοριτσάκια 23 ετών που δεν έχουν δουλέψει και δεν έχουν βγάλει ούτε €1 στην ζωή τους, απαιτούν σπίτωμα πριν καλά καλά μας "κάτσουν". Γυναίκες που (εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας) δεν προσφέρουν κάτι και τα περιμένουν όλα από μένα, και μιλάνε κι από πάνω. Γυναίκες που αλλάζουν αστραπιαία γνώμη για το άτομό μου ανάλογα με το αν έχω δουλειά (=εισόδημα, φράγκα) ή όχι. Και βέβαια αυτό το τελευταίο τις οδηγεί να τα φτιάχνουν ακόμα και με 40άρηδες ρέμπελους απλά για να έχουν έναν μαλάκα να πληρώνει για να "ζούνε" αυτές. Τελευταία έχω γνωρίσει πολλές κοπελιές γύρω στα 28 που τα έχουν με 10-15 χρόνια μεγαλύτερούς τους για ευνόητους λόγους. Κι εντάξει, γούστο τους και δικαίωμά τους, αλλά αυτή η τάση έχει γενικευτεί λόγω της Ύφεσης και της αφραγκίας (=ασημαντότητας) των νέων ανδρών.

    Ούτε οι άνδρες είναι αναμάρτητοι, κακά τα ψέμματα. Είμαστε κι εμείς καλά μαλακισμένα μέχρι να στρώσουμε. Προσωπικά, έχω φάει "τακουνιές" για λάθη μου, αλλά τουλάχιστον αναγνωρίζω ότι έκανα μαλακίες. Από γυναίκα δεν έχω ακούσει "φταίω, συγγνώμη" ποτέ.

    Ένα σχόλιο για κάποιες παρατηρήσεις του Κάνθαρου: 1. "οι γυναίκες θέλουν να τις αγαπούν, αλλά δεν είναι πολύ καλές στο να αγαπάνε". Γνώμη μου είναι ότι αν η γυναίκα αγαπά κάποιον σ' αυτή την ζωή, είναι σίγουρα τα παιδιά της (ακόμα κι αν αυτά βγουν μαλακισμένα και αχάριστα), τώρα αν θα αγαπήσει κανέναν άλλο άνθρωπο στην Γη το ξέρει μόνο εκείνη. 2. "η γυναίκα δεν ξέρει πώς να αντιδράσει σε ένα κομπλιμέντο". Το επιβεβαιώνω. Σε πολλές έχω χωθεί σε μπαρ, και πάντα η ίδια αντίδραση στυλ "πω πω, μου την πέφτουν, τι κάνουμε τώρα, πού είναι το εγχειρίδιο του Cosmopolitan με όλες τις απαντήσεις για όλα τα πεσίματα?". 3. Όταν γυναίκα λέει "δεν υπάρχουν γνήσιοι άνδρες", εννοεί ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα μαλάκες που να λένε ναι σε όλες τις χαζομάρες της αδιαμαρτύρητα. Όταν βρεθούν, το τροπάριο αλλάζει.

    Αγαπάμε τις γυναίκες, αλλά μην μας το βγάζετε από την μύτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απολαυστικός Κάνθαρος !
    Νηφάλια γραφή σε ενα θέμα που εγω υποθέτω θα ήμουν ή πιο καυστικός ή πιο χλιαρός απο όσο θα ήθελα. Τα λες ολα και με έκανες 3.20 το πρωι να αναρωτιέμαι αν ο Ρόμποκοπ εχει αντισκωριακή προστασία.
    Εχουμε και οι άντρες ευθύνες στο πώς συμπεριφέρεται η γυναίκα, ωστόσο ο γυναικείος εσωτερικός πυρήνας παραμένει σταθερός εδω και αιώνες. Πρέπει να ειναι πολυσύνθετες, αλλά να τις καταλαβαίνουμε. Καταφέρνουν να απαντούν "τίποτα" οταν ρωτάς "τι έχεις;" αλλά εγω πρέπει να καταλάβω τι έχει αλλιώς ειμαι κακός, χαζός, βλάκας, αναίσθητος και γάϊδαρος :)

    Διάβασε πρόσφατη ανάρτηση του μπλόγκερ Suspect σχετικά με την φιλία άντρα με γυναίκα.
    Συμφωνείτε σε πολλά ειδικά σε κείνο που γράφει ο Suspect οτι ο άντρας ειναι πιο ευανάγνωστο όν.
    Η γυναίκα δεν αφήνει να τη διαβάσεις καλά κι απο πάνω εγω είμαι ο γάϊδαρος :)

    Απο τος καλύτερες αναρτήσεις σου που εχω διαβάσει Κάνθαρε και δεν αφορά και τη μπάλλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολλές καλημέρες!

    Astrofeggia, γνωρίζω γυναίκες, ελάχιστες είναι η αλήθεια, που όχι μόνο παραδέχονται όλα αυτά που έγραψα, αλλά έχουν ακόμα ''χειρότερη'' άποψη! Νομίζω, πάντως, ότι όσες γυναίκες διαβάσετε αυτό το κείμενο δεν πρέπει να πεισμώσετε ή να βγάλετε εγωισμό, αλλά να προβληματιστείτε. Το καταλαβαίνω ότι γκρεμίζεται συμέθελα το οικοδόμημα που έχει κατασκευαστεί για τις γυναίκες, αλλά μόνο και μόνο ότι οι άντρες συμφωνούν με όλα αυτά που γράφω, θα έπρεπε να σας προξενήσει τεράστιο προβληματισμό.

    Χάρη, αν αρχίσουμε να λέμε προσωπικά παραδείγματα και παραδείγματα από τον στενό κοινωνικό μας κύκλο, πραγματικά θα χρειαστούν δεκάδες αναρτήσεις! Έχεις τεράστιο δίκιο ότι οι άντρες ζητάνε και καμιά συγγνώμη. Παραδέχονται και κανά λάθος. Οι γυναίκες ποτέ. Ακόμα κι αν σου φερθούν σκατά και μαλακισμένα. Και εννοείται ότι και οι άντρες κάνουν μαλακίες. Όσο για την τρίτη παράγραφο, και τα τρία σημεία που αναφέρεις αξίζουν, όντως, σχολιασμού. Και, δυστυχώς, και τα τρία σημεία έχουν επιβεβαιωθεί ουκ ολίγες φορές. Την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ψάχνουμε.

    Τζονάκο, οι άντρες έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη, διότι ικανοποιούμε τα πρότυπα των γυναικών που θέτουν τα ΜΜΕ και οι ίδιες οι γυναίκες. Αυτό είναι ένα είδος επικύρωσης των εν λόγω προτύπων, κάτι το οποίο διαιωνίζει τον ορισμό αυτών. Προφανώς αυτός που ευθύνεται περισσότερο στο συγκεκριμένο σημείο είναι ο άντρας. Αν έδειχνε συγκράτηση και δεν πήγαινε με την κάθε τυχούσα, μετατρεπόμενος σε μουνοείλωτα, οι γυναίκες θα αναθεωρούσαν κάποια πράγματα. Προσωπικά έχω αποφασίσει, συνειδητά, να δείξω αυτοσυγκράτηση. Προφανώς και ο άντρας ''διαβάζεται'' πιο εύκολα. Ούτε έχουμε όρεξη για παιχνίδια και να κωδικοποιούμε τις συμπεριφορές μας, ούτε έχουμε την απαίτηση να μας καταλαβαίνουν χωρίς να μιλάμε, ούτε διακατεχόμαστε από σύνθετο τρόπο σκέψης, ούτε δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στις μικρολεπτομέρειες. Και, επίσης, αν εγώ κάνω μαλακία και το πω σε κάποιον φίλο μου, θα με κράξει, όπως και έχει γίνει. Αν η γυναίκα κάνει μαλακία και το πει σε καμιά φίλη της, η φίλη της θα πάρει το μέρος της και, πολύ πιθανό, θα κατηγορήσει εμένα που την ''άφησα'' να κάνει την μαλακία. Μεγάλο προσόν να έχεις φίλους που σου λένε την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η γυναικά μόνο με μια λέξη μοιάζει .Χαρμολύπη.

    Μόλις μου εξηγήσεις την λέξη,έχεις φτάσει σε επίπεδο να αναπτύξεις θεωρία για το stonehedge και έφτασες σε σημείο να αναγνωρίζεις την μάτια σε "βλέπω σαν φίλο" με το σε "θέλω κολασμένα".Αλλά μέχρι εκεί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Κάνθαρε ουδέποτε έγραψα ότι δεν συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, αλλά όπως κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις έτσι μια μονόπλευρη άποψη τι εστί γυναίκα, από την πλευρά σου και γενικά από την πλευρά του άνδρα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Η αλήθεια σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλή κι ούτε ολοκληρωμένη.
    Παρουσιάζεις μόνο ένα μέρος της...
    Εν κατακλείδι θα επαναλάβω πως δεν πεισμώνω, ούτε θυμώνω με το γραπτό σου, σαφώς και προβληματίζομαι όπως πολύ σωστά προτείνεις, αλλά επειδή έχω σαν γνώμονα ότι τπτ δεν είναι απόλυτο, αρνούμαι να υιοθετήσω τυφλά την άποψή σου ως μόνο σωστή. Επίσης θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι στο πρώτο μου σχόλιο χαρακτήρισα την τοποθέτησή σου σωστή, ενώ εσύ έσπευσες να γράψεις πως σε ειρωνεύομαι τρόπο τινά, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει...
    Την καλημέρα μου... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αστροφεγγιά, διαβάζοντας το σχόλιό σου μου φάνηκε ότι τα εισαγωγικά στο νορμάλ τα έβαλες με ειρωνικό τόνο. Έκανα λάθος.

    Δεν είπα ότι πείσμωσες εσύ συγκεκριμένα. Ούτε είπα ότι τα πράγματα είναι όπως τα γράφω. Αυτά που αναφέρω προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες δικές μου και από αυτές του στενού μου κοινωνικού κύκλου -και δεν εννοώ από ένα ή δύο περιστατικά/παραδείγματα. Δεν έχω βγάλει, λοιπόν, από το μυαλό μου κάτι. Καλώς ή κακώς, αυτά έχουν συμβεί. Και εξακολουθούν να συμβαίνουν με αμείωτο ρυθμό. Δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα. Όσο για το αν αυτή η εικόνα δεν είναι ολοκληρωμένη, από εσάς εξαρτάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κανθαρε ακουγεται πολυ μισογυνικο και πολυ πολωμενο αυτο που γραφεις. Παιρνεις τη χειροτερη εκδοχη απο κατι και την κανεις καρικατουρα. Ενω δεν ισχυει και το ξερεις. Π.Χ. Πρεπει να πει η κοπελα οτι της φερεται καποιος ασχημα για να παψει να το κανει; Χρειαζεται να το εκφρασει με λογια; Οταν καποιος το κανει δεν το συνειδητοποιει; Δυο εξηγησεις.1) παιδακι 2) εαυτουλης. Δυστυχως Κανθαρε διαβαζοντας σε ολα αυτα τα χρονια ειχα καταλαβει οτι αυτο που τελικα ελεγες οτι καταλαβες ηταν απλα ενα πυροτεχνημα. Ωστοσο μαλλον αναμενομενο!

    Σοφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...