Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η Ακρόπολη



Από το ελληνικά παρκέ έχουν περάσει παιχταράδες. Παίχτες, δηλαδή, με ποιότητα, πολλοί εκ των οποίων είχαν θητεύσει και στο N.B.A. Κι αυτό το γράφω, διότι, τότε, η ποιοτική στάθμη του N.B.A. βρισκόταν σε υψηλά, ακόμα, επίπεδα. Ορισμένοι, δε, εξ αυτών υπήρξαν σημαντικότατοι ρολίστες, ακόμα και πρωταγωνιστές. Όπως ο Ντομινίκ Γουίλκινς. Μέχρι και πρωταθλητές ήρθαν στην Ελλάδα, παρέα με τα δαχτυλίδια τους, όπως ο Κλιφ Λέβινγκστον κι ο Μπάιρον Σκοτ. Ωστόσο, ας μην σταθούμε μόνο στο τάλαντο των παιχτών. Η ελληνική Α1 βρίθει ευτράπελων περιστατικών. Όπως, για παράδειγμα, η ιστορία με το σορτσάκι. Ή, ακόμα, το κλάμα που έριχνε ο Ρονάλντο Μπλάκμαν, ο θρύλος των Dallas Mavericks, και πατέρας τεσσάρων παιδιών, για χάρη μιας Ελληνίδας, με τον Μίρκο Μιλίσεβιτς να προσπαθεί να τον παρηγορήσει! Κι αφού πιάσαμε τις cult μορφές/φιγούρες, ας θυμηθούμε τον υπέρτατο Ντέρεκ Τσίβιους (φώτο), τον οποίο μια φορά τον έψαχναν, επειδή δεν είχε πάει για προπόνηση, ενόσω ο ίδιος έκανε βόλτες με ένα ποδήλατο έξω από το κλειστό της Δάφνης. Φοβερά περιστατικά, επίσης, μας έχει χαρίσει η τσιγκουνιά του Γουόλτερ Μπέρι, η όρεξη του Όλιβερ Μίλερ, η δίψα του Ρόι Τάρπλεϊ και οι βόλτες με τα ελικόπτερα του Τζον Σάλεϊ. Υπήρχαν, ωστόσο, και σοβαροί άνθρωποι. Χωρίς εξωγηπεδικά κατορθώματα. Επαγγελματίες και καλλιεργημένοι. Άνθρωποι, δηλαδή, που όχι μόνο αντιμετώπισαν την περιπέτεια στην Ελλάδα σαν πρόκληση, αλλά γνώριζαν ήδη αρκετά πράγματα για τη χώρα μας. Ποιος παίχτης, λοιπόν, μόλις πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο, απαίτησε από τους ανθρώπους της ομάδας να επισκεφτεί την Ακρόπολη;
  1. Έντι Τζόνσον (Ολυμπιακός)
  2. Γκάρι Γκραντ (Άρης)
  3. Ξαβιέ Μακντάνιελ (Ηρακλής)
  4. Όντι Νόρις (Περιστέρι)
  5. Θερλ Μπέιλι (Πανιώνιος)
  6. Μπρεντ Σκοτ (Λάρισα)
Καλή επιτυχία!

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση θα δημοσιευθεί στην επόμενη ανάρτηση.

Υ.Γ.2 Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην Λίβερπουλ, για το πάθος της απέναντι στην Τσέλσι, και στην Ατλέτικο, για την, εκ νέου, συνέπεια που παρουσίασε στην Βαρκελώνη. Ήθελα να γράψω για αυτά τα παιχνίδια, αλλά δεν προλάβαινα!

Υ.Γ.3 Έχω ετοιμάσει στο μυαλό μου ένα κείμενο για τις εκλογές, αλλά σκέφθηκα ότι το κουιζ είναι καλύτερη επιλογή...

Υ.Γ.4 ...κι ακόμα καλύτερη, γιατί τα λέμε χύμα και τσουβαλάτα, είναι το τραγούδι που ακολουθεί. Οι Jethro Tull μαγεύουν τα πλήθη και παραδίδουν δωρεάν μαθήματα μουσικής παιδείας.

5 σχόλια:

  1. Δεν την ξερω την απαντηση παντως ο Εντι το "πιστολι" (στ' αρχιδια μας το γραφουμε τον Ζαρκο τον καργιολη) δεν νομιζω να ηταν.

    Jethro Tull και τα μυαλα στο μιξερ!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται ότι ήταν ο intellectual Όντι Νόρις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εννοείται ρε κάνθαρε ο FAST EDI ο οποίος σαν άνθρωπος είναι και πτυχιούχος του illinois

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o Γουόλτερ Μπέρι ο θεός από την τσιγκουνιά του πήγε να καταστρέψει την bmw του γιατί αντί να βάζει σούπερ αμόλυβδη βενζίνη αυτός έβαζε απλή για να μην πληρώνει πολλά φράγκα αλλά όπως και να έχει ο Μπέρι είναι μέχρι και σήμερα λατρεία δική μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μανόλο, Έντι Τζόνσον, ο άνθρωπος που στον αιφνιδιασμό βάραγε τρίποντο. Και το έβαζε. Η εμφάνιση των Jethro Tull απλά αψεγάδιαστα υπέροχη!

    Νίκο, το ξέρεις ότι ο Νόρις έχει βαφτίσει ένα από τα παιδιά με το όνομά σου; Προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

    Κωνσταντίνε, εξαιρετικός παίχτης και εξαιρετικός επαγγελματίας ο Έντι. Όσο για τον Μπέρι, ο τύπος ήταν παιχταράς, μεγάλη μορφή και cult φιγούρα. Τεμπελόσκυλο του κερατά και τσιγκούνης μέχρι αηδίας. Στην ιστορία που αναφέρεις όταν τον ρώτησαν από τον Ολυμπιακό γιατί το έκανε αυτό, διότι τους έκανε μεγάλη εντύπωση, απάντησε με αφέλεια ότι ήταν φθηνότερη η βενζίνη! Ζαλίστηκαν στον Ολυμπιακό! Λέγεται ότι παρόμοια περιστατικά για την τσιγκουνιά του Μπέρι έχει να διηγηθεί ο Σιγάλας, ο οποίος πήγε να τον κεράσει, με το χαμόγελο του Μπέρι να φτάνει μέχρι τα αυτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...