Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Θα είναι μόνος του

Θεωρώ ότι οι περισσότεροι Έλληνες προπονητές είναι μέτριοι στο τακτικό κομμάτι -αλλά και στο επικοινωνιακό. Γνωρίζουν λίγα πράγματα κι αυτά προτιμούν να εφαρμόσουν. Δεν επιλέγουν ρίσκα, λελογισμένα ή μη, δεν θα τους δεις να προσθέτουν νέα στοιχεία στο σχέδιό τους, δεν θα τους δεις να βελτιώνονται. Από αυτή τη μάζα, θα ξεχωρίσω τέσσερις Έλληνες προπονητές. Ο πρώτος είναι ο Δώνης, ο οποίος, πράγματι, έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και εξέλιξης. Για παράδειγμα, ο παραμερισμός της τακτικής αφέλειας που τον διέκρινε στο αμυντικό κομμάτι, οδήγησε τον Ατρόμητο σε δύο σερί τελικούς κυπέλλου. Ο δεύτερος είναι ο Τσιώλης, ο οποίος ξέρει να παίζει και επίθεση, δεν φοβάται να επεμβαίνει στη ροή του αγώνα και πάντα, σε όποια ομάδα και να πήγε, οι παίχτες έπιναν νερό στο όνομά του. Ο τρίτος είναι ο Αναστόπουλος. Γιατί; Διότι ο Αναστόπουλος είναι ο μοναδικός θαυματοποιός του πρωταθλήματος. Μέγιστος ψυχολόγος, μετρ της τακτικής στο αμυντικό κομμάτι, λάτρης του ποδοσφαίρου αναμονής και τρομερά υποτιμημένος προπονητής. Πρέπει να βελτιωθεί, πάντως, όταν οι ομάδες του αποκτούν κατοχή: η περιπέτεια του στον Ατρόμητο, όπου έπρεπε να παίρνει κάποιες φορές την πρωτοβουλία, είναι ενδεικτική. Τι κοινό έχουν οι τρεις προπονητές; Ο καθένας με τον τρόπο του, υποπίπτει σε επικοινωνιακά λάθη. Ο Δώνης, για παράδειγμα, δεν παραδέχεται ποτέ τα λάθη του, κάτι το οποίο έχει καταντήσει κουραστικό και τον καθιστά αντιπαθή σε κόσμο και, πιθανολογώ, παίχτες. Το λάθος του Τσιώλη, πάλι, συνοψίζεται στο ότι, προκειμένου να γίνει συμπαθής, είναι υπερβολικά επικοινωνιακός. Τέλος, οι επικίνδυνες αποστολές του Αναστόπουλου, η τάση να εμπιστεύεται ελάχιστους και η χυλόπιτα που είχε ρίξει στον Ολυμπιακό, τον καθιστούν περίεργο, παρείσακτο και απόβλητο.


Ο τέταρτος Έλληνας προπονητής της λίστας μου χρησιμοποιεί το σύστημα εξαγνισμού και σε όποια ομάδα και να πάει έχει βοηθό την Παναγιά. Αλλά γιατί η Παναγιά να βοηθάει την ομάδα του Αναστασιάδη (φώτο) κι όχι τον αντίπαλο; Μέγιστο αίνιγμα. Για δυνατούς λύτες. Για παράδειγμα, στο πρόσφατο ματς με τον Ο.Φ.Η. η Παναγιά ήταν με τον Αναστόπουλο. Φαίνεται ότι η Παναγιά προτίμησε τα ιταλικά κοστούμια από τις αθλητικές φόρμες. Μπορεί, πάλι, να προτίμησε τον τακτικό ρεαλισμό κι όχι τη μέση λύση που συχνά προκρίνει ο Αναστασιάδης. Η αποθέωση της μέσης λύσης, δηλαδή ενός μείγματος τακτικού ρεαλισμού και τακτικής επιλογής, έλαβε μέρος όταν είχε αναλάβει τα Γιάννενα: η τακτική μεταμόρφωση των παιχτών και η αλλαγή της βαθμολογικής θέσης της ομάδας αποτελούσαν αξιοσημείωτα στοιχεία.

Ξεφύγαμε, όμως. Παίζει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη. Ο διαιτητής με τους δυο επόπτες παραδίδουν δωρεάν μαθήματα διαιτητικών αποφάσεων κι ο Ολυμπιακός, κυριολεκτικά από του πουθενά, τσιμπάει ένα πονταλάκι. Ο Άγγελος, όμως, προς απογοήτευση πολλών, δηλώνει: «Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε στην Τρίπολη». Και πολύ καλά έκανε. Η γκρίνια είναι για τις γυναίκες. Αν γκρίνιαζε, τι θα κέρδιζε; Μάτια δεν έχουμε; Και οι τυφλοί είδαν. Αν γκρίνιαζε, λοιπόν, θα έδινε άλλοθι στους παίχτες του για τυχόν αποτυχίες. Κι όποιος προπονητής δίνει άλλοθι στους παίχτες του, το χάνει το παιχνίδι. Εξάλλου, εκείνη την περίοδο, ο Π.Α.Ο.Κ. βρισκόταν στο +5. Αυτός κρατούσε τα γκέμια. Η ομάδα, όμως, δεν άντεξε την πίεση. Γιατί; Ευθύνεται ο Αναστασίαδης; Κάποιες ευθύνες, κυρίως όσον αφορά τις επιλογές προσώπων στην εντεκάδα, πράγματι, τις έχει. Για παράδειγμα, έδωσε ευκαιρίες σε παίχτες που τους θεωρούσε τελειωμένους (π.χ. Μαντούρο), ενώ προτίμησε να παραμερίσει ορισμένα νέα παιδιά (π.χ. Κουλούρης). Υπάρχουν, ωστόσο, και ελαφρυντικά. Ο Άγγελος δεν είχε την στήριξη κανενός. Ο Σαββίδης τον προσέλαβε, επειδή είναι πιο φθηνός από προπονητές τύπου Στέφενς. Οι ιδιαιτερότητες του Αναστασιάδη (π.χ. δεν γουστάρει τις βεντέτες) λειτουργούσαν σαν εχέγγυο ότι η ομάδα θα έχει μικρότερο μπάτζετ. Το ρούβλι, εξάλλου, στη Ρωσία δεν πάει και πολύ καλά. Το ρόστερ, όμως, παραήταν μικρό. Η διαχείριση του Αναστασιάδη ήταν υποδειγματική, αλλά η ομάδα μπούκωσε. Λύγισε από την πίεση του πρωταθλητισμού και, υποθέτω, ότι η κατάσταση στα αποδυτήρια δεν ήταν και η καλύτερη. Το εντυπωσιακό, όμως, της υπόθεσης, δεν είναι ότι ο Σαββίδης ήθελε να ρίξει το μπάτζετ, αλλά ότι αποφάσισε να το αυξήσει μόλις διέκρινε ότι ο Π.Α.Ο.Κ. είχε κάποιες πιθανότητες να κοντράρει μέχρι τέλους τον Ολυμπιακό -αν κι ο Σαββίδης, συνηθίζει να αλλάζει στρατηγική μεσούσης της περιόδου: πρόκειται περί σοβαρού λάθους. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. δεν πίστεψε ποτέ την φετινή προσπάθεια. Να είναι πρώτη η ομάδα στην βαθμολογία, να αγωνίζεται εντός έδρας και στο γήπεδο να βρίσκονται, με το ζόρι, 5.000 νοματαίοι! Συγγνώμη, αλλά αυτό ονομάζεται αδιαφορία και έλλειψη πίστης. Πού είναι η δίψα; Πού είναι η στήριξη;

Αντί επιλόγου, ας κατηγορήσουμε τον Αναστασιάδη για ορισμένες επιλογές προσώπων και, ίσως, για τακτικές αστοχίες. Αλίμονο αν ένας προπονητής δεν υποπίπτει σε λάθη: και αυτά μέσα στο παιχνίδι βρίσκονται και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό έχει σταματήσει τις αναφορές στην Παναγία. Κι αυτό, επειδή γνωρίζει τις ευθύνες του. Όμως, δεν ευθύνεται για τις μειωμένες αντιστάσεις που τηρεί το σύστημα του Π.Α.Ο.Κ. Λες και η ομάδα οδεύει με αυτόματο πιλότο και δεν έχει Πρόεδρο. Λες και η ομάδα δεν είναι ευερέθιστη και ευεπηρέαστη σε δημοσιογραφικές επιρροές. Το ρεζουμέ είναι ότι, είτε φύγει ο Αναστασιάδης είτε όχι, ο Π.Α.Ο.Κ. βρίσκεται εκτός στόχων. Είπε αντίο στο κύπελλο, αντίο στην Ευρώπη και, όπως δείχνουν τα πράγματα θα πει αντίο και στο πρωτάθλημα. Το μόνο που μπορεί να διασώσει την παρτίδα είναι η πρώτη θέση των play off. Αλλά και σε αυτή την προσπάθεια θα είναι μόνος του.

Υ.Γ.1 Αυτό που συνέβη στην Μαδρίτη κάποιοι δεν μπορούν να το πιστέψουν. Όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η αξία ενός προπονητή, ναι, δεν μπορούν να το πιστέψουν. Ο Σιμεόνε έδωσε ρεσιτάλ προπονητικής. Παρέδωσε δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Η εμφάνιση της Ατλέτικο απέναντι στην Ρεάλ δεν είχε ούτε ένα ψεγάδι. Ούτε ένα! Οι παίχτες του Σιμεόνε σμπαράλιασαν κάθε σύστημα και τακτική του Αντσελότι, και κυριολεκτικά ισοπέδωσαν τον αντίπαλο με βελούδινο σφυρί. Και δεν αναφέρομαι μονάχα στο σκορ, οι διαστάσεις του οποίου θα μπορούσαν να είναι και μεγαλύτερες, αλλά στην τακτική πληρότητα και ανωτερότητα που επέδειξε η Ατλέτικο.

Υ.Γ.2 Στον Άρη εμφανίστηκε ο Άλεξ Κάλας. Αυτός ο περίεργος τύπος από την Αμερική που διατηρεί μπίζνα με εστιατόρια. Δεν ξέρω τι θα κάνει στο μέλλον, αλλά είναι ο μοναδικός επενδυτής στον Άρη, υποψήφιος ή μη, που δεν έταξε. Κι αυτό δεν αρέσει σε πολλούς.

Υ.Γ.3 Παρακολούθησα τα τρία τελευταία παιχνίδια της Ντόρτμουντ. Ήθελα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την αντίδραση των παιχτών του Κλοπ αναφορικά με την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Στο πρώτο παιχνίδι, απέναντι στη Λεβερκούζεν, η ομάδα προτίμησε να βάλει στο περιθώριο τα τακτικά στοιχεία που την αντιπροσωπεύουν και, αντί αυτού, να παίξει άμυνα παλαιάς κοπής. Ο Κλοπ, ίσως και επειδή η ομάδα ήταν ανενεργή λόγω της χειμερινής διακοπής, δεν ήθελε να ρισκάρει και δικαιώθηκε με έναν πόντο. Στο δεύτερο παιχνίδι τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελαν. Αρκετοί πίστευαν ότι η ομάδα θα ξεμπούκωνε, αλλά ο Μπομπαντίγια και η παρέα του είχαν διαφορετική άποψη. Ο αντίπαλος έκλεισε έξυπνα τους χώρους (sic!), πόνταρε στις αντεπιθέσεις και, απέναντι σε μια αψυχολόγητη, ακίνδυνη και χωρίς αυτοπεποίθηση Ντόρτμουντ, πήρε σχετικά εύκολα τους τρεις βαθμούς. Το αποτέλεσμα ήταν, σε μια υπέροχη επίδειξη ποδοσφαιρικού και κοινωνικού πολιτισμού, 80.000 άτομα στο γήπεδο να γιουχάρουν τους παίχτες. Προσοχή: μόνο να γιουχάρουν! Ούτε μπουκάλια στο γήπεδο, ούτε ντου, ούτε ψευτομαγκιές, ούτε ξύλο. Και στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, να είστε σίγουροι ότι πάλι το γήπεδο θα είναι γεματό, με τους φίλους της ομάδας να τραγουδούν επί 90λεπτο. Η ομάδα του Κλοπ, λοιπόν, φαίνεται ότι δούλεψε στον ψυχολογικό τομέα κι ως εκ τούτου, το ρόδι έσπασε στο τρίτο ματς: φάνηκε πιο δυναμική, είχε τη χαρά να πετύχει νωρίς γκολ, και έφυγε με τρεις βαθμούς στο σακούλι. Στα τρία τελευταία παιχνίδια, λοιπόν, η ομάδα παρουσίασε τρία διαφορετικά τακτικά πρόσωπα. Αρνούμαι, πάντως, να πιστέψω ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα κινδυνεύσει.

Υ.Γ.4 Sookie, sookie, sookie, sookie, sookie, sookie, sue!!!

9 σχόλια:

  1. "Ρε προεδρε, αφου γκολ δε βαζουμε σημερα, να τους γυρισω ολους πισω στο δευτερο ημιχρονο, να χασουμε 1-0 και να το ριξουμε στη διαιτησια?"Μεγαλη κουβεντα, μεγαλου (αν και κοντου) ανδρος. Τιτανοτεραστιος, αλενατορε, Μουστακιας χωρις μουστακι Νικος Αναστοπουλος.

    Μεχρι τα Χριστουγεννα εβλεπα τον Ολυμπιακο που κατρακυλαγε και τον παοκ πρωτοπορο να κερδιζει εστω και με δυσκολια τα ματς. Τοτε ελεγα, σιγουρα πως αυτη ο ομαδα θα "σκασει" γιατι ποσο να παιξει, αλλα απο την αλλη σκεφτομουν πως ο Σαββιδης με την ομαδα πρωτη και οπως φαινεται χωρις να εχει καποιον αντιπαλο να τον γκελαρει, θα παρει παικτες ωστε να εχουν ανασες οι υπολοιποι. Στην ουσια ομως τιποτα απο ολα αυτα δεν εγινε. Ο παοκ παικτες και προπονητικο τιμ εδειξαν πως δεν ειναι εμπειροι ωστε να κρατησουν την ομαδα ψηλα και να διαχειριστουν αυτη την κατασταση. Η μια γκελα εφερε την αλλη και ξαφνικα βρεθηκαν να τους κυνηγουν στα αεροδρομια. Προσωπικα αυτο με ευχαριστει γιατι μια ομαδα αν θελει να λεγεται μεγαλη και να κανει πραγματα πρεπει να εχει σε ολα τα ποστα σωστα ατομα, με μυαλο ωστε να την πανε μπροστα και οχι πισω. Ο παοκ σε κανενα ποστο δεν εχει ενα σωστο ατομο.

    Ο Αναστασιαδης ειναι πιο γραφικος και απο τον Ανθιμο....

    Γενικα δεν πιστευω στους Ελληνες προπονητες, τους θεωρω κατω του μετριου, στενομυαλους και οταν δουν τα σκουρα, δεν μπαινουν μπροστα να παραδεκτουν τα λαθη τους. Εμεις εδω τους "μεγαλωνουμε" επειδη καταφερνουν να παρουν μια μικρομεσαια ομαδα και να την βγαλουν στο ουεφα ή να πλασαριστουν σε μια καλη θεση. Φετος θα γινει του χρονου ομως παλι οχι. Αυτο δε σημαινει πως δεν ξερουν μπαλα, απλως αλλο η θεωρια αλλο η πραξη.

    Για παραδειγμα ο "Μουστακιας".... ζει για το ποδοσφαιρο, να παρει ομαδα Β εθνικης να στην ανεβασει τρενο στην Α. Εεε μεχρι εκει μετα δε μπορει. Γι' αυτο μιλησα για σωστους ανθρωπους σε ολα τα ποστα. Μια ομαδα δεν αποτελειται απο εναν προπονητη μονο.

    Φετος στο καραισκακη πολλοι θυμηθηκαν τις "επιτυχιες" του sir Τακη Λεμονη, και ελεγαν μηπως ηταν καλο να ερχοταν στην ομαδα. Ο Τακαρος λοιπον που τον συμπαθω, γιατι ειναι ωραιος. Το μονο που μπορει να κερδισει ειναι τα ντερμπι οχι γιατι ειναι προπονηταρας, αλλα γιατι ειναι γαυρος και η οδηγια του σε αυτα τα ματς ειναι μια "Γαμηστε τους". Βαλε με εμενα προπονητη μια βδομαδα πριν το ματς με παο, αεκ, παοκ να κανω πλυση εγκεφαλου στους παικτες και θα ειμαστε ηδη 3-0 απο τη στροφη της Συγγρου.

    Τελος παντων.... μια προβλεψη για σημερα. Βλεπω νικη του Ολυμπιακου 0-2, 1-3 αλλα δε βλεπω να τελειωνει και το ματς. Βεβαια οι δικοι μας ειναι και τιτικες θα τους πεταξουν καμια χαρτοσακουλα απο την εξεδρα και θα κλαινε οποτε κραταω και μια επιφυλαξη ως προς την ψυχολογια τους.

    ΥΓ. Ρε ιεροσυλε, ο Αλεφαντος που ειναι στη λιστα σου; Μαθε μπαλιτσα... στα λεει καλα; στα εξηγει ωραια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ πήγε να βγάλει ολόκληρη σεζόν με δύο σέντερ μπακ! Είναι δυνατόν; Ακόμα και μουντιαλίτο να παίζεις, για την πλάκα σου, για τον χαβαλέ, έχεις μπακ απ ένα αναπληρωτικό σέντερ μπακ. Κι ο ΠΑΟΚ πήγε να κάνει πρωταθλητισμό με, μόλις, δύο!

    Μπορεί ο Αναστασιάδης να είναι, όπως λες, γραφικός, αλλά θυμίζει και λίγο προπονητής. Όσο για τον Αναστόπουλο επιμένω ότι είναι ένας μικρός θαυματοποιός. Απλά θα πρέπει να έχει λίγο πιο ανοιχτούς ορίζοντες και να μάθει να κάνει παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια. Δεν σου κρύβω ότι δεν θα με χάλαγε και για την Εθνική. Τον Αλέφα, συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά. Το ίδιο ισχύει και για τον Αναστασίου. Όταν κερδίζει η ομάδα τα εύσημα πρέπει να τα παίρνει εκείνος, κι όταν η ομάδα χάνει ευθύνονται οι παίχτες. Τον Λεμονή, επίσης, δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά. Κακός επαγγελματίας, μετριότατος τακτικά, δεν ξέρω τι είδους προπονητής θα ήταν αν δεν είχε ξεκινήσει από τον Ολυμπιακό.

    Όπως έγραψα, οι Έλληνες προπονητές επιλέγουν τις εύκολες λύσεις. Πιεζόμαστε στην άμυνα; Θα μετατρέψουμε την μπάλα σε ρουκέτα. Θέλουμε να κλέψουμε την μπάλα; Θα περιμένουμε το λάθος του αντιπάλου. Θέλουμε να βγούμε μπροστά; Θα κάνουμε βαθιά μπαλιά. Δεν είναι μόνο, όμως, ότι δεν μπορούν, αλλά και δεν θέλουν. Άντε να πείσεις τον κόσμο και τους δημοσιογράφους ότι η τακτική που μαθαίνεις στους παίχτες θα αποδώσουν καρπούς.

    Το ματς το είδα και νοιώθω ότι έχασα χρόνο από τη ζωή μου. Τίποτα το ιδιαίτερο. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να χάσει, ο Ολυμπιακός είχε μικρή κατοχή και έμοιαζε να ζητάει την πρωτοβουλία και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Bρε συναρειανε,πιστευεις οτι αμα σε διαβασει ο Αγγελος,θα καταλαβει τι εγραψες; :) :)
    -Για το 2 στα 2 μεσα σε μια βδομαδα δεν εγραψες κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Δεν υπάρχει σοβαρός Έλληνας προπονητής. Όλοι τους είναι γνωστοί παλαίμαχοι που εκμεταλλεύονται το όνομά τους και τις δάφνες του ένδοξου παρελθόντος. Επειδή θυμούνται κάποια κόλπα από την εποχή που προπονούντο, νομίζουν ότι αρκεί για να πετύχουν ως προπονητές. Έλα όμως που πρέπει να το σπουδάσεις το αντικείμενο αντί να είσαι σκιτζής.

    Μόνο ο Δώνης θα μπορούσε να τα καταφέρει λόγω της ποδοσφαιρικής θητείας του στην Αγγλία που του έδωσε άλλον αέρα, είχε σημαντικές επιτυχίες με την Λάρισα και τον Ατρόμητο, αλλά ο χαρακτήρας του (δεν παραδέχεται λάθη, γκρινιάζει, μανουριάζει, δεν αντέχει την πίεση) είναι μεγάλο εμπόδιο, με αποτέλεσμα να τα θαλασσώσει σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ο Τσιώλης παίζει επιθετικά αλλά είναι αφελής και δεν έχει την προσωπικότητα να επιβληθεί στους παίκτες και την διοίκηση της εκάστοτε ομάδας του. Ο Αναστόπουλος είναι μόνο για αποστολές αυτοκτονίας, πάντως σοβαρός προπονητής δεν είναι (το απέδειξε στην μεγαλύτερη επαγγελματική του ευκαιρία, την δουλειά στον Ατρόμητο όπου έπρεπε να επιτίθεται αντί να κλέβει τα ματς). Ο Αναστασιάδης πιστεύω ότι πλέον είναι ξεπερασμένος προπονητής για ομάδες κορυφής (όπως ο Bajevic που στο τέλος της καριέρας του ξεφτιλίστηκε).

    Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που εξαρτάται αποκλειστικά από τα κέφια του Ρωσοπόντιου. Χθες ο Ιβάν έβαζε λεφτά, σήμερα τα έκοψε, αύριο ποιός ξέρει τί θα κάνει. Για του χρόνου πάντως πιστεύω ότι δεν θα αφήσει την ομάδα γυμνή χωρίς παίκτες όπως φέτος. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και προπονητή στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. VAD, τι να γράψω για το μπάσκετ; Ωραία, κερδίσαμε δύο φορές τον ΠΑΟΚ. Μπράβο στα παιδιά.

    Χάρη, κοίτα, δεν λέω ότι είναι κλώνοι του Κλαφ. Απλά ξεχωρίζω ορισμένα ονόματα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι φιλότιμοι, όπως ο Παράσχος ή ο Μαντζουράκης, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πολύ πίσω σε θέματα εγχώριου προπονητή -και ποδοσφαιρικής παιδείας γενικότερα. Όσο για τον Ιβάν φαινόταν τι είδους Πρόεδρος θα ήταν. Είναι θλιβερό να το καταλαβαίνουν τώρα κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς το "Έλληνας προπονητής" είναι συνώνυμο με το "παραθεριστής στην Αλάσκα". Για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν το 'χουμε, δεν το δουλέψαμε ποτέ σοβαρά το θέμα.

    ⇒ Αναστασιάδης: έχει κάποιες ικανότητες, αλλά τα "κολλήματά" του υπερτερούν. Προπονητής ειδικών συνθηκών και για μικρό χρονικό διάστημα. Δύσκολα βγάζει σεζόν...

    ⇒ Αναστό: ταμπούρι, γιουρούσια, "ηρωισμός" κι ότι προκύψει. Ειδικών αποστολών. Ούτε αυτός βγάζει σεζόν. Μακριά από την Εθνική!!!

    ⇒ Λεμονής: δεν υπάρχει προπονητής Λεμονής. Όπου (εκτός Ολυμπιακού) δούλεψε έφυγε νύχτα...

    ⇒ Τσιώλης: για ομάδες του "συστήματος" καλός είναι. Όπου δεν υπάρχει Μπέος ή Μποροθρύλος δεν κλείνει ούτε μήνα!

    ⇒ Δώνης: ξεφεύγει (αρκετά) από τον μέσο όρο των Ελλήνων προπονητών. "Κάτι" (στοιχείο του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του) δεν τον αφήνει να απογειωθεί...

    ⇒ Αναστασίου: έχει δείξει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Είναι νωρίς να τον κρίνω...

    ⇒ Δέλλας, Χριστόπουλος, Βεργέτης: καλό ξεκίνημα, καλά δείγματα, θέλω να τους δω επί τω έργω περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπαλαντέρ, τον Αναστασίου δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά. Προπονητής που προτιμά να ρίξει στα λοντάρια τους παίχτες του αντί να παραδεχτεί τα λάθη του δεν τον θέλω, δεν μου αρέσει και δεν τον θεωρώ προπονητή. Στις νίκες, δηλαδή, να είναι αυτός ο μάστορας και στις ήττες να φταίνε οι ποδοσφαιριστές.

    Τέλος, ξέχασες τον Νιόμπλια. Πήγε και στον Ατρόμητο πρόσφατα. Ίσως ο χειρότερος όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικολας.
    Χαιρετω Κανθαρο και λοιπους.
    Προπονηταρας ο Αγγελος, αλλά εβαλε ψηλα τον πηχη.
    Η παραγκα ζει και βασιλευει.
    Βαλεντινος ή Ασωτος ?
    Συγκλονιστικη η ομιλια Ζουραρη στη Βουλη.

    Υγεια και στο επανιδειν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...