Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Έστω, λοιπόν, ότι...

...την προεκλογική περίοδο, εκεί προς τα τέλη Ιανουαρίου, τότε που ο Αλέξης ο Τσίπρας υποσχόταν με το στόμα και έταζε λαγούς με πετραχήλια, έβγαιναν τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δήλωναν ότι δεν θα δεχόντουσαν τις προτάσεις των Ευρωπαίων επί μήνες, ούτως ώστε να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια και να πιέσουν καταστάσεις. Έστω, λοιπόν, ότι δήλωναν πως, αφού απέρριψαν υποφερτές προτάσεις από τους Ευρωπαίους, θα έφερναν επίτηδες και συνειδητά την κατάσταση στο αμήν, ώστε οι Ευρωπαίοι να μην έχουν άλλη επιλογή από το να προτείνουν ευνοϊκότερα μέτρα. Έστω, λοιπόν, ότι τότε, την προεκλογική περίοδο, δήλωναν ότι είχαν σκοπό να προβούν σε δημοψήφισμα, με σκοπό να βάλουν μπουρλότο στις διαπραγματεύσεις και να εξαναγκάσουν τους Ευρωπαίους να προτείνουν πιο αρεστό πρόγραμμα, ασχέτως αν η Κυβέρνηση θα είχε απορρίψει τις αρχικές προτάσεις τους για ένα σχετικά ανεκτό πρόγραμμα.


Έστω, λοιπόν, ότι δήλωναν τότε πως το δημοψήφισμα θα ήταν ανυπόστατο και θα έφερνε ένα είδος διχασμού στους Έλληνες, θα είχαμε capital control, θα έκλειναν οι τράπεζες, θα σχηματιζόντουσαν ουρές έξω από τα ΑΤΜ για 60 ευρώ, οι συνταξιούχοι που δεν είχαν κάρτες ΑΤΜ θα έστηναν καραούλι έξω από τις τράπεζες για να πάρουν το «υπέρογκο» ποσό των 120 ευρώ, τα ράφια των supermarkets θα άδειαζαν από όσπρια και ζυμαρικά, η αγορά θα στέρευε, η ρευστότητα θα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, τα κόμματα στη Βουλή θα ήταν εγκλωβισμένα στον μικρόκοσμό τους, η επιστροφή στην δραχμή θα αντιπροσώπευε ένα υπαρκτό σενάριο που θα λαμβανόταν σοβαρά υπόψη, αρκετοί Έλληνες θα έψαχναν αγγελίες για εργασία στο εξωτερικό, το κούρεμα καταθέσεων θα ήταν εξαιρετικά πιθανό, τα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού θα ακύρωναν τις κρατήσεις των αλλοδαπών τουριστών και η χώρα θα έχανε σε πέντε, μόλις, μήνες την μερική αξιοπιστία που επανέκτησε έπειτα από έξι χρόνια.

Έστω, λοιπόν, ότι τότε δήλωναν όλα αυτά τα πράγματα. Πόσοι, άραγε, θα τους ψήφιζαν; Πόσοι θα επέλεγαν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να κυβερνήσει τη χώρα και να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους; Και πόσοι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, θα πίστευαν ότι οι διαπραγματεύσεις θα είχαν αίσιο τέλος; Αυτά, όμως, δεν δηλώθηκαν ποτέ. Και για αυτό τα ποσοστά του κόμματος εκτινάχθηκαν. Εντούτοις, τι συμβαίνει τη σήμερον ημέραν; Όλα αυτά που δεν δήλωσαν τότε έλαβαν μέρος την τελευταία εβδομάδα. Γιατί τα ποσοστά του ΟΧΙ παραμένουν υψηλά;

Με μεγάλη λύπη μου δηλώνω ότι ο ελληνικός λαός, για μία ακόμα φορά, ψηφίζει με λάθος κριτήρια. Δεν καταφέρνει να ζυγίσει κάποια πράγματα και να απεμπλακεί από σκοπιμότητες. Δεν κατορθώνει να δραπετεύσει από εγωιστικούς ατομικισμούς. Για παράδειγμα, αρκετός κόσμος έσπευσε στις κάλπες να ψηφίσει ΟΧΙ, επειδή έχουν ενεργοποιηθεί μηχανισμοί υπέρ του ΝΑΙ. Μα, συγγνώμη, είναι αυτό σοβαρό επιχείρημα; Σε ποιο δικαστήριο της νόησης και της λογικής θα σταθεί ένα τέτοιου είδους επιχείρημα; Θα ψηφίσεις ΟΧΙ επειδή δεν γουστάρεις τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη που λένε ΝΑΙ; Θα ψηφίσεις ΟΧΙ επειδή αηδιάζεις με την προπαγάνδα στα ΜΜΕ; Κλείσε τη γαμημένη τηλεόραση, κλείσε και το φρικιαστικό Facebook, κάνε ένα meeting με τον εαυτό σου, και κάτσε να αναλογιστείς ποιες είναι οι ευθύνες σου και ποιες είναι οι προεκτάσεις των επιλογών σου. Αναλογίσου και εκτίμησε τι θα συμβεί σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να είσαι ρεαλιστής και, τέλος, εξέτασε τα χειρότερα σενάρια. Και -δυστυχώς!- οι πολίτες αυτού του ευλογημένου τόπου δεν έχουν διανοηθεί ότι οι προεκτάσεις του ΟΧΙ είναι κατά πολύ χειρότερες από αυτές που νομίζουν. Αν θέλουν, λοιπόν, κάποιοι συμπολίτες να ψηφίσουν ΟΧΙ, ας το κάνουν για τους σωστούς λόγους.

25 σχόλια:

  1. Κάνθαρε,

    Άλλαξε το όνομα μου σε Κουρκούτι, μιας και αυτό έχει μέσα το μυαλό σου, αν δεν έχεις καταλάβει ποιοι και γιατί σε φέρανε σε αυτό το σημείο.

    Αν πραγματικά νομίζεις πως τα πράγματα είναι 100% στα χέρια και τις δυνατότητες της κάθε κυβέρνησης, τότε προτείνω να κάνεις το όνομα σου Στόκος.

    Ψήφισα ΟΧΙ, έχοντας πλήρη γνώση πως με το ΟΧΙ τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα και πολύ γρήγορα μάλιστα. Δηλαδή εσύ τι νόμιζες, πως αυτοί που έχουν συμφέρον θα σε αφήσουν να ξεφύγεις τόσο εύκολα; Η Ευρώπη μάλλον θα μας κόψει εντελώς την χρηματοδότηση και την πρόσβαση στο ELA, οι τράπεζες μας θα πουν πως η μόνη τους επιλογή είναι το bail-in. Το ξέρεις το bail-in; Είναι αυτό που εφαρμόσανε πριν τις εκλογές στην Ελλάδα και η Ευρώπη πιέζει τις τελευταίες 11 χώρες να εφαρμόσουν πριν το τέλος Ιουλίου 2015 (το αρχικό πρόγραμμα έλεγε πως θα εφαρμοζόταν από Ιαν 2016). To bail-in προβλέπει πως η αναχρηματοδότηση των τραπεζών θα γίνεται πλέον από τους καταθέτες τους. Αλλά για μάντεψε το μεγάλο κεφάλαιο από πότε τράβηξε τα χρήματα του; Καλά το φαντάστηκες, από πέρυσι.

    Για προσπάθησε επίσης να μαντέψεις ποιος φταίει που οι τράπεζες δεν έχουν απόθεμα σε μετρητά για να καλύψουν την ζήτηση σε μετρητά που υπάρχει μετά τον πανικό που σπείρανε κανάλια και πολιτικοί; Τι να έγινε άραγε η πρώτη ανακεφαλαιοποίηση που δέχτηκαν πριν από χρόνια; Μπας και οι τράπεζες πάλι το δανείσανε από δω και από κει σε μεγαλοεπιχειρηματίες έχοντας την σιγουριά του οικονομικού, πολιτικού και νομικού συστήματος; Έτσι κι αλλιώς αναχρηματοδότηση σε ώρα ανάγκης θα γίνει είτε πούμε ΝΑΙ είτε πούμε ΟΧΙ. Το έχουμε δει στην πράξη να συμβαίνει. Και αφού οι μεγάλοι τραβήξουν τα λεφτά τους και οι τράπεζες σωθούν με λεφτά είτε κράτους είτε καταθετών, θα έρθει πίσω το κεφάλαιο για να παίξει και σωτήρας.

    Για μάντεψε όμως ποιος θα πούνε οι ειδήσεις και οι Ευρωπαίοι πως φταίει για το ότι πολύ απλά δεν υπάρχει καταθέτης με λεφτά πάνω από 100.000 πια σε τράπεζες, άρα θα πάρουμε τα λεφτά του κοσμάκη αδιακρίτως;

    Είμαστε η μόνη χώρα που έγιναν συγκεντρώσεις υπέρ του ΝΑΙ. Σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη απλοί άνθρωποι και επιστήμονες υποστηρίζουν με δράσεις το ΟΧΙ. Και ταυτόχρονα προειδοποιούν για τα δεινά του ΟΧΙ, αλλά προτείνουν και τους τρόπους να βγούμε από την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε. Δίνοντας και παραδείγματα μάλιστα. Ισλανδία και Αργεντινή μπας και σου θυμίζουν κάτι;

    Αν πράγματι διάβασες για ποιο πράγμα σε καλούν σε ψηφίσεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ και έχεις αυτές τις θέσεις, τότε εσύ είσαι το λίπασμα στο οποίο φυτρώνει ο σπόρος της διχόνιας μας.

    Ψήφισα ΟΧΙ γιατί ο δρόμος που τραβάμε είναι στραβός και πρέπει να διορθωθεί. Το ξέρω πως και ο άλλος δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια. Αν νομίζεις πως ψηφίζω ΟΧΙ μόνο επειδή θέλω να αντιδράσω στους προηγούμενους πολιτικούς, τότε άλλαξε το όνομα σου σε Κουτοχορτοφάγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εσύ ψήφισες ΟΧΙ γνωρίζοντας ότι πρόκειται για έναν αμφίβολο δρόμο στρωμένο με αγκάθια, και όχι μόνο, τότε εσύ φαίνεται ότι ανήκεις στην τελευταία πρόταση του άρθρου. Έστω κι αν κάποιος διαβάζοντας τα σχόλια σου μπορεί κάλλιστα να υποθέσει το αντίθετο.

    Αν το ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε όλα αυτά πριν τις εκλογές, εσύ τι θα έκανες και τι θα έλεγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνθαρε,

    Η εκτίμηση μου απέναντι σου είναι απεριόριστη ρε φίλε, ακόμα και την στιγμή που σου λέω πράγματα που άλλοι λιγότερο συγκροτημένοι θα πατούσαν πάνω τους για να πάνε την συζήτηση κατά διαόλου. εσύ συνεχίζεις να διακρίνεις την ουσία της διαφωνίας και τον σωστό τρόπο να συνεχίζεται.

    Οι πολιτικοί που μας κυβερνήσανε και οι πολιτικές που εφαρμόσανε μας φέρανε στο σημείο που βρισκόμαστε. Οι αποφάσεις που πήρανε όλες τις κρίσιμες στιγμές μας φέρανε στη θέση να έχουν τόσους μετανάστες, φτωχούς, νεκρούς και απελπισμένους.

    Μέσα σε αυτούς είναι και η Ευρώπη. Την Ευρώπη στην οποία θέλουν να με πείσουν πως θα έλεγα ΝΑΙ αν απαντούσα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Την ίδια Ευρώπη που μου υποσχέθηκε κάποτε πως θα ψήφιζα με δημοψήφισμα για το Σύνταγμα της...

    Πολύ γρήγορα ξεχνάς Κάνθαρε.

    Δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε άλλο πια ρε φίλε, έχει ο καθένας μας την άποψη του.
    Ας δούμε τι θα γίνει σήμερα και ας ελπίσουμε απλά για το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, σέβομαι κάποιον που είναι υπέρ του ΟΧΙ το ίδιο με κάποιον που είναι υπέρ του ΝΑΙ. Έστω κι αν το ΟΧΙ ή/και το ΝΑΙ μπορεί να σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για τον κάθε έναν από εμάς.

      Το παν είναι ο καθένας να ρίξει τη ψήφο του με αποκρυσταλλωμένη άποψη και με γνώμονα το κοινό συμφέρον, εξετάζοντας όλα τα σενάρια. Εμείς νομίζω ότι δεν το έχουμε πράξει αυτό, και πάμε για μία ακόμα φορά να ψηφίσουμε εν θερμώ και να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας σε κάτι ή κάποιον μόνο και μόνο επειδή νομίζουμε ότι έτσι τιμωρούμε τους προηγούμενους, ενώ στην πραγματικότητα τιμωρούμε τους εαυτούς μας.

      Διαγραφή
  4. Χάρης

    Στην ζωή μου έχω βαρεθεί να βλέπω ημιμαθείς να μου κάνουν τους έξυπνους, να με λένε χαζό που δεν συμμερίζομαι τις δικές τους σοφιστείες, και στο τέλος αυτοί να βγαίνουν χαμένοι και να το βουλώνουν. Δεν θυμάμαι μία φορά που να διαψεύστηκα εγώ και να επιβεβαιώθησαν οι σοφιστές. Και δεν το λέω για να πω ότι είμαι ο παντογνώστης, κάθε άλλο. Το λέω για να καταδείξω το μέσο νοητικό επίπεδο του κόσμου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

    Πώς να πάρω στα σοβαρά ανθρώπους που σήμερα ψήφισαν αναλόγως το ρεύμα που υποτίθεται κυριαρχεί. Το τί μαλακίες άκουσα αυτές τις ημέρες στο τραίνο και στα σούπερ μάρκετ δεν περιγράφεται. "Τί τάση κυριαρχεί ρε παιδιά, να το ψηφίσω κι εγώ? ΟΧΙ? Ε, ΟΧΙ θα ψηφίσω κι εγώ". Ρε μαλάκα Έλληνα, ρε ηλίθια Ελληνίδα, σε ρωτάνε να πεις την γνώμη σου, κι εσύ απαντάς αναλόγως το υποτιθέμενο ρεύμα που κυριαρχεί? Τί είναι το δημοψήφισμα? Που παίρνεις τηλέφωνο την γκόμενα ή τον γκόμενο για το πού θα πάμε για ποτό, αναλόγως πού θα πάει και η παρέα από την Σχολή?

    Αφήνω στις άκρη τους ρευματίες. Στην ζωή ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Αν πας με το ρεύμα, σε βόθρο θα καταλήξεις αργά ή γρήγορα. Εγώ ψήφισα σε αυτό το ανήκουστο, αντισυνταγματικό, ασαφές, εγκληματικό και παράνομο δημοψήφισμα. Αφού δεν γίνεται αλλιώς, εννοείται ψήφισα ΝΑΙ, για να μην φύγουμε από το Ευρώ (ειλικρινά, ποιός πιστεύει και λαμβάνει σοβαρά υπ' όψιν όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αλλάζει γνώμη κάθε 10 λεπτά? είναι δυνατόν να πιστέψω τα ήξεις αφήξεις, ότι δεν θα μας βγάλουν από το Ευρώ? όπως δεν θα έκλειναν οι τράπεζες? όπως δεν θα φτάναμε σε αδιέξοδο? τί άλλο να πρωτοπώ?), και για να πέσει αυτή η γελοία και επικίνδυνη Κυβέρνηση, που προτίμησε να σπείρει τον πανικό (χρεοκοπία και κλείσιμο τραπεζών με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο Βαρουφάκης) και την διχόνοια (το περίφημο "ή είστε μαζί μας ή είστε προδότες γερμανοτσολιάδες") στους Έλληνες από το να αναλάβουν τις δεδομένες προσωπικές και πολιτικές ευθύνες τους. Για να μην διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ και σε μικρότερο βαθμό και η ΝΔ, πρέπει να διαλυθεί η Ελλάς. Για τέτοιους πρώτη φορά αριστερούς αλήτες μιλάμε.

    Και κάτι τελευταίο. Πόσο πραγματικά καινούριοι και άφθαρτοι είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ? Που το 80% των στελεχών του είναι πρώην ΠΑΣΟΚοι και μάλιστα από τα κατακάθια του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Εσείς μπορεί να ξέρετε τα πρώτα ονόματα (Πάγκαλος, Λοβέρδος, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Γιαννόπουλος, κλπ), αλλά το ΠΑΣΟΚ είχε 1.000άδες κομματόσκυλα, 1.000άδες στελέχη και 100άδες βουλευτές. Έχουμε και λέμε ποιοί εγκατέλειψαν το original ΠΑΣΟΚ και μεταπήδησαν στο ντεμέκ: Κατσέλη, Σακοράφα, Τζάκρη, Κουρουμπλής, Μητρόπουλος, Κατρούγκαλος, Πανούσης, to name but a few. Τα λαβράκια όμως συνεχίζονται. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτός ο δικτατορίσκος, είναι η κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, πρώην Προέδρου του ΣΥΝ (ο οποίος υπήρξε και δικηγόρος του Βαρδινογιάννη, ο αντικαπιταλιστής). Ο Τσίπρας είναι ένα πλουσιόπαιδο με μπαμπά τον μεγαλοεργολάβο της Χούντας, και μας παριστάνει τον ταπεινό κάτοικο της Κυψέλης με το παπάκι. Ο Λαφαζάνης μια ζωή στο ΚΚΕ και μετά στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στρατούλης είναι ένας ακόμη αρχισυνδικαλιστής που έγινε Υπουργός Εργασίας. Ο Βούτσης και ο Σκουρλέτης μια ζωή στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τα αριστερά fora της πλάκας. Και ο Λαπαβίτσας, ο bon viveur Καθηγητής στο University of London της Αγγλίας, με τα λεφτά του ασφαλή στο Λονδίνο, θα μας πει για την Δραχμή και πόσο καλή είναι. Δεν πάτε στον διάολο λέω 'γώ, ρε κοπρίτες. Αν σας έχει σώσει κάτι μέχρι τώρα, είναι η βλακεία που κοπανάει κατακούτελα τον ελληνικό λαό και η πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί επί 5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρη, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, ας ελπίσουμε ότι αυτή η επικίνδυνη συμμορία που φάσκει και αντιφάσκει, αυτή η παρέα δήθεν αριστερών που νομίζει ότι με την βλαχομαγκιά και τους ψευτοτσαμπουκάδες αποκτάς διαπραγματευτική δύναμη, θα μας αδειάσει τη γωνιά.

    Τέλος, εύχομαι ο ευεπηρέαστος ελληνικός λαός να αποδεσμεύσει τη σκέψη του από την σκομιτότητα και να αφιερώνει λίγο περισσότερο χρόνο στα κοινά. Μπορεί να σκέφεται για ώρες σε ποια παραλία θα πάει για μπάνιο, τι είδους τυρί θέλει να βάλει στα μακαρόνια, τι θα φορέσει τη βραδυνή έξοδο, αλλά όταν πρέπει να λάβει μια υπεύθυνη απόφαση που ενδιαφέρει κι άλλους, τότε προβαίνει σε μια βιαστική επιλογή χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παλικάρι που ψήφισε όχι, να υποθέσω είναι από αυτούς που θεωρούν ότι όποιος έχει στην τράπεζα κάποια χρήματα, αυτά είναι προϊόν λαμογιας;
    Να υποθέσω πως ενώ πιστεύει ότι είναι έξυπνος, συνειδητά αφήνεται στην πλήρη εμπιστοσύνη προς τους αναξιόπιστους Τσίπρα Βαρουφακη;
    Προτιμάς δραχμή για να έχεις περηφάνια ε; πρώτο πρώτο σε βλέπω να πέφτεις στα 4 για ένα πακέτο μακαρόνια. Μάγκα του πληκτρολογίου.
    Εσείς που ψηφίσατε όχι, είτε θα δείτε την δραχμή είτε μια συμφωνία για μέτρα αρκετών δις. Εκεί να δω πόσο θα μετράει η περηφάνια σας. Σήμερα απλά ανοίξατε την πόρτα της δραχμης στην κυβέρνηση, αυτό καταφερατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη και Κάνθαρε συνέλθετε,

    Δεν μπορείς να προσάπτεις κατηγορίες στον έναν μόνο, όταν ΟΛΟΙ βράζουν στο ίδιο καζάνι.
    Είστε άσχημα επηρεασμένοι, ξαναπιάστε το θέμα από την αρχή.

    Δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε 100% υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ είναι πολιτικοί και σπάνια περιμένουμε από πολιτικούς να δούμε καλό.

    Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με γελοιότητες και τραγελαφικά γεγονότα ρε παιδιά. Ξαφνικά θέλουν οι Έλληνες να ξεχάσουν πως για μέρες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ευρώπη, ΜΜΕ και λοιπές δυνάμεις υποστηρίζανε πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην ξεχάσουμε πως το δημοψήφισμα είναι για το αν οι Έλληνες θέλουμε Ευρώπη ή όχι, καθώς επίσης και αν θέλουμε Ευρώ ή Δραχμή. Σύμφωνα λοιπόν με την λογική τους, οι Έλληνες απαντήσανε ξεκάθαρα τι θέλουνε. Και τι έγινε; Μπας και βγήκε κανείς να πει πως σέβεται την επιλογή των Ελλήνων και θα επιδιώξουν με όλες τις δυνάμεις τους την έξοδο από την Ευρώπη και την επιστροφή στη δραχμή; Καλά το μαντέψατε παιδιά, πάθανε ΟΛΟΙ μαζική αμνησία και είπανε πως τώρα περιμένουνε συμφωνία με την Ευρώπη μέσα σε 48 ώρες. Ξεπεράσανε και τον Καραγκούνη λέμε. Και το κλου ποιο είναι; Για μάντεψε πότε δέχτηκε η Ευρώπη να γίνει συνάντηση; Καλά το μαντέψατε, σε 2 μέρες. Και οι δημοσιογράφοι κάνουν λες και δεν τρέχει τίποτα. Έχω την εντύπωση πως τελικά ζω μέσα σε ένα παραμύθι και σε λιγάκι θα σκάσει μύτη και ο Μπαμπα-Στρούμφ. Απλά γυρίσανε σελίδα στο προαποφασισμένο σενάριο και αρχίσανε να γυρίζουν την επόμενη σκηνή λες και δεν τρέχει τίποτα. (Και μην νομίζετε πως δεν παίρνω υπόψιν μου πως ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην το αναφέρει καθόλου)

    Μην νομίζετε πως ο Τσίπρας γλυτώνει το κράξιμο. Εντάξει, καλά τα είπε, ήπιος και ενωτικός. Εμψυχωτικός και κράτησε και πισινούλα με άνοιγμα σε όλους τους χώρους, γιατί σου λέει που ξέρεις μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να ξαναχρειαστούμε ψήφους. Το αυτονόητο δηλαδή, μιας και αυτός άλλος ένας πολιτικός είναι. Τώρα όμως θα κριθεί σοβαρά, αν δεν φέρει πραγματικά καλά αποτελέσματα τότε θα φάει το κράξιμο που του αναλογεί. Προσέξτε όμως, λέμε καλά αποτελέσματα. όχι εξωπραγματικά. Είπαμε, άλλος ένας πολιτικός είναι και αυτός.

    Σε αυτόν όμως με στέλνουν ρε σεις όταν τους βλέπω όλους να κάνουν στροφή 180 μόλις ανοιγοκλείσω τα μάτια μου. Δεν ξέρω για σας, αλλά όταν βλέπω να με εμπαίζουν τρελά, τότε τα παίρνω στο κρανίο και κάνω και γω τρέλες.

    Το σκεπτικό μου στην αρχή ήταν απλό και ξεκάθαρο. Αφού δεν μπορώ να διαολοστείλω και τους 300 από την Βουλή, τότε θα προσπαθήσω να διώξω όσους πιο πολλούς μπορώ. Μπας και καταλάβουν πως επιτέλους θέλω και γω να ζήσω ήσυχος και ασφαλής, ακόμα και αν σημαίνει πως θα το παίζω βλάκας και θα ψιλοκλείνω τα μάτια όταν με κλέβουνε. Το ότι το ΣΥΡΙΖΑ δίνει και μια υπόσχεση να κάνει και κανένα καλό είναι απλά το κερασάκι. Έτσι κι αλλιώς με την κακή εμπειρία που έχω, περιμένω στην καλύτερη τα μισά από αυτά που μου τάζουν.

    Τώρα πια όμως έχω σκυλιάσει ρε σεις. Δεν με πειράζει να με κερδίσεις, αλλά να παίξεις σωστά με θεμιτά μέσα και να με σεβαστείς και σαν αντίπαλο. Όταν όμως εφαρμόζεις αθέμιτα μέσα, δεν ξέρεις ούτε να κερδίζεις ούτε να χάνεις σαν κύριος, και με κοροϊδεύεις ακόμα και όταν είσαι ανυπόληπτος και κατάπτυστος, τότε θα σε τσαταλιάσω με ότι τρόπο μπορώ.

    Πλέον με τίποτα δεν πρόκειται να μην στηρίξω ΣΥΡΙΖΑ, εκτός και αν μιλάμε για εξόφθαλμη αδικία, κοροϊδία και κακό για το κοινωνικό σύνολο. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο (να μην γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, να υπάρξουν δουλειές, αυξήσεις, αξιοπρεπείς συντάξεις κλπ κλπ). Πάντα όμως μέσα από δρόμο στον οποίο άλλοι με στείλανε με το ζόρι.

    Γιατί σε αντίθεση με ότι νομίζουν οι πολιτικοί, δεν έχω πρόβλημα με την μνήμη μου. Δεν πρόκειται καθόλου εύκολα να ξεχάσω που είναι αυτή τη στιγμή ο Μπαμπα-Στρούμφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου συνανώνυμε,

    Σίγουρα διάβασες καλά αυτά που γράφω; Γιατί κάνεις σαν να μην λέω πως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι ίδιοι;

    Λαμόγιο είναι όποιος με πλάγιες και υπόγειες μεθόδους τραβάει τα λεφτά του από την τράπεζα και αφήνει τον αθώο και ανύποπτο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Και κατόπιν να το παίζουν πως νοιάζονται για την χώρα μου και είναι και σωτήρες της. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν πλούσιο, ΑΡΚΕΙ να κοιτάει την δουλειά του και η δουλειά του να μην είναι να με κάνει και να με κρατήσει δούλο του.

    Προσωπικά απλά απάντησα ακριβώς σε αυτό που με ρωτήσανε και χάρηκα και που μου δώσανε την ευκαιρία να είμαι σαφέστατος και να μην υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθεί η απάντηση μου. Κάτι μου λέει πως εσύ παραπλανήθηκες και νόμισες πως η ερώτηση είναι αν θέλουμε ευρώ ή δραχμή. Εγώ απλά είπα πως δεν συμφωνώ με τους όρους που μου θέσανε. Το που μπορεί να οδηγήσει μια διαπραγμάτευση δεν το ξέρουμε, μόνο στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, κάτι μου λέει βέβαια πως δεν θα είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα, αλλά το πάλεψα με ότι ευκαιρίες μου δώθηκαν.

    Προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να πάμε μέχρι τέλους για να αλλάξουν πραγματικά τα πράγματα. Ναι, εγώ καταλαβαίνω πως αυτό περιλαμβάνει έξοδο από την Ευρώπη, επενέκδοση Ελληνικού νομίσματος και καταγγελία του χρέους την χώρας. Εσύ καταλαβαίνεις την συλλογιστική για να φτάσει κάποιος σε τέτοιο συμπέρασμα;

    Μπορεί να είμαι άνεργος εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, αλλά με δουλειές του ποδαριού και την υποστήριξη των δικών μου ακόμα την βγάζω. Η υπερηφάνια μου πηγάζει από το γεγονός πως ακόμα δηλώνω στην εφορία ελεύθερος επαγγελματίας και δεν προσπάθησα να ψάξω άκρη για ταμείο ανεργείας. Βλέπεις, με το έτσι με το άλλο, την βγάζω ακόμα. Μπορεί να καθυστερώ και να διακανονίζω τις εισφορές μου, αλλά τις πληρώνω. Έτσι αφήνω κανέναν άλλο να πάει για ταμείο. Ίσως να είσαι εσύ αυτός, που ξέρεις;

    Αν είναι να ανοίξει καμιά πόρτα, μακάρι να είναι η πόρτα των οριζόντων σου φιλαράκι.
    Κοίτα να βρεις να πατήσεις κάπου για να δεις λιγάκι μακρύτερα, γιατί νομίζω πως έχεις την εντύπωση πως ο λάκος που σε βάλανε είναι όλος ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καιρός να συστηθούμε παιδιά, διαφωνώ μαζί σας εδώ και δύο post, αμαρτία να παριστάνω τον τοίχο ακόμα.

    Το όνομα μου δεν θα το πω, συστήνομαι σαν aletsan, αυτό είναι και το nikname το οποίο έχω παντού στο internet, από games μέχρι διάφορα forums.

    Σαλονικιός (μένω ανατολικά), 45 χρονών, ελεύθερος επαγγελματίας, άνεργος εδώ και πολύ καιρό. Παντρεμένος, ευτυχισμένος, δυστυχώς χωρίς παιδιά, τι τα θες, αν δεν σε θέλει η σκατοζωή δεν βλάπεις άσπρη μέρα, είμαι σίγουρος πως ξέρετε πόσο μπορεί να σε πάει κόντρα η σκατιάρια.

    Πολιτικά δεν ανήκω πουθενά. νωρίς νωρίς αποφάσισα πως το καλό μου πηγάζει από το καλό του συνόλου, αν σας πως ποτέ πόσο πικρά μετάνιωσα αυτήν την άποψη μου και πόσα αρνήθηκα για να την τηρήσω θα μας βρει το πρωί.

    Εδώ και καιρό υποστηρίζω ΣΥΡΙΖΑ όμως. Αν είναι να με έχουν χεσμένο οι πολιτικές δυνάμεις, τότε θα τους χέσω και γω όσο μπορώ. Τα παλαμούτια περί παρελθόντος, μέλλοντος, κρίσιμων επιλογών, υπευθυνότητας κλπ κλπ με αφήνουν πια παγερά αδιάφορο. 20 χρόνια προσπάθησα να τα λάβω υπόψιν μου, σκατά στα μούτρα τους λοιπόν και το κρίμα στον δικό τους λαιμό, αυτοί με φτάσανε στο αμήν και ανάψαν τα λαμπάκια μου. Ακόμα προσπαθώ να είμαι υπεύθυνος και σωστός πολίτης, αλλά έχω αλλάξει την διαδικασία επιλογής των αποφάσεων μου όσο δεν πάει άλλο.

    Αθλητικά, θα σας λυπήσω, αλλά είμαι στην άλλη πλευρά από εσάς, δηλαδή ΠΑΟΚ. Όχι μεγαλωμένος ΠΑΟΚτσής, στον δρόμο έγινα. Οι δικοί μου Αρειανά ήτανε, και η πρώτη φορά που πήγα στο γήπεδο ήτανε Χαριλάου γύρω στο '75 σε ένα ματς ΑΡΗΣ - Μακεδονικός (Νομίζω 1-0). Κακά τα ψέματα όμως, τότε ο ΠΑΟΚ κεντούσε και εκεί κατέληξα τελικά. Με την παρέα φάγαμε το ΠΑΛΕ με το κουτάλι, οι πιο πολλοί ήταν σκουλίκια (μην αρπάζεστε, έτσι σας λέει ο κόσμος τι να κάνουμε) και πηγαίναμε απόμερα και ψηλά και γουστάραμε μπασκετάκι και σποράκι.

    Άχτι το'χω, ένα σκουλίκι να παραδεχτεί πως ο θεός έκανε επιθετικά φάουλ κοντά στο ταμπλό. Όταν σηκωνόταν έβαζε το χέρι του στα χέρια του αντιπάλου και έπερνε το σφύριγμα. Αν είναι δυνατόν να το σηκώσατε με βολές από την λουλού τον Σέλλερς, ακόμα δεν το χωρά ο νους μου.

    Να'στε καλά, κυρίως που μιλάμε ακόμα κι αν διαφωνούμε, το τελευταίο καιρό όλα μαύρα κι άραχνα είναι ρε σεις, άστα να πάνε στο διάλο λέμε.

    Άντε να ρίξουμε και κανέναν ύπνο, έτσι κι αλλιώς την παντόφλα από την γυναίκα την έφαγα ήδη, άρα μπορώ να πάω στο κρεβατάκι μας. Κι αν φερθώ σωστά, που ξέρεις μπορεί να είμαι και τυχερός.

    Συνεχίζουμε και αύριο την συνομιλία, έτσι κι αλλιώς ότι ήταν να γίνει έγινε.

    aletsan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια για το τι θα γίνει στο εγγύς μέλλον.

    Εγώ ξαναλέω για πολλοστή φορά ότι πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και να διαμορφώσουμε έναν νέο τρόπο σκέψης.

    Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

    Είναι πολύ απλό αυτό που ζητάει, αλλά εξαιρετικά δύσκολο για να επιτευχθεί. Το καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά προσωπικά δεν βρίσκω άλλη λύση.

    Έστω ότι αύριο έρχεται ένας μάγος και εξαφανίζει το χρέος της Ελλάδας. Να είστε σίγουροι ότι με τέτοιο διαφθαρμένο σύστημα αξιών πάλι θα χρεωστάμε.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχεις απόλυτα δίκιο Κάνθαρε,

    Με όποιο τρόπο και να καταφέρουμε να γλυτώσουμε, εύκολο ή δύσκολο, αν δεν αλλάξει παράλληλα και η νοοτροπία μας, πάλι στα ίδια θα φτάσουμε δυστυχώς.

    Ο τρόπος όπως δείχνει το πράγμα θα είναι ο δύσκολος (ή και καθόλου). Οι λίγοι κυβερνούν τους πολλούς μόνο με βίαιη καταστολή των επιθυμιών των πολλών. Ο οικονομικός στραγκαλισμός συνεχίζεται όσο προσποιούνται οι Ευρωπαίοι πως προσπαθούν για λύση. Δεν αύξησαν τον ELA για τις τράπεζες και αντιθέτως αύξησαν και τις απαιτήσεις σε εγγυήσεις για να πάρουν οι τράπεζες λεφτά από τον ELA.

    Τώρα μόλις άρχισαν τα κανονικά όργανα. Αν συνεχιστεί αυτό, τότε οι τράπεζες καπούτ λόγω έλειψης ρευστότητας, και μιας και ο κόσμος δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει ποιος πραγματικά φταίει για τα δεινά του, θα αρχίσει να γκρινιάζει για την τωρινή κυβέρνηση του. Με την ευγενική βοήθεια βέβαια του συστήματος που είχε τον έλεχγο μέχρι πέρυσι. Όλα αυτά για το καλό της χώρας και των πολιτών βέβαια, μην το ξεχνάμε έτσι;

    Αν το πράγμα όντως πάει έτσι, μην ξαφνιαστείτε ακόμα και αν στην Ελλάδα εμφανιστεί μια Μπλε Επανάσταση. Ξέρεις, από αυτές τις πολλές που εμφανίζονται παγκόσμια τα τελευταία χρόνια. Πάντα αυθόρμητες, πάντα εκφράζοντας την σιωπηλή πλειοψηφία, πάντα ανατρέποντας την κυβέρνηση που έχει η κάθε χώρα...

    Δεν έχει σημασία αν είναι καλή ή όχι μια κυβέρνηση, η ανατροπή της με μη νόμιμα και συνταγματικά μέσα, δεν προμηνύει τίποτα καλό. Σε μας το κάνανε ήδη μια φορά (άσχετο αν δεν το κατάλαβε ο κόσμος) στον βλάκα τον ΓΑΠ. Από τότε άρχισε η χοντρή κατρακύλα μας. Λέτε να έχουν την καλή πρόθεση να μας αφήσουν αυτή την φορά να κάνουμε εμείς ότι θέλουμε; Και να νομίσουν όλοι στον κόσμο πως αρκεί να το ζητήσουν οι πολλοί, τότε μπορούν να κάνουν και ότι θέλουν;

    Τώρα έρχεται η στιγμή της αλήθειας, ΟΛΟΙ θα δείξουν επιτέλους το πραγματικό τους πρόσωπο. Για πολλούς από αυτούς βέβαια το ξέρουμε ή το δείξανε κιόλας. Το πιο σημαντικό είναι μπας και μέσα από αυτή τη διαδικασία καταλάβει ο κόσμος πως δεν πρέπει να καταλήγει πρόβατο. Τα πρόβατα στο τέλος τα περιμένει ο κρεοπώλης ...

    aletsan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε θα σχολιάσω το κείμενο, αλλά μια σημερινή εικόνα. Βλέπω τον Ιταλό Ευρωβουλευτή που εχει στα χέρια ενα κωλοχαρτο και μερικά ευρώ, εναν άλλο που δε θυμάμαι εθνικότητα που ειχε ενα τεράστιο οχι, κάποιον άλλο που ζήταγε απο τον Γιούνγκερ να παραιτηθει. Αλήθεια οι Έλληνες που είναι; Ο Ζαγοράκης και οι άλλοι; Μόνο από τον Γλέζο περιμένουμε να μιλησει για την Ελλαδα και ως πότε θα μιλάει αυτός ο άνθρωπος; Έχουμε υποχρέωση να τον ξεκουράσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αletsan, μόλις γύρισα από μία βόλτα στα ΑΤΜ. Αυτό που έχω να πω είναι ντροπή, αίσχος και κατάντια. Και τα χειρότερα έρχονται. Ας ελπίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα μας λυπηθούν. Αλλά γιατί να το κάνουν όταν εμείς οι ίδιοι δεν λυπόμαστε τον εαυτόν μας;

    Μανόλο, και όλοι οι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου να μαζεύτουν με σκατόχαρτα και κάθε είδους νόμισμα και να πουν ΟΧΙ, δεν θα έχει κανένα νόημα και καμία επίδραση. Και να βγει ο Ζαγοράκης τι να πει; Και πες ότι είπε, τι έγινε; Δεν χρειαζόμαστε συμβολισμούς, ψευτομαγκιές, ανόητους ηρωισμούς, ανούσιες ρητορίες, πατριωτικές δηλώσεις και στήριξη από τα social media. Η ελληνική κυβέρνηση, έστω κι αυτή την ύστατη ώρα, πρέπει να λάβει σοβαρότατες αποφάσεις. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νικολας.

    Κανθαρε αν οπως λες, ελπιζεις να σε λυπηθουν οι Ευρωπαιοι, αυτο σημαινει πως εισαι για λυπηση.
    Αλλά, οχι ρε φιλε. Δεν χρειαζεται να εχεις τοσο αρνητικη αυρα. Απλως σκεψου ποιοι ειναι αυτοι οι Ευρωπαιοι που ελπιζεις να σε λυπηθουν. Μονο σκεψου, και παρε αναποδες στροφες, να ξυπνησει μεσα σου το ‘’αμπαλαεα’’ που μενει καπου στο βαθος του συνειδητου σου.
    Σκεψου λοιπον.
    Θεσμος #1. Προεδρος κομισιον, ο Γιουνγκερ.
    Αυτος δεν ηταν επι 18 χρονια ως πρωθυπουργος του Λουξεμβουργου, που εφτιαξε ετσι τους νομους για να φοροαποφευγουν και να φοροδιαφευγουν οι πολυεθνικες ? (Βασει δικων του δηλωσεων). Δηλαδη Ζιμενς, Πρακτικερ, Χοχτιφ και λοιπα λαμογια.
    Θεσμος #2. Προεδρος ΕΚΤ, ο Ντραγκι.
    Αυτος δεν ηταν που το 2000 ως αντιπροεδρος της Γκολμαν Σαξ, εκανε τα περιβοητα σουαπς με τον Σημιτη, και μας εχωσε στην ΕΕ ? Αυτος δεν ειναι τωρα που εκλεισε την κανουλα της ρευστοτητας, ως αρχιτραπεζιτης της ΕΚΤ ?
    Θεσμος #3. ΔΝΤ.
    Χωρις σχολια. Απλως αν γνωριζει καποιος να μας πει ενα κρατος, απ’ οπου περασε αυτο το ευαγες ιδρυμα, και δεν αφησε πισω του κρανιου τοπο.

    Η γνωστη λοιπον τροικα, που ο Αλεξακος την αναβαθμισε σε Θεσμους, δεν ειναι τιποτα αλλο απο απατεωνες, τοκογλυφους και κοινους ληστες του ποινικου κωδικα.
    Αυτοι κυβερνουν σημερα την Ευρωπη, και μας κουνουν το δαχτυλο. Εχουν τοση σχεση με τη Δημοκρατια, οση ο διαολος με το λιβανι. Ειναι ολοι διορισμενοι, (απο που ?), κι εχουν ασυλια εφ’ ορου ζωης.
    Πώς λοιπον να διαπραγματευτεις , με οικονομικους δολοφονους και ανηθικους και μισητους καρεκλοκενταυρους ?
    Μονο να τους διαολοστειλεις πρεπει, κι αυτους και τους εδω δωσιλογους, που εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους. Οπως εκανε το 61,3% του Ελληνικου Λαου την Κυριακη.
    Που ειμαι σιγουρος πως θα ηταν μεγαλυτερο, αν δεν υπηρχε η μαυρη προπαγανδα των ΜΜΕ. (Γιατι αραγε βγαινει τωρα η ΕΣΗΕΑ, κι εγκαλει Τρεμη, Πρετεντερη και λοιπους Γερμανοτσολιαδες ? Πεντε χρονια τα ιδια κανουν.)
    Σε ολη την ιστορια του εθνους μας, οι χειροτεροι εχθροι ηταν αυτοι που κατοικουσαν εδω. Οι εσωτερικοι εχθροι. Για καθε Λεωνιδα, ειχαμε εναν Εφιαλτη. Για καθε Μαρινο Αντυπα, ειχαμε εναν Πηλιο Γουση.
    Οπως πολυ σωστα ανφερθηκε απο αλλον φιλο, παντου στον κοσμο ειχαμε συγκεντρωσεις υπερ του ΟΧΙ. Μονο στην Ελλαδα ειχαμε συγκεντρωσεις υπερ του ΝΑΙ. Γερουν κρατα γερα και Ναι στις προτασεις Γιουνκέρ. Οπως το ’40 οι Γερμανοτσολιαδες που ελεγαν ‘’Ρομελ βαστα γερα’’.

    Κι εχεις απο την αλλη εναν αλλον απατεωνα, τον αφθαρτο Αλεξακο, ν’ ανακοινωνει δημοψηφισμα και να μην παιρνει κανενα μετρο.
    Γιατι αφησε τις τραπεζες να κλεισουν ? Σαν βασικος μετοχος που ειναι το Δημοσιο, μολις ανακοινωσαν την τραπεζικη αργια, ας εβαζε μεσα τους ορκωτους λογιστες, να κανουν εκκαθαριση, και να δουμε ολοι που πηγαν τα 500δις που ελαβαν για ανακεφαλαιοποιηση, απο το 2010.
    Αφου ο λαος ψηφισε 61,3% ΟΧΙ, γιατι καλεσε συμβουλιο αρχηγων, και δεν εσκισε το μνημονιο μ’ ενα νομο κι ενα αρθρο, οπως ελεγε προεκλογικα. Τι φοβοταν και τι φοβαται ?
    Εχει αδικο ο κοσμος να πιστευει πως ειναι ιδιος με τους Σαμαροβενιζελους και τον ΓΑΠ ?
    Με το δημοψηφισμα ο κοσμος εδειξε οτι ειναι ετοιμος για ρηξη με τους απατεωνες του Ευρωιερατειου. Το μονο που εχει να χασει, ειναι τις αλυσιδες του.
    Μεσα στα χρονια του ευρω και των μνημονιων, εχουμε 27% επισημη ανεργια, 10 χιλιαδες αυτοκτονιες, χρεος στο 180% επι του ΑΕΠ, 3 εκ. Ελληνες κατω απ’ το οριο της φτωχειας, και κοντα στο μισο εκ. μεταναστευση.
    Ο ιδιος ο ΟΗΕ σε εκθεση του απο το 2013, εχει τονισει οτι το χρεος ειναι παρανομο, απεχθες και δεν ξερωγω τι αλλο, γιατι εχουν καταπατηθει ολα τα ανθρωπινα δικαιωματα. Συστηνει μαλιστα να καταγγελθει μονομερως και να διαγραφει.
    Συγνωμη για το υφος μου φιλε Κανθαρε, αλλά ειμαι θυμωμενος, ετοιμος απο καιρο και στα καγκελα. Το μονο που θελω απο σενα, ειναι να ξανασκεφτεις την ολη φαση και ειμαι σιγουρος οτι θα παρεις αναποδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Νικολας

    Οι ορκωτοι ελεγκτες ειναι ηδη μεσα και οχι μονο απο την τραπεζικη αργια. Το κακο μαζι τους ειναι το "μαγειρεμα" που παιζεται και τι στοιχεια βγαζουν στην επιφανεια. Αλλωστε μην ξεχνας πως τους ορκωτους δεν τους στελνει το δημοσιο, αλλα η ιδια εταιρεια απαιτειται να εχει. Με λιγα λογια ακομη και αυτοι ειναι "δικοι" τους υπαλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε Κανθαρε, δεν υπαρχει συμβατικη λυση στο προβλημα ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Το χρεος ειναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ και οχι τωρα, απο παλιοτερα. Το θεμα ειναι κατα ποσο ο κοσμος ειναι προετοιμασμενος για να πει ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και οχι για ενα καλυτερο μελλον δικο του ή τον παιδιων του -αυτο δεν θα γινει- αλλα για τις πολυ μετεπιτα γενιες. Το να μπουμε στη λογικη να μας δινουν μια ζωη χρηματα χωρις να μπορουμε να τους τα ξεπληρωσουμε ουτε σε χιλια χρονια βαζεις το νεκροταμπελο.

    Και ναι με ενοχλει που μιλανε και υπερασπιζονται οι ξενοι Ευρωβουλευτες την Ελλαδα ενω οι Ελληνες κανουν Ντολτσε Βητα με τη Λιλη στους δρομους των Βρυξελλων. Βεβαια τι περιμενεις απο ανθρωπους που οταν τους επιασαν ντοπαρισμενους ελεγαν πως δεν ειχαν παρει τιποτα, αλλα ειχαν φαει μονο μια τυροπιτα και στην πορεια τους καναμε και αρχηγους/ηρωες/προτυπο στα ματια των παιδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε,

    Προτιμώ να ακούω τέτοια σωστή τοποθέτηση, από το να ακούω μοιρολατρείες.
    Και ας βάζεις και στο ίδιο καζάνι και τον Τσίπρα, στο κάτω κάτω το'παμε κι αυτός πολιτικός είναι και έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης.

    Αλλά για πες μου ποια άλλη επιλογή έχουμε μπας και αλλάξουμε τα πράγματα έστω και λιγάκι; Αν εξαιρέσεις την μέσω του συστήματος αλλαγής τότε αυτό που απομένει δεν μου αρέσει καθόλου, δεν είμαστε για ένοπλους αγώνες και τέτοια. Αυτό πιστεύω πως περιμένουν για να μας κάνουν μια χαψιά.

    Να το κάνουμε και αυτό αν πρέπει, δεν είμαι αντίθετος, αλλά να είμαστε πρώτα σίγουροι πως έιναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει.

    aletsan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aletsan, το σχόλιο σου είχε καταλήξει στα ανεπιθύμητα και το αλίευσα τώρα!

      Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά. Για μένα δεν υπάρχει άλλη λύση. Χρειαζόμαστε πειθαρχημένη σκέψη και πρωτοβουλία. Πρέπει να κάνουμε διαθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις; Γαμώ το κεφάλι μου, ας τις κάνουμε!

      Όσο για ένοπλους αγώνες και τρίχες κατσαρές, μόνο σαν αστείο μπορώ να το εκλάβω αυτό.

      Διαγραφή
  18. Νικόλα, είμαι για λύπηση. Ζω σε μια πανέρμοφη χώρα στην οποία πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν ξέρει τι σημαίνει πολιτισμός και αγνοεί το πως πρέπει να φέρεται μέσα σε μια κοινωνία. Θεωρεί ότι η Δημοκράτια αντιπροσωπεύει πληθώρα δικαιωμάτων και νομίζει ότι οι υποχρεώσεις είναι προαιρετικές ή επιβαλλόμενες από τρίτους. Κι όμως, τα δικαιώματά σου πηγάζουν από τις υποχρεώσεις σου.

    Σκέφτομαι και θυμώνω. Σκέφτομαι και θλίβομαι. Αλλά αν χαρακτηρίζεις τους Ευρωπαίους απατεώνες, οφείλω να σε πληροφορήσω ότι εμείς είμαστε έτι χειρότεροι. Είμαστε μάγκες όπου μας παίρνει, δίνουμε ψεύτικα στοιχεία, υποσχόμαστε πράγματα και δεν τα κάνουμε, είμαστε μετρ στην προχειροδουλειά.

    Με το δημοψήφισμα ο κόσμος έδειξε ότι δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει. Δεν έχει υπολογίσει ότι τίποτα δεν είναι τόσο κακό ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο. Δεν έχει εξετάσει όλα τα σενάρια. Δεν είμαστε Αμερική επί Ρούσβελτ και Κέινς. Η Ελλάδα είναι με Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μανόλο, μέγιστη πλειοψηφία της μερίδας που ψήφισε ''ΟΧΙ'' δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει χρεοκοπία. Όπως δεν έχει καταλάβει ότι η οικονομική κατάρρευση είναι απόρροια της αξιακής χρεοκοπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νικολας.

    Κανθαρε, την πανεμορφη χωρα μας, αλλοι την καταντησαν μπουρδελο. Εμεις οι απλοι πολιτες το καταλαβαμε αυτο αλλοι αργα, αλλοι νωριτερα. Και το μεγαλο ΟΧΙ του δημοψηφισματος, ηταν η απαντηση αυτου του απλου κοσμου.

    Η παραχαραξη στοιχειων και οι ψευτομαγκιες, εγιναν ολες ανεξαιρετως απο αυτους που ασκουσαν την εξουσια και τα κομματοσκυλα τους. Τους ειδες στη συγκεντρωση του ΝΑΙ, με το κωλονατο ποτηρι και τα ρολεξ.
    Η αξιακη καταπτωση δεν ηρθε σε μια μερα. Σιγα σιγα οι διαφοροι Κωστοπουλοι και Θεμοι, εκαναν τα μυαλα των νεων κυριως, ζελε. Και ολο το κρατικοδιαιτο μιντιαρχικο κατεστημενο, κινηθηκε στο ιδιο πλαισιο.

    Οταν μεριδες πολιτων, ή συλλογικοτητες, αντιδρουσαν σε διαφορες διαταξεις νομων, τα ΜΜΕ τους παρουσιαζαν γραφικους, ή ορφανα του Σταλιν, ή ακομα χειροτερα, ΄΄μαζι τα φαγαμε΄΄.

    Γι αυτο λεω πως το μεγαλο ΟΧΙ του 61,31% του δημοψηφισματος, ειναι η αρχη για την αναγεννηση του λατρεμενου τοπου μας.

    Οσο γι αυτο που λες, οτι θα ειναι χειροτερο απο τη χρεωκοπια, κοιταξε τους γερους και τους αστεγους, που τρωνε απο τα σκουπιδια. Κοιταξε τις γραμμες στα συσιτια.
    Απο το τελος του δευτερου παγκοσμιου πολεμου, μεχρι το 2000, ειχαμε δραχμη. Δηλαδη εθνικο κρατικο νομισμα. Η πανεμορφη πατριδα μας ηταν καταστραμενη.
    Ποτε ομως δεν ειχαμε σκουπιδοφαγους και συσιτια.
    Σημερα εχουμε. Στην εποχη του ευρω της ''αλληλεγγυης'' και της ''ισοτητας''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νικόλα, για να έχουμε καλό ερώτημα το ''ΟΧΙ'' σε ποιο ακριβώς πράγμα αναφέρεται; Πώς μεταφράζεται; Τελικά κατάλαβε κανείς; Θα καταφέρει, πιστεύεις, ο Τσίπρας να ικανοποιήσει όλες αυτές τις ερμηνείες που κρύβονται πίσω από το ''ΟΧΙ''; Ανφερόταν στην δραχμή; Στο ευρώ; Στη συμφωνία που αποσύρθηκε από το τραπέζι; Στην αντιπολίτευση; Στα Μνημόνια; Στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Σε τι;

    Αυτό που λες είναι μεγάλο λάθος. Δεν ψήφισαν ''ΝΑΙ'' οι βολεμένοι και ''ΟΧΙ'' αυτοί που είναι άνεργοι. Με την ίδια λογική η Γιάννα Αγγελοπούλου που τάχθηκε υπέρ του ''ΟΧΙ'' πεινάει.

    Δεν ευθύνονται μόνο οι νέοι. Όλες οι ηλικίες διακατέχονται από διεφθαρμένο αξιακό σύστημα. Και όλες οι ηλικίες αποφεύγουν την ατομική ευθύνη. Δεν είναι μόνο οι νέοι με τα μυαλά ζελέ από τον Θέμο και τον Κωστόπουλο. Η οικογένεια είναι ένας φθαρμένος θεσμός και το σχολείο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δεδομένη ανεπάρκεια της οικογένειας. Χρειάζεται ξερίζωμα συμπεριφορών. Κι αυτό είναι εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο.

    Το μεγάλο ''ΟΧΙ'' δυστυχώς είναι η απόδειξη ότι αρκετοί Έλληνες δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει και καμία ιδέα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Αρκετοί δεν έλαβαν υπόψη τους όλα τ α πιθανά σενάρια. Ακόμα και τώρα ακούω ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν. Κανείς δεν μπλοφάρει. Λογικά. βλέποντας τις αντιφάσεις και τα ψέμματα του Τσίπρα, θα έχουν εδώ και πολύ καιρό πανέτοιμα τα σχέδια για να βγούμε από το ευρώ. Και δεν θα ανοίξει ρουθούνι στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, πάλι, δεν παίρνω όρκο.

    Συσσίτια υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Για τις ουρές στα ΑΤΜ δεν είμαι τόσο σίγουρος...

    Κσι δεν είναι θέμα αν έχεις ευρώ ή δραχμές, αλλά ζήτημα νοοτροπίας, οργάνωσης και νοικοκυρέματος. Όχι να βγάζεις πέντε φτάγκα και να ξοδεύεις δέκα. Κάποια στιγμή θα έσκαγε η φούσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νικολας.

    Το ΟΧΙ μεταφραζεται σαν η αγανακτηση του Ελληνικου λαου, προς τους Ευρωπαιους και τους ντοπιους απατεωνες. Στους οποιους περιλαμβανεται και ο Τσιπρας με τους Συριζανελ.
    Γιατι κι ο Τσιπρας οταν εβαλε την υπογραφη του, να κλεισουν οι τραπεζες, τεκμηριωμενα ηθελε να υπερισχυσει το ΝΑΙ.
    Γι αυτο λεω πως ο Ελληνικος λαος και κυριως τα νεα παιδια απο 18-25 χρονων, δηλωσαν ετοιμοι για ρηξη με το ευρω και τους τοκογλυφους.

    Επειδη γραφεις ολα τα γνωστα προπαγανδιστικα, περι τεμπεληδων Ελληνων, που ζουσαν πανω απο τις δυνατοτητες τους, που δεν παραγουν τιποτα, και πιθανον κι αλλα, θα σου παραθεσω αριθμους. Και μαλιστα επισημους.
    Το 2000 που αρχιζει η εποχη του ευρω, το δημοσιο χρεος ηταν στο 104% επι του ΑΕΠ και σε ονομαστικη αξια, 141 δις ευρω.
    Στο τελος του 2014 (συμφωνα με την Γιουροστατ), το χρεος ειναι στο 188,9% επι του ΑΕΠ και με ονομαστικη αξια, 349,3 δις ευρω.
    Η ανεργια επισημα εφτασε στο 27%, απο το 7% περιπου που ηταν το 2000.
    Οι γεννησεις το 2010 ηταν 114.766. Τρια χρονια αργοτερα, τα πρωτα των μνημονιων, επεσαν στις 94.134 το 2013. Δεν εχω στοιχεια για το 2014.

    Θελω να πω οτι, με την ΕΕ και το ευρω, ζουμε χειροτερα απ' οτι με τη δραχμη, και το μελλον φανταζει περισσοτερο ασχημο.
    Ολ' αυτα τα εωλα επιχειρηματα περι διαγραφης χρεους μονομερως, κι εξοδου απο το ευρω οικειοθελως, σκονταφτουν στους αριθμους και στην πραγματικοτητα.
    Γιατι και οι ουρες στα ΑΤΜ που γραφεις, στην εποχη των μνημονιων ειναι και του ευρω.
    Αν αποφασισουμε να βγουμε απο το ευρω, ουτε ο ουρανος θα πεσει στο κεφαλι μας, ουτε οι κατσικες θα στερεψουν απο γαλα. Το προβλημα θα το εχουν οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νικόλα, έζησα να το δω κι αυτό. Με έχουν αποκαλέσει πολλά πράγματα, αλλά προπαγναδιστή πρώτη φορά!

    Δεν θεωρώ τον Έλληνα τεμπέλη. Δουλεύουμε, αλλά παραγωγικοί δεν είμαστε.

    Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι για την κατάντια ευθύνεται το ευρώ κι όχι η σάπια νοοτροπία του μέσου Έλληνα;

    Αν βγούμε από το ευρώ, νομίζω ότι δεν ανοίξει ρουθούνι στον υπόλοιπο κόσμο. Η Κίνα ήδη δήλωσε ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι αμελητέες. Οι εισαγωγές μας από τα κράτη της Ευρώπης είναι απειροέλαχιστες των συνολικών εξαγωγών των υπό εξέταση χωρών. Μιλάμε για ελάχιστα ποσά. Άντε να αντιμετωπίσει κάποιο προβληματάκι η Βουλγαρία, τα Σκόπια και η Αλβανία. Και οι Ευρωπαίοι δεν είναι χαζοί. Είναι βέβαιο ότι θα έχουν εκπονήσει σχέδια αναφορικά με τις αντιδράσεις τους σε μια ελληνική έξοδο από το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...