Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ξεφτίλα, ντροπή, κατάντια, αίσχος

Ο Τσίπρας, αυτός ο επικίνδυνα αντιφατικός άντρας που οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και σε ένα άνευ προηγουμένου πισωγύρισμα, ανακοίνωσε τις προάλλες ένα ανούσιο και ανυπόστατο δημοψήφισμα. Ελάχιστοι κατάλαβαν το νόημα που κρυβόταν πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία. Οι περισσότεροι Έλληνες αγνόησαν θεμελιώδη στοιχεία του υπαρκτού ρεαλισμού, δεν ενεργοποίησαν τη λογική τους διάθεση και ερμήνευσαν αυτό το ανυπόστατο, αυτό το ανούσιο δημοψήφισμα με αξιοπερίεργα και εγωκεντρικά κριτήρια. Όπως δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι μίλησαν και θα ήθελα να κατανοήσω τι είπαν με την ψήφο τους. Πρέπει να κατανοήσουμε τι σήμαινε το δημοψήφισμα. Οι πολίτες ψήφισαν ''ΟΧΙ'' πάνω σε ένα κείμενο που δεν υφίσταται. Το κείμενο που είπαν ''ΟΧΙ'' είχε ήδη ξεπεραστεί. Δεν ήταν το κείμενο που ανταποκρινόταν στο κείμενο των διαπραγματεύσεων».


Το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος ώθησε κάποιους παρορμητικούς συμπολίτες να σπεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος και να πανηγυρίσουν (!!!), λες και η ομάδα που υποστηρίζουν κατέκτησε κάποιον τίτλο. Το γιατί, πρέπει να ομολογήσω, πιθανολογώ ότι δεν το κατάλαβαν ούτε οι ίδιοι. Ναι, ο μέσος Έλληνας πίστεψε (σ)τον Τσίπρα· πίστεψε όσα άκουσε από αυτόν. Θεώρησε ότι θα φέρει μία καλή (;) συμφωνία. Όποιος, βέβαια, πείστηκε ότι με το ''ΟΧΙ'' η ελληνική κυβέρνηση απέκτησε διαπραγματευτικό πλεονέκτημα, ίσως θα πρέπει να αρχίσει να αναθεωρεί την άποψή του. Τι θα γινόταν, δηλαδή; Θα πήγαινε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες, επικαλούμενος τη λαϊκή ετυμηγορία, και οι Ευρωπαίοι θα φορούσαν τσίγκινο σωβρακάκι για να γλιτώσουν από την μανιώδη οργή της αλλοπρόσαλλης παρέας του Έλληνα Πρωθυπουργού; Σε ποιο βιβλίο της διπλωματίας το διάβασαν αυτό το πράγμα; Τύφλα να έχει ο Κίσινγκερ κι ο Ταλεϋράνδος (φώτο).

Τουναντίον, ήταν αναμενόμενο και λογικό ότι οι Ευρωπαίοι θα σκληρύνουν τη στάση τους. Και μακάρι να μας λυπηθούν -γιατί, όμως, να το κάνουν όταν βλέπουν ότι εμείς δεν λυπόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό;- και να μας απαλλάξουν από τις κατηγορίες λόγω κεκτημένης χαζομάρας. Μακάρι να μας λυπηθούν, διότι, εν τέλει, βλέπω ότι ούτε σοφότεροι γίναμε μήτε περισσότερο οξυδερκείς. Αρνούμαστε να αποχωριστούμε τις κομματικές παρωπίδες, νομίζουμε ότι τα γνωρίζουμε όλα, δηλώνουμε ασυμβίβαστοι με την αλήθεια και θεωρούμε ότι με άστοχους ηρωισμούς, ψεύτικους λεονταρισμούς και ανόητους τσαμπουκάδες πραγματοποιούμε ένα είδος επανάστασης. Για ποια επανάσταση μιλάμε, όμως; Οι επαναστάσεις πρωτίστως είναι νοητικές και απαιτούν υπεύθυνη σκέψη. Εμείς ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί το ύψος του βάθους που έχουμε περιέλθει. Και, επίσης, για να έχουμε καλό ερώτημα, επαναστατούμε απέναντι σε τι και σε ποιον; Στον Darth Vader; Μήπως πρέπει να πάμε να κάτσουμε μπροστά από έναν καθρέφτη και να φτύσουμε το είδωλο που θα αντικρίσουμε μπροστά μας;

Το δημοψήφισμα, λοιπόν, ως συνέχεια των άθλιων χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης, έδωσε τη χαριστική βολή στην αξιοπρέπειά μας και, ίσως, στην ελληνική οικονομία. Ο Τσίπρας, με ένα χαζό τέχνασμα, και απευθυνόμενος σε χαζούς, προσπάθησε να ισχυροποιήσει την εν Ελλάδι πολιτική του θέση, καθώς γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του ταλανίζεται από έντονους κλυδωνισμούς. Οι εξωπραγματικές συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., άλλωστε, σαν ορδές του χάους, δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια ελιγμών. Θα πρέπει, ωστόσο, να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι με το δημοψήφισμα υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη: το μέλλον του πλέον είναι προδιαγεγραμμένο. Όλοι αυτοί που εκφράζονται και εντυπωσιάζονται από την ιδέα της Αριστεράς, που γοητεύονται από τις υποσχέσεις του Τσίπρα και το πόσο όμορφα σουφρώνει το μέτωπο του, θα είναι οι πρώτοι που θα τον πάρουν στο κυνήγι μόλις διαπιστώσουν που οδεύει η κατάσταση. Κι όλοι αυτοί που δηλώνανε με στόμφο ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, θα ανακαλύψουν ότι είχαν να χάσουν πολλά περισσότερα από αυτά που νόμιζαν. Το μόνο που ελπίζω είναι ότι, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει ήδη ξεφτιλιστεί, να μην ξεφτιλίσει άλλο αυτόν τον πανέμορφο τόπο. Το είχα πει, εξάλλου, πριν δύο χρόνια: ο Τσίπρας θα πρέπει να προσέχει τι δηλώνει και τι εύχεται.

18 σχόλια:

  1. Κάνθαρε,

    Κάτι μου λέει πως ήσουν στην συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ και κρατούσες πλακάτ "Γιούνκερ σ'αγαπάμε". Πιθανόν και να νομίζεις πως όντως μαζί τα φάγαμε.
    Έχεις καταλάβει πως αντιμετωπίζεις μια κατάσταση που στη μία μεριά είναι η χώρα σου και στην άλλη είναι αυτοί που την φάγανε;
    Συνεχίζεις να επιμένεις πως επειδή θεωρείς τον Τσίπρα ....(συμπλήρωσε το μόνος σου), δεν πρέπει να παλέψεις καθόλου για την κατάντια που είσαι, για την οποία δεν φταις ούτε εσύ, ούτε αυτός που κατηγορείς, αλλά παρακαλείς να σε λυπηθούν αυτοί που σε φέρανε εδώ.

    Εσύ πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Έτσι θα μάθεις ποιοι άνθρωποι είναι το υγρό όνειρο αυτών που υποστηρίζεις. Άνθρωποι με κοντή μνήμη, άσχημα πληροφορημένοι, επηρεασμένοι, με κριτική σκέψη αμφιβόλου ποιότητας, που τους φτάνει να μένουν τα πράγματα όπως είναι, αδιαφορόντας και ξεχνώντας πως σιγά σιγά χειροτερεύουν.

    Δες τον καθρέφτη σου και θα μάθεις πως μοιάζει ένας σύγχρονος ραγιάς.

    aletsan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Έστω ότι τα πράγματα ήταν αντεστραμμένα. Έστω ότι το δημοψήφισμα αυτό το είχε κάνει ο Σαμαράς. Έστω ότι διοργάνωνε ξαφνικά, εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων και με το πρόγραμμα στήριξης να τελειώνει εντός ολίγων ημερών, ένα δημοψήφισμα στο πόδι. Για ένα κείμενο που δεν υπάρχει. Με πίεση χρόνου να διεξαχθεί σε 8 (!!!!!) ημέρες. Με τον λαό να είναι ανενημέρωτος (όποιος μου βρει έναν Τραχανοπλαγιά που πραγματικά μελέτησε τις 47 σελίδες της πρότασης του Τσίπρα, που κακώς την χρεώνουν μόνο στον Γιούνκερ, τον κερνάω σουβλάκια για μια ζωή). Και το κυριότερο, με ένα αίωλο και ασαφές ερώτημα, που κρύβει κινδύνους. Με το ΔΝΤ να μένει απλήρωτο και την Ελλάδα ουσιαστικά να κηρύσσει στάση πληρωμών. Με capital controls και ουρές στα ΑΤΜ για ένα 50ευρω την ημέρα (και για το οποίο "φταίει ο Σόιμπλε και η αντιπολίτευση"). Με ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία και στον τουρισμό (για φέτος και το επόμενο καλοκαίρι, δεν έχει τουρίστες). Σπέρνοντας τον εθνικό διχασμό στους Έλληνες, με όσους ψηφίζουν ΟΧΙ να είναι πατριώτες και όσοι ψηφίζουν ΝΑΙ θεωρούνται γερμανοτσολιάδες. Με τους Έλληνες να είναι έτοιμοι να παίξουν μπουνιές μεταξύ τους. Με μπούκες δεκάδων "αγνώστων" στο ΤΕΕ, στον ΔΣΑ και οπουδήποτε αλλού ήθελαν να εκφραστούν υπέρ του ΝΑΙ και κατά της κυβερνητικής γραμμής.

    Έστω ότι όλα αυτά τα έκανε ο Σαμαράς (και ο κάθε Σαμαράς). Τί θα είχε γίνει στην Ελλάδα? Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ξελαρυγγιαστεί να ουρλιάζει ότι πρόκειται για ένα δημοψήφισμα επικίνδυνο, ασαφές, αντισυνταγματικό, άνευ αντικειμένου, και ανήκουστο, που καταστρέφει την οικονομία και ξεφτιλίζει τους υπερήφανους και αδούλωτους Έλληνες. Που σπέρνει εθνικό διχασμό στην Ελλάδα. Που η αθέτηση πληρωμών στο ΔΝΤ χρεοκόπησε την χώρα. Και ομάδες παρακρατικών να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση. Το δίδυμο Τσίπρας-Κωνσταντοπούλου θα είχαν οργανώσει κατάληψη στα ανάκτορα, δηλαδή στο Μαξίμου, στο όνομα δήθεν της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού, για να ανατρέψουν τον (κάθε) Σαμαρά. Επειδή όμως όλα αυτά τα έκανε η "καλή" Αριστερά, δεν κουνήθηκε φύλλο. 2 μέτρα, 2 σταθμά. Περιττό να θυμίσω τί έλεγε το 2011 ο Τσίπρας για το δημοψήφισμα του Γιωργάκη, τα οποία τώρα έκανε γαργάρα. Ιδού: http://www.youtube.com/watch?v=n5VwmAoMIV8

    Το δημοψήφισμα του Τσίπρα είναι μια εφεύρεση που στοχεύει 100% να φορτώσει στον λαό την ευθύνη των πράξεων της συριζαίικης κυβέρνησης. Είτε μιλάμε για σκληρή συμφωνία ή για ρήξη και δραχμή, την ευθύνη θα την έχει ο λαός με σφραγίδα επίσημη. Αν αύριο συλληφθούν ο Τσίπρας, ο Λαφαζάνης και λοιποί σύντροφοι αγωνιστές για την καταστροφή της χώρας, θα πουν "μα ο λαός μας έδωσε το ΟΚ" και πιθανότατα θα γλιτώσουν την καταδίκη στο δικαστήριο. Μιλάμε για τον ορισμό του ανεύθυνου και επικίνδυνου ηγέτη. Όπως όμως είναι γνωστό, κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Αν ο λαός ήταν υπεύθυνος, δεν θα είχε κάνει ποτέ θεό τον Ανδρέα Παπανδρέου και τώρα τον επίσης λαοπλάνο αλέξη. Ποιά καλύτερη απόδειξη ότι το δημοψήφισμα αυτό δεν έπρεπε να γίνει, από τους χορούς που στήθηκαν στο Σύνταγμα και το καλαματιανό που πήγε σύννεφο? Όλο και κάποιο γκομενάκι θα τσίμπησαν όσοι χόρεψαν, με το μπίρι-μπίρι. Μόνο τα αγριογούρουνα του Οβελίξ έλειπαν από το τσιμπούσι του "θριάμβου".

    Ελπίζω πάντως να αποφευχθούν τα χειρότερα στο Eurogroup. Ελπίζω οι υπόλοιπες 18 χώρες του Ευρώ να μην μας εκδικηθούν. Στο κάτω-κάτω, ζητάμε χρήματα από χώρες με υψηλότερο αλλά και με χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, για να συνεχίσουμε το γνωστό party των διορισμών και της κρατικής σπατάλης. Και όπως έχω ξαναπεί, κι ας θεωρηθώ αιρετικός και γερμανοτσολιάς, με αυτούς τους ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς που έχουμε στην Ελλάδα, θα προτιμούσα να μας κυβερνάνε οι Ευρωπαίοι. Αντί για Λοβέρδους και Στρατούληδες, αντί για Βουλγαράκηδες και Πάγκαλους, να μας κυβερνούσαν οι διάφοροι Ντάισελμπλουμ και οι Σόιμπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ κανθαρούλη συμφωνώ μαζί σου. Ο ελληνικός λαός παρά το ένδοξο παρελθόν του και τη σοφία του, έχει πέσει σε πολλές παγίδες τα τελευταία χρόνια. Νομίζουμε τώρα ότι επειδή είπαμε ΟΧΙ ολόκληρη η ευρωπαική ένωση θα αρχίσει να τρέμει απ'το φόβο της, λες και ο Τσίπρας, ο Σαμαράς, ο Καμένος δεν είναι τσιράκια της ευρωπαίκής ένωσης! Ποιος τους προώθησε? ποιος τους διαφήμισε? Ποιος τους έβαλε στην εξουσία? Αν είναι δυνατόν περιμένουμε από κάτι μασόνους-τέκτονες να βοηθήσουν την Ελλάδα και βγαίνουμε στους δρόμους και πανηγυρίζουμε λες και ζούμε την επανάσταση του 21. Είναι κι αυτοί οι ανώμαλοι στη τηλεόραση που λένε ότι οι Έλληνες θα κατακτήσουμε όλο το σύμπαν επειδή είμαστε πανέξυπνοι και έχουμε μεγάλα γεννητικά όργανα. Έλληνες κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, οι επαναστάσεις δεν κερδίζονται με τσαμπουκά και με εκδίκηση. Κερδίζονται με ταπείνωση, με μετάνοια, και πάνω απ όλα με αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Όποιος διαφωνεί ας συνεχίσει να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους και να νομίζει ότι έχει το αλάθητο και να βρίζει και να αντιδρά και να πολεμάει με φαντάσματα και με δαίμονες. ΜΠΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aletsan, δεν έχω βρεθεί ποτέ στη ζωή μου σε συγκέντρωση. Τις βρίσκω εξαιρετικά ανούσιες και υποκριτικές. Να πάω σε μια συγκέντρωση να διαδηλώσω για κάτι που δεν έχω επεξεργαστεί νοητικά; Για να πας σε μια συγκέντρωση πρέπει να γνωρίζεις υπέρ ή εις βάρος ποιου πράγματος διαδηλώνεις.

    Έχω αναφέρει αμέτρητες φορές ότι η γνωστή φράση του Πάγκαλου με εξοργίζει. Η ετεροχρονισμένη δήλωση της αλήθειας με ενοχλεί αφάνταστα.

    Επίσης, έχω αναφέρει αμέτρητες φορές ότι ο μόνος τρόπος για να ορθοποδήσουμε ως χώρα είναι να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε ως άνθρωποι κι όχι σαν άνθρωποι. Θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης από επιλογή κι όχι από ανάγκη. Θα πρέπει να ξεριζωθεί αυτή η άρρωστη νοοτροπία που διέπει τον Έλληνα και να αντικατασταθεί από νοητική αφύπνιση. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει συνειδητά, κατόπιν ώριμης σκέψης. Όχι επειδη δεν έχω να φάω. Ειδάλλως τα αποτέλεσμα θα είναι βραχύβια. Εγώ έτσι θέλω να παλέψω για την κατάντια στην οποία θεωρώ ότι βρίσκεται η χώρα. Και μακάρι να έβρισκα μιμητές.

    Τον βλέπω τον καθρεφτή μου και κάθε φορά κάνω την αυτοκριτική μου και προσπαθώ να αναβαθμιστώ προσωπικά. Αυτοκριτική και αναβάθμιση, λοιπόν, δύο τόσο παρεξηγημένες έννοιες στην ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρη, αν ο Σαμαράς έκανε τέτοια πράγματα, κι ο κάθε Σαμαράς, δεν τολμώ να φανταστώ τι ξεσάλωμα θα υπήρχε εκ μέρους του Τσίπρα και της παρεάς του. Ο Τσίπρας έχει το momentum. Αλλά αυτό κάποτε θα λήξει και η πίστη που επιδεικνύουν κάποιοι στο πρόσωπό του μπορεί πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να μετατραπεί σε κυνήγι.

    Ένας Τσίπρας που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αντίφασης. Ένας Τσίπρας που μαζί με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτόν τους!!! Με αφορμή, λοιπόν, αυτό που λες για το δημοψήφισμα και τη μετάθεση ευθυνών στον λαό, ένα τέχνασμα με το οποίο προσπαθεί να καλύψει τον κώλο του σε κάθε πιθανή περίπτωση, ειλικρινά σου μιλάω δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το σχέδιό του. Παρακαλώ, εάν κάποιος έχει καταλάβει ποιο είναι το σχέδιο του Τσίπρα, να το δηλώσει. Αν κάποιος μπορεί να αποκρυπτογραφήσει όλες αυτές τις αντιφατικές δηλώσεις που έχει προβεί κατά καιρούς, παρακαλώ να μου εξηγήσει και μένα τι θέλει να πετύχει ο Τσίπρας.

    Τέλος, η τελευταία σου παράγραφος περιέχει δόσεις κυνισμού. Και δυστυχώς τείνω να συμφωνήσω μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπάκα, και τι έγινε που είπαμε ''ΟΧΙ''; Οι Ευρωπαίοι όχι μόνο δεν φόρεσαν τσίγκινο σωβρακάκι, αλλά έχουν σκληρύνει τη στάση τους. Θεωρούμαστε αφερέγγυοι και συνεπείς. Μέχρι ψεύτη τον αποκάλεσαν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

    Φίλε Μπάκα, θα πρέπει να επαναστατήσουμε νοητικά. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Έστω ότι με κάποιον μαγικό τρόπο το χρέος εξαφανίζεται. Μετά από λίγο καιρό παλι χρέη θα δημιουργήσουμε. Με τέτοια μυαλά, με τόσο σάποιο αξιακό σύστημα, δεν πρέπει να απορούμε γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία πρόταση είναι υπερβολικά σωστή και το λέω και καιρό (και όσοι θέλουν με ακούνε). Εχουμε γεμίσει σαπίλα και αν δε γίνει κάτι για τη σαπίλα και βραχυπρόθεσμα να καλυτερεύσουμε μετά πάλι θα κατρακυλήσουμε.

      Πρόεδρας ΑΠΙ

      Διαγραφή
  7. Προσυπογράφω Κάνθαρε. Καλό μας κουράγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγκλωβίστηκε στην αφέλεια του ο Τσίπρας. Είτε σκληρό μνημόνιο (κόντρα στο 62% του λαού) είτε έξοδος από το ευρώ (κόντρα στο 75%-80% του λαού). Δεν το λυπάμαι όμως, εμάς λυπάμαι. Κι ούτε όλους από εμάς, ας πούμε δεν μπορώ να λυπηθώ για αυτούς που χόρευαν Κυριακή βράδυ, αυτούς ούτε ο θεός τους λυπάται.
    Μου αρέσει που μέχρι και την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας χρησιμοποίησε προκειμένου να ανέβει στην εξουσία. Ήταν τόση η βιασύνη του που μετά επί 5 μήνες κοιμόταν και δεν έκανε τίποτα. Και μετά λέμε πως δεν εκτελεί εντολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νικολας.

    Φιλε Κανθαρε ανεβαζεις γρηγορα αναρτησεις και σε χανω.
    Σημερα ξεκινας το αρθρο σου λες και εισαι το γραφειο τυπου του Γιουνκερ. Ξερεις του γνωστου απατεωνα που ηταν για 18 χρονια πρωθυπουργος του Λουξεμβουργου, και ξεπλυνε ολο το μπακιρι των πολυεθνικων του κοσμου. Σε λιγο θα γραψεις πως μας αγαπαει κιολας. Σαν φιλος ηρθε και τα υπολοιπα γνωστα.
    Στα εχω γραψει και στο προηγουμενο αρθρο σου.
    Ο Τσιπρας ειναι το ιδιο (για να μην πω χειροτερο) με τους Σαμαροβενιζελους. Μολις διαβασα τις προτασεις που εστειλε για να συζητηθουν στο Γιουρογκρουπ. Ετοιμασου για κουρεμα καταθεσεων, απο το πρωτο ευρω.

    Τωρα πως θα περασουν απο τη Βουλη αυτα τα μετρα, δυσκολο το βλεπω. Θα εχουμε εξελιξεις στο εσωτερικο του ΣυΡιζΑ.

    Μεχρι τωρα εχουμε χειροπιαστο το 61,31% του δημοψηφισματος. Αυτος ο κοσμος ψηφισε κι εξοδο απο το ευρω.
    Δες το πρωτοσελιδο της ναυαρχιδας του δωσιλογισμου, αν δεν πιστευεις.
    http://news247.gr/newspapers/Sunday_Papers/to_vima_tis_kyriakis/to-vhma-ths-kyriakhs.3560086.html?dtmDate=2015-07-09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω ρε παιδιά,

    Δηλαδή θέλετε να μου πείτε πως δεν διαβάσατε τις προτάσεις στις οποίες μας ζητήσανε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Να υποθέσω πως την ενημέρωση σας την αφήσατε στις ειδήσεις και τις εφημερίδες;

    Εγώ το διάβασα και είπα την γνώμη μου. Γιαυτό και μου πέσαν οι τρίχες όταν άκουγα έναν έναν Εκκλησία, αγρότες, επιχειρηματίες, κλπ κλπ να ζητάνε να ψηφίσω ΝΑΙ. Έχει και όριο η κοροϊδία.

    Και μια που το έφερε η κουβέντα, τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων πριν τις εκλογές τις διαβάζει κανένας σας; Προσωπικά πιστεύω πως ο Λεβέντης αυτή τη φορά ίσως είχε το καλύτερο πρόγραμμα.

    Όπως όμως είπαμε πολιτική είναι το εφικτό έτσι; Για θυμήστε μου για παράδειγμα πόσες φορές πετύχαμε στη χώρα να εκτελέσουμε προϋπολογισμό; Ποτέ και κανείς δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του όταν εκλέχτηκε. Όσο όμως ήταν οι πρασινομπλε που παίρναν πίσω την παρόλα τους έφταιγαν οι συγκυρίες, τώρα φταίει η ανωριμότητα, ο κακός σχεδιασμός, το υποχθόνιο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Το να σου την έχουν στήσει και να σου έχουν κόψει σαν χώρα από πίστωση μέχρι αμερόληπτη ενημέρωση δεν παίζει να το σκέφτηκε κανείς έτσι; Ε βέβαια, μιλάμε τώρα για την Αγία Τριάδα, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ευρώπη, είναι δυνατόν να θέλουν το κακό κανενός;

    Και τι νομίζετε πως περιμένω με το ΟΧΙ που είπα, να γίνω ξαφνικά πλούσιος;
    Νικόλα, όπως έχω ξαναπεί, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί ιδιοι είναι. Το χρέος μας όμως έπαψε να είναι διαχειρίσιμο από την στιγμή που αποφασίστηκε να σωθούν οι τράπεζες σε βάρος του κόσμου. (Στην ουσία νωρίτερα, αλλά αυτό ήταν το αποκορύφωμα). Καμιά κυβέρνηση δεν έχει η ίδια τον έλεγχο της οικονομίας της, τα δύσκολα τώρα έρχονται και τώρα θα δούμε και από τι υλικό είμαστε όλοι μας φτιαγμένοι.

    Τόσα post το μόνο που ακούω είναι κριτική κατά του Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ (και καλά κάνετε στην τελική, δεν είναι ούτε άγιοι ούτε αλάθητοι). Εναλλακτική όμως, και συζήτηση για το ποιος και τι θα έκανε καλύτερα στην δεδομένη στιγμή δεν βλέπω να σας απασχολεί και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Snake, σε λίγες μέρες, μπορεί και ώρες, θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

    Ανώνυμε, ο Τσίπρας βιάστηκε να κυβερνήσει μια χρεοκοπημένη χώρα. Υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και υποτίμησε την κατάσταση. Ειλικρινά σου μιλάω, δεν ξέρω πως κοιμάται τα βράδια. Αν κοιμάται. Εννοείται ότι θα έχουμε ζόρι να περάσουν τα μέτρα της Βουλή. ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή καιμ εγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πουν οχι. Η πικρή αλήθεια, φίλε μου, είναι ο Τσίπρας τα έκανε σκατά.

    Νικόλα, διαφωνείς ότι το δημοψήφισμα ήταν ανυπόστατο; Διαφωνείς ότι οι περισσότεροι Έλληνες πήγαν και ψήφισαν με λάθος κριτήρια και χωρίς να έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους όλα τα πιθανά σενάρια;

    Ανώνυμε number two, ο Τσίπρας βγήκε διότι υποσχόταν με το στόμα ό,τι ήθελε, ήταν άφθαρτος από την εξουσία και ο κόσμος, ο οποίος πράγματι πίστεψε τον Τσίπρα, έσπευσε να εκδικηθεί τον Σαμαρά. Αυτή είναι η αλήθεια. Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Όπως έχω αναφέρει ουκ ολίγες φορές, η πολιτική συνιστά την τέχνη του εφικτού και την επιλογή του λιγότερο κακού. Χωρίς να με εκφράζει ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, διότι κι αυτοί έχουν κάνει μεγάλα λάθη, αν από τον Φλεβάρη και μετά ήταν ακόμα στην εξουσία, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση και δεν έγραφα όλες αυτές τις αναρτήσεις. Και θα υπογράφαμε και Μνημόνιο με καλύτερους όρους. Σκέψου ο Τσίπρας να μην έδινε και μεγάλη μάχη. Στα 100 δις θα είχαμε φτάσει. Τέλος, ο Λεβέντης στις τελευταίες εκλογές ήταν ίσως ο μοναδικός πολιτικός με συνέπεια και σωστή πολιτική θεωρία. Εξάλλου, 25 χρόνια ουρλιάζει ο άνθρωπος. Προσωπικά μόνο τον Λεβέντη και τον Μητσοτάκη, άντε και τον Στεφανο Μάνο, θυμάμαι να ουρλιάζουν ότι η οικονομία δεν πάει καλά. Κι όποιος άλλος έκανε την υπέρβαση και έλεγε ότι θα πρέπει να πάρουμε μέτρα, όπως ο Καραμανλής στην ΔΕΘ, ο κόσμος τον απορρίπτει και πάει στα ''λεφτά υπάρχουν''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νικολας.

    Φιλε Κανθαρε διαφωνω τελειως. Το δημοψηφισμα το χρησιμοποιησε ο Τσιπρας, για να παγιδεψει το λαο, και του γυρισε μπουμερανγκ.
    Δεν εχεις καταλαβει ακομα, οτι ολοι τους ειναι ιδιοι ? Ποιος Τσιπρας και ποια Αριστερα ?
    Τη Δευτερα μετα το ΟΧΙ, εκανε συμβουλιο αρχηγων. Γιατι ? Και μετα ολοι μαζι ενωμενοι κατεθεσαν τις προτασεις, που αν εφαρμοστουν, δεν θα μειενει κολυμπιθροξυλο στην Ελλαδα.

    Γραφεις κατι τραγικο. Οτι αν ηταν ο Σαμαρας στην εξουσια, θα υπεγραφε καλυτερο μνημονιο.
    Την περιπτωση να μην εχουμε μνημονιο(α), δεν την εχεις σκεφτει ?
    Δηλαδη ο μονος τροπος για να βγουμε απο τη λιτοτητα και την υφεση, ειναι ο δρομος των μνημονιων ?

    Σιγουρα δεν καταλαβες γιατι πηρε 33% ο Τσιπρας τον περασμενο Γεναρη, κι ασφαλως δεν εχεις καταλαβει απο που και γιατι ηρθε αυτο το βροντερο 61,31% την περασμενη Κυριακη.

    Πολυ απλα, ο κοσμος βαρεθηκε και σιχαθηκε τους απατεωνες και τους ψευτες, και ειναι ετοιμος για τη μετωπικη συγκρουση και τη ρηξη.
    Σαν πρωτη κινηση ειναι η διαγραφη του χρεους, που ολοι ανεξαιρετως λενε οτι ειναι παρανομο.
    Στη συνεχεια να λογοδοτησουν στη Δικαιοσυνη οι πολιτικοι και οι τραπεζιτες, που εφαγαν τα λεφτα του κοσμου.
    Και φυσικα εθνικο νομισμα, τυπωμενο εδω, απο εμας.

    Οσο για το αν θα υποστουν συνεπειες οι ''εταιροι'' απο μια πιθανη εξοδο απο την ΕΕ, κοιταξε τι κωλοφαγουρα επαθαν τα χρηματιστηρια, απο τη Δευτερα του ΟΧΙ, μεχρι χτες που ο Τσιπρας πηγε σαν καλος Γερμανοτσολιας, κι εδωσε τις προτασεις του.
    Η Ελλαδα εισαγει το 60% των προιοντων της απο την ΕΕ. Αν βγει, δε νομιζεις οτι θα εχουν προβλημα οι Γερμανοι και λοιποι ''συμμαχοι'' ?

    ΥΓ. Συγνωμη που αναφερομαι σε σενα προσωπικα, ισως κι επιθετικα πολλες φορες, αλλά εχω αντιληφθει τον καλο σου χαρακτηρα, κι απλως εκφραζω την αλλη αποψη. Κι ευχαριστω που μου δινεις το βημα να εκφραζομαι στο δημοκρατικοτατο χωρο σου. Η εκτιμηση μου προς εσενα ειναι μεγαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα, ο λαός ψήφισε Τσίπρα επειδή το κλίμα είχε στραφεί κατά του Σαμαρά και της ΝΔ, και επειδή ο Τίπρας υποσχόταν πράγματα που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν. Ψεύτης, δηλαδή.

      Νομίζω ότι ελάχιστοι είναι οι πολίτες που θέλουν δραχμή. Για αυτό και μια επιτροφή στην δραχμή θα είναι πισογύρισμα δεκαετιών.

      Δεν υπάρχει, φίλε μου, διαγραφή χρέους. Μονομερής ίσως. Αλλά υπάρχουν συμφωνίες, ρήτρες, νόμοι. Αλίμονο αν μπορείς να ξεφύγεις! Και δραχμή να έχεις, το χρέος θα μείνει σε ευρώ. Κουβανοποίηση, δηλαδή.

      Η Ελλάδα δεν είχε τραπεζικό πρόβλημα. Εσωτερικό και εξωτερικό χρέος είχε και έχει. Τραπεζικό πρόβλημα απέκτησε λόγω Βαρουφάκη ο οποίος έλεγε ότι δεν θα υπάρξει capital control και δεν θα κλείσουν οι τράπεζες. Μία μέρα μετά έγιναν και τα δυο.

      Οι προτάσεις που έδωσε ο Τσίπρας ήταν καρμπόν αυτές που απέρριψε -μπορεί και χειρότερες.

      Νομίζω ότι μια ελληνική έξοδο στην Ευρώπη είναι καλά μελετημένη και θα φέρει, αν φέρει, ελάχιστα προβλήματα. Οι μόνες οικονομίες που μπορεί να έχουν πρόβλημα είναι της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας.. Αντίθετα εμείς είμαστε αυτοί που θα έχουμε σοβαρόταρο πρόβλημα. Το κόστος των εισαγόμενων προϊόντνω θα ανέβει στα ύψη.

      Δεν σε παρεξηγώ για το ύφος σου. Απλά κουβεντιάζουμε. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία.

      Διαγραφή
  13. Χάρης

    Κάνθαρε, όσο ήταν ο Σαμαράς και η Τρόικα, υπήρχε μια πορεία σταθεροποίησης της κατρακύλας (όχι ανάπτυξης, σταθεροποίησης). Θυμάμαι ότι για πρώτη φορά από το 2009, το 2014 είχαμε βγει στις αγορές, έστω δειλά-δειλά, και πήραμε 2-3 δις ευρώ. Για ξεκίνημα, καλά ήταν. Θα μου πεις, σωθήκαμε? Όχι. Όταν χρεοκοπεί μια εταιρία και ένα Κράτος, ο δρόμος για την ανάκαμψη είναι μακρύς και δύσκολος. Η αρχή είναι από στάσιμη ως και καθοδική, μετά έρχεται μια μικρή άνοδος, η οποία αργότερα αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

    Πιστεύω ότι είμασταν σε ένα σημείο όπου στην Οικονομία (με πολλά στραβά εννοείται, με σημαντικότερο έγκλημα ότι ο Σαμαράς δεν είχε αγγίξει το πρόβλημα του τεράστιου και σπάταλου Δημοσίου) είχε αρχίσει να φαίνεται ένα μικρό και μακρινό φως στο τούνελ, και υποτίθεται ότι το Μνημόνιο θα τελείωνε τον περασμένο Μάρτιο αν θυμάμαι καλά. Αυτά είναι όσα ξέραμε. Ήρθε όμως τον Οκτώβριο του 2014 το θέμα μή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έπεσε η Κυβέρνηση, και ήρθε ο συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

    ΟΚ, ο κόσμος μισεί όπως κι εγώ το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, αλλά τουλάχιστον ψηφίστε κάποιο κόμμα με σαφή προσανατολισμό και αρχές. Αντ' αυτού εκλέξατε μια ετερόκλητη χαβούζα "αναρχικών", "αριστερών" και "κομμουνιστών" που λένε ό,τι θέλουν εκ του ασφαλούς έχοντας τα λεφτά τους έξω, που τσακώνονται μεταξύ τους, έχουν ο καθένας μια άποψη και δεν έχουν κοινή γραμμή. Φτάσαμε λοιπόν από τα μέτρα του Χαρδούβελη των 1,5 δις ευρώ (που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ), στα 10πλάσια για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση με το δικό του πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο παρέα με τον Καμμένο. Κάνανε δηλαδή δημοψήφισμα για να πει ο λαός ένα βροντερό ΟΧΙ σε μια συμφωνία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε αλλά είναι έτοιμος να εφαρμόσει, και μάλιστα θα είναι χειρότερη από αυτήν που είχε προτείνει ο Γιούνκερ (πόσο μάλλον τα μέτρα του Χαρδούβελη)!!! Πόσο μυαλό, ή μάλλον πόση μαλακία, θέλει για να το καταφέρει κανείς αυτό? Μιλάμε για σουρεαλισμό που ξεφτιλίζει τους Monty Python.

    Ο αλέξης, σε μια χρεοκοπημένη χώρα και υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση (ευτυχώς), ήρθε από το πουθενά να υποδυθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου και να υποσχεθεί τα απίθανα σε έναν λαό πρωτίστως μαλάκα και δευτερευόντως ζαλισμένο από την Ύφεση και την ανεργία. Δεν είχε τί να πει, μόνο να σκίσει τα κακά Μνημόνια και να μοιράσει λεφτά που δεν υπάρχουν. Με τις παλινωδίες του Τσίπρα (που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να σκίσει τα Μνημόνια) και τον τυχοδιωκτισμό του Βαρουφάκη (που ήθελε να εκβιάσει με την θεωρία παιγνίων τις ευρωπαϊκές αστικές Δημοκρατίες με πολιτική παράδοση αιώνων σε σχέση με το δικό μας ανοργάνωτο αχούρι), ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε σε 5 μήνες να κάνει την Ελλάδα ακόμη πιο ανυπόληπτη, αναξιόπιστη και ανεπιθύμητη στην Ευρώπη απ' όσο την είχε κάνει ο Γιωργάκης το 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης (συνέχεια)

      Η χώρα πρέπει να πάρει διαζύγιο από την πολιτική παράδοση με την οποία γαλουχήθηκε εδώ και δεκαετίες (μπορεί και αιώνες λόγω τουρκοκρατίας). Πρέπει να στείλει στο χρονοντούλαπο όχι μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και όσους κληρονόμησαν την παροχολογία ως προεκλογική ρητορεία (όπως καλή ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ νούμερο 2). Θέλω να δω την ημέρα που όποιος υπόσχεται, θα τρώει γιαούρτια και θα τον κοπανάνε αλύπητα σαν χταπόδι. Από τους υπάρχοντες πολιτικούς, μόνο ο Βασίλης Λεβέντης λέει πράγματα που με βρίσκουν γενικά σύμφωνο. Οι υπόλοιποι μόνο γενικολογίες κατά του καπιταλισμού και της κακιάς μας της μοίρας (η Σία Κοσιώνη ρώτησε στον αέρα 10 φορές την Κωνσταντοπούλου τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το ΟΧΙ, αλλά απάντηση δεν πήρε ποτέ). Το πρόβλημα δεν είναι το ευρώ, το νόμισμα, αλλά η οικονομική πολιτική. Και η Ελλάδα χρεοκόπησε από κάκιστες και άσωτες οικονομικές πολιτικές δεκαετιών, όχι από το ευρώ, που τάχα "είναι σκληρό νόμισμα και δεν ταιριάζει στην Ελλάδα". Για να μην πω τίποτα χειρότερο για αυτό το παιδιάστικο και ύπουλο επιχείρημα, τρίχες κατσαρές λέω εγώ.

      Κάτι τελευταίο. Ξεκολλάτε με τα Μνημόνια. Η χρεοκοπία του 2009 είχε συμβεί πριν καν έρθουν τα Μνημόνια του Γιωργάκη. Τα Μνημόνια ήρθαν μετά για να μας χρηματοδοτήσει η Τρόικα και να μας αναγκάσουν σε μεταρρυθμίσεις. Και αν νομίζετε ότι τα Μνημόνια είναι κείμενα του Σατανά ή κάτι τέτοιο, τουλάχιστον διαβάστε να δείτε τί λένε μέσα. Εκτός αν είναι κακό να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, ή να υπάρχει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά ξέχασα, είμαστε στην χώρα που τα πάντα χάνονται, που η χώρα χρεοκοπεί, που οι τράπεζες κλείνουν, αρκεί να ανοίξει η ΕΡΤ.

      Διαγραφή
  14. Χάρη, συμφωνώ. Δεν νομίζω ότι μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι από αυτά που γράφεις. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Τα Μνημόνια ήταν απόρροια της επί σειρά ετών οικονομικής πολιτικής κι όχι το αντίθετο. Και φτάσαμε σε αυτό το σημείο διότι έχουμε απολέσει την κριτική μας σκέψη. Τέλος πάντων, δεν θέλω να λέω πάλι τα ίδια.

    Από εκεί και πέρα, θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Δεν με νοιάζει τόσο ποιος θα είναι στην εξουσία. Αρκεί να τολμήσει. Ας είναι κι ο Τσίπρας. Αλλά τα δείγματα του νυν Πρωθυπουργού είναι τραγικά. Όχι μόνο τον βάζεις στον πάγκο ή τον αφηνεις εκτός αποστολής, αλλά τον αποδεσμεύεις αμέσως. Είναι επικίνδυνος. Μπορώ να έχω έναν Πρωθυπουργό που θα ασχοληθεί σοβαρά με το Δημόσιο; Διότι κι ο Σαμαράς, όπως σωστά λες, θα μπορούσε να έχει κάνει πολλά περισσότερα. Και όσον αφορά το Δημόσιο, αλλά κι όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Καλά είναι τα μέτρα, αλλά χωρίς τις αντίστοιχες αλλαγές και την ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών, δεν γίνεται δουλειά. Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι το Κράτος έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Αν θέλει, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε.

    Ίσως σήμερα γράψω ακόμα ένα άρθρο με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Ελπίζω να καταλαβαίνουμε ότι πάλι στην Ευρώπη έχουμε γίνει συνώνυμο της κουτοπονηριάς και της αναξιοπιστίας. Πραγματικά κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...