Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Όπως ο σκύλος την ουρά του

Κάθομαι και διαβάζω σχόλια για το ματς του Ολυμπιακού με την Μπάγερν και γελάω. Τι να σχολιάσεις από ένα παιχνίδι που ο γηπεδούχος κυνηγούσε την μπάλα όπως ο σκύλος την ουρά του; Για ποια τακτική να μιλήσεις; Για ποιο αγωνιστικό πλάνο; Υπήρχε Ολυμπιακός στο γήπεδο; Η σκέψη του προπονητή ήταν να φάει όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ. Ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω με σκορ (κλισέ), όλοι οι παίχτες του Ολυμπιακού είχαν διάταξη πίσω από μπάλα και σέντρα. Το παιχνίδι, επομένως, δεν αντέχει σε καμιά κριτική.


Η Μπάγερν, από την άλλη πλευρά, ακόμα και με σβηστές τις μηχανές, με τον Λεβαντόφσκι να θυμίζει Φέλιξ Μπόρχα (κόμπρα/φώτο), τον Μίλερ να μην θυμάται ότι έπαιζε ποδόσφαιρο, τα ακραία μπακ να μην παίρνουν μέτρα στον ασβέστη, με ένα μονοδιάστατο πλάτος από την πλευρά του Ντάγκλας Κόστα, με τους Αλόνσο και Τιάγκο να αλλάζουν μόνοι τους πασούλες, βρίθει τόσο μεγάλης ποιότητας, τεχνικής επάρκειας και τακτικής παιδείας που είναι αποτελεσματική ακόμα κι όταν δεν βρίσκεται σε καλή βραδιά.

Και σε τελική ανάλυση, αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να σχολιάσει κάτι, ας πει δυο κουβέντες για το σκορ της Δυναμό με την Άρσεναλ. Και όχι, για να προλάβω μερικούς, με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται πιο κοντά στην δεύτερη θέση, όπως αρκετοί δημοσιογράφοι δήλωναν, αλλά στην τελευταία θέση.

Υ.Γ.1 Για τις εκλογές έχω ετοιμάσω ένα κείμενο μέσα στο μυαλό μου. Πιστεύω ότι θα το αποτυπώσω επί οθόνης εντός της επόμενης εβδομάδας.

Υ.Γ.2 Γκρίνια από τους οπαδούς/φιλάθλους του Άρη για τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι πράγματι ακριβά, δεν αντιλέγω, αλλά και η ομάδα για τα δεδομένα της Γ Εθνικής είναι πανάκριβη. Επομένως, όποιος έχει φράγκα, πάει και τα δίνει. Τόσο απλά και ωραία. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι οι αυξημένες τιμές των εισιτηρίων διαρκείας στο ποδόσφαιρο, αλλά η αυξημένη ζήτηση για τα εισιτήρια διαρκείας στο μπάσκετ. Στο μπάσκετ, βλέπετε, δημιουργείται ένα όραμα. Υπάρχει σχέδιο. Και το κοινό ανταποκρίνεται. Στο ποδόσφαιρο; 

Υ.Γ.3 Κάπου πήρε το αυτί μου ότι ο Πάνος Καμμένος κατεβάζει μια υποψήφια βουλευτή στον νομό Ξάνθης με το όνομα Σιδηρά Παρθένα. Δεν το έχω ψάξει, μπορεί να είναι και τρολάρισμα, αλλά, όπως και να έχει, αποτελεί θαυμάσια αφορμή για να ακούσουμε Iron Maiden.

4 σχόλια:

  1. Λάθος είναι οι πληροφορίες σου. Η Σιδηρά Παρθένα κατεβαίνει στα Τρίκαλα με το κώμα (σωστά το έγραψα) του Τζήμερου.
    https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12027697_10204188302462520_6715281577298926794_n.jpg?oh=d895da521f1e555816c7b804433468f5&oe=56A8A1F0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα, μην με μαλώνεις. Αφού είπα ότι δεν το έψαξα. Αφορμή για να βάλω Μaiden έψαχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, φαντάσου ότι πήγα σε μπυραρία για να δω με την παρέα μου το ΟΣΦΠ-Bayern, και πάλι καλά που ασχολιόμασταν με τις μπυρίτσες μας και τα ορεκτικά μας και δεν είδα σχεδόν καθόλου ένα ματς που πέραν των γκολ ήταν βαρετό. Παρ' ότι η Bayern ήταν κυρίαρχος, δεν έγιναν ευκαιρίες. Έχουν τραυματισμούς, ήρθαν χωρίς Robben και Ribery, δεν είναι σε φόρμα, και έπαιξαν χαλαρά για δύο αποτελέσματα, ισοπαλία και νίκη. Ο Guardiola έχει εφεύρει αυτό το σύστημα με 3 στην άμυνα (2 πλάγιοι μπακ και ένας κεντρικός αμυντικός), 4 κεντρικοί χαφ σε διάταξη ρόμβου, και 3 μπροστά (πιστεύω ότι Muller και Lewandowski δεν ταιριάζουν να παίζουν μαζί). Ο ΟΣΦΠ δεν πίεσε καθόλου (μόνο ο Valverde το είχε καταφέρει αυτό) και απλά περίμενε την αναπόφευκτη ήττα. Είπαμε να είναι προσεκτικός για να μην φάει καμιά 7άρα, αλλά αν δεν είχε κάνει μεταγραφές στην τούρλα του Σαββάτου θα μπορούσε να σταθεί καλύτερα στο γήπεδο.

    Όσο για τις εκλογές, θεωρώ ότι θα προκύψει συνασπισμός 3 και 4 κομμάτων για να σχηματιστεί Κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία (όχι μόνο με 151). ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και Ποτάμι είναι τα υποψήφια μέλη του νέου συστήματος, ενώ οι ΑΝΕΛ μας αποχαιρετούν απ' ό,τι φαίνεται. Ουσιαστικά οι εκλογές αυτές είναι για να δουν ποιός θα παριστάνει τον Πρωθυπουργό και ποιός τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, με όλη την ουσιαστική χάραξη οικονομικής πολιτικής να γίνεται από τις Βρυξέλλες. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όπως έχω πει παλαιότερα, προτιμώ να μας κυβερνά η ΕΕ από τα κοπρόσκυλα και τους ανεύθυνους αλήτες που έχουμε στην Ελλάδα. Anyway, από Δευτέρα βλέπουμε τί καινούριοι σαλτιμπάγκοι θα βγουν στο πολιτικό προσκήνιο.

    Επειδή μιλάγαμε προηγουμένως για τον Βασίλη Λεβέντη, με τσάντισε που έβαλε συγγενείς του στα ψηφοδέλτια, είτε σε εκλόγιμες ή μή εκλόγιμες θέσεις. Αν δεν μπει τελικά στην Βουλή, γιατί ακόμα παίζεται, αυτό το τραγικό λάθος θα τον έχει φάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρη, ο Ολυμπιακός ήταν και άνευρος, ενώ φάνηκε και ψυχολογικά ανέτοιμος. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρει να βγει τρίτος και να συνεχίσει στο πρώην Ουέφα, αλλά το αποτέλεσμα της Δυναμό μόνο ευοίωνο δεν είναι.

    Για τις εκλογές, ό,τι και να βγει, όποιος και να βγει, δεξιός ή αριστερός, μακάρι να έχει καταλάβει τι χρειάζεται η χώρα. Δεν το νομίζω, βεβαία, με αυτά που ακούω από τους υποψήφιους, αλλά τέλος πάντων. Θα ετοιμάσω σχετικό άρθρο για να τα πούμε πιο αναλυτικά.

    Τέλος, ο Λεβέντης δήλωσε ότι στα ψηφοδέλτια βάζει εδώ και 25 χρόνια τα ίδια άτομα κι ότι είναι πολέμιος της οικογενειοκρατείας. Μεταξύ μας, πάντως, τον προτιμώ τον Λεβέντη από κάτι Κουβέληδες και κάτι Καμμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...