Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Η σταθερότητα του σκύλου

Ο Μπλατ είχε δηλώσει ότι σε ένα καβγά μεταξύ σκύλων, δεν παίζει ρόλο το μέγεθος του σκύλου, αλλά η καρδιά. Αν ο Άρης ήθελε να ελπίζει σε κάτι από αυτό το ματς θα έπρεπε να βάλει φρένο στις ταχύτητες του Ολυμπιακού και να κάνει κάτι που δεν το έχει φέτος. Να είναι αποτελεσματικός στην επίθεση και να πετυχαίνει εύκολα καλάθια. Παραλίγο να το καταφέρει.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Άρης ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα, αφού δεν άφησε τον Ολυμπιακό να τρέξει, έλεγχε τα ριμπάουντ και πετύχαινε εύκολα καλάθια, απόρροια της καλής κυκλοφορίας που είχε η ομάδα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν είχε ενθουσιασμό, έκανε αρκετά λάθη και δεν μπορούσε να πάρει αμυντικό ριμπάουντ, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει 22-21 υπέρ του Ολυμπιακού. Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο οι παίχτες του Γιαννάκη ήταν καλά κλεισμένοι στην άμυνα του Μπλατ. Με μπροστάρη τον Κακιούζη και άξιο συμπαραστάτη τον Μάϊλς, ο Άρης πετύχαινε εύκολα καλάθια και έφτασε να προηγείται με 35-28 στο 16' λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να τρέξουν, δεν είχαν καλά μπλοκ άουτ και δεν έπαιζαν καλή άμυνα, ειδικά στην περιφέρεια. Το ημίχρονο έληξε 43-38 υπέρ του Άρη, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι σταθερά καλύτερη από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού. Επίσης, είχε κάτι που της έλειπε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Σταθερότητα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι ορεξάτες. Ο Άρης συνέχισε να παίζει καλή άμυνα, με τον Κακιούζη να κάνει πολύ καλή δουλειά, σε αντίθεση με τον Ρίτσαρτσον που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Σιγά σιγά, ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και ξεκίνησε να παίζει δυνατά στην άμυνα. Έδωσε τέλος στα επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου, ο αφρομαλλιάς και ο Βούισιτς πήραν την σκυτάλη από τον Κλέιζα στο σκοράρισμα και ο Πεν βραχυκύκλωσε την καλή κυκλοφορία που είχε ο Άρης μέχρι εκείνο το σημείο. Αποτέλεσμα να προηγείται 63-56 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με επιμέρους σκορ 26-13. Στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, η ομάδα του Μπλατ αντέδρασε, μια έκρηξη όμως του Ολυμπιακού έφερε το σκορ 71-63 εφτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με τον Μπάρλο και τον Πάουνιτς να δίνουν λύσεις, έφτασαν σε απόσταση βολής τρία λεπτά πριν το τέλος. Μάλιστα, ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, κατόρθωσε να ισοφαρίσει με τον Ρίτσαρτσον σε 77-77. Τη λύση για τους γηπεδούχους έδωσε ο - μέχρι εκείνο το σημείο άστοχος - Τεόντοσιτς με τρίποντη βόμβα από την γωνία.

Το παιχνίδι έληξε 82-77 με τον Ολυμπιακό να εξαργυρώνει την καλή του άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, δεδομένου ότι επιθετικά δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα. Είχε σε καλή μέρα τους Κλέιζα και Τσίλντρες, ενώ είχε και αρκετές βοήθειες από τον πάγκο του με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Βασιλόπουλο. Από την άλλη πλευρά, η βελτίωση του Άρη ήταν θεαματική. Τα κενά της ομάδας περιορίστηκαν στο ελάχιστο, υπήρχε ενέργεια και όπως φαίνεται υπάρχει προπονητής. Με αυτή την νίκη ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην πρώτη θέση με συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Άρης πρέπει να σκέφτεται ήδη την διάκριση μέσω των play off.


7 σχόλια:

  1. διπλη πικρα σημερα και μπαλα και μπασκετ! αλλα επειδη το θεμα μας ειναι το μπασκετ εχω να πω οτι το παλεψαμε το ματς...ο κακιουζης ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο και σημερα τα πηγε πολυ καλα το ιδιο και ο μαιλς σημερα ηταν πολυ καλος, απο την αλλη ο ντικουδης δε μου φαινεται οτι παταει γερα...πηραμε πολλα ριμπαουντ και κρισιμα μερικα απο αυτα (μεγαλη διαφορα σε σχεση με το παιχνιδι στο μαρουσι) απλα για καποιο λογο δεν ερχονται ακομη τα αποτελεσματα! θελω να πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου γιατι η αριαναρα μας εχει κερασει πολυ πικρα! παντως σημερα μπορουσαμε να το παρουμε το ματς!
    καλα τι νεκροταφειο ειναι το ΣΕΦ? τι κοσμος ειναι αυτος? τετοια ατμοσφαιρα στο αλεξανδρειο δε θα δουμε ποτε και 20 ατομα να ειναι θα φωναζουν σα να μην υπαρχει αυριο και θα κανουν περισσοτερο σαματα!ΥΠΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ομάδα όπως στο παιχνίδι με την Μπανταλόνα φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό...θα έρθει όμως και αυτό. Όπως και να έχει αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα για την εμφάνιση. Φίλε Pansofix, ο Ντικούδης εδώ και καιρό δεν πατάει γερά ή μάλλον δεν πάτησε ποτέ....Πιο πλασματική θέση απο αυτή που έχουμε τώρα στην βαθμολογία πραγματικά δεν υπάρχει....Το ΣΕΦ όντως εκκλησία...Είδα τον Λάμποβιτς σήμερα να παίζει, θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι προμήνυμα ότι δεν θα πάρουμε ψηλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δυστυχώς δεν ήρθε η νίκη που με βάση του μπάσκετ που έπαιξε ο Άρης θα έπρεπε να είχε πάρει. μεγάλη αστοχία στα ελεύθερα σουτ και ειδικά στα κρίσιμα σημεία. από την αντίθετη όμως ο Τεόντοσιτς όταν χρειάστηκε σκόραρε το κρίσιμο τρίποντο. τέτοιου είδους κρίσιμα τρίποντα κατά του Άρη μπορώ να μετρήσω αρκετούτσικα. ένα το χθεσινό, ένα του Τεόντοσιτς στο Παλέ μετά το άστοχο ελεύθερο τρίποντο του Πάουνιτς, ένα του Καλαμπόκη στο Πανιώνιος Άρης από τα 9 μέτρα, ένα παρόμοιο του Κις στο Μαρούσι Άρης, και ένα έμμεσο όπου έγινε φάουλ στο σουτ 3πόντων του δεν-θυμάμαι-ποιου στο ΑΕΚ Άρης. Από την άλλη, μου έρχεται μόνο ένα στο μυαλό, αυτό του Χατζηβρέτα στο Άρης Μαρούσι για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα! Αυτό σίγουρα έχει να κάνει με την ικανότητα/ανικανότητα, αλλά έχει και μεγάλη δώσει τύχης, που η αλήθεια είναι πως μας γύρισε λίγο την πλάτη φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν υπήρχε μία φορά υπομονή με τον Κατσικάρη, τότε πρέπει να υπάρξει δεκaπλάσια υπομονή με τον Μπλατ. Η ομάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης, κατάφερε να κοντράρει καλούς παίχτες και έχει πλέον προπονητή που όπως φαίνεται έχει φέρει άνεμο αισιοδοξίας και βελτιωμένο αγωνιστικό προφίλ. Ο ίδιος ο Μπλατ κι όχι η αλλαγή προπονητή αυτή καθαυτή.

    Στα play off προβλέπονται μεγάλα παιχνίδια και βλέπω ότι εκός από την άνοδο του Άρη, υπάρχει ο Πανελλήνιος και το Μαρούσι που θα κάνουν τη ζωή δύσκολη στους δυο πρωτοπόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΗΜΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ Ο ΑΡΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΕΦ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΚΑΝΘΑΡΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ NBA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα γράψω. Δεν το παρακολουθώ βέβαια στο βαθμό που το έβλεπα κάποτε. Είδα χθες τους Κάβαλιρς με τους Κλίπερς, αλλά προτίμησα να γράψω για το Άρης - Ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το παρακολούθησα το ματσάκι. Αλλά μου κάνει εντύπωση πως γίνετε πάντα ο Άρης υπο οποισδήποτε συνθήκες να είναι στο τσακ απο το να νικήσει τον Ολυμπιακό....
    Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη για τις προσπάθεις που καταβάλει σε Ελλάδα και Ευρώπη φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...