Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Μπουνιές, ΠΑΣ-τέλωμα και το κοπή τη πίτα

Στον Πειραιά παίζουν μπουνιές, στην Α.Ε.Κ. δεν μπορούν πλέον να κόψουν ούτε μια πίτα και στον Π.Α.Ο.Κ. πήγαν στα Γιάννενα για μπακλαβάδες και τους κέρασαν τέσσερα τεμάχια. Και ειλικρινά αναρωτιέμαι πως γίνεται να χάσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα; Πείτε μου πως γίνεται να χάσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Ε δεν γίνεται. Εκτός αν αυτοκτονήσει. Βασικά ακόμα και να αυτοκτονήσει δεν γίνεται. Ή μήπως γίνεται;

Όπως είχαμε πει και σε παλαιότερο άρθρο, αυτά που κάνει ο Νιόμπλιας αν τα έκανε ο ιπτάμενος Τεν Τεν δεν ξέρω κι εγώ τι θα γινόταν. Για παράδειγμα έπαιξε δύο ντέρμπι και δεν νίκησε σε κανένα. Και η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός του τσίμπλα πρέπει να νικήσει σε ντέρμπι για να στεφθεί πρωταθλητής. Όχι τόσο για τους τρεις βαθμούς, όσο για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Ε ρε και να ήταν ακόμα ο ''μυρωδιάς'' Κάτε τι είχε να ακούσει από τις εφημεριδάρες. Ίσως και για αυτό να βγήκε ο Βγενό και να είπε αυτά που είπε, μετά το ματς με την Α.Ε.Κ. Για να τραβήξει λίγο το αυτάκι και να κόψει τον βήχα από ορισμένους γκρινιάρηδες.

Ας επιστρέψουμε στον συμπαθέστατο Νιόμπλια. Τι άλλαξε σε σχέση με τον προκάτοχο του; Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Σισέ. Απλά ο Γάλλος στα ντέρμπι τα βρίσκει δύσκολα, διότι τον κλείνουν πολύ καλά και δεν του αφήνουν χώρους. Αποτέλεσμα να βρίσκεται μπλοκαρισμένος από δυο παίχτες και μάλιστα χωρίς να έχει βοήθειες. Ποιος ο ρόλος του Κατσουράνη; Με τον Ολλανδό ο Κατσού έπαιζε μέχρι και κρυφός επιθετικός, απόρροια της κυριαρχίας του Σίλβα στη μεσαία γραμμή. Αυτό με τον Νιόμπλια έχει αλλάξει. Πλέον, βρέξει χιονίσει ο Κατσουράνης κάθεται δίπλα στον Σίλβα. Αποτέλεσμα, η ομάδα να βραχυκυκλώνει από το ίδιο το σύστημά της (4-3-3) που πολλοί θεώρησαν ως πανάκεια έναντι της ''λαίλαπας'' Κάτε. Επιπλέον, δεν υπάρχουν επελάσεις από τα ακραία μπακ για να βοηθήσουν τα επιθετικά χαφ. Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τις επιθετικές λύσεις που είχε επί Κάτε. Οπότε αν φρενάρεις τον Γάλλο, έχεις κάποιες πιθανότητες να πάρεις το Χ, όχι όμως και να κερδίσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν, αυτό έκανε ο Άρης και η Α.Ε.Κ. Δεν ασκώ κριτική στον Νιόμπλια, απλά προσπαθώ να σκιαγραφήσω, όσο μπορώ, το προφίλ του Παναθηναϊκού.

Ο τσίμπλας μετά το ματς με την Ξάνθη είχε πει μια μεγάλη αλήθεια. Ότι κανείς δεν θα θυμάται πως έπαιξε η ομάδα, παρά μόνο ότι κέρδισε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ισχύει, αλλά επίσης μεγάλη αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να ξανασκεφτεί κάποια πράγματα όσον αφορά αυτό το υπερτιμημένο σύστημα 4-3-3. Έπιπλέον, έχει να σκεφτεί και το κύπελλο. Σε ένα από τα πρώτα άρθρα που είχα γράψει είχα πει ότι ζητούνται φαβορί. Νομίζω ότι τα φαβορί βρέθηκαν. Από την μια πλευρά έχουμε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίζεται σε λίγες ώρες με την Καλλιθεα στο Ο.Α.Κ.Α. και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός μετά και την χθεσινή κηδεία στα Γιάννενα.

Από την άλλη, έχουμε τον Άρη που έχει να ξεπεράσει αρχικά το εμπόδιο της Ξάνθης και κατόπιν να σκουπίσει έναν εκ του Πανιωνίου και Καβάλας. Μπορεί να τα καταφέρει; Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, το τρυφύλλι είναι ήδη τελικό, καθώς στον ημιτελικό παίζει με τα Γιάννενα του Αναστόπουλου (μεγάλη μορφή). Αν τελικώς επικρατήσουν οι θεωρητικά ισχυροί, προβλέπεται να δούμε μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη. Φέτος δίνεται η δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει το double. Ας μη βιαζόμαστε όμως. Διαβάζω, ότι ο Νιόπλιας θα αφήσει πολλούς βασικούς εκτός εντεκάδας. Αν και θέλω να πιστεύω ότι το προηγούμενο ματς κυπέλλου με τον Πιερικό, τους έγινε μάθημα. Ή μήπως όχι;

Υ.Γ.1 Το σημερινό άρθρο έχει bonus τον τιτάνα Αναστό να ''μαγεύει'' και φυσικά να γίνεται διαφήμιση.



4 σχόλια:

  1. θα συμφωνησω οτι αυτος ο παναθηναϊκος δεν μπορει να χασει το πρωταθλημα με αυτα τα κακα χαλια των αλλων! και επισης πιστευω και εγω πως το γοητρο του θα το χτισει αν παρει ντερμπι! οσον αφορα το κυπελλο τι ηπειρωτικο πακετο ηταν αυτο του παοκ και κατεβασε και τη δευτερη ομαδα ο αναστο που να κατεβαζε και την πρωτη...και χαιρομαι οχι γιατι εχασε ο παοκ αλλα γιατι μας εχουν πρηξει οτι ο παοκ ειναι αυτος και αλλος κανενας οτι μπορει να παρει και κυπελο και πρωταθλημα και οχι μονο αποκλειεται αλλα αποκλειεται με 4-0, τραγικο! οσο για τον αρη ελπιζω φετος να φτασει στην πηγη και να πιει νερο και οχι να φαει το λαστιχακι της βρυσης οπως τις αλλες φορες! το βιντεακι με τον αναστοπουλο ειναι ολα τα λεφτα, ο ανθρωπος ειναι για οσκαρ!!! πολυ μπροστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Παναθηναικός αν χάσει αυτό το πρωτάθλημα καλύτερα μετά όλοι να μπούν στα κότερα του Πατέρα και να αρχίσουν τις κρουαζιέρες. Αυτά που έχασε ο Σισέ σημέρα με την Καλλιθέα δεν χάνονται. Πάλι ο κοντός έβγαλε το φίδι, με το να ανοίξει το σκόρ.
    Καλή η παρατήρηση για τον Κατσουράνη. Όσο για το Κύπελλο ελπίζω να πήρανε μαθήματα οι παίκτες μας απο το Βατερλώ του συμπολίτη και την ήττα της Κυριακής απο την Ξάνθη και να τελειώνουμε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βήμα-βήμα για να γίνει και το μεγάλο άλμα.
    Ρε τον Αλενατόρε τι τους έκανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α ρε δυσμοιρο ελληνικο ποδοσφαιρο πως σε ταλαιπωρουν!!!!!!το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε παραγοντες που να θελουν να ανεβασουν ψηλα το ποδοσφαιρο μας βολευονται ολοι με τα εφημερα και κανουν τη δουλεια τους.κονομανε απο την τρελα μας και τους αποθεωνουμε κι απο πανω.παρε παραδειγμα (προς αποφυγειν)τον ολυμπιακο που μας ειχε παραμυθιασει ο μυρωδιας οτι χωρις δικο σου γηπεδο δεν πας ψηλα και μετα απο 6 χρονια στο δικο σου γηπεδο που εισε ρε φρυδια???πως το λεγε ο παππαγιανοπουλος σε μια ελληνικη ταινια????ΩΩΩΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεράστια μορφή ο Παπαγιαννόπουλος! Όπως έλεγε σε άλλη ταινία τι το κάναμε εδώ μέσα, αμέρικαν μπαρ;

    Τελικώς ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 αν και τα ψιλοχρειάστηκε. Λάθος του Νιόμπλια που δεν έπαιξε με 4-4-2 από την αρχή. Θα μπορούσε να κρατήσει στον πάγκο τον Σισέ και να ξεκινήσει με Ρουκάβινα και Πετρόπουλο. Τσάμπα έπαιξε ο Γάλλος. Μπήκε για να ξεμπουκώσει επειδή έχει να σκοράρει τρεις αγώνες; Και τι έγινε? Πρέπει να σκοράρει σε κάθε ματς;

    Animation και Πανσοφίξ, έχω την αίσθηση ότι ο Άρης δεν θα κάνει τα ίδια λάθη του αγώνα πρωταθλήματος κι ότι θα περάσει από την Ξάνθη. Αν και δεν ξέρεις ποτέ...

    Όσο για τους παράγοντες που λες συμφωνώ μαζί σου. Το πρόβλημα δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί. Και οι δημοσιογράφοι είναι άστα να πάνε, και οι οπαδοί είναι πολλές φόρες άστα να πάνε. Το θέμα είναι ότι όλοι κοιτάνε το τώρα, όυτε καν το σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...