Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Γέρασε το άλογο

Πήγα στην κλασική καφετέρια που πάω για να δω τον αγώνα. Ξαφνικά λίγο πριν τη σέντρα έρχεται ένας τυπάς που ήθελε να δει τον Ολυμπιακό. Του λέει η σερβιτόρα ευγενικά ότι θέλουν και τα παιδιά να δουν αγώνα και μας ρωτάει ποιον αγώνα. Του λέμε Άρης. Ξινίζει τα μούτρα του και λέει Άρης; Μου ήρθε να του πετάξω το μπισκοτάκι από την ζεστή μου σοκολάτα στην κεφάλα του, αλλά δεν το έκανα. Η σερβιτόρα λέει ότι θα παίζουν τα κανάλια εναλλάξ. Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα. Του λακαμά όμως φαίνεται ότι θίχτηκε η αξιοπρέπειά του που θα έβλεπε και Άρη. Σηκώθηκε και έφυγε φανερά ενοχλημένος, αφού προηγουμένως διαμαρτυρήθηκε στην σερβιτόρα. Μα πόσο παπάρες μπορεί να είναι κάποιοι άθρωποι. Σιγά ρε μάγκα ολυμπιακάκια που δεν καταδέχτηκες να δεις και λίγο Άρη. Ουστ από δω.

Στα του ματς τώρα, ο Άρης είχε τον έλεγχο και την υπεροχή. Η αλλαγή του Ντάριο με τον Ναφτί δεν άλλαξε κάτι, αλλά η χαζή αποβολή του Ραντοσάβλιεβιτς άλλαξε τα πάντα. Ανάγκασε την Λάρισα να αμυνθεί πιο μαζικά και όπως ήταν φυσικό άλλαξε τις ισοροπίες στη μεσαία γραμμή. Με τα νέα δεδομένα, το να πετύχει γκολ ο Άρης ήταν θέμα χρόνου. Ο Παπακώστας προσπάθησε να μπαλώσει τα πράγματα στο χώρου του κέντρου, βάζοντας τον Κυριακίδη αλλά τα κενά παρέμεναν. Το γκολ ήρθε τελικά από παίχτη της μεσαίας γραμμής με τον Ναφτί να αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ιδανικός για το 4-4-2, σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Κόβει, δημιουργεί, σκοράρει. Είναι καλός παίχτης ο καράφλας και πέτυχε ωραίο τέρμα. Στο καπάκι ο Κάμπορα έκανε το 2-0 με τον Νταμπίζα να δείχνει τι δεν πρέπει να κάνει ένα σέντερ μπακ που σέβεται τον εαυτό του και την ομάδα που τον πληρώνει.

Το ημίχρονο τέλειωσε με τον Άρη να είναι ουσιαστικός και την Λάρισα ανούσια. Το δεύτερο μέρος φάνταζε διαδικαστικού χαρακτήρα και όντως έτσι ήταν. Ο Άρης είχε καλή ανάπτυξη, κατοχή, ψιλοπάταγε περιοχή και το κυριότερο ήταν ορεξάτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι πληρώνουν τα λάθη του καλοκαιριού. Ο Πηλαδάκης σίγουρα δεν υπολόγισε κάποια πράγματα σωστά μετά την καλή περσινή πορεία. Ίσως να επαναπαύτηκε. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ενισχύθηκε νωρίς την χειμερινή περίοδο δεν έχει υπάρξει κάποια φοβερή αλλαγή. Ίσως ο Μαρίνος έπρεπε να έχει αντικατασταθεί προ πολλού. Μεγάλη μάχη για το ποιοι θα συνοδεύσουν τον Πανθρακικό στη βου. Λάρισα, Ξάνθη, Γιάννενα και Λεβαδειακός οι υποψήφιοι. Οι υπολογιστές τσέπης ανά χείρας και αρχίζουν οι πράξεις.

Υ.Γ.1 Το link χαρακτηρίζει τον λακαμά της καφετέριας.

24 σχόλια:

  1. Έσπασε παράδοση πολλών ετών. Είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε ισοπαλίες με τη Λάρισα. Ξεκινάει ο μαραθώνιος του Μαρτίου που θα κρίνει όλη τη χρονιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λακαμάς της καφετέριας είναι ο κλασσικός υπερόπτης γαύρος που νομίζει ότι έχει καπαρώσει ισοβίως κάθε τίτλο στην Ελλάδα και φυσικά δεν του κάθεται με τίποτα στο μυαλό ότι μπορεί να υπάρχουν και φίλαθλοι άλλων ομάδων που θέλουν να δουν την ομάδα τους. Μέσα του αναρωτιέται: "Μα καλά, υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν άλλη ομάδα από τον Ολυμπιακό; Άρρωστοι είναι;". Δεν ξέρω πόσοι μπορεί να είναι -γιατί υπάρχουν και μια χαρά άνθρωποι φίλοι του Ολυμπιακού- πάντως είναι ο χαρακτηριστικός τύπος που δεν τον συναντάς εύκολα ανάμεσα στους οπαδούς άλλων ομάδων, ίσως γιατί η αλαζονεία του έχει τη βάση της στο γεγονός πως ο Ουμπιακός κυριαρχεί στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια.
    Στα του Άρη, ο Κούπερ έχει φτιάξει μια ομάδα σταθερή, με νοοτροπία από την οποία απουσιάζει η ηττοπάθεια και μ' αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό καθαρίζει άνετα τα θεωρητικά εύκολα ματς, εκεί που η γκέλα έχει διπλάσιο κόστος για όποιον την κάνει. Στη συνέχεια χτυπάει στα ίσια τα μικρομεσαία ματς εκτός έδρας και συνήθως παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και τέλος, στα ντέρμπι κατεβαίνει να παίξει μπάλα και ό,τι βγει. Όλο αυτό είναι σίγουρο πως κάτι θετικό θα αποφέρει φέτος, γιατί του χρόνου προβλέπω για τον Άρη ακόμα καλύτερες μέρες, αν και εφόσον παραμείνει ο Κούπερ βέβαια. Πάντως φέτος χτυπάει άνετα το κύπελλο και έχει ήδη εξασφαλίσει μια από τις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ ακόμα κι αν δεν μπορέσει να το σηκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ομάδα έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε και μπράβο στα παιδιά..(α ρε αβγουλοκέφαλε Ναφτί παιχταρά!!) Με τον Σηφάκη όμως τι γίνεται?? οι πρώτες πληροφορίες (σταυροκοπιέμαι να μην είναι αλήθεια...) λένε για μηνίσκο. Ότι χειρότερο γιατί το πρόγραμμα είναι φωτιά τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έσπασε παράδοση πολλών ετών. Αν δεν έσπαγε και τώρα η παράδοση τι να πω.

    Όσο για τον λακαμά ο ανθρωπος ήταν απροσάρμοστος. Μέχρι και οι σερβιτόρες βίδωσαν. Έλεος.
    Για την ομάδα όπως σωστά λες όλοι μας περιμένουμε να δούμε καλύτερες μέρες από τη νέα χρονιά. Τα μήνυματα είναι ενθαρρυντικά.

    Biologion ελπίζω ο Σηφάκης να είναι καλά. Να είναι όλοι υγιείς.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν έσπαγε και σήμερα η παράδοση (με τη φετινή ΑΕΛ) δεν θά 'σπαγε ποτέ. Το ματς κυμάνθηκε απ' το μέτριο μέχρι το συμβατικά καλό. Κάτι αναμενόμενο όταν η Λάρισα μένει νωρίς με 10 παίκτες κι ο ΑΡΗΣ βάζει δύο γρήγορα γκολ. Πάντως έχω να καταθέσω κύριοι ένορκοι και κύριοι δικαστές, που δεν αφήνετε τον κοσμάκη να βλέπει Ολυμπιακό (κάτω η χούντα του ΑΡΗ-δεν θα περάσει ο φασισμός χα,χα,χα), πως οι παίκτες που πήρε ο Πηλαδάκης τον Γενάρη είναι καλύτεροι απ΄ αυτούς που είχε αποκτήσει το καλοκαίρι αλλά δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο (μεσούσης της περιόδου) να γίνουν ομάδα. Η τριπλέτα μπροστά των δύο Τσέχων και του Κουζέν είναι πάρα πολύ καλή...

    ΥΓ. Κακώς του είπατε πως θέλετε να δείτε ΑΡΗ. Άμα του λέγατε Λάρισα θα ξενέρωνε περισσότερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευτυχως κερδισαμε σημερα και ο ιδιο ευχομαι να συμβει και το προσεχες σαββατο με την καβαλα, διοτι μας καταδιωκει ανηλεως. ο νταριο τι επαθε τελικα? ελπιζω ο σηφακης να μην εχει κατι πολυ σοβαρο γιατι κοντοζυγωνει και το ντερμπι... οσο για σημερα τι να πω γρηγορα καθαριστηκε το ματς. παιξαμε καλα και ειχαμε και αποτελεσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξεχασα μα γραψω οτι ο τυπος πρεπει να ηταν πολυ νουμερο!!! και δυστυχως κυκλοφορουν γυρω ας ανθρωποι που νομιζουν οτι ειναι αυτοι και αλλος κανενας!!! κανθαρε κερδισες και εφυγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγνώμη παιδια, αλλά να παίζει η ομάδα μου και να παρακολουθώ άλλη ομάδα είναι λαμακεία! Ή αρρώστεια, όπως θέλετε πείτε το. Καλώς έφυγε, καλώς και εσείς που είδατε την Αρη και μόνο.

    Για τον Άρη δύο ματσάκια έχουν μείνει. Τελικός Κυπέλλου και με ΠΑΟΚ που του κόβει τα πόδια και την πορεία για τον τίτλο. Το πρώτο θα το παλέψει. Το δεύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα πρεπει να αποδειξεις οτι εισε ΚΑΒΑΛΑ στο πρωταθλημα ΑΛΛΑ και οτι πας ΚΑΒΑΛΑ στ αλογο για το κυππελο που τοσο πολυ σου λειπει
    για τη λαρισα τη να πεις
    προπονητη τον ουζουνιδη δεν ειχε ?τα λογια ειναι περιτα
    ρε κανθαρε μπισκοτο θα πετουσε στον συγγαυρο?χααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φέτος πληρώνουμε την καλοκαιρινή ενασχόληση του Πηλαδάκη με το γήπεδο. Και φυσικά το "ψώνισμα" από τα αζήτητα στα ράφια.
    Αυτά έχει η ζωή. Τουλάχιστον του χρόνου θα'χουμε το καλύτερο γήπεδο στη Β' Εθνική!
    Μεταξύ μας τώρα: σίγουρα θέλετε να παίξετε Ευρώπη και να αρχίσετε από Ιούλιο τα παιχνίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Pavvou, δεν έχεις άδικο. Κι εγώ την ομάδα μου θέλω να παρακολουθώ. Είναι υγειής αρρώστεια.

    Πανσοφίξ, ο τύπος ηταν νούμερο. Δυστυχώς αυτό αντανακλά στην ζωή. Όχι μόνο στην μπάλα. Γαμώ τις νοοτροπίες μου γαμώ.

    Κωνσταντίνε, το επόμενο ματς στην Καβάλα θα κρίνει πολλά. Όχι μόνο θα είναι μια πρόβα για το κύπελλο, αλλά θα δείξει και κατά πόσο μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις. Με την Καβάλα θα παίξεις τρεις φορές. Αν είσαι μάγκας κερδισε την και τις τρεις.

    Και ναι θέλουμε να είμαστε τελικό και θέλουμε να το πάρουμε. Επίσης, θέλουμε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή έτσι ώστε να βγούμε Ευρώπη ακόμα και ως φιναλίστ. Η διαφορά είναι ότι αν πάρεις το κύπελλο πας Ευρώπη από τον τρίτο προκριματικό, ενώ αν βγεις ως φιναλιστ παίζεις στον δεύτερο προκριματικό.

    Όσο για τον Πηλαδάκη μάλλον δεν περίμενε ότι η ομάδα μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες.

    Υ.Γ. Pavvou και τα δυο θα παλεψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεια σου κανθαρε.εγω τα του αρη δε τα σχολιαζω γιατι δε το ειδα και ουτε προκειτε πιστευω να δω αν δεν παιζει με ολυμπιακο .θα σχολιασω ομως τον λακαμα.αν η καφετερια που λες ειναι θεσαλονικη και αυτος ηθελε να δει γαυρο μιλαμε για μεγιστο λακαμα.αν η καφετερια ειναι αλλου ας πουμε κατω απο λαρισα ειχε βαση η απαιτηση του.βαιβαια θα πρεπει να ξερουμε αν ο εν λογω λακαμας ηταν τακτικος θαμονας της εν λογω καφετεριας (που παρεπιπτοντος δε θα σερβιρει και πολυ καλα κουλουρακια χαχαχαχααα για να θες να το πεταξεις)που σημαινει οτι θα επρεπε να ξερει οτι εκει βλεπουν κι αλλοι οπαδοι-φιλαθλοι της ομαδες τους.για παραδειγμα θα σου πω οτι εγω που μενω πειραια δεν υπαρχει περιπτωσει οχι να δεις αλλη ομαδα αν παιζει ο γαυρος την ιδια ωρα ακομα και μπασκετ που λεει ο λογος αλλα ουτε να σκεφτει καποιος ΜΗ θαμονας να το ζητησει γιατι αυτοματος βαζει υποψιφιοτητα για πτωμα.!!!!!!και στο λεω εγω που εχω γυρισει ολη την ελλαδα.πρεπει να ξερεις τι ζητας και που το ζητας.οσο για τον αρη δεν αφηνετε τα οπαδικα για φετος τουλαχιστον μπας κι ανεβει κατα το λευκο πυργο ο τιτλος φετος????στο φιναλε ο αρης δεν παει για τιποτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε συ, KANTHARE, μία ο wannabe Ανατολάκης στο μουντιαλίτο, μία ο τυπάς στην καφετέρια...
    Μαγνήτη έχεις και τραβάς όλους τους περίεργους;

    ΥΓ. Δεν θα πάρεις πέναλτι ποτέ
    KANTHARE, KANTHAREEE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέμη το σκηνικό έλαβε μέρος στην Αθήνα. Στο Γουδί συγκεκριμένα. Πάω αρκετό καιρό στην εν λόγω καφετέρια για δυο λόγους. Πρώτον, έχει ωραίο περιβάλλον και δεύτερον, ελάχιστοι βλέπουν μπάλα και είσαι άρχοντας. Παρακολουθείς μπάλα με την ησυχία σου.

    Το να έχω κάτσει, η σερβιτόρα με το που μας είδε να έχει βάλει ήδη νοβα, να έχει έρθει η ζεστή σοκολατα με το κουλουρακι και ξαφνικά να έρχεται ο μάγκας λες και όλα δουλεύουν για αυτό είναι λίγο κάπως. Επίσης, το να κάθεται να μιλάει περιφρονητικά για τον Άρη και τον κάθε Άρη με δυνατή φωνή είναι λίγο περιφρονητικό και συνάμα προσβλητικό όχι μόνο για την παρέα, αλλά και για το ίδιο το μαγαζί. Το να μην δέχεται να δει και Άρη και να θίγεται όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην σερβιτόρα επειδή δεν θα δει Ολυμπιακό μου δείχνει πολλά. Μάλιστα έφυγε, ενώ είχε παραγείλει. Και δυστυχώς αυτή την συμπεριφορά δεν θα την εφαρμόζει μόνο για το Θρύλο και τον κάθε Θρύλο. Θα την εφαρμόζει και σε άλλα πράγματα.

    Άστα Μπαλαντέρ...Ειλικρινά δεν ξέρω. Ίσως τελικά να είμαι εγώ ο περίεργος και να μην το έχω καταλάβει.

    Υ.Γ. Τον λακαμά αυτόν τον έχω ξαναδεί άλλη μια φορά στην καφετέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κανθαρε,ο λακαμας ειναι η χαρακτηριστικη περιπτωση αλαζωνειας της εξουσιας,δεν εχει σχεση που ειναι Ολυμπιακος η εξουσια και η δυναμη χαλα τον ανθρωπο.
    Οσο για το ματσακι χαλαρο ,δεν χρηζει σχολιων.
    Κατι που δεν αναφερθηκε ειναι οτι και η ΑΕΛ μπορει να μπει σε περιπετειες.Ο Λεβαδειακος με τη νικη του φυσιολογικα καθαρισε τον ΠΑΣ και παει για αλλα.Παντως φετος το πρωταθλημα ειναιενδιαφερον και στη κορυφη αλλα και στη βαση.Καλο μηνα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ok κανθαρε το ξεδιαλυναμε προκειτε λοιπον για μαλακα κι οχι για λακαμα. η φαση ειναι οτι ο μπατζανακης μου ειναι σαλονικιος και μπαοκτζης κι οταν τον ειχα παει εκει που σου λεω τον ειχα προιδοποιηση κι εχει πολους τετοιους δυστηχως. κατα τα αλλα πλακα κανω μη παρεξηγηθω κι ολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν σε παρεξηγεί κάποιος Θέμη. Όπως λέει κι ο Foris χαρακτηριστική περίπτωση αλαζωνείας της εξουσίας.

    Η ουρά έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα ήθελα να γράψω κανά άρθρο για τους τελευταίους, αλλά μάλλον μέχρι να βρω χρόνο θα χει τελειώσει το πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε kanthare τι μου θυμισες;εγω ειχα παει με τον φιλο μου τon reddragon στη πατρα σε μια καφετερια να δουμε τον αρη(οφη-αρης αν θυμαμαι καλα)και ηρθε ενας γαυρος και ηθελε να δει τον ΟΣΦΠ.ο γαυρος ειχε παιξει ομως και ο αυτος ηθελε να δει τα γκολ!!ρε τον απιστευτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπερα kantharos
    σπουδαια νικη του αρη και μεγαλος λακαμας ο απογονος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σχετικά με το προσεχές ντέρμυ ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ, που μου λες kanthar0s ότι θα το παλέψετε:
    Πιστεύω ότι αυτό το ματς συζητιέται ήδη στην Σαλόνικα και θα συζητιέται για πολλα χρόνια!

    Όποιος το πάρει θα είναι καβάλα στο άλογο στην Πολη! Εχω μία στοιχηματική έμπνευση για το ματς αυτό και θα στην πω τις προσεχεις μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα παιδιά!

    Όντως το ντέρμπι συζητείται ήδη στην πόλη και ακούς ότι θες για τον αγώνα. Βασικά μόνο για αγώνα δεν λένε αλλά τέσπα. Από ότι φαίνεται οι ΠΑΟΚτσήδες ακολουθούν τη γνωστή συνταγή του ψάχνω άλλοθι. Μια συνταγή που την έχουν ακολουθήσει κατά καιρούς ΟΛΕΣ οι ομάδες. Λένε για αποβολές, για σφαγές, για κοράκια, για πλεκτάνες για για για. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να περάσει ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης και ανάγκη τους βαθμούς θα έχει και δίψα να κερδίσει για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι να τον βγάλει εκτός πρωταθλήματος, να το πάρει ο Παναθηναϊκός για να πάει η ομάδα Ευρώπη έστω κι ως φιναλίστ κυπέλλου. Μου φαίνεται δεν έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να πας τελικό κυπέλλου.

    Αναμένω την έμπευσή σου!

    Wackenas άντε τώρα να βρεις άκρη με αυτόν!

    El Lοco η ομάδα έκανε το αυτονόητο. Κάνε μου μια χάρη σε παρακαλώ. Πάρε πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. prwth fora mpainw se auto to blog kai egina fanatikos..wraies apopseis.bravo..a kai opoios endiaferetai gia stoixima na mpei sto www.jedibet.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενταξει, αλιμονο αν δεν κερδιζες τη φετινη ΑΕΛ. Αν και οι γκελες σου δεν ειναι λιγες (ειδικα τα 2 ματς με Πανθρακικο!).

    Και μιας και αναφερεσαι στην ουρα της βαθμολογιας, μακαρι KANTHARE να πεσουν τα παραρτηματα, Λιβαδεια, Ξανθη (αλλα δυστυχως, δεν βλεπω καλα τον ΠΑΣ ουτε την ΑΕΛ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...