Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Το πιο ποπ παιχνίδι της χρονιάς

Και οι δυο ομάδες προέρχονται από ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς. Δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, πλην του ότι κατέβαλαν προσπάθεια και ίσως να μην είναι τόσο φρέσκοι. Αν η παραπάνω πρόταση έχει δόση αλήθειας, τότε ο Π.Α.Ο. έχει πλεονέκτημα για τον απλό λόγο ότι είναι πιο γυμνασμένος από τον αντίπαλό του. Στο παρελθόν, το τριφύλλι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει χωρίς αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ότι θα το επιχειρήσει πάλι.

Το πρόβλημά του έγκειται στην άμυνα, όπου οι παίχτες που την πλαισιώνουν χαρακτηρίζονται φιλότιμοι και εργατικοί, αλλά με αυτή τη λογική βάλτε κι εμένα να παίξω: κι εγώ φιλότιμος και εργατικός είμαι. Το πρόβλημα επιτείνεται από την μέτρια απόδοση της μεσαίας γραμμής και κυρίως του Κατσουράνη, ο οποίος πάντως δείχνει να επιστρέφει στο ρόλο που είχε επί Κάτε. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την άμυνα του Ολυμπιακού, με την μόνη διαφορά ότι ναι μεν ενδέχεται να είναι ποιοτικότερη, αλλά δεν υπάρχει μεσαία γραμμή. Οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ που έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά από την αρχή της σεζόν, φαίνεται να μην την παλεύουν πια. Ειδικά ο Σουηδός δείχνει μονίμως εκνευρισμένος και ξενερωμένος. Η ουσία είναι ότι με όλα αυτά εκτίθεται ο Αντώνης.

Αν ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει θα πρέπει να βελτιωθεί κατά πολύ στον ανασταλτικό τομέα, αν και θεωρώ ότι το τεμάχιο δεν το γλυτώνει. Η παρουσία του Σίλβα θα δώσει την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να εκδηλώσει πολλές επιθέσεις και μάλιστα ανεβάζοντας πολλούς παίχτες μπροστά, ακόμα και αμυντικούς. Εκτός φυσικά, αν ο τσίμπλας φοβηθεί και κρατήσει την ομάδα πίσω. Δεν θα μου προξενήσει εντύπωση να πετύχει γκολ ακόμα και ο Τζόρβας από τη στιγμή που ο Σισέ θα φρουρείται καλά που σημαίνει ότι αρκετοί παίχτες θα είναι αφύλαχτοι. Όπως δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σκοράρει ο Ντάμπισαϊρ, ίσως ο μόνος παίχτης που κάνει κίνηση χωρίς την μπάλα ακόμα και σε περιπτώσεις που ξέρει ότι δύσκολα θα δεχτεί πάσα. Μπορεί στο Μπορντό η ομάδα να παρουσιάστηκε βελτιωμένη, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Δεν υπάρχει κίνηση (με ή χωρίς την μπάλα), δεν υπάρχουν αυτοματισμοί, δεν υπάρχουν βοήθειες, δεν βλέπεις καν ένα τριγωνάκι. Φυσικά δεν φταίει ο Μπάντοβιτς σε αυτό. Δεν είναι προπονητής ρε παιδιά. Δεν ξέρει να καθοδηγεί και να διαχειρίζεται καταστάσεις. Το πρόβλημα είναι η εμφανής και συνάμα προκλητική απουσία του Σωκράτη που έχει αφήσει την ομάδα στο έλεός της. Μπάσκετ μυρίζει η υπόθεση αν με πιάνετε. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να τα δώσει όλα στα play off για να βγει τσου λου. Ερωτηματικό το πως θα αντιδράσει, διότι ως μόνιμος πρωταθλητής ίσως να μην ξέρει πως πρέπει να χειριστεί την κατάσταση. Πάντως, αν η ομάδα δεν βγει Ευρώπη - και ειδικά τσου λου - έρχεται καταστροφή. Με δεδομένο ότι ο μπακάλης ρίχνει λεφτά μόνο σε κουμπαρά - κι αυτά με το ζόρι - δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Μια τέτοια περίπτωση θα ενισχύσει την προσωπική μου άποψη ότι τα ψωμιά του θείου αρχίζουν να τελειώνουν.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η λογική λέει ότι ο Π.Α.Ο. δύσκολα θα χάσει. Ο Ολυμπιακός θα πάει χωρίς άγχος για ότι καλύτερο, αλλά θα πρέπει μάλλον να οριοθετηθεί η έννοια ''καλύτερο''. Με άμυνες για τα φρούτα δεν θα εκπλαγώ αν μπουν πολλά γκολ, ειδικά αν λάβω υπόψη τις μεσαίες γραμμές που (δεν) έχουν οι δυο ομάδες και ιδίως οι ερυθρόλευκοι.

Ωστόσο, το ματς δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται: αυτός ο Ολυμπιακός αν έμπαινε στο Ο.Α.Κ.Α. με στόχο τη νίκη που θα του έδινε την κούπα μάλλον θα έχανε, αφού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει δείξει αδυναμίες στο να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Την Κυριακή που θα μπει χωρίς πίεση, αποφασισμένος να παίξει την κόντρα, είναι πιθανό να μπουρδουκλώσει την ομάδα του Νιόμπλια. Ο καιρός γαρ εγγύς.

Υ.Γ.1 Που είναι ο Πρόεδρος που ξεσήκωνε τον κόσμο;

Υ.Γ.2. Που είναι ο Πρόεδρος που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του;

Υ.Γ.3 Νικόλα, τι θα κάνεις; Θα ρισκάρεις για όχι;

Υ.Γ.4. Το βίντεο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στον μπακάλη!

15 σχόλια:

  1. καλησπερα αδελφε
    δυσκολο ματσακι..
    ελπιζω να μην τους υποτιμησουμε!
    το βλεπω νικη μας με 1-0...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολο ματσάκι όντως! Χωρίς προβλέψεις..

    Y.K.
    Βίντεο-αφιέρωμα σε ντέρμπυ των "αιωνίων". Για να θυμούνται οι ..παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαιρετιζω τον γιγα κανθαρο μεγα αναλυτη
    ημερα θυμησης η αυριανη επετειο του 1-4 (μεσα ημουν επινα μπυρες στα σεπολια απο τις 2)
    για το ματς εγω δινω περισσοτερες πιθανοτητες στον παο
    ε αφου οι δικοι μας δεν τρεχουν εγω φταιω αυτα βλεπω αυτα λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι να πεις για ενα τετοιο ματς μαλλον προς το χ το βλεπω εκτος αν ο ολυμπιακος συνεχισει την πτωματικη του πορεια και παραδοθει. βεβαια και απο την αλλη ο παναθηναϊκος δεν εχει παρει ντερμπι φετος! λετε να ειναι το πρωτο? ή θα το χασει και αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λογική λέει άσσο. Καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟ, ποντάρει πολύ και στη κούραση του ΟΣΦΠ που λογικά θα έρθει μετά το 60. Βέβαια είναι και το κόμπλεξ του βάζελου σε αυτό το ματς, δεν πρέπει να το υποτιμήσει κανείς. Όπως και το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι φίσκα, συνήθως δεν προσφέρει χαρές ο ΠΑΟ σε γεμάτο ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο Νιόπλιας δώσει βάρος στο δεξιό "φτερό" της επίθεσης όπου θα βρίσκεται ο κουρασμένος Ραούλ Μπράβο, νομίζω πως το αποτέλεσμα θα έχει κριθεί. Με την προϋπόθεση ότι οι παίκτες του θα ανταποκριθούν στα βασικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε minister μας κάνεις πλάκα, ο Μπράβο είναι ο καλύτερος παίκτης του θρύλου φέτος, θα τον απειλήσεις εσύ με τον Σαλπιγγίδη? Πάλι τον βλέπω να μπαίνει φοβισμένα τον Νιόπλια και να βάζει τον Νίνη στο 65 να κάνουμε φάσεις. Γνωστό το έργο , άλλωστε ο μικρός μόλις κάνει ένα άσχημο παιχνίδι (Στανταρ)χάνει αμέσως τη φανέλα του βασικού. Τόσο απλά τόσο ωραία. Άμα βάλει Κατσούρ πίσω (σωστή κίνηση) και Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κάρα μπροστά ετοιμαστείτε για ενα τρελό ξενέρωμα για άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαφωνώ με το να παίξει το αγγλάκι κορυφή. Η μόνη ελπίδα του Ολυμπαικού να μας βάλει γκολ είναι να παίξει ο Λούα ανάμεσα στα σεντερ μπακ μας. Έχουμε δεχτεί φέτος ένα κάρο γκολ με τον ίδιο τρόπο :μπαλιά απο πίσω και λόγω έκρικτοκότητας του επιθετικού σε συνδυασμό με την ανικανότητα των σεντερ μπακ μας το τρώμε το μπαλίδι. Όσο για τον Νιόπλια αμα δεν βάλει μέσα Νίνη απο την αρχή ας πάει να ... . Νυσάφι πια με Κάρα και Κατσουρ, το παιδί έδειξε άπειρες φορές πως κάνει την διαφορά. Συμφωνώ ακράδαντα μαζί σου πως ο Νίνης κάνει ένα κακό παιχνίδι και εμτά πάλι παγκίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπέρα, στον ολυμπιακό δεν βλέπεις ούτε ένα τριγωνάκι, ούτε καν τριγωνο του pro evolution soccer :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει νά 'ναι απ' τα πιο αδιάφορα ντέρμπι που θυμάμαι. Βαθμολογικό ενδιαφέρον κανένα, μόνο το γόητρο.

    Ίσως είναι καλύτερα έτσι αν και δεν το βλέπω. Γιατί όταν παίζεις για την τιμή των όπλων σ' ενδιαφέρει πρωτίστως να μην χάσεις. Στην ήττα έχεις το πρόβλημα...

    Συνυπολογίστε δύο κουρασμένες ομάδες με ευρωπαϊκά ματς μεσοβδόμαδα (και ταξίδι)!

    Οι συζητήσεις για το πως πρέπει να παραταχθεί ο Ολυμπιακός στην επίθεση θα είχαν νόημα αν υπήρχαν επιλογές.

    Με Γκαλέτι, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Λεονάρντο εκτός, τα περιθώρια επιλογών είναι σχεδόν ανύπαρκτα!

    Γουστάρω να δω Νίνη και Μήτρογλου 11δάτους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άμα κάνει όργια, ο τραγουδιάρης, ο ΤρεΛούα τότε το ματς Kanthare δεν θά 'ναι ποπ αλλά ρέγγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η λογική μου λέει 1...για κάποιο λόγο όμως πιστεύω πως θα έρθει X!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ με τον Μπαλαντέρ ότι είναι από τα πιο αδιάφορα ντέρμπι.

    Πάντως, από οτι καταλαβαίνω δεν δίνουμε και πολλές πιθανότητες στον Ολυμπιακό.
    Όσο για τον Κατσούρ αν είναι να ανεβαίνει και να απειλεί την εστία ας παίξει δίπλα στον Σίλβα. Αν είναι απλά να κάθεται στο κέντρο και να (ψιλο)τρέχει τότε ας ξεκινήσει ο Σιμάο. Επίσης, ο Καραγκούνης δεν αντέχει. Ας ξεκίνησει ο Νίνης καλύτερα αν και δεν το βλέπω. Εκτός κι αν ο Νιόπλιας δεν ξεκίνησε τον Σωτήρη βασικό στη Λιέγη για να τον ξεκινήσει την Κυριακή. Είναι πιθανό σενάριο, αλλά μάλλον θα στηριχθεί στον Καραγκούνη. Εδώ τον βάζει σε άλλα ματς, δεν θα τον βάλει στo ντέρμπι;

    Όσο για τον Λουά Λούα τι να πούμε ρε παιδιά; Πότε είδατε τελευταία φορά τον Ολυμπιακό να βγάζει αντεπίθεση;

    Υ.Γ. Αν ήμουν ο Μπάντοβιτς θα ξεκινούσα με δυο επιθετικούς μπροστά για να ταλαιπωρήσω και να τρεξω την άμυνα του ΠΑΟ. Τι είχα, τι έχασα.

    Πάω για φαγητό. Μεζέδες κετς. Καλά να περάσετε μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μετα τις φοβερες εμφανισεις που αφησαν την ευρωπη με ανοιχτο στομα οι ευρωπαιοι θα δωσουν μια ακομα παρασταση προς τερψη των οπαδων των δυο ομαδων.η παρασταση θα λαβει χωρα στο θεατρο του οακα και τα εισητηρια εχουν ηδη εξαντληθει γιαυτο μην το κοψετε κατα πανω!!στο ημιχρονο δε του μεγαλου αυτου γεγονοτος θα κανει μια και μονο εμφανιση ο βιρτουοζος του κλαρινου ο μεγαλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΑΣ και θα το μεταφραζει εις την νοηματικη η ντιβα της λυρικης ΤΖΟΥΛΙΑ.εγω προσωπικα θα το γραψω........ και στο βιντεο γιατι τετοιο θεαμα δεν εχεις την χαρα να το βλεπεις συχνα!!!!!!ΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΝΘΑΡΕ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έτσι όπως δείχνουν οι δυο ομάδες, με την κούραση που κουβαλάνε και με σχεδόν ξεκαθαρισμένη την υπόθεση τίτλος, μάλλον πάμε προς ένα ματς άτονο, χαλαρό και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Το 0-0 πιθανότερο αποτέλεσμα με δεύτερο το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού και τρίτο το 1-1. Τον Ολυμπιακό δεν τον βλέπω να έχει ούτε τα φόντα, ούτε τη διάθεση να χτυπήσει το ματς. Περισσότερο θα ενδιαφερθεί να καλύψει τα νώτα του και να περισώσει ό,τι περισώζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...