Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Πρίγκηπας χωρίς θρόνο

Τι γίνεται ρε παιδιά με την Α.Ε.Κ.; Τι επιδιώκει σε αυτή τη φάση; Τι κυνηγάει; Νομίζω ότι έχει ήδη καπαρώσει μια θέση στα play off, όπου θα προσπαθήσει να βγει Ευρώπη. Δεν θα είναι εύκολο να το πετύχει, αλλά έχει ένα πλεονέκτημα. Θα βρει κατά πάσα πιθανότητα δυο κουρασμένους αντιπάλους που θα έχουν χάσει το πρωτάθλημα και αυτή η απώλεια όλο και κάποιο ψυχολογικό θα έχει αφήσει.

Η Α.Ε.Κ. μου θυμίζει ομάδα που στην καλή της μέρα μπορεί να σμπαραλιάσει τον αντίπαλό της. Πάντως, στη Λάρισα είδαμε την κακή της μέρα. Όμως, από τη μέση και μπροστά έχει κάποια ποιότητα. Διαθέτει γρήγορους ποδοσφαιριστές, με τεχνική που παίζουν πολύ καλά τους ελεύθερους ρόλους και αναπτύσσονται στους κενούς χώρους. Έχει έναν διάολο που σου βγάζει τα συκώτια όταν έχει όρεξη να παίξει. Ειδάλλως, αν δεν έχει κέφια σε βγάζει εκτός εαυτού και συμπαρασύρει όλη την ομάδα σε αναρχία. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ντούσαν έχει τρελαθεί με τις μεταπτώσεις του και την αγωνιστική του απειθαρχία. Σε αυτό φέρει ευθύνη κι ίδιος, καθώς δεν έχει καταφέρει να τον καλουπώσει. Θα μου πείτε πως να τον καλουπώσει από τη στιγμή που ο παίχτης θέλει να φύγει και ουσιαστικά παίζει όταν κρίνει αυτός ότι είναι σωστό. Έλα μου ντε. Σε τελική ανάλυση όμως, τι έχει αλλάξει ο προπονητής; Ποια είναι η σφραγίδα του; Ωστόσο, το να βρεθεί ρόλος για τον Σκόκο ενόψει play off είναι άκρως σημαντικό. Σε εκείνα τα παιχνίδια θα είναι ο θάνατός σου, η ζωή μου. Και πες ότι αυτό λύνεται. Με την άμυνα τι κάνουμε; Πρόβλημα στα σέντερ μπακ με γρήγορους αντιπάλους, πρόβλημα στα φιλότιμα ακραία μπακ, το οποίο επιτείνεται από την αδιαφορία που δείχνουν τα επιθετικά χαφ της ομάδας, πρόβλημα στα αμυντικά χαφ με κακή αλληλοκάλυψη. Και ειλικρινά πείτε μου ποιο είναι το κόλπο του Τσακίρη που πουλάει παίχτες σαν τον Μάκο με αντάλλαγμα λεφτά. Διότι κάποιο τρικ θα υπάρχει, δεν γίνεται. Να μας το πει κι εμάς για να σπρώξουμε στην αγορά κάτι ταλεντάκια που έχουμε. Για να καταλάβω, με τον Μάκο θα πάμε μουντιάλ; Τουλάχιστον ας πάει ο Καφές που προσπαθεί περισσότερο.

Τι χρειάζεται η Α.Ε.Κ.; Ποιοτικούς παίχτες. Χρειάζεται ενίσχυση κι αυτό είναι οφθαλμοφανές. Το καλοκαίρι πρέπει να οργανωθούν και να ψάξουν με ανιχνευτή ποιότητας έτοιμους και μάχιμους ποδοσφαιριστές. Φυσικά, όχι τύπου Ιορντάκε ή Λεονάρντο. Τώρα το πως θα οργανωθούν με μια διοίκηση που έχει μπλέξει τα μπούτια της, δεν ξέρω. Άντε να δούμε και τον σωτήρα (;) Αδαμίδη. Οι φήμες πάντως, δίνουν και παίρνουν για πιθανούς ενδιαφερόμενους. Τουλάχιστον, ανέβηκε η ομάδα αγωνιστικά στο δεύτερο γύρο και μετριάστηκε κάπως η ατέρμονη κουβέντα για τα διοικητικά. Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως θα προετοιμαστεί για τα play off.

Υ.Γ.1 Που χάθηκε ο Bob;

Υ.Γ.2 Την Πέμπτη ακολουθεί άρθρο χείμαρρος για το ντέρμπι.

15 σχόλια:

  1. Κατάντια η φετινή ΑΕΚ του Ντούσαν. Συμφωνούμε ότι εχει καλούς παίχτες από τη μέση και μπροστά, αλλά καθόλου κεντρικά χαφ!Όσο για του χρόνου: αυτοί και αν πρέπει να πουν "πάμε να φτιάξουμε ομάδα"... χωρίς λεφτά,ε;Δηλαδή ταλεντάκια.

    Υ.Γ.
    Kanthar0s, έρχεται ο Βαλβέρδε! Ε ρε γλέντια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φετινή "πριγκιπέσσα" ότι έκανε το έκανε κατ' εμέ με μερικές καλές μονάδες που έχει. Είναι κρίμα που έχουμε επιτρέψει να βρίσκεται από πάνω μας...αλλά τι να κάνεις..έτσι είναι αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΕΚ είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση! Ξεχωριστή!

    Είναι μια βασιλοπούλα που περιμένει τον (μαρμαρωμένο) βασιλιά της...

    Είναι μία πριγκηπέσα που αναμένει τον ιππότη της...

    Είναι μια αριστοκράτισσα σ' έναν κόσμο λαϊκό...

    Η απόσταση ανάμεσα στη σκληρή πραγματικότητα και τη χαρωπή αιώρα της φαντασίας...
    ...ανάμεσα στον ρεαλισμό και το παραμύθι αποδεικνύεται αγεφύρωτο χάος...

    Τ' ότι ζει σε δύο παράλληλους κόσμους...
    ...μεταξύ δύο κόσμων που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο ακυρώνοντάς τον...
    ...όλη αυτή η αντίφαση, η πολεμική, ο διχασμός προσωπικότητας...

    ...έχει τις ρίζες του στην καταγωγή και στο έμβλημα...

    Βυζάντιο το τελευταίο προπύργιο του αρχαίου κόσμου, μα και μεσαίωνας συνάμα...
    ...η ταφόπλακα του φωτός και ο σκοταδισμός της ύπαρξης...
    ...η ονείρωξη του περασμένου μεγαλείου, παραμορφωτικός καθρέπτης...
    ...ζωογόνος και βλαπτικός ταυτόχρονα...

    Εκλάμψεις μεγαλείου σ' έναν κόσμο φθοράς...
    ...η πριγκίπισσα δεν κρύβει μέσα της έναν κοιμώμενο γίγαντα...
    ...ονειρεύεται ξύπνια...
    ...εκεί όπου φοβούνται οι άγγελοι...
    ...κι οι κοινοί θνητοί δεν μπορούν ν' ακολουθήσουν...

    ΥΓ.1 KANTHARE "μου χαράμισες" μία ανάρτηση. Χαλάλι σου... Είσαι αδερφός!!!

    ΥΓ.2 Εξαιρετικά αφιερωμένο στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. thn lupamai thn aek..exw pesei sta xapia epeidh den thn pire o bob :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η φετινη αεκ ειναι πραγματικα απογοητευση...σιγουρα ξυπνησε αλλα το εκανε αργα και μονη της βαζει χαμηλα τον πηχη γιατι νομιζω πως ολοι θα παραδεχθουν οτι φετος δεν παει για πρωταθλητισμο σιγουρα ολα θα φανουν στα πλει οφ αλλα δε θα επρεπε να διεκδικει το κατι παραπανω?
    κανθαρε περιμενω πως και τι το αρθρο για το ντερμπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΒALADEUR ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε Bob τι μας εχεις κανει...Στα χαπια μας έριξες!

    Διαβαζω οτι η φετινη ΑΕΚ ειναι καταντια και απογοητευση. Δεν διαφωνω. Αλλά όπως λέει κι ο Biologion γιατί είναι από πάνω μας;

    Μπαλαντέρ είσαι μορφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ φταίω ή εσείς που ξυπνάτε τον Καβάφη (τον ποιόν;) μέσα μου; (Αν και τούτη η πρόζα δεν είναι Καβαφική...)

    ΥΓ.1 Στην επική μάχη του Λευκού Πύργου (βλ. ανάρτηση Πέμπτης) θα γράψω σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο (χα!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mpaladore, παιχτούρα μου, κρύβω κι άλλες εκπλήξεις...
    Εν καιρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν... χμμμ... γκουχου γκουχ...
    Σχετικά με τον Τσακίρη και το κόλπο του να πουλάει τους άχρηστους σε τιμές μουντιαλικών αστέρων. Ε, κι ο Άρης κάτι καταφέρνει σ' αυτόν τον τομέα. Το παλτό ο Γιάχιτς στοίχισε 700 χιλιαρικάκια και δεν κάνει πάνω από 200 ούτε με σφαίρες. Άσε δεν τη μαγκιά να μην ανανεώσει στον Καράμπελα που έμεινε ελεύθερος και έτρεξε η ΑΕΚ να μη χάσει το... λαβράκι που αποδείχτηκε... ροφός.
    Για την ποιότητα των επιθετικών της ΑΕΚ δεν θα διαφωνήσω αλλά η αναρχία που κουβαλάνε στο παιχνίδι τους δεν επιτρέπει στην ομάδα να εισπράξει τίποτα θετικό από την ποιότητά τους εκτός από κάποιες εξάρσεις. Στον αντίποδα αν βάλουμε τον προβληματικό τους χαρακτήρα και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην ομάδα, προσωπικά θα πετάξω από τη χαρά μου αν πουληθούν με μια καλή τιμή το καλοκαίρι και στη θέση τους έρθουν κανονικοί ποδοσφαιριστές με το κεφάλι ανάμεσα στους ώμους και όχι στην κωλότσεπη.
    Τώρα για τον άνθρωπο που θα καταφέρει το καλοκαίρι να φέρει έστω λίγους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ που θα κάνουν τη διαφορά, μάλλον δεν έχει γεννηθεί ακόμα, οπότε η επόμενη χρονιά προβλέπεται μάλλον χειρότερη από τις δύο προηγούμενες.
    Όσο για το γκατζετάκι που έχεις βάλει στην κορυφή της σελίδας για πρόσεξέ το γιατί μάλλον είναι τρομερά αναξιόπιστο και εκθέτει το site σου. Εμένα μου βρίσκει ότι μπαίνω με windows XP ενώ μπαίνω με seven ultimate και πως χρησιμοποιώ Internet Explorer 7 ενώ χρησιμοποιώ τον 8! Κατά τα άλλα μέσα πέφτει :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Baladeur

    Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση. Καταπληκτικό αυτό που έγραψες. Είσαι αδερφός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα, ο Καραμπελας ειναι ένας φιλότιμος παίχτης. Όσο για τον Γιάχιτς είναι εργαλείο, αλλά κι εγώ δεν νομίζω ότι αξίζει τόσα λεφτά. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι εμφανίσεις του.

    Πάντως, εκπλήσσομαι που λες ότι η επόμενη χρονιά θα είναι χειρότερη. Νομίζω τα play off θα το κρίνουν αυτό και οι επιλογές που θα κάνεις το καλοκαίρι.

    Για το γκατζετάκι είχα κι εγώ αμφιβολίες. Πλέον βεβαιώθηκα! Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι πίνεις και δεν μας δίνεις ρε BALADEUR; :):)

    ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ όταν έχεις καλούς παίχτες να χαίρεσαι! Τι θα πει έχουν αναρχία στο παιχνίδι τους και τι θα πει έχουν προβληματικό χαρακτήρα;Δεν το καταλαβαίνω! Γι' αυτό θες έναν προπονητή που να τους κερδίσει. Αντ' αυτού εσεύ έχεις τον "πρίγκηψ"...

    Τη έκανε τη μπίζνα του ο Ντούσκο με τον Γιάχιτσς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δύσκολα η ΑΕΚ θα καταφέρει να βγει από το τέλμα της, κακά τα ψέματα. Ωστόσο πιστεύω πως μπορεί να παρουσιαστεί κάπως καλύτερη την επόμενη χρονιά... βέβαια ποιο το νόημα όταν η ομάδα διαρκώς παραπαίει....Οπως και να έχει η ΑΕΚ δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και δεν θεωρώ πως θα λυθεί κάτι με τον Αδαμίδη. Αναφορικά με τον Μπομπ, ποιος ξέρει... η θεία από το Σικάγο δεν ήρθε αυτή τη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...